Hyvää äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivää!

*Biothermit saatu ja Tony’s Chocolonely suklaalevy

Äitiys, maailman ihanin ja rankin homma. Mitä sanoo 21-vuotias Tiia Kansallis-Osake-Pankin yt-neuvotteluissa urahaaveistaan. ”Suurin haave on tulla äidiksi.” Noh niinhän siinä kävi, että yt-myötä siirrettiin toiselle osastolle, ei ollut pelisilmää tällä sinisimäisellä vaan silkkaa viattomuutta, haaveita rakkaudesta ja mielikuvia ihanista vauvapalleroista.

En ole aivan varma tekisikö niin moni lapsia, jos haaveilisi vain vauvantuoksusta ja saisikin käsiinsä suoraan kipuilevan teinin. Miten ehdotonta ja suorastaan palvovaa rakkautta saa pieniltä lapsilta, mm. nuo lukemattomat rakkautta pullollaan olevat kirjeet, märät suukot, öisin kainaloon nukkumaan tulot ja kaikki se ja yhtäkkiä tulee päivä, että et saa enää halata ja lapsesi suusta tuleekin sanat ”vihaan sua äiti.”

Mitä silloin tarvitaan, ei pään laittamista puskaan vaan vahvaa vanhemmuutta. Olla lapsen tuki ja olkapää, vahva puu, johon lapsi voi nojata, kun maailma menee hormoneista mullin mallin. Rakastaa lasta täysillä silloin, kun lapsen on vaikea rakastaa itseään. Kestää ihan kaikki taipumatta.

Motto on ollut kaikkien neljän lapsen kanssa, koskaan ei ole menty riidoissa nukkumaan vaan asiat on aina puhuttu halki. Äitiys on ollut pikkulasten kanssa valvottuja öitä, mutta myös teinien kanssa valvottuja öitä. Milloin kengät tulee eteiseen, kuinka monta kertaa yössä on saanut käydä eteisessä katsomassa, että se rakas on saapunut kotiin. Huoli lapsista on kova.

Vanhemman ja lapsen yhteinen matka on kaikkea muuta kuin silkkaa vaalenpunaista höttöä, mutta siltikin se on maailman paras matka päästä seuraamaan lapsen kasvua aikuiseksi ihmiseksi. Olemme saaneet seurata neljää matkaa ja nyt on rinta rottingilla pakko sanoa, että olen kaikista lapsista äärettömän ylpeä.

Ei ne saavutukset vaan se, että kaikilla neljällä lapsella on viisas ja empaattinen sydän. Jos yksi haave lapsista on, että lapsista tulee empaattisia ja muista välittäviä ihmisiä, jotka tuntevat vahvasti ja ajattelevat viisaasti.

Aikoinaan kun tapasin mieheni ja sain tutustua kahteen aivan mielettömään persoonaan, jotka ottivat heti avosylin vastaan, mietin, että jos en koskaan pääse kokemaan synnytystä, ei haittaa, sillä elämäni on jo äärettömän rikas ja täysi.

Nyt meillä on neljä lasta, eikä meidän perheessä ole puolikkaita. Ei äitipuolia, ei lapsipuolia vaan rakkautta. Se miten perheen tässä kuussa 16-vuotias on juuri nyt monta päivää isoveljellään, se miten tytöt ovat aina tervetulleita isosiskonsa ja hänen miehensä luokse ja miten paljon meidän aikuinen tytär on tyttöjä hoitanut.

Nämä on niitä hetkiä, jotka tuovat suurimman onnistumisen tunteen. Meidän kaikki lapset rakastavat toisiaan ja eivät ole puolikkaita toisilleen. Ei vaan voisi olla mitään parempaa. Tänään äitienpäivänä kuppi on kukkurallaan ei vaan täysi vaan ylitsepursuavan täysi.

Biotherm lähetti näin upean äitienpäiväyllätyksen uutuuksineen ja tuo nimikoitu pyyhe sai ihan silmät kostumaan. Oli pakko laittaa tämä tänne, sillä tuo nimikoitu pyyhe vaan sai jotain sydämessä kovin pomppimaan.

Olen itse mummin ja vaarin kasvattama ja oppinut jo pienestä, ettei ole normiperheitä, on vaan rakkautta. Olen saanut rakastaa ja seurata meidän aikuisten lasten kasvua täyspäiväisesti pikkulapsiajasta lähtien. Olemme saaneet lisää lapsia ja heille isäni ja isäni vaimo ovat olleet maailman parhaat isovanhemmat. Tässä kuvioissa voisi olla paljon puolikkaita, mutta tässä yhtälössä onkin jotain isompaa ja täydempää. Biologialla ei ole mitään tekemistä rakkauden kanssa.

Uskon, että aavistuksen monimutkaiset kuviot ovat opettaneet jotain äitiydestä. Suurinta rakkautta on aina lasten etu ja monella tapaa oman edun syrjään laittaminen ja jos tätä kysymystä itseltään kyselee, on jopa välillä helppoa olla äiti. Kun miettii mikä on parasta tälle lapselle, siinä se vastaus on.

Moninainen perhe on tuonut elämääni enemmän ihmisiä ja enemmän rakkautta ja antanut kaiken sen, mistä 21-vuotiaana haaveilin. Perhe ei välttämättä tule standardipakkauksessa, mutta juuri tästä syystä se voi antaa jopa enemmän. Sillä mikä oppimismatka omaan itseenikin on ollut, elää monikerroksellista uusperhe-elämää.

Kun on sydän auki ja hyvää tahtoa, miten paljon sitä saakaan. Joten kyllä, haaveeni ovat toteutuneet moninkertaisesti ja ei ole mitään asiaa, josta en voisi olla enemmän kiitollinen.

Rakkautta ja sydämellistä äitienpäivää kaikille teille äideille, oli teidän rooli minkälainen tahansa, bonusäiti, mummi, isomummi, bonusmummi tai mitä tahansa. Teidät kaikki voi kiteyttää yhteen sanaan ja se sana on maailman kaunein sana ja se sana on ”äiti. ”42 thoughts on “Hyvää äitienpäivää!”

  • Toivottavasti siellä oli ihana äitienpäivä ❤️🤗❤️ Kiitos kovasti ja ihanaa päivää Susanna❤️

  • Kiitos kovasti ja toivottavasti äitienpäivä oli ihana❤️❤️❤️ Sydämellistä uutta viikkoa Marja-Terttu ❤️❤️❤️

 • Hyvää äitienpäivää <3 Ihanan värikäs kimppu. Voi tuota Diana suloisuutta
  kun hän siellä nuuhkimassa kukkia. Mukavaa päivää ja aurinkoa <3

 • Täällä kyynel silmissä luin tekstisi. Miten hyvin osaatkaan pukea sanoiksi tunteitasi.
  Minä tiesin myös hyvin varhain, jo yläasteella, että haluan tulla äidiksi. Tunnen olevani hyvin onnekas, että haaveestani on tullut totta. Meillähän tuo lasten saaminen ei ollut ihan helppo homma ja siksi erityisesti tunnen suurta kiitollisuutta äitiydestäni.
  Ihanaa äitienpäivää sinulle Tiia <3

  • Outi ihana ❤️ Muakin itketti kun kirjoitin tätä.🤗 Tässäkin ollaan samanlaisia, aina haluttu tulla äidiksi. Teitä antoi ihanat tyypit hieman odottaa, jotta juuri nämä lapset saivat teidät vanhemmiksi ja te lapsiksi❤️❤️

   Sydämellistä maanantaita Outi ❤️

 • Juuri näin. Olen samaa mieltä, joko ollaan tai ei olla, puolivälissä majailu ei ole mistään kotoisin. Ja oletpa ollut päämäärätietoinen 🙂

  Mä en koskaan haaveillut lapsista tai oikein edes perheestä. Mutta niin siinä vain kävi. Tosin olin jo hyvän matkaa yli 30, kun lapset tulivat. Ja ovatkin parasta elämässäni. Joku suuressa viisaudessaan katsoi, että tuonne annetaan helppoja tapauksia 🙂 Ei onneksi ollut pahoja uhmiksia eikä kovin myrskyäviä teini-ikäisiä. Ehkä sitten keski-iän kriisissään ryhtyvät pahapäisiksi…

  Hyvää äitienpäivää! Sua on hemmoteltu pitkän kaavan mukaan. Ja se on ihan oikein.

  • En oo oikeastaan ollut määrätietoinen, lapset oli suurin haave ja kaikissa unelmissa vielä parempaa kuin ikinä haaveilin. Mutta lapsia ennen mahtui monenlaisia päämäärättömiä haahuilu vuosia ja silkkaa hauskanpitoa.

   Täällä sama, kun synnytin olin 36-ja 38-vuotias.

   Ihanaa joillekin murkkuikä sujuu mutkitta.

   Juu aamulla hemmottelua, sitten tehtiin hommia, meillä nyt koko kämppä muutostilassa ja kaikki alkoi keittiöstä.😅😂Sitten vielä haettiin 15v isoveljen luota Tampereelta, siinä se äitienpäivä menikin.

   Toivottavasti siellä oli mukava äitienpäivä ❤️ Mukavaa uutta viikkoa Johanna❤️

 • Niin täynnä rakkautta postauksesi. Rakastan itsekin lapsiani syvältä ja ehdoitta. Minä en ollut kiinnostunut koskaan äitiydestä. Tulin vahingossa raskaaksi kolmekymppisenä, ja mietin, voinko rakastaa lastani. Mutta heti, kun sain lapsen syliin synnytyksen jälkeen, iski elämääni suurempi rakkaus. Toinen lapsi sai sitten tulla riemumielin. Ihanaa äitienpäivää sinulle!

  • No mutta maailman ihanin vahinko ja miten läheinen tyttäriesi kanssa oletkaan❤️❤️❤️

   Toivottavasti oli mitä ihanin äitienpäivä. Kivaa maanantaita❤️

  • Kiitos niin paljon. Heh jos lapsilta kysytään, en ole niin varma. Sellaista kuin täydellinen äiti ei olekaan. 😅

   Ihanaa uutta viikkoa Kristiina ja toivottavasti sinulla oli mukava äitienpäivä ❤️🤗😍

 • Ihanat kuvat ja Kaunista luettavaa! Leppoisaa äitienpäivä iltaa😊💕

  • Kiitos niin paljon ja toivottavasti oli ihana äitienpäivä ❤️❤️❤️ Sydämellistä maanantaita❤️

 • Ihana kirjoitus, Tiia! Olet toivottavasti saanut viettää klassisen, satukirjamaisen aurinkoisen äitienpäivän tänään. Kaunista kevättä!

  • Laura ihana, miten kivaa kuulla susta. Oi kuinka monta vuotta siitä on, kun tutustuttiin Riian puistossa ja silloin oltiin nyt aikuisten lasten kanssa viettämässä aurinkoista puistopäivää.

   Kiitos niin paljon ja toivottavasti siellä oli mitä mahtavin äitienpäivä.

   Aurinkoista kevättä ja kesää.☀️🌹🌺🌿🌹☀️🌹

  • Kiitos ihan mielettömän paljon ja toivottavasti oli ihana äitienpäivä. Mukavaa uutta viikkoa Satu❤️❤️❤️

 • Uravalinta lausahduksessa oli ripaus tulevaisuuden taikaa, unelmia toteutuu kun oikein niihin uskoo <3 Äitiys on ihanan kamalaa, päivääkään en vaihtaisi pois. Uudelle viikolle äippäyspäiviä edelleen <3

  • Olet niin oikeassa ja miten ihanasti sanottu. Äitiys on juuri sitä ja nyt kun tietää mitä se on, sitä arvostaa omia vanhempiaan jättipaljon.

   Samoin sinulle Onneli❤️🤗❤️

  • Ihana sinä kiitos.❤️🤗❤️ Toivottavasti äitienpäivä oli huippu.❤️

 • Ihanasti ja niin osuvasti kirjoitettua tekstiä monikerroksellisesta uusperhe-elämästä kuin äitiydestäkin! Sama tavoite täällä kasvattaa upean empaattinen ja muita ajatteleva lapsi, joka on valmis antamaan omastansa ja jonka arvot ovat pehmeän jämäkät <3 Kauhulla odotan, mutta ne ajat tulevat ja siihen varmasti sitten olen henkisesti valmis, kun teini räjähtelee ja äiti on maailman tyhmin. Nyt vielä toimii se, että kun pienellä paha mieli ja kaikki pielessä, niin vanhemman syli ja paijaaminen aina auttavat! Pyyteetön ja ehdoton rakkaudentunne – se on niin voimakas tunne ja upeinta kokea äitiydessä! Ihanaa uutta viikkoa ja toivottavasti pian paistaa taas sateiden jälkeen, mutta toisaalta ihanan raikkaaksi tekee luonnon tuo sade ja siitepölykin pysyy paremmin kurissa!

  • Näin se on, kun omaa empatian tajua, pärjää niin monella saralla elämässä. Nyt vaan nautit ja tuon rakkauden voimalla jaksaa sitten ne teiniyden murrokset.❤️

   Sade tekee hyvää, kunhan tää ei vaan jatku.

   Sydämellistä uutta viikkoa Heli.❤️

 • Sie sitte ossaat kirjottaa niiiiin mukavasti kaikesta.Antaa ajateltavaa,,,vaik on täyttä kauraa🤗😘😘

  • Sinä ihana kiitos.❤️ Toivottavasti oli mukava äitienpäivä.🤗 Mukavaa maanantaita.❤️

 • Tämä oli kyllä niin ihana postaus. Kauniita sanoja ja hienoja ajatuksia.
  Kaikkea hyvää edeleen. Rakkauden täyteisiä hetkiä ja iloa siitä mitä on <3

  • Sydämesi on kultaa, kiitos kovasti Birgitta. Halauksia❤️🤗❤️

 • Kirjoitat kauniisti siitä, mitä moninainen perhe on tuonut elämääsi. Allekirjoitan joka sanan. Tiedän, mistä puhut, kun omakin perhe on vähintäänkin erilainen kuin keskivertoperhe.
  Uskon, että äitienpäiväsi oli rakkauden täyttämä.
  Oikein ihanaa tätä viikkoa Tiia!

  • Sinä edustat minulle äitien äitiä superäitiä.

   Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija ❤️

 • Apua miten kaunis kimppu ja muutenkin ihania kuvia <3 Oikein ihanaa äitienpäivää näin jälkikäteen <3

 • ”Meidän perheessä ei ole puolikkaita. Ei äitipuolia, ei lapsipuolia, vaan rakkautta.”
  Voiko asiaa enää kauniimmin sanoa? <3 Kyyneleet tulivat silmiin, kun luin tuon kohdan. Ihanasti kirjoitettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud