Hullu keräilijä ilmoittautuu!

Hullu keräilijä ilmoittautuu!

Mistä taas kaikki lähti. Liian tiiviissä kulmassa olevan jääkaapin mikä lie hajukoppa jääkaapin takana taas alkanut löyhkäämään. Ensin meni monta vuotta tuon kupin putsaamiseen ja nyt tuntuu, että haisulikuppia on saanut olla alati putsaamassa. Juu ei sellaisesta tule mitään ja kuka haluaa, että jääkaapin takaosa alkaa löyhkäämään. Hyvää tässä toki on, että tulee siivottua jääkaappi ja imuroitua jääkaapin takaseinä pölyiltä.

Viime lauantaiaamuna herättyäni bongasin miehen koneelta. Mies oli jo sukkuloinut netissä tovin, etsien meille uutta jääkaappia ja astianpesukonetta. Meillä on n. 10 vuotta vanha astianpesukone, joka ei pese enää kovin hyvin. Lisäksi on pelko, että kun se astianpesukone menee rikki, lyö vedet lattialle. Meillä on suuri vesivahingon pelko, kiitos hometalokeissin.

No kamala minä ei vähempään tyytyisi, kuin punaiseen Smeg astianpesukoneeseen. Astianpesukoneita ei kuitenkaan löytynyt mistään järkevään hintaan ja vain Smegin omasta nettikaupasta, jossa hinta oli miltei 1600e. Juu ei kiitos, ei millään sellaista rahaa astianpesukoneeseen vain siksi, että siinä on nätti ovi.

Eli tästä se kaikki lähti. Heitin ilmoille, että mitäs jos meidän leffahuoneesta siirrettäisiin punainen Smeg jääkaappipakastin keittiöön ja keittiön jääkaappi vintagemagneetteineen leffahuoneeseen, jotta voi olla ilmavammassa nurkassa ja löyhkäävän takakupin putsaus käy jatkossa jouhevammin.

Eihän se punainen Smeg sitten sinne keittiöön vanhan jääkaapin kulmaan mahtunut. Tai mahtui kyllä, mutta ovea ei saatu auki. Lisäksi jääkaappiseinällä on ikkuna ja sen haluamme jatkossa pitää auki fiiliksien mukaan.

Nyt Smeg töröttää kuitenkin keittiön pitkällä seinällä ja näyttää vähän pullealta ja naurettavalta siinä. Seurataan tilannetta, totutaanko siihen vai joutuuko mies sahaamaan keittiön ikkunan edessä olevaa pöytää kapeammaksi, jotta saadaan Smeg pullautettua vanhan jääkaapin nurkkaukseen. Mutta alkaako Smegin takakupponen siinä tapauksessa myös haisuloimaan, mene ja tiedä.

Jos jotain, Smegin takakupposessa ei ollut mitään ikävää liejua, nestettä, jääkaapin seinäreiästä valunutta möhnää. Sen se kertoo, kun on todella laadukas jääkaappi ja sillä on vielä ilmaa ympärillä, olla hikoilematta niin paljon.

Nyt kävi sitten niin, että Smeg töröttää kummajaisena keittiön pitkällä seinällä. Ikkunasta tulee raitista ilmaa ja vanha jääkaappi on heti keittiön seinän takana olevassa välitilassa, josta lähti yksi vaatekaappi autotalliin. Hirmu kätevää, kaksi jääkaappia ihan lähekkäin ja sapuskat helposti otettavana.

Nyt lyödään sitten tauluja eri seiniin ja mietitään mitä leffahuoneen kulmaan, koska sieltä lähti Smeg jne. Se on aivan uskomaton palapeli mikä tapahtuu, kun yksi esine siirtyy muualle, oikea lumipalloefekti.

Mutta vielä tähän keräilyyn. Nyt vintagemagneetit pääsevät välitilassa oikeuksiin, sillä tilassa on kattoikkuna ja valoa tulvii ikkunasta. Olen joskus kuvannut nämä magneetit blogiin suht pimeässä. Nyt kaikkia reissuilta hankittuja magneetteja voi aidosti keskittyä ihastelemaan ja näistä pääsee hullu keräilijä nauttimaan oikein urakalla.

Niin monta reissua, niin monta tarinaa ja muistoa. Jos reissuille ei ikinä enää pääse, senkin mahdollisuuden olen yrittänyt sisäistää vallitsevassa tilanteessa, kohta kaikki maat laittaa rajat kiinni lopullisesti. Ok se nyt on ihan totaalinen kauhuskenaario.

Työmatkailu Viroon jo onnistuu ja Kreikka on toivottanut turistit tervetulleiksi. Huvittaisiko meikäläistä matkailu nyt tai lähitulevaisuudessa, ei kiitos ihan vielä. Ehkä pian, toivottavasti. Toisaalta ristiriitainen tunne koko matkailusta, nyt maapallo voi paremmin ja jos matkailu loppuisi, maapallo voisi vielä paremmin. Joten mitä tulisi ajatella?

Churchillin sanoin ”Yhdessä eteenpäin.” Tätä harjoitetaan täällä kotona muun maailman kanssa yhdessä.

Black Cat taulun ja Cocis taulun 50-luvulta olen saanut isältä. Pitihän sitä tietenkin Black Cat magneettikin ostaa. Tupakkamainos, huhheijaa. Ikinä en ole polttanut, mutta jotain nostalgiaa näissä tupakkamainoksissakin on, ne kuuluu omaan lapsuuteen.

Tähän loppuun kaverin Facebook seinältä lainattu teksti, jonka varmaan on moni nähnyt, mutta joka tupakkimainoksen kera toi varsinaisen kaipuun huolettomaan lapsuuteen. Onko nykyään asiat paremmin vai olisiko joku kultainen keskitie hyvä.

Meillä jatkuu järkkäily, mitäs teille kuuluu siellä? Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. <3

”Ensiksi, selviydyimme vaikka osa äideistämme poltti ja joi, kun odottivat meitä. He söivät raskausaikana särkylääkkeitä, sinihomejuustoa, tonnikalaa purkista, eikä heitä testattu kohonneen verensokerin vuoksi.

Sitten noiden traumojen jälkeen, meidät laitettiin nukkumaan mahalleen pinnasänkyihimme, jotka oli maalattu lyijypohjaisilla, kirkkaan värisillä maaleilla.Meillä ei ollut turvakorkkeja lääkepulloissa, ei lapsilukkoja ovissa eikä komeroissa. Kun ajelimme pyörällä, meillä ei ollut pyöräilykypäriä, eikä kukaan koskaan maininnut liftaamisen vaaroista.

Vauvoina ja pikkulapsina, meillä ei ollut turvavöitä autossa, ei korokeistuimia, ei turvaistuimia eikä ilmatyynyjä.Lava-auton ( tai traktorin) lavalla matkustaminen kuumana kesäpäivänä oli nautinnoista suurin.Me joimme vettä puutarhaletkusta, tai metsän purosta.

Me jaoimme yhden limupullon kaikkien kavereiden kesken, eikä kukaan kuollut siihen!Kaivoimme linnunpesiä, mutta emme saanet lintuinfluenssaa. Löysimme punkin niskasta ja revimme sen irti. Emme käyneet suihkussa joka päivä, emme saaneet allergioita emmekä astmaa.

Opimme virkkaamaan, kutomaan, piirtämään ja maalaamaan. Hakkasimme vasaralla nauloja ja sahasimme lautoja. Istuimme saunassa ylimmällä lauteella Isoisän kanssa, emmekä antaneet periksi.Me söimme pullaa, ranskanleipää ja oikeaa voita. Limut oli valmistettu oikeasta sokerista. Meillä ei ollut ylipainoa, koska olimme aina ulkona leikkimässä. Me lähdimme aamulla ulos ja leikimme koko päivän, tulimme kotiin vasta kun katuvalot syttyivät.

Meitä ei ollut mahdollista tavoittaa koko päivänä ja me olimme ihan kunnossa.Me vietimme tuntikausia rakentaen mäkiautoa kaikista jämäosista. Sitten laskiessamme sillä mäkeä hurjaa vauhtia, huomasimme että olimme unohtaneet jarrut.

Meillä ei ollut Pleikkaria, ei Nintendoa, ei X- Boxia, ei tietokonepelejä. Ei 150 tv- kanavaa, ei elokuvakasetteja eikä DVD: tä. Ei nettiä eikä chattia eikä mesejä. Meillä oli kavereita ja me menimme leikkimään niiden kanssa ulos. Me menimme pyörällä tai kävellen kaverin kotiovelle, koputimme tai soitimme ovikelloa ja menimme sisälle juttelemaan heidän kanssaan.

Me tipuimme puusta, saimme haavoja ja murtumia, hampaitakin irtosi, mutta ne eivät olleet kenenkään mielestä iso asia. Me leikimme tikuilla, kepeillä ja mailoilla, mutta emme puskeneet niitä silmiimme emmekä suuhun.Me tervehdimme ihmisiä kadulla.

Nämä sukupolvet ovat todistaneet olevansa parhaita riskinottajia, ongelmien selvittäjiä ja keksijöitä kautta aikojen.Saimme tukkapöllyä ja luunappeja aina tilanteen niin vaatiessa.Se kuului kasvatukseen.Meillä oli vapautta, opimme virheistämme, onnistuimme ja saimme vastuuta.Jos olet yksi heistä, onneksi olkoon!

Haluat ehkä jakaa tämän muiden kanssa, jotka olivat lapsia ennen kuin hallitukset ja lakikirjat alkoivat hallita elämäämme meidän omaksi hyväksemme. Kerro tämä lapsillesi, että hekin saavat tietää, miten rohkeita ( ja onnekkaita ) heidän vanhempansa olivat.Tämän jälkeen tekee mieli juosta läpi talon sakset kädessä, eikö vaan?27 thoughts on “Hullu keräilijä ilmoittautuu!”

 • Hehee, mulla on kokemusta ajatuksesta: siirränpä pikaisesti tuon yhden jutun tuonne toiselle seinälle… Ja idean jälkeen koko koti on hyrskynmyrskyn päivän loppuun asti, vain huomatakseni, ettei mun idea ehkä ollutkaan ihan hyvä 😉

  Mä olen ihaillut sun vintagemagneetteja, ne on aivan mahtavia. Mulla ei ole magneetteja yhtään jääkaapissa, mutta ainoastaan sen vuoksi, että mun mielestä niitä pitää olla paljon, jotta ne näyttää hyvältä.

  Kuulun juuri siihen ikäluokkaan, joka makoili auton takapenkillä ilman turvavöitä ja riekkui ulkona ilman että kukaan tiesi missä menin. Mummolassakin olin kuukausitolkulla ja tuskin puhelimella soiteltiin kotiin, sillä se maksoi paljon. Hyvin on selvitty, mutta täytyy todeta, että turvavöistä olen iloinen. Kaikki entiset asiat ei toimi enää tässä maailmassa. Asiat menee eteenpäin ja hyvä niin 😀

  Iloa päivääsi <3

  • Hihi juu, ei ole sellaista kuin yhden huonekalun siirtäminen😂

   Turvavyöt on yksi maailman parhaita keksintöjä ja autot voisi olla vielä turvallisempia.

   Iloa sinun viikonloppuun Birgitta❤️

 • Jäi nyt naurattaan toi kommentti lapsuudesta ja aamen, aika monta kohtaa voin allekirjoittaa. No äiti ei kyllä polttanut eikä juonut, mutta keskenämme opettelimme joessa uimaan ja kukaan ei vahtinut. Hengissä ollaan:) Kiipeiltiin kalliolla ja ei ollut turvavaljaita, eikä kypärää käytetty, ei varsinkaan pyörällessä, vasta pari viikkoa sitten hankin ekan ikinä:) voisin kyl jatkaa…..:)
  Mutta toi on niin tuttua, että otappa maalia ja maalaa yksi pieni seinän pätkä, niin kohta on koko talo remontissa 😀 Mutta sehän virkistää tätä kevättä, toi teidänkin rulijanssi! 😀

  • Hehe huoletonta oli meidän lapsuus😅Onneksi ei käynyt kuinkaan.

   Niin totta ja onpahan tekemistä.

   Ihanaa viikonloppua Minna❤️

 • Sulla on kyllä huippu hieno kokoelma magneetteja! Smeg keittiöjutskat (paahtimet, jääkaapit, vedenkeittimet yms) on niin ihania. Minä haluaisin ne kaikki karkkiväreissä <3
  Aina pienistä hommista kehkeytyy suuria, kun miettii, että ihan vaan tämän tästä siirrän toiseen paikkaan 😀
  Ihanaa iltaa sinulle Tiia <3

  • Oi ne olisi karkkiväreissä ihanat❤️❤️❤️

   Sydämellistä viikonloppua Outi❤️

 • Sinussa taitaa kyllä olla ainesta keräilijäksi. Jotenkin nyt tuli mieleen 🙂

  Smegin kodinkoneet ovat kivoja. Meidän ensimmäisessä asunnossa San Diegossa oli ihka aito pullea jääkaappi jostain menneiltä vuosikymmeniltä. Se piti kovaa ääntä ja ovi oli pullea, varmaan söi sähköäkin. Ja kylmää oli kuin jääkarhun takapuolessa. Joten pulleaovista jääkaappia en välttämättä enää tarvitse, mutta jokin paahdin tai muu voisi olla kiva.

  Olen mietiskellyt näitä asioita jonkin verran. Suomessa sentään lapset saavat vielä kulkea yksin koulumatkansa ja käyttää julkisia kulkuneuvoja. Ei ole kotiäitiarmeija kuskaamassa ympäriinsä. Mutta tietä tasoitetaan elintasomaissa lapsille varmasti ihan liikaa, itsekin niin olen tehnyt. Turvallisuus on tärkeää, mutta missä menee raja? Ei sitä lasta voi pumpuliinkaan pakata. Tosin omalta osaltani on hiuskarvan varassa, että vielä olen kommentoimassa: pikkulikkana kavereiden kanssa saunarannassa oli hengenmeno lähellä. Onneksi naapurin setä tuli ihmettelemään, missä yksi uimari on.

  • Taitaa olla. Kolmea asiaa tullut keräilyä: mukeja, peltipurkkeja ja näitä magneetteja.

   Juuri tämä missä menee kultainen keskitie ja on kyllä tilanteita joissa omassa lapsuudessa henki olisi voinut mennä.

   Ihanaa viikonloppua Johannan ❤️

 • Mahtava magneettikokoelma sinulla.
  Vaikuttaa siltä, että Smegin koneet ovat paitsi hyvännäköisiä niin laadukkaita.
  Niinpä, kun teet jotain, niin yleensä siitä poikii lisää työtä.
  Nykyisin on helpompi suojella ja jopa ylisuojella lapsia kuin ennen on ollut mahdollista. Äitinä olen varmaan sekä luottanut liikaa lasten pärjäämiseen, että vahtinut ja huolehtinut liikaakin. Vanhemmat lapset saivat kasvaa melko vapaasti, mutta nuoremmilla oli tiukempaa.
  Oikein ihanaa iltaa ja viikkoa Tiia!

  • Näin tämä menee ja meidän ikääntyessä nuoret lapset selvästi päässeet helpommalla.

   Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija ❤️

 • Toi on oikeasti jännä miten astianpesukone menettää ajan kanssa pesutehon, vaikka toimii muuten ihan moitteetta. Meillä on kans 10 vuotta vanha kone tai 11 tänä vuonna. Pari vuotta sitten huomasin, että millään halppistableteilla ei tullut enää puhdasta, vaikka ennen tuli. Nykyään ainoat mitkä pesee astiat puhtaaksi on Fairyn normit ja Platiniumit. No niin kauan kuin ne toimii ja kone pyörii, ei kyllä aleta ostaan uutta. 😀

  • Meillä ei toiminut parhailla tableteillakaan, kaikkea on kokeiltu. Mutta astianpesukone oli jo edellisillä omistajilla, joten ikää ei edes tiedetä. Nyt on tulossa uusi kone ja mies on tyytyväinen.

   Ihanaa viikonloppua Jonna ❤️

 • Postauksesi sai miettimään, että kannattaako sittenkään aloittaa jonkin aikaa suunnitteleemaani kirjahyllyn siirtoprojektia. Olen mielessäni jo miettinyt ja tiedän, että sitten siirtyy lemmieläintenhylly, nojatuolien paikat sekä kanteleen ja lipaston paikat. Eikä siinä vielä kaikki, sillä sitten pitää laittaa taulut eri kohtiin seinille. Lumipalloefekti 😀
  Smegin kodinkoneista minulla ei ole kokemusta, mutta Prismassa olen niitä ihaillut .
  Aurinkoista viikon jatkoa teille!

  • Hehe no sepä se. Meillähän kohta mennyt kaikki järjestykset uusiksi.😅No onpahan tekemistä.

   Aurinkoista viikonloppua Tarja❤️

 • Voi miten mahtava magneettimäärä!! Ne tulee kyllä kivasti esille juuri jääkaapin ovissa.
  Mäkin oon vähän siivoillut, lähinnä kaappeja ja enemmänkin siivoilisin jos olis aikaa.

  Matkustelun suhteen on aika ristiriitaisen ajatukset, en uskaltaisi kyllä vielä tänä kesänä ja
  toisaalta juuri tuo ekologinen näkökulma, se painaa myös paljon.

  Iloa viikkoon Tiia ♥

 • Olipa mukava päästä aikamatkalle omaan lapsuuteen!
  Magneettikokoelmasi on upea!
  Meillä vaihdettiin reilu kuukausi sitten huoneita. 4 makuuhuonetta ja yksi vaatehuone koko myllerryksen. Muutama huonekalu on vielä väärässä paikassa osittain koronarajoitusten vuoksi. Iso vuodesohva vaatisi kantajia. Ehkä saamme projektin loppuun viimeistään kesällä.

  • Hehe tätä tämä korona teettää, paljon mullistuksia kotona.😅

   Kiitos kovasti Minna ja ihanaa viikonloppua ❤️

 • Meillä on ollut sama jääkaappi ja pakastin kohta 18 vuotta. Olen ehkä 5 kertaa siirtänyt ne imuroinut takaa. Mistään vesikupista en ole edes kuullut 🙂 Eikä haise miltään. Mulla on siellä alla sellaiset muovialusta kourut ja kerran sinne on valunut vettä. Syykin löytyi jääkaapin sisältä. Mies olisi koko ajan noita vaihtamassa pois, mutta minä toppuuttelen. Todennäköisesti nuo saattavat kestää saman verran kuin joku kaupan maanantaikappale.

  Jopas on hurja määrä hienoja magneetteja! Siinä vaiheessa, kun tein matkatöitä 100 matkapäivän vuosivauhtia, niin päätin, että en miltään matkalta kerää yhtään mitään. Ja aika nopeasti päätin myös, että yhtään verovapaata alkoholia ei ole enää tarve ostaa 😉 Mummoille lähettelin postikortteja.

  • Vesikupin pitäisi olla siellä takana ja kerää kosteutta ja möhnää mitä poistuu jääkaapin hikoillessa sieltä jääkaapin sisäpuolella olevasta reiästä. Ehkei teidän mallissa ole? Ja meillä tuossa tiiviissä kulmassa jääkaappi pääsi hikoilemaan liikaa ja kun vielä aina tavaraa täynnä.

   Ihan parasta ollut pitää huolta mummoista, ihana sinä❤️

   Kivaa viikonloppua Rva kepponen ❤️

   • Apua, just luin lounaalla Hesarin artikkelin ja siinä sanoivat että pitäisi imuroida pari kertaa vuodessa kylmäkalusteiden takaa. Pölyinen tausta on paloturvallisuusriksi. Noh, ei siellä minusta nyt niin paljoa ole ollut pölyä 😀 😀 Täytyy ehkä tihentää imurointi väliä viidesta vuodesta kahteen 😉

    Kivaa viikonloppua!

 • Onnea jääkaappi tilanteesta tulleiden seurausten ratkaisemiseen. Miten upeita vintagemagneetteja! Olet aito ja ehta keräilijä. Keräilijänä tiedän, miten hyvää mieltä tuo, kun saa haluamansa kauniin tavaran, eikä sen tarvitse olla kallis ja sen voi saada myös vanhana. Minun mielestä se ei ole materialismia vaan arjen ilo.

  • Olet ihana ja mahtavaa, kun toinen keräilijä ymmärtää toista.🤗Kivaa viikonloppua Marja❤️

 • Keräilet tosi kivoja tavaroita!
  Meidän äiti ajeli rättisitikalla, katto auki ja minä sisarrusten kanssa seistiin takapenkillä ja heilutettiin katosta ihmisille :))

  • Ihan mielettömän ihana muisto. Näen teidät sieluni silmin ja rättisitikka autona olisi jotain aivan ihanaa❤️❤️❤️

   Sydämellistä viikonloppua Ulrika ❤️

 • Wau, upea kokoelma kyllä noita magneetteja! Ja kyllä, pystyn samaistumaan tuohon, että jos yhtä tavaraa siirrät, niin siitä syntyy kunnon lumipalloefekti 😀 En edes tiedä kuinka monta kertaa oon tässä vajaan vuoden aikana, muuttanut tavaroiden järjestystä täällä mun asunnossa. Usein huomaan, että alan sillon vaihtamaan tavaroiden järjestystä, kun on tylsää, mutta tuleepa sentään jotain tekemistä keksittyä silloinkin, hahah 😀

  • Kiitos niin paljon ihana Sofia❤️Ihana sisustaja siellä, näin se menee siirrät yhden jutun ja syntyy kauhea rumba.😂

   Ihanaa päivää Sofia❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud