Porvoo päivä ja silkkaa raitaa

Porvoo päivä ja silkkaa raitaa

No niin, ei mitään uutta Porvoo päivässä ravintoloiden suhteen, mutta aina voi olla mahdollisuus, että tänne blogiin joku uusi ihminen eksyy, joten vinkataan vanhat hyvät paikat.

Porvoon parhaat kakut löytyy Cafe Cabriolesta. Terassikin löytyy, mahtava kotiruoan tyyppinen lounas, joka on kuitenkin äärimmäisen herkullinen. Ihanat suolaiset piiraat salaatin kera ja aamupala on aivan luxus piirakoineen, hedelmineen ja pienen makeapalan kanssa. Leivokset maksavat 3,80€ ja kotiin vietynä muistaakseni 3,30€.

Jos tulet Porvooseen, tule muina päivinä kuin sunnuntaina, jotta pääset nauttimaan Cafe Cabriolen tunnelmasta ja kakuista. Leivoksia kannattaa viedä kotiinkin, kuten meidän vieressä eilen istuneet ystävykset, joille iski annoskateus ja meidän annoksia tovin ihailleena, päättivät napata leivoksia kotiinviemisiksi.

Jos sushihammasta kolottaa, suosittelen Sakura sushia tai kesällä Oishi sushista löytyy myös ulkoterassi.

Aina sitä turistina omassa kaupungissa huomaa jotain uutta, kun katselee kaupunkia enemmän ystävän silmin.

Ne mukulakivet. <3

Ystävyyttä vuodesta -75. Välillä pitkiäkin taukoja, lapset syntyivät eri aikaan, oli ulkomaanvuosia sun muuta. Mutta kun muutama vuosi sitten taas tavattiin, niin se oli siinä, kuin päivääkään ei olisi ollut välissä.

Lapsuudenystävän kanssa on hauskaa se, että voi jauhaa toki nykyisiä juttuja, mutta voi myös muistella vedet silmillä lapsuuden hulluja sattumia ja niitähän riittää, kun olemme syntyneet ”hassujen sattumusten” tähtien alla.

Monta vuotta vanha farkkutakki, miten se onkin taas niin kiva juttu. Laukku Cath Kidston ja mekko ja kenkulit Tokmanni ja mekko on Polan mallistoa ja kuin Marianne karkki itsessään.

Cafe Cabriolen suklaa-ja mutakakut ovat aika ”tiukkoja” eli yksi leivos riittää jaettavaksi tyydyttämään makeannälän. Mutta nämä marjakakut ovat raikkaita ja kepeitä eli tietenkin molemmille omat. Mutta kotiin kannattaa napata vaikka joku suklaakakkuviipale, riittää iloa useammalle tai itselle pariksi päiväksi.

Tuli ostettua Marianne Dominoita, joita ei oltu vielä aiemmin maistettu. Ensimmäisen syötyäni tuumittiin miehen kanssa, ääh ei ole alkuperäisen Dominon voittanutta. Mutta muutaman maisteltuamme meni jo kieli mennessään. Mietittiin miksi tehdä Marianne Domino, kun on jo Minttu Domino. Pitäisi tehdä vertailutesti näiden kahden minttuisan keksin välillä. Mutta näissä Marianne versioissa kyllä maistuu piparminttu, joten ero löytynee siitä.

Kun kuvasin näitä kekkuleita, niin tuolin päällä nökötti tämä Polan raitamekko ja samassa välähti, mekko on itsessään kuin Marianne karkki.

Tänään jatkuu ystäväpäivät, kun hyvä ystävä ja lukioajoista jo tunnettu, on tulossa tyttärensä kanssa yökylään. Joten mitähän tänään keksitään. Ainakin korkataan ”siskoilta” tuliaisiksi saatu rapsuskumppa ja syödään taas jotain hyvää, hehe kuinkas muuten.

Miten siellä, miten on viikonloppua vietetty? Oletko maistanut Marianne Domino keksejä? Mikä on lempi Domino keksi tai herkku? Onko Cafe Cabriole tuttu paikka?

Herkullista ja aurinkoista sunnuntaita kaikille. <3



26 thoughts on “Porvoo päivä ja silkkaa raitaa”

  • Hauskaa teillä on selvästi ollut!

    Mekko on tosiaan aivan juin Marianne-karkin kääre.

    Viikonloppu on sujunut aurinkoisesti kuin mies tuli viikkojen työkeikalta neljä päivää etuajassa kotiin. Projekti oli mennyt nin sujuvasti, ettei varattuja lisäpäiviä ollut tarvinnut käyttää. Syötiin sushia kotiinpakuun kunniaksi. En ole viitsinyt itse enää tehdä sushia, kun lähi-Cittarista ja yhdestä lähiravintolasta saa niin hyvää ja ihan sopuhintaan.

    • Niin ihanaa, että sait miehesi takaisin aiemmin ja olette saaneet herkutella ja kuherrella. <3 Kiitos kauniista sanoista ja ihanaa viikkoa Tuuli. <3

  • Ihania kesäkuvia! On maisteltu Marianne Dominoita, ne on sluprs! :p

    Täällä ollaan vaan oltu, mut tänään on meidän kreikkalainen päivä, kun ei päästy Kreikkaan niin tuodaan Kreikka meidän luo. 😀

    Aurinkoista sunnuntaita.

    • Ja se teidän kreikkalainen päivä näytti fantastiselta. <3 Blogiin odotan juttua myös. <3 Ihanaa päivää Jonna. <3

  • Punavalkoinen raita on vaihteeksi ihanan raikas ja niin sun väri! Porvoon-kuume taas nousi kun luin tämän… 🙂
    Täällä on tehty vaihteeksi kotona pihahommia, miten niitä riittääkin niin paljon. Puut alkaa tiputtamaan lehtiä ja havuja, koivunsiemenet lentelee ja ne tarttuvat kivien välissä oleviin sammaleihin. No, siinä on saanut hyötyliikuntaa yllin kyllin ja hietkin kaupan päälle tässä kuumuudessa.
    Keksit ei oikein ole mun juttuni (kuten tiedätkin) ja vähän naurattaa, kun aikaa sitten oli hirveä oreobuumi ja meikäläinen söi ekan oreon viime viikolla – eikä hetkauttanut yhtään… Suolaiset sen sijaan uppoaa vaikka kuinka!
    Kivat kuvat päivästänne – tuli hyvä fiilis niitä katsellessa <3

    • Kyllä sut pitää tänne Porvooseen saada. Heti kun tässä lomahärdelli hellittää niin tervetuloa. <3

      Mökki ja koti on kyllä ikuinen työleiri, näin se on. <3

      Hihi oot ihana ja ollapa sun karkkihampaaton olemus. <3

      Kiitos kovasti ja oikein ihanaa viikon jatkoa Maarit. <3

  • Porvoo <3 Jaa-a, oma domino suosikkini taitaa olla se perinteinen domino, mutta minttu oli kyllä hyvää myös. Minä syön domino keksit niin, että irrotan osat ja syön ensin, maitoon uitettuna , sen osan missä ei ole täytettä ja sitten vasta osan jossa täytettä on 🙂
    Olet elävä Marianne karkki, yhtä herkullisen näköinen <3

    • Domino aina hyvä vaikka perinteisen voittanutta ei ole. Ihanaa, kun Dominoa syödään eri tyyleillä. <3

      Kiitos ihana ystäväin ja pus sun päivääs. <3

  • Ihanaa kun lapsuudenystävien kanssa säilyy ystävyys aikuisenakin. Ja miten mukava päivä teillä on ollut.
    Oikein hyvää alkaa heinäkuun viimeistä viikkoa sinulle ihana Tiia <3

    • On kyllä ihanaa. <3 Kiitos niin paljon Kristiina ja oikein mukavaa viikon jatkoa. <3

  • Ihanainen mekko sinulla. Niin raikas ja kaunis. Meillä viikonloppuna tehtiin ulkotöitä, ja aloin katsoa televisiota kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen. Se tuntuu yhä jotenkin oudolta.

    • Sydämelliset kiitokset kauniista sanoista Marja. <3 Ohhoh telsua, aiotkohan katsoa vielä lisää, vai oliko se siinä?

      Kivaa viikkoa. <3

  • Olen viimeksi käynyt Porvoossa keväällä 1999. Olisi varmaan taas aika poiketa. Viimeksi Suomen matkalla suunnittelin Porvoon retkeä, mutta en sitten viitsinyt lähteä bussilla rytyyttämään, kun vettä sateli ja oli muka jotenkin niin hankalaa. Porvoo on tainnut parissakymmenessä vuodessa muuttua aika tavalla.

    Herkulta näyttävät keksit! Dominot ovat tietysti ihan parhaita, siis ne perus-Dominot. Onkohan Doris-keksejä vielä? Ne olivat toinen suosikkini.

    • Ymmärrän hyvin, etenkin kun on ollut huono sää. Porvoossa olen käynyt pikkutytöstä ati, päiväretkillä, koska kesäpaikka Sipoossa ja vaikka tänne on tullut uusia taloja, niin Porvoon viehätys on säilynyt ennallaan samanlaisena. Porvoo on varsin muuttumaton.

      Doris keksejä mielestäni on vieläkin. 🙂

      Kivaa viikkoa sinne muuton keskelle ja tsemppiä Johanna. <3

    • Oi kiitos niin ihanasta kommentista, kiitos kovasti. <3 On kyllä jotenkin erityisen raikas ja vielä Tokmannilta löytyi pilkkahintaan, tosin katselin tätä jo aiemmin, mutta nyt en voinut enää vastustaa. 🙂

      Ihanaa viikkoa Satu. <3

  • Kauniit ja raikkaat kuvat!

    Perinteinen Domino on suosikkini, vaikken kekseistä ylipäänsä hirveästi välitä. Olen suolaisten herkkujen ystävä. Gabriolet on tuttu Linnankosken lukion ajoilta. Olin siellä töissä pari vuotta parikymmentä vuotta sitten. Niin ne vuodet vierivät. Toinen suosikkipaikkani oli Rosso, jossa tuolloin sai herkkupizzaa.

    Viikonloppu meni lattiaremontin apulaisena.

    Mukavaa tätä viikkoa, Tiia!

    • Kiitos kovasti Satu. <3

      Niin ihanaa kuulla taustaa. <3 Rossossa on edelleen maailman parhaat pitsat. 🙂

      Olet reipas ja ahkera. Mukavaa viikkoa sinullekin Satu. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud