Vauvasivusto tuo somemaailman oksennuslaari!

Tänään aikomus oli kirjoittaa rakkauskirje lempituoksuille, olen tuon kirjeen mielessäni kirjoittanut ja olisi vain ulos nakuteltavaa materiaalia. Huomasin kuitenkin ajatellessani rakkauskirjettä ja tuoksuja, että vatsanpohjaan tuli huono olo.  Aika pian sain johtolangan käärittyä mielipahan lähteeseen eli tämän viikkoiseen Vauva.fi juttuun ”Olen saatanan kyllästynyt bloggaajapummeihin”.


En ole aiemmin lukenut vauvapalstaa, vaikka välillä olen sinne eksynyt googlatessani jotain blogia. Vauva sanana on niin puhtoinen ja viaton, että on käsittämätöntä, että Vauvasivustosta on tullut ihmisten oksennuslaari. Tuo inha pahan olon yrjöäminen oli huomaamatta likana tarttunut omille harteillekin kuiskimaan synkkiä ja syviä kuin musta mönjä, tahra.

Mielestäni on tervettä, että ihminen kuulostelee ajoittain itseään ja pohtii kulkeeko omien arvojensa ja moraalinsa viitoittamia polkuja. Syyllistyy ajoittain asioista, joista ei olisi edes aivan tervettä syyllistyä, koska käy itseanalyysia läpi.

Mutta silloin kun muiden ihmisten mielipiteet rajoittavat omaa iloa ja tekemisiä, yrittää liikaa miellyttää muita oman itsensä kustannuksella, silloin haavoittaa itseään. 


Tänään minulle kävi juuri niin, annoin kaiken keskustelun ”ilmaisesta tavarasta” (ilmaista tavaraa ei ole olemassakaan vaan yhteisymmärrys) bloggaajapummi keskusteluketjussa vaikuttaa minuun, vieden iloa ja innostuneisuutta niistä hieman pinnallisemmista aihe-alueista joita täällä välillä kirjoitan eli rakkaista kosmetiikkapötkylöistä. Miksi kosmetiikka on edes pinnallista, jos kerran tuo hyvää oloa? Miksi sisustustyyny ei vaikka ole yhtä pinnallinen, tai vaikkapa Bridget Jones kirjat? Onko joku asia edes pinnallinen, jos se tuo omistajalleen hyvää oloa? Kenellä on oikeus määrittää ja lokeroida mikä on pinnallista ja mikä ei?

Ehkä luin tällä kertaa koko Vauvasivun kommenttiketjun läpi, koska oli hirvittävän utelias, utelias sitä mitä ihmiset bloggaajista ajattelee. Bloggaaja sanaa en halua enkä kykene itsestäni käyttämään, se vaan on liian ”posh” eli hienosteleva, ihan kuin minä olisin jotain erityistä kun täällä ajatuksiani piperrän ulos.Ihmisten viha, väärät luulot, ennakkoluulot, yleistäminen, olivat ne seikat jotka alitajuisesti mieltäni hämmensivät ja vaikka välillä vaahtoan täällä, tällä kertaa tuli vain lohduton ja väsynyt olo. Bloggaajissa on toki varmasti kaikki ihmisluonteen kirjot, kuten kaikilla muillakin elämän osa-alueilla, mutta voiko aidosti minkäänlaista järkevää analysointia saada aikaiseksi yleistämällä kaikki bloggaajat narsistipummeiksi, vaikka negatiivisuuden lietsominen saakin runsaslukuisesti ihmisiä komppaamaan vielä ketjun aloittajaa. Joukkoviha ei tarkoita sitä, että ollaan oikeassa, vanha kunnon sanonta pätee jälleen kerran ”joukossa tyhmyys tiivistyy”.


Yleistäminen ja mustavalkoisuus ja ennakkoluulot ovat seikkoja, jotka miellän ajattelun kapea-alaisuudeksi ja mustaksi tahraksi, joista jotkut ihmiset haluavat verhotakseen omia pimeimpiä tunteitaan pitää pelastusrenkaan lailla kiinni. Ei edes haluta yrittää asettua muiden asemaan, katsoa asiaa laajemmin, keskustella syyttämättä, ehkei ole edes resursseja muihin kuin vihakeskusteluihin, sillä silloin voisi joutua kohtaamaan itsensä, oman pienuutensa.  Aika ilmeistä on, että kyseiset tunteet ovat, tietämättömyys, kuvitelmat, harhaluulot toisten elämästä, toisella ihmisellä on muka jotain mitä itsellä ei ole jne. Jokin oma tyhjä aukko, jonka luulee ja olettaa muilla ihmisillä täyttyneen. Näytä minulle ihminen jonka lasi on aina täysi ja jos sellaisen ihmisen joku löytää, kerrothan mitkä seikat on lasin täyttäneet, uskon että ne seikat on aivan muuta kuin kova materia, materia jonka moni ihminen luulee tuovan onnen. En sitäkään kiellä, että jos joku käyttäytyy kuten Vauvasivuston jutussa viitataan, sellainen ei ole hyvää käytöstä. Kyllähän se huonosti käyttäytyvä bloggaaja tai kuka tahansa, on yleensä se ihminen, joka huonolla käytöksellään peittää omaa epävarmuuttaa eli ei mitään rakettitiedettä tämä. 


Koko Vauva.fi keskustelunhan olisi voinut aloittaa uteliaana kysellen ”Miksi jotkut bloggaajat käyttäytyvät huonosti, haluaisin tietää”. Mutta ilkeä provosointi ah mikä nautinto, ehkä keskustelun aloittaja oli vain trolli, mutta siltikin kysyn miksi, miksi trollaat?

En edes ala syväanalysoimaan voiko bloggaaminen olla ammatti vai eikö, tottakai voi siinä missä mikä tahansa muukin. Maailma muuttuu ja maailma ei aina pysy perässä. Mutta mikä bloggaajissa niin kovasti ärsyttää, että koetaan oikeudeksi mennä henkilökohtaisuuksiin, panetella, jättää hyvät tavat sivummalle. Yleistetään asioita vailla kunnon tietopohjaa? Uskon osittain, että se on jokin piirre jota luullaan bloggaajilla olevan, pidetäänkö bloggaajia itsevarmoina, kuten negatiivisesti Vauvasivustollakin asia käännetään, narsistiset bloggaajapummit?

Jos on pissapäitä sitten bloggaajien joukossa, vielä yhteenkään en muuten ole törmännyt ja aika moneen menoon olen päässyt mukaan, niin en voi kuvitella pissapäisempää olettaa koko bloggaajakaartista jotain ja yleistää se vielä ulos. Kumpi on edes pahempi, bloggaaja joka kirjoittaa inspiroituneena vaikkapa siitä hajuvedestä, jonka on blogiinsa saanut vai ihminen joka panettelee ja yleistää bloggaajat narsistipummeiksi? 

Lisäksi vielä sivuttiin sitä, että bloggaajat ovat ihmisiä, jotka eivät oikeissa töissä pärjää ja on aikaa kirjoitella, mutta ketkä on nämä joilla on aikaa kommenttitolkulla Vauva.fi palstalla ihmisiä panetella ja päivät pääksytysten, se se mielestäni vasta onkin maailman huonoiten käytettyä aikaa. 


Rakenna tai tuhoa, se on jokaisen oma valinta, bloggaaminen on niin kauan rakentavaa, kun siitä saa itselleen iloa, eikä ketään loukkaa ja vaikka ei edes kukaan kuuntelisi. Tuhoavaa on yleistää, provosoida, panetella ja saada vielä nautintoa siitä. Somemaailma voi parhaimmillaan olla hauska ja iloinen paikka, mutta karuimmillaan on osoittanut ihmisten rumuuden. 
Vaikka hetkeksi notkahdin ja alistuin, en lannistu, sillä niin hullulta kuin tämä kuulostaa, mutta scifi-ja fantasiahörhön on pakko tähän loppuun heittää yksi elokuvamaailman klisee, lopulta kaikessa on kyse hyvän ja pahan taistelusta, antautuuko ihminen pahan puolelle vai hyvän. Valitsen tänään taas hyvän, vältän jatkossakin Vauvasivustoa kuin ruttoa ja tuoksuttelen täällä niitä hajuvesiäni ja kirjoitan niistä niin, että mieli raikaa!


Huh helpottipa, ehkä huomenna sitten se tuoksupostaus.


Sana on vapaa ja ei tarvitse hyssytellä, tästäkin on tullut paljon kommentteja kun hyssytellään ja hymistellään. Rakentava keskustelu on aina tervetullutta ja rakentava keskusteluhan on sellaista ettei mennä henkilökohtaisuuksiin vaan väitellään itse asiasta. 


Zemppiä kaikille ja etsitään sitä omaa hyvän olon tähteä, se on siellä jossain, vaikka ei aina jaksakaan sädehtiä tuikkia kirkkaimmillaan ja keskitytään vähemmän siihen muiden elämän veuhaamiseen. 


Lopuksi vielä selvennys, Vauvasivuston kommenttiketju ei koskenut blogiania, sillä en ole blogistara, joista ymmärtääkseni juttu kertoi eli saattoihan se olla hieman narsistista loukkaantua, ottaa itseensä…  Juttu olisi myös ollut helpommin miellettävä, jos juttua ei olisi kirjoitettu niin yleistävään ja rumaan sävyyn. Eli tälläisiä ajatuksia juttu kuitenkin herätti eli jotain omakohtaista analyysia kuitenkin tapahtui. 91 thoughts on “Vauvasivusto tuo somemaailman oksennuslaari!”

 • Keskustelun aloittajalla oli varmaan huono olo. Hänellä ei varmaan ole työpaikkaa, joka antaisi hänelle jotain. Hän on lopen kyllästynyt. Voi olla, että hänen olisi aika vaihtaa työpaikkaa. Se ajatus tuli mulle. Voi olla, että hänen työnantajansakaan ei tykkäisi, jos hän tietäisi, että mitä kirjoittaa ja missä kirjoittaa. Itse pyydän yleensäkin hyvin vähän, yleensä se on päinvastoin, että muhun otetaan yhteyttä. Näinhän se vaan menee… jos ei mitään hyötyä olisi, niin tuskinpa yritykset ottaisi yhteyttä. Tää on mun mielipiteeni. Kyllähän meihin bloggaajiinkin varamasti paljon mahtuu.

  • Monella muullakin keskustelu foorumilla haukutaan jos jotakin,mutta mielestäni on kaikkein pahin kun poimitaan kuva ihmisestä, sitten ivataan ja pilkataan. Maijulle sanoisin,tiedätkö että on kovin paljon työttömiä? Haiskahti vaan ettet miellä niin olevan,väärässä varmaan.
   Taidat Tiia olla vähän liian herkkä ottamaan itsellesi mielipahaa. Tuoksupostausta oottelen.

  • Maijulle vastaan, että paha olo huokuu ja jota ruma kielenkäyttö värittää. Jonkinlainen katkeruuskin… Liekö trolli tai purkaa pahaa oloaan, mikä ymmärrettävää, mutta tuo ruma tyyli vesittää koko homman. En näe häntä paremmin käyttäytyvänä kuin hänen syyttämiä bloggaajiakaan.

   Anonyymille, toisten kuvien levittäminen ja niiden pilkkaaminen on niin ilkeää, että en voi muuta todeta kuin, kyllä karma opettaa ja toivottavasti kiusatuille on jotain parempaa luvassa ja että ymmärtävät ettei heissä ole vikaa vaan kiusaajissa.

   En jutusta ns.henk.koht loukkaantunut, mutta epäoikeudenmukaisuus, ruma kielenkäyttö ym.saa hetkeksi tuohtumaan.

   Mukavaa iltaa 🙂

 • Yksikään yhteistyössä tehty blogipostaus ei ole minulle ilmaiseksi ja ilman kunnon työtä tullut. Kyllähän minäkin pikana joskus kirjoittelen siitä miten grillaan broilerin uunissa, mutta silloin kun tykkään jostain asiasta ja siitä haluan kirjoittaa, käytän todellakin aikaa asiasta kertomiseen, kuvien muokkaukseen ja nimeämiseen, linkkien etsintään. Ei kenenkään kuulu tehdä töitä ilmaiseksi ja se koskee myös meitä bloggaajia. Mä olen lastenhoitaja ja bloggaaja, hirmuisen ylpeä sellainen.
  Nokka kohti uusia pettymyksiä ja tuoksupostausta kehiin. Love u Tiia <3

  • Nimenomaan yhteistyöpostauksiin menee tunteja ja tunteja kun niihin suhtautuu annetulla kunnioituksella. Kyllä työtä oli se sitten bloggaamista täytuu suhtautua niin, että tekee parastaan.

   Niin olet ja ihana sellainen, love you too Outi <3

 • Voi apua, tuo Vauva-palstahan on ihan kamala. Aina sitä saa ihmetellä ihmisten pahantahtoisuutta ja mustavalkoista ajattelua. Ja sielähän oikein lietsotaan tommosiin kamaliin keskusteluihin..
  Odotan innoissani sun tuoksupostausta <3 Parempaa mieltä, olet ihana <3

  • Ehkä jotkut provosoivat ja pitävät lystiä. Vauvaa lukemalla ei voi voittaa millään muotoa, itselle tulee huono olo. Kommentointi vasta virhe olisi. Välttelen!

   Ehkä tuoksu huomenna 😉

   Sinä olet ihana <3

 • Voi Tiia – uskon, että tuli todella paha olo tuosta!
  En käynyt lukemassa keskustelua, enkä haluakaan tehdä sitä, mutta voisin olettaa, että aihe olisi voinut olla ihan yhtä hyvin mikä vaan – maansiirtourakoitsijoista käsityöläisiin, poliitikoista hyväntekeväisyysjärjestöihin. Kaikesta saa oksennuksen aikaan, kun oma mieli on vinksahtanut katkeruuteen ja kateuteen ja kun soppaan lisätään usein täysi tietämättömyys siitä, mistä kirjoittaa.

  Puhun tietysti vain omasta näkökulmastani – minäkin – mutta kyllä bloggarit ovat mahdollistaneet paljon yhteistyömahdollisuuksia esimerkiksi meille mikroyrittäjille. Innovoidaan ja innostutaan molemmin puolin – ihan parhautta!
  Some muuttuu ja kasvaa koko ajan ja on mielenkiintoista nähdä, mihin kaikki tämä vielä voi viedäkään. Lopulta molempia osapuolia hyödyntäen ja työllistäen.
  Sitä taidetaan kutsua myös markkinataloudeksi, sanan parhaassa merkityksessä 😉

  • Aina siellä löytyy ihmisryhmä jota mollia, se ja sama mitä ihminen tekee, viallinen on vauvapalstan mielestä.

   Kyllä vaan viisaasti kirjoitat ja kyllä vaan molempia puolia hyödyttäen, ei ketään alistaen.

   Ihanaa iltaa <3

 • Se palsta on todellakin kamala. Mulle on kuitenkin tullut paha tapa käydä siellä lukemassa ketjuja ja ihmettelemässä voiko sellaisia ihmisiä tosiaan olla ja ajatteleeko monikin niin?? Niinkun esim tuossa mainitsemassasi ketjussa. Mutta ei siellä lukiessa koskaan iloisemmaksi tule joten paras vältellä jatkossakin! Kivaa viikonloppua Tiia <3

  • Ehkä kannattaa irrottautua, koska uskon että aina tulee synkkä mieli. Yritetään pysyä poissa.

   Mukavaa iltaa teidän perheelle <3

 • Moikka Tiia 🙂

  Kuten facessa tästä juteltiin, niin minäkin eka kerran vierailin ao.sivulla ja luin koko viestiketjun läpi. Tottakai teksti oli tarkoituksella kirjoitettu provosoivasti ja mistä me tiedetään, onko henkilö edes töissä jossain toimistossa. Tekstin tyyli vain mietityttää! Meitä bloggaajiakin on paljon erilaisia ja moneen junaan menijöitä. Osa jää kiltisti asemalle 🙂

  Jatketaan me vain omalla linjalla ja pidetään hauskaa! Turhaa sitä energiaa tuhlaa asioihin, mistä tulee vain negaatiota <3

  Kivaa viikonloppua ihanuus!!!

  • Kyllä sitä paremmin asiansa saa ilmaistua sivistyneemmällä kielenkäytöllä. Moukkamainen olo tuli koko provosoijasta.

   Touhutaan me meidän näköistä juttua omalla positiivisella energialla puksuttaen eteenpäin.

   Halauksia Tuulaanneli <3

 • Huh huh! En jaksanut lukea kuin ensimmäisen sivun viestit ja se riitti. Olipa katkeraa tilitystä vauva-sivustolla. Jatka sinä kuitenkin samaan malliin. Blogisi on viihdyttävä ja siitä tulee hyvälle mielelle. <3

 • Pissapäitä lienee kaikissa ammateissa, onneksi itse olen päässyt tutustumaan aitoihin ja reiluihin tyyppeihin (pääosin 40+), enkä siten rumasti käyttäytyvään bloggaajaan ole törmännyt!

  Ja miten ylpeä sitä onkaan omasta urasta kosmetiikan maailmassa, jossa vietin liki 10 vuotta! Ei ole pinnallista sitten pätkääkään : )

  Ihanaa viikonloppua & vaikkapa kauneusrituaalein täyttämää lauantai-iltaa!

  • Sano muuta mahtavia naisia kaikki. Missähän ne vauvasivun mainitsemat bloggaajat pyörii. En väitä ettei heitä olisi, maailmaan mahtuu monenmoista hiihtäjää, mutta kun en ole vieläkään törmännyt niin eipä heitä paljoa ole. Mutta vaivasivustolla on kurjan paljon törkyä!

   Kosme on ihanaa, saan siitä
   paljon hyvää mieltä.

   Ihanaa iltaa <3

 • Tiia, nyt mun on kohtava tulta sun tykö, jos vielä lähdet pyörimään sivustolle, jonka koko Suomi tietää olevan täynnä katkeruutta, pahansuopaisuutta, huonoa käytöstä ja muiden parjaamista. Annetaan niiden kiehua siellä rauhassa omissa liemissään ja kateudessaan ja jatka sinä vain omana itsenäsi kaikkien ihanien tuotteiden esittelyä. Etkä ikinä enää alennut sivuille, joista et saa iloa ja energiaa!!!

  Tämä on sulta kyllä hyvä: "Lisäksi vielä sivuttiin sitä, että bloggaajat ovat ihmisiä, jotka eivät oikeissa töissä pärjää ja on aikaa kirjoitella, mutta ketkä on nämä joilla on aikaa kommenttitolkulla Vauva.fi palstalla ihmisiä panetella ja päivät pääksytysten, se se mielestäni vasta onkin maailman huonoiten käytettyä aikaa."

  En ole ikinä käynyt tuolla, jossa vain pahoinvointi kukkii, mutta olen kuullut muilta bloggaajilta, että siellä on jotain tosi, tosi outoa. Ehkä heidän maailmansa on niin pikkuruinen ja paha olo lyö yli. Käydään kaikki vain niillä sivuilla, joista saamme voimaa, energiaa, iloa ja vahvuutta kestää sen, että on ihmisiä, jotka elävätä luodakseen pahoinvointia.

  Ja edelleen jaksan ihmetellä, että miski kukaan miltään sivustolta käy blogeissa, joista eivät pidä! Siinä on jotain tosi epätervettä…

  Halit, sinä Upea Nainen<3

  • Lupaan Leena, en menää enää ikinä. Siellä sivustolla on sitä mistä kirjoissakin puhutaan, aitoa pahuutta! Sitä en iholleni enää halua ikinä.

   Samaa mietin, jotkut käyvät blogeissa ns.vihaamassa, hakemassa vaan lisää myllyyn vettä. Huhhuh pidetään päät kylmynä ja hymyt ja sydän lämpiminä.

   Halauksia ihana Leena, olet Super <3

 • Onneksi en käy, enkä ole koskaan käynyt vauva-sivustolla. Enpä taida mennäkään… Vankkurit kulkee ja koirat haukkuu, vai miten se meni…?

 • Luin osan tuolta ja sitten en vaan jaksanut. Vauva-sivu ja tuollainen aihe, mitä niillä on yhteistä. Tiia kirjoitit hyvin ja allekirjoitan sun sanat. Jotenkin otin itseeni nuo jutut, vaikka en blogin kautta mitään ole saanutkaan kuin uusia tuttavuuksia. Tänään just postasin mainoksen ja ihan ilman palkkiota, miten sattuikaan.
  Olen puolustellut taitaavaa ystävää muualla netissä ja en vaan tajua tätä kamalaa kateutta joka puolella.
  Live-elämässä olen arvosteluja kuullut: sinäkin vanha postaat kaiken ulos ja eikö sulla ole muuta tekemistä. On ja ei. Te siellä ruudun takana olette vaan tärkeitä, kun livessä kaikilla on vaan kiire. Elämä on vaan elettävä tänään, huomenna vo olla myöhäistä.
  Mulla tuli itku tuosta kaikesta. Mutta elämä jatkuu ja me porskutetaan kaikkien kiusaksi……..ootte tärkeitä ja unohdetaan provosoijat.

  • Niin jokin niissä jutuissa on, että takertuvat tahmeana likana iholle. Tunnen samoin ja siksi oli tarve kirjoittaa.

   Onko aitoja ystäviä lainkaan lum arvostelevat, moiset henkilöt keksivät aina jotain atvosteltavaa, jos ei olisi bloggaaminen, olisi jokin muu, koska haluavat vetää omaan mönjäänsä. Kaikilla täytyy olla huono olo, koska heilläkin on. Ei välitetä ja sinä olet niin sydämellinen ja viisas ihminen, jos jollain on merkitystä niin sillä.

   Suuri halaus Marketta <3

 • Voin myöntää että olen itsekin joskus käynyt siellä jotain keskusteluja lukemassa, ja joka kerta sen jälkeen on ollut suorastaan ällöttävä olo. Niin kamalaa ja inhottavaa tekstiä. Omalla kohdalla mitä positiivisempiin juttuihin keskityn, niin sitä onnellisempi olen niin voiko kukaan kuka sinnekkin kirjoittelee olla ihan tyytyväinen elämäänsä jos pitää sellaisia ilkeyksiä sinne suoltaa? En usko. Pysyttelenpä tästäkin edespäin siis omassa optimistihörhöyspositiivisuus-kuplassani ja kaukana vauvapalstalta. Tiedän että tulee hirveä olo jos siellä lukee mitään niin parempi pysyä kaukana moisista negatiivisuuden tyyssijoista. Ihanaa lauantaita Tiia ja innolla odottelen sun hajuvesiensuitsutus-postauksia :-)♥

  • Emmi näillä eväillä mennään, vältetään ja ollaan vaikka osa-aikakuplassa, kunhan oma mieli ei pahoitu. Sehän heidän tarkoitus on, töryn kylväminen.

   Oot ihana!

   <3

 • Mä olen myös ihmetellyt joidenkin keskustelupalstojen kommenttioksennusta. Kuka viitsii / jaksaa nähdä vaivaa pahoittaakseen toisen mielen sillä tavoin? Ei voi ymmärtää. Kosmetiikkabloggaus vaatii valtavasti aikaa ja vaivaa, se kosmetiikka ei tosiaan ole ilmasta tavaraa. Tsemppiä ja iloista viikonloppua!!!

  • En vaan ymmärrä ja olisi hauska nähdä keitä he ovat, joka rivin tallaajia, ystäviä, tuttuja, keitä?

   Juu yhteistyöpostauksiin kuuluu hurjasti aikaa, mutta se halutaan vaan nähdä ilmaisena tavarana. Ymmärrän tavallaan pointinkin, mutta silti en ymmärrä. Negatiivisuus on monesti valinta ja mieken heikkous.

   Kivaa iltaa <3

 • Huh, huh! Itse en uskalla tälle palstalle ikinä itseäni klikata. Joskus sanon vitsinä, että pitää varoa ettei joudu vauvapalstalle..niin ikäviä juttuja olen kuullut siitä. Mukavaa vkl ihana Tiia!

 • En ole käynyt vauva-sivustolla, enkä mene. Mutta ihmetyttää vaan sellainen, että eikö niillä sivuilla ole ylläpitäjää? Ja jos on, niin millainen? Sikälimikäli olen näitä somen pelisääntöjä vähänkään ymmärtänyt, niin kaikki epäasiallinen ja loukkaava materiaali pitäisi ylläpitäjien toimesta poistaa. Mutta olenkin vaan tavallinen pönttö, joka jaksaa sitkeästi uskoa ihmisten hyvyyteen ja vilpittömyyteen.

  • Annukka, sitä sopiikin ihmetellä, että ylläpito ei puutu herjaavaan tyyliin ja vihakeskusteluun yms. Sitä jos ei ole, niin seuraavaksi vain kaikkien nimet esille, jos siellä toimitaan nimimerkeillä, sillä saattaisi olla käytöstapoja parantava vaikutus. Jos siellä on jotain bloggajaa suoraan nimtelty ja herjattu, asia kuuluu jo virkavallalle.

  • Samaa mietin missä ylläpitäjä, saavatko mainoksia sivulle koska ihmiset rakastaa törkyä?!

   Muulla ei selity! Kuka haluaa mainoksia tuonne ja miten vauvasta on tullut moinen yrjölaari!

   Hyi olkoon. Yhtä naivina täällä ja parempi näin meille.

   <3 <3

 • olen joskus vahingossa päätynyt lukemaan vauvapalstaa ja lopputuloksena likainen, paha olo itselle. 🙁 no nyt ainakin osaan vältellä kyseistä foorumia. en vaan ymmärrä koko palstaa.

 • Kävimpä nyt lukemassa tuon vauva sivun keskustelun. Joo,avasi silmäni mitä tää mainostaminen on. En kyllä koskaan ole ostanut mitään tuotetta blogeissa olleen mainonnan mukaan. Enkä kyllä lue postauksia jotka on pelkkää hehkutusta jostakin tuotteesta,nyt vielä vähemmän kun taustat tuli tietoon.
  Oli siellä asiatonta mut asiaakin. Laitoin tuonne alkuun kommentin,nyt voisin poistaa sen. Tiedän nyt miks maiju kirjoitti et työ pitäs vaihtaa. Mun mielestä ei tarvii jos totuutta puhuu.

  • Täällä alkaa kohta leffailta, mutta tähän teki mieli vielä vastailla ja voin toki poistaa tuon ylemmän kommentin, jos haluat? 🙂

   Mielestäni kannattaa suhtautua suurella varauksella kaikkeen mitä kirjoitetaan herjaten ja nimimerkin takaa ja nimenomaan vielä vauvapalstalla. Eritoten kun kielenkäyttökin oli hyvin epäsopivaa, en kyllä antaisi painoarvoa henkilölle joka mehustaa juttunsa teinimäisellä kielenkäytöllä. En ymmärrä henkilökohtaisesti trolleja, jotka aivan hupia pitääkseen aloittavat tälläisiä viestiketjuja ja vastailevat vaikka kaverijoukossa ihmisten kiihkeille jutuille ja nauraen partaansa. Nimittäin harkitusti provosoivalta keskustelunavaukselta tuo vaikuttaa.

   Mielestäni myös jos jutussa nyt on edes minkäänlaista totuudenjuurta, työnantajan kunnioitus olisi paikallaan. Mutta kun en tiedä totta tai ei, niin ei siitä sen enempää.

   Minulle tulee vain Anna lehti, joten mistä kaivelen sitten tietoa uusista tuotteista, netistäpä tietenkin ja monesti vielä blogeista. Bloggaajat oikeasti testaavatkin tuotteita, eivätkä ole vain lehtiin upotettuja mainoksia. Uskon myös, että pian myös alkaa huomaamaan bloggaajasta, jos kehuu kaikkea maan ja taivaan väliltä vain saamisen ja rahan toivossa. Jos näin olisi, täällä olisi mainostettu jo minulle ehdotettuja laihdutusvalmisteita josta olisi maksettu palkkiokin, mutta koska mainostan syöväni kakkusia, olisi ollut aika epäeettistä mainostaa laihdutusvalmisteita, jos en ole niihin aidosti sitoutunut. Toisekseen on tarjottu oikein mukavaakin rahallista palkkiota eräästä hammastahnamerkistä, mutta koska olen täällä suitsuttanut käyttäneeni Yotuelia jo 16-vuotta, niin olisihan se yhtäkkiä hassua vannoa toisen nimeen, ellen oikeasti olisi vaihtanut hammastahnamerkkiä ja löytänyt aidosti se uuden ja paremman tahnan. Eli kyllä me blogeja kirjoittavat teemme eettisiä valintoja jatkuvasti ja minulle on henkilökohtaisesti tärkeää voida katsoa itseäni peiliin ja toimia omien arvojeni mukaisesti. Eli blogissa näkyy niitä juttuja jatkossakin, joista minä tykkään. Jos joku ei osta tuotetta, koska mainostan sitä blogissa, niin en ole varma, onko päätöksellä enää realismin kanssa tekemistä?

   En ole henkilökohtaisesti tavannut yhtäkään ihmistä blogimaailmassa josta vauvapalstalla puhutaan, ehkä tietoisesti välttelen moisia ihmisiä tai ehkä en ole moisiin törmännyt. Mutta varmasti pissipäitä on olemassa blogimaailmassa, kuten kaikilla elämän osa-alueilla ja kyllähän se suututtaa, etenkin jos pomo tekee hassuja päätöksiä. Mutta täytyy muistaa, että kyseessä on kuitenkin pieni prosentti jos sitäkään, eikä kyse ole absoluuttisesta totuudesta. Yleistäminen ja syyttely on aina vaarallista, sotia on syntynyt vähemmästäkin.

   Sinulle toivotan mukavaa iltaa ja en menettäisi toivoani bloggaajien mainostamiin tuotteisiin, mutta jos näin valitset, niin toki se on sinulle suotava henkilökohtainen valinta. Mutta aina kannattaisi kuunnella useampaa osapuolta, tai hävijäksi voi jäädä jossain tapauksessa itse, jos uskoo vain yhtä torvensoittajaa.

   Mukavaa kevättä ja ilmoittele, jos haluat että poistan ylemmän kommentin. Toisaalta eihän siitä kukaan tiedä kuka sen kirjoitti, mutta saahan ip-osoitteet halutessaan selville, joten anonyymi ei netissä ole kukaan, se olisi hyvä myös tuon Vauvapalstan kirjoittajan muistaa. Mutta hän on taitava, ei paljasta nimiä, sillä tällöinhän olisi kyseessä jo kunnianloukkaus ja poliisiasia. Ehkä hänellä ei nimiä edes olekaan, vaan on vaan joku ihminen joka pitää kaikkien meidän kustannuksella hupia.

   Muakvaa kevättä! 🙂

  • Se jutun alotus oli kyllä huono,mutta joitakin kommentteja,useitakin,oli silmiä avaavaa. Näinhän se menee,sen lauluja laulat kenen leipää syöt,eikö. Eihän kauppiaskaan puodissaan voi sanoa ettei tuotteella juurikaan mitään tee,eikö. Eikä kukaan blokissaan mainosta jos ei maksua saa.
   Joidenkin blogi on vaan niin kuivasti tehty,tuote kehuttu,itseä ylistetty,miten täydellinen,iloinen,positiivinen ym,ym, hän on,yök.
   Illan jatkoa.

 • Vauvasivulle voi kirjoittaa mitä vain, koska sieltä ei voi jäljittää kirjoittajaa ja siksi taitaa olla se oksulaari…Ei noista jutuista kannanta välittää ja parempi jättää lukematta. Ihanaa iltaa Tiia <3

  • Totta ei voi jäljittää ellei mene kunnianloukkauseksi. Mutta kyllä ylläpito näkee mistä tuulee, eikö mietitytä geitä edes se…

   Ihanaa iltaa sinne myös <3

 • Vauvasivusto on ollut jo pitkään provosoijien temmellyskenttä. Tuntuu että siellä saa riehua miten haluaa. Liekö niin ajateltukin että äidit ja isät saa päästää siellä höyryjä ulos. Mutta kyllä jonkinmoinen roti pitäisi keskustelujen tasossa olla.

  Meitä on monta työssäkäyvää äitiä jotka myös bloggaamme. Illat on vapaat ja viikonloput. Tekstiä ei ehkä tule ihan niin useasti kuin jos olisi kokonaan kotona. Blogiyhteistyöt ovat myös aihe joka vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä, kuvata, linkittää ja perehtyä tuotteeseen seka usein myös koekäyttää tuotetta. Työtä siis kainkinpuolin.

  Mutta me porskutetaan eteenpäin, eikä välitetä näistä. Kivaa viikonloppua Tiia 🙂

  • Luulen että siellä on ajat sitten karannut mopo käsistä ja koko sivusto elää omaa villiä elämäänsä!

   Kyllä jonkinmoinen roti tosiaan tulisi olla, sillä koko mielipiteet vesittyy kun kirjoitetaan niin inhasti.

   Kyllä vaan työtä, mutta siinä jokin kai ärsyttää, että kuka vaan voi perustaa blogin. Mutta noihin menestyjiin, ainahan se vaatii kovaa työtä, taitoja, joskus suhteita ja vielä onnenkantamoisia. Ei ne menestyjille noin vaan tule, arvostan niitä jotka onnistuu ja niitä jotka ilokseen harrastaa siis bloggaamista.

   Näin tehdään, porskutellaan. <3

 • Luulenpa et kyseiset valittajat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä ja kateellisena ajattelevat että "taas toikin bloggaaja sai noi tavarat ilmaiseksi",eivätkä ajattele sitä aikaa ja vaivaa jota bloggarit tekevät postausten takia.Kysynpähän vaan,et mikäs näitä valittajia estää aloittamasta omaa blogia? Voisivat koittaa itsekin saada tunnetavuutta ja sitä kautta tuotteita eikä vain valittaa joka asiasta. Musta ainakin on kiva lukea sun juttuja Tiia 😀

  • Tämä on yksi hyvä näkökulma ja kyllä vaan alle 2v sitten oli esim.minä Tiia ja ei blogia, joten kaikki mitä tääll on niin tyhjästä on nyhjästy.

   Kiitos kauniista sanoista Miude, lämmittää. Mukavaa iltaa <3

 • Vauvapalsta on ihan paholaisesta, sinne ei kannata kurkkia.
  Komppaan blogisiskoja siinä, ettei yksikään tuote tule ilmaiseksi. Ne, jotka blogiin esille päätyvät, ovat ainakin meillä aikuisilla varmasti omaan mieleen ja arviot totuuden mukaiset. Itse en kirjoita ollenkaan kamasta, josta en pidä. Huomaan tiia, että sulla on täällä oma anonyymi, joka ihanasti seuraa sinua ja meitä muitakin "täydellisiä". Vai miten se nyt meni 🙂

  • Todellakin ja pahalta se tietty kuulostaa, mutta kaikki eivät päädy siis tuotteet. Ja ne jotka päätyvät niiden eteen tehdään kovasti työtä, tietenkin

   Ihanaa että seuraa, olen otettu, että blogia luetaan.

   Ja kaikkea muuta kuin täydellinen, ainakin minä.

   Kivaa iltaa. <3

 • Kun työskentelin neuvolassa heti ensi käynnillä asiakkaita vauvalehden nettisivustosta. Semmoista soopaa olen siellä pari kertaa käytyäni nähnyt.
  Pahaa puppua kirjoitetaan myös hevostallinet sivustolla. Ja aiheutetaan haittaa hevosalan yrittäjille. Nimettömyyden takaa solvataan julkisesti ilman oikeudellisia seuraamuksia.
  Itse luen paljonkin blogeja. Jos joku alkaa tuntua liian pinnalliselta tai heppoiselta jätän ne blogit lukematta. En jaksa kommentoida "ihana, ihana"-tyyliin, vaan ainoastaan silloin kun minulla on jotain sanottavaa aiheeseen.
  M#

  • Hyvä että varoitit, ajattele miten herkkää aikaa vauva-aika on ja monilla synnytyksen jälkeistä masennusta. Itse olin ainakin sekaisin vauvan sydänvian takia ja jos olisin eksynyt vauvasivulle, olisin varmaan syyllistynyt asioista joista ei edes olisi pitänyt.

   Hurjaa kuulla tuosta heppahommastakin. Hevoset ja vauvat kaikki liataan.

   Mukavaa kun kommentoit ja kukin kommentoi tavallaan ja kaikki yhtä arvokasta.

   Mukavaa iltaa M <3

 • Kun työskentelin neuvolassa heti ensi käynnillä varoirin asiakkaita vauvalehden nettisivustosta. Semmoista soopaa olen siellä pari kertaa käytyäni nähnyt.
  Pahaa puppua kirjoitetaan myös hevostallinet sivustolla. Ja aiheutetaan haittaa hevosalan yrittäjille. Nimettömyyden takaa solvataan julkisesti ilman oikeudellisia seuraamuksia.
  Itse luen paljonkin blogeja. Jos joku alkaa tuntua liian pinnalliselta tai heppoiselta jätän ne blogit lukematta. En jaksa kommentoida "ihana, ihana"-tyyliin, vaan ainoastaan silloin kun minulla on jotain sanottavaa aiheeseen.
  M#

 • Tuollaiset asiattomat kommentit ja arvostelut jätetään ihan omaan arvoonsa. Jatketaan me vaan tällä tyylillä niin kuin tähänkin asti. Joka ei tykkää, lopettakoon lukemisen.

 • Luinpa minäkin ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa kyseistä palstaa ja en voi muuta todeta kuin, että aloittajan täytyy olla trolli. Tunnen ihmisiä, joiden yritykset ovat eriasteisessa yhteistyössä bloggareiden kanssa ja yhdelläkään ei ole tuollaisia fiiliksiä. Totuus on heillä se, että jokaisen blogin jokainen lukija on potentiaalinen uusi asiakas ja blogit toimivat nykyään tehokkaampana mainostajana kuin esimerkiksi yksikään naistenlehti.

  Osa bloggareista kuulemma kyllä (nämä nuorimmat) kuvittelevat olevansa verrattavissa julkisuuden henkilöihin ja heillä on hieman sellainen asenne, että "hei, etkö tiedä kuka minä olen?", mutta he ovat poikkeus ja ammattinsa osaava ihminen osaa hanskata heidänkin kanssaan. Eivätkä he huonoistakaan kohtaamisistaan ikinä avautuisi vauva-palstalle, koska sillä saattaisi olla suora vaikutus heidän edustaamaansa firmaan (niinkuin nytkin yritettiin kilvan arvailla aloittajan työnantajaa).

  Täytyypä sanoa, että jos tuo palsta edustaa mainstream-suomalaista ajattelua, niin kyllä aika lohduttomalta tuntuu. Miten voi niin paljon kateutta, ilkeyttä ja pahansuopuutta mahtua maahan, jossa kaikki on oikeasti hyvin?! Mistä tuo kaikki oikein kumpuaa?
  Minna

  • Kirjoitat viisaita ja uskon minäkin, että trolli.

   Samaa minäkin, että teen useamman yrityksen kanssa useamminkin yhteistöitä ja ihan että he ottavat uudelleen yhteyttä. Eli kai voisi päätellä, että ovat tyytyväisiä. 😉

   Varmaan tuollaista on, mutta kun en liiku ns.tiettyjen piireissä, niin en ole tormännyt. Joka alalle mahtuu kaikenlaista hiihtäjää.

   Ei kukaan yritys lähtisi vauva sivulle muita mollimaan, se olisi sama kuin ampuisi omaan jalkaansa, ihmiset kun tuppaavat saavan kaiken selville.

   Sitä minäkim ihmettelen, keitä kaikki nuo mölytoosat ovat?

   Mistä kaikki paha olo tulee?

   Sydämellistä iltaa Minna <3

 • Kerran siellä kävin, mutta ei tarvitse toista kertaa mennä. On niin ala-arvoista kirjoittelua ja haukkumista, että sitä ei todellakaan jaksa lukea. Luulisi tuollaisesta negatiivisuudesta jo itsekin kärsivän.
  Jätetään ne omaan arvoonsa ja nautitaan näistä sun ihanista kirjoituksista <3

 • Kerran siellä kävin, mutta ei tarvitse toista kertaa mennä. On niin ala-arvoista kirjoittelua ja haukkumista, että sitä ei todellakaan jaksa lukea. Luulisi tuollaisesta negatiivisuudesta jo itsekin kärsivän.
  Jätetään ne omaan arvoonsa ja nautitaan näistä sun ihanista kirjoituksista <3

  • Hyvin todettu, luulisi tuollaisesta negatiivisuudesta itsekin kärsivän, pakkohan niiden on! Kaikkihan kääntyy viime kädessä omaan itseensä päin.

   Kiitos kaunis Hanne ja ihanaa iltaa <3

 • Voi Vauva-lehti! Mua nauratti koko homma! En kyllä jaksanut lukea koko ketjua.. Varmaan trolli kaiken lisäksi toi aloitus 😀 Huikeeta avautumista!! Ihmiset on kyllä hölömöjä!

  • Oot super, saat asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Trolli! Pakko olla ja ei todellakaan maksa vaivaa siellä vastailla ja saada köniinsä, sanot juu tai jaa. 😉

   Kivaa iltaa <3

 • Luin eilen illalla nukkumaan mennessä tuo Vauva-lehden jutun luettuani ensin sinun juttusi. En jaksanut myöskään lukea koko juttua. Taitaa olla trollin tekosia. Ehkä en ollut sopivassa mielentilassa, mutta minuakin tuo juttu nauratti. Tuosta on turha mielensä pahoittaa. Trolli kirjoitti, että hän provosoituna osaa kirjoittaa tällaista tekstiä. Osaisipa kirjoittaa vaikka politiikasta tai muusta päivän polttavasta aiheesta, se olisi paljon tärkeämpää. Mutta että bloggaajista. Ja tuollaisesta näkökulmasta. Tuosta paistoi läpi vahva kateellisuus ja katkeruus. Jätetään moinen omiin liemiinsä.
  Mukavaa sunnuntaita, Tiia <3 Halit sinulle upea!

  • Ei ollut huono sanan käänteissään sen myönnän, mutta käyttäisi sanan säilää johonkin rakentavampaan. Ei ole parempi kuin ne ihmiset joita moitti.

   Ihanaa iltaa Tuula <3

 • Apua!! Koskaan ei saa käydä vauvapalstalla. Hui miten uskalsit! Se on todellakin täynnä ihmisten pahanolonoksennusta! Mä en kyllä ikinä mene!!

 • Enpä oo ennen vauvapalstalla käynyt. Ja nyt kun kurkkasin, niin sielähän on ihan painokelvotonta tekstiä. Pitihän ihan toisenkin kerran hieraasta silimiä, jotta mihinkä eksyyn☻☻
  No täytyy sanoa, jotta olipa ensimmäänen, mutta myös viimeenen kerta, ku sinne eksyn☻
  Mihinähän sitä on sanottu "panettele taikka saata pahaan huutoon".

  Täältä sata♥♥♥♥♥♥ Sinulle Tiia ♥♥♥♥♥♥

  • Tuota sanontaa en ole kuullutkaan, olipa mojova! Kurjaa että sinäkin nyt eksyit sinne ja tuli pahaa mieltä.

   Ihanaa iltaa ihanainen ma-te <3

 • En ole koskaan käynyt moisilla sivustoilla mutta paljon olen kuullut moisesta moskasta puhuttavan. Siellähän kuulemma arvostellaan ihan kaikesta ihan kaikki. Sut haukutaan jos vauvasi syö tuttia, sut haukutaan jos vauvasi ei syö tuttia jne…
  Ihmiset on kateellisia, siitä kaikki lähtee.
  Kuvittelepa tällainen: Muistat varmaan mun koulukiusaamis postauksen viikko sitten. Kaikki muut lukijat lähettivät minulle ja koulukiusatulle neidilleni paljon voimia ja jaksamista mutta yksi lukija takertui siihen että miten sen ikäisellä lapsella voi olla whatsappi kun siinä on 16v ikäraja. Eli kyseisen ihmisen mielestä olin sangen paska äiti kun lapsellani on kännykkä ja WA, no eikö ole ihan sama tuleeko viestit tekstareina ja whatsappina kun joka tapauksessa lapseni haukuttiin ihan kunnolla. Ihmiset osaa olla tosi ilkeitä.
  Bloggaajat on normaaleja ihmisiä joilla vaan nyt sattuu olemaan tällainen harrastus.
  Olet Tiia ihana ja olen samaa mieltä etten ole vielä tavannut yhtään inhottavaa blogisiskoa.

  • Ei ole totta, tuollaiseenko joku keskittyi, oli kiire päästä näpäyttämään, eikä ymmärtänyt kuinka olit pahalla ja toivottamalla mielellä tyttäresi vuoksi.

   Kyllä ihmiset on pimeitä.

   Jos yhtään lohduttaa, täällä huono äiti ja tytöillä on whats up. 😉

   No niinpä ja miksi tämä harrastus on jotenkin toista huonompi? Paljon infoa ja vertaistukeakin täältä saa. <3

   Niin olet sinäkin uskomaton ihanuus ja jutun ilkeisiin bloggaajiin en ole tutustunut. Aina oikein hämmästelen miten joku isokin blogistara on niin mukava. Jos pikkutytöillä taasen on noussut pissi päähän, niin aikansa kutakin, elämä koulii kyllä ja epävarmuuttahan se on. Eli armoa. <3

   Halaukset <3

 • Hyvin kirjoitettu Tiia.Ennenkuin laitoit linkin siihen Vauva-sivuston juttuun,niin olin kai eksynyt sinne kerran ja ihmettelin ihmisten negatiivisista kirjoittelua siellä. En ole koskaan tavannut ilkeää bloggaajaa ,onkohan niitä;D Mietin että mitä sen jutun takana oikein oli ,oliko tarkoitus ärsyttää ja miksi ihmeessä se oli Vauva-sivustolla,en näe millään yhteyttä…Ihana sinä,jäänkin odottelemaan tuoksupostausta;D

  • Anteeksi Jael tähän on jäänyt vastaamatta. <3 Juu vauvasivuhan on kaikkea muuta kuin vauvasivu, se on tosiaan oksennuslaari. 😉 En ole minäkään tavannut ilkeää bloggajaa, mutta kai niitä on kuten muissakin lajeissa. Höh.

   Ihanaa iltaa Jael <3

 • Ja pyh. Vauva-palstan näin parin kerran verran, kun blogisiskojani siellä parjattiin. Sen koommin en ole sinne mennyt. Kyllä jokainen fiksu bloggaaja ja blogiyhteistyössä mukana oleva tietää, ettei ilmaiseksi tuotteita saada. Niiden eteen tulee tehtyä tuntikausia töitä. Mistään firmasta ei samasta tuntimäärästä saa niin pientä palkkaa, kuin bloggaaja saa esim. parin euron käsivoiteesta. Mutta kun on ihmisiä, jotka ovat työhönsä leipääntyneitä, kateellisia kun eivät itse saa "ilmaisnäytteitä" eivätkä tajua sitä, mitä niiden eteen tehdään. Tottakai puhua voin vain omasta puolestani ja onhan mahdollista, että joku valehtelee lukuja, joku ei tee omaa tekstiä jne ja siihen en voi puuttua sillä en ole kyseisiä blogeja nähnyt enkä sellaisia bloggaajia tunne, mutta silloin sen yrityksen tulisi olla yhteydessä bloggaajaan ja sanoa suoraan kahden kesken, ettei nyt ihan sitä ole, mitä sovittiin. Turha sitä on vauva-palstalla vaahdota.

  Iloisempaa viikkoa!

 • Vauvapalstalla luulisi olevan vauvojen/taaperoiden vanhempia.Ihmettelen vaan miten siinä elämäntilanteessa löytyy aikaa ja mielenkiintoa noihin törkyjuttuihin.Kun siellä kotona on jotain arvokasta minkä luulisi sulattavan sydämen..ja antavan positiivista mieltä.Toki ymmärrän,että jokaista välillä potuttaa..mutta jotain rajaa.Hyvää alkavaa viikkoa sinulle Tiia<3

  • ei ole hajuakaan, en aio edes pyllistää enää koko palstalle, hämmentävä koko palsta, etenkin kun on vauvasivustolla?! Niinpä toki kaikkia potuttaa ja toki pitää purkaa ja toki jutussa voi olla perääkin, mutta juttu meni yli ja jos ihminen käyttää rumaa kieltä, niin juttu ei kiinnosta niin paljoa kuin jos olisi selvällä suomella kirjoitettu tai sanotaanko kiinnostihan se kun luin, mutta en mieltänyt. :O

   Ihanaa iltaa Anne <3

  • ei ole hajuakaan, en aio edes pyllistää enää koko palstalle, hämmentävä koko palsta, etenkin kun on vauvasivustolla?! Niinpä toki kaikkia potuttaa ja toki pitää purkaa ja toki jutussa voi olla perääkin, mutta juttu meni yli ja jos ihminen käyttää rumaa kieltä, niin juttu ei kiinnosta niin paljoa kuin jos olisi selvällä suomella kirjoitettu tai sanotaanko kiinnostihan se kun luin, mutta en mieltänyt. :O

   Ihanaa iltaa Anne <3

 • miten voi yhden postauksen tekoon tunteja mennä? No,tietty jos pippalot on joka kampanjaa ennen. Useimmiten tuotteesta on kymmenkunta kuvaa joka kantilta,teksti suoraan,melkein,tuotteen sivuilta. Joo,tietty kuvien muokkaus,eikö se nyt aika helpoksi ole tehty.
  Onko teille mitään koulutusta tuohon mainospostaukseen?
  Pitäs opetella ainakin otsikko keksiä vetäväksi. Nyt kun yhteen blogiin klikkaa tai 40plus pääsivuille,näkee kaikki kuka mistäkin mainostaa sinähetkenä. Eipä tartte käydä sivuilla.
  Tiialle kiitos ,hänen blogi on monipuolisempi,ei kuvilla täytetty kuiva sepustus.
  Antoisaa viikkoa.
  Tyhmä ano

  • Hih et ole tyhmä lainkaan ja hyviä kysymyksiä. Mutta kyllä niihin menee ja mitä. Varmasti on vaikka mitä koulutuksia, mutta tässä kohden kun olen tälläinen harrastelija, ei ole ns.varoja maksaa koulutuksesta vaikka toki kiinnostaisi. Kuvien ottamiseen menee aikaa ja niiden muokkaamiseen, lataamiseen, eikä se tekstikään synny tyhjästä. Minulla menee näiden kommentienkin vastaamisen todella paljon aikaa, joten nekin kuuluvat siihen, joten kyllä useita tunteja voi A:sta-Ö:n mennä.

   Olet oikeassa otsikko vetäväksi, minulla ne liian pitkät, mutta olen huono laskelmoimaan eli tään tätä sydämellä. 🙂

   40plus sivuilla toki nyt on kampanja päällä, mutta ei ne normaalisti näytä millään muotoa samalta, eli käy rohkeasti vaan jatkossakin ja kiitos kaunis, olisi kurjaa olla kuiva. 🙂

   Iloa iltaan. <3

 • No mutta, muistelen että itsekin lähestyit yrityksiä ja pyysit tuotteita käyttöösi.
  Jotta voit testata, jotta voit kirjoittaa blogikirjoituksen, jotta ihmiset klikkaavat, jotta saat enemmän lukijoita, jotta mahdollisesti saat lisää tuotteita; jopa pyytämättä 😉

  Mielestäni kirjoitti ihan asiasta.

  • Onko tämä Marinalle vai minulle vai meille molemmille, jotta osaan vastata oikealla tavalla. Mutta siis, eihän nuo kaksi ole samat asiat, mistä vauvapalstalla kirjoitetaan eli hyväksikäyttäjistä. Normaali yhteistyö on molempia osapuolia ja hyvässä hengessä sovittua, jossa kumpikaan osapuoli ei käytä toista hyväksi. 🙂

   Mukavaa iltaa.

  • Sinulle tarkoitin. Vauvapalstalla kirjoitettiin hyväksikäytöstä ja kerjäämisestä, jota käsittääkseni olet itsekin harrastanut pyytämällä tuotteita yrityksiltä. Siitä syystä en ymmärrä miksi niin kovin pahastuit kyseisestä mielipiteestä.

  • Kiitos että selvensit. Miten tuotteesta kirjoittaminen on yrityksen hyväksikäyttämistä? Testaat tuotetta, kirjoitat siitä, nettiin jää ilmainen mainos ikuisesti elämään. Omaan blogiini tullaan jatkuvasti erilaisilla hakusanoilla, joilla ihmiset hakevat tietoa tuotteista joista olen kirjoittanut, eikö tämä juuri ole yrityksen etu? Lisäksi blogissani käy kuukausittain useita kymmeniä tuhansia ihmisiä lukemassa, joten näen kyllä blogissani kirjoitetut tuotteet yritykselle mainosarvona. Yrityksethän viime kädessä kuitenkin päättävät kenelle haluavat tuotteita jakaa, tokkopa hyväksikäyttäjille ja kerjääjille.

   Pahastuin siitä, että ylipäänsä viattomalla nimellä varustettu Vauvasivusto on ihmisten kaatopaikka. Voisin kirjoittaa tästä pitkät tovit, mutta miten ajattelen on itse postauksessa. Sinun kommentista ei voi pahastua, koska en harrasta yritysten hyväksikäyttöä, en kohtele ihmisiä huonosti, enkä kerjää. Tavalla pyytää ja kerjäämisellä on eroa kuin yöllä ja päivällä.

   Mukavaa iltaa sinulle. 🙂

  • Pointtihan tässä onkin nimenomaan se, miten se tuote on alunperin päätynyt bloggaajalle. Kerjäämällä (kuten AP sanoi) vai niin että yritys on ollut aloitteellinen.

   En tarkoita pahoittaa mieltäsi; halusin vain sanoa mielipiteeni tässä ketjussa missä suurin osa myötäilee.

  • Vastasin jo tuossa ylemmässä vastauksessa kerjäämisen ja pyytämisen eroihin. On aina eri sävyjä asioissa, ne ei ole vain näin tai noin eli niin mustavalkoisia. Yritykset kyllästyvät kyllä hyvin nopeaan oman edun tavoittelijaan ja kerjääjään ja myös ihmiseen joka ei osaa käyttäytyä. Kerjääjä myös pyytänee kaikkea ja kaikkialta, kelpaa mikä vaan.

   Teen varmasti jatkossakin kumpaakin eli yritykset ottavat yhteyttä tai olen jonkun yrityksen listoilla ja heidän politiikkansa taas on olla lähettämättä sattumanvaraisesti mitä vaan ja toivovat, että bloggaaja ottaa yhteyttä aidosti kiinnostusta herättävien tuotteiden kohdalla. Eri yrityksillä on eri tavat toimia. 🙂

   Sanon nyt kauniita unia ja ainakaan pyytämisen ja kerjäämisen hienovaraiseen eroon, en lähde enää kommentoimaan, näkemyksethän voivat olla meillä erilaiset, vaikka kirjoittaisin tänne mitä tahansa, sinulla on oikeus mielipiteeseesi ja minulla pitää omani. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud