Vuosi 2018

Vuosi 2018
Löysin kivan haasteen jälleen yhdestä lemppariblogistani ”Oman katon alla” Tuulan blogista. Koska oma muisti on suorastaan surkea, tyyliin mikä maa mikä valuutta, mikä vuosi, mikä kesä mikä joulu, niin ajattelin vaikka tulevia vuosia ajatellen toteuttaa postauksen, jossa muistellaan viime vuotta.  Jos satun itse mokoman vuoden 2018 unohtamaan, niin voin aina palata tänne tarkastelemaan faktoja vuodelta 2018.

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan tehnyt?

No tietenkin vastaus on tämä, eli harjoitin kosmonauttitehtäviä miljoonan dollarin kosmonauttipuvussa, joita on vain kaksi kappaletta koko maapallolla ja joilla harjoittelee avaruudellisia tehtäviä kaikki taigonautit, kosmonautit ja astronautit tällä hetkellä. Tämä tapahtui Moskovan Juri Gagarin Training Space Centerissä. IIIKSSSSSSSS, vieläkin päätä huimaa!

2. Oletko kyennyt pitämään uuden vuoden lupauksesi?

Lupasin itselleni olevani rohkeampi ja sitä totta totisesti olin.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä vuoden aikana?

Kyllä, maailman ihanin avaruussisko Elli, jonka kanssa viestittelemme milloin mitäkin jatkuvalla syötöllä. Elliä on aina ikävä. Maijun kautta tutustuin  myös mahtaviin tyyppeihin Villeen, Lauraan ja Eskoon ja aina, kun näen näitä tyyppejä, tulee niin hyvä fiilis. Lisäksi meikattavana ollessa Bobbi Brownin Minna, Ardenin Ilona jääneet sydämeen ja Huawein reissulla tutustuin ihanaan Elinaan. 

4. Menetitkö ketään läheistäsi?

En

5. Missä maissa vierailit?

Itävalta, Viro, Latvia, Ruotsi ja Venäjä

6. Mitä sellaista toivoit itsellesi, mitä et saanut?

Tietynlaista seestymistä. Kosmonauttireissu toi jo hetkellisesti tietynlaista tervettä itsevarmuutta tyyliin, että tässä iässäkin voi tehdä mitä haluaa. Mutta ei se lämmittänyt mieltä loppuvuodelle asti vaan tutut ikäahdistukset ja lasten irrottautumiset äidistä, kriisit nousivat taas tuttuina pintaan.  Uusi oma rooli on kenties vielä hieman hakusessa, kuka olen nyt, kun on paljon enemmän tilaa itselle, eikä vain äitiydelle.

7. Mikä päivämäärä tulee muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?


No ehkä jonkinlainen etappi tuli saavutettua 9.12, jolloin täytin 50-vuotta.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi viime vuonna?


Ehdottomasti omien pelkojen voittaminen moneen kertaan, niin avaruusreissun suhteen, kuin sometyöhön liittyvien henkilöhaastatteluiden jännittäminen etukäteen.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?


En,  sillä perusflunssia ei lasketa, ei edes silloin vaikka ne kestäisi useamman viikon. Mutta kaaduin kunnolla läskipyörällä. 


11. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?


Trump jaksaa ihmetyttää, eräät poliittiset henkilöt Suomessakin, mutta koska en blogissa poliitikasta puhu niin…

12. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?


Perheen yhteiseen kassaan kilahti.

13. Mikä oli paras ostoksesi?


Kyllä se pari kirjaa taisi olla ja avaruusruoka, jota kosmonautit syö avaruudessa. Putin-muki myös tietty, haha. 

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?Oli ihana hellekesä ja miehen kanssa tuunattiin terassi uusiksi. Muutenkin miehen kanssa joka iltaiset jädehetket ja perheen loma jäi ihan rakkaimmiksi muistoiksi. Kosmonauttireissu todellakin sai innostumaan ja matka Huawein kutsumana Sound of Light konserttiin Wieniin oli jotain mieletöntä. 

Olin kyllä myös aivan innoissani Yasuragi-japanilaisessa kylpylässä Silja Line Suomen kutsumana. Uudet ihmiskohtaamiset sai todella innostumaan ja myös vanhojen ihmissuhteiden syveneminen. Souliinasta ja minusta tuli todella hyvät ystävät viime vuoden aikana.  Perustimme yhteisen YouTube-kanavan ja sen tilaajaksi voit muuten liittyä täältä, ei maksa mitään!

Viime vuosi oli todella hyvä vuosi. <3


15. Mikä laulu tulee aina muistuttumaan sinua kuluneesta vuodesta?


No tietty avaruussiskon Ellin joka aamuinen herätyskellobiisi ”Pepe Willbergin ”Aamu”. Kaikki Antti Tuiskun biisit, sillä Huawein järjestämä Antti Tuiskun privaattikeikka oli mahtava!

16. Viime vuoteen verrattuna, oletko…

Onnellisempi vai onnettomampi?
  Vielä en viime vuonna oppinut elämän polulla riittävästi, sillä samoilla fiilareilla mennään. Mikään ei ole henkisesti muuttunut, muuta kuin sellainen asia on iskostunut tietoisuuteni, että kun vaan potkaisen itseäni peffaan, voin tehdä rohkeitakin tekoja. 


Pettymys itseeni on ollut se, että aina pelottaa yhtä paljon, ettei ihminen vaan millään karaistu. Oli jonkinlainen henkinen pudotus, kun muutama viikko oli kulunut avaruusreissusta huomasin taas olevani samanlainen jänöhousu kuin ennenkin. Blaah. 

Lihavampi vai laihempi? Noh taatusti taas askeleen lihavampi ja löysempi.


Rikkaampi vai köyhempi? Raha-asiat ovat taas sellainen asia, josta en puhu blogissa suuntaan enkä toiseen. 


17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän? En sano enää kuntoilu, koska se on osaltani jo niin kulunut klisee, olen sohvaperuna ja suklaata ahmiva, hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Mutta olisin toivonut olleeni energisempi ja sosiaalisempi, aina on jotenkin huono omatunto siitä, että olen aikamoinen erakko ja omissa oloissa viihtyvä. 

18. Mitä toivoist tehneesi vähemmän? No jos yksi asia on, jonka olen oppinut jo nuorena, kaatunutta maitoa ei parane voivotella. Tehty mikä tehty ja toivottavasti jotain otettu opiksikin. 


19. Miten vietit juhannusta ja joulua?


Perheen kanssa kotona.

20. Rakastuitko kauden aikana? No totta maar, sanon aina miehellenikin ajoittain, että nyt taas sitä olen ihan lovena suhun. Ei ole mikään klisee se, että omaan rakkaaseen voi aina rakastua uudelleen ja uudelleen.  Lisäksi rakastuin elämään, sillä viime vuosi oli se, että ikäkriisi iski ja elämän hauraus ja nopeus kertakaikkiaan iski jotenkin litsarina päin pläsiä. 

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi? Aarghh ei voi valita lempparia, se olisi epäreilua kaikkia muita loistavia sarjoja kohtaan. Scifin ja fantasian tiimoilla mennään ja tykkäsin myös valtavasti ”Aikuisen naisen joulukalenterista” ja erinäisistä Nordic Noir-sarjoista ja uudet Beckit tuli katsottua myöskin ja hyviä olivat. Mutta lempparisarjani ovat suurin osa Hbo:lta, eli hieman oudot scifi-ja fantasiasarjat, jotka eivät ole tästä maailmasta ja ihmiset ovat kummallisuuksia, ne on lemppareita ja toki pukudraama uppoaa myös aina.


22. Mikä oli paras lukemasi kirja? Ääh haluaisin kaikkien mieliksi ja yleisen valtavirran mielipiteen vuoksi todeta Mia Kankimäen ”Yönaiset”, koska se olisi sillä lailla yleispätevästi oikea ja fiksu vastaus. Mutta koska kirjassa oli puutteensa, eikä se päässyt aidosti Mian ihon alle riittävästi, juu voisihan sitä psykoanalysoida ja tulkita Miaa Yönaisten kautta, mutta sellainen tulkintahan päästäisi Mian aivan liian helpolla. Omasta mielestä Mia piiloutuu Yönaisten taakse, eikä anna itsestään niin paljon, kuin ensialkuun lukija voi Yönaisten kautta peilaten luulla. Mutta kärkeen kirja toki pääsee, sillä matka/feminismi/elämänkertakirjana, kirja oli erinomainen.  


Joten vastaus on Robin Hobbin fantasiakirjat ja Bill Bullmanin ”Vedenpaisumus”, rakastan loistavasti kirjoitettuja satuja, joissa mennään kuvitteellisen hahmon pään sisälle. 

23. Vihaatko jotain tai ketään, jota et vihannut viime vuonna? Vihaan itseäni rajustikin ajoittain ja jokainen pienellä maalaisjärjellä varustettu ymmärtää, että muiden ihmisten vihaaminen on jotain omien pelkojen ja itselleen sallimattomien tunteiden vihaamista. Joten en vihaa muita ihmisiä, mutta joskus itseäni ja joskus vähän Trumpia. 


Olen tuntenut Trumpia kohtaan aavistuksen radikaaleja ajatuksia, siihen malliin, että jotain voisi tapahtua, että se oranssi tupee lentäisi pyllylleen sieltä pyöreästä huoneesta. Mutta, mutta, tässäkin piilee se seikka, mitä en salli itselleni eli röyhkeys. Trump on röyhkeä ja röyhkeys on rumaa. Joskus olisi hyvä osata vähän niitä kyynärpäitä käyttää itsekin, eikä vaan ihmetellä muiden ihmisten röyhkeyttä, että miten joku kehtaa. Moninainen juttu tämä viha siten on kyllä. 


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? No Huawein keinoälyllä, ihmisen ja koneen liitolla ja valjastettuna vielä luonnon revontulia mukaillen Sound of Light konsertin musiikki. Wow mitä musiikkia, voisin vaan kuunnella, aina ja aina. Istuu hyvin fantasiakirjan kera lisätunnelmaa tuomaan taustalla. Konserttivideo alla. Rohkeasti vain kuuntelemaan, sillä tämä musiikki on rauhoittavaa ja sopisi vaikka hierontahetkeen taustalle soimaan tai unea tavoittelemaan.

25. Mitä halusit ja sait?

Halusin kuumeisesti saavuttaa pikkutytöstä asti kyteneen avaruudellisen unelmani ja se toteutui käsittämättömällä tavalla Moskovassa Juri Gagarin Training Space Centerissä. Tietoisuus siitä, ettei tällä planeetalla ole lukemattomia ihmisiä, jotka ovat kokeneet saman. Se tuo asiaan perspektiiviä, suurta nöyryyttä ja kiitollisuutta. Alla video reissusta, ken ei ole nähnyt ja kiinnostaa katsoa.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Mielenrauhaa ja seestymistä en saanut, vaikka toivoin täyttämällä 50-vuotta ihmeitä tapahtuvan ja myös voittamalla pelkoja kuvittelin maailman muuttuvan omassa pääkopassani, mutta ei se muuttunut. Edelleen pelottaa yhtä paljon, voi hitsinplitsi sentään. 


27. Mikä oli vuoden paras elokuva? 


The Greatest Showman oli viihdyttävin, Mortal Engines paras fantasiahöpsötys Ihmeotusten kanssa jaetulla sijalla, Bohemian Rhapsody sai mielen sekaisin ja tunteelliseksi vuorokauden ajaksi, ehkä se oli vuoden paras leffa kuitenkin?


Ensimmäisenä kuussa mielenkiintoisin tietopläjäys avaruudellisesta näkökulmasta, Grazy Rich Asians, ihanin hömppäduudeli romanttinen höpölöpö leffa, Mile 22 tosielämään perustuvista jännäreistä paras, Blackkklansman, koska Jasperi teki sairaan hyvän roolityön, Mamma Mia! Here We Go Again, iloisin ja mieltä nostattavin, Ant-Man and the Wasp paras yllättävin Marvel pläjäys, Book Club-Väreileviä lukunautintoja, ihanan höpsö komedia meille iäkkäämmille eli peukut ja tähdet siitä, Adrift vuoden tosielämään perustuvista jännäreistä jaetulla ykkössijalla Mile 22:n kanssa, Deadpool 2 paras sairas huumori. Alla Hevi Reissu leffan tähtiä tädit haastattelemassa. 🙂

Kirjallinen piiri perunakuoripaistoksen ystäville vuoden ihanin ja romanttisin ei höpsöllä tavalla, Minä Simon koko perheen suosikki ja todella sielukas elokuva kaapista tulemisesta, Han Solo paras seikkailuleffa Tomb Raiderin kanssa, Hevi Reissu paras ja hauskin suomalainen leffa ja ehkä koska tavattiin ja haastateltiin leffan näyttelijöitä, Red Sparrow paras trilleri ja vakoilujutuissa  etenkin Venäjä hommissa on kylmän sodan aikana nuoruutta eläneelle sitä jotain ja Black Panther yksi parhaita Marvelin leffoja kenties ikinä tai no ei sittenkään Deadpool 1 vie sairaalla huumorillaan voiton. 


Lisäksi kävin joulukuun puolella nyt leffateatterihin tulevan Green Bookin katsomassa ja tässä on taas yksi vuoden parhaimpia roolitöitä Viggo Mortensenilta jaetulla sijalla Bohemian Rhapsodyn Rami Malekin kanssa. Kaksi upeaa miesnäyttelijää, jotka sukeltavat roolihahmojensa syvimpään sisimpään. Viime vuonna nähty ja nyt ensi-iltaan juuri tullut Bumblebee on  myös paras Transformes leffa ikinä. 

Tässäpä ei sitten ollut kaikki leffat joita viime vuonna katselin, mutta ne lempparit. Pitikö tämän haasteen sisältääkin tämä kysymys, sillä yksiselitteistä vastausta leffafanilla ei tälläiseen kysymykseen ole koskaan. 


28. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt selvästi vuodestasi paremman ja onnellisemman? No jos joku buddhistinen valaistuminen olisi syntynyt ja olisin täysin sinut itseni kanssa ja ymmärtäisin elämän tarkoituksen ja myös hyvän ja pahan olemassaolon tarkoituksen, miksi nämä kaksi asiaa tasapainottelee niin vahvasti maailmassa. Mutta ei, samassa pisteessä ollaan, enkä ole varma kehityinkö ihmisenä viime vuonna kuitenkaan. Asia on tavallaan pettymys, sillä sitä tavallaan odotin, sitä aina odotan, mutta ei sitä tapahdu, elämä on vuoristorataa ja toki tiedän, että näin se on, mutta saahan sitä toivoa. 


29. Mikä piti sinut järjissäsi? En ollut järkeäni menettämässä missään vaiheessa, joten kysymys on täysin hypoteettinen. Mutta alhon, epäuskon, heikkoina hetkinä, ehdottomasti oma rakas, perhe, rakkaus ja ystävät. Ulkoilma auttaa myös aina. 

30. Ketä julkkista himoitsit eniten? Nyt on ehkä päättömin kysymys ikinä, sillä en ole ikinä himoinnut tai ihaillut julkkiksia. Fanituksenkin kohteet ovat olleet realistisempia eli saatan fanittaa Robin Hobbin uskomatonta taitoa kirjoittaa kirjoja eli pikemminkinkin saatan himoita jotain julkkiksen ominaisuutta, mutta en itse julkkista. 

31. Mikä poliittinen tapahtuma tai tilanne liikutti sinua eniten? Tyynenmeren jätelautta, eläinten menehtymiset jätteisiin, ihmisoikeusrikkomukset, tämäkin lista on loputon, mutta esimerkiksi jalkapallojoukkue joka jäi jumiin luolaan Thaimaassa oli henkeäsalpaavan riipivä tilanne. 


32. Ketä tai mitä kaipasit? Noh jankuti jankuti, sitä  mielenrauhaa ja seesteisyyttä, elämän tarkoituksen löytämistä,  jonka hetkellisesti löysin, kun tuumin, että olemme kaikki yhtä ja samaa avaruustomua. Mutta sekin ajatus lämmitti sitten vain hetken ja siirryin ahdistumaan elämän rajallisuudesta ja outoudesta muurahaisperspektiivissä jälleen. Muurahaisperspektiivi on siitä ärsyttävä, että sitä tuntee itsensä maailman kaikkeudessa niin mitättömäksi. Mikä on oman elämän tarkoitus, no tavallaan ei mikään. 

33. Kuka oli paras tapaamasi ihminen? No tämähän nyt on aivan järkyttävä kysymys ja jos ei vanhoja tuttuja lasketa, niin avaruussiskoni Elli, koska jaamme avaruushulluuden ja montaa ihmistä en katsokaas ole tavannut, joka on yhtä scifihullu kuin minä. Koska jaoimme avaruusseikkailun jännityksen ja viidessä vuorokaudessa samassa huoneessa ehdimme jutella paljon muutakin.  Lisäksi sparrasimme toinen toisiamme ja usko toisiimme oli jotain mieletöntä. Muuten paras on tietenkin oma rakas, aina ja ikuisesti.

34. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna? No yllärisynskäjuhlat tulivat täysin puskista. Lisäksi yllätin itseni, että pääsin sinne avaruusseikkailulle kiintiövanhuksena tai en, mutta pääsin. Ihmisten lämpö, tuki, äänestäminen, hengessä mukana olo avaruusseikkailulle pääsyä jännittäessä oli jotain käsin kosketeltavaa. Silloin olin aivan mehuissani, että jestas maailma on pullollaan niin mahtavia tyyppejä ja haluaisin kiittää jättimäisen nimilistan tässä nyt läpi. Eli suuret kiitokset teille kaikille. <3

35. Mitä tavoitteita asetat uudelle vuodelle? Ääh nyt kun tiedän, että vaikka tekisi mitä, ei sitä muutu kuitenkaan rohkeammaksi eli aina vaan uudet asiat ja ne vanhatkin pelottaa. Niin en toivo tältä vuodelta muuta, kuin rohkeutta lisää. Ymmärrystä myös siitä, että lapset ovat vain lainassa ja tämä vaihe, kun ei ole enää haalarikansaa kotona on ihan hyvä vaihe tämäkin. 


Jestas miten pitkä haaste ja pakko sanoa, etten usko, että yksikään ihminen jaksaa tätä lukea. MUTTA kiitos, jos jaksoit lukea edes osan. 

Löytyikö samaistumispintaa, jos nyt siis jaksoit lukea… Hei nyt kaikki bloggaajat vaan tätä rustaamaan, vaikka tässä tuhraantuukin kaikki aika ja järki, sen verran mittava haaste tämä on. 

Iloa sunnuntaille ja kertokaahan mistä te saatte mielenrauhaa, kun tuo kysymys on oman pään sisällä niin kovin tapetilla. Mikä on elämän tarkoitus sillä tavoin, että se tuo tietynlaisen täyttymyksen mieleen, ettei tarvitse ahdistella, että tämä loru päättyy pian, sillä nämä aiemmat 50-vuotta menivät aika hitsin nopeasti… 


53 thoughts on “Vuosi 2018”

 • Olipas siinä mukavaa luettavaa ja upeiden kuvien kera♥ Tuo sinun avaruusseikkailusi oli kyllä niin huikea juttu, eikä varmasti unohdu ikinä:) Kyllä vaan paljon mahtuu vuoteen ja toivotaan että tämä alkanut vuosikin tuo tulleessaan kaikkea ihanaa:) Mukavia talvipäiviä ja ihanaa viikonloppua♥

 • Oletpa urakoinut valtavan määrän kysymyksiä – voin sanoa heti alkuun, että ei onnistu minulta. Ei meinaa saada normikirjoituksiakaan aina aikaiseksi. Vaikka kysymykset olivat kyllä sellaisia, mihin on varmasti kiva palata vuosienkin jälkeen.
  Mielenrauha ja seesteisyys jäivät mieleen kun peräänkuulutit niitä. Koen, että elän itse aika seesteistä elämää ja olen miettinyt paljonkin asioita mitkä siihen vaikuttavat. Ehkä suurimpina ja merkittävimpinä asioina on ne, että nautin hiljaisuudesta ja rauhasta, osaan olla välillä tekemättä mitään, jätän kaikki sellaiset menot menemättä ja tekemiset tekemättä, mitkä vain voin jättää väliin. En puutu sellaisiin asioihin, mille en voi mitään enkä päästä hevillä asioita järkyttämään mieltäni. Enkä tarkoita ollenkaan sitä, että suhtautuisin kylmästi vaan yritän olla ja elää niin ettei negatiiviset asiat pääse livahtamaan sisuksiin.
  Eihän nämä aina onnistu tietenkään, mutta ehkäpä se tietoisuus siitä, että yrittää elää niin, auttaa aika paljon ja vie pitkälle. En viihdy negatiivisten enkä väärällä lailla energiasyöppöjen kanssa – tämä on varmaan itsesuojelua mutta aika tärkeää myös mielenrauhan kannalta.
  Tuli aika pitkä rimpsu juttua, mutta tästä näkee että mietiskelen itsekin näitä asioita paljon ja koen kuten sinäkin sen niin tärkeäksi.

  Seesteistä viikonloppua Tiia <3

  • Kuulostaa tutulta ja samoin ajatuksin. Huomaan kuitenkin, että minussa on vieläkin liikaa sellaista miellyttämisen halua, että täytyy opetella enemmän sanomaa ei ja menemättä juttuihin, jotka ei aidosti kiinnosta. Sait paljon pohdittavaa aikaiseksi eli kiitos tästä Maarit ja ihanaa uutta viikkoa sinulle. <3

 • Olipa kiva lukea tämä haaste! Paljon kivoja ja huikeita juttuja on vuoteesi mahtunut! Ehkä tulen myöhemmin uudestaan lukemaan tämän kommenttiboksin ja saamaan vinkkejä mielenrauhan saavuttamiseksi. Maaritilla olikin jo hyviä vinkkejä.
  Mukavaa loppiaisviikonloppua!

  • Maaritilla oli tosi hyvät vinkit ja ne jäivätkin oikein mielessä muhimaan. Kiitos kovasti Minna ja superia uutta viikkoa. <3

 • Ei kai sitä täydellistä mielenrauhaa saavuteta kuin vastaa kuolemalla, muutenhan elämä olisi liian helppoa.
  Bohemian Rhapsody oli minunkin mielestä tämän vuoden paras leffa, totaalisesti ihastuin elokuvaan.
  Luin muuten kokonaan 🙂
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tiia <3

  • Tapahtumatäyteinen on sinun vuotesi ollut,tottatosiaan. Blogin osalta en kyllä näe sinussa mitään erakon piirteitä,vaikka itse niin kerroit. Mistäkö se mielenrauha tulee meikäläiselle? No vaikka siitä että omalta pikkiriikkiseltä osaltani pystyn hieman vähentämään tuota muovisaastetta. Kaunista sunnuntaipäivää sinne 🙂

  • No paljon on aikaa olla kirjoittamassa tätä blogia kotona ja muutenkin kotia pitää, joten kyllä minä aika erakko olen. Tämä oli Pihakeijulle ja Outille, kyllä uskon, että jonkinlainen seeseinen mielenrauha on mahdollista tavoittaa ilman kuolemistakin.

   Oikein ihanaa viikkoa molemmille. <3

 • Mielenrauha saapuu kun pää tyynyyn napsahtaa ja uni vie mennessään. Joo, typerää sanoo nyt joku joka kärsii unettomuudesta mutta mulla tepsii, hyvät yöunet ovat parasta terapiaa. Unikirjastosta video päälle ja avot, hermot lepää :)Pakkas sunnuntaita sinne <3

  • Hyvät unet vaikuttaa psyykeeseen todella paljon, ihan totta. Jos on huonot unet, on mieli maassa.

   Oikein ihanaa uutta viikkoa Onneli. <3

 • Sulla on kyllä ollut niin uskomaton vuosi täynnä ainutlaatuisia ja ainutkertaisia mieliinpainuvia tapahtumia, että ei ole montaa, jolle kertyy vastaavaa edes koko elämän aikana. Eikä myöskään moista määrää rohkeutta, joka sulla on. Silti tiedän, että ei se uskallus ole helppoa ollut, vaan vaatinut päiviä ja öitä ja viikkoja kaiken rohkeuden keräämiseen, joten olen ihan helkkarin ylpeä ja iloinen siitä, että olet uskaltanut <3. Ei olis meikäläisen kaltaiselta vellihousulta onnistunut.

  • Oot paras kiitos mielettömän paljon ja uskon, että sussa on rautaista voimaa, kuin pienessä kylässä. Eli jos aihe olisi tahtomisen arvoinen, niin menisit läpi vaikka maapallon. <3 Kiitos kauniista sanoista Annukka ja superviikkoa. <3

 • Ihana vuosi on sinulla ollut, tuo astronauttijuttu on varmasti sellainen kokemus mitä ei unohda. Itseasiassa kiinnostaisi itseäkin tuollainen juttu🤭Toivotaankin sinulle ihanaa uutta vuotta ja paljon kivoja tapahtumia!

  • Ihanaa kuulla, että suakin kiinnostaisi. <3 Koska aika monia ei kiinnosta, niin kiva löytää sielusisko.

   Ihanaa uutta viikkoa <3

 • Mielenrauha: Mitä se edes on:) No, minä selvisin hengissä ja se on jo paljon. Lisäksi menetimme läheisen ihmisen eli R:n pikkuveljen. Vuosi oli siis poikkeusrankka. Kuukaudeksi suunniteltu syysmatka Itävaltaan oli peruttava, sillä sytot vaikuttivat vielä silloinkin niin, että saatoin nukkua missä vain. Vasta jossain marraskuulla alkoi ote taas pitää.

  Samista on ehdottomasti meidän heikkous herkkuihin:) Niin monta konvehtirasiaa on virrannut, että kauhistuttaa ja suvi tuos taas jäätelön eli kauhun tasapaino on vakio. Tosin nautin eilenkin jäätelöä mansikoilla ja sitä ennen oli valkohomejuustoa ja rypäleitä.

  Nyt porisee kahdeksan litran papusoppakattila, joten tunnen itseni ihan kunnon ihmiseksi.

  Sinulla on ollut mielettömän monivaiheikas vuosi 2018 ja mitä sinua tunnen, kaikki voi tuplaantua. Tosin tuota avaruusjuttua on ehkä vaikea panna kovemmaksi. Miten olisi U.S. Route 69? Siis ihan oikeesti. Meillä on tuttuja, jotka ovat sen ajaneet.

  Mukavaa vuotta 2019!♥

  • Teillä ollut niin kovia kokemuksia ja taistoja, että ne laittaa varmasti kaiken oikean perspektiiviin. <3

   Route 69 on ehdottomasti haaveissa ja se vielä toteutetaan. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Leena. <3

 • Kiva postaus, Tiia. Taisin itse tehdä tämän vuosi sitten, tai ehkä jopa kaksi vuotta sitten. Tyttären kanssa, ehkä. Kuka näitä muistaa :D. Ihanan ajateltuja vastauksia sulla <3

  Säkin täytit loppuvuodesta 50. On se jännä, miten sitä odottaa ja kuvittelee, että naps, siitä tapahtuu jotain seestymistä vaan ei. Mulle jäi ylpeys omasta iästä kuitenkin.

  Kivaa sunnuntai-iltaa!

  • Juu sitä on ihan hassuja odotuksia ja sitten saakin huomata, että mikä nyt muka muuttuisi, kun joku tietty numero tulee täyteen.

   Kiitos kovasti Heli ja upeaa uutta viikkoa. <3

 • Aikamoinen haaste. Vauhdikkaasta ja tapahtumarikkaasta vuodesta sait koottua mielenkiintoisen postauksen. Eipä tuottanut vaikeuksia lukea 🙂
  Luottamus siihen, että "niin on voimat, kuin on päivät", tuo mielenrauhaa.
  Hyvää sunnuntai-iltaa ja ensi viikkoa sinulle Tiia <3

 • Mukava postaus ja kooste kuluneesta vuodesta. Sinun vuoteesi mahtuu kyllä niin monta mukavaa juttua. <3

 • Avaruusseikkailu on varmasti vuosikymmenenkin upein juttu!

  Ketään julkkista en ole himoinnut, mutta vuoaia olen sanonut, että haluaisin seikkailija-bisnesmies-miljonääri Richard Bransonin illallisvieraaksi, mukaansa saisi ottaa ystävänsä Obamat ja vaikka George Clooneyn. Olisivat varmasti mielenkiintoista illallisseuraa.

  Samista oli tasavuodet, en tosin kokenut varsinaista ikäkriisiä, on vain outoa sanoa olevansa 50 -ja kolmen kuukauden päästä jo 51.

  • Juu avaruusseikkailua ei päihitä hevillä mikään. 🙂

   Oi mikä illallinen olisi ollut ja Obamat olisi mukava tavata sillä lailla kaukaa, sanaakaan en saisi suustani ja tuntisin itseni varmasti kömpelöksi ja tyhmäksi heidän seurassaan, mutta kun saisi vaikka kuunnella läheltä heidän juttuja. Upea ja älykäs pariskunta.

   Kohta ollaan 60vee, niin se vaan menee.

   ihanaa uutta viikkoa Lumo <3

 • Huh, miten uskomattoman upea ja tapahtumarikas vuosi! Ilman ennakkoluulotonta ja rohkeaa heittäytymistäsi olisi moni hieno asia jäänyt näkemättä ja kokematta. Ihailen rohkeuttasi, varsinkin kun tiedän sinun olevan vähintään yhtä kova jännittäjä kuin minä itse, niin hattua nostan ja olen iloinen sekä ylpeä saavutuksistasi ♥
  Nauratti kun sanoit olevasi erakko ja omissa oloissa viihtyvä. Sinun vuoteesi mahtui enemmän tapahtumia, ihmisiä, matkustelua ja sosiaalista kanssakäymistä kuin ehkä meikäläisen koko tähänastiseen elämään 😀
  Itse en kyllä omissa oloissani viihtymisestä pode huonoa omaatuntoa, mutta läheisteni kanssa toivoisin enemmän yhteistä vapaa-aikaa. Meillä kaikilla on tietenkin omat perhe-elämämme, niin töineen, harrastuksineen kuin aikatauluineen, joten melkoista vääntämistä se yhteisen ajan löytyminen useimmiten on. Toisaalta, sitten kun saamme yhdessä olla, on se sitäkin ihanampaa ja sitä osaa todella arvostaa 🙂
  Mielenrauhaa ja onnellisuutta, sekä mittaamattoman paljon iloa elämääni tuovat eniten läheiseni, ja erityisesti kolme pientä lastenlastamme ♥♥♥

  • Jännittäminen välillä vie ihan tajun, mutta siitä huolimatta otin riskejä, jotka kantoi. <3 Kiitos kauniista sanoista ihan mielettömän paljon.

   Kaikki on suhteellista, mutta koska kirjoitan blogia täältä kotoa ja huushollaan ym. niin aika paljon tulee sitä kotiaikaa, jos käy yhden pari kertaa viikossa muutaman tunnin jutussa eli sosiaaliset kohtaamiset voivat olla huomattavasti vähemmät, kuin normi päivätöissä käyvällä. 🙂

   Mikään ei voita perheen yhteistä aikaa. Mekin kävimme eilen vielä lomien loppujen kunniaksi syömässä roskaruokaa ja leffassa perheen kanssa ja oli taas niin kivaa.

   Kolme lastenlasta on niin hieno saavutus ja lapset, onnellista uutta vuotta Ansku <3

 • Olipa ihanaa, että nappasit tämän! Kaiken luin ja ihan loppuun asti 🙂
  Sulla oli tapahtumarikas ja ylitit tosiaan pelkojakin ihan hurjan paljon. Siitä iso ihailu täältä yhdeltä vellihousulta 😀
  Näissä kuvissa ja jutuissa tuli hyvin esiin se, miten sun sisällä asuu mielikuvitusrikas tyttönen ja annat sen myös päästä esiin ja nauttia elämästä. Propsit siitäkin <3 Fanitan kaikkia, jotka uskaltavat olla ja tehdä oman näköisiä juttuja.

  Ihanaa vuotta 2019! <3

  • Sama niin luin minäkin sinun. <3

   Kiitos ihan mielettömän paljon ja vaikka liikaa vieläkin on miellyttämisen halua, niin joissain asioissa olen jänkhä ja kuljen aivan omia polkujani.

   Ihanaa uutta vuotta Tuula ihanuus <3

 • Tätä olikin kiva lukea ja kuvat ovat mahtavia nekin!

  Sinulla oli upea vuosi, johon mahtui kaikkea kivaa ja hyvää, vaikka mielenrauhaa et saavuttanutkaan. En minäkään! Kovin sitä etsin ja koetan tavoitella, mutta mokoma tavoittelu lisää vain rauhattomuutta.

  Tervetuloa meidän viisikymppisten riveihin! Mikäs täällä ollessa 🙂

  Hyvää alkanutta vuotta ihana Tiia <3

  • Juu ehkä se mielirauha syntyy hetkistä, jolloin juuri sitä ei tavoittele. En tiedä, mutta katsotaan jos tänä vuonna.

   Kiitos kovasti Marianna ja tosiaan 50veenä on oikein hyvä olla.

   Ihanaa uutta vuotta sinulle. <3

 • Itsestä tuntuu että sitä on tavallaan aina vähän ns vajavainen . Ehkä se sitten olisi liian helppo elämä jos kaikki osat elämässä olisi aina nappiin 😀 Ehkä sitä tylsistyisi äkkiä jos elämä olisi aina sitä samaa tyyntä ,muutta tuon itseni hyväksymisen jopa vajavaisena haluaisin oppia enkä jatkuvasti tuntea syyllisyyttä tai vertailla itseäni muihin .Toisaalta jos ei omatunto soimaa mistään niin minkälainen sitä sitten olisi 😀 No jospa sitä oppisi edes vähän arvostamaan itseään ja omia tekojaan,tällä hetkellä kauhea kriisi elämässä etten ole kokenut tai nähnyt tarpeeksi elämässä ja ettei ole saavuttanut tarpeeksi. Ja jotenkin sitä tuntuu yhtäkkiä että on kaikille näkymätön ja että ei ole enää niin kiinnostava kun 20 vuotianaa 😀 Odotan todella sitä naistenlehtien + 40-50 vaihetta missä tulee se kauhea itsevarmuus ja säteilee oikein ja kaikki kyllä huomaa sut 😀

  • Niin totta, ehkä juuri se, että hyväksyy itsensä vajavaisena olisi se juttu. Toisaalta hyväksynkin, mutta olen itselleni ankara eli sama sinulla. Omatunnon soimaaminen ja usein järki tietää, että turhasta, on raskasta sekin. Sitähän tutkimuksessa, jossa haastateltiin eläkkeelle jääneitä iäkkäämpiä ihmisiä, niin suurin osa sanoi, mitä katuu elämässä, turhaa murehtimista.

   Juu kyllä sitä vaan kummasti on muuttunut näkymättömäksi, jos ajattelee nuoruutta ja aikaa ennen 40-ikävuotta.

   Täällä ainakin suupielet valuvat alaspäin ja jos en hymyile kuvissa, niin näytän surulliselta, niin se säteily on kateissa kyllä. Mutta on sitä upeita meidän ikäisiä naisia ja kyllähän se upeus lähtee sisältä, että on terveellä tavalla itsevarma ja tyytyväinen elämäänsä.

   yritetään taas yhdessä. <3

   Ihanaa keskiviikkoa ja anteeksi, että kesti vastata. <3

 • Kylläpä sun vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista mielenkiintoista tapahtumaa ja voi miten kivoja kuvia! 50v ei sua kyllä uskoisi, ei pelota ollenkaan lähestyä sitä kun naiset vain nuorenee ♥ Onnea vielä tähän uuteen vuoteen jos en oo jo sanonut 🙂

  • Juu kyllä sitä tämän ikäisenä voi tehdä ihan mitä vaan myöskin, on itsestä toki kiinni.

   Oikein ihanaa keskiviikkoa Maikku <3

 • Nämä on niin huippuja! Oppii asioista paitsi toisesta, tulee myös miettineeksi mitä itse vastaisi.

  Kiva postaus ♥️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud