Anonyymin ajojahti

Ei se, että viimeisten vuosien ja erityisesti viimeisten viikkojen aikana anonyymi/anonyymit ovat tulleet solvaamaan blogissani milloin älykkyyttäni, milloin ulkonäköäni vaan se, että julkisella vauva.fi palstalla on lähdetty julkisesti haukkumaan minua/blogiani nimelläni. En koskaan ehtinyt itse nähdä tätä kommenttiketjua ja vauva.fi on kommenttiketjun poistanut eli on mahtanut olla rajua settiä, kun on verkkosivun taholta kommenttiketju menty poistamaan.

Mistä sain sitten tietää, että minusta oli kirjoiteltu vauva-sivustolla, anonyymi tuli tästä kertomaan blogini puolelle. 


Myönnän, että pari kertaa vuodessa, kun oma mielentila on vahva ja horjumaton ja kun on turhaa luppoaikaa, olen googlannut jännittäen ja pelonsekaisin tuntein, onko minusta kirjoitettu vauva.fi sivustolla mitään. Aiemmin on kirjoitettu jotain pientä ja myös Tädit tubettaa kanavasta tyyliin ”miten kehdataan blondata hiuksemme, meikata ja pukeutua räikeästi.” Noh tälläinen analysointi on varsin kesyä vielä ja noin muuten olen aiemmin säästynyt keskustelupalstan törkypuheilta ja iskut ovat vuosia kohdistuneet vain blogiini. 

On helppo ihmisten sanoa, ”älä välitä,” mutta jos olisin välittämättä, tekemättä mitään, sallisin täten kiusaamisen ja kiusaamista ei saa sallia, eihän? En ole naivi, ei tämä ihminen vain minua kiusaa vaan kiusaa varmasti muitakin eli kiusaamiseen tulee kyllä puuttua vaikka loppupeleissä säästäisin itseäni, jos olisin puuttumatta. Mutta olen mieluiten oikeutta puolustava leijona, kuin hiljaa ilkeyttä nielevä lammas. 

Omaan vahvan ystävä-ja tukiverkoston, joten heidän avulla tulee välillä ruodittua verkkokiusaamista. Kun asioista puhuu, eikä jää yksin miettimään, heti helpottaa. Saan myös valtavasti tukea perheeltä, mieheltäni ja aikuinen tytär on ollut myös iso voimavara tässä mittelössä. 

Pääsääntöisesti itsetuntoni on suht kunnossa ja tiedän itse kuka olen ja tärkeintä on, että läheiseni tietävät kuka olen. Mutta meillä kaikilla on hetkemme, surumme ja silloin ensimmäisenä, kun aamulla silmäsi aukaiset ja anonyymi siellä taas haukkuu, miten tyhmä olet, niin jollekin herkemmälle tälläinen voi olla kuolinisku, joskus myös minä totta kai otan asiasta siipeeni. 

Vuosi sitten minuun otti yhteyttä someturva.fi sometohtori Suvi Uski ja kirjoitin Suvin toiveesta blogissani, että nettikiusaamiselle on mahdollista saada apua.

*Someturva.fi tarjoaa maksutonta apua somessa tapahtuvaan verkkohäirintään, kiusaamiseen ja uhkailuun. Viimeisen puolen vuoden aikana olemme auttaneet jo 600 8-70 vuotiasta suomalaista. Tällä hetkellä meitä työllistävät eniten lapsiin kohdistuvat somesaalistus-tapaukset, kunnianloukkaukset ja tilanteet, joissa alastonkuvat ovat päätyneet vääriin käsiin. Uskomme, että mitä useampi tietää palvelumme olemassa olosta, sitä useampi osaa pyytää apua heti, kun jotain ikävää tapahtuu. Kiusaaminen, uhkailu ja häirintä on laitonta myös verkossa. 

Jos sinä siellä joudut kiusaamisen kohteeksi netissä, muista voit täysin maksutta ja anonyyminä ilmoittaa tapauksestasi Someturvalle, jossa lakitiimi tarkistaa asian, onko kyseessä kunnianloukkaus. 

Ja kyllä, nyt vastavuoroisesti olen itse pyytänyt Suvi Uskilta apua oman jatkuvan kiusaamisen tiimoilta ja etenkin julkisen vauva.fi sivustolla haukkumisen vuoksi. Lisäksi asiasta on lähtenyt poliisille ilmiantoilmoitus ja vauva.fi sivustolle tarkistuspyyntö. 

Joskus naurattaa anonyymien päättömät kommentit ja pyrkimys vain loukata ja purkaa heidän pahaa oloaan. Klisee toki on, mutta anonyymin kommentit eivät määritä minua vaan määrittävät heidät itsensä. 

Surullista on todeta, kyllä ihmisillä on todella paha olla. Mikä saa aikuisen ihmisen systemaattisesti kiusaamaan netissä. Syyt voivat olla lukemattomat ja en oman psyyken kannalta suosi sitä, että koitan yrittää ymmärtää kiusaajia liikaa, se vie liian synkille vesille. 

Olen blogannut vuosia ja jossain kohden halusin kovasti yrittää ymmärtää, saada heidät ymmärtämään minua, selittää, puolustaa itseäni, mutta jos jonkun olen saanut huomata, heidän kanssaan ei voi voittaa, sillä kyse ei ole asiasta ja asiasta keskustelemisesta tai eri näkökulmista, kyse on puhtaasti kiusaamisesta ja tarkoituksesta loukata toista ihmistä, loukata minua.

En välttämättä ole anonyymin kanssa samaa mieltä, eriäviä mielipiteitä voi olla monia, mutta silloin kun anonyymi sortuu nimittelyyn, ”ruma, tyhmä, daiju, lihava jne.”, niin enää ei keskustella mielipiteistä vaan haukutaan toista ihmistä. 

Tässä on se ero, mitä jotkut anonyymit eivät ymmärrä. Voin vahvastikin puolustaa joskus omaa mielipidettä ja perustella mielipidettäni tai olla väärässä itse, mutta kun anonyymiltä loppuu perustelut, ”olen tyhmä ja ruma.” Seuraavaksi sitten lähdetään kostamaan vauva.fi sivustolle. 

Pakko sanoa, että tuo ”kauhea kääkkä” vauva-sivustolla jo pakostakin naurattaa. Se, että pitää mielipiteistään kiinni, ei tee kenestäkään kauheaa kääkkää, se että perustelee asiansa, ei tee ihmisestä kauheaa kääkkää, eikä se, että jos bloggaaja on väärässä tee bloggaajasta kauheaa kääkkää, mutta se, että solvaa ja nimittelee toista ihmistä, tekee mielestäni toisesta ihmisestä jo valitettavasti ”kääkän.”

Se mitä tähän keskusteluun toivoisin, että ollaan itse parempia, ei lähdetä solvaamaan anonyymejä, jotka kiusaavat netissä vaikka mieli tekisikin, sillä sellainen toimintamallihan ei ole tervettä kenellekään. Onnellinen ihminen ei kiusaa toista ihmistä, eikä kiusaa edes kiusaajaa.

Tiedostan myös, ettei mikään analysointi auta, on mahdotonta ymmärtää ihmisiä, jotka kiusaavat muita. Toivoisinkin, että sinä, joka kiusaat muita ihmisiä, miettisit hetken kysymystä ”miksi.” Onko sinulla jotain omia huolenaiheita, pitäisikö sinun käyttää energiasi niihin, selvittää asiasi. Onko joitain asioita joita et itsellesi salli ja nämä asiat ärsyttää muissa? Onko sinua kiusattu ja olet päättänyt kostaa? Ymmärrätkö, että paha ruokkii pahuutta ja hyvä hyvää, onko pahuuden tie se, mitä aidosti haluat kulkea, sillä haavoitat samalla myös itseäsi?

Toivoisin myös, että miettisit hetken, että vaikka minulle tapahtuu paljon kivoja asioita blogini kautta, elän silti 99% tavallista elämää, minulla on perhe, mies ja lapsia, kun loukkaat minua, loukkaat samalla vaimoa, ystävää ja äitiä. Minulla on myös aivan tavallisen ihmisen ongelmat ja surut, kuin kenellä tahansa, joskus ollut kenties suurempiakin mittelöitä, mitä moni ihminen elämänsä aikana kohtaa, hometaloa, sydänlasta ja asioita, jotka koskettavat muita ihmisiä ja en voi niistä blogissani puhua. 


Miksi toiset ihmiset kokevat elämässään vaikka mitä kamalaa ja selviävät kaikesta voittajana, hyvinä ihmisenä, miksi jotkut ihmiset jäävät omaan katkeruuteensa jumiin ja syyttävät kaikesta muita, kokien, että maailma on jotain heille velkaa. Onnen avaimet ovat aina omissa käsissä, aina ja vahvat selviää, kuten inspiroiva Pekka Hyysalo, joka on itse valoisuuden ja hyvyyden kaunein esimerkki.

On aika laput silmillä ajatella, että olisi olemassa ihmisiä, jotka säästyvät huolilta, jokainen meistä kantaa kivirekeä, josta monikaan ei tiedä mitään, elämä ei säästä ketään kivulta ja tuskalta. Joten kenenkään ei ainakaan kannata kadehtia toista ihmistä. Silloinkin kun olen itse ollut eniten kyykyssä, en olisi koskaan halunnut vaihtaa toisen ihmisen saappaisiin. Minun surut, itkut ja onnen hetket, ne kaikki tekevät minusta minut ja nämä kaikki seikat ja tapahtumat ovat opettaneet paljon, kasvattaneet myös ihmisenä ja oppimisen matka on vielä pitkä ja valmista ei tule. 

Olen seurannut Netflixiltä Mars sarjaa, jossa fiktio ja fakta kulkevat rinnakkain. Fiktiossa Marsia lähdetään testaamaan mahdollisena asuttavana planeettana meille ihmisille, jotka jatkamme maapallon tuhoamista. Fakta osuudessa haastatellaan maailmalla tärkeitä ihmisiä, mm. kakkostuotantokaudella Greenpeacen Sini Harkkia useassa jaksossa. 

Mitä sarja opettaa, että planeettamme on pieni sininen valopisara valtavassa universumissa ja miten huonosti kohtelemme maapalloa ja samalla toisiamme, itseämme. Avaruudellinen näkökulma tuo pienuutta ja nöyryyttä, oppia arvostamaan sitä, että aurinkokunnassamme olemme ainoa planeetta, jolla on elämää. Ihmisarvoa tulee kunnioittaa. Kiusaamisen rinnastan samanlaiseen pahuuteen, kuin Mars-sarjassa sivutaan, yritykset etsivät pikavoittoja, planeettaamme ajattelematta.

Kiusaaja etsii pikavoittoja, purkaakseen omaa pahaa oloaan, joku kenties saaden jopa huvitusta ja viihdettä itselleen. Kiusaaja kohtelee toista ihmistä yhtä huonosti, kuin monet suuryritykset maapalloa. Lyhytnäköisesti ja pitkän kantaman ulkopuolelta. 

Kiusaaja ei edes pysähdy kysymään itseltään ”miksi kiusaan”, sillä vastaus tähän kysymykseen voisi olla liian pelottava, vastaus löytyy omasta sisimmästä. 

Sillä sinä päivänä, kun kiusaaja on elämän ehtoopuolella ja on aika katsoa itseään peilistä, voinko olla itsestäni ylpeä, elinkö hyvän elämän, kohtelinko toisia hyvin. Näky voi olla aika armoton ja lohduton, lähteä niillä eväillä ajasta ulottuvuuteen, universumin tähtipölyksi. Kaikki me joudumme kohtaamaan oman karmamme, näin se vaan elämässä menee. 
Tälläinen universumillinen suuruus tai se, että itseä on satutettu voi tuoda myös tunteen, mitä väliä millään, minua on satutettu, minäkin satutan. Mutta sillä juuri on väliä, mitä teet itsellesi, miten kohtelet muita, sillä niin metsä vastaa,  kuin sinne huudetaan. Klisee tähänkin vielä, hyvä tulee hyvän luokse. On lottovoitto saada elämä ja elämä tulisi käyttää hyvin, eikä kaksiteräisen miekan tavoin, satuttamalla muita, satutat lopulta vain itseäsi. Ihmiset kaikkovat ympäriltäsi ja mietit miksi?

Tälläkin hetkellä painiskelen monen vaikean asian parissa ja blogi on se 1% toinen puoli, joka toimii positiivisen asioiden lähteenä, jonne on kiva kirjoittaa niistä hauskoista asioista ja niistä huulipunista ja mukeista. Jokainen tarvitsee myös hömppää ja kepeyttä elämään vastapainona, jotta jaksaa taistella syvissä vesissä. 

Anonyymin ei toki tarvitse tätä ymmärtää, ei pitää minusta, saa ja voi olla eri mieltä asioista, mutta kun vauva.fi sivustolla nostetaan haukkumaketju, menee anonyymi pimeän puolelle ja tässä kohtaa on aika sanoa kiusaamiselle stop. 

Joten siksi someturva.fi ja poliisille ilmianto. Onneksi yksi anonyymeistä eli anomuumi on ymmärtänyt rekisteröityä vauva.fi sivustolle nimimerkillä vaikka muutenkaan toki netissä ei loppupeleissä anonymiteettiä ole. Ip-osoitteet saadaan selville ja se henkilö kiusaamisen takana. 

Toivon, että pian voimme keskustella kasvotusten, miksi koet tarvetta kiusata minua, kuunnella toisiamme, ehkä löytää ymmärrys, että molemmilla puolilla on vain ihminen kaikkine vajavaisuuksineen, joka tuntee niin iloa kuin surua. Ehkä voimme antaa toisillemme ja itsellemme anteeksi. 

Onko sinua kiusattu elämäsi aikana, nettikiusattu? Miten taistella kiusaamista vastaan vai pitäisikö kiusaaminen lakaista? Edelleen toivon, ettei anonyymiä lähdetä haukkumaan vaan yritetään ymmärtää mikä ajaa toista ihmistä ja antaa myös anonyymille se armo ja anteeksianto, mitä heikolla hetkellä toivomme, että meillekin annetaan. 

Silti kiusaamista ei omasta mielestäni tule hyväksyä koskaan ja siihen tulee aina joko oman jaksamisen puitteissa itse tai toista auttaen puuttua. Ei lakaista, sillä silloin kiusaaminen vain kasvaa ja sille annetaan vaiettu hyväksyminen. Kuten rikkaruohoja yritetään kitkeä siltikin, vaikka ne kasvaa aina uudelleen. Jos edes yhden kiusaajan saa ymmärtämään ja lopettamaan, sekin on jo voitto. 

Kiitos vielä kaikille sydämellisille anonyymeille, jotka haluatte esiintyä nimettömänä netissä. Te olette se syy, miksi minulla ei ole anonyymin kommentoinnin estoa, sillä teidän hyvyys voittaa kaikilla mittareilla muutaman hassun ilkeän anonyymin. Olen teistä ikikiitollinen, kuten kaikista hyvistä ihmistä siellä ruudun puolella, jotka ymmärrätte, olette fiksuja, ettekä tahalleen halua ymmärtää negatiivisen kautta. <3


Loppuun vielä hieman huumoria ja 103-vuotiaan Hellän asennetta, ei lannistuta, ei anneta toisten lokeroida meitä, jatketaan samalla positiivisella asenteella ja tehdään mitä lystätään, kaikki on niin kauan yes, kun ei omilla tekemisillä loukata toista ihmistä. 

Meidän eilen menehtyneestä Osku kissasta tulee sitten vielä oma postaus, nyt valuisi liikaa kyyneleitä, jos lähtisin tuon 16 vuotisen kumppanin poismenosta kirjoittamaan. Kiitos kaikille lämmöstä Instan puolella, sillä Osku tuli monille tutuiksi niin täällä, kuin Instassa, sillä oli maailman paras kuvausassari ja ystävä, joka rakasti kaikkia, myös naapurin kissaa, joka änkee meille aina sisään syömään.

Osku hyväksyi aina kaikki, lapset, Samu koiran, Miki kissan, ihan kaikki. Tälläistä rakkautta kaipaan enemmän meissä ihmisissäkin, lähimmäisenrakkautta, joka ei katso ketään kieroon. Eläimet ovat viattomampia kuin me ihmiset ja joskus salaa toivon, että planeettaamme asuttaisi vain eläimet, eikä enää se julmin kaikista, ihminen. 

Mukavaa viikonloppua. <3


148 thoughts on “Anonyymin ajojahti”

 • Niin upeaa, että kirjoitit tästä. Itse silloin noin 3 vuotta sitten olin samanlaisen kiusan kohteena. Muistan kuinka sydän hakkasi, kun kävin lukemassa kommentteja. Silloin ulkonäköäni ja muuta ruodittiin enemmän vauva.fi sivustolla.
  Siitä syystä itse silloin päädyin rajaamaan kommentoijien mahdollisuudet minimiin. Päätin, että en anna muiden oksentaa päälleni.

  Nyt olen tukenasi siinä missä pystyn ja olen ylpeä siitä, että teit tutkintailmoituksen, nämä ihmisen on saatava kuriin. Kenenkään ei pidä kestää anonyymien kiusaamista. Onneksi nämä asiat ovat kriminalisoituja ja monet eivät tajua, että jättävät jälkensä kommentteihin.

  Halit ja tsemppiä taisteluun. Minä seison sun rinnalla.

  • Muistan hyvin ja se oli ihan sairasta ja silloin tiesimme ainakin osasta, kuka oli kyseessä. Sinullahan oli silloin vihamies.

   Voihan se olla, että rajaan kommentit itsekin, jos tilanne äityy, eikä tästä tokene, ihan siksi, ettei kiusaaminen saa minkäänlaista valtaa ja tukea blogissani.

   Kiitos tuesta Maiju ja juu jotkut luulevat, että anonyymiteetti on netissä aidosti anonyymiteetti, kun ei ole eli jos on jotain sanottavaa, sen voi loppupeleissä sanoa ihan omalla nimellä ja kasvoilla, tällöin voi myös olla kiusaaja, mutta ei ole ainakaan pelkuri.

   Kiitos Maiju rakas ja sydämellistä viikonloppua sulle. <3

 • Todella hyvin kirjoitit. Niin kuin oon sulle sanonut, niin yksin ei tarvitse olla ja mä oon sun puolella aina. Mua on kiusattu myös somessa, läski, rättipään huora ja lapsetkin ihan vajaita ja minä en osaa kasvattaa heitä ja olen muutenkin epäkäypä äiti. Ei pitäisi välittää, mutta kyllähän nuo sattuu aina.
  Nyt toivotan sinulle leppoisaa viikonloppua ja maanantaina nähdään ❤️

  • Sä olet aina tukena ja kohta jo 6 vuotta ja täällä myös sun oma olkapää, yhdessä ollaan vahvempia. <3 Tiedän miten paljon olet omaksi osaksesi saanut ja kun ajattelee miten ihana, sydämellinen, nauravainen ja lämmin ihminen olet, kaikki tuo tuntuu niin läpeensä kohtuuttomalta pahuudelta.

   Totta kai sattuu, ei me terästä olla, mutta en aio alistua kiusaamiselle koskaan, se ei määritä meikäläistä.

   Ihanaa viikkistä ja jee maanantai on kohta, en malta odottaa. <3

 • Hyvä kirjoitus Tiia, juuri näin! Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua ja iloa päiviisi! terkuin sari.

 • Kirjoitit otdella hyvin ja todella rohkean postauksen <3 Upeaa että olet vienyt asiaa eteenpäin, niin moni vaikenee ja kärsii hiljaa. Ei kaikkea pidä eikä kuulu kestää, kiusaamista ei pidä hyväksyä missään nimessä.

  Paljon tsemppiä ja jaksamista. Toivottavasti viikonloppu on rentouttava <3

 • Hyvä kirjoitus!! Ja asiaa pitääkin viedä eteenpäin että puhua ylesellä tasolla muillekin jotka tätä ikävää joutuu kokemaan. Anonyymit ovat kyllä ressukoita ja noi kiusaajat eritoten, miten hän voikin olla niin kade sinulle, eikö hän tosiaan tajua itse miten sairas on, no eihän ne sitä tajua. Mutta olet pakkomielle hänelle jo huomaan! Tsemppiä sinulle!1 Laita anonyymit pois kommentoiti mahdolisuudesta kyllä sitä voi tehdä blogin ja siten rekisteröityä vaikka blogia ei pidäkään, monella on näin ja sitä kautta saa Ip os selville. Mulle ei anonyymit pääse ollenkaan kommentoimaan, se parempi niin.

  • Sanoisinko pakkomielle, joka on aavistuksen jo epämiellyttävää ja siksi siihen täytyy tulla stop, tämä menee jo vainoamisen puolelle.

   Jään miettimään tuota anokommentoinnin estoa, kiitos sinulle hyvistä neuvoista ja lämmöstä. <3 Ihanaa viikonloppua Puna-apila. <3

 • Tärkeä aihe postauksessasi ja rohkeasti veit asiaa eteenpäin, mikä oikein onkin. Toivottavasti tällä saadaan tuollaiset anonyymit valittajat miettimään parikin kertaa ennenkuin suoltavat tyhmiä mielipiteitään kommenttien muodossa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Tiia <3

  • Pahuus ei koskaan lopu, mutta ei se tarkoita sitä, ettei sitä tulisi yrittää kitkeä. Sydämellistä viikonloppua Kristiina ja kiitos. <3

 • Luin kirjoituksesi ja olen niin iloinen, että puutuit asiaan. Luultavasti nämä anot ovat jostain syystä katkeroituneet ja siksi kokevat olevansa oikeutettuja ilkeilemään.
  Meillä jokaisella elämä on räsymatto, jossa on eri värisiä raitoja. Kaikki eivät jaksa nähdä niitä kirkkaita ja kauniita raitoja, vaan näkevät silmissään vain ne synkät ja tummat värit. Silloin lie helppo hyökätä positiivisuutta ja muuta kaunista kohtaan.
  Olen tukenasi täällä kaukana 100 %, olet rohkea ja upea nainen ❤️

  • Luultavasti emme koskaan täysin kykene ymmärtämään heidän motiiveja ja se juuri erottaa meidät heistä.

   Kauniisti kuvattu ja näin on ja kaikilla on siellä räsymatossa tosiaan kaikkia värejä, eikä vain kirkkaita, ei edes sillä mukamas maailman menestyneimmillä ulospäin.

   Kiitos Ritva ihana kaikesta lämmöstä koko blogin ajan.

   Lämpöisiä ajatuksia sinulle täältä kovasti. <3

  • Anne <3 juu kakkaahan tuo on, vaikka ano on sitä mieltä, että pökäle olen minä, hih. 🙂 Kivaa iltaa ja viikonloppua sinulle. <3

 • Hyvä sinä! Ja voi elämän kevät noille nettitrolleille ja -kiusaajille 🙁 :/
  Oikein on että toit kommentteja esille, vaikkei ne ole kivaa luettavaa sulle eikä muillekaan. Ja kyllä: niistä on hyvä ilmoittaa, tehdä ilmianto kun siihen on mahdollisuus, ei tarvitse kärviastellä vain itsekseen!
  Tsemppiä kaikkeen! Ja Hyvää viikonloppua sulle! <3 Ja, kiitos blogistasi! Olet ihana! <3

  • Ne eivät ole kivaa luettavaa, paitsi ehkä anonyymi nyt nauttii kenties, ehkä tämä oli se huomio mitä hän kaipaa ja tarvitsee. Ilmianto on tehty ja onneksi nettiin jää kaikesta aina jäljet.

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista, lämpö tuntuu täällä asti ja olet aivan ihana itse. <3 Kivaa viikonloppua Thea Ester. <3

 • Ihana olet, ja hyvä kerrot tuosta Someturvasta. Tärkeä, mutta vielä liian vähän tunnettu palvelu.

  • Kiitos ihana itse. <3 Hyvä on levittää Someturvasta tietoa, ties kuinka moni kamppailee nettikiusaamisen alla.

   Ihanaa viikonloppua sinulle. <3

 • Teki todella pahaa lukea tuon anonyymin kommentteja. Ja miten pahaa se varmasti sinulle itsellesi tekee. Hyvä että olet tehnyt tutkintailmoituksen. Järjestelmällistä kiusaamista ei pidä yrittää ymmärtääkään!

  • Tein ilmiannon ja laitoin someturvalle eteenpäin kuvakaappaukset ja tein tarkastuspyynnön vauva sivulle. 🙂 Jos asia eskaloituu, teen rikosilmoituksen myöskin, nyt oikeastaan haluan vaan henkilön ilmi ja katumaan käytöstään.

   Näin on, ihanaa viikonloppua sinulle Marja. <3

  • En lähde analysoimaan onko kateutta, hupia, vai omaa pahaa oloa, mutta ok se ei ole. Kyllä paha saa palkkansa, sillä kun olet ilkeä netissä, olet sitä jollain tasolla myös siviilissä, mitä annat, sitä kylvät.

   Pus Marjo. <3

 • Hyvä sinä! Noiden kiusaajien repliikit on niin säälittävän typeriä, että vaikea ymmärtää kuinka noin ala-arvoista tekstiä kukaan kehtaa kirjoittaakaan. Sisällöltään ja tyyliltään uskomatonta paskaa. Mahtavaa, että viet asiaa rohkeasti eteen päin. Jospa nettikiusaaminen saataisiin vähenemään.
  Olet kaunis, viisas ja ihana. ❤

  • No eihän nuo tyylilajiltaan mitään priimaa ole ei. Aika surullistakin luettavaa, miten jollain on noin huono olla itsensä kanssa.

   Pahuutta tulee olemaan aina, mutta jos pahuuden hyväksyisi, eläisimme jo villissä lännessä eli pahuutta pitää koko ajan kitkeä, jotta pysyy edes aisoissa.

   Kiitos niin paljon sinä ihana, kaunis ja viisas. <3 Kivaa viikonloppua Pauliina.<3

 • Tartuit härkää sarvista ja ravistelitkin kunnolla! Hienoa! Minulla ei ole blogia, luen muutamien tässä jo kommentoineiden blogeja ja olen joihikin joskus kommentin heittänytkin. Tervehdys kaikille, jos tunnistatte ja muistatte!
  Mikä hemmetti näitä ihmisiä riivaa, näitä, jotka tällaisia näyttämiäsi kommentteja lähettävät? Pakko myöntää, että joskus, kun itsellä oli kaamea olo, joka puolelta tuli ikävyyksiä, ärsytti se, kun jonkun jutuissa suloisia kuvia kimmeltävistä vaatteista ja liehuvista hiuksista, kun itse olin kalju ja herkutteluista, kun itselleni ei maistunut mikään ja kaikki tuoksut ärsyttivät ja joku blogisti esitteli parfyymejä. Silloin teki mieli olla "ilkeä" tai sanoa rumasti, koska kadehdin niitä, jotka vain riensivät hauskasta toiseen.
  En kuitenkaan koskaan, koska ei se minulle olisi tuonut helpotusta eikä apua sillä hetkellä, olisin vain katunut jälkeenpäin.
  Ehkä se helpottaa omaa pahaa oloa, että saa kasvottomana ja nimettömänä huudella toisesta ja arvostella hänen tavaroitaan, omaisuuttaan, sisustustaan, mitä vaan. Ehkä siitä saa jonkunlaisen ylemmyyden tunteen .
  Kenenkään ei pidä ottaa vastaan mitä tahansa kuraa ja ilkeitä heittoja, peukut ja taputukset sille, että sinä, Tiia, ja muut bloggarit tuotte näitä esille ettekä nöyrinä lyyhisty jonnekin nurkkaan itkemään.
  Teidän bloginne tuovat kuitenkin iloa monille ja jos ei kiinnosta, niin ei lue.
  Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua!

  • Kikka minä muistan todellakin sinut. <3

   Niin ymmärrän sinua ja jokainen meistä välillä tuntee kateutta, ärsytystä ja joskus tarpeetonta vihaakin, mutta kuten sinä paljon kokeneena kuvailetkin, että tiedät, ettei muille oman pahan olon purkaminen toisi sinulle helpotusta, viisas ymmärtää enemmän, osaa katsoa tuskansa edelle.

   Täytyy sanoa, että kun odottelimme tyttäreni sydänleikkausta kuukausia ja valvoimme kaikki yöt, tai kun annoin lapseni leikkaukseen ja pallolaajennukseen tai kun vasta sydänleikattu lapsi alkoi sairastamaan ja joulukin meni kovassa kuumeessa sairaalassa, koska asuimmekin hometalossa, kun asuimme neljän lapsen kanssa evakossa ja olimme aivan loppu ja kyykyssä ja jouduimme ottamaan tuplalainan, tuliko pieniin mieliinkään millään hetkellä haukkua tai mennä solvaamaan netissä ketään, ei tullut ei, kuten ei sinullakaan. Meillä meni kaikki voimavarat selviytymiseen ja katkera en ollut muille ihmisille koskaan, tapasimme heitä normaaliin tapaan, emmekä koskaan miettineet, miksi meille kävi noin, miksi ei toisille. Nämä on yksiä meidän kärsimyksistä ja sellaisia, joita ei moni edes koe koko elämänsä aikana, enkä voi sanoa, etteikö muitakin vastaavia olisi, mutta kuten sanottu, kun ne koskevat muita ihmisiä, niistä en blogissa puhu.

   Eli tähän vanha ärsyttävä sananparsi "heikot sortuu elon tiellä." Näin se valitettavasti on.

   Ehkä tosiaan siitä saa jonkun itsepetoksellisen ylemmyyden tunteen, kuvitelman, että minä sain huojutettua toista, loukattua toista. Sellainen toiminta on kuitenkin hyvin epätervettä ja kostautuu myös itselle. Paha olo kasautuu aina ja negatiivinen ajattelu tuo lopulta solmun omaan mahaan ja mieleen.

   Noin normaali ihminen ajattelee ajankäyttöään, miksi käyttää aikaansa johonkin, josta saa negatiivisia viboja, joku taas hakee tahallista ärsyyntymistä ja käy siellä, mikä aiheuttaa negatiivisia tunteita. Jonkinlainen addiktio, joka ei ole hyvästä.

   Kiitos niin paljon Kikka ja oli ihanaa kuulla sinusta ja kiitos, kun jaoit niin paljon omaa henkilökohtaista elämääsi. Olet kokeillut todella kovia ja silti jaksat ymmärtää, olet oiva esimerkki hyvyydestä. <3 Niitä muita inhimillisiä tunteita on toki kaikilla, mutta se, että pitää mölyt mahassaan, se on sitä viisautta mitä sinullakin on. <3

 • Hei, voima olkoon kanssasi 💎. Otan osaa suruusi Oskun poismenon takia 😿. Johan hänellä kyllä oli ikääkin ja nyt Oskulla on hyvä olla Kissojen taivaallisessa soittokunnassa 😸 !!! Itse olen saanut paljon voimaa juurikin Kissoilta 😻. Tsemppiä ja nyt sinulla on hyviä "asiantuntijoita" käytössä ❤.

  • Kiitos niin paljon ja kyllä Star Wars juurikin kertoo hyvän ja pahan taistelusta ja mikä saa Darthinkin sortumaan pahan tielle, heikkous.

   Kiitos niin paljon ja Oskun oli nyt aika mennä ja tämä tieto, jotenkin tuo lohtua, Osku oli vanha kissa. <3 Sama juttu, niin minäkin aina siitä asti, kun muutin kotoa ja otin kissan, kissat lohduttaa äärettömän paljon.

   Kiitos sinulle ja sydämellistä viikonloppua. <3

 • Todellakin tälle saatava loppu! Hyvä että tästä puhutaan ääneen, itse olen saanut nimenomaan ulkonäköön kohdistuvaa arvostelua paljonkin osakseni ja vaikka sitä ei ottaisi itseensä, niin tokihan se harmittaa. Tsemppiä!

  Terv Larissa / Puhekuplia-blogista

  • Hyvin kuvailit, vaikka kiusa ei muuttaisi mitään, eli en aio muuttaa mitään itsessäni tai muuttua, mutta toki se harmittaa, että tuolla on ihmisiä, jotka vihaavat. Vihasta syntyvä likainen olo tarttuu.

   Kiitos kovasti sinulle ja ihanaa viikkistä Larissa. <3

 • Hienoa, että olet laittanut asian eteenpäin. Ei tuollaisia kommentteja vahvakaan enää kestä. Paha saa palkkansa viimeistään sillä viimeisellä portilla.
  Oot Tiia ihana kaunis nainen ❤

  • Kenenkään ei tarvitse kestää. <3

   Olen samaa mieltä, että kun ihmisen viimeiset hetket koittaa ja muutenkin ikääntyy, tulee mietittyä elettyä elämää ja olisi tärkeää tuntea hyvää oloa tekemisistään.

   Voi kiitos niin paljon Hanne, sydämes on kultaa. <3

 • Huh huh kuinka ilkeätä tekstiä ja sitähän on helppo suoltaa nimettömänä nimimerkillä
  jollakin palstalla:(.

  Ilkeys ei ole ok, asiallinen palaute on..voikun ihmiset ymmärtäisivät eron.
  Jatka Tiia omalla ihanalla tyylilläsi – sun juttu on aitous muista se <3

  • Mielipiteillä ja mielipide eroilla on vissi ero, niihin ei kuulu toisen persoonan haukkuminen. Mutta kun sanat loppuu, mitä tekee silloin ihminen, jolla ei ole sanoja riittävästi.

   Kiitos niin paljon ja Taru samat sanat, aito ja ihana pakkaus olet sinä. <3

  • Yhdyn niin Tarun sanoihin ja toivottavasti tämä/nämä ilkeämieliset anonyymit jäävät kiinni. Jonkunlainen rotu se pitää somessakin olla.
   Isot tsemppihalit sinulle Tiia <3.

  • Kiitos niin paljon. 🤗Kyllä kun julkisella alustalla aloitetaan haukkuminen, siinä loukataan jo koko meidän perhettä. Miltä lapsista tuntuisi, että äitiä haukutaan ryvetyspalstalla. Ja anonyymi kehtaa edes miettiä, että lapseni häpeäisivät positiivista blogiani, kun juuri hänen sanat on ne, jotka voisivat loukata lapsiani. Tämä on suurin syy, miksi tämä ei nyt jäänyt tähän.

   Jos aikuiset opettavat lapsille esimerkkinä, että kiusaaminen on ok, niin on kyllä pimeäksi touhu mennyt ja olemme hukassa.

   Halauksia 🤗😘

 • Kiitos tästä kirjoituksesta, olen hämmentynyt ja surullinen kaikesta mitä olet saanut kokea. Ehdoton ei kiusaamisen kaikkiin muotoihin ja kaiken ikäisille. Minua joskus oikeasti pelottaa ja ahdistaa, että tämä kaikki on lopun alkua koko ihmiskunnalle. Pitää uskaltaa sanoa EI ja pitää uskaltaa puuttua. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! Kiitos kun uskallat.

  • Juuri kun olemme ajatelleet, että olemme oppineet jotain historiasta, niin mitä tapahtuu, syntyy nettielämä ja somekiusaaminen villiintyy. Osoittaa kaikessa raadollisuudessaan, että aina on pahuutta ja hyvyyttä. Se ei silti tarkoita, ettei asiaan tulisi reagoida, jos kukaan ei taistele pahuutta vastaan, pahuus kasvaa ja voi ottaa vallan.

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista, ne lämmittää todella. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle. <3

 • Todella ikävää kun olet saanut tuollaista sontaa osallesi. Vaikka varmasti satuttaakin, onneksi osaat jättää ne omaan arvoonsa. Olet mahtava ihminen, positiivinen ja kaunis, esikuva meille monelle. Mukavaa viikonloppua!

  • Kukaan ei ole terästä, mutta en anna mennä ihon alle ja vaikka reagoin nyt, se tarkoittaa, että haluan taistella pahuutta vastaan.

   Kiitos niin paljon ja kuin myös ihan samat sanat sinulle Matkatar. Sydämellistä viikonloppua. <3

 • Voimia Tiia ♥️ Sä oot mahtava ja ihana ihminen ja noi anonyymit ei todellakaan tiedä miten upea olet ♥️ Kateus on yleensä se syy, miksi kiusataan ja koska me ei blogeissa paljasteta kuin osa arjestamme niin se saa ihmiset kuvittelemaan,että elämä on pelkkää samppanjahuuruja. Mut ei se silti oikeuta kiusaamiseen 🤔

  • Tanja ihana. <3 Kaikki on mahdollista ja eihän sille mitään mahda, jos joillain ei ole kykyä ajatella laajemmin, ettei kenenkään elämä, ei edes Hollywood tähtien elo ole pelkkää samppanjaa. Jokaisella on omat murheensa ja kuka niitä kaikkia haluaa blogissa jakaa?

   Kiitos ja haliruttaus sulle. <3

 • Kun juna lähtee, toiset jää asemalle ja toiset ei pääse edes asemalle asti, tämä ano selvästi lukeutuu niihin, jotka eivät taida elämässään sitä asemaa koskaan löytää. Itse en usko siihen, että edes kuolin hetkellä tarkastelisi elämäänsä, luultavasti ei silloinkaan koe tehneensä mitään väärää. Sellainen pahuus ja tietynlainen epätoivo näistä viesteistä välittyy, hän hakee sinulta jonkinlaista huomiota, koska hänen oma elämänsä on vihan ja pahuuden vuoksi niin sisällötöntä.

  Tiedän, että monesti bloggaajia neuvotaan, että nämä anot pitäisi hyssytellä. Olen eri mieltä. Framille vaan typeryydet kaikkien nähtäväksi, niin auttaa muitakin ymmärtämään minkälaisiin sfääreihin tämä nettikiusaaminen on tänä päivänä mennyt ja senkin, miten älyttömän huonosti ihmiset voivat, kun edes pieneen mieleen tulee alkaa tällaisiin toimiin.

  Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua Tiia. <3

  • Jonna rakas ystäväin. <3 On toki mahdollista, että ihmiset, joilla ei ole empatiaa, jotka eivät koskaan nöyrry tai ole väärässä, eivät kuolinhetkelläänkään näe suurta kuvaa. Kaiketi tätäkin visioin omien aivojen kautta, miten tärkeää on silloin miettiä, hei elin hyvän elämän, olin ihmisille ystävälinen. Kakkaa ei tarvitse sietää, eli kyllä minäkin lannistajasti olen lopulta päästänyt irti.

   Kyllä tässä jo jonkin sortin negatiivisesta addiktiosta on kyse, samaa mieltä. Huomion hakua, halua myös samalla himmentää minun iloa, saada tyydytystä siitä, mutta eihän tälläinen voi hajoittaa elämää nähnyttä ja paljon kokenutta, kun on keitetty jo niin monissa liemissä.

   Näin neuvotaan, älä välitä, älä julkaise, mutta olen samaa mieltä kuin sinä, joskus on pakko taistella vastaan. Ihmisillä on kyllä paha olo. Olen kyllä valmis antamaan anteeksi, jos ihminen tuntee aitoa katumusta.

   Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

 • Hyvä, että kirjoitat tärkeästä aiheesta. Tällainen kiusaaminen ja kirjoittelu erilaisilla nettipalstoilla ym. on valitettavan yleistä tänä päivänä. Tämä kertoo jotain siitä miten tässä yhteiskunnassa voidaan. Olen itsekin joutunut virkamiehenä monien kanssakollegoideni ohella kaikenlaisen ilkeän puhumisen ja kirjoittelun kohteeksi, mistä johtuen ymmärrän hyvin miltä se tuntuu. Tsemppiä paljon jatkoon ja pysy juuri ihanaan itsenäsi, sellaisena kuin olet. Sitähän me kaikki ihmiset loppujen lopuksi olemme, kaikki sopivan erilaisia ja hyvä niin.

  • Hienosti kirjoitettu, sitähän me ollaan erilaisia ja se on rikkaus ja voimavara ja erilaisuuden kautta ja mielipiteitä jakamalla voi juuri kasvaa. Tälläinen mölyäminen ei taas kasvata ketään, eikä vie minnekään.

   Kurjaa kuulla, että olet itse joutunut kokemaan todella kovia, vielä kovempia kuin minä. Kiitos kovasti, kun jaoit omat kokemukset tänne.

   Sydämellistä viikonloppua sinulle. <3

 • Nyt puhutaan isosta asiasta. Hyvä, että olet rohkeasti laittanut pyörät pyörimään. Kenenkään ei pidä tulla kiusatuksi eikä kenenkään tarvitse kiusaamista sietää.

  Itselleni tuollainen anonyyminä kiusaaminen, haukkuminen, mollaaminen… on täysin käsittämätöntä. Herää kysymyksiä: Miksi tyypit lukevat blogiasi, kun se selvästi tuottaa heille vain pahaa mieltä -minä luen blogiasi, koska saan siitä paljon iloa! Anonyymit kommentit ovat välillä niin kovin tuskaisia, että anonyymien elämä helpottuisi kovasti, jos jatkossa lukisivat jotain muuta… Mutta ymmärrän kyllä, että kiinnostaa lukea ihanaa blogiasi ❤️

  Jos anonyymit pitävät sinua jotenkin nolona, tyhmänä yms. niin omalla käytöksellään lyövät sinut tyhmyydessä kyllä sata nolla. Kommenteissa käytetty kieli paljastaa melko hyvin kommenttien kirjoittajan (vai kirjoittajien) olevan vasta matkalla asialliseen aikuiseen käytökseen. Onneksi meillä on jo ikä puolellamme ❤️

  Tämän olen ennenkin sanonut, mutta ei varmasti pieni kertaus ole haitaksi. Riippumatta siitä, onko hindu, muslimi vai kristitty, kaikissa uskonnoissa on sama perusajatus, kultainen sääntö:

  JUUTALAISUUS
  Älä tee toiselle, mitä et halua hänen tekevän Sinulle.

  HINDULAISUUS
  Toista kohtaan ei pidä toimia tavalla,
  joka tuntuisi itsestä epämiellyttävältä. Tämä on moraalin ydin.

  KUNFUTSELAISUUS
  Mitä et toivo itsellesi, älä tee myöskään toiselle.

  JAINALAISUUS
  Ihmisen tulisi vaeltaa osoittaen välinpitämättömyyttä maallisia asioita kohtaan ja kohdella kaikkia eläviä niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan.

  KRISTINUSKO
  Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

  BUDDHALAISUUS
  Olotila, joka ei miestäni ole miellyttävä eikä mukava, ei ole sitä toisellekaan. Kuinka voisin edellyttää toiselta sellaista, mikä ei itseäni miellytä tai ilahduta?

  ISLAM
  Kukaan teistä ei ole uskova, jollei hän toivo veljelleen samaa kuin itselleen.

  Eli pointtini on, että kyseessä ei ole vain meidän pienen piirimme asia, vaan koko maailmassa tulisi kohdella jokaista ihmistä hyvin. Se olisi ideaalitilanne.

  Ja nyt vielä se vaikea asia, joka todistetusti kyllä helpottaa meidän kiusattujen oloa: "Anna meille anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet" ❤️

  Jatkan edelleen sinun ihanan blogisi seurassa. Kaipaan juurikin "Disneysälää & huulipunaa" että päiväni olisivat entistäkin täydellisemmät. Kiitos Tiia ❤️

  • Kiitos niin paljon tästä ja siitä, että olet nähnyt paljon vaivaa ja aikaa kommentointiin. <3

   Jotkut haluavat käydä ärsyyntymässä toisten blogeissa, ottamassa oikein vauhtia omaan vihanpitoon, onko se tervettä, no ei sinne päinkään, mutta näin addiktoituneita jotkut voivat olla ns. vihaamaansa henkilöön, joka on aika pitkälle heidän oman mielikuvituksen tuote, sillä eivät he minua ja minun murheita tunne.

   Välillä anonyymi kirjoittaa kirjakieltä, välillä tälläistä keskenkasvuisempaa kirjoitusvirheineen, mitä todennäköisemmin kyseessä on sama henkilö, joka ns. ketjukirjoittaa itselleen, kuin myös vauva sivustolla eli kommentoi itse itselleen ja yrittää saada muita mukaan.

   Juuri muutama päivä juttelin miehelle, miten kaikki uskonnot ovat tavallaan yhtä, mutta ovat eriytyneet. Juuri tässä sen näkee, kristillinen teema rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, on moniuskonnollinen teesi.

   Mikään ei voi olla niin tärkeää, kuin opettaa lapsilleen empatian tajua, kun lapsi tuntee empatiaa, hän tulee aikuisenakin pärjäämään elämässä. Empaatinen ihminen on pidetty, hän on tunneälykäs ja pärjää todennäköisesti monessa. Siitä kaikesta loppupeleissä on kyse, sydämen sivistyksestä, ymmärryksestä asettua toisen saappaisiin ja olla aiheuttamatta toiselle tuskaa, mitä ei haluaisi itsekään kohtaavan. Kaikissa uskonnoissa on globaalisti tämä sama teema, lähimmäisenrakkaus.

   Olen miettinyt, että tuleeko ihmiskunnan kuolla miltei sukupuuttoon, jotta globaalisti pidetään yhtä. Taas pääsen avaruusohjelmaan, mutta avaruudessa kaikki kansallisuudet ovat yhtä, kaukana maapallosta. Tämän kun saisi vielä tänne maapallolle.

   Ihanaa kuulla, kiva kuulla, että ne piristää ja muutkin tykkäävät niistä.

   Oikein sydämellistä viikonloppua sinulle Rita ja kiitos. <3

 • Hei Tiia,
  Tosi hyvä kirjoitus! Kiusaamista ei pidä sallia ja hienoa, että olet lähtenyt viemään asiaa eteenpäin. Tässä nykyajan somekulttuurissa on helpompaa ilmeisesti olla se 'anonyymi', joka kasvottomana kiusaa ja lyttää toisia. Mutta harva kuitenkaan ehkä tajuaa, että anonyyminäkin jättää jälkensä tähän somemaailmaan ja sen jäljen hänestä pystyy kyllä selvittämään. Uskon, että kiusaamisen taustalla on oma katkeruus ja kateus. Mutta oikeuttaako se sen, että kiusaa toisia… Ei todellakaan!
  Olisi mukavaa, että kaikki me aikuiset, myös ne anonyymit, osaisimme olla toisillemme kilttejä ja kannustavia. Katkera ja kateellinen ihminen ei varmasti koskaan tule onnelliseksi. Ja miksi pitäisi muuten tuhlata tämä lyhyt elämämme vihaan ja kiusantekoon 🙁
  Oskusta vielä ❤ kyllä kuule meni itkuksi eilinen. Niin ihana ja liikuttava teidän Osku-papparainen oli. Tosi kova ikävä tuli minullekin häntä ja myötätunto Teitä Oskun Omia Ihmisiä kohtaan. Nytkin itkettää 😭 ja tiedän, kun luen blogikirjoituksen Oskusta, niin itkuhanat aukeavat taas. Joku ihana kirjoittikin sinulle instassa, etteivät Tassunjäljet lähde sydämestä – ja ei ne lähdekään!
  Mukavaa viikonloppua Sinulle – Olet Ihana ❤
  Terv. Johanna

  • Sinä oletkin maailman kultaisin, voi miten paljon hyvää olet niin täällä blogissa, kuin instassa antanut monelle, kiitos niin paljon siitä.

   On mahdotonta ymmärtää ilkeilijää, enkä enää edes yritä, mutta anonyymiteettiä ei ole, kaikesta jää jälki ja olisi hyvä yrittää edes ajattella, että siellä ruudun toisella puolen on aito ihminen.

   En kestä, Osku oli maailman lempein kissa, voi ei miten kova ikävä on. Se tassunjäljet ei lähde sydämestä, se oli jotain niin koskettavaa Voi, että. Osku rakas haudattiin eilen todella synkässä säässä, mikä maximoi jotenkin tilanteen surullisuutta. Miten hautajaiset voi olla kauniit ja herkät kauniina aurinkoisena päivänä ja miten surulliset ja synkät sellaisessa säässä, kuin eilen illalla.

   Sydämellistä viikonloppua Johanna, sinä se vasta ihana oletkin. <3 Pus. <3

 • Voi Tiia, voimia Oskun poismenon johdosta 🙁

  Sä olet ollut niin ymmärtäväinen näitten kiusaajien ja ikävien kommentoijien suuntaan, joten on ehdottomasti paikallaan että sille pannaan piste. Uskomattomia urpoja (etten sanoisi), todella ilkeitä ihmisiä, ei niitä tarvitse hyväksyä tai ymmärtää loputtomiin.

  Koita jaksaa Tiia, vähänkin sun tekstejä lukeneet kyllä ymmärtää kuinka lämmin ja hyvä ihminen olet<3

  • Kiitos lämmöstä Heidi. <3

   Ehkä se on se jokin lämpö joka pitää sammuttaa sitten, tai mikä ikinä onkaan, yrittää himmentää toisen ilo, koska itsellä on paha olla. Mutta ehkä siinä kannattaisi katsoa peiliin, mitä tehdä, miten saada omaa oloa paremmaksi, kiusaaminen ei johda mihinkään, kasvattaa vaan omaa pahaa oloa.

   Mitä ihaninta viikonloppua sinulle Heidi. <3

 • Voimia kiusaamiseen ja rakkaan kissaystävän poismenoon!
  Tavallaan ymmärrän mistä kiusaaminen johtuu. Olet kaunis, hyvin toimeentuleva, sosiaalisesti aktiivinen, sinulla on perhe, ystäviä ja laaja yhteistyöverkosto, näytät onnelliselta. Kiusaajalla ei välttämättä ole näitä tai edes mahdollisuutta saavuttaa niitä. Kiusaamalla kiusaaja kokee voiman ja vaikuttamisen tunnetta, koska pystyy ottamaan sinulta pois tätä onnea ja menestystä. Luultavasti se, että reagoit kiusaamiseen, lisää sitä entisestään. Kiusaaja näkee, että osui maaliin. Silti hyvä, että käännyit poliisin puoleen on hyvä, koska se voi pelästyttää kiusaajan/kiusaajia.
  Vaikka itsekin olen anonyymi, en pidä huonona ajatuksena sulkea anonyymiä kommentointia. Masentavaa lukea noin ala-arvoisia kommentteja kuin olet saanut.
  Pidän blogistasi, sen tunnelmasta ja avoimuudesta, jota olet osoittanut kaikesta kiusaamisesta huolimatta.

  • Arvostan todella paljon, että yrität ymmärtää kiusaajaa ja mistä hän tulee, hyväksymättä kuitenkin hänen toimiaan. Kaikki mitä kirjoitat ja mitä mahdollisesti anokin olettaa, on kuitenkin olettamaa eli niitä olettamia, joita niputetaan blogikuvan perusteella Kukaan ei tiedä murheitani, eikä voi tietää elämääni tai täysin minkälainen olen blogini perusteella, mutta olettaa voi vaikka mitä. Siihenhän tuo perustuu olettamiin.

   Mielestäni on silti laput silmillä ajattelua ajatella, että wow tuolla on tuota kaikkea, ei tuolla ihmisellä ole murheita, se elää täydellistä elämää. Totta on, että minulla on ihana perhe, mutta meillä on toki omat murheet kuten muillakin. On vahva tukiverkosto, hyviä ihmisiä ympärillä, se on sellainen rikkaus, josta olen kiitollinen ja muistan aina arvostaa. Olen pienestä onnellinen ja arjen jutut riittää.

   En osaa sanoa, usein kommentit menevät suoraan roskakoriin ja se ettei ano tule kuulluksi ja ja jatkaa, kielii mielestäni hieman pakkomielteisestä käyttäytymisestä.

   Jäänee pohdintaan, suljenko anonyymi kommentin, jos tilanne äityy oikein pahaksi, ehkä on pakko.

   Kiitos sinulle lämmöstä, ymmärtäväisyydestä ja arvostan, että osaat katsoa laajasti ja yrittää ymmärtää anonyymiäkin, niin hyvä ihminen toimii. <3

   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja osanotosta, Osku oli lempein ja ihanin ja ikävä on kova. <3

 • Mulla ihan alkoi mahassa velloa ja oksettaa, kun tyrmistyneenä luin noita saamiasi viestejä. En vaan voi käsittää, millä oikeudella niitä lähettävät! Sinä kun et taatusti ole tehnyt pahaa heistä kellekään.

  Meinasin ensin ehdottaa, että mitä jos sulkisit kommentoinnin anonyymeiltä kokonaan, niin säästyisit näkemästä moista epäoikeudenmukaista kuraa. Mutta sitten ulkopuolelle jäisivät tosiaan ne kiltitkin anonyymit, joita itsekin olen puolustanut ja joilla ei ole bloggerissa profiilia tai google-tiliä, jolla kirjautua.

  Kertakaikkisen ikävä tilanne ja tuntuu kurjalta olla tämän suhteen ihan kädetön, kun en pysty mitenkään auttamaan 😔. Paitsi olemalla sun puolella niinkuin tähänkin asti ❤️.

  Ja voi Osku-pappaa, josta nyt tuli kissaenkeli 😿 ❤️.

  Lähetän täältä vanhat kunnon haliruttaukset ❤️❤️❤️.

  • Annukka ihana. <3

   Tuo onkin vaikea tilanne ja voi olla toki mahdollista, että joudun sulkemaan anokommentoinnin, jos tilanne äityy. Mutta vielä hyvyys voittaa eli ne kivat anonyymit ja heitä arvostan yhtälailla, kuin kasvoilla kommentoijia, koska toki ymmärrän, että kaikki eivät halua nimeään ja kasvojaan nettiin ja kommentoiminen voi jopa pelottaa. En itse uskaltanut kommentoida minnekään, ennen kuin perustin blogin.

   Lämpösi auttaa, se että olet siellä ja olet ollut jo vuosia, olet huippu. <3

   Osku-pappakin vielä, ihanin Osku.

   Täältä saat samanmoiset, kyllä tiedät, oot mulle spessu. <3

 • Täällä ollaan hengessä mukana. Ehdoton EI kiusaamiselle! Minulle läheistä ihmistä on nettisolvattu ja sekin on mennyt yli lain rajojen. Hyvä, että teit tutkintailmoituksen poliisille. <3

  • Ikävää kuulla ystävästi, kiusaamista on niin paljon, että tulee jopa voimaton olo. Mutta pitääkö antaa asian olla, ei pidä, ehkä edes yksi ymmärtää lopettaa ja se olisi jo jotain sen.

   Hyviä unia ihana Irina. <3

 • Toivottavasti kiusaaja paljastuu.
  On niin halpa arvoista alentua kiusaamaan toisia.
  En ymmärrä mitä iloa siitä vois olla.
  Tiia, tuot paljon iloa ja ajattelemisen aihetta meille lukijoille.
  Kaikkea hyvää sinulle ja mukavaa viikonloppua. Olemme tukenasi ❤️
  >Leenalii

  • Joku ei halua tuottaa iloa vaan himmentää toisen iloa ja saa siitä tyydytystä.

   Kiitos sinulle ja sinä olet tuonut minulle hyvin paljon iloa, kiitos lämmöstä ja myötäelämisestä ja tuesta.

   hyvää yötä Leenalii. <3

 • Olen tosi pahoillani puolestasi.
  Pakkohan sen on olla niin, että ihminen joka on suht tasapainossa elämässään ja tunteissaan, ei valuta myrkkyä ympäristöönsä.
  Olet rohkea kun uskallat ottaa kiusatuksi tulemisen esille, ja ryhtyä toimenpiteisiin kiusaajia vastaan.
  Itseäni on kiusattu koulussa, ja somen kautta myös pienemmässä määrin.
  Varsinkin kouluaikojen kiusaaminen on jättänyt jäljet jotka vaikuttaa monin tavoin vielä tänä päivänäkin.
  Olet sydämellinen, aito ihminen, ja toivotan sinulle ja perheellesi oikein leppoisaa alkutalvea ja joulun alusaikaa.

  • Näin se juuri on, ei onnellinen ihminen kiusaa eli mitä kertoo itsestää anonyymi, siinäpä se.

   Voi ei, onko sinua kiusattu myös somessa? Jos haluat voit laittaa tästä yksityisviestiä. Olet aina niin kultainen, miten noin kilttiä voi kukaan kiusata.

   On totta, että itsekin kannan vielä lapsuusajan kuormaa ja on monella tapaa määrittänyt identiteettiä, valitettavasti.

   Kiitos kauniista sanoista ja kuin myös sinulle samat sanat.

   ihanaa talviaikaa sinulle Heli ja teillähän siellä taitaa jo olla kunnon talvi. <3

 • Aikamoista kieltä ovat anonyymikiusaajat käyttäneet,uskomatonta. Heiltä vaan puuttuu sitä mitä sinulla on eli kateuttahan tuo on. Kyllä sinä pärjäät tuolla asenteellasi, hyvää viikonvaihdetta Tiia 🙂

  • Kyllä minä pärjään, elämä kantaa ja läheiset ihmiset ja te siellä <3 Sydämelliset kiitokset Pihakeiju ja mukavaa viikonloppua sinulle. <3

 • Vahva ei kiusaa tai juurikin näin, että ”only people who are not happy with themselves are mean to others” – voisiko paremmin kuvata motiiveja minkä tahansa kiusaamisen takana.

  Kun oma paha olo purkautuu, tielle voi sattua kuka vaan, se voi olla laulaja, tv-tähti tai suosittu bloggaaja. Silloin vaikka Miss Universum saattaa joutua ammuntalinjalle ja saa kuulla olevansa ruma läski.

  Satatuhatta pistettä, että olet jaksanut viedä asian eteenpäin ja kirjoittanut todella hyvän postauksen aiheesta, vieläpä tilanteessa, jossa teillä surraan rakkaan perheenjäsenen poismenoa. Olet todella meidän kaikkien somevaikuttajien äänitorvi ja puolesta puhuja. Hyvä, että me bloggaajat pidetään toistemme puolta, annetaan vertaistukea toisillemme ja julistamme yhteen ääneen, ettemme salli kiusaamista.

  Minussa elää pieni toivon murunen siitä, että kiusaaja lukee kaiken tämän ja kokee omantunnon pistoksen, miettii omia motiiveitaan ja sitä, että kuinka kauan hän tuntee hyvää oloa, kun antaa näppäimistön laulaa jättämällä asiattoman kommentin. Se on jo paljon, jos hän edes hetkeksi pysähtyy ja jättää tänään kirjoittamasta jollekin toiselle rumia sanoja. Ehkä hän huomennakin jättää kommentoimasta, parempi ehkä että lopettaa blogien lukemisen kokonaan ja siirtyy muihin aiheisiin elämässä.

  Kaukotukihalaus & universumin kaikki kulta- ja timanttipölyt sekä hyvät energiat nyt sinulle ja koko perheellesi, olen aina tukenasi <3

  • Ihan samaa mieltä, juuri naulankantaan tuo lause, johon törmäsin tutun instassa. <3

   Ihan juuri näin ja eihän noissa ole mitään päätä eikä häntää, kun tarkoitus on vaan yritys loukata.

   Suurena kissaystävänä tiedät mitä parhaan ystävän poismeno on. <3 Suuri suru. Mutta silti en lannistu ja kukaan ei voi minua lannistaa. Vertaistuki on korvaamaton ja miten olet vuosien aikana tukenut, ikikiitollinen kaikesta Heli.

   Eletään toivossa, että jokin siellä sydämessä notkahtaisi ja ymmärrys, että jota kiusaan on myös ihminen.

   Kiitos universumin timantti-ja tähtipölyistä, niin kivasti kuvattu, asia johon itse uskon.

   Ihanaa, että olet ja tiedän sen ja sen olen saanut monesti tuntea.

   Kivaa viikonloppua Heli. <3

 • Minä vaan menen ihan sanattomaksi kun luen tätä sinun blogia. Olen pahoillani että olet joutunut elämäsi aikana kiusaamista kohtaamaan. Sitä kun toivoisi että me kaikki saisimme ihan vaan olla ja elää niin kuin haluamme ilman suruja/murhetta.. Niin paljon voimia ja osanotot koko teidän perheelle♥️ Osku oli niin suloinen♥️

  • Se olisi niin kaunis utopia. <3 Toki somemaailma on jotenkin erityisen raaka.

   Kiitos niin paljon ja Osku oli kyllä ihana, kiitos lämmöstä ja tuesta Päde. <3

 • Huh, mitä olet joutunut sietämään! Tulee ihan raivo noiden ääliöiden kanssa. Hyvin vaikea ymmärtää heidän motiivejaan, vaikka jotain todella surullista siellä täytyy olla. Ei kukaan elämäänsä tyytyväinen ihminen kaada toiseen niskaan tuollaista paskaa. Oon ylpeä, että puutut tähän. Kiusaamisesta ei pidä vaieta.

  • Juuri näin, ei onnellinen ja itsensä kanssa tasapainossa oleva kiusaa. Kuten sanottu, jotkut kokevat, että elämä on heille jotain velkaa ja pahaa oloa pitää purkaa ympäristöön. Sinä olet Pekka Hyysalon kanssa reissannut ja Pekka on upea esimerkki siitä, että näin ei tarvitse olla ja toistan itseäni, mutta heikot sortuu elon tiellä.

   Kiitos lämmöstä ja ystävyydestä Sanna. <3

 • Joka kerta järkytyn ihmisistä jotka kiusaa, vaikka itekin oon joutunu somekiusaamisen ja maalittamisen uhriksi. Miten niin monet kuvittelee et on ihan täysin ok kommentoida toiselle tollasia?

  Ja se kun ihmiset sanoo et älä välitä. Totta helvetissä sitä välittää ja se sattuu! Joskus naurattaa ja huvittaa ja vaan lievästi ärsyttää, mut tollanen systemaattinen kiusaaminen ei ole pätkääkään hauskaa.

  Mua maalitettiin Yle Perjantai ohjelman jälkeen niin, että tuntu et halusin vaan kuolla. Pahinta oli mun lapseen kohdistuva viha. Mulle tultiin ihan oikeesti kommentoimaan että ”tapa ittes ja n**kerilapsesi” ja sen jälkeenkin esim. mun lapsen kuvalla on tehty rasistinen profiili instaan. Ihan_vitun_sairasta! Rikosilmotuksiakin oon tehny, mut eihän ne mitään noille tee. Etenkin jos sata ihmistä laittaa sulle viestiä, miten sä ne kaikki ilmiannat?

  Voimia sulle. Ja täältä yks positiivinen ääni sun jutuille!

  • Somessa kun tätä on paljon, ns. ryhmätyhmyys iskee, kun tuokin, niin minäkin ja siten tämä on hyväksyttävää, no voin kertoa, ei ole.

   Joskus joo naurattaa, niin hölmöjä kommentit ovat, mutta toki ei kenelläkään voi olla panssaria koko ajan päällä.

   Tuota en kestä, mitä olet saanut kokea on kaikkein pahinta julmuutta. Lapsia ei koskaan, eikä missään nimessä saa kiusata. Onhan tämä maailma mennyt ihan hulluksi, kun Trumpinkin kaltaiset mahtiukot kiusaavat vaikka Greta Thunbergia, lasta! He kokevat Gretan uhaksi, ehkä joksikin mitä he itse haluaisivat olla, mutta ovat jo politiikan antaneet politiikan korruptoida tai ehkä kokevat olonsa uhatuksi. Oli niin tai näin, ei koskaan saa lapsia solvata, mutta jos sitä tekee valtaa pitävät ukotkin, niin toivo on kyllä menetetty. Tulin todella surulliseksi tästä sinun ja lapsesi kohtaamasta julmuudesta. Nämä omat tuntuvat täysin hölynpölyltä kokemasi rinnalla.

   Tuo on jo vihapuhetta ja vihapuheisiin pitäisi polisiin tarttua vielä tanakammin, sillä ääri-ilmiöitä ei saisi syntyä, joka nostaa nyt päätään monessa maassa. Eikö historia opeta meille mitään vaan toistetaan samoja virheitä. Ymmärrän toivottomuutesi ja sen, että poliisin kautta nämä prosessit ovat hyvin hitaita, some on karannut ns. käsistä. Mutta se, että on tietoisuus, että uhka on polisiin ja someturvan taholta päällä, ehkä se hillitsee edes vähän kiusaamista, jota omakin kiusaajani harjoittaa useammalla alustalla ja varmasti useampia ihmisiä kohtaan.

   Kiitos niin paljon ja hurjasti lämpöisiä ajatuksia sinulle ja lapsellesi. <3

 • hei! Toivon ettet poistaisi anonyymikommentointia. Silloinhan nämä kyseiset k**ipääanonyymit voittaisivat.

  Nouset Tiia näiden yläpuolelle ja teet sitäkin enemmän postauksia esim hampaistasi (jotka ovat minusta täydelliset ja kauniit), mukeista ja kaikesta hömpästä ja kaikesta mistä milloinkin lokaa tulee.

  Tee kerran kuussa postaus kaikista saapuneista 'ihailijaposteista' -laita postit näkyville ja kerro heille että tsadaa, ruutu on nyt teidän! Ottakaa ilo irti, sillä saatte nyt hetken kaipaamaanne palstatilaa. Nauttikaa nyt, kun muuten ette elämässänne varmaankaan tämän kummemmin estraadille pääse.

  No tää oli siis puolet totta, puolet leikkiä 😉 tästä aiheesta riittäisi tarinaa pitkään. Mutta lyhyesti sanottuna, aikansa sitä katsoo ja kuuntelee ja sit tulee rajat vastaan. Hyvä että pistit poliisiasiaksi, ehkä hetkeksi asia rauhoittuu.. kunnes taas… :/

  Hyvää matkaa Oskulle kissojen taivaaseen <3

  terkuin Tiina

  • Juurikin näin, sitä iloa en toki halua anolle antaa, ettette te muut ihanat pääsisi enää kommentoimaan ja teitähän on tuhat kertaa enemmän, kuin kiusaajia.

   Kiitos kovasti hammaskehuista, lämmittää kuule, koska en ennen anoja ajatellut, että hampaani ovat sen kummemmat kuin muidenkaan, mutta hymyäni ei anot lannista.

   Kyllähän tässä jonkinlainen huomionhaku voi olla myös kyseessä tai sitten on vain tärkeää yrittää sivaltaa, ei edes kiinnosta ymmärtää, kun lopputulema on kuitenkin kiusaaminen, mikä ei ole hyväksyttävää.

   Juurikin näin, blogissa kiusaaminen säännönmukaisesti suhahtaa roskakoriin, mutta julkinen ryvetys vauvapalstalla oli se, jota en voinut katsoa enää hiljaa vaieten.

   kiitos niin paljon Tiina, Osku oli ihanin kisu. <3

   Lämpöisiä ajatuksia ja mukavaa viikonloppua sinulle. <3

  • Kiitos kauniista sanoista Mirva, ne todella lämmittää. Teidän kaikkien kommentit kielii sitä, että hyvyys voittaa aina ja kiitos siitä hyvyydestä <3

   Ihania unia sinulle. <3

 • Hienoa, että olet ottanut härkää sarvista kiinni ja edes yksi ano jää kiinni. Tiedät, että olen täältä jo kauan kauhistellut, mitä kaikkea sinä ja moni muu on saanut kestää ja aikoinaanhan meillä oli se somekiusaamisen vastainen kampanjahaastekin, jonka alulle laittajaa en nyt muista. Ilkeitä kommentteja jättäviä anoja lienee monenlaisia, mutta en löydä yhtään hyväksyttävää syytä tällaiseen kommentointiin tai keskustelupalstojen haukkumiskommentteihin. Kaikkein pahinta on, jos näiden annetaan rellestää vapaasti, sillä maailmalla ja ehkä jo Suomessakin on nähty etenkin nuorten kohdalla todella ikäviä seurauksia somekiusauksen kohteeksi joutuneilla ihmisillä. Kun näen tuollaisen todella ilkeän kommentin, on helppo uskoa, että on olemassa todellista pahuutta. On olemassa ei vain kateellisia, ilkeitä tai sairaita ihmisiä vaan myös oikeasti pahoja ihmisiä. Ja toivottavasti mahdollisimman moni somekiusattu ottaa sinusta nyt mallia ja pistää kapuloita rattaisiin edes osalle näistä. Parasta olisi, kun tulisi vielä nimetkin tietoon; Englannissahan paljastui juuri eräs todella tunnettu äitisomettaja, joka oli keskustelupalstoilla trollannut muita somettajia – jopa omaa miestään. Aikamoinen shokki joutua nimellään vastaamaan kysymykseen, miksi. Mutta hienoa, Tiia, että pistit toimeksi ja uskon, että muut tulevat perässä. Ilkeitä kommentteja ja vihapuhetta ei todellakaan tarvitse sietää!
  Ja voi sentään – olen reissussa, enkä ole huomannut Osku-uutista ollenkaan – voimia ja halauksia sinne ihan hurjan isolla sylillä – niin tiedän, miltä tuntuu luopuminen perheenjäsenestä ❤️

  • Meillä muuten oli ja ehkä olisi ollut hyvä laittaa taas uudelleen kiertämään. Tämä syntyi vaan niin lennokkaasti. Oli ajatus kirjoittaa Oskusta, mutta se olisi mennyt yhdeksi nyyhkimiseksi ja kun ano sopivasti taas tuikkasi, niin että aamulla taas viesti odotti, niin tuli sellainen voimaantuminen (inhoan tuota sanaa), että ei hitsiläinen tässä on asia, jolle tarvitsee tehdä nyt jotain.

   Mielenkiintoista on, että vaikka en ole vauvalta pyytänyt yhdenkään ketjun poistoa, niin kaikki on nyt poistettu, kun tein heille tarkistuspyynnön ketjusta, joka oli jo poistettu. Kiitos heille, mutta pakko on sanoa, etten ymmärrä lainkaan näitä alustoja, jotka saa mainosklikkejä käynnistä, että ihmisiä ryvetetään ja vielä maailman ihanimpien vauvapalleroiden sivuilla. Ehkä tulisi tehdä ryhmäpostaus itse vauva sivustosta. Kaikki vaan ei istu sananvapauteen.

   Sepä juuri, tässä on niin monessa liemessä keitetty, että olen vahva ja jo paljon elämää ja koettelumuksia nähnyt, mutta entäs joku herkempi sielu, joku joka on masentunut, tälläinen anonyymi jatkuvana pommitteluna voi pilata jonkun ihmisen elämän, viedä sen. Yksittäin nämä kommentit jopa saattaa naurattaa, mutta säännönmukainen stalkkaus, jonkinlainen addiktio ei ole enää tervettä ja siksi tästä tulee jo kovin likainen olo, koska tämä on jatkuvaa.

   Luin tuosta englantilaisesta naisesta ja meni ohi se, miksi kiusasi miestään, hakiko heille huomiota ja sääliä. Juurikin tämä, ollaan sitä niin voimissaan, mutta kun kasvotusten kysytään miksi, niin kenen puntti tutisee silloin.

   Toivon, että tästä postauksesta on jollekin apua, esim. näköjään jo sillä, että vauva sivustolta saa poistettua itseen kohdistuneen töryn vaikka se haava on toki ihmiseen jo ehtinyt syntyä. Toisekseen someturva.fi tietoisuutta on hyvä lisätä, jos joku ei tiedä, että apua on ja sitä myös saa.

   Osku, sanopa muuta. Muistan niin hyvin, kun teidän kisu menehtyi ja meidän Onni hyvin samoihin aikoihin ja teidän kisua kun näki blogissa, niin kovin kissaan kiintyi. Ikävä jää ja kauniit muistot, ei ole toista Oskua. <3

   Sydämellistä viikonloppua ihana Lady ja kiitos. <3

 • No huhhuh, onpa ilkeitä kommentteja!

  Valitettavasti Suomessa kunnianloukkaukseen suhtaudutaan aika vähäpätöisenä rikoksena, joka harvoin johtaa syytteeseen ja poliisilla on rajalliset resurssit tutkia niitä. Sinänsä tämä on todella valitettavaa, koska silloin myös moni lapsi ja nuori jää vaille tarvitsemaansa tukea ja ilkeilykierre on vaikea katkaista. Toivottavasti nyt tulee poikkeus ja päinvastainen esimerkki, että ilkeilystään voi jäädä kiinni.

  Tiedän, mitä mieltä olet, mutta haluan silti sanoa, että älä välitä ja paina paskan kohdalla ihan saman tien deleteä ja jatka eteenpäin elämääsi pää pystyssä.

  Tsemppiä! Toivottavasti kiusausputkikatkeaa.

  Vielä myös tätä kautta osanottoni Oskun poismenon johdosta.

  • Meno on kyllä kuin villissä lännessä. 😉

   En tehnyt itse asiassa rikosilmoitusta, koska se vaatii sen, että vaadin henkilölle rangaistusta. Minua ei kiinnosta rangaistus vaan, että ihminen itse miettii omia toimiaan. Tein ilmiannon poliisille ja someturvalle laitoin kuvakaappaukset kaikista. Eilen juttelin ystäväni kanssa, hän soitti ja hänen miehensä on poliisi, niin kyllä nettikiusaaminen on revennyt käsistä, mutta julkinen haukkuminen ja parjaaminen on kunnianloukkaus, kun se on juurikin julkista. Hyvää ilmiannossa on, että kun jotain tapahtuu, sama henkilö nousee esiin muualla tai mitä tahansa, on isompi nippu asioita tiedossa.

   Kuitenkin minulle olisi tärkeintä, että kiusaaja miettisi miksi ja lakkaisi kiusaamasta kaikkia joita kiusaa ja jossain kohden, kun asiat etenee, saan tietää henkilöllisyyden ja voin itse kysyä häneltä miksi.

   Näin taas jatkossa mennään, deletellä ja siinä olet oikeassa, mitään tilaa ei voi näille antaa. Aika ajoin, kun tässä on jo kyse kiusanteosta, stalkkaamisesta ja jonkinlaisesta epäterveestä addiktiosta, niin on pakko herätellä, että pitäisikö henkilön lopettaa ja miettiä mitä voisi omassa elämässä tehdä paremmin.

   Kiitos niin paljon Rva Kepponen ja kiitos kovasti sanoista Oskun puolesta. <3

   Lämpöisiä ajatuksia viikonloppuun. <3

 • Olin kovasti koulukiusattu, mutta nyt aikuisena tajuan että pahimmat kiusaajani olivat itse rajoilla eläjiä, jotka koettivat päästä edes jonkun yläpuolelle. Omat anonyymit blogiseuraajani ja kommentoijani ovat pääosin ihania, upeita naisia, yksi tai kaksi ilkeää oli takavuosina,mutta hekin antoivat periksi lopulta. Minulla onneksi riitti viileän rauhallinen vastailu lannistamaan heidät.

  Voi ihana Osku, turvallista matkaa sateenkaaren taa❤️

  • Hienosti kuvattu, näinhän se on ja tuo auttaa ymmärtämään ja parantaa omia haavoja, että kiusaajilla ei ollut hyvä olla. Klisee mutta totta, hyvä ja tasapainoinen ihminen ei kiusaa, ihminen joka on tyytyväinen itseensä.

   Olen joskus bongannut blogissasi yhden ilkeän kommentin ja peukut sulle, miten tyynesti vastasit, se oli coolia. <3

   Kiitos niin paljon, Osku voi sanat ei riitä miten ikävä on. Hassu juttu kuitenkin kävi, Miki nukkui viime yönä ensimmäistä kertaa meidän sängyssä. Olisiko ollut, että Miki jäi oskun jalkoihin, koska Osku oli talon herra.

   Ihanaa lauantaita Tuuli. <3

 • Jotkut ovat pahoja luonnostaan. Minunkin puhelinnumero oli laitettu Kuka soitti sivulle, vanhan mummun joka ei ole koskaan tehnyt mitään pahaa kellekkän.

  • Ihan kamalaa, olen niin pahoillani puolestasi. Monesti nämä kiusaajat juuri ottavat uhreiksi kilttejä, koska he vallanhimossaan tiedostavat, etteivät kiltit vastaa heille takaisin. Surullista ja heidän todellista pienuutta.

   Paljon sinulle halauksia, tulin surulliseksi puolestasi. <3

 • Lämpimät osanottoni Oskun poismenosta! Teidän rakas perheenjäsen ❤🐾. Olet varmaankin nähnyt tämän artikkelin, mutta liitän linkin varmuuden vuoksi tähän: https://yle.fi/uutiset/3-8895411
  Sitten tuohon toiseen aiheeseen.. Hyvä, että kirjoitat asiasta, koska saatat ehkä auttaa/pysäyttää nämä kyseiset anonyymit, joilla ei voi mennä hyvin, jos tuolla tavoin käyttäytyvät. Ihmisen aivot kehittyvät 25 ikävuoteen asti. Olen tosi huolissani, jos kirjoittajat ovat sitä vanhempia. Voimia sinulle tuon kaiken sietämisessä! t. Kääkkä kukkahattutäti (hauskaa, kun näitä satelee niin politiikoilta kuin anonyymeiltä.. nämä kääntyvät voimaannuttaviksi sanoiksi voimasanojen sijaan.. olen mielelläni kääkkä kukkahattutäti 😉).

  Sitten vielä tärkein eli Oskun muistolle:

  Rakkaat lähtevät,
  jää tyhjä tila muistojen asua.
  – Helena Anhava –

  • Hei Ninnu, kiitos ja nyt luin ja kyllä samaistuin. Mm. tuo veivaaminen veinkö riittävän ajoissa lääkäriin tai olisiko vielä voinut odottaa, ovat tunteita, jotka risteilevät niin Onnin ja Oskun suhteen mielessä. Eläinlääkäri oli lempeä ja sanoi, että teitte aivan oikean päätöksen ja ne sanat olivat meille tärkeät. En muista, että Onnin tapauksessa olisi sanottu näin ja jotenkin koen, että Osku lähti täältä lempeämmin. Kaikella on merkitystä tuossa hyvin herkässä tilanteessa. Nuo Anhavan sanat ovat niin totta, kaunista, kiitos kun jaoit ne. <3

   Kyllähän nuo kommentit kielii, että kyseessä saattaa olla nuori kommentoija tai sitten, kuten Hanna Gullichsenin tapauksessa, samaa epäilen tässä, hän vaihtelee tyyliä ja kirjoittaa itse itselleen. Eli välillä kommentit ovat kirjakieltä ja välillä nuorekasta puhekieltä. 😉 Mutta olet oikeassa tuossa, miten aikuinen ihminen voi kiusata ja minkälaista esimerkkiä annetaan meidän nuorille, aikuiset ovat kaikkein kamalampia somessa, mikä on järkyttävää!

   Hihi mielestäni tuo kääkkä sana on mainio ja olen oikein mielelläni kääkkä, en koe sanaa loukkaavaksi millään muotoa ja ollaan kääkkiä kukkahattutätejä yhdessä.

   Ihanaa viikonloppua sinulle Ninnu. <3

  • Kiitos Tiia <3. Eräs ystäväni sanoi minulle kerran, kun mietin vanhan melkein 16-vuotiaan koirani päästämistä ajasta ikuisuuteen, että mielummin päivä liian aikaisin kuin päivä liian myöhään. Se lohdutti. Pääasia on, etteivät rakkaat perheenjäsenemme kärsi liikaa/turhaan viimeisinä aikoinaan. Uskon, että eläinten ystävä, kuten sinä, vaistoo milloin on oikea aika. Hyvää viikonlopun jatkoa! <3

  • Tuo on niin hyvin sanottu, kiitos vielä tästä Ninnu ihana. <3 Nyt oli aika vaikka toki Osku oli vanha ja varmasti oli jonkinlaisia iän tuomia kipuja jo, mutta Osku kuitenkin myös vielä nautti ja nautti viime kesästä ja nukkui auringon lämmössä. Tiesimme, että on Oskun viimeinen kesä. <3

   Ihanaa sunnuntaita Ninnu. <3

 • Mietin, voisikohan olla narsismi kyseessä. Jos narsisti ei saa tutuilta ja ystäviltä "täyttymystä" psykologiselle pelilleen, hän siirtyy tuntemattomiin tai tuttuihin kasvoihin somessa. Kaikkein karseinta on jos hän on vielä tuttu, ja esiintyy nimenomaan anonyymina. Itsellä kokemusta ihmisestä, joka aluksi alkoi pommittamaan blogissani (kommentit poistin) ja paljastumisensa jälkeen siirtyi minun suosikkibloggaajien ystäviksi kirjoittelemaan rivien välistä, arvatenkin minusta. Ja vielä oman näkemyksensä, mitkä suurelta osin ovat täyttä puppua. Nimettömänä kun kirjoittaa, ei jää ns. kiinni. Näissä kiusaamisjutuissa minua ainakin helpottaa se tieto, että kiusaaja ei ole terve, ja se että narsisti pelaa aina psykologista peliä, jonka hän aina voittaa, omasta mielestään. Jätän hänet omaan arvoonsa ja ohitan kaikki hänen laittamansa vihjailevat tai suorat viestit.
  No, kyllä nuo harmittavat tosi paljon ja olisi oikeus ja kohtuus että tuollaiset ihmiset joutuisivat vastaamaan sanoistaan. Puskasta kun on niin helppo ampua.

  • Kaikki on toki mahdollista. Tässä kuviossa oli sellainen keissi, että yritin anonyymille rakentavasti selittää, kun hän intti, että olen tehnyt virheen ja tämä virhe otti hänelle koville. Kyseessä on blogini banneri. Yritin myös selittää hänelle, että banneri on muutoksessa ja kyseessä on prosessi ja nimi on vielä muuttuva. Hänelle oli äärettömän tärkeää saada minut myöntämään, että olen väärässä ja kun rauhallisesti vastailin hänelle, lopulta syntyi nimittely ja seuraavaksi kosto vauva.fi sivustolle eli tämä käyttäytyminen kyllä täyttää toki narisismin tunnusmerkit. Kostaa, kun en taivu hänen tahtoonsa. Tästä blogini bannerista tuli hänelle hetkellinen pakkomielle ja muutenkin jokaiseen blogipostaukseen kommentointi on pakkomielteistä.

   Joten en osaa näin pienillä eväillä analysoida, onko narsismia, onko addiktiota, onko omaa pahaa oloa, onko kaikkea yhdessä, mutta toki onnellisen ihmisen toimintaa tuo ei ole. Onni on kuitenkin monesti asenne, ihminen voi miettiä, ärsyynnynkö tuosta ja tuost ja miksi ärsyynnyn, miksi joku asia aiheuttaa minussa miltei raivon. Esimerkiksi joissain ihmisissä, kun joku ei osaa yhdyssanoja tai ei osaa lausua englantia, mikä tarve on jollain olla ns. toisen somepoliisi/kielioppipoliisi tai mikä tahansa.

   Tälläinen juontaa toki siihen, ettei salli itse itselleen tuollaisia asioita, kyseiselle henkilölle on esimerkiksi häpeä tehdä kirjoitusvirhettä, yhdyssanavirheita tai kokee tilanteen noloksi, että puhuisi väärin kieliä. Eli kaiken takana on häpeä, joka lopulta johtaakin sitten lapsuuden kokemuksiin.

   Joillain ihmisillä ei ole eväitä, tutkia näitä asioita itsensä kautta, muissa ihmisissä on vika, vaikka se mikä ärsyttää, sehän on ärsyyntyneen juurikin oma ongelma. Jotkut ihmiset eivät osaa kysyä itseltään miksi, viedä matkaa sinne lapsuuteen asti, miksi muut niin ärsyttää, miten ne kehtaa, ai niin, kun en itse kehtaa, kun itse häpeän, että toimisin noin tai tekisin virheen. Siihen perään vielä kysymys, mitkä lapsuuden kokemat juontaa siihen, että en salli itselleni näitä asioita, miksi häpeän, mitä tilanteita on lapsuudessa tapahtunut, onko minua kiusattu, olenko kokenut kovia, onko lapsuuteni ollut ankara, en ole saanut näkyä ja kuulua ja minua ärsyttää, kun ihmiset näkyy ja kuuluu.

   Joten kyllä narsismikin syntyy sieltä rakkaudettomasta lapsuudesta. Kun lusikalla on annettu, ei voi kauhalla ammentaa. Narsismilla on hyvä ennuste, mutta kun narsisti ei huomaa itsessään vikaa, ei narsisti koskaan hae apua ja näin jää katkerana miettimään ja kostamaan muille. Narsismin tuhovoima on aivan järkyttävä ja kokemusta on.

  • Piti kommentoida kahdessa osassa, koska kommentista tulisi liian pitkä.

   On todella ikävää, että olet kokenut tuollaista. Narsistihan on sellainen, että hän piilossa juonii, ilkeilee ja kostaa ja muut lumoaa ja muut ihmettelee, miksi muka näin ihana ihminen olisi sinulle ilkeä. Kun muut oppii tuntemaan narsistin ja narsisti tuudittautuu ihmissuhteen itsestäänselvyyteen, alkaa sama juttu, narsisti alkaa ottamaan valtaa. Herkemmät voivat suorastaan tuhoutua narsistin ikeessä ja ainoa oikea lause mitä voi narsismin lähellä oleville ihmisille sanoa, juokse karkuun, pakene. Valitettavaa on, että narsisti etsii aina uuden uhrin ja hänellä on aina oma pieni hovinsa.

   Narsitilla on planeetta, jota muut kiertää eli maailman napa, keskiö. Kun muut pelinappulat eivät pelaakaan narsistin peliä, tulee kosto, joka voi olla aivan hirvittävä. Mm. ystävän elämää seuranneena, puoliso haastanut oikeuteen monet kerrat, koska ei kestä avioeroa ja haluaa loputtomiin kostaa toiselle, että narsisti on hylätty. Pahintahan narsistille on hylkäys ja lapsuuden hylkäyskokemuksista kaikki juontaa, tavallaan puoliso on kuin uusi äiti tai isä.

   Kun narsisti huomaa, että toinen on vahvempi, narsisti voi jopa kunnioittaa tälläistä henkilöä, mutta yleensä narsistit etsivät kilttejä ja heikompia ihmisiä uhreikseen ja näin he voivat tuntea loputonta ylemmyyden tuntoa ja yrittää täyttää tuota tyhjää aukkoa, joka on lapsuudessa syntynyt. Rakkaan anopin sanoja lainatakseni, "huonolla itsetunnolla varustettuja paskiaisia."

   Huono itsetunto, lapsuuden kokemat ym. on kaiken takana. Ehkä tälläinen auttaa meitä ymmärtäämään näitä heikompia astioita, eivät he muuta osaa, eivätkä kykene, ollaan me vahvempia.

   Sydämellistä viikonloppua Tuulikki ja voimia sinulle, olet kokenut ikävää psykologista peliä, joka järkyttää rehtiä mieltä.

 • Kaikki mahdollinen sympatia ja empatia on vuodatettu jo edeltäviin kommentteihin joten en osaa kuin toivottaa sinulle tsemppiä ja mukavia joulunaluspäiviä.
  – Seijahannele

  • Seijahannele, kiitos lämmöstä ja tuesta, kaikilla teidän kommenteilla on valtava merkitys. Jos niitä ei olisi, olisin blogin puolella varsin yksin. Eli kiitos ja sydämellistä viikonloppua sinulle. <3

 • Yhdyn täysin edellisten kommentoijien ajatuksiin ja kauhistelen sitä vihan määrää, mikä on tuollaisella anonyymillä, joka jaksaa päivästä toiseen ilkeillä!!! Ei auttanut sekään, ettei kommentit päässeet julkisuuteen, vaino vain paheni. Vaikuttaa ihan samalta, kuin televisiossa näytetty juttu aiheesta, kuinka nettikiusaaminen vie voimat ja saa masentumaan. Enkä ihmettele! Toivon sydämestäni, että tälle hommalle ja ilkeydelle tulee lopulta päätös ja se tyyppi saadaan kiinni, joka lietsoo tätä pahaa ympärilleen. Mutta onneksi olet ollut vahva ja vienyt asian eteenpäin. Olet kaunis, lämmin ja iloinen persoona, älä anna tämän lannistaa sinua!!!

  Osanotto Oskun menehtymisen vuoksi ja koeta jaksaa <3

  • Tässä oli jo kyseessä jonkinlainen ajojahti, addiktio eli sen takia tälle on nyt laitettava stop, koska tämä ei ole enää normaalin parin hassun ilkeän kommentin satunnaista länkytystä.

   Kiitos samoin Minna ja kiitos myös siitä, että olet ystävä ja aina valmis kuuntelemaan oli aihe mikä tahansa. <3

   Kiitos Minna ja sydämellistä viikonloppua teidän perheelle. <3

 • Kohtele toisia, kuten haluat itseäsi kohdeltavan. Näin se menee, sillä eniten kiusaaja lopulta satuttaa itseään, jos ei osaa lopettaa. Kuten sanoit niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kiusaamisen ei ole koskaan oikein ja siksi siihen pitää aina puuttua. Toivon, että sinun osaltasi tämä loppuun nyt tähän.

  Minua kiusattiin koulussa kokoni vuoksi. Silloin siihen ei kukaan aikuinen puuttunut. Se jätti jälkeensä. Ensimmäisessä pidemmässä parisuhteessani koin henkistä väkivaltaa,joka vei viimeisetkin rippeet itsetunnostani. Onneksi tämä henkilö ei ole enää elämässäni. Mutta tuosta kuopasta nouseminen on kestänyt vuosikymmeniä enkä tiedä olenko vieläkään päässyt ihan kokonaan pois sieltä montusta.

  Osanottoni rakkaan Oskun poismenon johdosta ❤️

  Hyvää viikonloppua sinulle,Tiia ♥️

  • Näin se juuri menee. <3 Ja toden totta, kyllä kiusaaminen lisää vaan ihmisen pahaa oloa, jossa hän selvästi velloo. Negatiivisuuteenkin voi jäädä koukkuun, eikä löydä ulospääsyä, ei ehkä tiedä edes muusta.

   Kiitos, että jaoit omia kipupisteitä täällä. Kyllä minussakin asuu aina se arka pieni tyttö, joka valittiin viimeisenä pesisjoukkueeseen ja jolle jopa motattiin kiusaamisen tiimoissa musta silmä ja ne sanat. Kyllä ne määrittääkin jotenkin valitettavasti elämää. Mutta olemme vahvoja kuitenkin ja säilyttäneet herkkyytemme, se on vahvuutta totta tosiaan.

   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikonloppua sinulle. <3

 • Hups, rustasin pitkän jutun ja kadotin sen… eikun alusta!
  Ensin,💘 osanottoni Oskun siirtymisestä taivasvartioon!💘 Näin sanon, kun uskon että meidän seniorikoiruuskin vahtii vielä tuolla aidan tykönä…Ovat aina mukana menossamme.

  Sitten… kiusaaminen. Olen pitänyt itseäni todella ymmärtäväisenä ihmisenä, mutta on muutama juttu, jota en ymmärrä, enkä edes halua. Yksi on kiusaaminen, toinen pedofilia. Kiusaaminen on nykyään niin älyttömän helppoa, liiankin.. ja ehken siellä takana on vaikka ja mitä, mutta silti, ei se ole "lupa" tehdä niin. Kirjoitin tästä johtuen omaan blogiin (kaaosvaatekaapissa siis) ajatusjatkumon, ja linkitin blogisi siihen, toivottavasti ok? Kiusaaminen jättää aina jotkut arvet, niinkuin tuo toinenkin mainitsemani asia. Ja kun sen voi aiheuttaa niin pirun helposti, niin miksi. Tämä on se asia, mitä en ymmärrä. Miksi? Huoks, se eka versio oli parempi…mutta toivon, että tämä kiusaaja tulee puhumaan omilla kasvoillaan ja syntyisi yhteisymmärrys… ja maailmassa olisi yksi kiusaaja vähemmän. Oikeastaan eniten toivon, että näitä ei tarvitisi edes tehdä, kiusaamisen vastaisia kirjoituksia..silloin ei olisi kiusaamistakaan. 🤷‍♀️ Jotenkin nyt uskon, että tiedät, että I´m with ya, ja päätän tämän rustauksen. Kun en saa siitä niin hyvää kun ensimmäinen oli..

  Voimia, tsemppiä kaikkeen ja ihanaa viikonloppua ihanuus 💘

  • Voi ei, tuo on niin ärsyttävää! Olet kultainen, että jaksat uudelleen vielä kommentoida. <3

   Kiitos lämpimistä sanoista Oskulle, tänään laitoin instassa kaikki Oskusta ottamani storiesit Osku kohokohtaan, voi itku miten ikävä taas tuli. <3

   Kiusaamista ei tarvitse ymmärtää, eikä hyväksyä, mutta toki sen ymmärrän, että kiusaajalla on paha olo itsellään, heikkouttaan hän sitä purkaa, ehkä häntä kiusattu.

   Aina saa linkata, ei tarvitse tietenkän edes kysyä, kiitos sinulle kovasti siitä. <3

   Sepä, kunpa ei tarvitsisi, mutta pahuus ei maailmasta lopu, näin se vaan on, mutta se ei tarkoita sitä, ettei sitä tulisi yrittää kitkeä. Pahuutta pitää edes yrittää harventaa.

   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Maarit. <3

 • Tiia, olet uskomaton ja vertaansa vailla. Kamalaa lukea millaisen kohteeksi olet joutunut, mutta valitettavasti tavallaan en ihmettele tätä nykyihmisten käyttäytymistä. Olin itse vuoden työpaikkakiusaamisen kohteena ja sen jälkeen en ihmettele enää mitään. Kiusaamista ei pidä missään nimessä hyväksyä tai antaa sille valtaa. Helppoa se ei ole ja vaatii mielestäni rohkeutta ja vahvaa itsetuntoa. Itse käytin tilanteessani kaiken ulkopuolisen avun mitä saatavilla oli. Kunpa jotenkin voisin sinua tässä tapauksessa auttaa. Ainakin voin lähettää mielettömästi tsemppihaleja!!

  • Tiina kiitos kauniista sanoista. <3

   Sepä se, mitään en minäkään kyllä ihmettele ja kaikkea pöyristyttävää on mahtunut elämään. Silti jotenkin tuntuu, että vielä ennen blogia, elin jonkinlaisessa kuplassa. Ihmisten pahuus on vasta valjennut oikein urakalla täällä ja muutenkin seurattuani monia muita bloggaajia tai, iltalehtien palstoja ym. Ihmiset saavat riidan aikaiseksi jopa Muumimukeista.

   Työpaikkakiusaaminen voi henkisesti lätistää ihmisen ihan pieneksi, on kokemusta. Jälkikäteen mietin, miten hyväksyin sen kaiken, mikä ihmeen valta toisella ihmisellä olikaan. Todella surullista kuulla, että työpaikalla on kiusattu. Tuntuu siltä, että kukaan ei välty kiusaamiselta tässä elämässä.

   Te kaikki autatte ehdottomasti, kaikki nämä kommentit kertoo juuri siitä, että hyvyys voittaa aina pahan. Sinä, te hyvät ihmiset, teitä on paljon. <3

   Kiitos Tiina ja halauksia sinulle takaisin, olet ihana. <3

 • Voi apua miten paha mieli tästä tuli! Onneksi laitoit asiaa eteenpäin. En silti voi olla miettimättä, mitä tuollainen tekee mielelle, vaikka kuinka olisi hyvät suodattimet ja tukijoukot. Ehkä siihenkin jollain tapaa parkkiintuu, tai pinta muuttuu tefloniksi; haukut valuvat tarttumatta.

  Täytyy hattua nostaa, että Tiia jaksat kaikesta tuosta saamastasi kurasta huolimatta meille edelleen kirjoittaa. Ehkä suhdeluku on kuitenkin lopulta oikein, meitä sinulle kaikkea hyvää tahtovia on paljon, paljon enemmän. <3 <3 <3

  Joskus mietin, kuinka siistiä olisi blogata sillä tavalla oikeasti. Isosti. Tai perustaa oma kanava, jossa voisin lasketella hjuumoria, ilman että pitäisi koskaan seistä yleisön edessä! Tyyliin stand Up. Mutta kiusaaminen on väistämättä isommin silloin myös kuvioissa. Tai ainakin riski siihen. Jaksaisinko itse ajatella noin, kuten sinä ajattelet?

  Kaikkea hyvää, myös niihin asioihin, joita et ymmärrettävästi blogissasi avaa.

  • Kyllä siihen parkkiintuu, yksittäiset hölynpölyt, jotka on niin uskomatonta hoopoilua, ei käy ihon alle. Mutta se, että joku vainoaa ja haluaa pahaa ja on riippuvainen, niin se menee jo epäterveen toiminnan puolelle ja se on sellainen asia, että sellaista en halua sietää.

   Suhdeluku on uskomaton. Miten paljon tätä on kommentoitu eri ryhmissä facessa, yksityisviestein facessa ja instassa, eilen meni koko päivä eri instansseihin vastaamisiin ja kaikki nämä kommentit on sellainen hyvän tukimuuri, että siitä ei pahuus pääse läpi.

   Jaksaisit ajatella varmaankin, ensimmäisestä kiusakommentista meni yöunet, mutta kun näitä on sadellut tässä vuosien varrella, niin ne oppii jättämään omaan arvoonsa.

   Kiitos sinä ihana Nelina ja mukavaa viikonloppua. <3

 • Aivan järkyttävää. Tämä on juuri yksi asia, mitä olen itsekin pelännyt, kun aloitin kirjoittamisen. Enkä osaa yhtään sanoa, miten olisin itse pystynyt suhtautumaan ja kestämään tämmöisen. Arvostan valtavasti sitä, että nostit tämän(kin) asian isosti esille ja että olet myös laittanut asioita eteenpäin. Onneksi sulla on voimia, vahva itsetunto ja energiaa tehdä se <3 Olet kaiken sen yläpuolella!
  Tsemppihalit täältä ja osanotto Oskulin poismenosta <3

  • Kaikkeen turtuu ja silti ei tarvitse kadottaa herkkyyttään. <3 Samaa se mieskin sanoo, miksi välittää, olet niin paljon enemmän ja näiden ihmisten yläpuolelle eli kiitos kauniista sanoista rakas Maarit ja kuin myös sinulle. <3

   Kiitos kovasti ja mitä ihaninta Espanjan aurinkoa teille. <3

 • 'Tapa, jolla kohtelet muita, kertoo sinusta paljon.' lukee tuossa Hyvä vuosi -kalenterissa seinälläni. Tämän, kun jaksaisi pitää mielessä ikävissä tilanteissa. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Aina ei jaksaisi olla ymmärtäväinen ja asiallinen. Tarkoitan tätä siis vastaanottavana osapuolena, kun kuraa lentää ja roiskuu. Tiia, vahvuutesi on rohkeus, jota ihailen. Hienoa, että pistät toimeksi etkä vaivu alhoon. Voimarutistus sinulle kisulin lähdettyä autuaammille metsästysmaille! Lauantai-illan terveisin Tuija

  • Kalenteri kertoo viisauksia. <3 Näinhän se tavallaan on, mutta eihän minua voi loppupeleissä satuttaa kuin ne ihmiset, joista välitän. Joten anonyymin huutelu on hiljaista huminaa. Pointti kuitenkin on siinä, että olen myös äiti ja miltä lapsistani tuntuisi, jos joku heidän kaveri vaikka vinkkaisi, teidän äitiä haukutaan yleisellä palstalla. Lisäksi haluan näyttää lapsille esimerkkiä, pahuutta vastaan voi taistella. Siltikin ettei se mihinkään lopu, mutta pahuus ottaa valtansa, jollei ihmiset tee mitään. Toki turhauttavaa, että maailmassa on niin paljon ilkeyttä ja pahuutta, mutta koen, että vaikeneminen olisi vain hiljaista hyväksyntää asialle.

   Kiitos niin paljon Tuija kauniista sanoista ja halauksia sinun sunnuntaihin. <3

 • Minun mielestä kaikki mitä anonyymit kirjoittaa on vain heidän omaa pahaa oloaan ja kateutta. Olet kaunis ja ihana, elämänmyönteinen ja säteilevä nainen, täynnä elämää jota ei kaikilla ole. Hyvää ja kaunista joulun odotusta sinulle Tiia ja perheellesi.
  T. Henna Holappa

  • Henna kiitos niin paljon kauniista sanoista ja kuin myös sinulle. <3 Anonyymin motiiveja on mahdotonta arvata, jotkuthan kiusaavat ihan huvin vuoksi.

   Sydämellistä joulunalusaikaa Henna ja jaksamista marraskuun pimeydessä. <3

 • Voi Tiia näkisitpä silmäkulmani, niissä kiiltää kyyneleet. Olen ihan sanaton, kun en voi sanoa sitä kaikkea mitä mielessä liikkuu. Ja vielä Oskun poismeno, en kestäisi 😰Nettikiusaamista en ole kokenut, mutta muutama viikko sitten sain taas kuulla päin näköä, kuinka omaa tehtyä työsarkaani ei arvosteta.

  Voimahalit Sinulle rakas ystävä Tiia 💞

  • Sinä ihana. <3 Kiitos niin paljon. <3 En vaan ymmärrä miksi sinua kohtaan, joka olet maailman kultaisin, aina tulee ikävää. Mutta muista se kertoo muista, ei sinusta. <3

   Lämpimiä ajatuksia sunnuntaille sinä ihana Marja-Terttu. <3

 • Tulin surulliseksi tätä lukiessani.
  Minulla ei riitä ymmärrys näiden kommenttien kirjoittajien motiiveita kohtaan, ellei se sitten ole kateus.
  Opin kuitenkin uutta tästäkin postauksestasi. En ollut kuullutkaan Someturvasta. Tosi tärkeä, palvelu.
  Osanottoni Oskun vuoksi <3

  • Onhan tämä surullista, todella surullista, että maailmassa on niin paljon pahaa oloa, jota sitten viljellään surutta ympärille ja yritetään kasvattaa sitä pahaa oloa. Millä motiivilla, sillä että haluaa, että muitakin sattuu, kun on itse jotekin onneton ihminen.

   Todella tärkeä palvelu ja Someturvan sanomaa on hyvä levittää.

   Kiitos niin paljon Kirsti Kaija ja sydämellistä sunnuntaita sinulle. <3

 • Luin postauksesi jo eilen, mutta en ehtinyt kommentoida. Tuli kuitenkin paha mieli, mutta tuli myös hyvä mieli. Paha mieli kiusaajasta/kiusaajista. Hyvä mieli siitä, että olet lähtenyt taistoon kiusaamisasiassa. Tillaista ei tarvitse kenenkään sietä. Kiusaajat ovat kammottavia.

  Paha mieli tuli myös Oskusta. Osku ehti elää kanssanne pitkän elämän.

  Paljon lämpimiä ajatuksia ja voimia tähän kaikkeen. Lämmin osanotto myös teille kaikille suruunne. <3

  • Juu ei sellainen vetele, että ihmisiä höykyytetään julkisesti, oli se omaa pahaa oloa tai hupia. Tuulimyllyjä vastaan taistelua toki, mutta jos yhdenkin ihmisen saa lopettamaan, niin on yksi ilkeilijä vähemmän, joka saattaa lähettää ilkeyttään vaikka kuinka monille ihmisille.

   Kiitos niin paljon, Osku on koko ajan mielessä ja vaikka eläimiä on, miksi talo tuntuu nyt niin kovin tyhjältä.

   Kiitos Mannilainen ihana ja oikein mukavaa sunnuntaita sinulle. <3

 • Kiusaaminen on aina ehdoton EI.Kiusaajilta puuttuu niin hyvät tavat kuin ihmisten kunnioittamisen taitokin. Surullista. Puhumattakaan siitä, mikä aiheuttaa sen pahanolon heille. On todella ikävä lukea mitä kaikkea olet saanut osaksesi. Huh huh.
  Olen myös aiemmin kokenut nettikiusaamista, joista yksi lopetti vasta kun otin yhteyttä poliisiin. Se oli jo piinaamista.
  Yksi kiusaaja taas ilmeisesti tajusi vihdoin sen, että hänellä se pahaolo on, sillä hän työnsi muitakin pois luotaan oikeasta elämästäkin. Juu, identiteetit olivat tiedossani. Mun vahvuus on se, että poliisituttuja löytyy. Mut kyllä kuka tahansa voi ja saa olla poliisiin yhteydessä kiusaamisen vuoksi. Kunpa olisi rohkeus ottaa se askel muillakin kiusatuilla, netissä ja livenä.
  Loput yksittäiset anonyymit ovat olleet sitten enemmänkin hohhoijakkaa- ottaisivat- ensin- selvää- asioista- tai- kysyisivät- edes. Turhauttavaa ja hämmentävää, kuinka kaikki päästetään suodattamatta ulos päänsä sisältä. Voisin tähän lisätä vielä yhden meilikiusaajankin, joka alkoi syytellä mua ties mistä, vaikka just sillon olin sairaalassa leikkauksessa. Eli syytökset olivat perättömiä. Se tuntui rankalta silloin, sillä olin tosi heikossa hapessa osastolla ja hän mustamaalasi mua muillekin. Sen taas kuulin blogiystävältäni. Ei tämä haukkuja kestänyt itse kritiikkiä, jonka moisen kakan jälkeen kirjoitin hänelle esittäen faktat syytöksiinsä. No, se jäi siihen. Siinä hämmentävintä oli kiusaavan henkilön oma asema yhteiskunnassamme. Toisaalta se vaan osoitti sen, että kiusaaja voi olla kuka vain, jolla on pahaolo eikä osaa käsitellä sitä oikein.

  Sulle voimia ja rohkeutta jatkaa samaan malliin. Mielestäni olet upea ja kaunis.

  • Olet kyllä sinäkin joutunut käymään suuria taisteluja ja kohdannut paljon kiusaamista. Hyvä, että on ollut voimia taistella kaikkia heitä vastaan ja hyvä, että ovat ymmärtäneet lopettaa.

   Juu on niin paljon ihmisiä, jotka eivät mieti. Yksi esimerkiksi moitti ja lopulta kiroillen, kun kerroin tarttuneeni sunnuntai aamuna ensimmäisenä kännykkään, että toisten on mentävä töihin. Hän pommitti pitkin päivää ja kun kysyin, että sieltä töistäkö koko ajan viestittelet, eikö sinun pitäisi tehdä töitä, niin johan alkoi kiroilu. Lopulta hän kyllä oivalsi ja myönsi, ettei ymmärrä miksi kommentoi alunperinkään.

   Mutta mistä kaikki lähti, hän koki tilanteen epäreiluksi eli hän käy töissä, josta ei kenties ole onnellinen ja minä kehtaan sunnuntai aamuna avata ensimmäisenä kännykän. Me kyllä mieheni kanssa joka aamu avaamme kännykän ja katsomme ensin mitä maailmalla on tapahtunut, heräämme aikaisemmin.

   Toinen on, ettei joku voi ymmärtää, että teen tätä työkseni ja kuvitellaan tämän olevan helppoa. Jokainen voi toki aloittaa blogin ja tehdä samat, jos tämä on niin helppoa. Aikaa vie paljon, on kivaa työtä, mutta työtä kuitenkin.

   Oli niin tai näin, pointti on, että huudellaan itse sieltä töistä ja yritetään olla parempia ihmisiä, tarkoituksena purkaa pahaa oloa, mikä omassa elämässä mättää ja luullen, että oma elämäni on yhtä skumppaa ja glitteriä.

   Tämä on tosi ikävä tämä sinun kiusaamiskeissi ja vielä, kun olit oikein heikoilla. Useimmiten nämä haukkujat eivät kestä kritiikkiä itse ja alkaa kosto ja kirosanat.

   Kiitos niin paljon sinä ihana ja kauniista sanoistas ja aina tuesta. Olet super Viltsu. <3 Mukavaa päivää. <3

 • Muusta en jaksa tai osaa sanoa mtn, mutta ISOT halit ihanan Osku-kissan poismenon vuoksi, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Nuo netijutut vauva.fi etc.kannattaa jättää omaan arvoonsa, en lähtisi ruotimaan tuommasta paskaa ollenkaan. Mukavaa syystalvea, disneykama on muuten nousussa joltakin osin joten olet asian ytimessä senkin suhteen Tiia <3

  • Kiitos niin paljon Irja. <3

   Kyllä nämä normaalisti on menneet roskakoriin suoraan, omaa blogiani voin hallita, mitä täällä on. Mutta kun minua lähdetään julkisesti mustamaalaaman julkisella sivustolla, on pakko reagoida. Olen äiti ja miltä lapsista tuntuisi, jos joku heidän ystävä kertoisi mitä heidän äidistä puhutaan. Joten on laitettava stop tälläiselle kiusaamiselle, joka on jo mennyt varsin kovalle tasolle. Julkiselle mustamaalaamiselle ja miksi, ärsytän jotain olemuksellani tai jollain ihmisille on omia ongelmia tai on hänelle hupia.

   Hih kiva tietää tuosta Disney kamasta ja maailmallahan se on kova juttu, Suomi on sellainen maa, että täällä naureskellaan ja siinähän naureskelevat, ei se muuta mitään tai tekemisiäni.

   Oikein sydämellistä sunnuntaita Irja. <3

 • Onpas kurjaa. Jollain on nyt ollut tosi kurja päivä ja päättänyt pistää oman kurjuutensa kiertoon. Olen saanut muutaman ikävän kommentin joskus ja vaikka niissä nyt ei ollut järjen hiventä, niin yllätti että joku näkee kuitenkin niinkin paljon vaivaa. Kyllä siinä vähän säpsähti.

  Blogisi ja meininkisi ovat kivoja, jatka samaan malliin. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  • Jollain on monta kurjaa viikkoa tai vuotta, sillä tämä on jatkunut nyt intensiivisesti viikkoja ja muuten vuosia.

   Eikö vaan ole niin outoa, että vihaan voi kuluttaa niin paljon aikaa. Onhan se aika pelottavaa. Satunnaiset viestit ja nämä haukut valuvat kuin hanhen selästä, mutta jatkuva systemaattinen vainoaminen, joka kulminoituu vauva.fi julkisella sivulla mustamaalaamiseen, niin se on jo perustavanlaatuisesti pelottavaa ja uhkaavaa ja täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit.

   Kiitos niin paljon ja juu teen mistä pidän, eihän sitä muuta voi, kuin tehdä omaa juttua. Josyrittäisi miellyttää koko maailmaa, niin epäaidoksi menisi.

   Mitä ihaninta marraskuun jatkoa sinulle ja toivottavasti kukaan ei enää kiusaa myöskään sinua. ❤️😘❤️

 • Tämä Kääkkä tuli tänne jakamaan voimaa ja tsemppiä, mutta Osku-uutinen pysäytti ja siihen on ihan ensimmäisenä sanottava suurimmat osaanottoni <3 <3 Voi ihana Osku, hyvää taivasmatkaa <3

  Ja sitten ne tsempit ! Itsensä puolta on pidettävä ja kaikkea ei tarvitse sietää.

  • Sinä ihana ja voi ei, niinpä voi Osku rakas. 😥 Kiitos niin paljon ihana Taru. ❤️

   Juu ja ollaan kääkkiä yhdessä.

   Mukavaa marraskuuta. 😘

 • Tiia, olen lukenut tämän nyt kolmasti, mutta talo on ollut täynnä nuorisoa. Ja kohta alkaa pyykkikone laulaa. Meillä juhlittiin, kun kuopuksemme Meri rakkaansa kanssa löysivät elämänsä puutalon, vaaleanpunainen kolmikerroksinen ikäkaunotar.

  Hyvä kun tartuit asiaan. Tieto leviää, että nettikiusaamisesta saa oikeasti syytteen. Aikuisten oikeesti siis, kannattaa muistaa kaikki normaalit käytöstavat kaikkien anonyymienkin.

  ♥♥

  • Onnea teidän ihanille nuorille ja talo kuulostaa niin fantastiselle, jonne itsekin voisin muuttaa. 😍

   Kiitos kovasti Leena ja miten ihmiset ovat tämän ottaneet, niin wow, fiksuja ihmisiä ja hyvyyttä on moninkertaisesti verrattuna ilkeilijöihin.

   Halauksia päivään Leena. ❤️🤗❤️

 • Tsemppiä, Tiia! Se vaan on niin totta, että kiusaaminen kertoo vain ja ainoastaan kiusaajan omasta pahasta olosta ja usein kateudesta. Ehkäpä nämä kiusaajat haluaisivat aloittaa blogin, mutta eivä uskalla ja kadehtivat sinua, kun olet niin rohkea ja aito tyyppi.

  • Voi Camilla, sydämelliset kiitokset kauniista sanoista. En osaa sanoa, enkä oikein ymmärtää. Kun mitä ikinä toisella on ollut enemmän tai kuinka kyykyssä itse olen ollut, ei koskaan olisi tullut mieleen huudella somessa. Kai me ihmiset toimimme niin eri tavoin, kun omassa elämässä mättää tai joillekin tälläinen on hupia, ihan kauheaa sekin.

   Oikein Sydämellistä tiistaita Camilla. ❤️🤗❤️

 • Hienoa että nostit asian rohkeasti esille! Kenenkään ei pidä hyväksyä kiusaamista.
  Lämmin osanotto Oskun poismenon johdosta <3 -Maarit

 • Heippa, luin tämän jo sunnuntaina, mutten ehtinyt kommentoida. Iso hali ja voimia suruun Oskun poismenon johdosta ❤️.
  Ihan kamalaa tuollainen nettikiusaus. Tuttavani, koirani kasvattaja on joutunut samanlaisen ajojahdin kohteeksi noilla palstoilla, ihan samanlaista päätöntä tekstiä ja herjausta, ja ihan kamalia valheita, mitkä tietenkin vaikuttaa myös hänen liiketoimintaan. Itseasiassa tuntui niin tutulta ajatuksenjuoksulta laittamissasi screenshoteissa, etten ihmettelisi vaikka olisi sama ihminen kyseessä.
  Ei mahdu minun kallooni, että millainen ihminen, aikuinen ihminen jopa, käyttäytyy noin ketään kohtaan.
  Tuttavani teki vast'ikään rikosilmoituksen, suosittelisin sinuakin tekemään, ei näille ihmisille pelkkä näpäytys riitä.
  Laittaisin myös anonyymit banniin ihan suoraan, lukematta niitä viestejä ollenkaan. Koska niin kuin niistä haluaa olla välittämättä, kyllä se sydäntä satuttaa luukea sitä kuraa itsestään, etkä ansaitse sellaista kipua sydämeesi, edes hetkeksi. Niille on voitto jo pelkästään ajatus siitä että luet ne ja pahoitat mielesi.
  Tsemppiä, ihana. Tuot väriä, iloa ja kauneutta jokaisen lukijasi elämään.
  ❤️

  • Kiitos niin paljon Oskun puolesta. 💚

   Huoahh olen järkyttynyt, mutta kun ihmiset tappelee jopa Muumipalstalla, niin ikävät ihmiset tarttuu mihin vaan ja keneen vaan, olemme heidän pahan olon kohteita.

   Kuulostaako samalta, olenkin aivan varma ettei tämä henkilö kiusaa toki vain minua vaan muita. Mitä poliisin kanssa tuli juteltua, niin juuri näissä ilmoituksissa on hyvää sekin, kun sama henkilö pomppaa eri paikoista.

   Nyt jännää kyllä on anonyymi ollut vaiti, mutta jos jatkuu, rikosilmoitus on liipaisimella, häntä on nyt pyydetty lopettamaan, mutta jos jatkaa, niin rikosilmoituksessa täytyy vaatia rangaistusta asianomaiselle. Siihen en ole halunnut mennä vaan koen, että ylipäänsä tästä tai siitä, että jää kiinni kuka on, on jo riittävästi rangaistusta.

   Edetään askel kerrallaan, nämä on hitaita prosesseja ja prosessi etenee. Jos hän jättää lisää viestejä, kaikki toimivat tässä kohden todistusaineistona.

   Kiitos sinulle suuresti välittämisestä Hanna, olet ihana ihminen, jonka sydän on kultaa. Niin se vaan on, että hyvyyttä on paljon enemmän ja onneksi niin. ❤️

   Halauksin Tiia

 • Teet niin piristäviä ja ilon pirskahtelevia juttuja. On todella kamalaa,että tuollaista kiusaa saa osaksesi. Loppu tollaseen tultava. Iso halit ja voimia Oskun poismenosta❤

  • Kiitos sinulle niin paljon. <3 Niin se on vaikeaa ymmärtää, kun blogissa pyrin aina olemaan loukkaamatta ketään, että miksi niin ärsyttää, mutta ei näiden kanssa voi voittaa ja siksi ei kannata miettiä liikaa.

   Sydämelliset kiitokset sinulle ja mukavaa joulun aikaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud