Merkityksellinen jädehetki

Merkityksellinen jädehetki
Tiedättekö mitä, en ole ikinä ollut jäätelön perään, paitsi pienenä, tilanteesssa jossa en saanut jädeä jälkkäriksi, koska en suostunut syömään perunamuussin sekaan piilotettua silakkaa ja muu perhe nautiskeli mökin terassilla jäätelöannoksiaan nautinnolla ja ehkä jopa liioitellun nautinnollisesti. Tarinaan kuuluu myös, että kuulemma minä lapsukainen kuljin räät poskella itkien ja jopa kirosanoja sadatellen, koska jäin jädejälkkärittä.

Sivulauseena sanottakoon, että tuo episodi ei inspiroinut jäätelön toiveessa myöhemminkään syödä sitä kalaa, vaan aiheutti pikemminkin kalafobian ja taisi jäde addiktiokin samalla väistyä, sillä en koskaan juurikaan syö jäätelöä, paitsi sen yhden Kaktus Jättiksen per kesä. 

Mutta arvaatteko mitä, on omaa ukkelia ikävä jäätelön kautta. Ukkeli lähti muutamaksi päiväksi kahden tyttären ja toisen tyttären avomiehen kanssa mökille ja me jäimme kuopuksen ja karvaisten olentojen kanssa kotiin hellettä pakoon. 

Tänä kesänä meille kuitenkin mieheni kanssa on kehkeytynyt uusi tapa, joka alkoi yhdestä hetkestä ja joka onkin sitten siivittänyt jokaista meidän kesäiltaa. Vaniljajäätelöä, mansikoita ja minulle vielä kinuskikastiketta ja iltamyöhään yksi tai kaksi jaksoa HBO:lta 12 Monkeys-sarjaa. 

Nyt kun mies on ollut mökillä, ei ole jäätelö täällä maittanut ja miehen minulle omiin jäätelöhetkiin ostetut mansikatkin pääsivät lopulta happanemaan jääkaappiin. 

Näin pienen pieni tapahtuma ja niinkin mitätön ja aiemmin miltei elämääni kuulumaton asia, kuin jäätelö, sai ajattelemaan, että miten jaettu kokemus on moninkerroin nautinnollisempi. Miten jäätelökin maistuu hiljaisuudessa ukkelin kanssa yhdessä syötynä paremmalta, kuin koskaan itsekseen syötynä, vaikka emme edes puhua pukahtaisi jädehetkinä sanaakaan, on vain se yhteinen jaettu kokemus, jonka voisi jopa sanoittaa yhdellä sanalla ja se sana on ”rakkaus”. 

Nyt odotan ukkelia jo kotiin, tänään tai huomenna, jotta voimme jatkaa siihen mihin jäimme, nauttimaan äänettömyydessä, mutta yhdessä kesän mansikoita, vaniljajädeä ja kinuskikastiketta, sillä tiedän jo, nuo jädehetket ovat juuri ne, jotka tuovat ajatuksiin  ja sydänalaan lämmön marraskuun loskasäissä, pakkasen talvella purressa ja vielä vuosiksi eteenpäin. 

Rakkaus on sitä, että on jaettuja kokemuksia,  joskus niin pieniäkin, että sitä ajattelee ensin, etteivät nuo hetket ole edes merkityksellisiä, kunnes ikävä pukee sanoiksi ja mielikuviksi sydämeen sen, että joskus tilanteeseisiin ei tarvita edes sanoja, riittää vain se tunne, että me kaksi olemme yhtä. 

Cittareissa on ollut Ingmanin valiljajädet 2e kaksi pakettia, että siitä se vähän kaikki  niin kuin lähti, Cittaria on siten syyttäminen. Olenko sitten päässyt tänä kesänäkään laihtumaan, etenkin kun se suklaan mutusteleminenkin on jäänyt, no rakkauden nimeen, en ole en. 

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille ja onko teillä oman rakkaan tai jonkun muu läheisen ihmisen kanssa tälläisiä jaettuja hetkiä, joiden tärkeyden ymmärtää joskus siinä hetkessä ilman ajan kultaa tai joskus jälkikäteen, että hei meillähän on pieni yhteinen juttu, joka onkin ennakoimaamme suurempi ja merkityksellisempi

Tässä omassa tapauksessa se hetki on yhtä kuin tämä hellekesä ja oma rakas.

(Jos meni imeläksi, niin sitä se ikävä teettää 😉

<3

35 thoughts on “Merkityksellinen jädehetki”

 • Mä taas voisin syödä jäätelöä talvellakin – ja syönkin xD Näillä helteillä kyllä yllättävän vähälle se herkuttelu jäänyt, ehkä senkin takia kun tuntuu, että lähikaupastakin kotiin jäätelöä kuljettaessa se ehtii sulaa – pitäisi kylmälaukku hankkia..

  Helteet sen kun vaan jatkuvat, itse toivoisin jo välillä vaikka ihan sadepäivää viilentämään ja suomaan luonnollekin sen kaipaamaa helpotusta.

  • Kyllä sadepäiviä kaivataan täälläkin monesta syystä, mutta totta on, että nämä ihmeelliset aurinkoiset säät pitävät jotenkin mielen positiivisempana, vaikka kuumuus ei miellytäkään.

   Jännää on tuon jäden suhteen, että kun ukkeli on mökillä, niin jädeä ei ole edes tehnyt mieli eli ei se tee riippuvaiseksi, toisin kuin aina jo se ensimmäinen haukku suklaata.

   Ihanaa torstaita Mira <3

 • Minä herkuttelen jäätelöllä milloin vaan.😀 Kesällä tietty enempi.
  Mansikat ja vaniljajäätelö!😋Nam!
  Ostin muuten myös cittarista 2 pakettia vaniljajäätelöä, kun oli tarjouksessa.😉

  Ihanaa keskiviikkoa!❤

  • Ihanaa ja se jädetarjous Cittarissa on mitä oivallisin, ostettiin monta pakettia varastoon. 😉
   Ihanaa päivää Sari ja herkullisia jädehetkiä <3

 • Rakkaus on pieniå tekoja. Niitä löytyy paljonkin, mutta etenkin leivän kanttipalat ovat ne juttu. Mies jättää ne aina minulle, kun tietää minun niistä pitävän. Hassua mutta hellyttävää.

  • Niin on <3 Aivan ihana tuo leivänkannikka juttu, sitä juuri on rakkaus ja te olette ihana pari <3

   Sydämellistä päivää Tuuli <3

 • Minä löysin jäätelön uudestaan miehen jäätelöhetkien myötä ja nyt meillä on iltaisin (juu, kesällä melkein joka ilta) yhteinen jäätelöhetki pihakeinussa tai television edessä. Olin vuosia syömättä melkein kokonaan jäätelöä, kun laktoosittomia hyviä ei löytynyt ja taisin lapsena syödä liikaa : ) Nyt on löytynyt monta hyvää laku- ja salmiakkijätskin tekijää, että jäätelö maistuu. Jännä kyllä miten sitä on sosiaalinen syöjä, kaikki maistuu paremmalta toisen seurassa!

  • Aijai ne herkulliset kesäillat. <3

   Laktoosittomat muuten sopii meidänkin massulle paremmin ja tuo lakujäde, aijai kuulostaa niin herkulliselta.

   Totta muuten, jaettu ilo on vaan paras ilo. <3

   Ihanaa torstaita Heli ja saat kertoa minkä merkkinen se lakujäde on. <3

 • Kesä ja jätski kuuluvat kyllä yhteen kuin paita ja peppu. Ensimmäinen yhteinen kesämme kultimuruni kanssa viisi vuotta sitten oli oikea jäätelökesä, noin sadan metrin päässä meiltä on jätskikiska ja ainakin viikonloppuisin olimme vakiasiakkaat siellä,niitä sitten nuoleskelimme ja puhuimme suuria. Kyllä se jätski maistuu vieläkin yhdessä yhtä hyvälle 🙂

  • Oijoi täällä oikein sydämessä läikähti tämä teidän rakkaustarina ja miten jäde liittyy siihen. <3 Ihana! Kiitos kun jaoit tämän täällä, näkisitpä hymyn minun naamalla just nyt. Jäde selvästi on rakkauden herkku <3

   Ihanaa torstaita Pihakeiju <3

 • Täälä yx jäden suurkuluttaja, poikaystävä ei niinkää, mutta syö, (pitkin hampahin) kun komisti suostuttelen ja teen kulhohon kivan näköösen annoksen.
  Nyt kun ollahan taas muutaman päivän eros, niin täytyy myöntää, jotta ikävä on yhtöhöösiä jädehetkä, joita on jo kestäny yli viiskymmentä vuotta 😃
  Ihania yhteesiä jädehetkiä teillekki 💖👍💖

  • Hihi ihanat te kaksi ja kun teet nätit annoksetkin, rakkautta ilmoilla teilläkin. Niin ihania jädetarinoita, joita luen täällä hymy huulilla ja jädeannos mielessä. <3

   Teillä on jädehetkiä ollut kunnioitettava määrä. <3

   Ihanaa torstaita Marja-Terttu <3

 • Ihana postaus. Mutta olisikin noin, ettei jäätelö oikeasti maistu. Täällä maistuu ja nyt siitä on tullut täälläkin tapa. Joka päivä, kun Dr. Martin alkaa, kasaan jäätelökipot miehelleni ja itselleni piripintaan. Ei ole toiveita kadotetuista kiloista. Päinvastoin. Turvottaa ja pelottaa, mahtuuko mikään vaate päälle, kun arki koittaa. 🙁

  Ihanaa keskiviikkoiltaa <3

  • Noh täällä se suklaa korvaa normaalisti kaiken, mutta nyt kesällä se on jäde eli aina jokin herkku mielessä. ;=)

   Ihanaa ja hei Dr.Martin on niin hyvä sarja ja mieletöntä, että teilläkin on samanmoinen jädehetki. Hih muuten aina kun ostan Mc'Donaldsista pehmiksen, sanon kinuskikastiketta kiitos piripintaan. 😉 Muuten laittavat sitä liian vähän.

   Ihanaa torstaita Mannilainen ja tulin tästä teidän yhteisestä jädehetkestä iloiseksi, niin kivaa, kun jaatte nämä omat jädehetkenne täällä. <3

 • Minä olen jäätelön suhteen vähän ronkeli ja isännälle menee kaikki makea, joten meille ei tuollaista yhteistä jädehetkeä oikein pääse syntymään, sillä suosikkini on tänä kesänä ollut puolukka-mustikka-vegejäätelö ja sehän ei isännän mielestä ole jäätelöä nähnytkään eikä tarpeeksi makea;)
  Toivottavasti se kultasi pian kotiutuu, niin pääsette taas yhdessä herkuttelemaan! Ja juu – kyllä meillä isännän kanssa niitä yhteisiä herkutteluhetkiä muuten on ihan tarpeeksi – siitä pitää isäntä huolen;)

  • Hihi isäntä tykkää selvästi perinteisemmästä. <3 Tärkeintä on ne yhteiset hetket ja ihan herkuilla tai ilmankin.

   Kulta kotiutuu tänään ja odotan jo illan jädehetkeä. Kinuskikastiketta tarvitaan lisää, sanomattakin on selvää, että yhteen kulhoon menee dl kastiketta. 😉

   Ihanaa torstaita Lady <3

 • Ei ollut yhtään imelää vaan ihanaa! Meillä illan hetket kaksin, käsi kädessä, sohvalla köllötellessä on näitä samanlaisia hetkiä. Yksi hetki muuten koettiin tänään, kun mies soitti Marokosta minulle videopuhelun. Minä höpötin ja hän vaan on hiljaa. Kysyin sitten, että kuulitko mitä mä sanoin, johon mies vastasi, että en varmaan, koska katoin vaan miten ihana sä oot…Voi rakkautta <3
  Haleja iltaasi Tiia!

 • Voi on… tiedän niin mistä puhut <3
  Aww kuinka ihanan romanttinen postaus. Elämä on vain niin paljon kauniimpaa vaaleanpunaisten lasien läpi.
  Täällä eletään meriarkea päivä 18 ja ikävä repii sydäntä <3 Kuinka ihanaa se jälleennäkeminen on kun koittaa treffit sekä loma! Niitä jaettuja hetkiä odotellen… <3

  • Eikö olekin, voihan vaaleanpunaisuus <3

   Voi, että en edes osaa täysin kuvitella, miten teillä, kun olette niin pitkiä aikoja erossa, mutta jälleennäkemisen riemun ja romanttisuuden osaan kuvitella. <3

   Ihanaa päivää ja toivottavasti saat pian kultasi kainaloon <3

 • On, on! Jätskihetki hyvin usein meillä, näin kesäaikaan. Yleensä syödään olkkarissa telkkaria katsoessa, ja autoajelulla ostetaan super-isot tuutit! Ja kyllä se jäätelö maistuu ihan yhtä hyvältä kuin silloin nuorena. Kotona ennen(vanhaan) meitä oli yhtä puolen litran jätskipakettia jakamassa seitsemän henkilöä, joten arvata saattaa että palat olivat ohuita. Siitä varmaan johtuu että vanhempana minusta tuli jäätelöahmatti herkkusuu 😉

  • Ihana ja hei muistan niin hyvin tuon lapsuuden litran paketin, joka jaettiin kristillisesti niin tasan, kuin olla voi ja aina tuntui, että joku toinen sai muhkeamman siivun. 😉

   Ihanat te ja nuo super-isot tuutit se olla pitää. Jäde, kesä ja rakkaus, niin se vaan on.

   Ihanaa Tuuli kun jaoit tämän teidän tarinan, olen tullut ihan valtavan hyvälle mielelle näitä teidän jädehetkiä lukiessa.

   Muiskuja päivään ja onnellisia jädehetkiä teille <3

  • Ihana ja hei muistan niin hyvin tuon lapsuuden litran paketin, joka jaettiin kristillisesti niin tasan, kuin olla voi ja aina tuntui, että joku toinen sai muhkeamman siivun. 😉

   Ihanat te ja nuo super-isot tuutit se olla pitää. Jäde, kesä ja rakkaus, niin se vaan on.

   Ihanaa Tuuli kun jaoit tämän teidän tarinan, olen tullut ihan valtavan hyvälle mielelle näitä teidän jädehetkiä lukiessa.

   Muiskuja päivään ja onnellisia jädehetkiä teille <3

 • Hahaa, minä en taida olla mikään romantikko tai sitten pidän jätskistä liikaa. Olen kyllä sen verran vaatelias, että syön sitä harvoin, mutta silloin mieluiten jotain artesaanijäätelöä.

  Toivottavasti sait ukkosi kotiin <3

  • Artesaanijädet on ihan omaa luokkaansa, mutta jotenkin mansut, kinuski ja vanilja, huokuu tätä kesää.

   Ukko tulee tänään ja illalla on ihan taatusti jädehetki.

   Ihanaa torstaita Ei-Leen <3

 • Minä en yleensä pidä makeasta, mutta jäätelöstä tykkään. Etenkin pehmiksestä torin reunalla syöden. Meillä yhteinen hetki on ruokailu, mutta siihen osallistuu myös toinen tytär. Ei siis olla kunnolla kaksistaan…Kuin…No, kyllä varmaan arvaat. Lämpöistä torstaita sinulle!

  • Pehmis ja tori kuuluu yhteen ja pehmis kuuluu moneen muuhunkin hetkeen. Minäkin tykkään sen vaniljajädenkin vähän löysänä eli voisi kait sanoa sitäkin pehmoiseksi jäätelöksi.

   Arvaan kyllä <3

   Ihanaa torstaita Marja sinulle myös <3

 • Voi miten söpöä. Minä pidän jäätelöstä kyllä ja erityisesti pehmiksestä kesällä. Kun olemme mieheni kanssa ensimmäistä kertaa keväisin motskariajelulla hän vie minut pehmikselle ja joskus hieman kauemmaskin😍. Sitten on ajokausi avattu. Yhteiset reissut ja vastoinkäymiset niiden aikana ovat meille niitä mitkä lähentävät entisestään. Ihanat maisemat, tuoksut ja kypäräpuhelin jonka avulla voi jutella tai olla hiljaa…josta tietää että olen nukahtanut taakse😂. Pitkässä suhteessa on se ihanuus että ajan mittaan tulee yhteisiä juttuja ja niitä vaalitaan. Paljon rakautta teille edelleen ja ihania jätskihetkiä komistuksesi kainalossa😍😍😍

  • Oi ihana kevät, motskari ja pehmis, kuulostaa jotenkin ihan romanttisen leffan aineksilta, ihania tarinoita jaatte täällä, meikäläisellä niin hyvä fiilis ja hymy korvissa luen näitä. <3

   Tuokin, että voi jutella tai olla hiljaa, se on vaan juuri läheisimmissä ihmissuhteissa parasta. <3

   Kiitos niin paljon ihana Ansku ja samoin teille <3 <3

 • Kyllä täälläkin jäde maistuu. Vähä liikaakin. Suklaanugaa on mun herkkua. Mutta ei kyllä ihan joka ilta uskalla syödä.
  Meillä on lauantaiaamun kahvit jossain paikallisessa kaffilassa, se rituaali, mistä ei taida päästä eroon. On kyllä yritetty. Se vaan on sellainen yhteinen hetki meilläkin.
  Mukavia jäätelöhetkiä teillekin.
  >Leena

  • Ihana rituaali, lauantaisin aina yhdessä kahvilaan ja just sellaista arjesta pois fiilistä ja viikonlopun aloitusta. Minäkin haluan jonkun tälläisen tavan meille myös eli kiitos vinkistä.

   Ihania kahvilahetkiä teille Leena <3

 • Minä olen jäden suhteen ihan pohjaton! Eli herkuttelen jädellä ympäri vuoden.

  Ihana tapa teillä miehen kanssa joten tuosta kannattaa pitää kiinni ♥ Tämä on niin pieniä, tärkeitä parisuhdejuttuja…

  Mukavaa viikonloppua ♥

  • Tämä on juuri niitä pieniä juttuja. Eihän sitä muuten tiedä, että jääkö se jäden syöminen hih nyt päälle.

   Ihanaa viikonloppua Marjo <3

 • Mä en paljon jädeä syö Ainoastaan tosi hyvässä seurassa maistuu. Huomasin seuran merkityksen, kun ostin jädeä kotiin ja söin, eipä maistunutkaan Kuin miniän tain hyvän ystävän kanssa.
  Olen muuten myynyt jädeä yhden kesän ehkä silloin suurin himo taantui.
  Yhteiset hetken miehen kanssa, hymm. Kauppa ja kaupunkireissut yhdessä autossa pakottaa keskustelemaan kaikesta. Ja sienireissut, mä menen toiseen suuntaa ja mies toiseen, hih. Saunominen päivän jälkeen ainakin kesällä on ihan parasta ja jäähyttely pavilla.
  Pienet hetket kantaa vanhojen juttuja.

  • Seurassa kaikki maistuu moninkerroin paremmalta, ihminen on sosiaalinen syöjä, kuten Helikin tuolla sanoo. <3

   Ihanat te, yhdessä ja erikseen, niin sen pitääkin mennä.

   Ihanaa viikonloppua Marketta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud