Herkullisia näkkäripitsoja ja karvaisia kerjääjiä

Herkullisia näkkäripitsoja ja karvaisia kerjääjiä

*Kaupallinen yhteistyö Instagramissa Leksands&Somessa.com kanssa

Instagramin puolella tupsahti kaupallinen yhteistyö Leksands näkkäreiden kanssa ja oli ihan pakko tulla blogin puolelle myös vinkkaamaan ideoimani pitsareseptit. Sillä myönnettäköön, olin ennakkoluuloinen, miten näkkäri voisi ikinä taipua pitsaan?

Kuulkaas mahdottoman hyvin, pohjasta tulee rapeaa ja erittäin maukasta. Näistä pitsoista tuli ihan järjettömän herkullisia, niin herkullisia, että niitä tällä viikolla on syöty meillä kilpaa ja tyttären poikaystävällekin kelpasi ja totesi, että ”mielettömän hyvää.” Oma suu toki napsasi, mutta aina se paras kiitos ja luottamus omiin kokkaistaitoihin tulee muiden suusta.

Lisäksi toki meidän perheen karvaiset kerjuukaverit olivat kaikki jonossa, josko saisivat näykkäistyä edes pienen palan pitsaa suihinsa.

Olkaa hyvät:

Vasemmalla oleva pitsa:

Leksands Jälkiuuni näkkäriä

Pohjalle tomaattikastiketta

Päälle:

Aurajuustoa, juustoraastetta ja kapriksia

Uuniin ja kun pitsa on tullut uunista ulos, päälle vielä parmankinkkua ja rucolaa. Rucolan olen pyörittänyt sitruunavinaigrettessä, johon laitoin sitruunan mehua, neitsytoliiviöljyä ja valkoviinietikkaa.

Kasvispitsa:

Perinteistä Leksands näkkäriä

Tomaattikastiketta

Kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja ja juustoraastetta ja uuniin.

Päälle avokadoa ja rucolaa sitruunavinaigrettessä.

Täällä tuoksuu mahdottoman hyvälle.

Eikö mulle anneta yhtään, tuumii Samu luovuttaneena.

Pitsabileet ja pitsaa leffan kanssa. Leffana oli Smartgirlcoden vinkkaama Underwater, jonka vuokrasimme Google Play kaupasta. Käypää päät tyhjäksi viihdettä, ei sen kummempaa, henkilöhahmojen kemiat jäivät hieman tyhjäksi ja eräs iso hirviö veden alla oli hieman liikaa, mutta muuten katselimme tyytyväisenä.

Leksands markkinoiden kaunein näkkileipä ehdottomasti ja niin hyvää ja ah nuo monet makuvaihtoehdot. Lisäksi Leksands leipomo on toiminut kesästä 2014 puhtaasti uusiutuvien energiamuotojen voimalla. Energia uunien lämmittämiseen, käyttöveteen, ja leivontalaitteisiin saadaan uusiutuvista tuuli, vesi ja bioenergioista.

Itse viikonloppua on siivittänyt pahuksenmoinen migreeni, kiitos jälleen kerran hormonien. En päässyt rakkaan ystävän tyttären rippijuhliin ja samalla olisi kilistelty myös ystävän 50-vuotissynttäreiden kunniaksi. Mutta onneksi on suunnitteilla jo viiskymppismökkireissu ja pientä sienestämistä.

Miten siellä on viikonloppu mennyt ja oletko ikinä tehnyt näkkäripitsaa ja olisiko se sellainen idea, jolle voisit syttyä?

Herkullista päivän jatkoa kaikille. <3



30 thoughts on “Herkullisia näkkäripitsoja ja karvaisia kerjääjiä”

  • Kylläpä näyttääkin herkullisilta nuo näkkäripizzat. Kyllä minä ehdottomasti maistaisi tällaista pizzaa. Meidän perheen miehet ovat niin ennakkoluuloisia ruokien suhteen, että en tiedä maistaisivatko näitä, mutta tytär ja minä maistettaisiin ja varmasti myös tykättäisiin.
    Minä tein tänään herkullista mausteista kanakastiketta ja basmatiriisiä ja leivoinpa tuossa vielä pullatkin päiväkahveille.
    Herkullista sunnuntaita Tiia <3

    • No mutta jos tytär ja sinä, niin se olisi paljon se. Täällä mies ahmi kaikki loput, piti teinin poikaystävälle riittää vielä lisää, mutta ei, näistä pitsoista kisailtiin. <3 Lämmin suositus näkkäripitsalle.

      Ihanaa päivää Outi. <3

  • Eilen juuri muuten ostin näkkäriä, Wasan. Nyt googlailin löytyisikö jostain läheltä Leksandsin, mutta ei taida olla. Ja en tosiaankaan ole osannut ajatella, että näkkileivästä voisit taikoa pizzaa.

    Taalainmaan hevoset ovat ihania!

    Mukavaa syyskuista viikkoa Tiia.

    • Toivottavasti löytyy ja ihanaa, että sieltä löytyy ylipäänsä näkkäriä, <3 Samaa mieltä Taalainmaan hepoista.

      Ihanaa tiistaita Johanna. <3

  • Niin hyvältä näyttää, nam. Leksaandsin näkkäri, etenkin se keltainen-on mun lempparia!
    Nuo hepat on hauskat, ihan täydellisiä tähän postaukseen ♥

    • Se on maukasta ja toimi parmankinkun kanssa kuin häkä. <3 Ihanaa päivää Maikku ja juu nuo samat Taalainmaan hepat ovatkin Leksandsin näkkäripakkauksissa. <3

    • Assarit. <3

      Lämmin suositus näkkäripitsalle. Ihanaa päivää Tuuli. <3

  • En ole ikinä syönyt näkkäripizzaa. Meillä pojat rakastavat pizzaa, mutta veikkaan, että näkkäripizza olisi heille liian eksoottista 😀 😀 😀

    Kivaa uutta viikkoa!

  • Onpa hauska idea, jota pitää kokeilla. Olen maailman laiskin kokki, ja jos voin kiertää jotain – esim pizzapohjan teon – teen sen. Kiitos vinkistä ja valoisaa viikkoa Tiia <3

    • Tämä onkin helppoa kuin nakki. <3 Lämmin suositus Tarusein ja oikein ihqua viikkoa sinne. <3

  • Hei! Oikein hyvältä näyttävät molemmat. Kerrotko vielä missä lämpötilassa ja kuinka kauan kannattaa uunissa pitää?
    Mukavaa syksyä?

    • Kiitos kovasti Aleena. Taisin paistaa 200 ja noin 10-minuuttia. Pohjahan on näissä kypsä eli täyte vaan tarvitsee lämmityksen eli vähän samaan tapaan kuin lämpimät voikkarit.

      Oikein mukavaa ja herkullista syksyä sinulle. <3

  • Kaikki, mitä sinä teet tai kuvaat näyttää vaan niin kauniilta ja/tai hyvältä.
    Leksands-näkkäri on ollut lastemme suosikki jo vuosia.
    Sen muodon ansiosta olen usein tehnyt vadillisen voileipiä, jotka näyttävät pyöreältä ”voileipäkakulta”. Nyt on pakko kokeilla pizzan tekoa.
    Oikein ihana tätä viikkoa sinulle!

    • En kestä sua tai sitten sinä tykkäät väreistä kuten minäkin. <3 😉

      Oih pyöreä voileipäkakku, siinäpä nerokas uusi haaste tännekin.

      Ihanaa viikkoa Kirsti Kaija. <3

  • Miten fantastinen idea tehdä pizzaa näkkäripohjalla. Kasvispitsa kuulosti ja näyitti niin herkulliselta. Viikonloppuna tapasin yhtä ystävääni taas kahvittelun merkeissä. Muuten olen saanut melkein hullun kiihkon poimia puolukoita ja mustikoita. Tämä ei yli 20 vuoteen kiinnostanut lainkaan. Minä keräsin sienet ja mies marjat. Mutta nyt poimin ainakin 10 litraa päivässä, teen hilloja ja mehuja. Kurpitsatkin pitäsi säilöä. Minusta on tullut jonkin sortin kotona hääräävä mamma.

    • Eikö huikea idea, ei tosin omani vaan Leksandsin ideoima. <3

      Oi miten kivat kamutärskyt siellä ja ihanaa, kun olet löytänyt itsestäsi "hääräävän" mamman, täällä sitä vielä etsitään eli sienimetsät eivät sinällään vielä kutsu.

      Kivaa viikkoa Marja. <3

  • Moikka. toivottavasti tämä toinen yritys onnistuu. Hieno idea nuo näkkäripitsat. Kasvispoitsa nostaa kuolan suuhun. Minä tapasin viikonloppuna ystävääni syömisen merkeissä. Inhosin ennen marjastamista. Mies poimi marjat ja minä sienet. En tiedä mikä hurahdus vai hulluus minuun iski niin, että aloin rakastaa marjanpoimintaa. Mustikkaa 100 l ja puolukkaa 30l. Keittelen niistä hilloja ja mehuja. Pakastimiin ei mahdu enää. Häärään täällä kuin aito mummeli.

  • Kuvat taas niin herkullisen näköösiä ♫ Etpä varmahan usko, mutta ihan jo makunystyrät herkkinä makusteloo näkkäripizzaa ☺
    Onhan sitä ihan pakko kokeella .

    Kaunista viikon jatkoa Sinulle Tiia ihanuus ♥♥

    • Ihanat herkät makunystyrät siellä. <3 Ehdottomasti lämmin suositus kokeiluun.

      Ihanaa viikon jatkoa Marja-Terttu. <3

  • Leksandin näkkäri (keltaisessa paketissa) on ukkelin ikisuosikki ja mulla menee hermot, kun sitä pitää rouskuttaa menemään aina silloin, kun katsotaan yhdessä telkkaria. En pysty keskittymään muuhun kuin siihen , että odotan, koska näkkäri ja rouskutus loppuu :).

    Pizzaa siitä ei olla tehty, mutta joskus nuoruudessa ohuesta ruisleivästä kylläkin. Muunlaisesta pizzasta en silloin vielä ollut kuullutkaan ja oikein hyvää oli. Voisikin tän sun postauksen innoittamana kokeilla taas pitkästä aikaa. Tai ehkä vielä mieluummin käyttää ne ukkelin näkkärit siihen, niin ei rousku :D.

    Hauskat (Taalainmaan?) hevoset kuvissa. Mätsää hienosti väreihin ja muutenkin sulla on kyllä kyky löytää aina niin passelit taustat kuviin <3

    • Se on todella hyvä näkkäri, etten lainkaan ihmettele.

      Hehe niin tuttua, en kestä yhtään rouskutusta, jopa se kun ukkeli rouskii mustikoita on liikaa hihi.

      Nyt vaan kokeilemaan pitsoja, järkyttävän helppoa ja hyvää. <3

      Kiitos mitä kauneimmista sanoista Annukka, lämmittää kovasti. Aurinkoisia ajatuksia teidän viikkoon. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud