Miksi ulkomaailmassa sitä on pallerompi, kuin kotioloissa?

Miksi ulkomaailmassa sitä on pallerompi, kuin kotioloissa?
Tässä parin päivän Pärnun reissulla huomasin seuraavia asioita, peilit vääristää, vaatteet kutistuu, naama turpoaa ja mitä luultavammin siksi, koska ulkomaan ilma on erilaista, kuin koto-Suomen. Hirveän ikävää, silloin kun tapaa paljon vieraita ihmisiä ja ei voi koskaan olla parhaimmillaan, sillä ulkomailla on niin negatiivinen vaikutus omaan kehoon. 

En ole varma onko muilla tälläistä ulkomaan ilmapalloefektiä, joka alkaa muodostua jo Suomen kamaralla ennen matkaa. Ennen matkaahan ei vatsa enää toimi, koska vatsa valmistautuu ulkomaan bakteereille ja vetäytyy suojaumpioon. Toisekseen ennen reissuun lähtöä, oli se sitten lähijunamatka Järvenpäähän tai maapallon toiselle puolelle, alkaa sielua nakertaa matkajännitys. 


Nenäkin turpoaa reissussa ja ok leuoissa on joulusuklaat,
 pieni myönnytys.
 

Selittämätön matkajännitys on siitä ikävä juttu, että jos taaperon säntilliseen rytmiin tottuneen aamuaikaulu aikaistuu edes tunnilla, niin koko yönä ei vaan nukuta yhtään. Peilistä katsoo pöhöttynyt punasilmäinen aamunaama, joka ulottuu vyötärölle, niin ettei kuminauhapöksytkään jousta ja ohuimmatkin nilkkasukat jättävät pitkäaikaiset jäljet nilkkoihin muistutuksena turvotuksesta. 

Unirytmin häiriintyessä seuraava yö ulkomailla, ei itsepintaisesta väsymyksestä huolimatta suju auvoisissa merkeissä, vaan taas tulee valvottua koko yö. No arvatkaas minkälainen lärvi seuraavana päivänä peilistä katsoo, no jälleen kerran Pienen merenneidon Ursula. 

Katalaa on, että reissulla sitä juuri haluaisi olla parhaimmillaan, on ehkä hieman paremmat vaatteet matkalle pakattu mukaan, korvakorutkin on jopa laitettu korviin ja sitten mitkään vaatteet ei oikein mahdu päälle! Haluaisi katsoa uusiin ihmisiin jännittäjänä hehkuvin silmin, leiskuvin hiuksin ja timmein uumin, mutta ei, niin ei. Sama kirous on ollut jo nuoresta, Tukholman risteilyjenkin aikana jouduin jo vaihtamaan kaksi kokoa isompiin kuminauhapöksyihin.


Onneksi voi kuvaan laittaa vaan nilkat ja sumuttaa sukkarenkaat nilkoista. 😉

Noh lähdin sitten miettimään miksi kotona on niin hyvä meininki ja peilikuva on, noh ehkei mitä parhain, mutta kuitenkin ihan yes. Kotona oma ulkonäkö on ihanaisessa lintukodossa, kotiturvan suojakuplassa, jolloin automaattisesti omat peilitkin kultaa oman aamunaamankin auvoisammaksi. Hetsilleen, kun ulostaudut kotoa suureen maailmaan, vaikka sinne Järvenpäähän, alkaa kehon turvatyynyt turpoamaan ja valmistautua ulkomaailman iskuihin. Ei sitä siten turhaan sanota, kotini on linnani, sillä siellä jokainen nainen ikään tai kiloihin katsomatta saa olla kuningatar.

Nyt sitten pähkityttää, että vaivaako teitä muita siellä matkaturvotustauti ja myös matkaa edeltävä unettomuus? Onko tosiaan junareissu Järvenpäähään aikataulutettuna tuntia aiemmin, kuin normiherätys, heti psyykkeelle niin levottomuutta aiheuttava asia, että suloiselle unelle voi sanoa heipat. Olisi todella kiva kuulla teidän kokemuksia, turpoatteko ulkomailla, valvotteko vieraissa paikoissa nukkuessa yönne vai nukutteko lapsosen unta ja uumakin ampiaisena. 

Ihanaa iltaa ja terkkuja laivalta, tälläisiä mietteitä tuli täällä Tallinkilla tuumailtua. 🙂72 thoughts on “Miksi ulkomaailmassa sitä on pallerompi, kuin kotioloissa?”

 • Ei tuosta ylimmästä kuvasta näy minkään sortin turvotusta tai pöhötystä. Oma ihana itsesi olet! Mulla iskee unettomuus, jos herätys on matkan tai minkä muun syyn vuoksi pari-kolme tuntia aikaisemmin kuin normaalisti. Kaipa sitä jotenkin jännittää, ettei herää kellon tai kännykän hälytykseen. Kivaa loppuviikkoa!

 • Nykyään tuntuu matkaan liittyvän aina jotain ihme jännitystä tai etukäteistä murehtimista vieraista olosuhteista, joten kyllä se kaikki vähintään silmäpusseina näkyy..

 • Mahdatkohan olla tuossa samalla laivalla takaisin jossa parhaillaan istun?

  Nukun kyllä huonosti reissua edeltävät yön miltei poikkeuksetta. Etukäteisturvotusta ei tule, mutta etenkin lentäminen turvottaa niin, että jalat ovat kuin tolpat ainakin vuorokauden, kaukokohteista palatessa parikin päivää, vaikka nukun tyyny jalkojen alla ja otan jotain nestettä poistavia nappejakin…

 • Kyllä matkailu aina jänskättää, mutta pääsääntöisesti pystyn nukkumaan ihan hyvin matkoilla. 🙂 Sen olen kyllä huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä mukavuuden haluisempi. 😀 Mukavaa viikon jatkoa, Tiia!

 • En minäkään oikein pysty nukkumaan ennen reissua, herään ja vahdin kelloa….ja siinäpä sitten meneekin se alkumatka koneessa nukkuessa. Onnea on unenlahjat 🙂
  Mitä tulee turvotukseen niin itse reissun päällä en kärsi koska tulee käveltyä niin paljon ja nälkä on alituinen, samaten vettä sekä muuta "virvoketta" tulee nautittua säännöllisesti mutta. Lentokoneessa tulee ihan tajuttomat ilmavaivat….pierettää, pierettää ja pieretää. Onneksi ne pierut ei haise, ne on vaan jotenkin ilmanpaineesta johtuvaa ja siihen onneksi muutama vuosi sitten löytyi lääke; Kuplaton.
  Pari nappulaa massuun hyvissä ajoin ennen lentoa ja pitkillä lennoilla 3-4 tunnin välein niin eipä ole sitäkään harmia enää :D. Suosittelen kokeilemaan ja vaikka ihan reissunkin päällä voisi toimia!

  Niin ja toki kunnolla vettä lennoilla!

  • Hih Terhi luin tämän kommentin miehellenikin, sillä meillä prikuulleen sama ongelma, istuminen on tappoa. 😉

   Pitäisiköhän tuota Kuplatonta alkaa vetämään varulta ihan joka pv. 😉

   Kiitos vinkistä ja ihanaa iltaa, ei ilmavaa. 😉 <3

 • Mä olen tosi huono nukkuja, jos seuraavana päivänä on tiedossa matkalle lähtö tai esim. töihin pitääkin mennä normaalia aiemmin ja mitä näitä kaikkia nyt oikein on. Yleensä matkalle lähtemisen huonosti nukkuminen johtuu siitä, että lähtöä edeltävä iltana pakkaan tavaroita yömyöhään ja vaikka teoriassa nukkuisinkin hyvin, jää unet pakostakin lyhyiksi ^_^

  Tsemppiä reissuun!

  • Juu aina kun on aiempi herätys tai jotain vähääkään jännää, niin yöunet menee ja niin tuntuu olevan niin monilla ja ikään katsomatta.

   Kiitos Salka <3

 • Mä en pysty nukkumaan ikinä ennen reissua. Monesti joudun ottamaan nukahtamislääkkeen, koskan univajeisena oon äkkiä toimintakyvytön täysin. 😀

 • Matkahan jännittää aina ja yöunet nukutaan "koiranunta"😅 Kurkitaan kelloa monta kertaa yössä ja pyöritään niin jotta lakanat on solmussa yöpaita kiristää ja saa melekeen hengen salapaantumahan☺ näin makiasti minä "nukun" vieraassa paikassa.
  No Sinä ainakin ihan hehkut tuossa kuvassa, enkä näe minkäänlaista turvotusta💖
  Mukavaa paluuta oman sängyn uumeniin ja kauniita unia😴💖

 • Meidan lennot on usein aikasin aamulla ja kun taalla kentalle pitaa hankkiutua 3 tuntia ennen niin selvahan se on etta yo menee huonosti. Sitten lennolla on vatsa kipea kun kaasut siella ylailmojen alipaineessa turpoaa. Ne vaan siella mahassa pulppuilee eestaas eika edes pieremalla(hyi) saa pois. Laskeutumisen jalkeen kaikki oireet haviaa ja sitten kylla nukun tosi hyvin. Pitaiskohan paastota kokonaan lentoa edeltava vuorokausi?

  • Hih tuo kuulostaa niin tutulta ja erittäin vielä hyvin kuvailtu. Miehen kanssa aina tuumitaan, että pitkällinen istumasessio on kyllä ihan tappoa! Juu auttaisikohan paasto, toisaalta suolet kolisee tyhjyyttään ja ilmaa kiertää silloinkin. 😉

   Kivaa iltaa Anu <3

 • Mun pitäisi tulla taas parantamaan sun minä-kuvaasi. Ehkä ensi viikolla voin taas tsemata sua huomaamaab sun oma ihanuutesi <3

 • Jännitys se saa kaikenlaista aikaan, mutta ei välitetä niistä. Ollaan just parhaita juuri tällaisina kuin ollaan! <3

 • Matkat jännittää aina, mutta minä nukun silti kuin tukki. En välttämättä nuku montaa tuntia, mutta ne tunnit mitä nukun, niin nukun hyvin. Turvotusta tulee ja minulla vielä…uskaltaako sanoa? Kyllä vain, pieruvaivoja. Olen kuin kävelevä kaasupallo.
  Ongelmaton ei siis ole tämänkään rouvan matkailut.
  Haleja Tiia <3

  • Hih no et ole ainoa, joka on avoimesti täällä ilmapäästöistä tunnustanut ja tunnustan minäkin. Joo otetaan jatkossa mekin Kuplatonia, mietin vaan tulisikohan sitä jatkossa ottaa joka pv?

   Halit <3

 • Hitsin hauska postaus, ei asiana mutta tyyliltään 🙂 Ihana tuo "keho alkaa turpoamaan ja suojautumaan iskuilta" 😀 ja mikä ihana kuvatekstikin nilkoista.
  Reissuun lähdössä kauheinta on aikainen aamuherätys – jos sellainen on, niin en juurikaan nuku.

  • Oo kiitos Katja niin paljon ja juu tuo teksti kehittyi Pärnun bussissa, kun se vatsakin oli taas niin turvoksissa ja noh kaikki muutkin paikat. ,)
   Ihanaa iltaa <3

 • Kyllä kuules niitä silmäpusseja saa ihan kotioloissakin 😀 Jostain ihme syystä kahdet viimeiset yöunet ovat olleet ihan olemattomat. Olenkohan jännittänyt sinunkin puolesta matkaasi? <3 hih 🙂

 • Yleensä sitä tulee jännitettyä että herääkö ajoissa ja vahtii kelloa eli huonosti nukun jos lähtö aamulla. Reissussa ei tule juotua vettä niin paljoa kun normaalisti ja se turvottaa itselläni ainakin. Sinulla on niin iloiset ja kauniit silmät ettei sitä muuta muut nää!

  • Ihan totta, ei muuten tule samalla lailla juotua vettä, kun sitä ei tuosta noin hanasta yleensä vaan saa. Kiitos niin paljon mummo ja ihanaista iltaa <3

 • Samaa mieltä kuin Katja tuossa aikaisemmin: kivasti olet kirjoittanut, umpiot ja kaikki. Mitään siihen viittaavaa ei kylläkään kuvissasi näy.
  Tuttua on tuo ettei pysty kunnolla nukkumaan matkaa edeltävänä yönä ja aina herää ainakin tunnin ennen kuin kello soittaa.
  Mun on muutenkin aina herättävä pari tuntia ennen lähtöä, koska en voisi kuvitellakaan lähteväni aamulla kotoa ennen kuin vatsa on toiminut. Anteeksi nyt tämä intiimi paljastus.

  • Heh omasta mielestä simmut ovat kyllä niin turbona, että oksat pois. 😉

   Ihana, kun paljastit, sillä täällä sama juttu ja jos tuota vessa-asiaa ei ole tapahtunut, niin se asia sitten pörrää koko ajan mielessä, että mitä jos ne tulee jossain ihan väärässä paikassa, voi meitä. 😉

   Kivaa iltaa Kristiina <3

 • Pakko kommentoida tähän. Kirjoitus oli niin hauska, että vedet valui silmistä,kun sitä luin. Sinulla on tosi eloisa tapa kirjoittaa. Olet tosi kaunis kuvassa, hymy lähtee silmistä saakka. Sama täällä; maha ei reissussa toimi eikä uni tahdo tulla. Vyötä pitää löysätä päivä päivältä ja silmäpussit on kotiin palatessa niin suuret, että tarvitsisivat oman matkalaukun. Mukavaa viikonloppua Tiia! T. Sari

  • Sari kiitos todella paljon kauniista sanoista, kun niin paljon itsessä vaan näkee kaikkia negatiivisia puolia. Heh ja sinä se Sari vasta hauskasti kirjoitatkin, nauratti niin sinun kuvailut ja niin totta joka sana.

   Ihanaa sunnuntai iltaa <3

 • Kiva kirjoitus!
  Kyllähän sitä on niin täpinöissään, ettei uni oikein kotona tahdo tulla.
  Laivalla en osaa nukkua ollenkaan ja kaikki turpoo. Vatsa ei toimi ja turpoo.
  Ei kyllä kuvista huomaa mitään turvotusta.
  Flunssakin taisi saada kyytiä!

  • Juu laivalla varsinkin kaikki turpoaa ja lentokoneessa ja oikeastaan joka paikassa, voi hih meitä. Kiitos niin paljon ja ihanaista iltaa Hanne <3

 • Ihan freessiltä ja kauniilta näytät:)
  Matkajännitys on esiintymisjännityksen ohella yksi kamalimmista. Jo esim. lentokentälle meneminen on todella stressaavaa ja suorastaan ahdistavaa joka kerta, varsinkin työmatkat ulkomaille. Hotellissa asustaminen on juurikin huonojen yöunien takia epämieluisa paikka. Ylipäätään oman kodin oma sänky on paras nukkumapaikka. Ja ukkeli siinä vieressä tuhisemassa. En lähde kotoa mihinkään, jollei ole jotain extra-hyper-kivaa tiedossa:D
  Mukavaa viikonvaihdetta, Tiia<3

  • Olen aina intona kun menen reissuun ja hotellielokin tuntuu kivalta jahka se ensimmäinen yö hotellissa on korkattu. Mutta väkisinkin huomaan, ettei enää ole koko ajan matka mielessä, etten siis ihan koko ajan enää halua lentää.

   Ihanaa iltaa Sari <3

  • Ihan totta, levottomuudet tuovat vielä ikävän turvattomuuden lisän matkustamiseen. <3 Koti on hyvä paikka, vaikka minäkin tuossa menin iltapimeällä sänkyyn ja menin ohi ja tipuin lattialle ja satutin polveni. Heh. <3

 • Hah, voi miten tuttua. Aina kun olen Espanjassa tunnen itseni todella lihavaksi ja tämä varsinkin silloin kun pyörin vaatekaupoissa kauniiden espanjattarien kanssa :). Ja turvotushan alkaa jo lentokentällä. Ihanaa viikonloppua <3

  • No mitä olen espanjan kuviasi nähnyt, niin wautsiwau, olet niin upea ja näyttävä mimmi. Mutta se tunne, se se onkin ja jokaisella on omat mittarit turpoamiseenkin. Ihanaa iltaa Sari <3

 • Voi Tiia:) Olipa hyvä kirjoitus, jota luin ääneen Hesaria vielä sängyssä lukevalle R:lle. Hesari hävisi sun jutulle, sillä me on käsitelty tätä paljon!

  2015 syksyllä koimme 3 viikossa kaiken tuon ja vähän enemmänkin: Turvotus, ummetus, sitten se toinen ääripää, leukaan tuli outoja näppyjä, ja kaiken huipuksi, just kun oli se linnayö ja illallinen ystäviemme kanssa, mun heikko polvi ei kestänyt korkokenkiä kuin tunnin eli pakko olla vaaleanpunaisissa tennareissa! Eipä siinä mitä, seuraavana aamuna isäntämme asettui automme rattiin Nitran linnan pihalla ja mun oli pakko kertoa saksaksi, en pystynyt sanomaan sitä enkuksi!, että olisi pakko ennen Wieniä ja taide-elämyksiä päästä apteekkiin saamaan peräpukamavoidetta. Sitä sen oli pakko olla kiitos niiden ummetuspäivien! Onneksi Helmuth ei silmiään räpäyttänyt ja ajoi ensin apteekkiin ja sitten minä vessaan. Apteekin nainen kyllä sai mut kyyneliin, sillä hän halusi niin tarkasti tietää, että joko se on p….nut vai ei etc. Oli muuten kyllä hyvin luxus koko apteekki eli Slovakiaan kohta ostamaan hinta-laatusuhteessa parasta punkkua ikinä! No, se Wienin päivä meni sitten sillä, että hotelli oli niin ihana ja Helmuth vei minut sinne Klimt -näyttelyyn ja keskiyöllä vedin kymmenien vuosien jälkeen Helmuthin seuraksi savukkeen Wienin kaduilla, sillä tunsin itseni selviytyjäksi. Uskomattominta oli, että maailmalla reissaamiseen tottunut R. umpeutui päiviksi…, mutta meille tapahtui jotain heti lähdössä Berliinissä, jonne emme halunneet ollenkaan, vaan yksi tie vittuili. Oli ajettu siitä ennenkin, mutta se tie…Tai sitten navigaattori oli ilkeä. Neljä tuntia Berliinin kovimmassa ruhkassa kun kerjäläiset takovat ikkunoita on kiihekä kokemus.

  No eipä mitä. Elämässä pitää olla seikkailua ja otamme saman reitin OHNE BERLIN syksyllä. Nyt varaudun KAIKKEEN! Ostan sekä ulostuslääkkeet että Imodiumit, ostan kaikki näppylävoiteet ja ne pukamavoiteet, ja mistä sitä tietää, minne joutuu, joten ehkä viime kesästä jäänyttä Xanoriakin lähtee mukaan. Paniikki mikä paniikki.

  Silti, Pakko se on lähteä, vaikka matkakuvissa mun pitkät sääret lyhenevät ainakin 20 cm!!! On se niin väärin, mutta veri vetää ja ehtiihän sitä sittten taas täällä kotona olla oma itsensä tiukkarit jalassa ja Nanson tunika yllä.

  ♥♥♥

  • Hih ihana sielunkumppani mun ja ollaankin näistä nyt yksityisviesteillä viestitelty. Mutta peräpuksuvoiteet mulla on tietty aina mukana, mutta Terhiltä tuli mahti vinkki, eli Kuplaton, eli sekin lisätään meidän valtaisaan matkatavara arsenaaliin, heh. Voi Leena meitä, te todella olette meikäläisen reissukopioita. <3

   Muiskuja tuhansia ja kiitos tästä ja mielettömästi postauksesta, olen niin niin otettu. <3

 • Ihana kirjoitus – kyllä oli paljon tuttua. Mäkin nukun huonosti reissua edeltävän yön ja aamulla kasvot onkin ihan pöhöttyneet (ja tehotippoja tarvittan 100).

  Ja niin allekirjoitan ton, että kotona habitus näyttää erittäin mallikelpoiselta mutta kun pääsee ulkomaailmaan – oli se sitten reissun päälle, laivalle, lentokoneeseen tai esim Helsingin keskustaan, sitä näyttääkin jotenkin ihan repsahtaneelta varsinkin kun ohi menee cooleita cooleimpia, kauneista kauniimpia sulavia ruotsalaisen näköisiä mallinukkeja.

  Siinä vaiheessa omasta matkalaukusta ei löydy mitään kivaa päälle pantavaa ja sitä lohduttautuu ikävissään överi määrällä skumppaa. Kyllä ei hymyillytä ja matka on pilalla. Loppumatkasta sitä sitten voi hymyillä -yhden kerran -lähibaarin vessassa, peilikuvalleen kolmen promillen humalassa. 🙂

  Oi sitä naisen hulluutta ja kummallisia aivoituksia!

  • Ihan justiinsa tuo juttu, kun menee jo stadiin, niin heti tuntee olonsa nukkavieruksi. Kai aina on siistimpiä ja coolimpia. Heh meitsi ei ole ollut vuosiin humalassa enää, mutta tiedän niin tuon tunteen. 🙂

   Sano muuta, me naiset ollaan niin monimutkaisia.
   Ihanaa iltaa Elisa <3

 • Lensin tässä vähä aikaa sitte Hesaan täältä Tukholmasta. Viikonloppureissu, kaduin ennen lähtöö koko reissua kun tässä keski-iässä energia ei ole yhtä huipussa kun nuorenpana. Mietin että miten ihmeessä jaksa olla liikenteessä aamusta iltaan :))) Reissu meni hyvin , mutta kaverin jätin yksin hotellin yökerhoon kl 01.00. kun tämä täti lähti nukkumaan 😉 viikonloppureissut liian rankkoja , väh 5pv reissut tästä lähtien !

  • Hui ja juu yökerhoelämä, ei vaan enää pysty ja hyvin zemppasit, kun jaksoit siihen yhteenkin asti yöllä. Juu monesti lyhyet matkat ovat kuluttavimpia, yhtä pakkaamista ja purkamista.

   Kivaa uutta viikkoa Ulrika <3

 • Juu, ei tule uni ennen reissulle lähtöä. Tai siis siinä kohtaa nukuttaisi kun se herätys sitten piippaa vaikka siihen asti on heräillyt vähän väliä. Tosin nykyään mun edellinen yö menee usein pakkaamiseen ja muuhun valmistautumiseen tai vaihtoehtoisesti pääsen unta hakemaan vasta muutamaa tuntia ennen sitä herätystä.

  Reissussa nukun yleensä aika huonosti, olen erittäin tyynytietoinen ja nirso tyynyn suhteen (niskat jumittaa), joten sekin haittaa nukkumista (jos vaan mahdollista niin raahaan omaa matkatyynyäni mukana reissuilla). Kotona harvemmin nassu turpoaa yön aikana jumppapalloksi, mutta reissussa näin käy lähes poikkeuksetta. Hyvin ikävää! Silmäluometkin vähintään kolminkertaistuu niin, että hyvä kun eteensä näkee, jokusen kerran on huulissa ollut kevyt botox-efekti myös. Olen muutaman kerran kokeillut nappailla allergialääkettä ja kas kummaa, turvotus naamassa on vähentynyt. En virallisesti ole allerginen millekään, mutta vissiin sitten kuitenkin jollekin olen. o.O Reissaamiselle…?

  Sukista mulla jää kyllä ihan kotonakin ne rannut, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Varmaan vaikuttaa meikäläisellä asiaan tuo vuorotyökin.

  Aivan ihana tuo sun naamakuva, olet todellakin kaunis! Silmät loistaa ja muutenkin, ihana kuva!

  • Kuulostaa niin tutulta, silloin juuri kun pitää herätä, uni maistuu makeimmalta. <3

   Hei sama täällä ja raijasin aina omaa "lättätyynyä" reissuilla mukana, kunnes sen unhoitin hotelliin ja päätin ettei enää.

   Oho, aion muuten kokeilla tuota allergiapilsumentelmään, vaikka allergialääkkeet hieman nukuttaakin. Heh kait me sitten kaikki ollaan hieman allergisia reissuille.

   Totta kyllä sukista jää inhat rannut usein kotonakin.

   Kiitos niin paljon, en ala inttämään vastaan, vaikka itse mietin tovin, että poistanko kuvan instasta, pilaa meikäläisen instaseinän. 😉

   Kivaa uutta viikkoa Mohn ja kiitos kivasta kommentista <3

 • Olipa kerrassaan hauska postaus, joka sai hymyn meikäläisen huulille.
  Onneksi itse nukun, tosin riippuu vähän reissusta, melko hyvin matkaan lähtöä edeltävän yön.

 • Oi kyllä, feel you.
  Mutta onpa hyvä, että se ulkomaalainen ilma ei olekaan yksin minun ongelmani. =)

  Kamalinta on just se ennakkoon valvominen, ja sitten valvominen paikan päällä. NIIN rasittavaa, kun voisi vaan nukkua…. (Eikä tässä auta mikään "oma tyyny mukaan" -juttu, kokeiltu on….)

  Tosi hauskoja päiviä ja koetahan relata!! =D

  • Hihi taitaa meillä kaikilla olla ongelmia tuon ulkomaan ilman kanssa. 😉

   niin kun lomalle menee ryytyneenä, se on niin ärsyttävä!

   Oma tyyny kokeiltu ja kerran unohdin sen hotelliin, joten ei enää sitä keinoa. 😉

   Kiitos samoin Vivi <3

 • Voi sä olet niin mainio Tiia:) Ja ihana kuva sinusta ihan ekana.Mulla on ihan sama juttu,eli kun tulin SUomeen,joka on minulle nykyään se ulkomaat,vaikken itse miellä sitä sellaiseksi.En ole koskaan tajunnut että miksi. Ihanaa viikonloppua Tiia ihanainen:)

 • Minä nukun ihan hyvin ennen reissuun lähtöä ja reissussa, mutta mies ravaa pitkin huushollia ja pitää minutkin hereillä! Nukun lentokoneessakin hyvin, mies ei koskaan. Matkoille otan aina imodiumia varalle, sillä sitä tarvii mies ainakin, joskus minäkin. Parasta vaan varautua pahimpaan!

 • Joo, ei nukuta kunnolla ennen reissuun lähtöä eikä ekana yönä reissussa. Siis oikeastaan minä en osaa enää nukkua missään muualla hyvin kuin omassa sängyssä. Ja koira on samanlainen, ei osaa nukkua vieraassa paikassa vaikka on oma peti mukana.
  Siinä me sitten koiran kanssa kuunnellaan miehen kuorsausta;)
  Kivaa viikonloppua♡

 • Voi teitä kahta ♥, sinua ja Leenaa. Sitä niin toivoisi, että matkalla olisi täydellisen näköinen ja oloinen, mutta aina pää ei anna nukkua öisin eikä keho sulata ruokaa. Te kaksi kuitenkin osaatte jälkikäteen olla lempeän hymyileviä ja nauraa tapahtuneille 🙂

  Kyllä te kaksi saitte taas aamun alkamaan iloisesti. Kiitokset molemmille ja hurjan hyvää viikonloppua ♥

  • Juu aina nauraa pitää, vaikka ei ihan paikan päällä naurattaisi. 😉 Kiitos sinulle ihanuus ja oikein kivaa uutta viikkoa Birgitta <3

 • Juu, matkalla turpoaa, taikasana taitaisi olla vesi, mutta senhän tietää mitä sen latkimisesta seuraa… sitä jatkuvaa vesssan etsimistä. Tosin jos yhtään lohduttaa niin täällä ollaan nilkat turvoksissa ihan normaalin työpäivän jälkeenkin…

 • Minulla on aivan samaa vaivaa. Matkan ei todellakaan tarvitse olla pitkä ja vatsa turpoaa vähitellen "ilmapalloksi". Normioloissa vatsani toimii päivittäin, mutta reissun päällä sen toiminta muuttuu hyvin epäsäännölliseksi. Tosin nyt täytyy todeta, että joululomalla tehty USA:n reissu taisi tehdä poikkeuksen. Siellä vatsa (onneksi) toimi suht normaalisti. Kaiken maailman lääkkeitä, niksejä ja troppeja on vuosien varrella kokeiltu, mutta ei niistä kyllä ole ollut apua…taitaa vika ollakin "korvien välissä".
  Vastauksista päätellen voimme todeta, että kyseessä taitaa olla suhteellisen yleinen vaiva, jonka kanssa täytyy vain elää…ja muistaa pakata niitä löysiä vaatteita mukaan! 😀

  • Juu on tämä herkkää hommaa ja uskon, että paljolti on korvien välissä ja paljolti myös ulkomaan eri bakteerikantakin voi vaikuttaa.

   Hih ja kyllä aika moni jakaa tämän saman kokemuksen. Hih juu äitiysmekkoja vaan reissuun mukaan, niin pärjää.

   Kivaa uutta viikkoa Satu <3

 • Vaikka en reissujännitystä yleensä pode lainkaan, niin kyllä tuo reissuilmanala usein jotenkin yllättää 🙂 Vähintään niin, että piikkisuora kampaukseni muuttuu laineiksi väärään suuntaan, tai sitten naama päättää hikoilla tai vatsakatarrini järjestää jonkun yllätyksen 😀 😀
  Mutta en ole noiden antanut haitata tahtia 😉

  • Voihan vatsakatarri, se on inha vaiva! Juu ja ei anneta minkääm turpoamisen tai ilmanpäästöjen tai outojen hiuskampausten hillitä menoa <3 Kivaa uutta viikkoa Rva Kepponen <3

 • Pientä matkajännitystä täälläkin aina podetaan ja unet jää vähäisiksi aina edellisenä yönä ja Hiukset ei yleensä tottele minua lainkaan reissussa.

  Ihana kirjoitus sinulta taas Tiia, ja kaunis sinä olet <3

  • Juu nytkin raijasin hiusrullia mukana reissussa ja justiinsa ihan turhaan, koska ei ne hiukset vaan tottele

   Kiitos ihanuuspakkaus ja ite oot <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud