YSL Beauty Hotel ja vihaan sukkahousuja!

*Sisältää pr-näytteitä
Miten eilen saattoikaan olla karsea ilta (omasta syystä) ja niin hulppeassa ympäristössä. En kestä itseäni. Meikäläisellähän on tapana ostaa aivan liian isoja kalsareita ja sukkahousuja. En mitään niin inhoa, kuin kiristäviä vaatteita niin, että suolet on solmussa. 

Heti jo, kun jätin eilen autoni parkkiin ja kävelin metrolle päin huomasin, että sukkahousut valuu koko ajan alas. Olin ostanut omaa kokoani ainakin kaksi kertaa isommat sukkikset, sillä inhoan sitä toista ääri-ilmiöitä eli liian pieniä sukkahousuja, jotka pakenee vyötäröltä, mutta vaan päinvastaisesta syystä vaikka lopputulos on sama. Valuvat sukkikset on inha asia.
Eilinen ilta meni tukalissa oloissa koko ajan sukkahousuja nostaen ylös ja kuroen. Välillä piti poiketa vessaan kunnolla rullaamaan sukkiksia rintaliiveihin asti, jotta ne edes hetken pysyisivät korkealla. Mietin solmunkin laittamista vyötärön sivuun. 

Kaikkein kamalinta oli, kun kävelin YSL Beauty Hotellilta taasen metroasemalle, niin tuli jo tunne, että sukkikset valuvat nilkkoihin ja olivat jo tippuneet lanteille asti ja samalle vieden jättiksetkin eli kalsongit mukanaan, mummonkokoa XXL. Kyllä nyt niin opin, että pitää oikeasti ostaa oikean kokoisia vaatteita, eikä miettiä, että hirvittävän isot ovat niin mukavat. Tämäkin piti vielä tässä iässä oppia!
Souliinalle sitten veistelin jo epätoivoisimmillani, että nyt menen ja heivaan nämä jättimäiset sukkikset roskikseen ja menen metroon n. viikko sitten karvat ajelluilla koivillani ja paljain säärin. 

Leikinlasku sai jo siinä uusia muotojaan, kun alettiin nauramaan, että talvikengät, valkoiset koivet joissa kynnysmattoina säärikarvat ja mekko. Jos joku tuijottelisi, olisi voinut veistellä, että ”ettekö ole ennen sääriä nähnyt ja nämä säärikarvat ovat kuule luonnon omat villasukkahousut ja olen ylpeä omista kynnysmatoista ja luonnon luomista lämmikkeistä. ”
Kotiin kun pääsin pelastukseen ja piiloon, niin heivasin heti sekä jättikset, että sukkikset roskiin. Miestä nauratti. 


Yllä olevassa kuvassa muuten, jos katsotte tarkemmin, on Muumeja ja Muumimajakka. On Ivana Helsingin joskus yli vuosi sitten yhteistyönä saamani mekko. Joka muuten kiristi eilen mahan kohdalta, talvi on taas tehnyt heikolle mielelle tepposet. 
YSL Beauty Hotel bileet oli kyllä hienot. Yhden vuorokauden ajaksi nähty suuri vaiva luoda kokonainen hotellitila YSL henkeen ja tyyliin sisustettuna. Kannattaa katsoa video, sillä siellä näytän kaikki paikat. Välillä oikein mietin, miten paljon vaivaa ja aikaa tälläisen suunnitteluun on käytetty. Saa olla nöyrän kiitollinen tälläisistä kutsuista. 

Helsingissä ei ollut lainkaan keväinen tunnelma eilen vaan oikein jäätävä. Eläköön siltikin, että kevättä kohden mennään, sillä kohta voin taas luopua naisten kidutusvälineestä eli karmaisevista sukkiksista, jee!

Samalla ajattelin vinkata vielä upean sinisessä tuoksupullossa tulevasta Black Opium Intense tuoksusta, koska tämä tuoksu tuolla videollakin kovin on esillä. Kyseessä on hyvin erilainen ja herkullinen tuoksu, joka sopii täydellisesti iltajuhliin ja iltatilaisuuksiin tai aavistuksen tummempia tuoksuja rakastaville. 


Black Opium Intense


Alkutuoksu absintti ja boysenmarja


Sydäntuoksu jasmiinin-ja appelsiininkukkaa ja kahvi. Aah kahvin tuoksu näissä Black Opium tuoksuissa on fantastinen.


Lopputuoksussa Santelipuuta, vaniljaa ja lakritsia


Kotiin viemisiksi YSL-tilaisuudesta saimme uusimman Mon Paris Parfum Floral tuoksun, josta heti tuli Mon Paris tuoksuista suosikkini. Kepeä ja kukkainen tuoksu. Souliinakin totesi, että rakastui tähän, ettei alkuperäinen ole taas hänen juttu vaikka toki alkuperäinenkin tuoksunuotti siellä kaiken kukkaisuuden keskellä ihanan kepeästi tuoksuukin tässä uudessa kesäisessäkin versiossa. 


Ensituoksussa sitrushedelmiä ja persikkaa

Sydäntuoksussa valkoisia kukkia, ruusua ja pionia

Lopputuoksussa kashmir, patsuli ja puiset nuotit

Mukana oli myös uusi ruusunkullan sävyinen valohohdepuikko, jolla saa kauniin pronssisen hohdon iholle. Etenkin päivettyneelle iholle ihan mieletön sävy tuo ruusukulta. 

Lisäksi mukana oli aivan uusi Touche Eclat High Cover Radiant Concealer. Peitepuikko/valohohdepuikko, joka toimii hyvin myös luomiväriprimerina. 

Aivan mieletön uutuus kaikille huulipunia rakastaville on Volupte Plump in Color huulipunat. Eli tuo puna, jossa on sydän keskellä. Täytelöittää huulia ja aikuisten oikeasti huulista tulee täyteläisemmät. Tämän voitin huulipuna-automaatista, josta lisää videolla. 


Oli hauska nähdä miten mallille laitettiin kyseistä punaa ja huulet turposi kauniisti siinä silmien edessä. Omat huulet ovat varsin kapeat, joten tämä on tervetullut huulipuna minulle. Ylellinen painava hylsy, vesimelonin ja marjaisan tuoksuinen puna, joka antaa vielä kaunista kiiltoa, täydellinen puna omaan makuun.
YSL Beauty Hotel ilta oli elämyksellinen kokemus ja minne vaan katsoit, näit kaikkialla kauniisti sisustetun ja ajatuksella koristellun YSL henkisen hotellihuoneen. Tämä elämys oli ihana kokea ja ilta olisi ollut täydellinen, ellei olisi ollut tuota kiusallista sukkahousuprobleemaa.

Miten siellä, löytyykö suosikkeja Yves Saint Laurentilta? Onko sinulla ollut joskus juhlissa vastaavia tai minkälaisia tahansa muunlaisia sukkisongelmia, nyt saa avautua. 


Te jotka tänään menette juhlimaan, muistakaa oikean kokoiset ja napakat laatusukkikset jalkoihin. 🙂 Eikä mitään Cittarin löytökorista ostettuja, nooh kun on halvat, niin koolla ei niin väliä. 😉

Iloista ja kaunista perjantaita kaikille. <3


Vauhtimimmit YouTubessa klik



38 thoughts on “YSL Beauty Hotel ja vihaan sukkahousuja!”

  • Sukkahousut inhokki ja ongelma täälläkin. Oman koon sukkahousut ei mahdu päälle. Pakko ostaa reippaasti isommat, jotka sitten saattavat valua. Auts sitä tunnetta! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  • Miehet eivät ikinä suostuisi käyttämään sukkiksia, niin kamalat ne on! Tuttu tunne tuo, kun tekisi mieli paeta pelipaikalta alkkareiden ihistäessä ja sukkahousujen ahdistaessa. Voi tätä naisten elämää😅! Kivaa viikonvaihdetta, aurinkoinen Tiia☀️!

    • Ei muuten taatusti suostuisi käyttämään, hih on ne sellaiset oikeat kidutusvälineet! Hihi on tää kyllä tätä. 🙂 Ihanaa sunnuntaita Teija. <3

  • Voihan sukkikset, kohta onneksi tulee kesä ja ei tarvitse enää vääntäytyä sukkahousuihin : ) Itsekin ostan aina vähän isommat, mutta ne on kohottavaa ja litistävää mallia, joten pysyvät piukasti päällä, hih! Upea tuo YSL-tapahtuma oli, mikä luksuspilkahdus arkeen!

    • Sanos muuta Heli, kesää odotellessa. 🙂 Juu täytyy varmaan ostaa niitä piukempia, mutta niistä tulee maha kipeäksi, eikä voi edes syödä hernettä…

      Tuo YSL Beauty Hotel oli niin käsittämättömällä vaivalla ja pieteetillä toteutettu, että vieläkin huokaisen ihastuksesta, kun ajattelen.

      Ihanaa sunnuntaita Heli. <3

  • Täällä leikellän usein miten sukkahousujen vyötäröä saksilla löysemmäksi. En yhtään tykkää siitä, että vyötärö vähääkään kiristää.Tiedän tunteen, kun joskus on ollut tarve kiskoa sukkahousuja ylös päin ja ainoa paikka missä se onnistuu on wc. Siinä sitten yrität olla ja selviytyä,vaikka eivät ne nyt putoa,mutta tunne on, että valuu,valuu.

    Kuullostaa houkuttelevalta tuo huuliin volumia tuova huulipuna.

    Mukavaa viikkistä! <3

    • Olen muuten tehnyt samaa niille tukisukkiksille. 🙂 Tuo on niin kauheaa, mistä löytää juuri täydelliset sukkikset ja jos maksat niistä maltaita ja sitten heti tulee silmäpako, aarghhh.

      Tuo täytelöittävä huulipuna vie punat aivan uudelle tasolle, suosittelen. <3

      Ihanaa sunnuntaita Sari. <3

  • Odotan jo niin kesää, että pääsee sukista ja sukkiksista eroon.

    Oma ongelmani ovat liian lyhyet sukkset, vaikken olekaan mikään pitkäjalkagaselli. Jokunen vuosi sitten näin kadulla todella puheliaan asiakkaani, aina supertyylikäs mies, joka on tuomaroinut muotiohjelmia televisiossa ja ollut useammassa isossa firmassa vaatesuunnittelijana. Hän jäi juttelemaan varmaan vartiksi, tunsin siinä kuinka sukkikset alkavat valua enkä kehdannut niitä nostella tai muutenkaan kiemmurrella vaikka piti. Vielä kun hän halasi lähtiessään, tunsin kunka sukkikset hilautuivat kunnolla alaspäin. Jotenkin pääsin vaatteiden läpi sukkahousujen vyötäröä pidellen lähimmän vaatekaupan sovituskoppiin kiskomaan sukkiset paikoilleen.

    • En kestä mikä tarina, tää on niin Tuuli sua ja mua, hih. 🙂

      Ja vainka kuinka kiskoisi, niin kohta ne valuu taas, aarghhh. .

      Kesää Tuuli odotellessa ja sillä välin ihanaa sunnuntaita. <3

  • Olipa upee tilaisuus.
    Mulla on sukkahousu inho.
    En pidä talvellakaan enkä tykkää kalsareistakaan. Sitten palelen.
    Ainoastaan juhliin laitan sukkahousut.
    Niitten jalkaan laitto on yhtä taiteilua, siinä potkit ja ojentelet jalkoja, kiskot ylös ja varot rikkomasta. Huh, huh. Sitten puristaa, kinnaa ja ahdistaa.
    Joo, miehet ei alkais tuohon rumbaan.
    Mukavaa viikonloppua💞
    >Leenalii

    • Sama ongelma, pidän vain äärimmäisissä tilanteissa ja niitä paksumpia, jotka sentään tuntuvat mukavemmilta. Kreppisukkikset on jotain aivan kamalaa iholla ja kun ne ottaa pois, tekisi mieli raapia ihoa.

      Juu miehet ei tähän lähtisi, ei.

      Ihanaa sunnuntaita Leenalii. <3

  • Tiia,kuljen kesät paljain säärin paitsi hautajaisiin ei niin saa mennä. Olen selvittänyt.

    Toukokuussa viemme äidin yhteen ihanaan meenrantaravintolaan ja siellä voipi mennessä vähän tuulla, joten paljaat sääret eivät käy. Olen tähän asti käyttänyt, tai siis suveen 2016 asti käyttänyt sukkia, stay upit on ollut mun juttu, mutta en halua niitä enää puristamaan tuota säärtä, josta leikattiin se…Nyt on menossa sukkahousufobia. Aina ne puristavat, vaikka olisi oma koko tai numeroa suurempikin! Olen koeostanut vieläkin isompia, mutta ne valuvat alas…Näen jo kauhulla itseni menemässä farkuissa, joka olisi ihan minua, mutta kun äiti…Jos laittaisi siistit korolliset bootsit ja hyvän uuden yläosan ja mulla on uusi pikkujakku tai sitten kashmirjakku…Siis tämän ikäisenä en voi olla kysymättä äidiltä, että 'eihän haittaa, jos tulen farkuissa?' Tosin ajattelin sitä ennen käydä juttelemassa ihan Sokoksen jonkun sukkahousuasiantuntijan kanssa, sillä se yksi Marimekko -leninki jää muuten vallan käyttämättä. Mitään vaatetta en ole ikinä niin vihannut kuin sukkahousuja!

    ♥♥

    • Leena oot super ja omien teiden kulkija. <3

      Ymmärrän hyvin ettei stay upit enää käy. <3

      Juu sama, en kestä kun puristaa ja ostan liian isoja ja niiden kanssa sitten käy miten käy.

      Sama juttu Leena, en ole ikinä vihannut mitään vaatetta niin kuin sukkiksia. Josku sukkisasiantuntija osaisi neuvoa juuri ne oikeat ja jotka eivät myöskään mene rikki ja eivät mielellään maksa 30e per pari.

      Ihanaa sunnuntaita Leena. <3

  • Minulla on tällä hetkellä kahdet hyvältä tuntuvat sukkikset, muuten kuulun minäkin sukkiksia vihaaviin naisiin! Kerran olin menossa juhliin ja tapahtui juuri tuota rullailua sukkisten kanssa. Sitten muistin kikan josta olin lukenut ja käväisin Lindexillä ostamassa korkeavyötäröiset pikkarit. Pikkarit laitoin sukkahousujen päälle ja siihen loppui rullailu.
    Ihanalta näyttää YSL beauty hotel <3
    Kivaa viikkistä ystis <3

    • Olin just tulossa vinkkaamaa tätä mutta Outi ehti ensin, ihan paras kikka jos tiedossa ei ole mitään intiimiä (tai mistä sitä tietää kuka tykkää kalsareista sukkisten päällä). Mutta voin niin samaistua tuohon ongelmaan 😀

    • Ihanat te ja noin vaan täytyy toimia, eli tukikalsongit sukkisten päälle. Eihän niitä kukaan näe, tärkeintä on, ettei olo olen noin tukala, kuin oli.

      Kiitos teilla ja molemmille ihanaa sunnuntaita. <3

  • Ymmärrän, vaikka nauratti! Btw, just äsken suunnittelin huomista Porvooseen liittyvää opastustani ja googlailin Porvoo – asioita. Kappas vaan, Söderskärin majakka Porvoon saaristossa on ollut esikuva muumimajakalle kirjassa Muumipappa ja meri 🌊. Sattuipa taas sopivasti! 🙂

    • Juu näin on ja Söderskärin majakalle tehtiin mökiltä venereissuja, oli ikimuistoista ja muistan aina miten aurinko paistoi ja meri kimmelsi. On kivoja kuvia sieltä majakalta ja oli Barbietkin mukana. 🙂

      Tervetuloa Porvooseen <3

      Ihanaa sunnuntaita. <3

  • Entäs sitten, kun riisut pakkasilla käyttämäsi sukkahousut ja pitkäthousut illalla yhtäaikaa pois. Ja kun seuraavan kerran laitat ne pitkäthousut jalkaan, et muista etkä huomaa, että ne sukkahousut ovat siellä lahkeissa. Ja kun sitten loskaisella kadulla kävelet, huomaat, että ihmiset hymyilevät sinulle aurinkoisesti. Voi, miten onkin mukavaa ja hymyilet aurinkoisesti takaisin. Kunnes huomaat, että ne unohtuneet sukkahousut ovat valuneet toisesta lahkeesta ulos ja laahaavat perässä piiiiiiitkänä ja hyvin märkänä häntänä ja juuri on hilkulla etteivät putoa matkasta kokonaan. Ei tarvi kuin pikkuisen nilkkaa nykäistä ja sinne kadulle jäävät.

    Toisella kerralla kyllä olisi toivonut, että olisi ollut edes sukkahousut! Se oli sitä aikaa, kun olivat muodissa vyötäröpituiset takit. Ja hyvin leveälahkeiset, väljät housut. Jollakulla (en nyt mainitse kenellä) oli päällään juuri tällaiset ja housut sellaiset liukkaat ja sileät. Vyötäröltä ne oli kiinni napilla – joka sitten ykskaks yllättäen avautui ja sliuh vain, liukkaat leveät housut valahtivat lattialle keskellä tavarataloa. Olisipa ollut pidempi takki, mutta kun oli se vyötäröpituinen. Olisipa ollut edes sukkahousut alla, mutta eipä tietenkään. Oli vain nöyrryttävä nostamaan ne housut lattialta ja laittamaan nappi kiinni ja ylväänä siirtymään eteenpäin sillä tyylillä kuin kyse olisi ihan jokapäiväisestä asiasta, että välillä seisoskelee pikkuhoususillaan tavaratalossa.

    Ja vielä kolmaskin tapaus tulee mieleen, edellisen sukupolven kokemus siltä ajalta, jolloin käytettiin väljiä, lahkeellisia silkkialushousuja. Kävipä niin, että tällaisesta pöksystä tanssilavalla kesken reippaan polkan katkesi kuminauha vyötäröltä… Mitään strategisia paikkoja ei toki näkynyt, kun oli kesäleninki puoleensääreen, mutta olihan se nyt noloa poimia vaalenpunaisia alushousuja toisten tanssivien jaloista. Sen verran noloa, että ko. tanssija ei sen koommin tanssilavalle mennyt.

    • Ou no tuo on kyllä tuttua tuokin tai itsellä ne oli sukat tai sukka, joka sieltä lahkeesta roikkui.

      En kestä tuota liukashousu asiaa mitä tapahtui ja anteeksi nauratti täällä, sillä näen niin tilanteen ja voisin kuvitella, että itsellenikin voisi juuri käydä noin. Mutta pää pystyssä ja tyylillä noustaan noloista tilanteista. Tälläinen vastaava kävi itsellä pankissa ekalla työviikolla, oli jäänyt hame sukkisten sisään ja kävelin pitkää käytävää ja jätin taakse kaksi miespomoani kahviautomaatille. Työkamu sitten sanoi, kun pääsin pisteele, että mekko on vähän hassusti. Ei auttanut kuin nauraa ja huudella miespomoille, että ei hitsi miksi ette sanoneet mitään. Voi elämän kevät!

      Oi ei mikä juttu nuo silkkialushousut, tuumikohan tanssittaja, että muka teit tahallaan, että oli joku vinkki.

      Nämä on niitä parhaita tarinoita jälkikäteen vaikka siinä hetkessä noloja.

      Kiitos niin paljon kun jaoit nämä tänne, me todellakaan emme ole sukkahousu ja kalsongiongelmiemme kanssa yksin. Kaikille sattuu ja tapahtuu.

      Ihanaa sunnuntaita sinulle. <3

  • Sukkahousut on mun inhokkivaatekappale;) Kireät sukkahousut on ihan kamalat, koska muutenkin sukkahousut iholla tuntuu inhan niljakkailta. Toisaalta valuvat sukkahousut on ihan yhtä hirveät ja valuvat sukat yleensäkin. Aika monta kertaa on ollut nilkkasukatkin myttynä varvasosassa kenkien sisällä;)
    Kivaa viikonloppua Tiia<3

    • Ihan kauheita kaikki sukkikset, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Niin muuten on valuvat nilkkasukatkin inhokki ja tuntuvat kengissä kärkiosassa inhalta.

      Ihanaa sunnuntaita Sari. <3

  • Inhoon sukkahousuja , sen takia en käytä hameita talvisin . Juhliin laitan housut .Kivaa viikonloppua 😍

    • Hyvä sä, samasta syystä käytän minäkin pääasiassa housuja. Yhdet mukavat lämpösukkikset ostin Lidlistä ja ne tuntuvat pehmeiltä ja kivoilta mutta nyt nekin on alkaneet valumaan, mrrr..

      Kivaa sunnuntaita Ulrika. <3

  • Aivan ihanat kuvat, ja nää sun jutut, ai että! <3
    Mä taas inhoa sukkiksia koska hajotan ne aina. Aivan kertakäyttökamaa mulla, ja pitkään iltaan pitää varata useamman. Itse olen mielummin kestävien vaateratkaisujen ystävä, joten sukkikset ei oo mun juttu.. Talvisukkahousut on kestävämpiä ja pehmpisempia, joten talvella on sikäli kiva pitää hameita. En myöskään pidä siitä miltä sukkikset tuntuu ihoa vasten. Stay upit on ihan hyvä vaihtoehto kyllä jos meinaa sukkikset jossain pakollisessa juhlassa kesällä peffasta hikoiluttaa. 😀
    Kuulin vinkin ystävältä, että äitiyssukkahousut on hyviä, jaloista istuu mutta massun kohdalta eivät purista vaikka söisi ja istuisi! 😀
    Iloista viikonlopun jatkoa!

    • Ihana Taina kiitos. <3

      Sama juttu, aina käsilaukku tursuaa varasukkahousuja. Silloin nuorena, kun biletin, niin niitä sitten lopulta tursui pitkin lattioita, kun vetelin milloin huulipunaa tai lompakkoa käsilaukusta.

      Talvisukkikset on ihan yes, mutta krepparit, ai kauhistus.

      Nonni, tää oli hyvä vinkki, äitiyssukkisten ostoon mars. 🙂 Kiitos tästä vinkistä, sillä ihan oikeasti lähtee kokeiluun. A-luokan vinkki.

      Ihanaa viikkistä Taina. <3

  • Sukkahousut ovat myös minun inhokkilistalla! Koska olen pitkä en voi koskaan ostaa mitään halpissukkiksia, koska niiden pituus ei vain riitä. Joudun aina ostamaan Wolfordin ja tykkään heidän Velvet de Luxe peittävistä talvisukkiksista. Siinä kun Minnie tulee yhtään liian lähelle kynsineen on vaarassa silmäpako ja uusien hinta on 31€. Olen siirtynyt osittain leggingseihin talvella ja sitten niiden kanssa saappaissa nilkkasukat. Luovun heti sekä sukkiksista että sukista kun on vain riittävän lämmin.

    Kiva YSL bileet teillä olleet! Kiva tuo ilmapallo suihku ♥

    • Juu ei muuten varmasti riitä. Omalla kohdalla taas olen niin keskivartaloinen, että ne siksi pakenee vyötäröltä jolleivat ole just eikä melkein.

      Wolfordit on kyllä ihan parhaita. Sen kerran kun olen niihin panostanut, mutta en kreppareihin, sillä omg, kun menee rikki ja olet vetäissyt just uudet päälle. Tuttua tämäkin meille kaikille naisille. Uudet sukkikset on jotenkin rapsakatkin ja hajoaa vedettäessä ensi kertaa päälle, kuin niissä olisi jokin jännite. Hih.

      YSL bileet oli kyllä hienot, elämys, jonka muistaa pitkään, sillä niin kauniist kaikki on laitettu.

      Ihanaa sunnuntaita Marjo. <3

  • Pakko kommentoida, kun täällä sanottiin, ettei miehet käyttäisi sukkahousuja. Itse olen mies, ja olen käyttänyt sukkahousuja juuri niiden MUKAVUUDEN takia jo useita vuosia. Pikkusen provosoiden tietysti. Mielummin olen tietysti ilman mitään pitkää alusvaatetta, mutta kun suomen olosuhteissa se ei aina ole mahdollista, jos aikoo viettää ulkona pidemmän aikaa. Miehille tarjotaan vaihtoehdoksi lähes ainoastaan sellaisia paksuja puuvillaisia kalsareita, jotka kun vetää farkkujen alle, niin ne on niissä kiinni kuin takiaiset. Kalsarit kiskoo farkkuja alas, ja farkut kiskoo kalsareita alas. Kaiken kruunaa se kun tulee sisälle ja joutuu tekemään hetken jotain fyysistä työtä. Pikkusen kun hikoaa, niin kalsarit imee kaiken hien, ja ne pysyy märkinä koko päivän. Sukkahousuja sensijaan on saatavana paljon ohuempina kuin kalsareita, ja siten niistä löytyy hyviä vaihtoehtoja joka säähän. Ne on ihonmyötäiset ja liukaspintaiset, jolloin ne ei valu niin helposti kuin kalsarit. Edellyttää tietysti sen, että on oikean kokoiset. Tämän suhteen myönnän kyllä itsekin, että oikean koon löytämineen on vaikeaa, kun edes saman merkin sukkahousut eivät ole samoilla mitoituksilla, puhumattakaan jos eri merkkisten mitoituksista. Materiaalin puolesta taas sukkahousut toimii kuten tekniset kerrastot, eli kuljettaa kosteutta pois iholta, ja siten pitää ihon kuivana ja miellyttävänä. Minulla tietysti on sikäli helppoa, että en ensinnäkään käytä kuin 40 den ja sitä paksumpia sukkahousuja. Toisekseen kun joudun kuitenkin piilottamaan ne housujen alle, niin pienillä vaurioilla ei ole mitään merkitystä. Pieni reikä siellä farkkujen alla on merkityksetön.

    Mitä tulee polyamidin ominaisuuksiin noin fysiikan kannalta, niin on aivan totta, että pitkään paketissa olleet sukkahousut ovat kuivuneet, ja hajoaa helposti ensimmäistä kertaa jalkaan laitettaessa. Tähän on neuvottu niiden pakastamista ym. Mutta tosiasia on se, että sukkahousut pitää kastella, jotta niistä tulee kestävät. Muutama tunti ennen jalkaan laittoa sukkahousut ihan reilusti kastellen, ja ripustaa ne kuivumaan. Tällöin polyamidin joustavuus on ihan eri luokkaa.

    Wolford aloitti valmistaa joskus 90-luvun lopussa miehillekin sukkahousuja. Ei niistä mitään myyntimenestystä tuolloin tullut. Itsekin kysyin joskus noita, mutta hinta oli yli 70 €. Liian korkea hinta tuotteesta, jonka joutuu vielä piilottamaan muiden vaatteiden alle. Nyt Wolford on huomannut, että on turha tehdä tuotetta erikseen miehille, vaan sukkahousut on unisex vaate.
    https://www.wolfordshop.fi/sukkahousut-sukat/unisex
    Tällä hetkellä on jo useilla valmistajilla myös miesten sukkahousuja tuotannossa. Ei niitä valmistettaisiin, jos niille ei käyttäjiä olisi. Mutta kylläpä se varmasti on yksi niitä tarkimmin varjeltuja salaisuuksia, jos mies käyttää sukkahousuja. Ei sitä kukaan työpaikan kahvipöydässä totea, että olipa kylmä aamulla, laitoin jo 80 den sukkahousut jalkaan. On se kuitenkin sen verran tabu suomalaisessa yhteiskunnassa tuo miesten sukkahousujen käyttö.

    • Hei mahtavaa, että tulit kommentoimaan ja niin totta tuo, ettei pidä yleistää, mikä itselläkin tapahtuu hyvin helposti. Oma mies esimerkiksi käyttää eri urheilumerkkien alusvaatekerrastoja paukkupakkasilla tai kalahommissa ja ne vaikuttavat hyvin ohuilta lämpimiltä ja mukavilta ja itsekin mieluiten käytän vastaavia pakkasilla housujen alla, mutta eivät ne mekon kanssa oikein kivalta näyttäisi. Eli itsekään en ole tottunut ajattelemaan boxin ulkopuolelle, että sukkahousut on aidosti kätevät ihan kaikille ja sukupuoleen katsomatta. .

      Olet niin oikeassa, että tarkoin varjeltu salaisuus, mutta mielestäni miehinenkin mies on mies siinä missä muutkin, jos kantaa sukkiksensa ylpeydellä tai ihan kaikenlaiset miehet, eihän kaikki ole stereotyyppisesti miehisiä.

      Tämä oli hyvin avaavaa ja uskon siihen, että tämäkin sukkahousu tabu miesten keskuudessa vielä hälvenee ja hyvänä esimerkkinä ovat sinun kaltaiset, jotka tulevat herättämään meitä ihmisiä, että sukkikset eivät todellakaan ole tarkoitettu vain naisille.

      Itse en sukkiksista tykkää, en missään muodossa, oli mukavat tai en. En tykkää ajatuksesta, että sukkahousut jatkuu sukiksi asti, tykkään enemmän käyttää sukkia ja sitten alusvaatekerrastoja. Jos sukat esim. kastuu ulkoiluhommissa jne. niin ne on niin helppoa vaihtaa, verrattuna sukkiksiin. Toisaalta myöskin jokin kumma niissä sukkahousuissa on, niistä tulee jotenkin ahtaanpaikankammo, koska ne sulkee sisäänsä koko alavartalon. Tämä voi olla hassu asia tuoda julki, mutta kun mietin sukkiksia, että miksi inhoan kaikkia sukkiksia niin kovin, niin tuo on kyllä osasyy. Ne jotenkin tukehduttaa.

      Miten muuten käytätkö kesälläkin sukkahousuja vai onko ne vaan ns. kehon lämmittämistä varten. 🙂

      Kivaa kevään odotusta sinulle ja kiitos silmiä avaavasta kommentista, tämä oli virkistävä lisä tänne kommenttiketjuun. 🙂

  • Käytännössä ainut syy, miksi käytän kesällä sukkahousuja, on jalkaongelmat. Paljon seisomista töissä, ja pitkät ajomatkat autolla, aiheuttaa jalkojen turpoamista ja kipeytymistä. Tuohon vaivaan erittäin tehokas apu on tukisukkahousut. Varsinkin kun ongelmallisin alue on polven yläpuolella, on tukisukkahousut huomattavasti tehokkaammat kuin tukipolvisukat. Talvella ne on ihan hyvä lämmike, mutta kesä helteellä todella tiukkojen 70 den tai 140 den tukisukkahousujen kiskominen jalkaan, on aika kamalaa. Kuitenkin vähemmän kamalaa kuin jatkuva särky tai kourallinen särkylääkkeitä päivässä. Kuumimmilla helteillä olen välillä käyttänyt automatkalla shortseja farkkujen sijasta. Olen käynyt tankkaamassa, kaupassa ja syömässäkin, ihonväriset tukisukkahousut ja shortsit jalassa. Käytännössä kukaan ei huomaa niitä, kun eihän kukaan katsele miesten sääriä, tai jos huomaisikin, niin ei uskoisi silmiään.

    Joskus mietin, että olisi näppärä lisälämmike, kun päivällä on lämmintä, niin pistäisi taskuun tuollaiset 40 den ihonväriset sukkahousut. Illalla kun tulee kylmä, niin laittaisi nuo shortsien alle. Kuitenkin tuo sukkahousujen käyttäminen miehellä aiheuttaa juuri noita stereotypioita, joiden takia ei tuttaville viitsi puhua eikä esitellä noita sukkahousuja. Osa kun varmasti muuttaisi suhtautumistaan, jos näkisi minut sukkahousut jalassa.

    Talvella yksi syy paksujen sukkahousujen käyttöön on juuri se, että ne ei valu saappaissa myttyyn jalan alle, niin kuin sukka helposti tekee. Tosin nuo paksut puuvillaiset tai villasekotteiset sukkahousut on kokojen suhteen vielä vaikeampia kuin nuo paremmin venyvät nylonit. Kerran ostin puuvillasukkahousut, joiden haarukset sai kiskottua juuri ja juuri yli polven. Leveyssuunnassa olisi mahtunut kyllä vaikka vaimo mukaan.

    • Kiitos kattavasta selityksestä ja ymmärrän kyllä tosi hyvin, sillä kärsin itsekin levottomista jaloista. Taatusti lentokoneessakin tukisukkikset paremmat, kuin sukat.

      Toivottavasti asiat murtuu, sillä olemmehan me naiset pukeutuneet miesten vaatteisiin jo iät ja ajat. Kaikki kaikille, eiks je, ei muureja eikä stereotypioita.

      Mukavaa kevään odotusta sinulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud