Miksi elämään tarvitaan enemmän MasterChef Australiaa!

Miksi elämään tarvitaan enemmän MasterChef Australiaa!
Pitkän tauon jälkeen päätin alkaa katsomaan MasterChef Australiaa. Koukutuin taas heti ja en välttämättä siihen kisahenkeen, sillä muutenhan nauttisin katsoa muitakin kilpailuohjelmia. 

En vaan yksinkertaisesti tiedä mitään muuta ohjelmaa, jossa on niin positiivinen, aurinkoinen ja kannustava henki. Vaikka kuinka kurkin, en näe kisailijoiden kasvoilla negatiivisia mikroilmeitä vaan kavereita kannustetaan saumatta. Toki formaatti voi olla hyvän leikkaajan ansiota, kaikki mahdollinen kitkerä on leikattu pois, mutta näin taas ajattelee vain negatiivinen suomalainen. 

Ohjelma on itse hyvyyden ruumiillistuma. Suomalainen versio oli jäykkä ja valitettavasti tuomarit olivat aika ajoin aika tiukkoja ja jopa negatiivisia, en minä sellaista halua katsella.  Australian MasterChef:ssä tuomarit osaavat antaa mokanneellekin palautetta, missä asioissa kyseinen henkilö on kuitenkin onnistunut.

Näinhän me ihmiset haluamme, että meitä kohdellaan, vaikka kuinka mokattaisiin, niin  meissä nähtäisiin myös se toinen puoli ja löytäisimme kukin jotain hyvää toisistamme. Ei ole kliseisesti mustaa eikä valkoista, ei mielestäni kökköä harmaatakaan vaan jotain raikkaan sinistä tai iloisen okraista ja suurta ymmärrystä. 

Viime viikolla törmäsin hassuun juttuun. Eräs henkilö Instan puolella halusi väkisin, että olen hänen kanssaan samaa mieltä. Yksi kommentti olisi riittänyt, mutta vastattuani hän jatkoi ja lopulta jatkoi yksityisviestien puolella ja lopulti esti minut, kun en vaan ollut hänen kanssaan samaa mieltä. Hänellä oli pakottava tarve saada minut myöntämään jotain. 

Tässä on siis kyse erään brändin tuotteista ja heidän tekemästä hyväntekeväisyydestä ja miten kannattaisi laittaa rahat suoraan hyväntekeväisyyteen, eikä ostaa krääsää. Noh minulle käyttötavara ei ole krääsää, tuotteet jotka käytetään viimeistä pisaraa myöten loppuun, tuotteet joita koko meidän tyttöperhe rakastaa. 

On myös mukava valita tuotteita, joista tiedän, että vaikka edes pieni siivu menee pisarana isoksi mereksi hyvän asian puolesta. Hän alkoi tonkimaan kyseisen brändin historian erheitä ja halusi kovasti, että myöntäisin, että yrityksen historia ei ole täydellinen. 

Mielestäni tärkeintä on se, mitä yritys tai ihminen on nyt, eikä menneitä tarvitse kaivella.  Virheistä voi oppia ja menneet tulee jossain kohden antaa anteeksi. 

Ehdotin hänelle, että hän voisi itse toimia inspiraation lähteenä, kertoa omassa Instassa mihin hyvään laittaa rahaa, minkälaisia ekologisia tekoja tekee arjessa, sillä tällä hän voisi aivan valtavasti inspiroida muita, kuin toimia somepoliisina, joka koko ajan etsii muiden tilien kautta negatiivista somettamisen aihetta, miten ihmisten tulisi somessa elää ja olla. Olin helpottunut, että hän esti minut, sillä häntä seuratessani koin aina negatiivista energiaa. 
Otan mieluusti vastaan neuvoja omavaraistaloudessa eläviltä ihmisiltä tai jotka ovat tehneet kulutustottumuksissaan ja valinnoissaan suuria muutoksia. Haluaisin aidosti nähdä, kenen taviksen hiilijalanjälki on niin puhdas, että on varaa tuomita toisten valintoja, ensin tulee tuomita ne omat. 


Kuinka moni tietää loppupeleissä siihen viimeiseen pisteeseen, että mistä kaikki hankitut tuotteet tulevat ja niiden lisäosat, hiukkaset, varaosat ym. ja niiden valmistuksen aiheuttamat päästöt. Miten puhtaasti ja ekologisesti kaikki on tuotettu tai omat matkustusmismäärät jne. jne. 
Jokaisen olisi hyvä keskittyä omiin hyviin tekoihin ja omalla posiitivisella esimerkillä on mahdollisuus vaikuttaa muihin niin, että hyvä lähtee kiertämään. Kaipaan valtavasti MasterChef Australian asennetta tänne Suomeen. Jopa niin paljon, että jos haluaisin jonnekin muuttaa, niin Australiaan, sillä kyseinen kokkiohjelma on luonut kuvan ystävällisistä, positiivisista ja kannustavista australialaisista. 

Henkilöistä, joiden oma itsetunto, teot ja minuus ovat sen verran kohdillaan, että niillä rahkeilla pystyy kannustamaan muita, jopa sitä pahinta kilpakumppaniaan. Ymmärtää, että vaikka ohjelman päässä on aikamoinen voitto, tuokaan voitto ei ole itseltä pois vaan se kuuluu eniten juuri sille, jolle se napsahtaakin. 

Suomalainen mentaliteetti on hyvin pitkälle sellainen, että toisen aikaansaannokset tulisi kuulua sille toisellekin ihmisille, ei nähdä matkaa mitä kaikkea sinne päätepisteeseen pääseminen on vaatinut, nähdään vain helposti saatu tulos. 

Kaipaan aika monta pisaraa tätä aussiasennetta, sillä millään muulla ei saada niin paljon asioita aikaiseksi, kuin hyvien sanojen viljelemisellä, kannustamisella ja positiivisuudella. 


Vaikka some on aikamoinen negatiivisuuden kaatopaikka, on siellä se toinenkin puoli, tietynlainen paratiisi, missä me ujommat suomalaisetkin uskallamme viljellä sellaisia sanoja rohkeammin, kuten ”ihanaa ja näytätpä sä tänään hyvältä.” 

Nyt kun me ujot suomalaiset rohkenemme vielä kehua toisiamme kasvotusten, niin johan lähtee posiitiivisuuden pyörä täällä pimeässä pohjolassakin rullaamaan. 

Kannustamalla ja omaa hyvää esimerkkiä käyttäen, sillä jos millä on vaikutusta, myös maapallon kannalta. Mikään muu ei saa omaa itsäni ajattelemaan ja jopa häpeämään omia tekojani tai kulutustottumuksia, kuin, että  joku näyttää ekologisilla tai hyvää tekevillä teoilla, miten hän elää elämäänsä ja mitä hyviä tekoja hän tekee. Tälläinen herättää halun muuttaa asioita myös itsessäni. 

Mitenkään unohtamatta, että Greta Thunbergin kaltaisia ihmisiä tarvitaan enemmän kuin koskaan. On niin paljon sanahelinää, eikä aitoja tekoja. 

*Thunberg alkoi kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen jo yhdeksänvuotiaana, jolloin hän lopetti lihansyönnin ja luopui kaiken turhan ostamisesta. Vuonna 2015 hän lopetti myös lentämisen, ja vuotta myöhemmin hänen äitinsä seurasi päätöstä luopuen samalla kansainvälisestä urastaan. Perhe kasvattaa omat vihanneksensa maapalstalla kaupungin ulkopuolella ja tuottaa sähkön aurinkopaneeleillaSähköautolla he liikkuvat vain, kun se on ehdottoman pakollista.

Tosin kyllä me täällä kotona olemme miettineet niitä sähköautonkin osien valmistusta ja erityisesti vaikka sähköautojen akkujen ekologisuutta ja akkujen runsasta hiilidioksidipäästöä.  Jos kerran yhden akun valmistuksen päästöt vastaavat 9-vuoden dieselauton ajoja. Mikä on kaikesta pahasta, se vähiten paha vaihtoehto? 

Ilon kautta ja aussiasenteella uuteen viikonloppuun. Ollaan hyviä toisillemme, kannustetaan ja yritetään nähdä se hyvä toisessa ihmisessä, eikä se paha tai huono. Kaikissahan meissä on molemmat puolet.


Ei dissata toisten valintoja, vaan näytetään omalla esimerkillä miten tehdä arjen hyviä valintoja. Sillä vaikka välillä tuntuu suorastaan maapallon kannalta toivottomalta, kyllä pienistäkin pisaroista kasvaa suuria puroja ja tehän tiedätte miten tämän lauseen loppu menee.

Mitä tunteita teksti herätti? Seuraatko MasterChef Australiaa, kaipaisitko tätä kannustavaa asennetta Suomeen. Oletko kokenut valinnoistasi tai ihan vaan olemuksestasi vähättelyä. Miten koet, kun toiset kokevat, että heillä on varaa toimia toisten tuomitsijoina, onko mielestäsi kenellekään varaa toimia näin?

Sydämellistä viikonloppua kaikille. <3


47 thoughts on “Miksi elämään tarvitaan enemmän MasterChef Australiaa!”

 • Elämä olisi paljon helpompaa, kun osaisi katsoa asioita ilolla. Melkein kaikesta voi löytää hyvää, kun ottaa sen asenteen.
  Hiilijalanjälkeä syntyy joka elämän tavalla ja se ei vähene toisia syyllistämällä. Vähemmän vastatkainajattelu joka asiassa loisi tästä maasta paremman paikan kaikille.
  Ihanaa päivän jatkoa sinulle!

  • Juurikin näin ja mielestäni asioista voidaan aina keskustella asiallisesti ja se, että on eri mieltä, ei ole mielestäni riitelyä, josta tarvitsee loukkaantua. Jos aloittaa, pitää kestää se, ettei vastaan saa pelkkää nöyryyttä ja hymistelyä.

   Olet viisas Marketta, ihanaa päivää sinulle💛🤗💛

 • Mies juuri kehui ohjelmaa aivan samoilla sanoilla:). Pitänee itsekin joskus katsoa.

 • En ole katsonut kyseistä ohjelmaa, mutta se kuulostaa kyllä positiiviselta, kun ei heti teilata osallistujia. Tuo kannustaminenja kehuminen on ainakin minun ikäluokalleni vaikeampaa kuin nuoremmille. Meillehän ei aikoinaan sanottu että oletpa sinä hyvä, sillä silloin ajateltiin että ihminen tulee kehuista itserakkaaksi. Mieluummin ei sanottu mitään, tai sitten varoteltiin uskomasta liiaksi omiin taitoihin ja kykyihin, ettei vaan tulisi pettymystä.
  Onneksi aika muuttaa pikkuhiljaa noitakin luutuneita käsityksiä!
  Hieno kirjoitus sinulla jälleen ja kiitos vielä ihanasta palautteesta jonka annoit minun blogiini! <3

  • Ei teilata ollenkaan ja on taitolaji antaa rakentavaa palautetta ja samalla kertoa myös ne hyvät asiat. Suomalaiset voisivat ihan kaikessa ottaa mallia tästä formaatista. 💛

   Juuri noin, ei kehuttu ei ja sitä nykyään aina ällistyy ja häkeltyy, jos joku kehuu. 😅

   Ole hyvä, en taas vähään aikaan hullumpaan juttuun ole törmännyt, kertoo juuri tästä suomalaisesta mielensäpahoittaja kulttuurista. Et niin mistään saisi iloita, koska aina se on joltain pois.

   Ihanaa päivää Kristiina💛🤗💛

 • Ympäristöasioissa ei pitäisi olla "aina oikeassa". Minusta tärkeintä on se henkilökohtainen hyvien tekojen tunne. Toisten elämään ei ole hyvä puttua, sillä meillä kaikilla on omanlaisensa elämä. Australian Master Chef on minulle tuntematon, koska en katso televisiota. Kyllästyin koko toosaan ja suoratoistopalveluihin noin kolme vuotta sitten. Sinua kiusannut ihminen ei ole varmaankaan tyytyväinen omaan elämäänsä, koska haluaa hallinnoida toisten elämää. Voi, jos suomalaiset osaisivat kehua toista! Mistä ihmeen syystä se on niin vaikeaa? Ehkä vaatimattomuuden ihanteen takia?

  • Viisaita sanoja ja olen samaa mieltä. 🤗

   Katson ohjelman Ruudusta😍

   Olisiko tuo vaatimattomuuden ihanne kaiken takana tosiaan. On mielenkiintoista miten joku voi ilmaista oman mielipiteen ja kun tähän vastaa asiallisesti, toinen jää inttämään. Inttämisestä ei ole mitään hyötyä, asia tulee esille kerralla. Besserwissereille on tärkeää jakaa tietoa ja varmasti henkilö ajattelee olevansa hyödyksi jakaessaan tietoa, mutta samalla se on toisen ihmisen älykkyyden aliarvioimista ja kaikki tietävät eivät selvästi pidä argumentoinnista tai etteivät saa aikaan toivomaansa reaktiota. Hämmentävää, mutta jonkinlainen pakkotila tuo käyttäytyminen on

   Ihanaa päivää Marja💛🤗💛

 • Mastechef Australia on ihana ohjelma – paitsi, että sitä katsoessa tulee aina nälkä;) Tätä nykyistä kautta en ole ehtinyt katsomaan kuin paloja mutta jos satun telkun ääreen sopivaan aikaan, ihan taatutusti katson. Ja käyn jääkaapilla. Myös minua ihastuttaa tuo positiivisuus ja toisten kannustaminen, mikä välillä täällä kotimaassa tuppaa unohtumaan.
  Ympäristöasioista ja ekologisuudesta olen itsekin välillä kirjoittanut Ekopaasto -postauksissani ja kun olen hartaasti monta vuotta ekopaastonnut, niin onhan sitä jotain opittukin: kulutan kyllä vastuullisemmin kuin muutama vuosi sitten. Mutta se ei tarkoita sitä, että ihan joka tuotteen kaikkia jalanjälkiä jaksaisin lähteä peraamaan – etenkin, kun se ei aina ole ihan helppoa. Enkä todellakaan tuomitse muiden ostokäyttäytymistä – kyllä minultakin kaapista halpaketjujen tuotteita löytyy enkä niin rikas ole, että kaupassa joka kerran valitsisin sen kotimaisen luomutuotteen. Ja ymmärrän myös sen, että jos alamme bannaamaan brändejä, jotka edes yrittävät toimia vastuullisemmin tai joiden historiassa jotain ylilyöntejä on, tarkoittaa se myös sitä, että työt näissä firmoissa loppuvat ja ihmisiä päätyy työttömiksi. Ei toisten kyttäämistä – mieluummin niin, että yritetään vaikuttaa siihen omaan hiilijalanjälkeen – siinä on ihan tarpeeksi tekemistä ainakin meidän huushollissa.
  Ihanaa viikonloppua sinulle, Tiia ihaNainen <3

  • Niin totta, ihan hirveää katsottavaa tuossa mielessä, että itsekin on koko ajan popsittava jotain ja eihän ne makuelämykset edes vastaa MasterChefin etnisiä hienouksia, hih.

   Samaa mieltä, parannuksia on tehty, mutta parannettavaa olisi ja täydellistä ei hevillä olekaan tässä yhteiskunnassa ja oravanpyörässä on omat haasteensa.

   Sepä se, tätä olen yrittänyt myös aiemmin selittää, ettei maailma pyöri sillä tavalla, että se johtaa miljoonien ihmisten työttömyyteen. On herätty ja paine on kova, yritysten parantaa ja miettiä ekologisia vaihtoehtoja, tämä muutos pyörii hitaasti, tärkeintä on oikea suunta.

   Sepä se, sitä voi itse toimia malliesimerkkinä, mutta näytä minulle täydellinen ihminen, jolla on varaa arvostella.

   Oikein ihanaa sunnuntaita Ladysein. <3

 • Tiedätkö Tiia, mä sain joku aika sitten asiakaspalvelutyössäni sellaisen palautteen mitä en unohda koskaan: täysin tuntematon nuori nainen kirjoitti mulle kortin jossa kiitti lempeydestä ja avuliaisuudesta. Viimeinen lause kortissa kuului: "Tiedät varmaan että hyvä vetää hyvää puoleensa". Talletin kortin sanat syvälle sydämeen ja yritän muistaa ne joka ikinen päivä jotta tuon lauseen ydinajatus tulisi konkretiaksi omassa käytöksessäni aina ja kaikkia kohtaan.

  Sitten tuo "saarnamies/-nainen", jonka kohtasit. Jätä hänet omaan arvoonsa.
  Se,joka on täydellisen rikkeetön,voi heittää ensimmäisen kiven, eikö niin. Jokainen pieni teko maailmamme hyväksi on plussaa. Jokaisen meistä toki tulee miettiä kulutustaan. Ja hyvä on olla tarkkana ettei mene "viherpesijöiden" ansaan. Mutta niinkuin sanoit, omalla positiivisella esimerkillä saa paljon enemmän kannattajia puolelleen, kuin saarnaamalla ja itsensä jalustalle nostamalla. Itseäni ovat kaikenlaatuiset saarnaajat aina ärsyttäneet; olipa sitten kyseessä uskonto, politiikka, luonnonsuojelu, veganismi tai terveys.
  Ilolla ja positiivisuudella voittoon…ihan joka saralla❣

  • Ihanaa ja niin se on, posiitivinen palaute ei unohdu koskaan ja meidän tulisi rohkeammin antaa hyvää palautetta. Miten hyvän mielen sillä saa toiselle ja samalla myös itselle. Hyvän voima on suuren suuri. <3

   Sitä yritin hänelle selittää, että tälläinen besserwisser meininki saa ihmiset vain takajaloilleen ja ehdottaisin, että hän kun tietää asioista niin paljon, niin toimisi itse malliesimerkkinä. Luultavasti hän kuvitteleekin toimivansa, mutta jos nyt ihminen vaikka matkustaa Dubain ostosparatiisiin (eikä siinä mitään pahaa ole)matkustaa muutenkin paljon, niin kuulostaahan se hieman hassulta, että hän saarnaa panosta suomalaiseen. 😉 Noh mutta monesti tälläiset ihmiset näkevät vikaa muissa, mutta itsessä ei. Kun heille sanoo rakentavasti vastaan tai oman mielipiteen, iskeekin suuttumus. Ei voi voittaa, pitäisi olla vaan yhtä mieltä ja ottaa saarna vastaan.

   Oikein ihanaa sunnuntaita Susanna ja mikään ei ole niin hyvä esimerkki, kuin positiivinen esimerkki vaikka Gretan kaltaisia ihmisiä myös tarvitaan ja paljon. <3

 • Kenenkään ei pidä tuomita toisten ihmisten valintoja, jokainen tekee valintansa itse. Jos minä päätin alkaa ostolakkoni, niin en missään nimessä olisi vaatinut, että muidenkin se pitäisi tehdä. Juuri niin ei saa koskaan tehdä, että aletaan saarnaamaan muille, että jokaisen pitäisi olla juuri kuin minä ja tehdä samat valinnat, kuin minä itse.

  Meidän vahvuus on se, että annamme jokaisen olla sellaisia kuin on ja jokaisen erilaisuutta pidämme lahjana.

  Meillä oli taas sairaan hauskaa messuilla ja näytimme ihan sairaan hyviltä 🙂

  • Sepä se, antaa kaikkien kukkien kukkia ja kannattaa katsella ensin peiliin, ennen kuin koko ajan huutelee somessa, miten ei pitäisi asioita tehdä ja huutelee vielä sellaisia asioita, jotka ovat itsestäänselvyyksiä. Noh sinä sait omat maistiaiset kyseisestä henkilöstä ja olet estossa myöskin ja eikös hän ole harjoittanut tätä seuraan ja en seuraa leikkiäkin aiemmin.

   Oli niin hauskaa, kuten aina. Sydämellistä sunnuntaita Maiju. <3

 • Masterchef Australia on paras ohjelma ikinä. Ei katsota miehen kanssa muita, koska toisille niissä ilkeillään ja kyräillään selän takana. Toivottavasti meno ohjelmassa jatkuu samanlaisena, vaikka ensi kaudella sarja saakin uudet tuomarit.
  Taas on jollain ollut tarvetta nostattaa itseään toisen yläpuolelle. Hyvä, että esti sinut, niin ei enää hänen jutuistaan tarvitse välittää.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tiia ❤️

  • Juu ei muita voi katsoa, aussi versio on huikea. Se positiivisuus, en vaan kestä, ihan pakahduttaa ja välillä onkin silmät kosteina.

   Juuri näin, oikein toivoin, että estää ja näin teki, koska ei kestänyt tasa-arvoista keskustelua asiasta.

   Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

 • Minä inhoan yleistä negatiivisuutta. Elämä on paljon parempaa ja iloa täynnä, kun etsii positiivisia asioita ympärilleen. Minua on monesti sanottu ärsyttävän positiiviseksi ja feikiksi niin selän takana kuin edessäkin. En välitä, koska positiivisuus tuo minulle energiaa ja saa tuntemaan onnellisuutta. Eihän se elämä minullakaan ole aina nami namia, mutta siihen päin mennään 😀

  Itsekin rakastan kyseistä ohjelmaa ja sen tunnelmaa, yksi parhaista sarjoista 🙂 Tsempataan läheisiä ja kerrotaan, miten kauniita he ovat, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

  Ihanaa viikonloppua, sinä upea.

  • Niin, niin samaa mieltä Peggy ja sinä olet superihana. <3 Se on katsos kitkeriltä pois, että joku on onnellinen ja positiivinen.

   Kyseinen sarja on paras positiivisuuden välittäjä kyllä ehdottomasti ja sarjasta voisi ottaa mallia vaikka ihan johtamisoppeihin, työpaikoille ym. Miten sitä rakentavaa palautetta annetaan. Kun kuitenkin taatusti se kritiikki menee aina perille, niin sen voi antaa nätisti.

   Ihanaa sunnuntaita sinä ihana ja rakas Peggy. <3

 • Heips ❤
  MasterChef Au on ollut jo vuosia suosikkini ja juuri tuota samaa olen toistellut Ukkelille, että kuinka positiivisia, iloisia ja kannustavia nuo aussit ovat. Ja tuomarikolmikko on aivan mahtava❣ Yhdessä Ukkelin kanssa tätä ohjelmaa seurataan ja tallennukseen laitan aina kaikki osat, jos ei ehdi sitä juuri sillä hetkellä katsomaan. Ja uutta osaa ei voi katsoa ennenkuin vanhempi jakso on katsottu ensin alta pois 😉 Rakastan juuri tällaisia hyvänmielen ohjelmia, ne tuovat hyvän fiiliksen ja hymyn huulille 🙂
  Ihme juttu muuten tuo, että joku aikuinen ihminen haluaa, että toisen olisi oltava juuri samaa mieltä hänen kanssaan :O Maailmaan mahtuu mielipiteitä ja niitä olisi hyvä kunnioittaa.
  Ihanaa viikonlopun jatkoa❣ Meillä alkoi oikea rötväily syysloma ja ihan kotimaisemissa tällä kertaa. Ihanaa!!!
  Terkuin, Johanna

  • Ihanaa kuulla ja niin samaa mieltä. <3 Ohjelma myös jotenkin liikuttaa, se kannustaminen ja positiivisuus koskettaa sydäntä syvältä. Tälläistä meistä jokainen kaipaa, hyväksyntää ja sitä, että jos mokataankin, niin meissä nähdään myös se hyvä, sillä olemme moninaisia, emmekä yhdenlaisia.

   Maailmaan mahtuu mielipiteitä ja kunnioitin hänen subjektiivista mielipidettä ja vastasin asiallisesti takaisin, homma johti inttämiseksi, jossa toivottelin jo ihanaa viikonloppua, mutta yhtäkkiä tulikin hyökkäys ja esto. Tälläinen toiminta on mielenkiintoista, mikä ajaa ihmisen yrittämään muuttaa toisen mielipiteitä ja etsimään rumaa sieltä, missä on hyvää. Eli tässä kyse hyväntekeväisyydestä ja hänen mielestään yritys laittaa liian vähän rahaa hyväntekeväisyyteen, vaikka globaalisti kertyy valtava summa, jolla saatu paljon aikaiseksi. Halu oli myös tuoda esiin ja ryvettää vanhoja mokia ja niillä yrittää ryvettää nykyinen toiminta ja sitä kautta minut. Ihmiset ovat hassuja.

   ihanaa sunnuntaita Johanna. <3

 • Sama tyyppi droppasi minutkin. Taisi olla vain kalastelemassa seuraajia ja nostamassa omaa egoa. Mennään me positiivisella asenteella eteenpäin❤️

  • Juu ja Maijun ja kuinkahan monen muunkin. En ymmärrä hänen motiivejaan, mutta tiedostin kyllä, että olin joutunut silmätikuksi jo jokin aika sitten, kun hän storiesiin laittoi aina jotain, joka oli kummunnut siitä mitä sometin.

   Ja nyt hyökkäys vegaaneja tuotteita valmistavaan yritykseen, joka ajaa eläinten oikeuksia ja tekee hyväntekeväisyyttä, että kyseinen yritys lahjoittaa liian vähän ja ei tulisi ostaa krääsää vaan lahjoittaa suoraan hyväntekeväisyyteen. Lahjoitamme suoraan hyväntekeväisyyteen, joten on mukava, että kun on pakko ostaa niitä suihkugeelejä sun muita, että niistäkin ropisee hyvään oma osansa.

   Lisäksi hän kuvitteli näkevänsä kuvissani krääsän eli joulukalenterin, vaikka mitään joulukalenteria ei ollut kuvassa vaan kuvausrekvisiittaa ja juuri niitä tuotteita, jotka meidän perheessä käytetään viimeiseen pisaraan asti.

   Jo aloittamalla sanalla krääsä, ollaan menty negatiivisuuden tielle.

   Että huhheijaa vaan henkilöltä, joka matkustaa paljon ja mm. shoppailijan paratiisiin Dubaihin. 😉

   Ihanaa sunnuntaita Tuuli. <3

 • Tuo toisten tuomitseminen on aina kaksiteräinen miekka ja vaikka olen periaatteessa sitä mieltä, ettei toisten valintoja saisi tuomita, niin käytännössä meistä jokaikinen tekee sitä. Joka muuta väittää, ei ole itselleen kovinkaan rehellinen. Emme vain huomaa sitä itse tehdessämme, mutta luonnollisesti reagoimme hyvinkin voimakkaasti jos joku arvostelee meidän valintojamme.

  Gretasta puheenollen, niin hänen koko julkinen vaikuttamisensa perustuu nimenomaan toisten valintojen arvostelemiseen, mutta arvostelu on helppoa ottaa vastaan, koska se osuu kollektiivisesti meihin kaikkiin. Jos hän puolestaan kohdistaisi sen esimerkiksi instassa suoraan johonkin meistä, niin loukkaantuisimme ja puolustautuisimme tavalla tai toisella, tai käyttäytyisimme kuin ne poliittisessa vallassa olevat keski-ikäiset miehet, joihin hän on hieman tarkemmin kohdistanut arvostelunsa.

  Mielestäni hyvällä saa hyvää ja pahalla pahaa (naivia?! Juu niin on), joten jos haluaa vaikuttaa muihin, niin ehdottomasti paras tapa ei todellakaan ole toisten kimppuun käyminen. Gretalla ei tunnu olevan vaihtoehtoa, koska hän operoi alueella, jossa otteet ovat muutenkin kovemmat (politiikka), mutta me tavikset olemme eri asia. Siitä huolimatta aion kyllä jatkossakin esittää hyvinkin jyrkän vastalauseen mikäli naapurini esimerkiksi päättää tehdä valinnan ja kaataa esimerkiksi 30 litraa öljyä maahan, jättää koiransa päiviksi ulos ilman ruokaa, retuuttaa lastaan pitkin pihaa tai kohdella vaimoaan kaltoin. Valintoja nimittäin nuokin.

  • Lähden ihmisten suhteen varsin sinisilmäisesti siitä olettamasta, että ihmiset ovat hyviä tyyppejä. Välillä saan nenilleni ja olen huomannut, että kun on vähän kiltti/nössö, ei halua loukata toisia, on ihmisiä, jotka haluavat kävellä yli, jotka vähättelevät mm. huumorin varjolla.

   Tällöin minäkin suutun ja ehdottomasti käyn henkilöistä keskustelua ystävien ja miehenikin kanssa, että mikä ihme näitä ihmisiä riivaa. Kyllä arvostelen heitä siinä kohden. Mutta en ymmärrä lähtökohtaista arvostelua, että ihmiset otetaan suorilta vastaan negatiivisuuden kautta.

   En käytä aikaani miettiäkseni toisten valintoja ja jos sellaista sattuu, että jokin särähtää silmään vaikka Instassa, niin en todellakaan mene huutelemaan asiasta ihmisille. Mieli voi arvostella, mutta kirjoitettu sana ei.

   Skippaan asian, poissa silmistä, poissa mielestä. Mitä siitä saisin, jos alkaisin valistamaan toisten valintoja, negatiivisuuden kierteen ja myös leiman, olen vaikea ihminen, olen besserwisser, luulen olevani parempi kuin muut.

   Koska kenellä on varaa heittää sitä yhtä kiveä mitä tulee hyväntekeväisyyteen, mikä on toiselle krääsää(vegaanit vartalotuotteet, joita ei ole testattu eläimillä ja joista vielä lahjoitetaan globaalisti 2senttiä per ostos tyttöjen asioiden edistämiselle) tulee toiselle viimeiseen pisaraan asti käyttöön.

   Olen kaikessa ihan samaa mieltä kommenttisi kanssa, paitsi etten käyttäysi kuin poliittisessa vallassa olevat keski-ikäiset miehet. Tämän henkilön subjektiivista mielipidettä kunnioitin ja kerroin omani, hän jatkoi ja jatkoi ja sävy alkoi muuttua negatiivisemmaksi. Ymmärsin, ettei voi voittaa, toivottelin hyvää viikonloppua sydämen kera, mutta tämä ilmeisesti vaan ärsytti ja lopulta tuli hyökkäys ja esto. Eli mielestäni lopulta hän käyttäytyi kuin vallassa olevat keski-ikäiset miehet. 😉 Mielestäni olisimme voineet olla asiallisesti eri mieltä ihan loppuun asti, kunnioittaa toistemme mielipiteitä ja toivottaa hyvät viikonloput.

   Mielestäni mikään ei ravistele ja virkistä omaa pölyttynyttä ajatusmaailmaa niin hyvin, kun osataan keskustella eriävistä mielipiteistä asiallisesti ja tämän jälkeen molemminpuolinen kunnioitus säilyy. Arvostan, mutta olen huomannut, että tähän pystyy aniharva.

   Naivia, ei naivia vaan faktaa. Hyvällä saa hyvää ja pahalla pahaa, ehkä klisee, mutta toimii elävässä elämässä.

   Kyllä vääryyteen tulee puuttua, jos näet kaltoin kohtelua tai luonnon tahraamista tai mitä tahansa kiusaamista. Se ei tee sinusta ärsyttävää vaan oikeamilisen ja rohkean.

   Tämän tapauksen kohdalla ei ollut vain tämä yksittäinen asia, vaan olen ollut hänen silmätikkunaan jo tovin, kuin myös näköjään Maiju ja Lumo Lifestyle. Miksi näin, siihen en osaa vastata.

   Sydämellistä sunnuntaita sinulle, aivan mahtava kommentti ja joka sana kultaa. <3

 • Seuraan säännöllisen epäsäännöllisesti Master Chef Australiaa. Se on minustakin koukuttava ja todella hyvä. Tykkään, kun siellä on niin monenlaista etnistä taustaa ja se näkyy annoksissa. Samoista raaka-aineista saa niin erilaisia annoksia! Aina ohjelmaa katsellessa haaveilen, että opettelisin kokkaamaan ihan uusia makuja.

  Sellainen arvostelu, joka loukkaa tai ärsyttää toista, saa useimmiten aikaiseksi vain vastarintaa eikä siitä seuraa mitään editystä vaan harmia. Mutta pienessä määrin omien tapojeni kriittinen tarkastelu jonkun toisen tekemänä voi jopa olla virkistävää. Minä ainakin olen aika lailla tapojeni orja ja pieni ravistelu tekisi ihan hyvää ja varmasti löytäisin suht helppoja tapoja muuttaa elämääni jälleen himpun verran ekologisemmaksi. Olen esimerkiksi kuunnellut niin paljon palautetta muovikassien käytöstäni, että käytöksessäni näkyy jo muutos 🙂

  Jos palautetta annetaan kovin hyökkäävästi, olen itse tullut siihen tulokseen, että sellaiset ajatustenvaihdot/keskustelut eivät ole yleensä kovin hedelmällisiä. Siksi yleensä irtaudun niistä nopeasti.

  • Juurikin kaikki nämä ja jo ne ainesosat mitä käytetään, monet minulle vieraita. Etniset ruoat, taustat, ah mikä rikkaus. Aina tulee nälkä sarjaa katsoessa, hih.

   Olen niin samaa mieltä ja mielestäni asiallinen ja rakentava keskustelu on kultaa ja juuri tuulettaa omia pölyttyneitä ajatuksia ja saa myös paremmin heräämään omiin valintoihin.

   Mutta totta on myös se, että jos olen jatkuvasti kaikilla teoillani silmätikkuna, mm. äitiys, olen huono roolimalli tyttärille, koska tyttärien kanssa olemme nauraneet kaksoisleuoilleni… Mielestäni on taas tervehdyttävää nauraa itselleen ja opettaa tyttärille, ettei sellaista ole kuin täydellinen ja silti voi olla onnellinen ja tasapainoinen, elämä ei ole niin vakavaa. Itselle nauraminen on tervettä ja itseään ja omia huonoja puoliaan ei kannata häpeillä tai piilotella.

   No mutta asiaan, kun on tovin ollut silmätikkuna ja sitten tulee se kliimaksi, että vihjailut eivät jatku enää toisen storiesissa vaan hän tulee sinun tontille, kertoen, että vegaanit kroppatuotteet joita käytämme viimeiseen pisaraan asti ja jokaisesta ostoksesta marraskuun loppuun asti menee globaalisti tyttöjen oikeuksille, että kannattaisi lopettaa "krääsän" ostaminen ja lahjoittaa suoraan hyväntekeväisyyteen. Tuotteet ovat minulle käyttötuotteita ja jos pieni siivukin niistä menee hyvään ja pienistä puroista tulee lopulta valtameriä, niin mitä pahaa tässä on?

   Jatkuu inttäminen, yrityksen historian mollaaminen ja miten minun on hyvä tietää nämä asiat jne. Lopulta toivotan jo vain hyvää viikonloppua, hänkin minulle ja yhtäkkiä tulee hyökkäys ja esto.

   Hänen motiivejaan en ymmärrä, muuta kuin kenties besserwissermäinen usko, taivuttaa muut ihmiset omaan mielipiteen alle ja tuntea olonsa paremmaksi, etsiessä kuonaa joka paikasta ja myös sieltä, missä sitä ei ole.

   Olet niin oikeassa, hyökkäävä palaute ei vaan toimi ja tälläisistä tilanteista kannattaa irtautua. Näin yritinkin, ja lopulta asia johti oikeanlaiseen tulokseen, hän esti minut, koska hyvän viikonlopun toivottaminen oli kaiketi liikaa.

   Ihanaa sunnuntaita Rva Kepponen <3

 • Ihan samasta syystä koukutuin alusta asti tuohon ohjelmaan.Rento meininki ja mitä mykistäviä annoksia ja näin pohjoisittain eksoottisia raaka-aineita siinä vilahtelee🍍Minusta tuo ohjelmaformaatti ei vaan istu tänne,jotenkin ryppyotsaista ja vakavaa tekemistä ja monista kilpailijoista aistii valitettavasti kateuden kanssakilpailijoita kohtaan. Positiivisella mennään uuteen viikkoon,eikö💞😄

  • Olet niin oikeassa ja vissiin aussi versio taitaa olla ainoa, johon se istuu ja mitä se kertoo ausseista? Paljon. <3 Suomalainen versio oli kamala. Mutta junior versiosta tykkäsin, junioireita kannustettiin ei lannistettu.

   Ihanaa sunnuntaita ja postiivisuuden kautta. <3

 • Luulen, että maailmassa ei ole kovinkaan montaa yritystä jonka historia olisi täysin täydellinen. Sama meissä ihmisissä. Pääasiasa on se, että menneistä virheistä koitettaisiin oppia ja parantaa sitä asioita. Mielestäni asioista voi keskustella, mutta keskustelun lähtökohta ei pitäisi olla ikinä se, että toinen osapuolen ainoa tarkoitus on saada toinen olemaan samaa mieltä hänen kanssaan. Minusta keskustelussa jos on asioista eri mieltä, on se, pystyy herättämään toista ehkä ajattelemaan jotain. Siinä vaiheessa jos vielä itse aloittaa keskustelun, niin onhan tuo huvittaa, ettei sitten ole valmis kantamaan sen keskutelun seuraamuksia vaan banni pamahtaa. Siinä vaiheessa on vielä elämästä ja toisen ihmisen kanssa kanssakäymisestä paljon opittavaa. Yleensä ikä tuo sitä lisää, ettei ole enää niin ehdoton asioiden kanssa kuin oli nuorempana.

  Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

 • Niin hyvä kommentti, kiitos Jonna ja juurikin näin. 🤗

  Kyllä juuri näin ja etenkin, kun en ollut vihamielinen. Lopussa mainitsin jo pitkän inttämisen ja hänen neuvojen jälkeen, että pääsisi parempaan tulokseen toimiakseen itse positiivisena esimerkkinä, kuin toimiessa somepoliisina ja vähän väliä nostaen epäkohtia muiden ihmisten toimissa mm. Omassa storiesissa. Tämä vastaan sanominen oli hänelle liikaa ja estoon.

  Mietin itsekin, ettei ns. teinimäisellä ehdottomuudella päästä hyviin tuloksiin, etenkään ihminen, joka varmasti tekee hyviä valintoja toki, kuitenkin monien myös huonojen valintojen keskellä. Kuka on täydellinen?

  Ihanaa päivää Jonna 😘💛😘

 • MasterChef Australia kuuluu täälläkin katsottaviin ohjelmiin. Eikä vähiten juuri sen positiivisuuden vuoksi.
  Ehdottomasti positiivisuutta ja kaikkea mikä saa hyvälle mielelle tarvitaan lisää – oli se sitten hyvä ohjelma, kaunis kiitos / palaute asiakkaalta tai keneltä tahansa.
  Mitä tulee sitten häneen joka esti sinut kun ei saanut sinua omalle kannalleen, ei ollut kovin fiksua käytöstä häneltä. Mitä, jos kaikki olisivat aina samaa mieltä? Tapahtuisiko kehitystä missään elämän alueella, jos ei kyseenalaisteta asioita? Kyseenalaistaa saa ja pitää mielestäni, mutta ns. pakkokäännyttäminen saa ainakin itsessäni aikaan vastareaktion, että ainakaan noin en halua tehdä.
  Jos keskustelu käydään rakentavassa hengessä, vaikka mielipiteet eroavaisit toisistaan, niin keskustelukumppanit saattavat miettiä itsekseen myöhemmin, että oli siinä kaverillakin ihan hyviä pointteja.
  Sitä paitsi, pitäisi muistaa että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Kunnioitus sitä toista ajatusmaailmaa, ideologiaa, vakaumusta kohtaan ei ole koskaan pois itseltä.
  Kaunista sunnuntaita sinulle, Tiia ❤️

 • Kyllä positiivisella asenteella elämä on paljon kauniimpaa ja onnellisempaa ♥

  Mä oon kans tykännyt tuosta Australian Master Chefista, Suomi-versio oli ihan
  tönkkö siihen verrattuna.
  Ruoka-aineet ja ruoat on tosi eksoottisia ja vaativia, ihaillen saa kokkeja katsella!

  Suloista sunnuntaita Tiia ♥

  • Näin on ja mielestäni on todellakin ok tuoda omassa profiilissa epäkohtia esille, mutta en menisi toisten tontille. Sillon sitä paitsi saisi loputtomasti huudella.

   Niin on, aivan ihana hyvän mielen ohjelma, ihan paras!

   Mukavaa uutta viikkoa Maikku. <3

 • voihan hiilijalanjälki sentään…hyvin sanottu ja todellakin täyttä totta että some on niin kaameeta luettavaa välillä, no täällä on helppo nimettömänä huudella kun ei muuten kehtaa tai uskalla, ja jokin paha olo tarvi itsellä olla että tarvii kaataa toisten niskaan p…aa. Onneksi sun kirjoituksia niin kiva lukea, niissä on sitä jotain kivaa ja hyvää joten jätän negatiivisuudet omaan koloonsa ja iloitsen seuraamisestasi. Mukavaa sunnuntaita <3

  • Hih no tämä kävi kyllä omalla profiililla, mutta ei siinä mitään, jokaisella on toki oikeus subjektiiviseen mielipiteeseen, mutta kun homma menee inttämiseksi ja laitetaan estoon, niin aika lapsellista.

   Kiitos kovasti Katja ja mitä ihaninta tiistaita sinne. <3

 • Terveisiä Australian Masterchef -maratonilta, täällä katsellaan putkeen lokakuun alun jaksoja, kun on ollut sen verran haipakkata nuo viime viikot : ) Ihan paras hyvän mielen tuoja & stressinlieventäjä ohjelma, jo tuomareiden vilpittömien hymyjen ja ilmeiden näkeminen tuo hymyn huulille!

  Karvat nousee pystyyn noista somepoliiseista, jeesuksen morsiamista ja muista mukamas täydellisesti elävistä, tuo oli niin loistavasti ehdotettu tuo, että tämä ko. täydellisyys voisi toimia itse inpiraattorina ja esimerkkinä, kertoa miten elää eettisesti oikein ja mitä valintoja itse tekee. Hih taisi loppua paukut kesken, kun piti estot käyttöön.

  Positiivisella bensalla tulevaan viikkoon, jeahh – ihanaa energiaa sinnekin <3

  • Niin on, oikein hyvä mieli kasvaa katsellessa tuota ohjelmaa. <3

   Niin kenellä on varaa heittää se kivi, aika harvalla sanoisin. Estämiset on omaan makuun jotain niin hassua ja lapsekasta, en estele muita kuin niitä Prinssi Harry ym. Sheikkejä. 🙂

   Juuri näin ja samoin sinne Heli. <3

 • Tuo australian masterchef on kyllä hyvä! yleensä en jaksa kokki ohjelmia katsella mutta tuossa on niin kiva fiilis että sitä tulee välillä katottua 🙂

 • En ymmärrä, miksi joku etsimällä etsii huomautettavaa muiden valinnoista. Kuka osaa elää täydellisesti?
  "Jokaisen olisi hyvä keskittyä omiin hyviin tekoihin ja omalla posiitivisella esimerkillä on mahdollisuus vaikuttaa muihin niin, että hyvä lähtee kiertämään"; voisiko asian fiksummin sanoa kuin sinä sanoit.
  Päivittäin joutuu nykyisin miettimään valintojaan myös ilmaston kautta. Oma suurin syntini lienee lentäminen.
  En ole katsonut ko. ohjelmaa, mutta asuin penskana Australiassa useita vuosia. 60 vuotta myöhemmin minulla ja miehelläni oli mahdollisuus matkustaa Australiaan ja käydä kaikissa niissä seitsemässä paikassa, jossa siellä aikanaan asuin. Meidät otettiin lämpimästi vastaan kaikkialla. Saimme asua yksityiskodeissa, meitä opastettiin entisillä asuinseuduillamme, meille näytettiin valokuva-albumeita vuosikymmenien ajoilta jne. Australia on ainoa maa, jonne mies sanonut haluavansa uudelleen. Eikä vähiten ihmisten vuoksi.
  Mukavaa viikon jatkoa <3

  • Sepä se, kun täydellistä ei ole. Toki Gretan kaltaisia ihmisiä tarvitaan, mutta hän todellakin elää niin kuin opettaa.

   Tässä nyt olen ollut silmätikkuna pitkään, enkä ole ollut ainoa. Nauratti tämän jälkeen oli heti kyseisen brändin tilaisuus, jossa oli ainakin 40 bloggaajaa, jotka kaikki somettivat samasta brändistä, jonka "kimppuun" tämä henkilö hyökkäsi. Enpä huomannut, että hän heidän profiileissa kävi moittimassa, eli tässä oli jotain henkilökohtaista, olin jostain syystä hänen hampaissa ja tähän syytä en jaksa edes pohdiskella.

   Oi mikä tarina ja muistankin tämän. Sinä olet kyllä niin kultaa, että olet saanut aimo annoksen aussi ystävällisyyttä. <3

   Ihmiset <3

   Ihanaa viikon jatkoa Kirsti Kaija. <3

 • Ruokaohjelmia en seuraan lainkaan, liittynee jotenkin vastenmielisyyteen ylipäätään ruuanlaittamista kohtaan. 😀 Mutta täytyy kai ainakin yksi jakso katsoa tätä aussiversioita, jos vaikka minäkin koukuttuisin.

  Mutta sitten siihen toiseen aiheeseen. Nykyään on NIIN kovin vaikeaa elää oikein. Ei sillä, että se itselle olisi, mutta aina löytyy joku jolle se minun "oikein" ei käy sitten mitenkään. Totuus on, ettei löydy asiaa ja tapaa josta ei saisi väännettyä jotain negistä kuitenkin. Kieli keskellä suuta pitää postata esim. matkakuvia, hyvä ettei selittää alle jättäneensä avokadot, soijat ja kaikki muut toiselta puolelta maapalloa raahatut lautasentäytteet ostamatta. Tyyliin minä lensin, ruokani ei – anteeksi kaikki. Tai jos joku haluaa laittaa ihan mihin tahansa hyväntekeväisyyteen rahaa, siitäkin joku vetää kilarit. Aivan. Vaikiaa on. Lopulta, mitä se edes kelleen kuuluu? Jos minä haluan tukea kissojen katastrofirahastoa (esimerkki) se tuskin on sitä paheksuvalta pois. Meillä kaikilla on omat arvomaailmamme, tärkeintä on kai elää sen mukaista elämää. <3

 • Hihi kato vaan ja nälkä tulee katsellessa ja liikuttavan hyvä mieli❤️

  On ihmisiä, joita häiritsee jokin, jostain ihmisestä tulee heille silmätikku ja heillä on ikäänkuin jonkinlainen pakkomielle/oire saada toinen olemaan samaa mieltä ja ymmärtämään heidän kanta ja että oma on väärä tai siinä on puutteita. Jos ei tule yhdyttyä tälläisen henkilön mielipiteeseen, tulee jopa hänen inttämiseen toivotettua hyvät viikonloput, seuraa närkästys ja estot pläjähtää päälle, niin kuin minä olisin häntä millään lailla häirinnyt. Varmasti seuraamisen lopettaminen olisi riittänyt.

  Mitä tästä voi päätellä, jonkinlaista keskenkasvuisuutta sietämään eriäviä mielipiteitä. Estämiset ylipäänsä ovat omasta mielestä koomisuuden huippu.

  Koska juurikin näin, mitä hitsiä hänelle kuuluu, olenko rikkonut lakia yms. Olen mainostanut vegaaneja eläinkokeetonta kosmetiikkaa, joidenka joka ostoksesta lahjoitetaan 2 senttiä tyttöjen oikeuksille. Tästä kertyy globaalisti iso summa.

  Mutta tälläistä hiihtäjää tällä kertaa ja rikkeetöntä elämää hänelle.

  Juuri näin, meillä kaikilla on oma arvomaailma, joista ihan top5 on lähimmäisenrakkaus.

  Ihanaa päivää Nelina❤️💙❤️

 • Se on ihan mahtava ohjelma, paitsi että tule enälkä kun katsoo sitä 😀 Samoin mä alan kuvittelemaan ihan epärealistisia taitoja itselleni ruuan laiton suhteen, ihan kun ikinä kokkaisin arkena kolmea tuntia yhtä ruokaa 😛

  Mutta se asenne kyllä kiitos. Mielellään näkisin että tässäkin maassa osattaisiin kehua ja antaa toiselle mahdollisuus ilman että tuomitaan samantien. ITse olen ollut todella varovainen tuon kestävän kulutuksen ja siitä blogiin kirjoittamisen kanssa. En missään imessä halua tuomita ketään ja jokainen teko on tärkeä. Siksi mietinkin uskallanko siitä edes kirjoittaa, teen omaa matkaani hitaasti, osittain todella nopeasti.

  Se on jännä, miten ihmiset kokevat olevansa experttejä ja heidän tapansa toimia on se ainoa oikea. Siitä pitäisi tässä maassa päästä kyllä eroon, tavasta jossa muiden kaikki onni halutaan lytätä ja vähätellä.

 • Satunnaisesti katton Australian MasterChef ohjelmaa, kuten juuri nyt ja totta Suomalaasesta versiosta ei voi samana päivänä keskustella 🥀

  Ihanaa viikkoa Sinulle Tiia 💞☀️💞

 • Samaa mieltä Masterchefistä. Hyvän mielen ohjelma.

  Minusta on hassua lähteä dissaamaan yritystä joka aktiivisesti tekee hyvää, huolimatta siitä mitä on tapahtunut aiemmin. Se, että yritys parantaa toimintojaan ja pyrkii enemmän ja enemmän läpinäkyvyyteen toimissaan, on positiivista, ja sitä tulisi tukea. Samaa edistystä näkee myös vaatetusalalla. Miksi dissata sitä joka pyrkii parempaan? Meillä kaikilla on luurankomme kaapissa. Meillä kaikilla on joku asia jonka olemme joskus mokanneet ja haluamme tehdä ensi kerralla paremmin.
  Nää nettitrollit jotka keikkuu arvostelemassa muita somessa, voisivat miettiä juurikin tätä; miten toimia ensi kerralla paremmin, rakentavammin ja positiivisemmin, tai olla hiljaa, ja keskittyä omiin asioihin ja valintoihin.
  Juurikin näissä ympäristöasioissa on helppo astua siihen 'pata kattilaa soimaa'-kuoppaan. Silloinkin kun luulee itse tekevänsä paremman ratkaisun, se voi ollakin päinvastoin, mutta avainasemassa tässä on se asenne. Jos aktiivisesti miettii omia valintojaan ihan päivittäisissä ostoissa ja tekemisissä, veikkaan että niistä useampi kuitenkin menee oikein kuin väärin. Ja se on edistystä. Se että voi pistää sen pennosenkin noin tärkeään asiaan kuin mitä tää firma nyt tekee, samalla kun ostaa peruskäyttötuotteen, ei voi olla väärin. Vai miten asian tekee paremmaksi se, että laitat sinne hyväntekeväisyyteen sen rahan, ja joudut joka tapauksessa hankkimaan tarvitsemasi käyttötuotteen. Pitääkö se sitten ostaa firmasta joka ei tue hyväntekeväisyyttä? Hassua ajatusmaailmaa… 😀

  Ihanaa viikon jatkoa!

Comments are closed.