Menneen viikon huiput ja ajatukset!

Menneen viikon huiput ja ajatukset!

Neuleet saatu yhteistyössä ruotsalaiselta yritykseltä Chiquelle ja 20% alea alennuskoodilla TKOIVUSALO20 Alekoodi on voimassa 5vrk julkaisusta. Kosmetiikat saatu testiin.

Menneen viikon huiput, ajatukset ja ilot!

Syysloma viikko on ollut hyvä, koska ollaan saatu nukkua pitkään. Uni on alkanut maittamaan, mikä tuntuu aivan mahtavalta. Parina aamuna heräsin samaan aikaan kuin ukkeli, mutta muina myöhemmin. Parasta lomassa onkin se vapaus, herätä aikaisin tai myöhään, kaikki käy.

Hirmuisesti ei olla tehty mitään, sillä teineillä tai nuorilla aikuisilla on jo omat kamukuviot. Sai vaan olla jo loikoilla.

Viikonloppuna vietiin tytär Lintsin valokarnevaaleihin, olisimme menneet illan päätteeksi sinne itsekin ihailemaan Linnanmäen valoja, mutta kaikki liput olivat loppuunmyytyjä. Kulutimme miehen kanssa aikaa herkutellen Thai Orchid Villassa ja leffassa. Tuli myös kurkattua Kampin ostoskeskuksessa kolmen päivän Nyx Halloween kuja. Videon siihen löydät täältä, jos kiinnostaa.

Kuvan Soft Knit löydät täältä ja on tarjota teille 20% alennuskoodilla TKOIVUSALO20. En hyödy ostoksistanne. 🙂

Moneen kertaan olen katsonut kaukaa Thai Orchid Villa ravintolaa, mutta ajatellut sen olevan perus sushibuffa tai jotain sinne päin. Mutta ruokahan oli taivaallista ja itse paikka todella viihtyisä. Iltavalaistus antoi oman twistinsä. Meillä oli omat Valokarnevaalit ravintolassa.

Hirmuisen herkullinen oli kanataco alkupalana, nams. Tiikeriravuista puhumattakaan.

Hearts on repeat knit.

Sitten leffa ”Coda.” Pläjäytän ⭐⭐⭐⭐⭐ tuosta noin vaan. Elokuva sukelsi suoraan sydämeen ensisekunneilla. Nuori päätähti Emilia Jones käytti 9kk viittomakielen opiskeluun elokuvaa varten. Oscar menee Emilialle ja koko leffaperheelle. Mikä lämminhenkinen ja aidon oloinen perhe. Kuuroutta ei lähdetty liikaa dramatisoimaan vaikka kahden maailman kuilu tuotiin koskettavasti esiin.

Jossain kohden jouduin pidättelemään kyyneleitä, niin että päätä puristi.🧡

Perheen keskinäinen rakkaus tuotiin huumorilla ja aitoudella esiin, olematta missään kohden imelää tai epäuskottavaa.

Perheen isä oli ihanan sympaattinen. Emiliaa lukuunottamatta kaikki muut perheen näyttelijät ovat kuuroja. Kun osataan näytellä ja tunteet ilmaistaan viittoen, elein ja ilmein, ei sanoja edes tarvita.

Jostain leffa-arvostelusta luin, että vaikka elokuva oli lämminhenkinen ja sympaattinen, jotain tuntui jäävän uupumaan. Päähenkilöiden eli perheen riippuvaisuus perheen kuulevasta lapsesta ärsytti. Totta on, että nykyaikana lapset saavat olla lapsia, mutta varmasti on myös paljon perheitä, joissa lapsuus voi hämärtyä perheen yhteisen hyvän edessä. Mielestäni kyseessä oli myös vanhempien kasvutarina, päästää irti.

Ohessa leffan traileri. Ja vielä sydämestä ottava lauluesitys, jolloin pidättelin kyyneleitä minkä ehdin.

Payot kosmetologimerkki, joka on muuten hinta-ja laatusuhteeltaan erittäin edullinen, lähetti oheisen yllärilähetyksen ja ihastuin näihin kertalaakista. Oma iho on nykyään rutikuiva ja ihoöljyt tuntuvat fantastiselta iholla. Näissä on myös erittäin mieto tuoksu.

Payot ihonhoitotuotteita saa muuten mm. Yliopiston verkkokaupasta ja toivottavasti tämä uusi sarja rantautuu myös verkkokauppaan. Hyvin hienostunut, ranskalaiseen tyyliin visuaalinen ilme, tuoksu hyvin mieto ja 100% luonnollisista aineosista tehdyt tuotteet.

Ohessa vielä Payot jälleenmyyjät, jos brändi kiinnostaa.

Lisäksi sain testiin Elizabeth Ardenin keramidikapselit, jotka ovat nyt myynnissä limited edition pakkauksessa.

Elizabeth Ardenin ikoniset Ceramide-kapselit on nyt pakattu muotoilija Ana Strumpfin kuvittamaan erikoispakkaukseen. Herkällekin iholle sopivat hajusteettomat keramidikapselit sopivat loistavasti syksyyn tehokuuriksi  täydentämään ihon keramidivarastoja. 

Pakkaan aina keramidikapselit reissuun tai vaikka hotellilomalle. Niin pikkaraisia ovat ja yhdestä kapselista riittää koko kasvoille ja kaulalle. Ei paina näin ihonhoitotuotteet kosmetiikkapussissa lainkaan. Lisäksi kun sarjassa on myös silmänympäryskapselit ja hyaluronikapselit, niin koko reissun pärjää pelkillä kapseleilla. Löytyypä vielä yökapselit myös eli koko ihonhoito on taattu ja näillä pärjää paremmin kuin hyvin. Muutenkin näitä on aina ihana käyttää kuuriluontoisena ja saada koppura iho hemmotellen kuntoon.

Täältä löytyy kaikki.

Lisäksi tätä erikoisrasiaa myy Kicks, Sokos ja Stockmann. Jatkossa säilytän omat kapselit tässä kauniissa rasiassa.

Studio Knit Cardigan.

Sitten viikon ajatus ja lause, johon törmäsin Kiti Kokkosen Instassa. Joku oli jotain todella törppöä Kitille mennyt laukomaan tai laittanut ilkeän kommentin ja Kiti tähän vastasi ”tsemppiä asian käsittelyyn.”

Hih eli muistakaa aina, jos joku teille ilkeilee, purkaa omaa pahaa oloaan tai kanavoi omaa negatiivista energiaansa, niin laukojan ongelma, ei sinun.

Jokainen toki erottaa järkevän ja pahaa tarkoittamattoman hedelmällisen keskustelun silkasta pahantahtoisuudesta. Eli murehtikoon ilkeilijä omia ärsytyksiään sinuun ihan siellä itsekseen, jos energiansa ja aikansa niin haluaa käyttää.

Muutenkin kun katsoo someriehuntaa, niin happea vaan ja syvään hengitys ja mars jonnekin muualle. Viime aikoina tätä on esiintynyt tavallista enemmän ja huomaan jopa sympaattisten ihmisten sortuvan ylimielisyyteen ja ilkeilyyn, kun he yrittävät saada muita ihmisiä olemaan samaa mieltä heidän kanssaan.

Mm. koronarokotteet tai ilmastonmuutos, uskonto ja poliitiikka.

Siinä on hiuksenhieno raja, milloin mennään yli, niin että asia menee kiusaamisen, manipuloinnin ja valitettavasti ylimielisyyden puolelle. Oma ego tulee monesti eteen ja olisi hyvä pohtia, miksi minulla on niin kovin suuri tarve saada kaikki ihmiset olemaan samaa mieltä kanssani. Uskomus, että tarkoitusperä on hyvä ja ollaan suuren hyvän asialla on toki se kytkin siellä taustalla.

Mutta mitä jos vain rauhoittuisin ja tekisin kaikkeni, että kuljen itse omia eettisiä polkuja, näytän lapsilleni esimerkkiä, läheisilleni samalla eläen hyvää elämää ja somessa myös ja hiljakseen kenties tällä tavoin esimerkki kantaa hedelmää. Ja kun aika pitkälle meistä suurin osa osaa ajatella omilla aivoillaan, niin siinä juuri se ylimielisyyden ansa on. Oletetaan, jos muut eivät ole samaa mieltä, eivät he ymmärrä ja minun pitää saada heidän mielensä muuttumaan.

Enkä tällä nyt viittaa keskusteluihin, ottakaa rokote, älkää ottako rokote tai pitäkää maapallosta huolta. Vaan siitä hiuksenhienosta rajasta, jolloin mennään jo niin yli, ettei ymmärretä, että nyt ei olla enää ystävällisiä ja nyt korostetaan, että oma tapa elää on ainoa oikea ja muut ovat idiootteja.

Elsa Heiko sanoitti asian erinomaisesti, meihin ihmisiin toimii paremmin hunaja kuin etikka. Jos haluat herättää ajatuksia, syyttävä sormi ei ole se oikea vaihtoehto, vaan voi valita ystävällisemmän tavan saada ihmiset ajattelemaan. Voi juurikin kannustaa omalla positiivisella esimerkillä ihmisiä toteuttamaan positiivisia valintoja omassa elämässä.

Juu ja en itse ole täydellinen, kaikkea muuta. Mutta vaikka joskus kuinka olisi sormi liipaisemalla, niin ohitus ja en osallistu näihin keskusteluihin, en vaikka olisin samaa mieltä. Inttämisessä ei ole voittajia. Haluan säästää itseäni. Inttäminen on usein egojen pullistelua. Niin ja tämä läksy on karvaasti opittu, sillä avioliitossa mm. on ollut ihana inttää kaapin paikkaa ja vaikka mitä. Kunnes oivaltaa, hei hengitetään tässä molemmat ja annetaan toisen olla juuri sellainen kuin on, sillä kukaan ei ole täydellinen ja omistan monta ärsyttävää tapaa itse.

Lisäksi olen saanut oivaltaa, että toisen näykkiminen vie itsepetoksellisesti huomion omista puutteista. Ei se toisen puutteisiin puuttuminen tee kuitenkaan itsestäni parempaa, siinä se suuri illusio on vaan tekee hitsi vieköön itsestäni huonomman mäkättäjän. Ikävän tyypin.

Totta kai ilmastonmuutos on tärkeä asia ja myös koronakeskustelu, mutta se miten sen toteuttaa, se onkin taitolaji.

Ollaan ystävällisiä somessa, kasvokkain, perheelle, läheisille, niin hyvä kiertää ja kantaa hedelmää. Ollaan esimerkkejä epätäydellisyyksiemme kera. Epätäydellisyys on inhimillistä ja tuo lohtua kaikille meille epätäydellisille.

Miten teidän viikko on mennyt ja minkälaisia ajatuksia heräsi tämän postauksen myötä. Rauhaa ja rakkautta kaikkien tulevaan viikkoon. <322 thoughts on “Menneen viikon huiput ja ajatukset!”

 • Kiitos, Tiia, viisaista ajatuksista. Kunpa itse osaisin olla tuomitsematta toisia – yritän,mutta aina en onnistu.
  Kiitos myös leffasuosituksesta – taidanpa varustautua nessupaketilla ja käydä leffan katsomassa.
  Hyvää uutta viikkoa, Tiia ihaNainen <3

  • Ei kukaan siinä aina onnistu. Nämä tekstit ovat toki itselle myös opiksi. Muistuttamaan, että koitan olla inhimillinen ja yrittää ymmärtää taustat ja motiivit. Ohittamaan, jos liikaa kuumenee tunteet ja välillä kuumenee kaikilla. Olen aika nopea leppymään vaikka välillä kuumottaa kovasti, siksi on parempi mennä vetämään happea ja jo vain, taas puksutetaan eteenpäin rauhallisin mielin.

   Leffa voisi olla sinun mieleen Lady, elokuva on aivan ihana. <3

   Sydämellistä uutta viikkoa ihana Lady. <3

 • Viikko meni sairastaessa, onneksi huomenna pääsen taas töihin. Olen nukkunut paljon ja kun olo alkoi olla parempi, niin leivoin taas 😀
  Puhut taas kyllä niin asiaa, kiitos kun sanoitat monien meidän ajatuksia.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sulle ❤️

  • Ole hyvä Outi ja ihanaa, että olet terve. Kivaa viikonloppua. <3

 • Sorrun itsekin välillä sadattelemaan, mutta se johtuu lähes poikkeuksetta just noista asioista mitä itsekin otit esille erittelemättä yhtään sen enempää. Harmittaa ja suututtaa tämän päivän vouhkoilu, ihmiset tarttuvat ikävällä tavalla sanomisiin puhumattakaan siitä, miten toimivat. Viimeisin ikävä asia oli Anssi Kelan tarina eräästä hitistään, johon iltapäivälehden toimittaja vastasi todella töykeästi syytellen. En mitenkään voi ymmärtää yleistä mollaamista. Keskityttäisiin sen sijaan tulevaisuuteen, parantamaan yleistä henkeä ja ilmapiiriä. En nyt keksinyt miten olisin paremmin tuon ilmaissut, mutta tiedät mitä tarkoitan.
  Nautin itse menneestä viikosta, sillä oli pitkään aikaan aivan tyhjä ilman mitään sovittuja menoja – että teki hyvää. Puuhastelin silti kaikenlaista, ja sekin oli niin mieltä kohottavaa: korjailin ja entrasin vaatteitani, piha on nyt aika hyvässä kunnossa syystöiden suhteen ja tietenkin olen kokkaillut kaikkea hyvää antaumuksella. t Kotihiiri <3

  • Luin tuon Anssi Kelan jutun. Nykyään monilla lehdillä on tarve rääpiä kaikki rikki poikki, ajattelematta että siellä on ihminen, jota revitään. Siihen päälle kommenttipalsta, jota kenenkään ei tulisi lukea. Pitäisi sulkea moiset kommenttiketjut, jotka ovat trollien iloittelukenttä.

   Kyllä, energiat voi keskittää hyvään tai huonoon, jokaisen oma valinta. <3

   Ihanalta kuulostaa viikkosi ja oikein sydämellistä viikonloppua Maarit, terkuin toinen kotihiiri. <3

 • Onneksi olkoon! Kunnon yöunet ovat elintärkeät.
  Jos joku joutuu vaikkapa somessa maalitauluksi, siinä ruoditaan ihmisen ulkoiset ja sisäiset ominaisuudet. Jos kyseenalaistaa moisen, vedotaan sananvapauteen. Kenenkään ihmisarvoa ei saisi polkea lokaan edes sananvapauden nimissä. Vaatii kyllä pokkaa sanoa mustamaalaajalle, että tsemppiä vaan asian käsittelyyn, tai suurta itsehillintää vastata hänelle ystävällisesti. Minulta ainakin palaisi käämit.
  Rakkautta ja rauhaa myös sinun viikkoosi Tiia <3

  • Kyllä, ihmisoikeudet tulisi mennä sananvapauden edelle. Eihän kiusaaminen ole sallittua millään tavalla, eikä hyvän tavan mukaista. Ne jotka kiusaa, ovat pahempia kuin mistä toista ihmistä syyttävät. Olisi kaikkein nolointa olla kiusaaja.

   Mielestäni tuo Kitin lause on äärimmäisen rauhoittava, sinun ongelma, jos saat meikäläisestä pulttia, ei minun.

   Rauhaa ja rakkautta kultainen Kirsti Kaija. Ihanaa viikonloppua. <3

 • Kauniita neuleita kauniilla mallilla.

  Minulta tuo somekuohunta on mennyt ihan ohi, kun omassa sielussa kuohuu tuon tuosta. Sen vain totean, että ihminen on toiselle ihmiselle susi. ( Ja tämähän on loukkaus sutta kohtaan. Anteeksi, sudet.)

  • Kyllä sudet juu loukkaantuu. Kimuranttia on kiusanpito. Tsemppiä kaikkeen Satu ja aivan mieletöntä pöhinää sinulla kaikkialla kuitenkin. Ihanaa viikonloppua. <3

 • Sinulla on ollut ihana viikko. Ja tosi kiva lukea, että olet selättänyt unettomuuden!Minä olen niin vähän Instagramissa tai Facebookissa, etten ole törmännyt noihin haukkujiin tai muuten vaan negatiivisiin ihmisiin. Luojan kiitos. Kiusaavat ihmiset kaiketi siirtävät omaa pahaa oloaan toisiin ihmisiin.

  • Just hyvä ja Marja et tarvitse mitään negatiivisuutta elämääsi lisää. Halit viikonloppuun. <3

 • Sinulta tulee asiallista puhetta asiasta kuin asiasta.
  Onneksi olet saanut nukuttua. Se on niin tärkeä juttu.
  Olen nyt ollut pari viikkoa lähes jatkuvan migreenin vaivaama. En ole edes paljon puhelinta avannut tai tv seurannut. Tänään oli lääkäri ja ehkä saan apuja.
  Ihanaa viikkoa sinulle. ❤️

  • Lämmin kiitos Leena kauniista sanoista. Mutta voi ei, migreeni on jotain niin kamalaa, sitä on aivan toimintakyvytön ja se oksettava olo, sitä ei kestä. Mistähän migreeni voi johtua ja toivottavasti sait apua lääkäriltä. Halit viikonloppuun. <3

 • Nyt täytyy tunnustaa, että osui ja upposi. Olen pilannut niin monia ihmissuhteita turhalla suorasanaisuudellani. En kertaa kaikkiaan osaa laittaa suutani kiinni ajoissa. Tätä jaloa taitoa mun pitää opetella lisää.

  Viime viikolla mulle itse asiassa tuli mieleen, että miten olisi, jos laittaisimme kiertämään blogihaasteen tyyliin ”5 pientä ja iloista arjen asiaa”? https://viaperasperaadastra.com/2021/10/17/sunnuntain-paivana-en-jaksa-olla-vakava/ Jotenkin niin synkäksi elämä ympärillämme on mennyt – koronatilanne pahenee, syksy on taittumassa syystalveksi, – että tekee mieli kirjoittaa jostain iloisemmasta asiasta, kun rokotteet, politiikkaa tai ilmastomuutos.

  • Arvostan kovasti rehellisyyttäsi. Arvostan myös suoruutta. On muutamia suoria ihmisiä, joilta kestän hyvin suorat kommentit, koska heillä ei ole koskaan ketunhäntää kainalossa. Suoruus on vissiin taitolaji ja taitolaji myös vastaanottajalle.

   Kyllä, iloa tarvitaan elämään, on kovin synkkää ja se vaikuttaa väkisinkin.

   Ihanaa viikonloppua Nadine. <3

 • Mää oon ollu nyt 8kk pois somesta. Tuli joku sietokyvyn raja vastaan ja ei enää pystyny. Aina välillä mietin someen paluuta, mutta aina alkaa ahdistamaan, joten ei ainakaan vielä. Se huono puoli somettomuudessa on, että ei ole enää perillä asioista, mutta enemmän tässä silti on plussaa.

  • Ymmärrän hyvin ja pitää suojella itseään, etenkin jos alkaa siltä tuntumaan. Tämä kaikki käy ihon alle ihan huomaamatta. Kiitos kun kirjoitit tänne Laurakatarooma, lämmittää. Paljon halauksia sinne. <3

 • Thai Orchid Villan ruoat näyttävät niin hyviltä. En olekaan aikoihin syönyt Thai-ruokaa.

  Hunaja tosiaan houkuttaa paremmin kuin etikka. Kaikki tuntuu nyt olevan niin polarisoitunutta. Toski rokotuskeskusteluissa ystävien ja sukulaisten kanssa sorrun siihne itsekin, mutta en jaksa lähteä somessa kuohumaan aiheesta, olen vain ilmoittanut, että olen kahdesti rokotettu välittömästi kun oli mahdollista ja todella tyytyväinen siitä.

  • Siellä oli hirmuisen hyvä ruoka ja miljöö, etenkin katettu terassi ulkona oli todella viehättävä. En ollut tajunnutkaan, että niin kiva ravintola on.

   Ihan samalla fiiliksellä ja tämä on väittely, jota ei taida kukaan voittaa, joko ollaan yhtä mieltä tai sitten toista.

   Ihanaa viikonloppua Tuuli. <3

 • Kukaan meistä ei varmastikaan ole täydellinen, mutta jos on vähäänkään empaattinen ja omaa omantunnon, potee itsekseen tai kamujen kanssa ärsytyksiä tai vihantunteita. Ja jos palautetta pitää antaa, mieluummin hunjalla kuin etikalla. You live you learn. Babysteps.

  Toi leffa pitää kyllä nähdä, kiitos vinkistä!
  Valoa lokakuun vikaan viikkoon Tiia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud