Viikonlopun happeningit

Viikonlopun happeningit

Viikonloppu oli vauhdikas ja kiva. Mikä nyt tässä iässä sitten on vauhdikasta, se voi olla aika suhteellista. Vauhdikkaaksi sanoisin, että kaikkina päivinä oli menoa ja paljon mukavia ihmiskohtaamisia.

Perjantaina kävimme miehen kanssa testaamassa Rosson ”Pitsantain” eli S-etukortilla hintaan 22,50: antipastoja, pitsaa niin paljon kuin jaksat (millään et jaksa edes sitä kokonaista omaa pitsaa ahmia) ja pannacotta jälkkäriksi. Varsin hyvä vastine rahoille.

Fantasiapitsa ei kuulu Pitsantaihin ja päätin ottaa jotain poikkeavaa eli broilerimunakoisopitsaa, mutta eijei, mikään ei voita fantasiapitsaa jossa on: parmankinkkua, fetaa, aurajuustoa ja kapriksia, joten kyllä sillä mennään tulevaisuudessakin ja tämä Pitsantai saattaa jäädä harvemmin kokeiluun. Kun se oma paras pitsamakukombo on räätälöity, niin siitä ei hevillä halua luopua.

Käytiin miehen kanssa katsomassa The Gentlemen, leffa pullollaan tuttuja naamoja. ” The Gentlemen on huikealla tähtikaartilla varustettu, piinkova toimintakomedia ohjaaja-käsikirjoittaja Guy Ritchieltä. Lontooseen kotiutunut amerikkalainen Mickey Pearson (Matthew McConaughey) on kasvattanut omin käsin kaupungin tuottoisimman marihuana-imperiumin.

Kun sana leviää, että Pearson haluaa pistää liiketoimintansa lihoiksi ja häipyä bisneksestä lopullisesti, alamaailmassa käynnistyy juonittelun, kieroilun, lahjonnan ja kiristyksen vyyhti hänen omaisuutensa kaappaamiseksi. Muissa rooleissa nähdään mm. Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell ja Hugh Grant.”

Ensin ajattelin, njaah liian hidastempoinen ja kuiva elävä kuva, mutta puolivälissä leffa vei mukanaan ja leffan lopussa oli jo niin mahtavan kiero ja monipuolinen vauhti, että iski ymmärrys miten elokuvan alun hidas tempo pohjusti elokuvaa. Mitä mainioin kieli poskella elokuva tämäkin.

Möksy Miki ja Donitsihäntä Diana.

Lauantaina isä ja isän vaimo viettivät meillä päivää ja tarjottiin jälleen kerran Pollo limonelloa, fetasalaattia, vesimelonia ja itse tehtyä Focacciaa Annin uunissa reseptin mukaan. Focacciasta tuli täydellistä ja tätä ei voi selittää muulla kuin, että seurasin Annin reseptiä piirulleen, enkä alkanut sooloilemaan. Vahva suositus tälle reseptille. Kyseessä todellakin on täydellinen focaccia.

Jälkkärinä perushyvää vaniljajädeä ja mansikoita. Oletteko muuten huomanneet samaa, tänä kesänä suomalaiset mansikat eivät ole niin makeita kuin ennen, mitä on tapahtunut? Siksi olikin tarve löräyttää oikein piripintaan kinuskikastiketta.

Tuomisina saatiin muuten aivan järjettömän hyvää kuohuvaa ”Lindauer Special Reserve”, jonka Viinilehti on valinnut vuoden kuohuvaksi. Täydellisen hedelmäistä, ei liian kuivaa, eikä makeaa vaan yksinkertaisesti täydellisen pirteä kuohuviini. Muutakin kivaa saatiin, sormisuolaa, mantelioliiviöljyä, kukkia, granolaa ja oliiveja. Herkkutuliaiset muuten on aina loistava ja tervellut idea.

Sunnuntain kruunasi siskopäivä rakkaiden ”siskojen” kanssa. Päivitettiin kaikki kuulumiset, parannettiin maailmaa, ahmittiin sushipalleroita, ihmeteltiin alennusmyyntejä ja sain pullollisen rapsuskumppaa, joka on myös pala taivasta. Rapsun ja skumpan liitto oijoi. Sain myös leivonnaisia Tallinnasta ja nyt tiedän minne leivospaikkaan ensi kerralla Tallinnassa vieraillessa on mentävä. Nimittäin tuliaispussukassa oli kookospallero ja Snickerskakkua, mutta ei mitään pakastesnickeriä vaan täyttä tavaraa.

Aah Rabarbra, jota voisi sanoa, rapsu on bra, rapsu on niin hyvää. Hyvä viikonloppu, sillä ihmiset. Toista ”siskoista” en ole nähnyt sitten korona, kyllä olikin ollut kova ikävä.

Ensi viikko tuokin tullessaan jälleen leffailua, maateemailua ystäväpariskunnan kassa. Niin jännää mikä maa on tällä kertaa kysessä. Muuta ei tiedetä, että ulkona ollaan eli vaatii sateettoman päivän. Ja keittiön uusi astiakaappi tulee. Nyt tuntuu, että tässä on ihan riittämiin eli ei muuta ohjelmaa ensi viikolle.

Miten siellä, mitä touhuttu viikonloppuna ja mitä nautittu? Jos vain oltu, niin ihan mahtavaa sekin. <3

Iloista uuden viikon alkua kaikille. <3



30 thoughts on “Viikonlopun happeningit”

  • Ihana viikonloppu sulla on ollut. Mun pizzakomboon kuuluu mozzarella, kebab ja jalopenot. Meillä on ollut sellainen halipusu viikkis Rachidin kanssa. Välillä kiva hempeillä. Ensi viikonloppuna suunnataankin taas Karkkilaan.
    Ihanaa iltaa Tiia ❤️

    • Kiva kuulla sun lempi pitsa😋Ihanaa, romantiikkaan ei ikinä kyllästy. Ihanaa uutta viikkoa Outi❤️

  • Oi, täytyykin katsastaa onko meidän Rossossa vastaavaa tapahtumaa. Muutenkin viikonloppusi vaikuttaa kivalta. Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

    • Toivottavasti teilläkin on pitsantai. 😋🤗Ihanaa päivää Kaisa❤️

  • Mietin miten tuo leffa kuulosti tutulta, mutta mehän käytiin katsomassa se maaliskuussa, tykkäsin.

    Mikä se leipomo Tallinnassa on josta tuliaisleipomukset olivat?

    Aurinkoista uuttaa viikkoa!

    • Mahtavaa, että näitte leffan ja tykkäsitte❤️❤️Suklaa paikan tieto välitetty mesellä🤗Aurinkoista uutta viikkoa Tuuli❤️

  • Oih, mitä herkkuja ja kuinka saatkin ne kuvissa näyttämään niin herkullisilta. Pizzaa ei ollakkaan monehen aikahan syöty, vaikka täs ihan kivenheiton pääs onkin Turkkilaisen pitämä pizzapaikka ja tekee kyllä niin mielettömän hyviä pizzoja ja täytettäkin on siis enemmän kun missään muualla.

    Siskojen kans päivä varmasti ihana kohtaaminen ☺
    No meillä oli piiiiitkästä aikaa yökyläänen viikonlopun ja tietysti siihen kuuluu aina herkkuja, kuten ”pukinpuuroa” (vanilijakiisseliä) mansikan kans. Lättykestit eileen iltapäivällä vadelmahillon kans. No toki syötihin oikiaakin ruokaa, mutta aina se on kivaa kun saa vähän hemmotella ja ainakin nyt, kun ei pitkähän aikahan olla nähty.
    Eileen ehtoo sitte katteltihin lasten leffoja ja yökyläänen pongas jonkun hauskan sivuston, no en nyt muista mikä oli, mutta vähän niinku ”hauskat kotivideot”. No meillähän naurettihin ihan vedet silimis ja vattalihakset kipeeksi. Paappa kun kuunteli tuolta ”konttoristansa”yritti suhurittaa, jotta saakohan nukuttua, kun on nuon hauskaa ☺
    Muuten, oon saman todennu, jottei mansikka maistu juuri miltää, ei ainakaan mansikalta.

    Ihanaa alkanutta viikkoa Sinulle Tiia Ystäväin ♫ ♥ ♫

    • Miten hyvältä kuulostaa ja täytteen kanssa ei saa pihtailla. 😋

      Siskot on ystäviä jo pikkulapsiajasta ja saanut kunnian tulla kutsutuksi myös siskoksi.

      Ihanat lettukestit siellä nam ja hauskaa ollut, nuo kotivideot on tosi kivoja.

      Ihanaa päivää Marja-Terttu❤️❤️❤️

  • Karmeaa sanoa, mut mä en tehnyt viikonloppuna mitään. Olin vaan, tykkään aina loman aluksi viettää pari päivää tekemättä mitään, niin pääsee lomatunnelmaan. 😀

    • Just hyvä ja niin sitä pitää. Ihana lomaa Jonna❤️❤️❤️

  • Kiva viikonloppu sulla, mulla oli kans ”vauhdikas”, vietettiin tyttären synttäreitä.
    Kivaa viikon alkua <3

  • Voi nam mitä herkkuja oli tämä postaus pullollaan 🙂 Rapsuskumppa kuulostaa ihanalta!
    Mekin käytiin ulkona syömässä pitkästä aikaa ja oikeastaan kahtena päivänä, joten oli aika
    luksusta .

    • Ihanaa luxusta ulkona syöminen, etenkin korona eristyksen jälkeen. Aurinkoista maanantaita
      ❤️❤️❤️

  • Hengästyttävän tapahtumarikas viikonloppu sulla onkin ollut. Mun pizza koostuu AINA kinkusta, sinihomejuustosta ja ananaksesta. Mikään pizza ei ole hyvä ilman ananasta! Ja sitten vielä tärkeää: pizzassa pitää olla pulleat reunat, eikä liikaa juustoa päällä.

    • Ananas on hyvää pitsassa, raikastaa pitsan nam. Kivaa uutta viikkoa Kristiina❤️❤️❤️

    • Kiitos kovasti ja lämmin suositus, focacciasta tuli superhyvää💛🤗💛

      Ihanaa uutta viikkoa 💛

  • Hyvä ja antoisa viikonloppu sinulla. Minä olin koko viikonlopun varsinainen kotikissa. Tein tavallisia kotihommiani, eli ruokaa, siivousta, kasvimaan kitkemistä, ensi talven polttopuita. Meidän toinen tyttö pitää todella paljon minun focacciasta, jossa on viinirypäleitä ja aurajuustoa, plus sormisuola ja rosmariini. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    • Ihanalta kuulostaa. <3 Oi nyt haluan juuri tuota sinun focacciaa. <3 Ihanaa päivää Marja. <3

  • Ihanat kuvat ja oletkin saanut viettää niin kivan viikonlopun♥ Täällä meidän suunnalla satoi melkeinpä koko viikonlopun vaan ei haitannut:) Kävimme murmeli-trion kanssa elokuvissa..enkä kyllä edes muista koska tuo olisi viimeksi tapahtunut ja sitten toki piti herkutella:) Käväisimme myös Sealifessa katsomassa vedeneläviä ja ihmeteltävää siellä kyllä riitti:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    • Kiitos niin paljon Päde. <3 Oi miten ihanalta kuulostaa, mitähän kävitte katsomassa, niin ihanalta kuulostaa teidän päivä.

      Kivaa viikonloppua. <3

    • Oi ihanalta kuulostaa ja taatusti sai mielen täysin muihin kivoihin ajatuksiin. Ihanaa viikonloppua Satu. <3

  • Juuri tuollainen on hyvä viikonloppu – perhettä ja ystäviä eikä liikaa aktiviteetteja;)
    Ruuat näyttävät liiankin herkullisilta sillä minun pitäisi karistaa pari kiloa, jotta mahtuisin juhlamekkoon, joka olisi tarkoitus pojan häihin elokuussa päälle laittaa. Ei taida onnistua vaan on lähdettävä mekkokaupoille – huokaus…
    Ihanaa kesän jatkoa, Tiia ihaNainen <3

    • Sama ongelma, mutta alan olla jo luovuttanut. <3 Ostetaan sitten isompia mekkoja. 😉 Onnea mekon etsintään, toivottavasti löytyy ihan täydellinen, niin huikean tärkeä juhla on kyseessä. <3

      Ihanaa lauantaita Lady ihana. <3

  • Hienoja kuvia. Vesi herahtaa kielelle ruokakuvista.
    Miki ja Diana sulattavat sydämen.
    Ihania herkullisia ruokia ja hyvää seuraa, niistä on kesän parhaat viikonloput tehty.
    Meillä juhlittiin lakkiaisia. Kun suku on suuri ja eletään poikkeuksellista aikaa Aadan lakkiaisia juhlitaan monessa osassa. Virtuaalinen lakitus oli keväällä normaaliin aikaan.
    Ihania kesäisiä päiviä Tiia <3

    • Ihanaa kuitenkin, että sai juhlat. Monesti mietin, että jopa häitä voi siirtää, mutta näitä valmistujaisia ei, harmitti niin valmistuneiden puolesta.

      Sydämellistä viikonloppua ja kiitos kovasti Kirsti Kaija. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud