Sydämellistä isänpäivää ja liputuspäivä!

Sydämellistä isänpäivää ja liputuspäivää! Terkkuja täältä Himokselta, jossa olemme nauttineet kotikutoisen isänpäiväaamiaisen ja perheen isä on saanut asianmukaiset halaukset onnitteluineen. Kohta matkaamme kohti kotia, sillä niin isänpäivänä kuin äitienpäivänä paras paikka on meille koti. 

Merkittävää on, että tänään on ensimmäinen virallinen liputuspäivä isänpäivän kunniaksi. Isänpäivä pääsee vihdoin samalle viivalle äitienpäivän kanssa, jota on liputettu jo vuodesta 1947. 

Ymmärrän hyvin, että vuonna 1947 ja hyvin pitkälle vuosia eteenpäin äitien rooli lasten kasvatuksessa on ollut hyvin vahva. Mutta jo vuosia ovat isät olleet yhtä isossa roolissa kuin äidit, joten vihdoinkin liputetaan isien puolesta. 

Vielä kun päästään tasa-arvon suhteen siihen, että etävanhempana äitiä ei pidetä jollain lailla huonompana ja outona sitä, että isä on lähihuoltaja. Kun Suomessa lapsilisät jaetaan tasan ja elatusmaksuja ei makseta puolin eikä toisin, jos lapset asuvat yhtä paljon molempien vanhempien luona. 

Kun lähihuoltaja nimikkeestä luovutaan, kun kumpikin vanhempi voi olla virallisestikin yhtä tärkeä lapsille.  Päästään virallisesti siihen tilanteeseen, että isien ja äitien kesken vallitsee vanhemmuudellinen tasa-arvo. Liputuspäivä on yksi askel tähän vaikka voisimme jo vihdoin ottaa Ruotsista mallia, jossa tasa-arvo eronneiden vanhempien kesken jo vallitsee. 

Isyys on ja voi olla yhtä vahvaa vanhemmuutta kuin äitiys. Molemmissa on sekä loistavia vanhempia, ettei aina niin loistavia. 

Vaikka oma mies ei isäni olekaan, niin tänään nostan mehumaljan mieheni isänpäivälle ja liputuspäivälle. Kaikkien neljän lasten isä on osoittanut vahvaa tasa-arvoista vanhemmuutta ja osoittanut juuri sen, että isä voi olla yhtä hyvä kuin äiti tai jopa vallan superisä, ihan paras. Jos minulle olisi sattunut jotain, kun lapset olivat pieniä, en olisi joutunut olemaan yhtään huolissaan, sillä tiedän, että meillä isä hoitaa homman kuin homman ja on lapsille yhtä rakas ja tärkeä. 

Yksi suuri etu uusperheessä on, kun tutustuin mieheeni, yksi osa mihin rakastuin, oli se, minkälainen isä hän oli edellisen liiton lapsilleen, lapsille joista tuli minullekin yhtä rakkaita. 

Kaikkien neljän lapsen superisälle onnea ja sinne pilven reunalle oleville vaareille ja ihan parhaalle lasteni vaarille, joka on aina ollut valmis hoitamaan  meidän muksuja, kun on ollut tarvetta. <3 Tänään liputetaan ja ansaitusti, onnea kaikille isille ja vaareille. <3
Sydämellistä isänpäivää kaikille ja miten teillä vietetään isänpäivää, jos sitä vietetään? Onko isänpäivä muistoja jakaa? 


30 thoughts on “Sydämellistä isänpäivää ja liputuspäivä!”

 • Upea juttu, että myös isät ovat saaneet oman liputuspäivän!
  Mukavaa isäinpäivän sunnuntaita Tiia ♥

 • Toivottavasti et lukenut Vauva.fi -palstalta sinua/blogiasi koskevaa keskustelua.

  • Olenko sinne taas päässyt😅 Ei en lukenut, pyrin välttämään kaiken roskan, ellei pomppaa vahingossa silmään. Enkä aio myöskään mennä lukemaan. Riittää empatiaa ja sääliä näille ihmisille, jotka haluavat keskittää elämänsä kiusaamiseen, vähättelyyn ja negatiiviseen energiaan. Heitä on varmasti elämä kaltoin kohdellut, eivät osaa muuta ja purkavat näin pahaa oloaan. Kumpa oivaltaisivat, että tälläinen käytösmalli on kaksiteräinen miekka, joka ruokkii itse kiusaajan omaa pahaa oloa.

   Sydämellistä päivää sinulle ja myös kiusaajille, ehkä jos joku on heille joskus ystävällinen, he ymmärtävät lopettaa. 💙🤗💙

 • Saatatkos asian kauniimmin sanoa! Meidän isänpäivä ei enää eroa tavallisesta pyhäpäivästä, lasten ollessa pieniä kyllä. Melkein keski-ikäiset kakarat asuvat toinen ulkomailla, toinen 2,5 h. ajomatkan päässä, joten yhteistä juhlintaa ei ole.
  Meillä on aina ollut niin sydämelliset ja hyvät välit, että tarvetta ylimääräiseen ei ole ollut. Tietysti kortti, puhelinsoitto ja lahja, mikä tällä kertaa oli Unicefin isänpäivän paketti.
  Oma isäni on jo reilusti yli 20 vuotta sitten siirtynyt taivaallisiin "bisnesjoukkoihin", lämmin ajatus hänestä, aina ei kuitenkaan hänen kanssaan ollut helppoa.
  Liputettu on meillä aina isänpäivänä, epävirallisestikin. Hyvää tätä päivää kaikkiin koteihin!

  • Sama täällä, lapsilla ei ole paineita miellyttää tai vääntää koukeroita niin isänpäivänä kuin äitienpäivänä, on tilaa hengittää ja rakkautta. 💙💙💙Sama koskee meitä puolisoita.

   Niin monesti ne välit vanhempiin ovat rakkaat, mutta joskus myös monimutkaiset.

   Sydämellistä isänpäivää ja mahtavaa kuulla, että teillä on liputettu jo aiemmin. 💙💙💙

 • Hienoa että liputetaan, on tärkeä päivä. Kuten sanoit tuossa aiemmin on meilläkin se stressitöntä eikä paineta mihinkään suuntaan. Sekin on yksi rikkaus. Ihanaa isänpäivää sinne teille <3

  • Niin on ja olisi pitänyt liputtaa jo vuosia.

   Juuri näin, jotta kaikilla on tilaa hengittää.

   Sydämellistä isänpäivää. 💖🤗💖

 • Hieno asia, että isät saivat virallisen liputuspäivän. Piti heti kurkata, liputtaako naapurin Jussi. Lippuhan siellä liehui.
  Hyvää isänpäivää kaikille isukeille.
  Alamme kohta kahvittelemaan ja syömään kakkua.
  >Leenalii

  • Niin on ja vihdoin liputetaan. 💙Ainakin Suomesta tulee koko ajan parempi paikka. 💙

   Ihanaa, että liput liehuvat. 💙

   Sydämellistä isänpäivää teidän perheelle. 💙Leenalii💙

 • Ihanasti kirjoitit jälleen. Samaa mieltä ja samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia. Mukavaa isänpäivää teillekin <3. T. Anne

 • Hyvää isäinpäivää teillekin! Me vietämme päivää kotona sisätiloissa sadetta paossa. Myös meillä isä sai runsaan aamupalan ja hän itse lupasi kokata meille herkkupäivällisen.

  Turvallista ajomatkaa kotiin ja mukavaa sunnuntai-iltaa <3

 • Olipa juhlavaa huomata aamulla lippu salossa, isät kylläkin olisvat ansainneet liputuspäivän jo vuosia sitten! Meillä on perinteenä niin isän kuin äidinkin juhlapäivänä tehdä brunssi juhlien kohteelle ja muistaa pienin lahjoin! Niin oli tänäänkin, istuimme pöydässä ainakin tunnin, taustalla smooth lounge musaa (kaamoskarkotukseen) ja paljon herkkuja pöydässä! Perinteenä on myös mennä syömään ulos, tällä kertaa nautimme taivaallisen hyvää intialaista – tuli vedettyä niin överit…nyt sitten katsellaan leffaa loppuilta ja ehkä maistellaan pari palaa suklaata! Rakkaudentäytteistä & rauhallista sunnuntai-iltaa sinne <3

  • Eikö ollutkin ja kyllä isien olisi kuulunut saada liputuspäivä jo ajat sitten.

   Oi miten kiva päivä teillä, rakkaat ja herkuttelua, siitähän ne parhaat päivät onkin tehty

   Oikein Sydämellistä tiistaita. Heli. 💙

 • Mä jaoinkin blogissa omat mietteeni isänpäivästä. Muistan, että koulussa oli aina isänpäivän alla kamalaa, kun väännettiin kortteja ja minusta se tuntui teeskentelyltä ja oli ihan hirveää. Mietin pienessä päässäni väännänkö korttia hylänneelle isälle vai juopolle vaarilleni, yhtä huonoja vaihtoehtoja molemmat. Toivon, ettei kukaan isätön joudu enää nykyään koulussa tällaista kokemaan. 🙁

  Kuitenkin ihanaa isänpäivää sinne! <3

 • Tosi hienoa, että isätkin saivat ansaitusti nyt lipun salkoon. Meillä myös Rachid on täysin tasavertainen minun kanssa vanhempana ja kokisin, että on väärin, jos häntä ei arvostettaisi yhtä paljon. Isänpäivänä haluan muistella ihanaa omaa isääni, joka nukkui pois isänpäivänä vuonna 2012, mutta samalla myös juhlistan tuota omaa rakasta ukkelia, joka on ihan paras isä meidän lapsille <3
  Ihanaa isänpäivän iltaa sinne teille <3

 • Oma isäni on juuri kotiutunut hoitokotiin ja kävimme juhlistamassa ennen matkaa siellä sekä isän- että syntymäpäivää – onneksi hän on vielä olemassa, vaikkei ehkä niin ollut ajan tasalla kahvittelun syystä <3
  Ihanaa isänpäivän iltaa sinnekin <3

  • Ihanat te ja tuli kuitenkin hyvä mieli kaikille vaikka ei isänpäivän teemaa enää ymmärtäisikään.

   Ihanaa viikkoa Maarit. 💙😘💙

 • Isät ovat niin liputuksen ansainneet.
  Olin onnellinen isästäni 22-vuotiaaksi. Sitten kuulin, ettei hän olekaan isäni. Pilasin monta vuotta elämästäni olemalla katkera siitä, että olin meidän perheessä ainoa, joka ei tiennyt asiaa.
  Onneksi järki voitti ja tajusin, ettei vanhemman tarvitse olla biologinen, ollakseen hyvä vanhempi.
  Ihanaa uutta viikkoa Tiia!

  • Se on sitä nuoruuden ehdottomuutta ja muista, että sinulla on ollut oikeus tunteisiisi. Kunpa olisi jo alunperin kerrottu, mutta pidetty sinua kuin omanaan ja joskus vanhemmat tekevät ratkaisuja lapsen parasta ajatellen.

   Onneksi järki voitti, sillä lapsen saattaminen maailmaan ei vielä isäksi tee vaan ne teot.

   Ihanaa tiistaita Kirsti Kaija. 💙😘💙

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud