Mitä opin tällä viikolla

Mitä opin tällä viikolla

Ensinnäkin riemukkaat kiitokset kaikille aiempaa postausta kommentoineille, niin itse blogipostaukseen, Whatsapp:llä, mesellä, sähköpostitse ja Facebookin puolella. Kyllä naiset uskaltaa asioista puhua, kunhan uskaltaa itse myös avata suun.

Sain hirveästi viisaita vinkkejä niin esivaihdevuosiin, vaihdevuosiin, kuin limakalvojen kuivuuteen sitten, kun vaihdevuodet on täysillä päällä. Apua on saatavilla ja hirmu monet vannovat hormonikierukan nimeen eli kallistun siihen, jos ja kun lääkäri katsoo sen sopivaksi laittaa. Ehkä tästä aiheesta voisi koosteen ja jatko-osan toteuttaa. Kirjaakin ehdotettiin ja se olisi mahtava idea, mutta ehkei meikäläisen rahkeet riitä kirjan kirjoittamiseen..

Sain valtavasti vinkkejä ja taas kerran muistutuksen siitä, että toverillisuudessa ja auttamisenhalussa on voima. Mielettömän kiitollinen kaikille, jotka viestiä laittoivat muodossa tai toisessa, olette kultaa!

Sitten hiusvinkki tuuheisiin hiuksiin, niin kuin ette näitä nyt jo tietäisi, mutta annan kuitenkin omat vinkit, koska olen hyvät vinkit löytänyt vasta viime aikoina ja olen asiasta aika innoissani.

Olen tosiaan kääntänyt hiuksia kiharalle viimeiset pari vuotta, koska kiharat säilyy ja pitää hiukset tuuheana pitempään kuin sen ensimmäisen pesupäivän.

Mutta nyt olen löytänyt konstit hiusten tuuheudelle näin suoranakin.

Biotiini jatkuvasti syötynä ihan ehdoton, tästä tulee oma postaus elokuussa.

Hiusten föönaaminen myös pää alaspäin ihan ehdoton tuuheuttaja, mutta jaksaa kantaa tuuheutusta sen yhden päivän.

Sitten ne konstit kolmen päivän tuuheisiin hiuksiin.

Apua olen saanut Cutrin Koivu sampoosta ja Garnierin Fructis Hair Food hiusnaamiosta, jotka eivät lätistä hiuksia. Tämä hiuskombo on mahtava saamaan helposti kammattavat, mutta tuuheat hiukset.

Sitten vielä se kirsikka kaiken päällä on, Batiste XXL kuivasampoo, jota suihkutan puhtaiden hiusten tyveen. Johan pysyy hiukset tuuheina kolme vuorokautta, aijai ja nyt kelpaa pitää hiuksia suoranakin. Olotila mistä pidän, mutta suorat hiukset ovat aina olleet lätsis pannukakku hiusten pesusta seuraavana päivänä.

Muistakaa kuoria päänahka kerran pari viikossa, jos käytätte paljon kuivasampoota kuten täällä, koska ei ole hyvää hiuspäivää ilman Batistea.

Cutrin Koivu hiustuotteet ovat kausituote eli nyt santsaamaan ja mikä ihana koivun tuoksu hiustuotteissa vielä on. Täällä tarvitaan sampoota monta purnukkaa lisää.

Sitten wifi nettiyhteys asioihin. Meillä on hirmuisen huono nettiyhteys ylipäänsä täällä missä asumme ja kivitalo rajoittaa vielä lisää wifin tuloa sisälle. Moni naapuri on hankkinut kuitukaapelin, mutta ajattelimme pärjäävämme vielä näin.

Tänä kesänä kuitenkin olen koko kesän joutunut ottamaan yhteyden läppäriin kännykän kautta, sillä 4G on huomattavasti parempi kuin taloon tuleva wifi. Niin raivostuttavaa. Lapset eivät ole voineet pelata pleikkaa, koska wifi niin huono.

Kävipä sitten niin, että tupsahti ukkonen ja ennakoin asian ja otin modeemin pois seinästä. Modeemin laitoin takaisin seinään, kun ukkonen oli jo kaukana poissa. Modeemi toimi 3,5 tuntia, mutta yhtäkkiä paukahti sulake ja siinä meni vuoden vanha modeemikin.

Soitto Elisalle ja samalla jauhoin surkeasta nettiyhteydestä. Saimme uuden modeemin, koska meillä on soppari, jossa modeemi korvataan muiden kuin luonnonilmiöiden vuoksi. Hieman oli vääntöä, onko modeemi mennyt ukkosen vuoksi rikki vai ei, mutta kuka voi ennakoida sulakkeen paukahtamista 3,5 tuntia ukkosen jälkeen.

No ei siinä mitään, samalla purin sydäntä, että eihän tästä elämästä muutenkaan mitään tulee, hyvä kun tarvitsemme koko modeemia, koska wifi niin huono ja koko perhe ottaa yhteyden 4G:n kautta. Noh 4G mitä lie modeemia olemme aiemmin jo testanneet, mutta sekään ei tehnyt autuaaksi, eikä tukenut pleikalla pelaamista. Lähti palautukseen.

Nyt Elisalla kuitenkin iloisesti sanottiin, ei tässä mitään kuitukaapeleita tarvita, että hankitte kotiin pari tukiasemaa eli wifin vahvistajaa ja varmasti saatte helpotusta. Hieman epäilin asiaa, koska taloon sisään tuleva wifi on surkea ja kun surkeaa yhteyttä jaetaan, niin voiko toimia, mutta ei kun kokeiluun. Meille lähti Elisalta 2x Deco M4 kodin kattava meshjärjestelmä hintaan 139€.

Järjestelmä tuli ja asensin sen ja puoli kotia toimi aivan älyttömän hyvin. Wifi oli nopea ja kattava, jee tästä systeemistähän on oikeasti apua. Elisalta sanottiin, että saatamme tarvita vielä kolmannen, ettei kenties kaksi riitä näin tilavaan omakotitaloon, joka on yhdessä tasossa ja jossa on välissä tiiliseinää sun muuta. Oikeassa oli, kolmatta tarvittiin ja kolmannen hinta olisi ollut n. 70€.

Eli kolme tukiasemaa olisi kustantanut Elisan kautta 209€, kun taas Gigantissa kolmen hinta oli 129€. Arvaatte varmaan miten kävi, Elisaan soitto, että nämä kaksi tukiasemaa lähtee palautukseen, koska joudun hankkimaan kuitenkin kolmannen ja kerroin suoraan, että Gigantin kautta ostaessa säästän 80€.

Rasittava episodi, Elisalla ei osattu kertoa miten vanhat palautetaan, koska paketin mukana ei ollut tullut palautuslappua, puhelinaika seuraavalle päivälle Elisaan ja sieltä neuvot. Gigantissa palvelupisteen jonotus 20 minuuttia, että sain uudet ja postiin vielä vanhojen tukiasemien palautus, mutta oli ehdottomasti 80€ arvoinen palauttaminen kaikkinensa.

Mitä tästä opin, muista aina selvitellä hintoja. Elisalle kuitenkin kiitokset, nyt wifi meinaan toimii koko talossa kolmen vahvistajan avulla.

Kaikkein parasta palvelua tällä viikolla saimme kuitenkin sekä syödessä Itiksen Thai Orchid ravintolassa, että käydessä Thai Orchid marketissa. Marketilla on myös nettikauppa.

Lounasaika oli lähenemässä loppuaan ja suoraan annettiin 3,5€ ale buffasta. Hieman voivottelin, että kevätkääryleet on loppu, ne meinaan on mielettömän herkulliset Thai Orchid ravintolassa. Mutta niin vaan niitä tuotiin kuumina ja tuoreina ylläripyllärinä pöytään. Superpalvelua.

Thai Orchid marketissa, joka sijaitsee myös Itiksessä, kysäisimme että saisimmeko ostaa omaan makuun yhtä parhainta Inkivääriolutta kokonaisen keissin eli 24kpl. Iloisesti lähti kassalta varastosta kaksi keissiä hakemaan kovin pienikokoinen, mutta selvästi vahva nainen. Ihanaa, ei mitään inttämistä, selittelyä sun muuta vaan heti vaan muitta mutkitta hakemaan.

Thai Orchid marketissa tuo inkivääriolut maksaa 1,20€, kun kaupoissa inkiväärioluet eli ne hyvät sellaiset, lähentelee hinnoiltaan miltei kolmea euroa.

Thai Orchid market oli muutenkin lumoava paikka, kuin olisi mennyt ulkomaille ja tuli napsittua sieltä teineille herkkuja ja meille kaikille maisteluun erilaisia juomia. Meikäläisestä tuli Thai Orchid marketin kanta-asiakas.

Sitten vielä vinkki, jos avaatte alaikäisille tilejä, hankitte kortteja tai pankkitunnuksia. Soittakaa pankkiin ja tehkää kaikki mahdollinen etukäteen. Lopuksi joudutte käymään pankissa vielä henkilöllisyyden tunnistamisessa.

Meillä Porvoossa ei enää ole Danske Bankia ja osasyy Itikseen lähtöön oli hoitaa tyttöjen pankkiasiat kuntoon. Aikamoinen savotta, jos muistelee menneitä aikoja, jolloin tilin sai auki vaikka kaverin kanssa 10 vuotiaana. Molempien vanhempienkin tunnistautumiset pankkipalveluihin tarvitaan joka sopparin osalta.

Ohessa muuten Diana apulainen kuvausassarina, kun kuvasin alla olevaa kuvaa. Diana on aina mukana kaikessa, missä sattuu ja tapahtuu.

Tällä viikolla on tullut opittua paljon naisten solidaarisuudesta, vaihdevuosista, esivaihdevuosista, limakalvojen kuivuudesta, wifi asioista, pankkiasioista ja vähän muustakin. Ja viikkohan on vasta vähän yli puolivälissä.

Ai niin vielä yksi asia. Omg lukiokirjaostoksilla ja yhden kurssin kirjat, joista kaksi kirjaa oli kolmelle vuodelle, kustansi miltei 500€. Okei juu kirjakustannusala on hiipumassa ja tästä saa hyvät hillot, mutta silti törkeää! Vielä ekalle lukiovuodelle on neljä tai viisi kurssia jäljellä. Sanonpa vaan ettei lukio ole enää halpaa ei. Ja juu ei muistaakseni kirjat ihan näin kalliita olleet, silloin kun meidän nyt aikuiset lapset kävivät lukiota.

Mutta tälläisiä kuvioita tällä kertaa. Onko teillä antaa hyviä vinkkejä vaihdevuosi hommiin lisää, wifi asioihin, hiusten tuuheuttamiseen tai kokemuksia pankkiasioista tai ihan mitä mielellä lepää.

Kivaa loppuviikkoa kaikille .<316 thoughts on “Mitä opin tällä viikolla”

 • Tukka hyvin, kaikki hyvin 🤩 Itse tykkään suolasuihkeesta, antaa kivaa ryhtiä ja sopivasti rennon lookin.

  Kaikenlaista vääntöä sitä ihmisen elämään kuuluu, onneksi kaikki yleensä selviää – joko helpomman tai sitten vaikeamman kautta.

  Pankkiasiat perheen kuopukselle ovat täälläkin olleet ajankohtaisia.
  Nordeassa mm. pankkitunnusten saaminen nuorelle onnistui kokonaan netin kautta, hyvien ohjeiden kera. Onpa omituista jos Danske Bankillla ei ole samanlaista mahdollisuutta 🤔

  Kuopuksen tulevat opiskelutkin vaativat yhden sun toisenkin satsauksen, mutta onneksi ei vielä ole joutunut liikaa pankkitiliä köyhdyttämään. Paino sanalla ”vielä” 😉
  Ette kai ostaneet lukiokirjoja uutena? Ne saa paljon edullisemmin esim. Jameralta, saattaa säästää useita satasia 👍

  Tsemppiä neidille tuleviin lukio-opintoihin 🤗

  Halauksia ❤

  • Se on just näin, että hiukset hyvin, kaikki hyvin, no miltei ainakin. 🙂

   Onneksi kun saa teiltä kaikilta paljon tietoa, niin heti on viisaampi. 🙂

   Juu Danske Bankissa ei onnistu vaan nuorten piti käydä naamansa näyttämässä eli henkilöllisyyden tunnistamisessa. Ei riitä, että vanhemmat on tunnistautuneet. Sama koski ihan tilin avaukseen liitettävää pankkikorttia tai mikä debit lienee. Niin piti mennä näyttämään naamansa.

   Juu Jameralta katsottiin, niin liian myöhään tätä ekaa kurssia varten eli kaikki käytetyt oli myyty loppuun. Nyt tuumittiin, että heti kun lukio alkaa, niin katsoo seuraavan kurssin kirjat ja yritetään saada mahdollisimman paljon Jameralta. Nyt ostettiin Suomalaisesta, koska saatiin 15% koko potista ja se taas tuli edullisemmaksi kuin Jameralta ne uudet kirjat. Kolme kirjaa tähän vielä päälle tytär sai ostettua tutulta käytettyinä 10e kpl.

   Kiitos Heidi taas niin paljon neuvoista ja hyvä, että toit tänne tuon Jameran tiedoksi kaikille.

   Ihanaa iltaa sulle. <3

 • Meilläkin on tuollaiset vahvistimet täällä kotosalla. Wifi ei ilman niitä toimisi meidän alakerrassa ollenkaan, kun se pääpaikka, josta yhteys tulee on yläkerrassa ja tietenkin perimmäisessä makkarissa, huoh!
  Me alkuvuodesta käytiin avaamassa Muhikselle tili ja oli kyllä aikamoinen savotta. Meillä oli vielä ongelmana se kun mies ei ole Suomen kansalainen…en tiedä miten tämä liittyi lapsen tiliin kun kuitenkin joka paikassa näkyy, että hän on ollut Suomessa 30 vuotta ja maksaa veronsa tänne ja hänelläkin on pankkitili. Välillä ei vaan voi ymmärtää näitä asioita.
  Ihanaa iltaa sulle kaunis Tiia <3

  P.S. Kaunis mekko sulla!

 • Old Jamaica on ihan parasta inkivääriolutta, tarpeeksi inkivääristä. Ostan Hakaniemen etnisistä kaupoista.

  Meillä on taloyhtiön netti DNA:n kautta. Kun siihen siirryttiin ja mies lähti hakemaan modeemia, hänelle sanottiin kuten arvasinkin, että ilmainen perusversio ei riitä mihinkään, tuskin sähköpostia pystyy lukemaan. No, meillä pyörii ilmaisversiolla Netflix ja samalla voi pyörittää mitä tahansa vaikka kolmella muulla laitteella. Samaa sanottiin Elisalta nyt kun äiti muuttaa senioritaloon, ei kuulemma edes nettipankki varmaan aukea ilmaisella perusversiolla. Saapa nähdä, en ainakaan heti ottanut maksullista versiota hänellekään.
  ,

 • Hienoa että netti pelaa nyt!

  Ja minäkin avasin juuri tilit lapsille ja tilasin Visa Electronin 11 vuotiaalle, niin riitti että mies pankkitunnareillaan vahvisti puhelimen vieressä olonsa ja antoi suostumuksensa. Varmaan pankkikohtaisia eroja, mutta näin Nordeassa.

 • Kiva että on ollut tiedontäytteinen viikko:) Meillä nuorimmaiselle säästettiin velipojan lukiokirjat kun välissä oli vain pari vuotta, niin eikös olleet menneet taas opetusohjelmaa muuttamaan ja yksikään kirjoista ei käynnyt..:) Mukavaa päivää ja aurinkoista viikonloppua 🌞💕

 • Itiksen Thai Orchid on yksi melkein ainoista hyvistä ruokapaikoista Itiksessä – odotan itse innolla että uusi ruokamaailma avautuisi elokuun lopussa. Peukku myös hyvästä palvelusta! Rentouttavaa viikkistä Tiialainen <3<3

 • No on lukion kirjat hinnoissaan! Joutui niistä silloin 30 vuotta sittenkin jotain maksamaan, mutta eivät ne nyt sentään olleet noissa hinnoissa. Huh.

  Mä olen oppinut täällä googlaamaan kaikki hinnat, mitä tahansa sitten olenkin hankkimassa. Yleensä vielä löytyy kumponkikin, jolla saa vaikka ilmaiset postitukset jos ei muuta. Vaateostoksille en enää lähde ilman etukäteistyötä: kumponkeja, kuponkeja.

  Diana on kyllä ihana. Voi toista, mukana joka hommassa.

 • Vihdoin pääsen lukemaan blogejakin, kun kiiruut helpottivat kerrasta. 😉
  Oikein hyvä postaus edellinenkin, kiitos Tiia. Kiskaisin kommenttini sinne minäkin.💕

  Kuivashampoo olisi ihan paras, mutta punatukkaiselle niitä ei ole juuri tarjolla. Bruneteille tarkoitetut tekee tunkkaisen värin ja vaaleille harmaan. En ole vielä löytänyt tuotetta, joka olisi kyllin hienojakoista sekä lähteäkseen hiuksista, että tehdäkseen pöyhkeät. Lisäksi joka ikisestä asiasta hiustenlähtöä (stressi, lääkekuurit, laihtuminen) saavana pelkään kuivashampoon tukkivan hiustupet. Mikä on käsittääkseni kuitenkin turha pelko, kun käyttää syväpuhdistavaa / kuorii hiuspohjan.

  Mutta joo, olen kuivashampoofani. Lisäksi elämäni kestävimmät kiharat tulivat juuri (vahingossa), kun olin laittanut lätsähtäneeseen tukkaan kuivashampoon ja sitten kiharsin. :O

  Nyt tää lähtee mattopyykille. Miten niin melkein ehdin kesäkuussa? 😀
  Leppoisaa sunnuntaita Tiia 💕

 • Thai orchid kauppa on hyvä! Siellä on muuten pakastealtaassa sushin päälle sopivia valmiita siivuja erilaisia mereneläviä. Haluaisin lohen aina tuoreena, mutta nykyisin on hieman haasteellista saada lohta niin tuoreena, että sen voisi syödä raakana. Olen välillä ostanut lohisiivutkin Thai Orchidista. Siellä on myös hyvä valikoima erilaisia nuudeleita. Meillä on niitä hätävarana kotona esikoisella, jolla on tosi huono tapa jättää syömättä koulussa.

  • Ihan mahtava kauppa. Sata kertaa pitänyt käydä, autonhan olen jättänyt miljoona kertaa Itiksen parkkiin. Mutta nyt kyllä aina kun käyn (koronan vuoksi en kyllä oikeastaan kertaakaan tullut käytyä aiemmin), niin Thai Orchidissa aion käydä jatkossa aina.

   Kiitos ihan mielettömästi vinkistä. Täällä meinaan kävi perinteiset eli innostuin kaupassa niin, että menin kiekoilla, enkä pystynyt keskittymään mihinkään .:) Paitsi juuri niihin, mitä alunperin olin hakemassa. Pitää miehenkin kanssa mennä käymään, thairuoka on meidän lempparia. Hyvä tuo nuudelivinkki myös, hätävaraa pitää aina olla.

   Oikein mukavaa tiistaita sinne. <3

 • Niin söpö Diana nuori daami! Ja mitä onnenkantamoisia & kivoja uutisia lukea! Tuo on muuten ihan paras inkiväärijuoma, outoa sanoa ginger beer, kun eihän se ole sellainen olut, mutta just tuo merkki on ihanan vahvan inkivääristä kuplajuomaa. Nyt pitääkin muistaa taas syväpuhdistaa hiuspohja, sillä täälläkin ihan koukussa kuivashampoisiin ja antavat sitä ihanaa tuuheutta ja puhtautta moneksi päiväksi. Nyt alkoi tekemään thairuokaa mieli, just sopivasti olisi jääkaapissa jämät red curry pastea, kookosmaitoa ja jättikatkoja pussi pakastimessa, eiku tulelle : )

  • No sepä, kun ei ole mitään tekoa oluen kanssa. Ihan samaa mieltä, tämä on ihan paras inkivääriolut, kunnolla inkiväärin tiukkaa makua, ah rakastan. 🙂 Kohta jo puolet juotu eli pitää lähteä hakemana lisää.

   Herkullisia thairuokahetkiä Heli sinne. <3

 • Kiitos deco wifi vinkistä. Nyt on meilläkin gigantista hommatut pömpelit ja paljon parempi verkko joka kerroksessa.

  Jamerassa oltiin neitokaiselle lukiokirjoja ostamassa, kun sanoivat että ensi vuonna taas vaihtuu kirjat. Viiden vuoden välein, mur.

  • Mahtavaa kuulla. Ollaan myös oltu mielttömän tyytyväisiä, nyt meillä toiminut netti kuin tanssi ja aiemmin oli ihan takapuolesta koko homma. En ollut kuullut edes moisista vahvistimista aiemmin. 🙂

   Ja tuo lukiokirjojen vaihtuvuus on kyllä törkeää rahastamista, niin ikävää ja miten myydä uusia kirjoja, kun niitä tarvitsee kirjoituksiin. Hirveät rahat menee. Nyt mekin yritämme loput saada Jamerasta. 🙂

   Oikein kivoja elokuun viimeisiä päiviä sinne. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud