Älä puhu pahaa

Tädit tubettaa treffasivat eilen täällä Porvoossa ja halusivat tehdä kuvitteellisen videon, miltä se pahan puhuminen oikein aidoimmillaan näyttää ja voimme kertoa, ettei se ole kovin kaunista katseltavaa. Jokainen meistä on varmasti saanut osakseen kiusaa ja huomautuksia omasta ulkonäöstä tai mistä tahansa muusta ja jokaisella on saattanut jo pienestä pitäen olla ystävänä alati dissaava ja kaikelle sinun tekemisille naurava ”Lissu”. 

Vaikka menneet haukut, eivät määritäkään minua mitenkään, ihmismuisti on merkillinen ja se kyllä muistaa ne ilkeydet mitä on saanut osakseen. Siltikään kiusaaminen ei ole vienyt luottamusta ihmisiin, vaan taidon vältellä tietynlaista ”ihmistyyppiä”.

Maiju on siitä hyvä ystävä, ettei Maiju puhu koskaan kenestäkään pahaa ja silloinhan sitä voi helposti luottaa ja kukkia Maijun seurassa, kun tiedostaa, että Maiju on juuri sitä mitä on, eikä puhu näin ollen minustakaan pahaa. Eniten pahoitankin mieleni, jos Maijua vähätellään, koska Maiju on niin sydämellinen ja aurinkoinen. 

Jos joskus yritän Maijulle alkaa analysoimaan jotain osakseni saamaa ilkeyttä, Maiju vaan toteaa ”jätä omaan arvoonsa”. Niinpä niin, viisaasti sanottu, jätetään omaan arvoonsa ja muistetaan, toisen ulkonäön pilkkaaminen ei ole koskaan missään olosuhteissa hyväksyttävää, saatikka analysoiminen. Jokainen meistä on mitä on ja tärkeintä on ihmisen sisin ja miten se sydän sieltä säteilee ympäristöön. 

Alla kuvitteellinen video mitä negatiivinen ja kuluttava naisenergia pahimmillaan on. Monelle varmaan myös nousee traumat ihonpintaan siitä ystävästä ”Lissusta”, joka arvostelee kyllä muita, mutta auta armias, jos hänelle sanoo takaisin, niin ”Lissu” loukkaantuu sydänjuuriaan myöten ja jopa välit saattavat katketa, mikä ei kenties olekaan huono juttu laisinkaan.

”Lissussa” ei ole koskaan mitään vikaa, vika on aina kaikissa muissa, elämä ja maailma on jotain ”Lissulle” velkaa ja ”Lissun” sydäntä alati nakertaa katkera tyhjiö odottaen täyttymystään. Jos ”Lissu” ymmärtäisi kääntää kelkkansa ja sanoa kauniin sanan jollekin, nähdä hymyn vastaanottajan kasvoille, voisi hyvän kierre kenties alkaa ja ”Lissunkin” tyhjiö voisi mahdollisesti hiljakseen alkaa täyttymään. Hieman karkeahko keittiöpsykolointi tässä, mutta suurimmalla osalla meistä on lapsuudentraumoja tai muita mittaamattoman surullisia tapahtumia elämässä, mutta ihminen voi valita, antaako elämän joko katkeroittaa vai valita positiivisemman elämänasenteen. Elämä ei ole meille mitään velkaa, me olemme sen velkaa itsellemme. 

Tädit kiusaamista vastaan jälleen kerran ja luultavasti taas toistekin, tämä aihe on valitettavan ehtymätön. 

Kaunista päivää kaikille ihanille naisille ja itsestää pitävä nainen kukkii aurinkoenergiaa kaikkialle ja näkee kaiken kauniin meissä muissa. Täti kamuni Maiju on sellainen. <3


34 thoughts on “Älä puhu pahaa”

 • Ihmismuisti on tosiaan niin merkillinen, että jotkut asiat se muistaa vähän liiankin hyvin eikä niitä pysty edes unohtamaan, vaikka jo haluaisikin. Haukut ei määritä ihmistä, mutta kun oppisi olemaan välittämättä muiden mielipiteistä ja siitä, mitä he minusta ajattelevat. Kun on henkisesti vaammautunut, se on vaikeaa. Aurinkoista sunnuntaita Tädeille ♥ ♥

  • Juu miksi ne negatiiviset sanomiset ei valu päästä? Sitä on aina hieman yllätetty, kun joku alkaa hymyssä suin dissaamaan, ettei ole varustautunut tilaneeseen mitenkään, siksi sen kai muistaa.

   Paljon voimahalauksia Krisse <3

 • Iloiset leidit 🙂
  Kyllä, tämä on ikuisuusaihe, ehtymätön lajissaan.

  Yksi myönteinen ystävä riittää elämässä antamaan vahvistusta siihen mitä se hyvä ystävyys on. Olen kiitollinen itse sellaisesta tilanteessa nyt tällä hetkellä elämässäni, että mulla on sellainen ystävyys, ja se ilo siinä, ettei tarvitse ikään kuin toista kannatella omilla voimillaan, vaan toinen kantaa itsensä valoisasti ihan itsekin. On tosi helppoa mennä johonkin, kyläillä toisen luona, puhua kaikesta ja iloita milloin mistäkin, ja toinen on mukana heti.:)

  Joskus on taas aika luovuttaa jonkun suhteen, ei siksi ettei välittäisi vaan siksi ettei tosiaan kykene sitä tyhjyyttä täyttämään. Onkohan se lissuilu sellainen vaihe, joka jää päälle jos/kun ei jakseta kasvaa toisenlaiseen vaihtoehtoon, mene ja tiedä sitten.

  Eikös elämän tarkoitus ole tyhjyyden karkoitus 😀

  Toivotaan että tämä postaus auttaa näkemään miltä tuntuu olla pahanpuhumisen kohteena. Ilkeys on ilkeyttä, eikä se siitä miksikään muutu. Sellainenkin suoraan puhumisen tyyli kuin että "älä nyt tykkää huonoa, mutta" – on yksi typerimpiä aloituksia sille että saa sanoa toiselle loukkaavasti jostakin.

  Kiitos, lisää näitä videoita ja ne hatut on mageet <3
  Iloa ja aurinkoa päivään. Tänään helle meitä hellii. 🙂

  • Niin hyvin sanottu tuo, ettei tarvitse toista kannatella omilla voimillaan, juuri sitä, että ollaan vahvoja ja tasa-arvoisia yhdessä. Toki vuosiin mahtuu sitten sitä kannattelua puolin ja toisin, ystävää hädässä kaivataan ja se tuki on korvaamaton. Mutta noin muuten perusarjessa, kukaan ei jaksa loputtomiin kannatella energiasyöppöä.

   Henkilö jolla on loputon tyhjä aukko, sitä ei kukaan toinen ihminen pysty täyttämään, vaan henkilön on etsittävä onnen avaimet tyhjyyden täyttämiseksi itse. Jotkut ihmiset toteuttavat tiettyä kaavaa, eivätkä näe itsessään vikaa, eivätkä ymmärrä, että heidän tulisi kehittyä ja katsoa peiliin, eikä kaikkien muiden ihmisten.

   Juu oli ehkä meidän kamalin video ehdottomasti, ihan en itsekään ilkeä katsella sitä enää.

   Annukka tuolla alla toivoo Lissun ja Monican versiota, ties vaikka hekin esiintyisivät vielä videolla. 😉

   Ihanaa uutta viikkoa MannaSusanna <3

 • Voi kiitos Tiia taas kauniista sanoistasi. Hauskaa meillä oli eilen ja ihan loppumetreille saakka ❤️

 • Ihanat leidit ja niin tärkeän aiheen äärellä❤️Aihe joka herättää ajattelemisen aihetta varmasti meissä jokaisessa…muiden tekemisiin tai sanomisiin ei pysty niinkään vaikuttamaan, mutta omalta osaltaan voi varmistaa sen että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on..eikä kenenkään mieltä pahoitetta suotta..Minä olen ihan varma että hyvät teot synnyttävät hyviä tekoja..kaunista kesäiltaa teille❤️

  • Jokainen kukkikoon juuri niin kuin haluaa ja ulkoisia seikkoja ei vaan saa veivata. Mutta myönnän, että joitain muita asioita tulee analysoitua, jos joku on epäreilu tai tapahtuu jotain omaa arvomaailmaa vastaan tapahtumaa, mutta ei sitä silloinkaan lähdetä haukkumaan toista ihmistä läpimädäksi, saatikka jonkun ulkonäköä. Jokainen todellakin saa näyttää ihan miltä haluaa. <3

   Juuri se, valitsee positiivisuuden ja hyvät teot, niin ne tulee itsellekin takaisin ja päinvastoin.

   Ihanaa maanantaita Päde <3

 • Tärkeä aihe (taas kerran). Olette kumpikin niin valloittavia ja aitoja naisia.

  Niinhän se menee, että jos tietää jonkun jatkuvasti puhuvan pahaa tai arvostelevan toisten tekemisiä, sillä tavoin hän ihan varmasti puhuu myös minusta. Tälläiset energiasyöpöt on parasta karsia minimiin. Heidän seura on äärimmäisen raskasta ja oma vapaa- aikani on niin arvokasta, ettei sitä ole varaa tuhlata näihin pahanpuhujiin.

  • Juuri näin, jokaisen tulisi arvostaa omaa aikaansa, joskus se vaan on kiltteyttä vaikeaa, luopua ystävyydestä, joka ei toimi. Mutta iän myötä onneksi kasvaa voimaa irrottautua.

   Ihanaa uutta viikkoa Tuuli <3

 • Tosi hauska video , nauroin oikeen ääneen. ….en ole ennen kuullukkaan …paksut nilkat :))))

 • Maiju ei ole koskaan kenestäkään pahaa sanaa sanonut, se on hienon hieno piirre hänessä. Kiusaaminen on inhottavaa ja vähän noloa, minun mielestäni.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa Tiia <3

 • Hih, hih, jos oikein rehellinen olen, niin saatan jotakin joskus jostakin sanoa, sillä en tosiaankaan ole pyhimys. Ilkeitä Lissuja on meidän kaikkien elämässä, mutta joskus pitää katsoa peiliin itsekin. Harvoin juoruillaan (tässä iässä!) enää ulkonäköseikoista, enemmänkin siitä, onko se ihan pösilö vai ei:) Loukkaavat ulkonäköarviot saattavat viiltää koko iän ja se että on allergia, jonka vuoksi hyikäilään että sulla on aina nuha, kun joutuu niiskuttamaan ja hyi olkoot, mee muualle siitä, etkä pääse omasta pulsasta mihinkään, ootko rääkynyt taas kun silmät on turvoksissa ja hei näkeex noilla tomaateilla mtn tönimisen ja lyömisen lisäksi jättää kyllä elämän mittaset jäljet, sen lisäksi että lapsuus oli hauras ja rikkinäinen muutenkin. Onneksi pystyin välillä taistelemaan tien aurinkoon, joskus kovinkin keinoin:) Periksi en silloin antanut, nyt annan helpommin. Hyvä aihe, kiitos tädeille, molemmat ootte hassun ihania ja laitatte alttiiksi itsenne monin tavoin. Tämä kiittää ♥

  • Juu jokainen varmasti välillä juoruilee tai juuri analysoi ihmeellisiä tapahtumia ja ihmissuhteita, se on aivan luonnollista ja sillä on meille naisille vallan terepeuttinen vaikutus. Mutta sellainen turhanpäiväinen pahan puhuminen tai toisten ulkonäön moittiminen tai ongelmien kehittäminen siellä missä ei ole, niin turhaa hommaa ja on vain itselle kuluttavaa ja negatiivista energiaa.

   Ei ole totta, kuka on ollut noin ilkeä. Minulla ollut pienestä pitäen allergiaa, mutta toki on tullut kysymyksiä olenko itkenyt, mutta ei ilkeästi Kaikenlaisia ihmisiä sitä onkin.

   Onneksi pystyi ja olet Irja ihana <3 Kiitos sinulle kauniista sanoista ja ollaan hyvien ihmisten parissa. Muiskuja uuteen viikkoon <3

 • Mummini sanoi aina että "jätä omaan arvoonsa". Ja, se on kyllä hyvä neuvo, ei vaan aina helppo noudattaa.
  Lissuja löytyy valitettavasti meidän kaikkien elämästä.
  Oikein aurinkoista alkava viikkoa!

 • Jep, kyllä ne jotkut sanat jää vaan kaivertelemaan ja muistikn pitkiksi ajoiksi :(. Siitä ei pääse yli eikä ympäri!
  Mä myönnän, että nuorempana saatoin juoruilla selän takana mut sit jossain vaiheessa tajusin, etten tykkää itsestäni, kun teen sitä. Silloin päätin, että jos joskus sanon jostain jotain niin mun täytyy pystyä myös sanomaan sama asia suoraan kyseiselle henkilölle. Se on ollut hyvä oivallus ja siitä olen pitänyt kiinni!!
  Ps. Katon videon myöhemmin. Mini nukkuu viel 😉

  • Tosi hyvä motto tuo. Juu joitain asioitahan meidän naisten on pakko purkaa ja analysoida, mutta millä tavoin, se on aika ratkaisevaa. Itsellehän tulee paha olo pahan puhumisesta, joten siksikin sitä kannattaa vältellä.

   Ihanaa uutta viikkoa 💛💛💛

 • Tärkeätä asiaa törisette jälleen rakkaat tädit! En kyllä itse yhtään tykkää, jos ulkonäköä kommentoidaan julkisesti taikka selän takanakaan. Paras palautteenantotilaisuus on one-to-one, silloin ei nolata ko. henkilöä ja asian voi käsitellä sitten siinä. Voi kun naiset oppisivat, etteivät ole vihollisia toisillensa, vaan oikeasti meidän kyllä tulisi osata yhdistää voimamme ja saada aikaan paljon enemmän positiivista synergiaa kuin räksyttämällä, kieroilemalla ja juoruilemalla. Onneksi voi lähimmät ja uskotut valita niin yksityiselämässä kuin bisneksissäkin : ) Antoisaa, valoisaa & kesäistä uutta viikkoa!

  • Juu mielestäni toisten ulkonäköön, syömiseen jne.ei vaan kuulu muiden puuttua. Jokainen tekee omat ulkonäkövalintansa itse. Mielestäni kaikki kukat kyllä mahtuu tänne kukkimaan.

   Yllättävän paljon olen kyllä saanut ulkonäkökritiikkiä ihan niistä mun kuminauhafarkuista lähtien, laskien ruoka-annoksia joita syön jne. Kaikenlaista.

   Ihanaa ja upeaa viikkoa Heli 😘😘😘

 • Ei nyt irtoa mitään syvällistä, mutta mun tuli teistä ihan mieleen mun lemppareihin kuuluva "Kumman kaa"-TV-sarja :D. Hauska pätkä, johon olis kiva nähdä jatkoksi "Lissun" ja "Monican" versio :D.

  • Hihi ollaan kuules otettuja tuosta. 😘😘😘 juu katsotaan lähteekö Lissu ja Monika syntymään, ainakin meistä syntyi teinipissis materiaalia, kun mutsi on niin nolo. Sellaista luvassa. 😉

   Ihanaa päivää💛💛💛

 • Ihan huippu video! Kiitos Maiju ja Tiia! Ihan superia, kun te nostatte kaikenlaiset kissat pöydälle – rohkeasti! <3

  • Kiitos niin paljon sydäntä lämmittävästä palautteesta. Kyllä pahan puhuminen on karmeaa ja en enää itsekään kestä katsoa tuota videota. Ihanaa päivää💙💙💙

 • Kaksinaismoralismia ja marttyyrin viittako se on heitetetty omille harteille; käsketään muita toimimaan tietyllä tavalla mutta itse toimitaan päinvastaisesti. Esim. postauksessasi, jossa luulit sinun sukkiasi arvosteltavan niin koit oikeudeksi arvostella pariskunnan rypyttömät vaatteet. Vahva ihminenhän olisi nostanut sukkakäpälänsä heidän ihailtavakseen, jos he nyt edes nauroivat sinun sukillesi! Käypä lukemassa http://varikaspipsa.blogspot.fi/ tätä blogia niin ymmärrät, mitä tarkoitan vahvuudella ja että ihminen on todella sinut itsensä kanssa. Monissa kulttuureissa heikkouden tai haavoittuvuuden näyttäminen on negatiivinen asia. Näin ihmiset yrittävät suojella itseään vahingollisilta ja epämieluisilta kokemuksilta. Tutkimusten mukaan ihmisen kuitenkin kannattaisi avata itseään enemmän virheille ja peloille, sillä niistä oppii ja niiden myötä kasvaa. Omien heikkouksien, pelkojen ja virheiden hyväksyminen onnistuu vain aidolta ihmiseltä. Vanha kansa sanoo, että yhteen suuntaan kumartaminen johtaa toiseen suuntaan pyllistämiseen. Olet sitten kuinka upea, erinomainen ja hieno tyyppi tahansa, aina löytyy porukkaa, joka ei tekemisistäsi tykkää. Melkeinpä päinvastoin: Mitä näkyvämpi ihminen olet, sitä enemmän tätä vihaajaporukkaa tulet kohtaamaan. ”Elämä on yliopisto, jossa kaikki ovat opettajia. Kun heräät, muista mennä kouluun.” Hyvää kesän jatkoa

  • Ihana, kiitos niin paljon ja onhan se aika karsee, mutta hyvä muistutus ihan itsellekin, että sitä voi vallan massukin paremmin, kun ajattelee positiivisia. <3 Muiskuja <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud