Surua, iloa, viiskymppisiä, hyvää ruokaa ja jalkapalloa!

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille. Kuten siellä joku laskeskelikin, niin negatiivisia kommentteja tuli hyvin vähän ja niistäkin taisi osa oli asiallisesti perusteltuja, joten ei niistä sen enempää.

En arvannut, että postauksesta kuitenkin nousee niinkin iso tekijä vaan surauttelin vaan menemään, kuten normipäivänä muitakin tekstejä. Kiusaaminen kuitenkin aiheena koskettaa monia, paljon vastaan ja joitakin jopa puolesta. 

Mutta vaikka kaikki irtoava aika on mennyt kommenttien vastaamiseen ja se on toki nostanut asian tiimoilta tunteita pintaan enemmän, kuin olisi tarpeen, on samalla juhlittu miehen 50-vuotisjuhlia ja murehdittu mummia, joka on kasvattanut minut 1-vuotiaasta. Mummi on sairaalassa keuhkokuumeen vuoksi ja tilanne alkaa näyttää hyvältä, ellei tule takapakkia. 

Mummi on supermummi ja on naureskellut sairaalassa mm. sille, että ”miten ne hoitajat kyselevät häneltä mikä päivä tänään on”. Mummi on käynyt läpi sodan, veljiensä kaatumisen, lapsen kuoleman, miehen kuoleman ja kaikkien ystävien kuoleman. Silti mummi nauttii elämästä ja sen pienistä iloista.

Minulla sattuu olemaan hieman iäkäs äiti, mutta hän on esikuvani siihen, miten puu ei katkea vaikka se  hieman taipuisikin.
Nyt tuntuu, että täytyy lähipäivinä keskittyä kevyempiin aiheisiin ja vaikkapa meikkipötkylöihin. 


Viinistä on pakko todeta, että näettekö jännän värinkin jo. Murussa kerrottiin, että tätä tarjotaan, kun asiakas pyytää talon erikoisinta viiniä. Sauletas Sancerre 2010 oli uskomattoman pehmeä ja täyteläinen viini ja ihastuimme mieheni kanssa siihen kovasti. Emme ole kumpikaan aiemmin maistellut vastaavaa viiniä. 


Miehen 50v juhlia juhlistimme ensialkuun käymällä leffassa katsomassa Jason Bourne leffan ja sieltä suunnistimme Ravintola Muruun Freda 21 osoitteeseen. 


Ravintola Murussa oli erinomaisen hyvä ruoka, aivan silkkaa nautintoa, mutta palvelu oli myös yhtä upeaa ja asiakkaana tuli ainutlaatuinen olo. Tupa oli täynnä, mutta heillä oli aikaa keskustella ja katsella silmiin ja kertoa intohimolla ruuista. 


Päivittäin vaihtuvan neljän lajin menu kustantaa 52e ja yllä meidän yllärinä pyydetty menukokonaisuus. Vain juustot, omenahilloke ja talon siemennäkkileivän unohdin kuvata. Aivan varmasti jatkossakin menemme Muruun ja haluamme iloisesti yllättyä. 




Asuukohan tuolla kukkaiskodissa joku onnellinen ihminen, näin haluaisin ajatella. 🙂


Maiju oli saanut Fazerilta ja Veikkaukselta kutsun katsomaan eilistä Hifk&Hjk fudispeliä ja Maiju huoli minut aveciksi. Hauskaa oli pyylevää pyllyä pyllistäen bongata myös oma mies alhaalta katsomosta. 



Te muut bloggaajat, en ole ehtinyt teidän blogeissa käymään kaikista yllä mainitsemistani syistä. Noin 60 kommenttia ja niihin mielekkäästi vastaaminen vie aikaa ja kun on se muukin elämä. Mutta tulen taas heti, kun on aikaa. <3

Ihanaa päivää kaikille ja hymyillään leveästi aina vaan, välillä elämä ottaa, mutta voi miten paljon se antaakaan. 🙂


Ravintola Murussa syöminen ei liity mitenkään blogiini, mutta halusin loistavaa ravintolaa kehua. Elokuvissa olimme leffalähettilään roolissa ja Jason Bourne leffa oli todella jännä, jos purisin kynsiä, olisivat ne kaikki menneet. 😉 




64 thoughts on “Surua, iloa, viiskymppisiä, hyvää ruokaa ja jalkapalloa!”

  • Ihana postaus. ♥ Luin ajatuksella aiemmat tekstisi tärkeistä asioista: On mykistävää, miten aikuiset voivat olla julmia. Tuhat halausta!

    Ja nyt: miten hauskoja hetkiä ja juhlia. Murussa haluaisin illallistaa. Olen käynyt tosi hyvissä illallispaikoissa (yksi suosikkini on Passio), mutta Muruun en ole vielä ehtinyt. Seuraavalla kerralla ja mielellään kahdestaan miehen kanssa. Onnea sinun miehellesi!

    Mummillesi hyvää oloa.

    <3

    • Mykistyin minäkin, mutta se siitä.

      Murua suosittelen, ruoka ja palvelu, ihan omaa luokkaansa.

      Tuhat halia myös sinne, ihana Katja <3

  • Toivon mummillesi paranemisia ♥
    Ja tuo Sinun alin kuvasi saa omankin hymyn nousemaan korviin saakka ♥ Oot ihana ♥
    Onnea myös miehellesi, kun on saavuttanut miehen iän ♫
    Kivaa ehtoota Tiialle toivotan ♫~♥~♫

  • Läheisten sairastaminen on aina niin rankkaa. Voimia joka päivään! Onnea miehellesi uudesta kymmenestä ja sulle, kun olet häntä hyvin hoivannut.
    En tahdo loukata, mutta sanon slti; olet aivan mahtava mimmi ja kiitos, kun saan olla mukanasi kulkemassa edes näin netin kautta.
    Menen miettimään, mitähn tämä orava huomenna haalisi talvivarastoon.

    • Marketta sydän kultaa, et voisi ikinä loukata, päinvastoin. Kiitos sinulle, että jaksat hömpötyksiäni ja aina niin rehdisti ja hauskastikin kommentoida.

      Muiskuja talvivarastointiin <3

  • Kaikkea hyvää teille ja paranemisia:)

    On sinulla aikamoinen homma ehtiä vastata kaikkiin kommentteihin ja vielä pyörittää huushollia ja huolehtia perheestä:)

    Kävin oman ukkelini kanssa katsomassa uusimman Jason Bourne leffan. Olen jotenkin niin tykästynyt Matt Damonin hahmoon, että oli nähtävä tämä uusin leffa oitis.
    Murussa olen joskus käynyt, ja kyllä oli taivaallisen ihanaa ruokaa:)

    • Kiitos Sari 🙂

      Jason Bourne oli hyvä ja kaikki aiemmatkin nähty. Matt on todella hyvä roolissaan ja jotenkin näyttelee hyvin, miten kantaa isoa taakkaa ja surua harteillan.

      Murun ruoka oli täydellistä. <3

      Muiskis <3

  • Mummille paranemista, tiedätkin, että on myös mun idoli, tulee niin oma edesmennyt mummoni mieleen. <3

  • Mummille paranemisterkkuja, ukkelille synttärionnitteluja ja Tiialle paljon vain haleja. Alin kuva on niin ❤️

    • Suosittelen koko sydämestä, palvelu mm. hakee vertaistaan ja ruoka oli yksinkertaisesti täydellistä, napakymppi!

      Kiitos Mannilainen <3

  • Muru on takuulla ihana<3 Olen tuonut blogiini kirjan Murusta ja tekijät ovat tietenkin Murun jengi. Toivottavasti saan seiltä vielä Henkan anjovispastaa, kun sinne ehdin. Tässä: https://leenalumi.blogspot.fi/2012/11/muru.html

    Myönnän, että likka voi lähteä Porista ja jääkiekosta, mutta Pori ja jääkiekko eivät lähde likasta eli katson jäkistä, kun tulee niitä kovia pelejä.

    Onnea viisikymppiselle<3

    • Oijoi anjovispasta mahtaisi olla herkullista ja täytyy tulla viivana kurkkaamaan tuo postaus, sillä kirjahan uupuu täältä. Ties vaikka haluaisin sen ostaa nyt.

      Oo olet fudishullu tai hei jäkis, sana jota muuten en ole aiemmin kuullut,

      Kiitos ihana Leena ja halit <3

    • Sano muuta suklaata ja jotain tuli kotiinviemisiksi, mutta arvaa sainko yhtään, kun tytöt diilasi heti kaiken, mutta vyötäröä ajatellen, ehkä parempi näin. 😉

      Kiitos Katja niin paljon ja sinulle samat sanat <3

  • Voimia mummille kovasti! Toivon, että saat pitää hänet vielä monta vuotta <3.
    Edellisestä blogikirjoituksesta: On asiatonta puuttua negatiivisesti kenenkään ulkonäköön ja kuten sanoit, se on kiusaamista. Jos pystyt, niin kannattaa jättää omaan arvoonsa tuollaiset kommentit. ..tai vaikkapa poistaisit ne, vaikka kommenttien poistaminen olisikin periaatteitasi vastaan. Kaikkea ei tarvitse sietää. Mukavaa huomenna alkavaa viikonloppua! <3

    • Nyt toimin vastoin aiempia periaatteita ja poistin osan kommenteista. Niiden tarkoitus oli vain loukata ja provosoida ja ne meni yksinkertaisesti yli. En halua blogini muuttuvan vauvapalstaksi, joten siksi tämä ratkaisu ja myös oma hyvä olo. Kiusaajille ei kannata antaa pikkurilliäkään. Opinpahan taas jotain, että aivan turhaa vastailla heille. Ei voi voittaa. 😉

      Ihan totta tuokin, periaatteet on tehty joustavaksi, silloin kun on isompi hyvä kyseessä. Kiitos niin paljon Ninnu ja kaikkea hyvää viikonloppuusi <3

  • Voimia mummille ja teille mummin läheisille, onnea miehellesi täysluvusta! Todellakin laaja elämänkirjo kuvastuu tekstistäsi. Ja aina ei voi venyä kaikkialle, se on ihan täysin ymmärrettävää.

    Ihanaa loppuviikkoa!<3

    • Kiitos ymmärryksestä ihana Salka ja joskus ei edes se kiire, vaan se kun mielellä ei ole tilaa. <3

      Aurinkoista viikonloppua <3

  • Toivon mummille paranemista ja hyvää oloa! ♥
    Tiedätkö, ihailen sua monestakin syystä. Yksi on se, että näet vaivaa vastataksesi lukijoiden kommentteihin 🙂 Se on oikeasti tosi hienoa.

    Mukavaa viikonloppua Tiialle!

    • Voi Tuula, mutta ajanpuutteen vuoksi kärsii ajoittain se, etten ehdi teidän muiden ihaniin blogeihin. <3 <3 Kiitos niin paljon ja aivan ihanaa viikonloppua sinulle <3

  • Mummille pikaista paranemista ja siipalle synttärionnea <3 Muru on ihana paikka ja teillä on ollut elämyksellinen juhla-ateria.

  • Mummolle pikaista paranemista <3 Ja ukkelille onnittelut! Ja sulle kaikkea iloa <3
    Ihania herkkuja ja jännän näköistä toi viini todellakin on <3
    Ja mitä ihanuuksia nuo suklaat ovat?
    60luvunnahkahousut.com

    • On kyllä niin erilainen valkoviini. Suklaat ovat Dammenbergin suklaita, jotka ovat maidottomia, gluteenittomia, pähkinättömiä, ei kananmunaa, eli herkkuja joita voisi moni syödä. Mies sai ne lahjaksi.

      Ihanaa viikonloppua ja kiitos Aliisa <3

  • Valtavasti onnea Jussille 50-v, ihan täydellisen dinneripaikan olitte löytäneet. Murun ruoka ei ole koskaan pettänyt… Jaksamista myös koko perheelle olla rakkaan mummin tukena, omalleni lähetän taas rakkaita ajatuksia tuonne pilven reunalle… Innostavaa viikonloppua tubeconiin & paljon positiivisia ajatuksia & tsemppitoivotuksia!

    • Ei kyllä pettänyt ei, ihan mieletön ruoka ja palvelu. Kiitos niin paljon Heli kaikesta tuesta ja sanoista, olet huippuystävä <3

  • Teräsmummille tsemppiä3 ja ne hoitajat kyselee sitä päivää, kun heillä itsellään on hieman almanakka vuorotyön takia sekaisin ja pääsis takas kartalle 😉
    Ja muuten tekstiä lukiessa väkisin rupesi nykimään suupielet ylöspäin <3
    Seuraavaksi pepsodent mainokseen!!! <3
    Suu korvissa viikonloppuun! xxx

  • Mummille paljon tsemppiä ja toivottavasti pikaista paranemista. Miehellesi onnittelut pyörien johdosta! Kiva kuulla tuosta ravintolasta arvostelu, hyvät ravintolat ovat kullan arvoinen. Tuo sinun ihana hymy tuo itsellekin hymyn kasvoille 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud