Apua minulla on sokerinaama!

Jestas, kun omalla tavalla inhoan kaiken maailman tutkimuksia ja väittämiä, jotka sitten muuttuvat taas vuoden päästä. Älä syö ”mansikkaa”, se aiheuttaa couperosaa, syö ”mansikkaa”, se auttaa virtsatiehyeisiin jne. Tavallinen ihminen voi olla aikamoisessä pyörityksessä, sillä googelin ihmeellisessä maailmassa googlaillessa, omalla kohdalla on kaikki maailman  näpyt ja ameebat. Käpyrauhastakin kummasti kolottaa, jos on nettiin uskominen.

Tässä kuvassa näkyy oivallisesti kouluesimerkkinä otsarypyt ja silmäpussit,
jotka ovat töröttäneet nassussa jo ala-asteiästä.
Näppyjä havaittavaissa kaulassa ja ihokin on harmaa, kuin liitulaku,
luojan kiitos on meikit.
Joskus kuitenkin kaiken maailman salakavalia uutisointeja tapahtuu Facebookin aikajanalla ja minulla sattuu olemaan sillä hetkellä niin kovin tylsää, että minäpä menen klikkaamaan jutun auki. Näin kävi pari päivää sitten ja jutun otsikko oli ”Viinanaama”. Viinanaama jutun rohkenin jotenkin klikata, koska tiesin jo etukäteen, ettei minulla viinanaamaa kyllä ole, olen miltei absolutisti tätä nykyä. En siis hae humalaa, vaan voin nauttia siiderin tai lasin viiniä ruuan kanssa tai ihan nautinnon vuoksi. 
No niin eteenpäin, ei ollut viinanaamaa, vaikka posket kyllä talvisin pakkasilla couperosta loimottaa ja toviksi jäin miettimään, josko ne nuoruuden bileajat olivat sitten kuitenkin aiheuttaneet pikkaisen viinanaamaa minullekin. 

Samaisessa jutussa oli kuitenkin linkki sokerinaamaan ja eipä olisi pitänyt klikata sitä! Hyvät hyssykät sentään, minullahan on aivan klassinen sokerinaama, jota voisi pitää lääketieteen laitoksella esimerkkitapauksena sokeria puputtavasta ryppyotsaisesta silmäpussi-ihmisestä.


Omasta nassusta löytyy kaikki sokerinaaman yksityiskohdat ja vähän muualtakin vartalosta, no myönnettäköön, ei edes aivan vähän. Mitä nyt sitten pitäisi tehdä, vahinkohan on jo tapahtunut? Silmäpussit ovat olleet jo ala-asteelta, ne pennin karkit ja Geisha, niitä on syyttäminen!


Kouluesimerkki sokerinaamasta, opetustaululle vaan!
Otsarypyt ovat olleet jo parikymppisestä ja aina hieman mietinkin, miten ne niin vikkelään sinne otsaan tuli. No kaiken syypää on sokeri, jota tämä sokerihiiri on nappaillut koko elämänsä. Eli tavallaan olen alkoholisti, sokeriholisti. 

En nyt oikein edelleen tiedä, miten päin olla, sillä olen vieläkin niin järkyttynyt, että kaikki kasvoni puutteet johtuvat sokerista. Mutta hei hampaissa on vain yksi paikka, joten hurjasta sokerin jyrsimisestä huolimatta, ne taitavat olla aika hurjaa tekoa.

Mutta jos oikein isoa kuvaa ajattelen, olen kuitenkin pelkkä struuma elämän kiertokulussa, niin ehkei tätä kannata ottaa liian vakavasti, vaikka jokainen onkin oman elämänsä tähti. Tähti jolla saattaa olla jopa oma tähdistö ja ilmakehä, mutta siltikin aika pieni muurahainen tällä planeetalla. Joten pahempiakin asioita voi olla, kuin sokerinaama, yksi sokerinaama nyt sinne tai tänne ja sitä paitsi omapahan on naamani!


Miten siellä, onko muita sokerinaamoja, oletteko edes miettineet tälläistä asiaa? 

Kivaa maanantaita vaan, täältä Tobleronen ym. myrkkyjen keskeltä. Katsonkohan herkkuja koskaan enää samalla tavalla, vai näenkö ne jatkossa uhkina papyryksen ohuelle harmaan näppyläisen ryppyisen pussikkaalle iholleni?



84 thoughts on “Apua minulla on sokerinaama!”

  • Mä en kyllä allekirjoita sokerin ja otsaryppyjen yhteyttä. Sokeria on tähän ikään mennessä kulunut enemmän kuin tarpeeksi ja otsassa on yksi pieni poikkijuonteen alku. Geenit, sanoisin. Muuten kyllä sitten sokeri näkyykin, minulla just harmautena ja pöhötyksenä. Heti kun on sokeri pois, kasvot kaventuvat. Olisikohan tässä motivaation lähdettä minulle sokerin karsimiseen… Koukku on vieläkin aika pahasti kitusissa. Kivaa maanantaita Tiia <3

    • Geenit ihan varmasti ja taidetaankin olla aika ryppyotsaista sukua täällä päässä. Mutta joo posket pullottaa, kuin hamsterilla, sokeri, sokeri ja sokeri. Höh ja kun se on niin hyvää. Aikamme pahimpia myrkkyjä, joka koukuttaa otteeseensa. Kunpa pystyisinkin olla erossa, ehkä tämä sokerinassun tiedostaminen oli taas yksi askel eteenpäin siinä.

      Kivaa maanantaita Marika <3

  • Kyllä on sokeria naamassa täällä. Viimeksi edellispäivänä innostuin syömään suklaata niin paljon, että loppupäivän oli ihan kamala olo ja otti päähän. Koskakohan sitä ihminen oppisi ja muistaisi makeanhimon iskiessä miten kamalalta olo tuntuu sortumisen jälkeen?

    Ihanaa uutta viikkoa kaikesta huolimatta <3

  • No huh huh !! Kaikennäkösii testejä … mutta pitääköhän tuo nyt paikkansa kuitenkaan!! Mun yks ystävä joka EI syö karkkeja eikä sokerisia ruokia niin hänellä on kasvoissa paljon näppyjä,otsarypyt … Eihän se sokeri hyvästä ole … mutta aah niin jumalallisen ihanaa!! Kuten sanoit … et yleensä hairahdu näitä testejä katsomaan … en minäkään,koska ovat ihan höpö höpöä !!Oot Kaunis ja Ihana Tiia just tuollaisena kuin oot ❤

    • Joo ei parane testejä ehkä uskoa, mutta onhan mulla ihan sokerinaama. Joo pitää keskittyä hyviin puoliin, eikä huonoihin.

      Kiitos ihanuus ja kivaa päivää <3

  • Hahaa. Menin klikkailemaan samoja reittejä sokerinaamaan kuin sinäkin.
    Ehkä ei olisi pitänyt, sanoo itsesuojeluvaisto näin jälkikäteen 😀

  • Tiia, minä en usko tähän muuta kuin noidne näppyjen suhteen lean alueella. Ennen tätä mörköä minulla ei ollut kuin silmien naururypyt ja niitäkin se perhanan tehokas Lancomen silmänympäysvoide yrittää poistaa! Olen perso herkuille. Nytkin suklaakahvia ja tiikerikakkua kera Hesarin. Vasta sen jälkeen on terveellinen aamiainen:)

    <3

  • Hyvä tietää =) Siis vika tuommoiseen naamaan ei ole minun , vaan sokerin. Täytyypä mennä vähän moittimaan sokeripussia kun tuommoista minulle tekee. Toisaalta vasta luin että naisten pitäisi syödä päivittäin suklaata kun se on niin terveellistä heidän mielialalleen=) Punkkuakin pitäisi juoda päivittäin, joten sitä minä joudun lisäämään huomattavasti kun tähän asti olen juonut sitä vain juhlapäivinä. Tästä alkaakin herkullinen elämä, kun alan oikein syömään suklaata ja kulautan päälle aina lasillisen punkkua 😉 Naamasta viis, kunhan muuten on niin terveellistä =D

  • Mulla varmaan on kans sokerinaama tai ainakin oon tehnyt sen eteen hommia – sen verran menee suklaata viikossa…

  • Olen kyllä itse pohtinut valkoisen sokerin käyttöä; eihän sillä kovinkaan positiivisia muutoksia elimistöön saa missään mittarissa katsottuna ja kaiken lisäksi se on niin himputin koukuttavaa!

  • Tirsk*** Sä olit hiton rohkee kun kävit kattoo noi "naamadiagnoosit", mä en uskaltanut kun vikaa löytyy ilman näitä diaggareita!! Ja olet oikeassa, kyllä sitä näin suuhygienistinä ennemminkin katsoo sinne suuhun nähdäkseen maistuuko sokru ja namuset. Relaa honey, sä oot just aivan mainion passeli typy juuri näin!! <3

    • Hih paikkoja yksi, en ymmärrä miten ja miksi, kait on sitten vahvaa tekoa. Tosin kovat karkit ei ole mun juttu.

      Niin säkin, ihanuus <3

  • Otsaryppyjä on parikymppisestä saakka ollut enemmän kuin "laki määrää" ja silmäpussitkin löytyy =D Omasta mielestäni en kauheasti sokeria käytä, mutta usein kyllä herkuttelen tummalla suklaalla 😛 Se ja kahvi saavat kyllä jäädäkin elämäni nautinnoiksi, sokerinaama tai ei 😉

  • Juttu kuulostaa ihan Huffington Postin tiedeuutiselta;)
    Sokerinaamahan minäkin olen, ei mahda mitään. Kaikki makea maistuu enemmän kuin paljon ja usein. Addikti mikä addikti.

  • Hah, jos mulla ei ole sokerinaamaa niin ei oo kellään. Ilmeisesti ihonhoito on toistaiseksi pystynyt ainakin vähän peittämään vaurioita. Muuten sellaisista ristikkäisistä rypyistä kanssa näkee kulma sokerin vaikutukset. 😀

  • Tiia, mä olen nähnyt sut niin monta kertaa eikä sulla ole ikinä mitään näppyjä! EIKÄ SUN YLEISILME OLE TODELLAKAAN "RIUTUNUT" <3 Joten huuhaata koko juttu 😀 Muuten mäkin olen sokerinaama 😉

  • Voihan sokeri!! Se pirullinen paska, josta on vaan harmia! Anteeksi kielenkäyttöni! Mulla nyt jumppaprojektin myötä jäänyt sokeri taka-alalla ja fiilis on jo näin parin kkn jälkeen paljon parempi!!!

  • Joo, mäkin luin tämän aikanaan ja totesin että sokerinaama on ja pysyy, sokerihiiri kun olen. Välillä vähemmän, mutta imetys ja valvominen saa mut haluamaan irtokarkkeja niin paljon että meinaan seota. 😀 Mitä sitä itseltään pieniä iloja kieltämään. 😀 Kivaa uutta viikkoa Tiia!

  • Tänään lähti sokeriton viikko (tai pari) käyntiin, on pakko päästä eroon tästä addiktiosta. Jospa ei silloin sokerinaamakaan kummittelisi kun peiliin katsahtaa. Kasvojen yleisilme riutunut, heh, sama vika täälläkin! Tsemppiä kovasti sinne viikon haasteisiin : )

    • Miksi kaiken sokerisen pitää olla niin hyvää. Kovasti Zemppiä Heli ja muista sulla on ihan pieni lapsi, kaikki ei johdu sokerista.

      Zemppiä <3

  • nonniin. täällä on sitten tuolla perusteella toinen Sugarface. Ainoa ettei näppyjä ole. Ja minä kun luulin, että harmaus ja riutuneisuus olisi .. no, tiedät kyllä mistä. Ehkä olenkin parempivointinen, ja onkin vain sokerinaama… hmm… Hihhih.
    Kaunista viikkoa sinulle, ja muista, ettet kaiva esille Lepraa. 😀

  • Klikkasin myös sitä viinanaamajuttua, kun tiesin, ettei itsellä sitä ainakaan voi olla 😀 Mutta sokerinaama löytyy täältäkin. Olen huomannut, että jo pari päivää ilman makeaa näkyy kasvoissa. Keväällä taisin olla useamman kuukauden hyvin vähällä makealla – mitään suurta eroa en huomannut kuitenkaan.
    Mukavaa maanantai-iltaa! 🙂

  • No just. Pitikö mennä lukemaan tämä sun postaus, Tiiaseni :D! Nyt mä tarvitsen sen linkin, koska riutunut js harmaa ilme kaikkine ostaryppyineen on täällä. Taidan hypätä kuntopyörän selkään! Eikun en, munhan pitää siivota!

  • Näille kannattaa sanoa piu paut, IP-lehdet kyllä keksivät yhtä sun toista vaivaa ja kolotusta, tekevät terveistä ihmisistä sairaita ihan vaan listaamalla kaikkia oireita 😀 Mä olen vähentänyt kesäkuusta asti sokerin puputtamista radikaalisti ja ainoa minkä olen huomannut, niin painoa on lähtenyt x määrä. Ehkä ihokin on ollut ns. puhtaampi? Joskin olen hoitanut keväästä asti ihoa tosi tehokkailla tuotteilla!

    • Jos se sokerinaama ilmenee vasta vanhemmiten, kuten kessunaama jne. Upeeta, että olet pystynyt vähentämään, se on aina saavutus. <3

  • Eikä taas! 😀 Minulla on varmaan joku suolanaama. 😮 Kuule, oletko suuntaamassa perjantaina Ostosten yöhön? Minä olen tulossa, yksi paikallinen juttu kuumottelee mielessä, jo vuodesta 2011 asti, en kyllä usko, että löydän sitä enää mistään, mutta mutta… Tunnelmaa haistelemaaan! 🙂

    • Suolakin on hyvää, aah sushi. <3 En ole menossa, iski flunssa ja muutenkin tykkään pyöriä Porvoon kaupoissa silloin, kun on vähemmän väkeä. 😉

      Toivottavasti löydät etsimäsi <3

  • Vihreää juomaa suusta alas, niin alkaa kuule iho hehkumaan. Olen nyt itse ajatellut pistää suun suppuun makeille jutuille ja keskittyä ihan orjallisesti mun PH ruokavaliooni.

  • Täällä sokerinaama ilman näppylöitä. Juuri kävin tänään vaakan päällä ja hirvitys sentään… taidan sittenkin olla pallonaama.

  • Tunnustaudun sokerinaamaksi, mutta ilman näppyjä, ryppyjä sitte senki edestä ☺
    Kivaa alaknutta viikkoa Sinulle Tiia ♥~♥~♥

  • Mulla on sekä sokeri- että viininaama, joten sun tilanne on huomattavasti parempi 😉

    ILoa viikkoon!!

  • Taas osuit aiheeseen, johon minun vaan on ihan pakko kommentoida ;).

    Tuo ns. sokerinaama perustuu kyllä ihan oikeisiin (satoihin ja taas satoihin) tutkimuksiin, ja naama syntyy glykaation seurauksena. Siinä sokerimolekyylit leijailevat elimistössä ja liittyessään proteiineihin ne karamellisoituvat ja aiheuttavat ongelmia mm. kollageenituotannossa (näin pelkistetysti). Normaalistikin tätä alkaa tapahtumaan ihmisen ihossa aina kolmekymppisestä lähtien, mutta nykyinen ylisokeroitunut ruokavalio nopeuttaa sitä entisestään ihan siitä syystä, että kehossa oleva ylimääräinen sokeri sitoutuu useampiin proteiineihin. Tätä prosessia ei siis voi estää, mutta sen nopeutta voi hidastaa.

    Ja koska elämä tuppaa olemaan "epäoikeudenmukainen", niin osalla meistä geenit mahdollistavat lähes minkälaisen elämästänautiskelun tahansa, eikä esim. kollageenituotanto tunnu häiriintyvän mitenkään, ja osalla ei edes sokeri tai viinakaan näy kasvoissa. Suurimmalla osalla yli nelikymppisistä kuitenkin suklaalevy ja jo lasi punaviiniäkin näkyy seuraavana aamuna vähemmän imartelevana näkynä peilistä.

    Minna

    • Ihan mahtavaa, että kommentoit ja toit tarkennusta Iltapäivälehden juttuun. Eli niinpä, riippuu geeneistä kenellä ne sokerit näkyy nassussa nopeammin.

      Juu täällä on esim.sushinaama, se suola!

      Kiitos kovasti Minna ja aurinkoista viikkoa <3

  • Milloin mikäkin naama täälläkin! Sokerinaama, viininaama, suolanaama, aurinkonaama, univelkanaama, ihottumanaama……huh!

    Ei ole helppoa tämä ikääntyminen ja naamataulun hoitaminen!

  • Hahaha….ihana Marianna!!! Veitpä totaalisesti sanat suustani =D
    Nykyään on niin, että tekeepä mitä tahansa, tai jättää tekemättä, niin kaikki kuitenkin näkyy naamassa 😉 Onkohan kyseessä yksinkertaisesti vaan ikänaama? Luomet ja karvat em. lisäksi vielä lärviin ja vähän ikää lisää (iän myötä nimittäin nenä ja korvat jatkavat hidasta mutta varmaa kasvamistaan) niin avot, noita-akkanaama on valmis!
    Jonain päivänä vielä katselemme kaihoten tämän päivän naamojamme 😉

  • Älä sure, Tiia ihaNainen – minulla oli noiden testien mukaan sekä viina- että sokerinaama – ja käsi sydämellä voin vannoa, että vain sokerinaama ansaitusti. Mutta onhan se kauhia ajatella, että kun ihmiset minut näkevät, niin voivat todeta että juoppo mikä juoppo – katsokaa nyt noita couperosaposkia ja laajentuneita ihonhuokosia! Ja ei osaa näemmä sokeristakaan pitää näppejään irti. Jep – minä lopetin nuo testit tähän. Ihan saletisti olisi kaikki viat ja heikkoudet tulleet sieltä esille.
    Kuulehan – pistetään vaan meikkiä naamaan ja mennä porskutetaan eteenpäin. Ja välillä – minulla aika useinkin – ilman meikin hiventäkään. Ei haittaa – mehän ollaan ihania ihan just tällaisina:)
    Upeaa viikkoa sinulle, Tiia ihaNainen <3

    • Olet ihana ja saat viisailla sanoilla ruotuun. Jos totta puhutaan, niin ihan kaikki naamat löytyy täältäkin.

      Testit on hulluutta! Punaa huuliin ja menoks.

      Aurinkoa viikkoon Lady ihanuus <3

  • Ahhahahha!! Mäkin sorruin noihin "klikkaa mua" otsikoihin, just ton sokerinaaman takia. Perustelutkin käy yksiin: kun ei ole viinanaamaa niin ei ole tarvetta testata, mutta jatkuvana sokeriholistina siinä voisi jotain ollakin…. ja bingo.
    Sovitaan, että otsarypyt ei kuitenkaan ole sokerista. Siihen en suostu uskomaan. Nehän kertoo älykkyydestä!!!! =D
    Ja tosiaan, näillä kilometreillä sitä löytää naamastaan milloin minkäkin "teorian".
    Onneksi meillä on itsetuntemusta antaa kaikkien naamojen kukkia (pun intended), hih.

    Vähemmän näppyläistä viikkoa ja kukoistusta poskiin!

  • Oi kristus. Mulla on varmaan toi sama ja kaikki muutkin mitä maa päällään kantaa. Ainakin mun otsarypyt ja silmäpussit juoruaa sokerista. huoh
    No jos nettiin on uskominen niin kaikki on pahasta, jopa liika urheilu. No jos yhtään lohduttaa niin me kaikki kuollaan enemmin tai myöhemmin 😉 teitpä mitä tahansa.

  • Jaahas, kai mäkin sitten oon – ainakin ihan sokeriaddikti 🙂 Voihan se naamasta näkyäkin, mutta niin näkyy sekin jos syö rasvasta ja sitä mä vähemmän syön..otan siis suosiolla näpyt sokerista jatkossakin 😀

  • Sokeri-, viina- ja rasvanaamakin taitaa mulla olla. Ja lisäksi naamani on vanha! Etää kaikenlaista rasitusta on päällä. Mutta silmäpusseja ei ole kuin hyvin, hyvin harvoin! =D

  • Sokerinassun täytyy palata kommentteihin ajan kanssa loppuviikolla, koska on tädin muuttoa ja Helsinkihommia, mutta palaan tänne pian <3

  • Vai sokerinaama. En voi tunnustaa, kun en ole koskaan kovin sokeria syönyt ja suklaatakin inhoan. (erikoinen naisihminen). Mutta ryppyä ja silmäpussia löytyy. Luulin ihan, että se johtuu näistä eltyistä vuosista. Sokerilla tai ilman. 🙂

    • Juu kyllä ne vuodetkin valitettavasti tekee oman tuhonsa. Mikä on vuosia ja mikä sokrua, hitsi sitä en saa ikinä tietää, kun olen koko elämäni jyskyttänyt sokrua. On tämä naisen elämä kivaa, mutta myös pirullista.

      <3

  • Sokeri- ja viinanaama alkaa olla jo aika monella viisikymppinen hotels vallan ihan hyviäkin elämäntapoja noudattamalla. Ajan hammasta ei kuitenkaan pysty
    kuitenkaan täysin pysäyttämään. Jos noita klikkaa mua-artikkeleita alkaa täysin uskomaan saa huomata olevansa varsinaisella hunningolla vaikka itse luulisi kaiken olevan hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud