Lontoon tunnelmia osa 2

Vielä hieman tai heh aika paljon Lontoon tunnelmia. Harry Potter Warner Bros studio juttu on tulossa omanaan. Otin sieltä niin paljon kuvia, että huh huh. 

Liitin tähän mukaan kömpelön videon ja vaikka videon editointivaiheessa laitoin musiikin aina pienemmälle, niissä kohdin joissa on puhetta, niin kappas musiikki on niin kovalla, ettei puhetta kuulu. Koska meillä on niin huono 4G ja latasin videota tunnin ja nettiyhteys katkesi ja latasin toisen tunnin, niin saa olla. Ei niissä meikäläisen jorinoissa mitään järkevää varmasti edes ollut. 

Liikenteessä ehdin olla Cath Kidstonilta ostamalla Viidakkokirjamekolla ja yllätys yllätys, tältä reissulta ostin muutaman kaulakorun, mikä ei ole lainkaan tapani mukaista, sillä korut eivät juurikaan kiinnosta. Tytöt hypeltelivät niin paljon korujen kanssa, että innostuin minäkin siinä huumassa. 

Vaikka Lontoossa on mielettömän upeita kahviloita,  mutta jos on pakko poiketa kahville tai aamupalalle kiireessä, niin italialaisen kahvilaketjun Caffe Nerron Caramel latte oli kyllä herkullinen, kuten kaikki muukin syötävä mitä tuli siellä maistettua. 
Camdenissä olen käynyt viimeksi joskus päälle parikymppisenä, joten oli aika virkistää muistia ja oli myös tunne, että kyseessä on paikka, josta teinitkin tykkäisi. Näin olikin ja perheen kuopus tuumi, että paras päivä vietettiin Camdenissä, kun taas 15-vuotiaan mielestä Harry Potter studioilla. 

Oli niin tai näin, Camden on kyllä kokonaisvaltainen elämys, marketteineen, vanhoine hevostalleineen, jotka ovat muutettu kaupoiksi ja lukemattomine katuravintoloineen. Kivan boheemi tunnelma, jossa tekisi mieli ihan istua pöydän ääressä, nauttia pari olutta ja vain ihmetellä maailman menoa. Ehdottomasti myös maailman parantamiseen istuva paikka. 

Camdenistä löytyi käsintehty nahkalaukku, hippilaukku tai mikälie boho tyylinen. Tälläistä olen metsästänyt muutaman vuoden, mutta hinnat ovat olleet omaan makuun liian korkeat, sillä tiedän, ettei laukku ole itselle joka paikan laukku. Camdenistä lähti nahkalaukku 50:llä punnalla ja vielä avaimenperä läjähti kouraan kaupan päälle. 

Big Ben oli valitettavasti huputettu eli remontissa, kuten myös suuri osa Westminster Abbeyä, mutta Buchingham Palacea pääsimme katsastamaan kunnolla. Kuningatar itsekin näytti olevan paikalla liput heiluen. Rohkenin myös laittaa kättä hieman aidan sisälle ja napata kuvan linnasta, joten näin voisi todeta, että käteni on ainakin käynyt kuninkaallisessa ilmapiirissä. 

Hurmaava herrasmies syötteli lintuja ja oravia vaikka puistossa oli selkeästi esillä kyltti, ”ei saa syöttää lintuja.” 😉

Notting Hillin Portobello Roadilla kävimme kahdesti. Ensimmäisellä kerralla arkipäivänä klo 18, kaikki kaupat olivat jo suljettu. Saimmepa sitten lähtöpäivänä syyn viettää aamupäivää Portobello Roadin markkinoilla ja mikä iloinen tunnelma siellä olikaan. Jos jotain Englannista Suomeen kaipaan, on se rento meininki. Miten ihmiset hengailee pubien  pihoilla tai kaduilla juoden sen parin olkkosen tai miten markkinoilla ihmisillä on iloinen fiilis. 

Toinen asia mitä kaipaan on brittiläinen kohteliaisuus. Jos törmään henkilöön, toinen pyytää anteeksi. Metrossa kaikki hymyilivät villille lapselle. Koko kulttuurillinen asenne ja kohteliaisuus on täysin erilaista, kuin suomalainen mökötyskulttuuri. Tykkään myös, kun kassalla huikataan ”hello love”, mutta en voisi kuvitella moista heippausta tänne Suomeen. 

Ohessa muutama Disney muki, jotka löysin Cath Kidstonilta pilkkahintaan. Aikanaan teki niin mieli nämä tilata, mutta en raaskinut. Nyt hintana 3-4 puntaa, sai kotiuttamaan pilkkumukit Suomeen. 

Jos nyt jotain voisin vinkata ensikertalaiselle Lontoon suhteen. Niin Heatrown kentältä tulee suoraan juna Paddingtonin asemalle ja tästä syystä tällä kertaa nappasimme hotellin Paddingtonista. Olemme joskus majoittuneet myös Paddigtonin Hilton hotelliin ja kyseinen hotelli on aivan virallisesti kiinni juna-asemassa ja osasta ikkunoista on näkymä juna-asemalle. 

Paddigton on hirmuisen kätevä paikka majailla ja Paddingtonista on hyvät metroyhteydet kaikille pääkallopaikoille. Noh Lontoon metrohan on superhyvä ja selkeä muutenkin.

Toinen asia, hankkikaa metrolipuiksi Oyster Cardit, jotka toki voi hankkia jo Suomen päästä. Latasimme viideksi päiväksi 30 punnalla aikuisille ja alle 16-vuotiaat ovat puoleen hintaan eli lasten liput maksoivat 15 puntaa. 

Yhteensä 90 puntaa meni metrolippuihin 5vrk aikana, mutta viimeisenä päivänä saimme pantit 5 puntaa per lippu ja käyttämättömän osuuden takaisin maksuautomaatista metroasemalta. Jos olisimme ostaneet minkä tahansa muun vaihtoehdon, olisi liput tulleet paljon kalliimmiksi ja emme olisi käyttämättömistä matkoista saaneet rahaa takaisin. 

Oyster Cardeissa on vielä se hyvä puoli, että jos korttien saldot tulee käytettyä loman aikana, niille voi ladata lisää saldoa. Lisäksi niille voi ladata muita matkavyöhykkeitä, jos matkustaakin vaikka zone 1-2 kauemmaksi. Joten koko sydämestäni voin suositella Oyster Cardia, joka on helppo ostaa automaatista paikan päällä. 

Matka oli runsas, täydellinen ja ikimuistoinen. Koimme ymmärtääkseni Lontoon historian kuumimman päivän, onneksi osan aikaa kuitenkin suojassa Harry Potter studioilla. Kuuma oli, hurjan kuuma kaupunkilomaksi, mikä vei toki voimia, pehmensi aivoja ja hillitsi mm. shoppailu-ja syömähimoja. Juomaa meni paljon ja hedelmiä, joita onneksi saa Lontoossa joka kiskalta. Suomeen kaipaisin tälläistä systeemiä myös, mutta menisivätköhän täällä kaupaksi. 

Hotellihuoneessa kävimme vain nukkumassa, kävelimme hurjan paljon siinä kuumuudessa, mutta kävely on vain paras tapa nähdä maisemia. Onneksi tarkistimme etukäteen, että hotellihuoneessa on ilmastointi vaikka tuona helteisimpänä yönä ilmastointi ei aivan tuntunut riittävän. Tuli mieleen Lontoon reissu isäni kanssa, jolloin oli aivan samanlainen helle ja huone ei ollut ilmastoitu ja miten illalla oli pakko mennä jääkylmään kylpyyn ennen nukkumaan menoa. 

Niin ja yhtenä vinkkinä, varatkaa matkalle aina Compeed laastareita. Kävin niitä ostamassa pari pakettia ennen reissua ja kaikki me tytöt tarvitsimme laastareita reissun päällä. 

Eli vielä pukkaa Harry Potter postaus ja mietin, josko ostoksista tekisin oman blogijutun? Lisäksi ostin sellaisia liimattavia merkkejä farkkutakkiin Camdenistä, sillä näin Elton Johnista kertovassa ”Rocket Man” leffassa Eltonilla päällä farkkutakin, johon on silitetty paljon erilaisia merkkejä. Tästä tuunauksesta voisi vielä tehdä ehkä oman jutun, sillä tulossa on aika kirjava farkkutakki. Oli näkemys, nyt on kamppeet ja toivottavasti on vielä onnistunut toteutus. 

Mietimme josko ensi kerralla Pariisi, sillä mies on käynyt Pariisissa, minä en koskaan vaan olen rampannut liiankin ahkeraan Lontoossa, mutta Lontooseen kun menee, on heti tunne, kuin tulisi kotiin. 

Onko sinulla sielunmaisemaa, maata, paikkaa, jonne mennessä tulee tunne, hei tämähän on koti, täällä olen ollut ennenkin, kun ensimmäistä kertaa vierailet kyseisessä paikassa. Mikä on sellainen paikka, jonne aina halajat uudelleen. Onko Lontoo kokematta, aiotko joskus mennä?

Ihanaa viikon jatkoa kaikille. <348 thoughts on “Lontoon tunnelmia osa 2”

 • Mekin kävimme Camdenissa, missä itse olen myös viimeksi käynyt reilu parikymppisenä. Me olimme kyllä vähän pettyneitä, muistin että sieltä löytäisi jotain vanhaa tavaraa, eikä minulle ollut mitään, mutta teinipoikaani se kiinnosti vielä vähemmän. Kiersimme muutaman kojun, nappasin pari valokuvaa (samoista paikoista kuvia kuin sinullakin) ja sitten häivyimme eteenpäin.

  Notting Hilliin yritimme kävellä 30 asteen helteessä, mutta ryydyimme melkein perillä. Janotti ja teini valitti eikä yhtään ainoata varjoisaa kahvilaa lähellä (tai olisi ollut pari mutta nekin aivan täpötäynnä, olihan lauantai ja lontoolaisetkin liikkeellä…)

  Huomenna varmaan julkaiset Harry Potter -koosteesi, vai kuinka? Niin minäkin =D

  Mukavaa paluuta kotiin <3

  • Vanhaa vintage tavaraa taitaa löytyä enemmän Portobello Roadilta ja lauantaisin. 🙂 Muistin kyllä, että nämä on hieman sellaiset boheemit hippimarkkinat ja ajattelin, että tyttöjä voisi kiinnostaa ja he tykkäsivät mielettömän paljon ja miehenkin kanssa tykättiin, että oli elämyksellinen päivä ja viihtyisimme syöden ja parin olkkosen parissa pitempäänkin. Kojuja oli sadoittain, eli hauska sattuma, että ollaan otettu juuri kuvia samoista paikoista. <3 Kävittekö te ihan syvällä Camdenissä, eikä vaan alun kojuissa, koska vaikka minkälaisia taide-käsityö, nahka, vaate, herkku, ym. kauppoja, koruja, astioita, ravintoloita mielin määrin.

   Mekin olimme liikkeellä lauantaina Notting Hillissä ja ihmisiä on kyllä huima määrä ja monet kahvilat täynnä. Mutta yleinen fiilis on mitä mahtavin ja aina löytyy ravintoloita joihin mahtuu istumaan. 🙂

   En vielä julkaise Harry Potteria, kuvia on niin paljon ja niiden käsittelemisessä ja videon tekemisessä on oma hommansa, niin teen sen heti, kun on kunnolla päivä aikaa koitokseen. Nyt ollut kiireitä vaikka mitä, en ole voinut hih keskittyä. Mutta vastattuani kommentteihin tulen kiitolaukkaa sun blogiin ihastelemaan teidän Harry Potter fiiliksiä.

   Kiitos kovasti Ei-Leen ja täytyy myöntää, että Stockmannin lehdessä oleva mekko on tyyliltään hyvin samanlainen, mutta omani löysin Lindexiltä alesta 10:llä eurolla. 🙂

   Ihanaa päivää sinne. <3

 • Ihana boholaukku♥

  Lontoo on aina mahtava, keväällä huomasin jälleen ettei pitkä viikonloppu riitä edes puoleen siitä mitä haluaisi nähdä. Ei, vaikka olen ollut Lontoossa useamman kerran.

  Perheelle Oysterit ovat varmasti kätevin, mutta kun luottokortilliset aikuiset ovat reissussa voi kortteja käyttää kuin Oysteria. Ei tarvitse latailla arvoa vaan sama veloitus menee suoraan kortilta. Viimeksi en vaihtanut rahaa lainkaan (vain kerran markkinoilla harmitti käteisen puute), maksoin kaiken kortilla, seurasin sovelluksella rahan kulutusta ja jo paluupäivänä maksoin saldon pois.

  • Oi kiitos Tuuli, tykkään niin kovasti laukusta ja pitkä ollut metsästys, joka nyt palkittiin. <3

   Juu ei riitä viikonloppu, ei viikko, ei monta viikkoa, huomaan, että vaikka kuinka kävisin ja pisimmillään tullut oltua 3-viikkoa, niin ei mikään vaan riitä. Loputtomasti koettavaa.

   Juu ihan niin totta tuo, hyvä kun mainitsit tuon perheellisen, koska meille oli loistavat ja meillä ei ole meidän korteissakaan lähimaksu ominaisuutta.

   Käteistä ei juuri Lontoossa kyllä tarvitse. 🙂

   Kivaa elokuun ekaa Tuuli. <3

 • Kiva kun kuvasit noita taloja paljon, Lontoossa on niin omintakeinen tyyli noissa vanhoissa rakennuksissa. Kerran olen Lontoossa käynyt silloin nuorena, ehkäpä jonain päivä tulee tilaisuus käydä uudestaan.

  • Niin on ja rakastan vanhoja taloja ja ovia. <3 Ne on kauniita kuvattavia. <3 Kiitos niin paljon Onneli ja toivon, että pääset vielä Lontooseen.

   Ihanaa elokuun alkua Onneli. <3

 • Onko minulla sielunmaisemaa, tunnetta jostain maasta että täällä olen ollut ennenkin? No, on kyllä! Tietenkin Brittein saaret ylipäätään ja kaupungeista Lontoo. ♥ Lontoo on niin leppoisa, aina tuttu, rakas, jotenkin ihan "oma". Olenkin lukenut näitä postauksiasi aivan innoissani, useammankin kerran! Odotan jo innolla HP-studiopostaustasi ja Lontoo-ostoksiakin olisi kiva nähdä.

  Olen ihan samaa mieltä Oysterista! Se on niin kätevä. Nythän Lontoon julkisissa toimii myös pankkikortin lähimaksu, mutta minä käytän mieluummin Oysteria ihan siksikin, ettei tarvitse alkaa kaivella pankkikorttia kukkarosta ruuhkaisilla metroasemilla.

  Camden! Olen käynyt siellä vain kahdesti, muistaakseni 1999 ja 2003. Viimeksi hiihtolomalla mietimme, että kävisimmekö siellä lasten kanssa: 11- ja 13-vuotiaita paikka varmasti kiinnostaisi. Camden jäi nyt välistä, mutta seuraavalla kerralla pitää ehdottomasti mennä sinne.

  Minä olen käynyt Pariisissa kerran. Kiehtova kaupunki. Rakastin Montmartrea, josta näki hienosti melkein koko Pariisin silhuetin. Voisin mennä sinne uudestaankin ilomielin, pidin kaupungista valtavasti. En kuitenkaan rakastunut Pariisiin kokonaisuutena. Ehkä siksi, että on tämä Lontoo. ♥♥♥

  Voi, Tiia, niin ihana postaus tämäkin! ♥

  P.S. Tuo Viidakkokirja-mekko: upea!

  • Ihana Katja ja tietenkin se on Lontoo ja heh jos en ole vielä sanonut, niin sama täällä. 🙂

   Totta tuo, että voisi käyttää lähimaksua, mutta jostain syystä meidän Finnais Plus visoissa ei ole lähimaksu ominaisuutta ja saamme aina yhden lentopisteen per euro, käyttämällä visaa eli käytämme aina sitä.

   Oi sulla on hyvä muisti, en muista milloin kävin Camdenissä aiemmin, mutta olen käynyt ja tykkäsin silloin ja nyt ja teinit tykkäsi kovasti. Seuraaavalla kerralla Katja sitten. <3

   Epäilen myös, etten tule rakastumaan Pariisiin samalla lailla, ei tunnu lainkaan siltä. Lontooseen oli jo pienestä palo ja kaikki tuntui oikealta ja heti 14-vuotiaana maahan päästyäni tuntui, että täällä olen ollut ennen. Hämmentävää, mutta totta.

   Oi kiitos niin paljon, vaikka enemmän tämä on kuvia ja fiilistelyä, ei oikein asiaa.

   Kiitos niin paljon, rakastan mekkoa kovasti ja ei ole perinteinen oma värimaailma ja ehkä siksi niin kiva loppupeleissä.

   Ihanaa elokuun ensimmäistä Katja. <3

 • Arvaas miksi se Wisteria oli sulle tuttu? Noi roikkuvat puut tossa kuvassa, missä menee kävelysilta, ne on Wisterioita. Ne ei vaan nyt näytä miltään, koska ne kukkii keväällä, niitä on Lontoossa todella paljon. Googleta millaisia ne on kukassa niin tajuat kuinka upea toi kuva olis ollut vielä nykyiseen (hienoon kuvaan) verrattuna, jos noi puut olis kukkineet. 😉

  Jännä et vanhempi pitä parempana Harry Potteria, kun nuorempi tykkäsi Gamdenistä.

  Aurinkoista keskiviikkoa Tiia. <3

  • No hei niinpä tietenkin on! <3 Fiksu sinä. <3 Aivan. <3 Niin kauniita luonnossa.

   Olisi kyllä ollut ihanaa kuvienkin kannalta, jos olisi ollut täydessä kukassa. Onneksi Lontoo on kuvauksellinen kaupunki.

   Juu meidän kuopus ei ole niin kova Potter fani. 🙂

   Ihanaa elokuun alkua Jonna. <3

 • Ihana lintuja ruokkiva herrasmies! Sydämeeni on jäänyt Rooma, Pariisi ja Kioto. Lontoossa olen käynyt pari kertaa ja se on ollut myös kiva ja mutkaton paikka. ..ja Lissabon omassa rouheudessaan. Kuten huomaat, mun on vaikea valita :D.
  Jostain tuli myös mieleeni Leningradin iso, tumma, hieman mystinen (kuin romaanista) puisto valkoisine patsaineen. Valitettavasti en muista nimeä. Käynnistä on 30 vuotta (apua, minäkö vanh…?) Kaunista huomenna alkavaa elokuuta! 💛

  • Niin ihana herrasmies olkihattuineen. <3 Oi Kioto ja Pariisi vielä näkemättä. Rooma nähty, mutta kerta riitti täällä. Tykkään juuri mutkattomuudesta ja ystävällisyydestä. <3 Hih päätetään, ettei tarvitse valita ollenkaan.

   Moskova teki vaikutuksen, joten pakko päästä Pietariin.

   Ihanaa elokuun alkua Ninnu ja niin se aika juoksee. <3

 • Mie jo niin odottelin Lontoon juttua ja tulihan se sieltä. Kiitos!!! Sielunmaisemat löytyy kyllä juurikin tuolta BRITTEIN SAARILTA. Lontoo,York ja Edinburgh saavat palaamaan aina uudelleen. Tältä vuodelta on kyllä brittimatkat tehty ja seuraavana kutsuu Portugalin Lissabon & Sintra.

  • Ihanaa ja kiitos. Tuli muuten osa yksi tuossa pari postausta aiemmin, jos kiinnostaa tai ehkä olet nähnytkin. <3 Oi kyllä kyllä, samaa mieltä ja Edinburghiin on pakko päästä, ne maisemat vasta on jotain. Olen käynyt Derbyssä, Nottinhamissa ja olikohan Ashbornissa ja kaikki erilaisia. Nottingham ei ihan kolahtanut, mutta Ashborn jotain mieletöntä. Oli myös Derbyssa ihanaa katsoa ystävän kodin makkarin ikkunasta nummia ja lampaita.

   Oi ihanaa reissua Portugaliin Anne. <3

  • Oli täydellinen reissu, ei edes kuumuus haitannut mieltä, vaikka kehoja koettelikin. 🙂 Kiitos niin paljon, rakastan molempia mekkoja kovasti. <3

   Ihanaa elokuun alkua Kaisa. <3

 • Ihana Tiia ja ihana Lontoo. Peukku myös tuolle laukkulöydölle ja Lindexin mekolle- ovat täydellisiä. <3<3

 • Olipa kivaa luettavaa ja aivan ihanat kuvat. Lontoo näkemättä, olispa kivaa päästä vielä sinne joskus. Mutta oli kiva "matkustaa" blogisi mukana. Oma – kuin kotiin tulisi- on tietty Alanya. Ja kotihan siellä onkin.

  • Ihanaa kuulla ja Alanyaan mielisin joskus minäkin. Turkki teki vaikutuksen pari vuotta sitten. Kiitos niin paljon Sintsu ja toivottavasti pääset joku kertaa Lontoonkin näkemään.

   Ihanaa elokuun alkua sulle. <3

 • Voi, kuin ihana matka postaus.
  Melkein, kuin ois ollu itsekin mukana.
  Teillä on ollut hieno reissu.
  Ja kyllä, odotan ostosten esittelyä.
  En ole käynyt Lontoossa. Olen kyllä aina haaveiiu sinne menosta.
  Jonkin verran käyty ulkomailla.
  Pakolliset Kanarian saaret ja Marokko sekä Florida.

  Harmittelen vähä tuota puheenkuuluvuutta videossa, mutta video oli kuitenki mukava katsoa
  Mukavaa viikonloppua
  >Leenalii

  • Kiitos niin paljon Leenalii ja Floridaan mielisin minäkin. Juu en ymmärrä mikä tällä kertaa videolle tuli, joskus nämä on niin mystisiä. Kaikissa puhekohtauksissa laitoin musiikin pienelle, mutta lopullisessa versioissa ei olekaan. Voin kuitenkin paljastaa, etten paljoa puhunut videolla. 🙂

   Ihanaa elokuun ensimmäistä päivää Leenalii. <3

 • Olipa ihana postaus kuvineen kaikkineen. Toimi minulle myös muistin virkistäjänä.
  Parasta on, että jatkoakin on tiedossa.
  Olen ollut Lontoossa vain kahdesti.
  Ensimmäisen kerran 9-vuotiaana karanteenissa hotellissa Paddingtonin aseman kupeessa. Olimme lähdössä laivalla Australiaan, kun suomalaisen lapsen epäiltiin sairastavan isorokkoa. Emme saanneet liikkua ulkona, kunnes lääkäri totesi meidät terveiksi. Sitten olikin jo kiire laivalle. Se tyttö perheineen jäi vielä karanteeniin., vaikka laiva lähti. Toisen kerran kävin Lontoossa joku vuosi sitten. Tuo hotelli on vielä olemassa, vaikka on vaihtanut nimeä. Ystävällinen vastaanottovirkailija pyysi johtajaa esittelemään minulle taloa ja sen historiaa.
  Ihanaa elokuuta Tiia <3

  • Kiitos sinä aina niin ihana. <3

   Oijoi mikä Lontoon reissu tuo ensimmäinen, taas tuli mielenkiintoisia yksityiskohtia sinusta. <3

   Kuulostaa kivalta tuo jälkimmäinen reissu ja elämä on valintoja, jos haluaa nähdä maailmaa, ei voi käydä koko ajan samoissa paikoissa. <3

   Ihanaa elokuun alkua Kirsti Kaija. <3

 • Olipa kiva seurata ihanaa matkaanne! Pistää ihan silmään, että Lontoossa huolehditaan kukkaistutuksista parvekkeella ja muualla. Talot on niin kauniita.Uusi "auringonkehrälaukkusi"on niin minun makuun. Vau! Kreikassa ollessani ensimmäistä kertaa ihastuin oitis.

  • Niin totta tuo, että kukkaisaa on. <3 Kiitos mielettömän paljon Marja ja ihana, sillä juuri auringonkehrähän tuo on. <3 Oikein sydämellistä elokuun alkua sinulle Marja. <3

 • Taas niin upeita kuvia <3 Mietittiin tyttären kanssa noita sielunmaisemia, hänellä se on kuulemma Lontoo, sinne haluaisi aina mennä ja minä taidan pysyä kotimaassa, koska minulle se paikka on Karkkila. Ulkomaista valitsisin Casablancan, koska ihana meri ja anoppi siellä.
  Odotan niin sitä Potteri postausta <3
  Kivaa loppuviikkoa Tiia <3

  • Oi ihana tytär ja tietenki sinulla Casablanca, jonne olisi huikeaa päästä itsekin ja aivan selvää, että Karkkila, sillä Karkkila best. Rakastan sun Karkkila postauksia. <3

   Kiitos niin paljon ja Potter vielä tulee. <3

   Ihanaa torstaita Outi. <3

 • Hei, voinko kysyä missä hotellissa olit? Itse menossa myös Lontooseen ja Paddingon alueena jo päätettynä
  – patsy –

  • Hei Patsy, olimme Rose Park hotellissa, joka oli suht edullinen, ainakin tuohon Paddington Hiltoniin verrattuna, mutta ei mikään luxus, mutta ei todellakaan mikään loukko. Tuossa YouTube-videossa on pieni pätkä meidän huoneesta, joka oli pieni, mutta mehän kävimme siellä vaan nukkumassa. Hotelli oli siisti ja puhdas, tuli tunne, että siellä on uusittu asioita tai rempattu lähivuosien aikana. Puulattiat, kuuma vesi, ilmalämpöpumppu, vedenkeitin, kahvia ja teetä sai juodakseen ja siivooja oli nätisti taiteillut pyyhkeetkin aina. Eli me olimme todella tyytyväisiä, mutta luxus tuo hotelli ei ole, mutta oikein hyvä. 🙂

   Ihanaa reissua teille ja terkkuja Paddingtoniin. <3

 • Odotin Tiia tätä jatko-osaa, molemmissa Lontoo-postauksissasi on ollut mukaansatempaavat tekstit ja aivan ihanat kuvat! Lontoo oli minullekin ihana elämys 2v sitten, edellisestä kerrasta 20v. Matkailukapunki vailla vertaa – siihen tykästyvät isot ja pienet (mulla oli tuolloin 7v ja 5v mukama). Ihanaa kun jaksat jakaa Lontoon tunnelmia blogin kautta!

  • Oi kiitos Laura niin paljon. <3 Ihanaa kuulla. <3 Aivan täydellisen totta, sieltä löytyy kaikki ja paljon enemmän ja kaupunkiin ihastuu kaikki ikään katsomatta.

   Kiitos kovasti sinulle ja aivan ihanaa, jos ilahdutti. <3

   Mahtavaa elokuun alkua Laura. <3

 • Ihana Lontoo! Ja ihanat kuvat. Olipa hauskaa käydä taas Lontoossa virtuaalimatkalla. "Jos on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään." Näin on joku viisas joskus sanonut. Ja se on niin totta.

  Ps. Käytimme viime vuoden kevään Lontoon reissulla lähimaksukorttia Lontoon kulkuvälineissä. Julkisen liikenteen – bussit ja metro – kyytiin pääsee lähimaksulla. Lähimaksukortti toimii samalla tavalla kuin pienen ostoksen tekeminen kaupan kassalla. Ja se toimii samalla tavalla kuin Oyster Card ja matkan hinta on täysin sama kuin Oysterilla. Ainakin nämä kortit käyvät: American Express, Mastercard, Maestro ja Visa. Eikä tarvitse kentällä jonottaa Oyster Cardia. Toimi meillä loistavasti.

  Matkasimme myös Lontoon kentältä Paddingtonin asemalle junalla. Ja hotelli oli Paddingtonin alueella. Mutta… Turusta on alettu tehdä lentoja Lontooseen nyt tämän vuoden heinäkuulta alkaen. Lentokenttänä on Luton'in kenttä. Lutonin kentän jatkoyhteydet pitää selvittää jos ja kun Lontooseen taaseen lähdetään.
  Ja vielä, me emme kevään reissulla käyneet Camdenissa, mutta niin samalta näytti kuvissasi kuin joskus vuosikymmeniä sitten. Voi hyvänen aika, kun Lontoo on ihana <3
  Kiitos ihastuttavasta postauksestasi <3

  • Ihana Tuula ja kiitos niin paljon ja jetsulleen noin on niin totta. <3 Lontooseen ei ikinä kyllästy. <3

   Juu ihan totta, meillä ei vain ole kortteja, joissa on lähimaksu ominaisuus, mutta todella hyvä, että mainitsit muita lukijoita ajatellen. <3 Oyster Cardit ostimme automaatista ja ne voi ostaa ennakkoon Suomesta eli jonottaa ei tarvitse. .)

   Olemme asuneet monessa paikassa Lontoossa, Buchinghamin palatsin lähellä kahdesti, Notting Hillissä, Paddingtonissa aiemmin, ystävien luona Harrowssa ja muutenkin muualla Englannissa. Mutta tuo Paddignton on hirmu kätevä, jos lentää Heatrowhin. Luton taitaa olla vähän kauempana? Olen joskus lentänyt Gatwickiin, mutta en Lutoniin. Täytyypä googlettaa.

   Niin on, Lontoo on niin, niin ihana.

   Kiitos sulle mitä ihanimmasta kommentista kultainen Tuula ja aurinkoa elokuun alkuun. <3

 • Camden käymättä, mutta ens kerralla sitten.

  Viime kesänä tuli käytyä myös Lissun kortteerissa sisällä. Mahtaakohan tänä kesänä olla samalla tavalla avoinna yleisölle? Olihan siellä komiaa. Puutarhakin oli ihan jees, mutta sellainen loistokkuus ja kauniit kukkaistutukset puuttui. Ehkä ne oli toisaalla. Hampton Court Palacessa puutarhakin kuulemma upea. Se on omalla listalla seuraavalle kesäiselle Lontoon reissulle.

  • Olisi niin ihanaa päästä kurkkimaan Lissun maat ja mannut. Ehkä ensi kerralla. <3 Oijoi, vielä on minullakin niin paljon nähtävää.

   Oikein ihanaa ja sydämellistä elokuun alkua Tuija. <3

 • Ihana Lontoo <3 nyt tuli ikävä kaikkia noita paikkoja, joita kuvissasi vilahteli.
  Olen muuten syönyt Camden Townissa juurikin tuollaiset letut/vohvelit runsaalla kermavaahdolla ja mansikoita. Taisi siinä olla jotain koristeitakin. Kaivelin jopa esille 2012 reissun kuvia ja fiilistelin paikkoja. Eikö Camdenin kanaanleissa olekaan enää vettä? Yhdessä kuvassasi näyttää kuin jokilaivat olisivat ruohon päällä vai oliko vesi noin likaista… Ostin itse Camdenista kahdet kengät ja laukunkin – tosin sen annoin lahjaksi! Oih, Nottighill ja Portobello Road – en kestä – pakko alkaa suunnitella reissua taas Lontooseen.

  Itselläni on monia suosikkikaupunkeja: Lontoo, Pariisi, New York, Rooma, Firenze, Barcelona…
  Ehkä oma sielunmaisemani löytyy kuitenkin jostain Italian kaupungista.

  Kivaa torstaita Tiia <3

  • Niin hyviä vohveleita, ai että. <3 Ihanaa kuulla, että olet niitä maistellut ja muutenkin kaivanut kuvia esiin. <3

   Juu lehtiä sun muuta oli joki tai kanavat täynnä. Niitä sellainen vene putsailikin juuri. Jokiristeilyjä kyllä tekivät, mutta kurjalta tuo vesi näytti, mutta Camdenissä ei haissut ainakaan pahalle, hih.

   Sama juttu, monen monta, Barcelona, Amsterdam mm. tykkään easy going paikoista, joissa on rento meininki ja mukavat ihmiset. Roomassa ihmiset olivat vähän kylmiä, Nyki ei kolahtanut niin suuressa määrin, kuin California, Napa Valley, Frisco, punapuumetsät, Carmel, voi elämä maailma on ihania paikkoja pullollaan. Kunpa ehtisi nähdä vielä paljon lisää.

   Italia on, kreikkalaista ruokaa rakastan, mutta kyllä Italia on omakin rakkaus, Firenze on myös nähty, Venetsia kolmeen kertaan, mutta haluaisin päästä johonkin aivan pikkukylään ja vuokrata talon.

   Ihanaa elokuun alkua Marjo. <3

  • Niin oli, me tykättiin kaikki. Miksi pidinkään n. 30-vuotta taukoa siellä käymisessä. Ihanaa, kun olet täällä Ville. Mukavaa sunnuntaita. <3

 • Oi ihana ♡‿♡ miten hienot kuvat & video teidän lomasta!
  Tuli ihan kutkuttavan jännittävä fiilis omasta tulevasta Lontoon matkasta tätä lukiessa 🙂 Niin hienoja paikkoja pullollaan kaupunki on.
  Itse olen täysin ummikko Lontoon suhteen ja olipa mielenkiintoista lukea myös tätäkin julkaisuasi. Lisäksi olisi kiva lukea postaus ostoksistasi.
  Aurinkoista elokuuta sinulle!

  • Ihanaa, että reissu luvassa. Tulet sekoamaan ja varmasti palaat uudelleen, koska huomaat miten paljon jää näkemättä. Lontoo on yksinkertaisesti kaikkea tulvillaan. <3

   Oikein ihanaa elokuuta Tiina ja kiitos kovasti. <3

 • Kerran käynyt ja heti tuli kamala ikävä, kun oli niin kiva postaus ❤
  En osaa nimetä lempipaikkaani, mutta Euroopassa se on 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud