Penteleen peräpuksut!

Penteleen peräpuksut!
Tiedän, että aihealue on ällöttävän epäsovinnaisen yököttävän inha, mutta se ja sama, jos tästä vaikka on jollekin vertaistuellisesti hyötyä. Useimpien vaiettu salaisuus, josta moni kärsii. Sillä kun olen avoimesti suuni avannut ja valittanut peräpuksujen kivuliaisuutta ja yöunieni varastamista, on ilmennyt, että joka toisella on peräpuksut. Naapurilla on peräpuksut, sukulaisilla on peräpuksut, ystävillä on peräpuksut ja ehkä ukkelillakin on joskus ollut peräpuksut. 

Pitkä väsynyt hiihtolomalaisten aamu… ja ne puksut…


Niin menin sitten eilen tekemään sen mitä ei olisi pitänyt tehdä, söin tortilloja joiden sisin sydän oli tulvillaan jalopenoja. Rakastan jalopenoja, rakastan wasabia, rakastan noita kummallisia makuja jotka saavat vedet silmiin ja huurua tulemaan nokasta. Takalisto ei vaan etenkään jalopenoa rakasta ja olen useimpien jalopeno iloitteluiden jälkeen saanut huomata, että turkasen maukas jalopeno on aiheuttanut peräpuksut!

Makkarin ikkunasta aamusella katsellessa kohtasi tälläinen näky.

Näytin eilen miehelleni kaupassa toiveikkaan iloisena jalopenopurkkia ja mies kysyi ”meinaatko oikeasti, etkö ikinä opi?”. No meinasinhan minä ja olipahan eilen taas elämäni parhaimmat tortillat, kaikki maut olivat kohdillaan, koska juurikin se jalopeno sitoi kaikki muut herkulliset ainekset yhteen loihtien täydellisen makujen liiton. Aijai, kunnes tuli yö ja heräsin armottomaan tuskaan!

Tulvillaan jalopenoa! Uuh…


Osa viime yöstä meni valvoessa ja teki miltei mieli ukkelikin herättää, mutta en herättänyt, kirosin yön pikkutunneilla hiljaa itsekseni ”ei enää koskaan jalopenoa”. Täytyy kyllä sanoa, että vanhuus sucks eli vanhuus mättää, oi niitä aikoja kun pystyi syömään vaikka kilon teräsnauloja eikä tuntunut missään. Kyllä vaan olen sitä mieltä, että vaikka puhutaan iän tuomasta seesteisyydestä ja sinfoaniasta, niin kun peräpuksut jomottaa, Joutsenlampi on kaukana ja se on kuulkaas sitä pahinta huutoheavyä silloin eikä lintusten laulantaa.

Tälläinen tyyppi törötteli aamusella massun päällä.


Nyt väsyttää ja kenkuttaa ja on mölli olo, koska kaikki oli itseaiheutettua ja mielestäni on nimenomaan aika pepusta, ettei saa syödä mitä haluaa. Jalopenot kun ei edes lihota!

Miten teidän viime yö meni ja onko jotain mitä vatsasi ei kestä, mitä et voi syödä, onko jokin ruoka joka tuo kiirastulen tuskat ja menee yöunet? Jos tämä postausaihe oli epäsopiva, niin kyllä näistäkin asioista täytyy voida puhua, jottei kukaan joudu inhojen peräpukamien riivaamaksi ja kuvittele, että on kiirastulessa aivan yksin. Se on moro, ei muuta kuin apteekkiin tästä, hatuttaa sekin. Se apteekissa jonottelu puksuvoide kourassa, kuvittelenko vain, mutta ympärillä olevat katselevat hieman merkitsevästi sitä puksuvoidetta, ehkä hieman säälien, ei niinkään niitä puksuja vaan sitä, että törötän julkisella paikalla julistaen, että takalistoani kiusaa peräpuksut! Zissus henkisesti väsyttää jo koko apteekkikeikka! Oisko aurinkolasit mitään?


91 thoughts on “Penteleen peräpuksut!”

    • Hih no puksut ei haittaa eikä säre, paitsi jos syön jalopenoja. 🙂 Eli siellä ne kait sitten puksuu, mutta eivät tykkää jalopenoista.

      Kivaa päivää Anu <3

    • Juu jos tulinen ruoka niita aiheuttaisi, minulla olisi maailman suurimmat ja kipeimmat :). Kai dne on perintotekijat, raskaudet ym, vahan kuin suonikohjuissa. Joku kerran sanoikin etta suonikohjujahan ne puksutkin oikeastaan ovat.

    • Minulla on ystävä, jolta tulista chiliäruokaa syötyään paloi se kohta, missä puksut ovat: Hän joutui sairaalaan!

    • Apua ja uskon ja kait mulla sitten ne puksut on vaikka ei tosiaan muulloin vaivaa eloa, kuin silloin kun syön jalopenoja. En syö enää ikinä, vannon. <3

  • Salmiakki ja lakritsi laittaa mun mahan ihan sekaisin ja silti niitä pitää syödä iso pussi kerrallaan… Enkä opi ikinä, vaikka siinä samlla verenpainekin nousee taivaisiin 😀

    Tsemppiä puksujen kanssa, ei kivaa!

    • No tietty pitää syödä, koska se hetki kun syö on pala taivasta. 😉
      Totta vaikuttaa verenpaineeseen, ehkä juuri niiden Lidlin Helmettien takia eli lakunamien vuoksi verenpaineet on vihdoinkin täällä kohdillaan, kun muulloin on niin alhaiset.

      Kiitos viime yön sain jo nukuttua, onneksi on tropit!

      <3

    • Voi ei, niin se ystävä Pinkit korkokengät Maijullakin on keliakia ja siinä pitää olla maailman tarkin ja välillä joutuu nälässä olemaan, kun ei ole tarjolla gluteenitonta. Zemppiä <3

  • Mullahan pullahtaa ihan luumunkokoisiksi, jos olen liikaa kolaa tai sokeria syönyt. Mulle on muuten käynyt se pahin, apteekin hyllystä oli persvoide loppu ja farmaseutti HUUTAA taakse "onko varastossa vielä pukamavoidetta". Oli aivan kauheeta.

  • Sä oot sitten niin ihana <3 <3 <3
    Heti tuli mielikuva siitä puksuvoide-mainoksesta ja takamustaa puuhun hierovasta mimmistä verkkokalvoilleni 🙂
    Ja Ei aikuinen ihminen enään opi, vaikka kuinka tietäis seuraukset…sanottaanhan, että tieto lisää tuskaa, nyt ihan konkreettisesti!
    Yö tällä meni melkein normisti…nyt tosin mies näki joatin ihme unta ja herättä MINUT, koska meidän koirat kuulema haukku ulkona! No toinen koira haukkoteli herätettynä lattialla vieressäni ja toinen tuhisi omalla paikallaan. Kun sanoin, että ne nukkuu paikoillaan, niin mies vain väitti, että haukkuvat ulkona, käy päästää ne sisään! Hitsi, hyvä ettei tullut riitaa klo 4.20 siitä, haukkuuko koirat vai ei! Nousin sitten lopulta ylös, komensin nukkuvat koirat ulos pisulle ja kävin itsekin vessassa, päästin koirat jopa sisällekin ja marssin takas makkariin ja kysyin: No loppuiko koirien haukkuminen? ' Juu, loppu, hyvä kun päästit ne sisälle!' vastasi ukko unisena. Tästä Niii-in keskustellaan illalla…. 😉
    Voimia puksujen kanssa <3

    • En ole muuten nähnyt sitä mainosta, mutta joitain se on inhottanut, kuten varmaan tämä aihekin, mutta ihme ettei lähtenyt lukijoita, tuli jopa lisää. 🙂

      Voi ei miehesi on nähnyt unia, voi mahtavuutta ja anteeksi, kurjaa kun herätti. Mitähän miehesi muuten unessa tuumi, että sinun tarvii tehdä, ei hih lähtenyt itse unissakävelemään pihalle. .)

      Haha tuo oli niin mainio juttu ja hei sait miehen tyytyväiseksi. ihanat te. <3

      Mielenkiintoista olisi kuulla teidän keskutelu ja mitähän ensi yönä. 🙂

  • Mulla on sellaiset muhkeaa kokoa ja välillä pelkkä niiden ajattelu saa mielen niin matalaksi. Niinpä olen ajattelematta. Onnistun siinä yleensä tosi hyvin, koska minulla ne ovat kivuttomat. On niissä sellainen hyvä puoli, että ne saavat maharöllykän tuntumaan varsin pieneltä riesalta 😉 Minun pitää välttää ummetusta viimeiseen saakka, niin kaikki menee hyvin. Jos ruokavalio muuttuu radikaalisti esim. reissun takia, kuljetan mukana Microlaxia kaiken varalta ja se pitää ummetuksen loitolla. Olen jopa harkinnut, että alkaisin selvittämään poisto-operaatiota. Komplikaatioriski on toistaiseksi jarruttanut hankettani. Olen miettinyt, että ehkä parempi olla vielä sörkimättä niin kauan kuin suurin haitta on vain henkinen.

    Tsemppiä. Koita vältellä jalopenoa.

    • Se on aivan järkyttävää silloin kun ovat turpeana ja pahimmillaan! Minulla on sellainen pelko, että takalistoa en lääkärille näytä, vaikka juu synnytettykin ollaan, mutta koko asia kauhistuttaa, joten siksi tässä kärsin ja olen puksujeni kanssa ja välillä yöt valvoen, mutta silloin kyllä takana on jalopeno :O

      Kiitos ja samoin sinne.

      <3

    • Ystäväni joutui sairaalaan pahan selkäkivun vuoksi eikä pystynyt oikein missään asennossa olemaan. Huonekaverina oli toinen samanmoinen, jolle sopivaa asentoa ei meinannut löytyä. Kyseinen rouva oli ollut pukamaoperaatiossa ja saanut infektion. Kaverini sentään pystyi syömään, pukamarouva ei. Tämä tarina jarruttaa minua ainakin kahdella vuodella hakemaan mitään hoitoa 😀 😀

  • 😀 kyllä täälläkin on puksuista synnytyksen jälkeen kärsitty, mutta ei onneks enää. Voide oli muuten ihan törkeän hyvä apu, kipu oli yllättävän kova. Kivaa viikkoa!

    • Kipu on jotai hirveää, mutta voide alkaa auttamaan jo tunnissa. Ensimmäisellä kerralla ei ollut voidetta ja ihan koko yö meni valvoessa ja Buranaa vaikka kuinka monta, uhhuh. Onneksi sinulla ei niitä enää ole. <3

  • Hienoa että joku uskaltaa puhua asioista niin kuin ne on. Täytyy tässä kertoa juttu.. Yhdellä melko nuorella miespuolisella ystävällä oli peräpukamat ja ei sitten millään saanut aikaiseksi lähteä apteekkiin hakemaan helpotusta. No oli sitten valitellut niistä pukamista työkaverille joka oli tällainen bodari tyyppi. No kaveri sanoi, että ajetaan apteekkiin, mä haen sulle voidetta. Kaveri meni apteekin tiskille ja nuorena kundina itsekin oli ehkä vähän häpeissäään, kun siinä tiskillä sattui sitten kuulemma olemaan joku h*lvetin hyvännäköinen tyttö. Joo, peräpukamiin jotain voidetta tulin hakemaan, kaverille siis. Se istuu tuolla autossa. Oli sitten kaveri itsekin tajunnut miten "uskottavalta" kuulosti ja oli mennyt punaiseksi. Oli sitten kävellyt takaisin autolle ja kuten tiedät ehkä, miten monet bodarit kävelee..Aika jäykkää oli ollut meno. Uskoikohan apteekin tyttö, että kaverille oli ostamassa.. 😀 ( Ei se aina niin helppoa ole! )

    • Hihii ja anteeksi, tämä oli niin hauskasti kuvailtukin, että kiitos niin paljon tästä, naurattaa ja juuri se bodarin kävely kun sehän on sellaista jäykkää ja reidet hinkkaa toisiaan kun on niin lihaksikkaat ja ihan kuin olisikin takalistossa pukamat. Mutta ihana ystävä. <3

  • Arvaas keittelenkö juuri hernekeittoa täällä, heh…meillä on inventaarioviikko keittiössä (kevätsiivous) ja samalla tuli laitettua herneen versojakin kasvamaan! Mä kärsin lapsena kovasta laktoosi-intoleranssista, joten muistan ne kipristelyt ja vatsan hoosiannavirret. Nykyisin vatsa kestää melkein mitä vaan, tosin sen ice latten juon edelleenkin hylamaitoon tehtynä! Meille on tullut jokaöinen rutiini, että vauva herää siinä klo 3-4 aikoihin, jolloin nostan hänet ensisängystä rinnalle ja siinä nukutaan sitten herätyskellon soittoon asti! Ei siis turhia valvota : )
    Entistä parempaa viikkoa loppu helmikuuta, hitsi kun ei se kuu vieläkään vaihdu…

    • Niin ihanan kiltti ja onnellinen vauva, voih. <3

      Hernekeittoa juu ei, ei viitsi pilata perheen päivää tiedät kyllä miltä, massu ei kestä herneitä eikä papuja, vaikka hyviä ovatkin.

      En tiedä mikä, mutta söin äsken kaksi tortillaa ja maha pullistui kuin koripallo ja viiltelee ja on kipeä. Oliko vehnä vai kermaviili… Maito ja vehnä ei oikein sovi, mutta eritoten ei vehnä.

      <3

  • Flunssa piti viime yönä hereillä, nenä valui ja suu oli kuiva kun olin varmaan kuorsannut suu ammollaan nenä tukossa. Pitikin mennä viime viikolla sanomaan, että jos sen viikon pärjään vielä terveenä, sitten saa joka puolella kiertevä flunssa tulla.

  • Tai sitten ne muut apteekissa aattelee, että " uskaltaisinpa minäkin" ja kadehtii sun ostoksia <3

  • Voihan puksut. Mulla ne pullahtelee kun en syö tarpeeksi kuituja. Vatsan saan sekaisin jalopeno-juusto yhdistelmällä. Silloin tuntuu kuin kakkisi palavaa laavaa. I feel you ♡♡♡

  • Onpa mahtava kun Tiia kirjoittelet vähän aremmistakin aiheista. Itse kun työskentelen terveydenhuolto alalla, ei minua kummastuta mikään ihmisen elimistöön liittyvä.
    Toivottavasti lääke auttaa. 🙂
    Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

    • Upeaa ja olisipa itselläkin sellainen ote, että kaikkeen jo tottuisi. Puksut on kovin häpeällinen asia ja eilen kovin väsyneenä ja kenties siksi edesvastuuttoman rohkeana uskalsin asiasta kirjoittaa. Väsynythän on kuin humalainen. 😉

      Ihanaa viikkoa Johanna <3

  • Voi Tiia, kaikessa kauheudessaan niin hauska postaus! Olen joskus kärsinyt samaisesta vaivasta enkä tykännyt minäkään. Tällä hetkellä vatsaa vääntää vaan noi viljat, varmaankin se vehnä. Yöni nukun hyvin. Olen aina nukkunut. Koputan puuta, mutta sellaista vaivaa ei taida ollakaan, mikä veis mun yöunet tai sitten mulla vaan on niin hyvät unenlahjat. Pikaista paranemista ja mä ehkä laittaisin ne aurinkolasit ♥

    • Ihanaa että yöt nukut hyvin, sillä kun ei nuku, niin maailma vinoutuu. Jos on vielä muita murheita, niin sitten on liian synkkää. Just söin kaksi tortillaa ja nyt vatsaa vääntää kamalasti, varmaan juuriki ne vehnät. Voih ja zemppiä meille ja hih aurinkolasit. <3

    • Hih ihanaa jos puksuille voi nauraa, kiitos linkistä. Kuuluuko kilpirauhasongelmaan puksut, tätä täytyy tutkia, sillä olen miettinyt tulisiko tuo kilpirauhashomma tutkia. 🙂

  • Höh, varmasti kurja vaiva. Mulla on ärtyvän suolen oireyhtymä mikä kyllä aiheuttaa aina jos jonkinmoista 😀 Aina ei tietenkään jaksais naurattaa mutta kai kaikelle pitää voida nauraa että pärjää. Mulla esim. jos jännitän jotain ihan kamalasti niin maha on samantien rutkulla vaikka olis syöny ihan kiltisti vaan sallittuja juttuja. Se on sit kiva lähtee vaikka teatteriin kun pierettää kuin viimeistä päivää mut pitää vaan yrittää selviytyä ettei ihan erakkoravuks tarvi ryhtyä. Hyvä postaus, onneks en oo yksin mahavaivojeni kanssa vaikka kenellekkään mitään peräongelmia toivois.

    • Sama ärtyvän suolen oireyhtymä todettu täällä ja onpa muuten kurja vaiva sekin. Sama juttu jännityksestä menee joko niin ettei toimi, ennätys on 8pv ulkomailla tai sitten rippentropilla. Esim.istumatyö on kirous ja juu vaikka leffassa istuminen välillä, täytyy tarkkaan miettiä mitä syö.

      Kiitos mietin miten tähän suhtaudutaan, mutta tähän on suhtauduttu aivan ihanasti. <3

  • Mäkin rakastan jalapenoja yms. tulista. Onneksi täällä ei ole tavattu peräpuksuja, maha saattaa kyllä mennä vähän sekaisin.

  • Muutama kymmenen vuotta sitten kärsin ko. vaivasta, enkä uskaltanu mennä lääkärille, kunnes sitten asia äityi niin pahaksi etten nukkunut juuri ollenkaa, en pystynyt enää istumaankaan ☺
    Yli kakskymmentä vuotta nyt on siitä kun puksut hoidettiin, enkä sen jälkeen oo niistä kärsinyt, jos ei lasketa yhtä kertaa, mutta se onkin jo eri juttu ☺

    Puksutonta kivaa viikkoa Sinulle Tiia ♫~♥~♫

    • Niin tässä varmaan käy ja sitten kaduttaa, koska en mennyt lääkärille. Pelottaa niin se operaatio, kun en vaan kestä, että joku katsoo sinne…

      Ihanaa päivää ma-te ja kiitos tästä. <3

  • Ne on ne himot, jotka saavat tarttumaan aina uudestaan samaan asiaan, jota pitäisi välttää.. hihii. sinulla jalapenot, minulla suklaa, jota ei iho kestä. Puksuttomampaa viikkoa!

  • Itekki tykkään jalapenoista mutta pitkän tauon jälkeen söin ja tuntu että kuolen seuraavana päivänä.Maha ei tykänny sitten yhtään joten jätän kyllä suosiolla syömättä vaikka mieli tekis

  • Kovin yleinen vaiva tuo on. Itselläkin aina joskus on peräpukamista vaivaa, mutta onneksi tosi harvoin. Synnytyksen jälkeen lääkäri käski suihkuttaa jääkylmällä vedellä ja auttoi se, mutta tästä on jo neljäkymmentä vuotta aikaa, joten nykyisin on varmaan tehokkaammat keinot.

    • Juu tuo puksuvoide on kyllä todella tehokas ja hyvin olen pärjännyt, jos en syö jalopenoa. Voi meitä, seisomatyössä sitä tulisi ihmisen olla.

      <3

  • Minä olen ensimmäisen puksuvoiteeni ostanut silmäluomia varten – aikoinaan sitä pidettiin ihmeaineena roikkuluomiin. No – ei se niihin tehonnut mutta tarvetta tuli kyllä myöhemmin ihan siihen oikeaan tarkoitukseen:)
    Tsemppiä puksujen kanssa – ja kuule, niistä ei tarvitse ikuisesti kärsiä, kun marssit lääkärille – ne voidaan hirttää tai leikata. Nimimerkillä "kokemusta on";)
    Haleja monen monta sinulle, ihaNainen <3

    • Voi vitsi, olen aina miettinyt pitäisikö kokeilla noihin silmäpussukoihin, kun ovat olleet aina niin mittavat. Eikö se tehonnut? No puksuihin ainakin tehoaa, onneksi on voide.

      Voi miten rohkenen mennä pyllistämään lääkäriin, se on nyt ainoa este, hävettää hirveästi..

      Ihanaa halit tuli tarpeeseen ja paljon halauksia sinulle ihanuuspakkaus <3

  • Hyvä kun kirjoitit! Mulle ne mokomatkin puksuttimet tulivat raskauksien ja synnytysten myötä, nykyään eivät onneksi hirveästi pidä itsestään melua, mutta sen verran kuitenkin, että aina tosissaan ottaa todellakin useammasta päästä ja lujaa! 😉

    Kiitos kysymästä, huonosti sujui viime yö. Tänään oli aamuvuoro ja jostain syystä en vaan osaa nukkua kunnolla ennen aamuvuoroa. Ensin en saanut unta, olisinko nukahtanut kunnon uneen vasta joskus puolilta öin. Ensimmäisen kerran heräsin 1.36 ja siitä sitten noin kolmisen kertaa kunnes 4.18 totesin, että eihän tästä mitään tule. Mulla oli herätys viideksi mutta sain ottaa sen ihan rauhassa pois ennen kuin se ehti herättää ja nousin valmiiksi väsyneenä ylös. Yritin näyttää töissä tosi skarpilta mutta vähän veikkaan, että huonosti nukuttu yö taisi kyllä näkyä naamasta. 😛 Huomennakin olis aamuvuoro tarjolla, mietin tässä, että kannattaisko mennä päikkäreille vai ei, että jos menen niin ainakin saisin vähän unta mutta jos en mene, niin onnistuisiko nukkuminen yöllä paremmin….

    Tsemppiä apteekkireissulle ja puksuttimien kanssa, toivottavasti se siitä helpottaa pian!

    • Juu nuo puksut on sellaiset, on and off jutut, mutta se kipu on kyllä jotain sellaista, että sitä ei edes osaisi uskoa, ellei kokisi.

      Jos menit päikkäreille, niin täällä käy päikkäreiden suhteen niin, ettei illalla tule enää uni. Täälläkin jos on aikainen herätys, niin alan stressaamaan sitä jo aamuyöstä, niin turhaa, mutta minkäs itselleen tekee, voih meit.

      Kiitos niin paljon ja nyt on jo paljon oarempi olo, zemppien unien ja aamuvuorojen kanssa. <3

  • Äh, noi on niin inhottavat. Hyvä, että uskallat puhua asiasta. Yleinen ongelma. Ja kyllä tässä hiljaa myös naureskelin. Nimittäin tunnistan piirteen kun jotain tekee mieli ja vaikka kuinka sen tietää laittavan mahan sekaisin tai vaikuttavan esim. puksuihin, sitä ottaa riskin yhä uudestaan ja uudestaaan 🙂 Mä kärsin ärtyneen suolen oireyhtymästä ja se on aika kenkku myös. Tietyt ruoka-aineet pahentaa sitä ja ne kun on just niitä mitä rakastan yli kaiken 🙁

    • Saa naureskella ja onhan se naurettavaa, kun aina pitää mukamas uudelleen testata ja tietää sitten miten kuitenkin käy. Voi meitä ja meidän vaivoja.

      Ärtynyt suoli on paha ja kappas se myös täällä. Eilen vatsa turposi kovaksi koripalloksi, kun söin kaksi tortillaa ilman jalopenoja, en tiedä mikä tuli, sill massu kestää aika hyvin tortillalettuja, vaikka ei vehnää kestäkään. Että on tämä yhtä inhaa vaivaa. 😉

      <3

  • Siis niin hyvä kirjoitus ikävästä aiheesta. Hyvä, kun avasit sanaisen arkkusi. Minäkin kärsin puksuista, jos on ummetusta ja ummetushan tulee tietysti, jos en liiku tai jos syön liian epäterveellisesti tai sitten näiden yhteenlaskettuna summana. Vaara siis vaanii nurkan takana alvariinsa, enkä aina muista sitä. Sinulle kuitenkin tsemppiä, että puksuolo helpottuu lääkkeen avulla.

    • Juu puksut on pahat ja täällä kun on aina joko tai. Nuorena ennätys oli vatsa kovalla 8pv ulkomaanreissulla eli en käynyt vessassa. Aika järkky, alkoihin puksut jo silloin esiasteielemaan…
      Voi meitä ja zemppi sinne myös. <3

  • Toinen yhtä ihana vaiva on paise! Mulla oli vuosi sitten paise persvaossa ja se se oli yhtä juhlaa… Lääkäri lohutti mua, että ihan yleinen vaiva ja persvako yleisin paikka paiseelle. Aijaa? Enpä oo kuullu, että muilla ois ollu sielä… Eli tuostaki vaietaan iloiseen!

    • Apuva ja ai että sympatiseeraan ja kiitän tästä. Upeaa miten kivuliaitakin asioita jaetaan ja niistä voi puhua. 🙂 Uuhhuh ja mahtoi olla kipeä!

      <3

  • Hih hii… ei saisi nauraa, mutta tiedän niiiin mistä puhut =D. Kerran oltiin Eestissä Haapsalussa ja söimme siellä mozzarella täytteisiä tosi tulisia jalopenoja. No jostain syystä pakki meni sekaisin ja kun istuin varpusparven kanssa pöntöllä tiedät kyllä miltä tuntu =D =D.

    • Uijui se on vaan niin polttava kokemus, että vesi valuu silmistä! Ja tiedän ne mozzarellaherkut, niin hyviä, mutta ei enää koskaan…

      <3

  • Ahh jalapeñot <3 Tulinen ruoka ei onneksi sekoita mahaa, mutta nyt on viime aikoina joku muu ruoka-aine aiheuttanut hirveät ilmavaivat. Vielä vaan ei ole selvinnyt, että mikä se voisi olla.

    • Se on niin hirveää ja ilmavaivat voivat olla hyvin kivuliaita. Eilen kävi juuri niin ja olin tuskissani koko illan. Mistä tuli, en edes tiedä.. Voi meitä, zemppi ja toivottavasti syyllinen löytyy!

      <3

  • Auts, kuulostaa kivuliaalta ja tosi ikävältä vaivalta. Mulla ei ole puksut vaivana, mutta sen sijaan yltiövahvat chilit, jalopenot ym. jäävät syömättä, sillä suu menee välittömästi rikki niistä. En minäkään voi aona niitä vastustaa, joten syön ja kärsin, kun suu ja kitalaki tuntuvat olevan kuin vereslihalla nieluun asti. Toivottavasti lääkkeistä on apua!

    • Voi ei eli sinulla tapahtuu sama suulle, kuin minulla puksuille. Hurjia nuo jalopenot ja chilit ja ne tuovat ruokaan ihanaa potkua. voi meitä. Zemppiä!

      <3

  • Hahahah! Mä näin otsikon jo aiemmin ja mietin 'no she didnt', mut nyt ku luin niin totesin 'she did'. Sä olet ihana totuuden torvi!

    Itsekin kärsin niistä raskauden jälkeen. Halusin leikkaukseen ja ne sanoivat, että tulevat mitä luultavimmin takaisin! No 8 vuotta mennyt eikä ole näkynyt! Yksi parhaimmista leikkauksista ikinä!

    • Yes she did 😉 Hih.

      Upea sinä ja rohkea sinä, minä kun en kehtaa mennä operaatioon vaikka pitäisi, nyt on liian monet yöunet kärsitty.

      Kiitos tästä. <3

    • Olihan se kieltämättä 'noloa' ja humiliating olla kaikki levällään lääkäreiden edessä, mut se kesti vaan hetken! On sen arvosta! Suosittelen!

  • Mä jätin tässä hiljattain maidon ja munat eettisistä syistä pois (no maito aiheutti myös vatsavaivoja) ja pian sen jälkeen kahvi alkoi aiheuttaa palantunnetta kurkkuun. En tiedä mistä johtui, liittyikö edes tuohon uuteen ruokavalioon mitenkään? Onhan se ihan fiksuakin rajoittaa kahvinkittausta, mutta kyllä ärsytti. Ei nyt oikeastaan enää, kun totuin jo ajatukseen. Alku aina hankalin..

    • Kahvi on niin hyvää ja täällä ns. päivän/aamun kohokohta, joten jaa kärsimyksesi, voi kamalaa. Alku aina hankalin ja kaikkeen tottuu, mutta kyllä kahvin jättäminen on vaikeaa.

      Zemppiä <3

  • Jos ny kerron oikeen romaanin…
    – Nuarena likkana ku ei muuta syäty ku ranskanpullaa ja edamjuustoo, ni sain vattani niin kovaks, ettei hyvä tosikaan. Sain sellaset sisäiset pukamat ja haavat, että lääkäris tarvi muutaman kerran karata, ku luulin vuatavani kuiviin. No, sit joku viisastutti mua jonkin verran ja aloin syämään enemmän kuituja. Suali rauhottu. Sitte meni vuasia ja olin elämäni kunnos… söin mitä huvitti ku vaan muistin kuidut. Olin saamassa kolmatta lastani ku mulle väkisin laitettiin peräruiske ja siitä ei tullu muuta ku kauhee pukama ulos. Mulla ku on elimistö tyhjentänyt sualen muutamaa päivää ennen synnytystä. Viimestä synnyttäes hoitsut ei uskonu ja anto sen ruiskeen. Olin siitä pukamasta niin kipee, ettei synnytys tuntunu miltään. No, sitä sit hoidin ja hoidin, mutta ei vaan meinannu parantua… tuli muitaki oireita… Mulle oli raskauden viimevaihees puhjennu hiivasyndrooma ja lisäaineallergia (juansi lapsuusajan parantuneesta astmasta). Kroppa kutisi valkees ja mikään ei auttanu, kunnes ihotautisairaalas saatiin tulos. Ruakavalio oli tyly. Ei hiivaa misään muados ja kova häätökuuri päälle (lääkkeillä). Kaikki suamalaiset viljat pois, punanen liha pois (sika ja lehmä), vasikkaa sai syödä rajallisesti. kaikki mausteet pois paitsi suala ja sitäki vaan vähä. Tätä mä sit nautin vuadenpäivät. Jatkoo on sit ollu siten, että hiivaa en syä koskaan. Lisäaineallergiaan otan antihistamiinia tarvittaes… eihän sitä löydy lisäaineettomia elintarvikkeita, jos meinaa että ruaka maistuu joltain ja muutenki ku tein tyäkseni ruakaa ja sitä oli pakko maistella.
    Nyttemmin pukama kiroilee jos syän oikeen paljon juustoja tai oikeen paljon tuoreita vihanneksia… siis aivan tosi… liika kuitu on pahasta. Raaka juures laittaa vattan niin vikkelälle, ettei oo tosikaan ja pukama huutaa hoosiannaa. Mutta pääasia on että sen tiadostaa ja että henkis ollaan.
    Että tällänen romaani 🙂

    • Voi ihana sinä ja anteeksi, että vastaaminen on kestänyt, kun muksujen kanssa ollaan hiihtolomalla. 🙂 Koska tämä oli niin mojova tarina, että olisi ansainnut heti vastauksen.

      Tuo on kyllä niin tylyä, kun miltei kaiken joutuu jättämään, kaiken ja lihatkin… Mausteet pois, niin mistä maku ruokaan?

      Totta muuten tuo kuitua pitää olla mutta ei liikaa.

      Niin pääasia on, että hengissä ollaan, mutta on tuo rankkaa. Voi, että täältä oikein suuri voimahali ja kiitos tästä niin paljon. Puksuthan ei ole mitään!

      <3

  • Kyllähän ne täälläkin välillä vaivaa : D vaikka ei oo naurun asia…Ihana tuo teidän rontti siis kisu, kun tulee kauniisti herätteleen 🙂 Meillä nipsu hyppää syliin joka aamu, kun oon aamupalapöydässä 🙂 Oikea tapa silläkin, ihan joka aamu. Hyvin on nukuttanut ja toivottavasti sinäkin nukut ens yönä hyvin ♡

    • Eivät ole naurun asia, mutta ei viitsi itkeä, niin nauretaan välillä sitten. 😉 Kissat vaan on parhaita ja lohduttavat hädän tai pukamien hetkellä. hih.

      Ihanaa iltaa <3

  • Ah Tiia mä en kestä! 😀 😀 Miten joku voi kirjoittaa noin hauskasti moisesta aiheesta, sä oot niin huippu! Toivottavasti on jo helpottanut. Parempaa viikkoa! -Saara

  • Puksuja mulla ei oo, mutta närästää. Ja sillon kun närästys on sitä luokkaa, että pelkää jo noutajan olevan tulossa, se on kyllä ihan itse aiheutettua. Paistettu tai maustettu, ja muutama muu. Vähän kyllä kestää, mutta sitten ajattelee, että samalla kivulla menee isompikin määrä tai useampi laji… Ehkä sitä joskus vielä oppii.

    • Totta muuten, närästys voi olla jotain hirveää, eikä silloinkaan pysty nukkumaan. En kärsi niin rajusta, paitsi raskaana, mutta mies kärsii ja kauheaa se on katsoa. Ei liian rasvaista jne. aina pitäisi syödä tarkkaan ja tietyllä lailla, eikä liian myöhään illalla!

      Kovasti zemppi Meemu kurjaan vaivaan. <3

  • Ei taida olla asiaa josta et kirjoittaisi, olet vaan niin ihana. Joskus oli puksut ( uusi sana minulle tästä aiheesta). Mutta lääkärillä kävin ja ne tai se leikattiin. Eikä ole vaivannut enää …. KoP KoP KoP.
    Mukavaa parempaa aikaa ja nuku hyvin.

    • Kiitos niin paljon Orvokki, nooh en kirjoittaisi muiden asioita, mutta kyllä näistä omista voi huumorilla kirjoittaa ja olipa tervehdyttävää, kun niin monilla on puksut.

      Ihanaa että on helpottanut ja rohkea olit kun kävit leikkauksessa, sitä asiaa vielä kipuilen, rohkenenko.

      Oikein ihanaa viikon jatkoa <3

  • Itse pidän ihan superina tätä kun kirjoitat ns. vaikeammastakin aiheista mistä monet häpeillen vaikenee.. Peräpukamat käsittääkseni ovat vielä varsin yleinen vaiva, joten sitä vertaistukea lienee useampikin vailla! Itse en tästä vaivasta ole kärsinyt (vielä?), mutta näinhän se menee, että ikä tuo mukanaan vaivoja jos jonkinlaisia, katsotaan mitä sillä on omalla kohdalla luvassa jatkossa :/

    • Ovat todella yleinen vaiva, mutta ei niistä niin paljoa puhuta. Mutta nyt on tääll' niin moni kertonut, joten hyvähän tästä oli sitten kirjoittaa. En todellakaan ole yksin, eikä kukaan muukaan tämän asian kanssa.

      Toivotaan ettei sinulle koskaan tule, eikä kaikille tulekaan.

      <3

    • Voi ei ja eikä ja voi apua meitä. <3 Tortillat juuri pahinta ja voi miksi ovat niin hyviä! Milloin opitaan, luulen, että nyt, mutta aika sen vaan näyttää. 😉

      <3

  • Mullakin pukamat vaivaa silloin tällöin, mutta ei vielä niin paljoa, että uskaltais lääkäriin!
    Miehellä oli ennen todella vaikeaa suoliston kanssa. Mausteiset ruuat, tavalliset maitotuotteet ja vilja aiheutti kipuja ja löysää mahaa. Oli vaikeaa löytää sopivia ruokia. Sitten tuli pallolaajennus ja sen myötä kaikenlaiset lääkkeet. Sen jälkeen on voinut syödä kaikkea, ei ole haittaa mausteista, perunasta, viljasta eikä tarvita enää hylatuotteita!
    En siltikään toivo kenellekään pallolaajennusta hoidoksi!

  • Palaan tähän "vanhaan" kirjoitukseen nyt, koska etsiessäni hoitovinkkejä törmäsin juuri tähän. Ja yhdyn kyllä muiden kommentteihin, että asiasta pitää kirjoittaa ja se pitää tehdä juuri noin: suoraan ja punastelematta. Saakelinmoinen riesa, ja itsellä pari 11 tunnin istumista yhdistettynä vähän erilaiseen ruokavalioon viikon ajan tuotti "hauskoja" tuloksia… ***kele.
    Mutta siksi en tänne tullut, vaan siksi, että tämä blogikirjoitus oli hakukoneen listassa välittömästi jonkun hoitolaitteen myyntimainoksen alla, ja kun sitten (luettuani tämän) klikkasin sitä, repesin ihan täysin. Mainoksessa kerrotaan asiallisesti tuotteen käytöstä yms. mutta sitten sivun alareunaan tulee banneri, jossa kulkee "tämän tuotteen ostaneet ostivat myös"…. ja sieltä löytyy sitten mm. hampaiden valkaisusetti. Hajosin. =D
    Huomenna apteekkiin ja kotiin sitten ilmeisesti erinomaisten valkoisten hampaiden kanssa? Mitä puksuista kunhan hymy löytyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud