Mistä saada nyt iloa?

Mistä saada nyt iloa?

Nyt kaikilla on varmasti mietinnässä, mistä saada iloa. Olen nähnyt monen jakavan kuvaa: ”Isovanhemmat joutuivat sotaan ja me joudumme istumaan sohvalla.” Kyllä tälläinen ajattelu herättää ja tuo vertailupintaa.

Myönnän olen ollut ahdistunut itsekin, kuten me kaikki. Toissayönä ei uni tullut silmään, pyörin ja pyörin sängyssä ja mietin mitä tästä kaikesta vielä seuraa.

En ole huolissani omasta terveydestä vaan riskiryhmään kuuluvista läheisistä, isovanhemmista, iäkkäistä ja myös taantumasta. Kukaan ei osaa ennustaa kristallipallosta tällä hetkellä seurauksen seurauksen seurauksia. Käykö korona kuitenkin kaikki lopulta läpi, toivottavasti kuitenkin näitä varokeinoja käyttäen ei sairaanhoitoa lamaannuttaen.

Murehdin miten yhteiskunta kestää, miten paljon ihmisiä menehtyy, miten paljon ihmisistä menettää elinkeinonsa, kattonsa päältä. Miten voisi heitä tukea ja myös pitää omista pennosista huolta, sillä eihän koskaan omastakaan tulevaisuudesta tiedä. Hirvittävän ristiriitainen yhtälö ja pelottava.

Myönnän, että olen niin paljon katsonut maailmanlopun sarjoja, että pahin mahdollinen skenaario pyörii välillä yöllä villinä mielessäni. Miten ihmiset kohta tappelevat kadulla hengestään ja viimeisestä papupurkista.

Luotan silti suomalaiseen yhteiskuntaan ja kollektiivisuuteen, kun hätä iskee, pidämme yhtä. Vaikka somessa ilkeys ja toisten sormella osoittaminen ja syyllistäminen on juuri sitä, mitä ei nyt tarvita.

Mietin myös, jos asiat riistäytyy taloudellisesti käsistä, onko yhteiskunnalla rohkeutta tehdä todella isoja päätöksiä, kuten vaikka toki pienemmän kansan Islannin parissa pankkikriisin yhteydessä, jossa asuntolainat annettiin ihmisille anteeksi.

Pankit ovat rikkaita, liitot ym. jos pahin eskaloituu, toivottavasti maailma yhtenäistyy ja kaikki auttavat toinen toisiaan. Nyt on aika olla syyllistämättä, olla hyviä, sopia jopa välit sen ihmisen kanssa, jonka kanssa on tullut tapeltua. Yhteisen hyvän nimissä, ylpeyttä ei saa olla vaan lähimmäisenrakkautta.

Mietin itse tässä miten voisin auttaa, miten me kaikki voisimme auttaa. Mietin koululaisia, joiden kenties ainoa viikon lämmin ruokailu tapahtuu koulussa. Olisiko mahdollista meidän kaikkien toimittaa ruokakassiapua niitä tarvitseville?

Hyvä, että kaupat alkavat rajoittaa ostoksia. Viime viikon lopulla jo mieheni kanssa juteltiin, että miksi ei sallita vaikka kahden vessapaperipaketin osto per talous. Onhan näitä per talous kylttejä nähty ennenkin kahvitarjousten yhteydessä. Nyt olisi aika jokaisen kaupan laittaa säännöstely peliin, että sitä ruokaa ja vessapaperia tarvitsevat eli me kaikki, saamme tasaisena virtana tarvitsemiamme hyödykkeitä.

Miten jatkaa blogissa näinä aikoina. Miten kirjoittaa vaikka tuoksuista ja huulipunapötkylöistä, eikö sellainen kaikki ole nyt kaiken valossa hyvin pinnallista?

Mielestäni ei ole, on hyvä pitää tietyt rutiinit kunnossa, sipaista sitä huulipunaa, nauttia siitä hyvän tuoksuisesta hajuvedestä, elää niin normaalisti kuin voi, sillä kaikkia meitä tämä kaikki koskettaa, olemme samassa veneessä.

Aion pitää blogini siis normaalina, minun näköisenä ja oloisena, tulee mitä tulee, koskaan en ole tiennyt mitä seuraavana päivänä täällä tulee. Paljon on tullut kuvattua eläimiä, miten suuren ilon täällä kotona karvatit antaakaan.

Ajattelin koota kymmenen listan eli positiivisuuslistan. Negatiivisuuslista onnistuisi tuosta noin vaan toki, mutta mitä jos yrittäisi keskittyä myös niihin positiivisiin asioihin, niitäkin on. Maapallo ainakin kiittää, näin ei saisi toki sanoa, koska vaikuttaa niin monen työpaikkaan, mutta lentomatkustamisen pysähtyminen vaikuttaa maapalloon suotuisasti ja en voi olla miettimättä, näinkö äiti maa on kaiken tarkoittanut?

Lisäksi saamme tästä kaikesta hyvää opetusta siihen päivään, kun ebolaa vastaava virus pääsee ulos. Toisaalta ihminen ei koskaan opi, kun taas arki rullaa, turvaudummeko turvallisuuden tunteeseen. Toisaalta myöskin ebola ilmenee parissa vuorokaudessa ja korona on siitä ikävä, että itämisaika on kovin pitkä ja näin korona pääsee levittäytymään laajemmalla alueella, kun ebolan pystyy kenties herkemmin rajaamaan. Mitäpä minä näistä tiedän, mutta oletetaan, että ruttoa vastaava epidemia jonaina päivänä vielä pääsee ilmoille, olkoon tämä kaikki harjoitusta siihen.

Sekin on totta, että maapallo kyllä säilyy, mutta en aina ole varma ihmiskunnan puolesta.

Mutta nyt synkistelyt sikseen vaikka ovatkin mielen päällä ja pitäähän niitäkin veivata. Oma positiivisuuslistani tulee alla.

 1. Perhe viettää enemmän yhteistä aikaa ja uskon vahvasti, että tätä aikaa tulemme joskus muistelemaan myös lämmöllä. Muistan aina tuskan, kun asuimme evakossa hometalokeissin vuoksi 13kk, kaiken pelon ja taloudellisen menetyksen varjossa. Siltikin tästä ajasta on jäänyt päällimmäiseksi mieleen ne hyvät asiat, ne perheen yhteiset hetket. Toki kaikilla ei ole perhettä ja nyt on aika kiittää somea, joka suo meille virtuaalista läheisyyttä ihmisiin.
 2. Mahdollisuus suursiivota kotona olijoilla. Täällä saavat sohvanpäälliset kyytiä, nyt on intoa tehdä kevätsiivousta.
 3. Pelata lautapelejä, ratkaista vaikka se maailman vaikein palapeli.
 4. Nukkua vähän pitempään, säästää aikaa, kun ei tarvitse lähteä kiireellä minnekään.
 5. Ulkoilla saa vielä, se jos mikä on iso asia.
 6. Välittää läheisistä ja saada kanssarakkautta. Antaa hyvän kiertää vaikka se olisi pieni ystävällinen sana tai naapurin vanhukselle ruokakaupassa käynti vain taivas on rajana hyville teoille, kun käyttää mielikuvitusta.
 7. Kirjoittaa kirje tai postikortti, useampikin. Miten suuren ilon voi suoda vastaanottajalle.
 8. Kun harmittaa, kääntää asia positiiviselle puolelle, olla syyttämättä muita ja vaikka tehdä lista, mikä kaikessa omassa elämässä on hyvää. Ymmärrän kyllä, että monen tilanteen valossa tälläinen kuulostaa kenties jopa naivilta. On ihmisiä, joilla on todellinen ahdinko päällä. Tätä en halua vähätellä, mutta siltikin kaikilla meillä on varmasti jotain valoa tässä hetkessä kuitenkin vielä.
 9. Mielestäni tämä on juuri se aika, jolloin meillä kaikilla on mahdollisuus näyttää se parhain puoli, olla kannustava, jakaa vaikka niitä tykkäyksiä somessa tai mitä vaan vähän enemmän. Mikään ei ole itseltä pois vaan jaetaan hyvää oloa ja sparrausta. Ette tiedä miten paljon omaa mieltä on lämmittänyt kaikkien kannustavat kommentit tästä uudesta blogialustasta tai vaikka ihan kommentti Instakuvaan. Pidetään hyvyyden ketju tulessa. Me pidättyväisemmätkin, leiskautetaan positiivisia adjektiiveja toisille. Lähimmäisenrakkaudessa on se voima.
 10. Muistaa se, että tästäkin opimme jotain ja vaikka se mitä oppisimme, olisi tietona verhon takana kaukaisuudessa, jonain päivänä me ymmärrämme jotain uutta ja ehkä saamme vastauksen kysymykseen miksi?

Toivon kaikille teille voimaa kaiken keskellä. Voimaa löytää se jokin kaiken kauneuskin tästä. Myönnän, että itsellä asia kulkee aaltoina ja tarvitsen tätä tekstiä jo itseäni varten, vahvistaakseni niitä hyviä asioita, joita on paljon omassa elämässäni. Esimerkiksi on noussut hirmuinen ikävä muiden ihmisten lähelle vaikka ennen koronaa kaikilla oli niin kiire. Taas ymmärtää miten ihmiskontaktit ovat tärkeitä.

Olette todella tärkeitä, kiitos kun olette täällä, teistä jokainen. <3 Toivottavasti jaksatte edelleen kommentoida myös täällä WordPressin puolella, koska kommenttilaatikossa ei todellakaan tarvitse olla positiivinen, jokainen saa jakaa murheitaan, tuntojaan, pelkojaan ja myös niitä hyviä tunteita joita on. Meillä kaikilla on oikeus koko tunneskaalan kirjoon ja kaikkiin maailman väreihin. <3 Sydämellistä keskiviikkoa kaikille. <344 thoughts on “Mistä saada nyt iloa?”

 • Kirjoititpa aivan fantastisen hienosti ja nostit esille kyllä niin monta tärkeää ja muistettavaa pointtia!
  Päivä päivältä onneksi vähenevät tilanteen vakavuutta vähättelevät mielenpurkaukset ja entistä enemmän saa lukea aidosti välittävien, oikeasti toimivien ja muita ajattelevien ihmisten mielipiteitä. Tulossa aika haastavat viikot ja kyllä elämään kaipaa sitä kauneutta, muotivinkkejä, sisustuslehtiä, huulipunia ja tuoksuja yms. mielenvirkistystä, sekä paljon kirjoja ja leffoja!Ja enhän ole lakannut meikkaamasta tai käyttämästä vaatteitakaan vaikka on mikä onkin maailmantilanne. Eläimet ja lapset aiheina ilahduttavat ja naurattavatkin aina ja mikä upea luonto meillä onkaan! Ja nyt jos milloin on aika kaivella hius- ja kasvonaamiot esille ja hoitaa omaa hyvinvointia – kyllä ne pienet asiat ovat nyt arvossa arvaamattomassa! Nyt ainakin itse ahmin just niitä kannustavia postauksia, hyvinvointi- ja ruokavinkkejä ja vaikka juuri tipsejä siitä, miten pienellä budjetilla saada kevätilme kotiin. Ei aiheet maailmasta lopu : ) Todellakin, nyt tykätään entistä enemmän toisistamme, peukutetaan, kommentoidaan ja levitetään ympärille sitä iloa <3 Ihana kun olet olemassa – blogisi on juuri sellainen hyvän olon ja hyvyyden keidas josta saa voimaa!

  • Totta vaikka toisaalta tuntuu, että joka päivä saa kuulla tarinoita ihmisistä, jotka uhmaavat hallituksen toiveita. Harmillista.

   Ei se, että joutuu olla kotona, kotona on kivaa ja kepeistä asioista saa energiaa, mutta toki kun vapaus viedään ja se mihin on tottunut, niin siinä on sellainen miettimisen paikka. Nyt pitää hengittää syvään ja pyrkiä aidosti nauttimaan ja muistamaan kaikkea mitä on, eikä mitä ei ole. Vaikka ymmärrän, että meillä kaikilla velloo ajatukset.

   Ihanaa, kun sä olet Heli ja kiitos taas sparrauksesta. <3 Tuun sun blogiin hakemaan ruoka inspiraatiota kaiken tämän keskelle. <3 Pus ja tsemppiä. <3

 • Onni on lämmin koti ja tuo maisema edessä ja se on tosi paljon näinä aikoina.
  Lapsista on huoli koko ajan, kun kaikki ovat töissä tulilinjalla tartuntojen suhteen.
  Mietin myös meidän ostoksien tekoa. Emme ole ihan karanteeni-ikäisiä, mutta haluan välttää kontakteja. Ensi viikkoon ehkä pärjäämme, jos vähennän itse joitakin ruoka-aineita. Silloin toivottavasti saan myös lääkkeeni.
  Paljon ajatuksia ja miettimistä, vaikka periaatteessa kaikki on hyvin.
  Kaikkea hyvä sinulle ja perheellesi! Nämä postaukset antaa paljon iloa, kun kaikki muu on tauolla.

  • Se on todella paljon ja teillä on niin kauniit maisemat. <3

   Ymmärrän huolen lasten suhteen ja kun korona voi iskeä kovaa ei riskiryhmiinkin kuuluviin ihmisiin. Mitä luultavammin valitettavasti, korona käy miltei kaikki meidät läpi, mutta toivottavasti maltilla, jottei sairaanhoito kuormitu. Hyvä on välttää kontakteja niin paljon kuin voi, pitää itsestä huolta ja ettei korona räjähdä käsiin.

   Toivon, että saat lääkkeet, ruoka-aineet, lapset ja te voitte hyvin. Kiitos niin paljon kauniista sanoista ja ei tässä auta, kuin blogin suhteen toimia kuten ennenkin ja aihetta voi aina välillä sivuta, kunhan ei mene liian paasaamiseksi. Ihmiset kun saavat tiedon asianomaisista paikoista ja näin tiedot ovat oikeita.

   Sydämellistä viikon jatkoa ihana Majan molla. <3

 • Olen ollut yllättävän rauhallinen. Harvemmin sorrun panikoimaan, mutta stressaan normaalisti helposti. Nyt tuntuu vain, että koko homma on niin pois käsistäni, etten voi tehdä asioille mitään. Toki läheisten ja omakin terveys huolestuttaa ja talouden tila suorastaan kauhistuttaa. Koetan kuitenkin pitää mielialan positiivisena ja keskittyä kaikkeen hyvään. Itsekin ajattelin kirjoitella vaikka ihonhoitoivinkkejä, kun monella on nyt enemmän aikaa vaikka sen etätyöläppäsin äärellä istuskella naamiot kasvoilla. Helpot reseptit tuntuvat nyt myös olevan kuumaa kamaa.

  Koetetaan pysyä terveinä ja positiivisina.

  • Se on totta, emme voi muuta tehdä kuin välttää kontakteja ja suojella näin yhteiskuntaa kaaokselta. Ihan juurikin näin, että huoli kaikilla on varmasti ja stressikin, mutta omaa fiilistä voi vahvistaa ajattelulla mitä kaikkea hyvää meillä on kuitenkin. <3

   Ihonhoitovinkkejä otetaan ilolla vastaan ja reseptejä ja kaikkea sitä mitä sun blogissa on aina ihanaa. <3

   Sydämellistä viikkoa Tuuli ja pysykää terveinä. <3

 • ♡Sydäntä lämmittävä postaus♡ Hykerryttävää iloa meille on tuonut aikuisten lastemme huolenpito 💕 Uskoisin, että vaikka käytetään huulipunaa ja tuoksuja sekä muuta ihanaa,niin virustartunnat ei siitä lisäänny , että ollaan hyvällä omallatunnolla ihania itseämme🤗. Lähetän positiivisia ja sydämellisiä ajatuksia Tilalle💕🌠

  • Ihana Pipsamuori kiitos ja kiitos, kun löysit tänne, olen iloinen. <3 Juurikin näin, nyt on ilo otettava pienimmästäkin pisarasta mitäkin. <3

   Sydämellistä viikon jatkoa sinulle. <3

 • Pohdintasi allekirjoitan ja iso huoli on tääläkin . Tyttäret on lukenu meille riskiryhmälääsille” lakia”, jottei nyt saa mennä mihinkää, vaan on pysyttävä kotona, Eniten surettaa ettei lastenlastenkaan saa nyt vieraalla meillä, eikä meidän heillä.
  Mutta nyt on vain mentävä näillä ohjeilla, jotka on annettu.

  Kiitos Tiia, että olet ♥ Kaikkea hyvää Sinulle ja perheellesi ♥

  • Niin ihanat tyttäret, mutta ilmankos, koska olet itse niin ihana. <3 Nyt on mentävä näillä ja kaikkein kovin paukku on ikävä ihmisten lähelle. <3

   Kiitos sinulle, että olet, kiitos kun tulit tänne, niin jännitti, tuleeko tänne enää ketään, eli ihanaa kun tulit, ilahduin. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Marja-Terttu ja voikaa hyvin. <3

 • Niin hieno postaus. Ajatuksia herättävä ja kauniit kuvat.
  Ja voi että tämä uusi blogipohja on mahtava!
  Mukavia päiviä sinulle ja perheellesi Tiia, vaikka aika on mikä on <3

  • Sinä ihana, et usko miten paljon kaikki sanasi lämmittää. <3 Kiitos Kristiina. <3 Sydämellistä viikon jatkoa sinulle ja pysykää terveinä koko teidän perhe. <3 Halit. <3

 • Kirjoitit viisaasti. Jotakin positiivista tässä on läheisten kanssa lisääntynyt aika. Se on todella ihanaa. Toki itseään voi pristää meikillä ja tuoksuilla. Ei se ole keneltäkään tai miltään pois. Hyvää keskiviikkoa sinulle!

  • Justiinsa näin ja uskon, että juuri tämän ajan läheisten kanssa tulemme muistamaan tästä kaikesta hopeareunuksella kyllästettynä. <3 Niin totta, nyt ne pienet ilot, kaikki on käytettävä.

   Sydämellistä viikon jatkoa Marja teidän perheelle. <3

  • Sinä ihana ja näin maailmassa tapaa käydä, asiat järjestyy aina jotenkin. Sinulle paljon lämpimiä ajatuksia ja kiitos. <3

 • Positiivisuuslista onkin kiva idea! Vaikka synkkää nyt on, niin kyllähän päiviin silti mahtuu paljon hyviä asioita. Minun positiivisuus juttu voisi olla tänään pikkuinen käsi omassani ja pieni kuiskaus korvassa. Tunsin olevani tärkeä tälle pienelle juuri sillä hetkellä.
  Ihanaa iltaa sinulle rakas ystävä ja kiitos kun olet <3

  • Tuo jos mikä on kohokohta päivässä, jolla on aitoa merkitystä. <3 Ihanaa, kun jaoit sen tänne. <3

   Kiitos, kun sinä olet rakas Outi. <3

 • Ensin: onnea uuteen blogikotiin! ♥ Kävin tietenkin lukemassa jo ensimmäisen postauksesi täällä, mutta korona sekoitti blogikuvioitakin ja nyt sitten ehdin paremmin. (Meillä ei siis ole koronaa, mutta etätyöt, etäkoulu jne. arjen uudelleen järjestämistä)

  Ja sitten: kiitos tästä! Tärkeä postaus. Olen aika ahdistunut kaiken epävarmuudesta nyt ja kaipaan iloa ja myönteisyyttä. Isoja ja pieniä onnen aiheita. Sinun listaltasi poimin vinkkejä itsellenikin,

  Kaikkea hyvää! ♥

  • Ihana Katja. <3 Kiitos kovasti ja tänne ei niin mitään paineita. <3

   Pakko voimaannuttaa niitä asioita mitä elämässä on hyvää, kuten vaikka kirjat ja Kate Bush ja ne olemassa olevat iloa tuottavat Cath Kidston mekot.

   Sydämellistä viikon jatkoa teidän perheelle. <3

 • Edelleen on paljon asioita, mistä voi ja pitää saadakin iloita. Se ei silti poista sitä etteikö huolehdittaisi lähimmäisistä ja oltaisi varovaisia kaikessa mitä teemme ja missä liikumme, jos liikumme. Synkkyyteen vaipuminen ei auta tilanteessa joten iloitaan pienistä asioista.
  Ihanaa iltaa Tiia <3

  • Täällä ollaan ensimmäistä kertaa kommentoimassa ja kivannäköisen blogin olet tänne luonut .
   Tyylikäs ja silti sellainen kotoisan lämmin ♥

   Ajat ovat todella arvaamattomat, mutta eiköhän me yhdessä selvitä . Itsekin nukkunut huonosti,
   kun pohtinut tätä kaikkea joka kantilta.

   Kauniita unia Tiia ♥

  • Juurikin näin. <3 Onneksi optimismi meissä pitää pintansa.

   Sydämellistä viikon jatkoa Maarit. <3

 • Täällä ollaan ensimmäistä kertaa kommentoimassa ja kivannäköisen blogin olet tänne luonut .
  Tyylikäs ja silti sellainen kotoisan lämmin ♥

  Ajat ovat todella arvaamattomat, mutta eiköhän me yhdessä selvitä . Itsekin nukkunut huonosti,
  kun pohtinut tätä kaikkea joka kantilta.

  Kauniita unia Tiia ♥

  • Kiitos niin paljon, kun löysit tänne Maikku. <3 Ihanaa kuulla, että jos tunnistaa meikäläisen blogiksi, niin se olisi se juttu. <3

   Mä niin uskon, mitä sua oppinut somessa tuntemaan, niin herkkis olet sinäkin. Mutta suuresti onnea uudesta perheenjäsenestä, ihan paras aika tulla teille ja elämää nostattamaan. <3 Ette muuta ehdi mietitä.

   Ihanaa viikon jatkoa Maikku. <3

 • Kiva postaus vaikeasta meitä kaikkia koskettavasta asiasta. Huoli on kova, mutta en kieri huolessa. Perheemme kuuluu yhtä lukuunottamatta riskiryhmään, on isovanhemmat, etätöitä tehdään ja itsenäisesti opiskellaan. Ajattelen, että on sitä ihmisellä isompiakin ongelmia kuin se, että joutuu kotonaan enemmän olemaan. Nyt kotoillaan ja marttaillaan kotona yhdessä <3

  • Niin ihana asenne ja tästä saa itsekin virtaa täällä kotona oloon vaikka välillä seinät kaatuu, mutta sitten pitää keksiä tekemistä ja onneksi täällä maaseudulla on tilaa ulkoilla.

   Justiinsa, näin Tarja tehdään ja oikein sydämellistä viikon jatkoa sinulle. <3

 • Tätä ei varmaankaan saisi sanoa, mutta tämä maailma on mennyt viimeaikoina melko moraalittomaksi ja eletään kuin siat vatukossa. Miettikää nyt vaikka näitäkin nykyään telkkarista tulevia ohjelmia (Tempparit, Exät rannalla ym.). Nuoriso rietastelee oikeen urakalla samoin kuin Big Brotherissakin. Ei enää mitään häpyä missään eikä kunnioitusta ketään kohtaan.

  En syytä vain nuorisoa vaan moraali on alkanut löystyä yleensäkin ja onko tämä koko maailmaa kohdannut vitsaus nyt jonkunlainen ”kurinpalautus?” Tosin rankka sellainen ja Luoja auttakoon, että tästä selvittäisiin eikä tulisi enää paljon kuolonuhreja. Pahaa pelkään, mutta parasta toivon. Toivoa pitää vaikka tilanne tästä vielä pahenisi.

  Yritetään kestää ja pysyä terveinä. Tehdään kaikki parhaamme. Muuta emme voi.

  • En seuraa noita ohjelmia, mutta olen lukenut niistä ja eivät vaan ole minun makuun ja ehkä tässä vähän kukkahattutäti, ettei kaikki kuuluu televisioon tai someen. Jotain yksityisyyttä pitää olla. Mutta tuosta irstailusta, niin ihmiset ovat tainneet aina irstailla, mutta nykyään sitä tehdään enemmän julkisesti tai en sitten tiedä noista Rooman ajan orgioista, että kuinka julkisia olivat. Mutta on ihmisten luonto, onneksi nykypäivänä on lait ja säädönnöt, ettei ihmisiä ammuta kadulla, joutumatta siitä vastuuseen.

   Samaa mieltä, kun on elänyt lapsuuden, jossa vanhempia on kunnioitettu, niin jokin kultainen keskitie olisi hyvä.

   Olen ihan samaa miettinyt ja onhan näitä ruttoja sun muita ollut aiemminkin. Mutta maapalloa ajattelematta elää nykyihminen, ei kunnioita luontoa, ei eläimiä, äiti luonto korjaa kyllä ja siinä pieni ihminen on värisevä haavanlehti. Jos ei tämä ole sitä, niin on ainakin ihan varmasti opetus meille kaikille. Silti en ole luottavaisin mielin, että ihminen oppisi, sama meno jatkuu pian taas ja luonto kärsii ja rahan perässä juostaan, ehkä siinä kohden, kun joku ebola on kaatanut 90% väestöstä , ehkä silloin ihminen nöyrtyy, alkaa ajattelemaan luontoa ja välittää ihmisistä toisella tavalla. Jotain maailmanlopun meininkiä tässä on, mietin kyllä onko näin ajatellut jokainen edeltävä sukupolvi.

   Pidetään toivon liekkiä yllä ja pysytään terveinä ja ollaan hyviä toisillemme, tehdään juurikin parhaamme. <3 Oikein sydämellistä viikon jatkoa sinulle. <3

   • Totta tuo, että monia sellaisi ohjelmia mainostetaan sellaiseen kellonaikaan., jotka eivät todellakaan ole pienten lasten silmille. Mukavaa päivää sinulle. <3

 • OIh, onpas ihana blogi täällä <3 Ja tunteet laisasta laitaan… nyt päällä halu auttaa, halu uskoa ja löytää ne pienet hyvät elämästä, jotka ovatkin suuria, kuitenkin <3 Voimia kaikille ja selvitään yhdessä! <3 Ja Tiialle suuri <3 😉

  • Ihana Maarit, sydämelliset kiitokset. <3 Niin on, nyt tunteet melskaa, etenkin yön pikkutunneilla. <3 Voimia Maarit ja sydämellistä viikon jatkoa. <3

 • Mitä tähän nyt sanoisi. Olematta liian negis, vissiin ei sit mitään? 🙈

  Kalenteri, joka vihdoin oli alkanut täyttyä (myös työjutuista melkein vuoden tauon jälkeen) tyhjeni kerrasta. The Juhlat kesän alkajaisiksi joudutaan ehkä myös perumaan. Olen odottanut niitä kuukausia, joskus ihan ainoana valopilkkuna. Mies on myös yrittäjä ja varauskirja on alkanut tyhjentyä . Mitä tästä voi seurata? Minä murehdin aina kaiken etukäteen. Tämäkin.
  Yritän kovasti olla nyt valumatta takaisin alakuloon. Mutta sanonpa vaan, että vaikeaa se on.

  Samalla tiedän, että me (melkein) kaikki pienyrittäjät ollaan samassa ahdingossa. Valitettavasti kollektiivinen kurjuus ei ole koskaan itseäni lohduttanut. Ehkä se maapallon tilanne tässä on lohdullisinta. Saasteet vähenee, edes hetkeksi. Ja että kesä on tulossa kaikesta huolimatta.

  Kiva, että jatkat omalla tyylilläsi. Kepeyttä tähän nyt kaivataan, jotain muuta mitä ajatella. Elämä jatkuu kuitenkin.

  Halaus ❤

  • Saa sanoa just siltä miltä tuntuu. <3 Hei on hyvä höpistä, jos ei ole elämä ja katto pään pällä menossa, ainakaan vielä. Silloin on luxusta fiilistellä ja tuntea eri tunteita, mutta kun päällä onkin totaalikauhu, niin pienemmät asiat ja ilon pilkahdukset jää taustalle.

   Saat murehtia, saat olla negis ja todellakin on oikeus kaikkeen tuskaan ja pelkoon mitä koette. On huutava vääryys, että vihdoin kun hommat alkaneet luistaa, blogiasi seuranneena tiedän miten rankkaa ollut ja nyt näin.

   Ei kollektiivisen epäonnen tarvitse lohduttaa, sillä onhan se sinänsä aika hassu ajatus, että hei saan lohtua siitä, että muutkin kärsii. Juu moni on samassa veneessä, mutta yksilötasolla se tieto ei auta, kun murhe on niin konkreettinen.

   Näin on jatkettava ja en usko, että moni on näiden 6 vuoden aikana huomannut ulospäin, miten isoja murheita meilläkin ollut ja ihan staavista asioita, mistä nyt moni kärsii. Meillä on tällä hetkellä asiat yes, mutta huominen voi taas tuoda muuta tullessaan, kun perusturvallisuus on jo muutamaan kertaan rikottu, niin mihinkään ei voi enää tuudittautua.

   Pakko ottaa ilo irti pienistä asioista, kun ei muutakaan voi.

   Nelina lämmin halaus sinulle ja teidän perheelle, ei ole sanoja, mutta olet tärkeä. <3

   • Vastaavista asioista, hieman on päässyt lapsuksia mukaan enemmänkin. 😉 Mutta kun tämä uusi alusta ja miksi kun kirjoittaa, kirjoittaa vinoon.

 • Hyviä vinkkejä! Kyllä tämä aika mietityttää varmasti meitä kaikkia ja päätä ei voi panna puskaan siinä toivossa, ettei tämä itseä mitenkään koskettaisi. Toivoisin vain ymmärtämystä ihmisiltä syyttelyn sijaan. Välillä on pakko vaihtaa kanavaa, jotta ei ahdistu liikaa ja katsoa telkusta vaikka se leffa tai sarja, joka vie ajatukset pois tästä koronasta.
  Tein blogijutun kädentaitoihin liittyen ja pelkäsin, miten siihen reagoidaan. Koska korona. Mutta ihanasti postausta on luettu ja tykätty, joten on hyvä antaa sitä muutakin luettavaa, kuin vain koronaa. Eli postaillaan entiseen tapaan ja uskotaan huomiseen. Kyllä tästä selvitään!

  • Syyttely ei vie minnekään, se vaan vie vihankierteeseen, turhaan inttämiseen, joka ei johda minnekään. Nyt tarvitaan hyviä ajatuksia enemmän kuin koskaan ehkä. <3

   Ja kyllä, välillä on pakko nollata mieli, sillä huomaan, jos olen päivän aikana lukenut ihan liikaa koronaan liittyviä juttuja, mieli käy niitä läpi yöllä ja uni kärsii.

   Ja ihanat jutut teitkin ja mielestäni ajankohtaista, nyt monilla aikaa ommella ja kutoa kotona. <3 Eli näitä juttuja tarvitaan lisää.

   Näin tehdään, koska ei muutakaan voida.

   Sydämellistä viikon jatkoa Minna teidän perheelle. <3

 • Ensiksikin onnea uudesta alustasta. Kokeilen nyt saanko kommenttini lähtemään, bloggerissa kun minut viskataan saman tien pois, kun painan hyväksy-nappulaa. En tiedä missä vika kun ei tottele kännykällä, eikä tabletilla mutta pöytäkoneella ei mitään ongelmia.
  Noita samoja asioita täälläkin pohditaan, ja sitä kuinka käyttäytymisemme kärjistyy jos tämä jatkuu kesään saakka, huh. Maalla asuessa nyt vielä jotenkin pärjää, mutta entä kaupungissa ja kerrostalossa. Nyt vaaditaan ihmisiltä kärsivällisyyttä, ja toisten huomioimista, nyt enemmän kuin koskaan. Itse yritän tässä talvilomalla puuhata koko ajan jotain, eikä toistaiseksi yöunia tämä ole häirinnyt. Yritetään kestää, pidetään huolta toisistamme <3 Ihanaa loppuviikkoa sinne kaikesta huolimatta.

  • Kiitos niin paljon Tuulikki ja ihanaa kuulla sinusta. <3 Hitsi mikähän tuossa bloggerissa on, täälläkin käynyt välillä niin, että kommentit katoavat taivaan tuuliin bloggerissa. Nyt kommenttisi tuli perille mallikkaasti. <3

   Totta, nyt kiitän maaseutua ja täällä voi kulkea metsässä omassa rauhassa ja saada pään kirkastettua lenkkipoluilla.

   Näin tehdään Tuulikki, paljon lämpimiä ajatuksia sinne ja terveyttä teidän perheelle. <3

 • Sydän tyynenä ja mieli kauniina nyt!
  Positiiviset asiat on vallan mainio tapa listata joka päivä ja olla kiitollinen iltaisin nukkumaan mennessä jokaisesta pienestäkin hyvästä asiasta päivän aikana.
  Mutta kauhulla katselen Suomen touhua tässä kriisissä…olette siellä parisen viikkoa meitä jäljessä ja toivon että ette liian myöhässä….siellä ei vieläkään näytetä ymmärtävän tilannetta täysin.
  IHAN OIKEASTI se kauppakkärryn kädensija ON desinfioitava ja käytettävä hanskoja!!!
  Hengityssuojain…’eihän sitä kehtaa käyttää kun muillakaan ole’…MITÄ!!??
  Halpa henkivakuutus niinkuin heijastin !!
  Nyt pitää toimia, ei panikoida, hyvät ystävät!
  Tämä ei ole ohi parissa viikossa, tämä vasta alkaa, valitettavasti.
  Ihmisten arki ei palaudu entiselleen kesään mennessä vaan tämä on uusi arki ja siihen on mukauduttava.
  Nyt on aika ottaa vastuuta ja rakastaa lähimmäisiään. <3

  Pysytään terveinä ja pestään kädet!!
  Ja muista, maailmankaikkeus pitää huolta sinustakin. <3

 • Ihanan lempeästi ja jämäkästi kirjoitat Susanna. <3

  Tyynenä ja mieli kauniina, ihana. <3

  Kyllä olen samaa mieltä, että on ihmisiä, paikkoja, alueita, tänään mm. jonkun kauppakeskuksen avaaminen, jonne ryntäsi joukolla ihmisiä, mietin mitä silmät näkivätkään!

  Olen itsekin sitä mieltä, ettei millään kesään mennessä tilanne ole selkiintynyt, korona käy niin ison ihmismassan läpi, että tämä vie aikaa. Nyt on aika mukautua ja ottaa irti ilo niistä pienistä asioista ja suojata itsensä, ettei sairaanhoito ruuhkaudu täysin ja kohta ei voida auttaa ketään, ei niitä joilla on korona tai niitä, jotka tarvitsevat vaikka sydänleikkauksen. Miten kiitollinen olen ollut pienestä asiasta, että hampaanpoisto tehtiin maanantaina, kun torstaina Suomessa koko maailma mullistui. Olisipa ikävää olla hirveissä hammastuskissa saamatta apua eli kyllä nyt täytyy suojata, miettiä ja olla varovainen, jotta kaikki terveydenhoidon palveluja tarvitsevat saavat apua. Pelkään silti pahoin, että tätä ei voi enää pysäyttää, niin paljon vastuutonta käyttäymistä on edelleen.

  Kiitos ja näin teemme ja tehty jo viikko täälä kotikolossa. <3

  Kauniisti kirjoittu tuohon loppuun. <3 Sydämellistä viikon jatkoa ihana Susanna ja voimia Espanjaan. <3

 • Kiitos tästä listauksesta, totta joka sana ja sain siitä paljon vinkkejä omaankin elämään.
  Elämä jatkuu ja kyllä tästä selvitään, vaikka näyttää siltä, että tässä menee vielä kuukausia 🙁
  Valoisia ajatuksia ihana Tiia <3

  • Ihana Taru ja kyllä me tästä selvitään ja toivottavasti viisaina ja terveinä. <3 Sydämellistä viikonloppua sulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud