Ristiriitaisissa tunnelmissa

Ristiriitaisissa tunnelmissa

Heissan. Tulla tupsautin tänne vain toivottamaan kaikille hyvää viikonloppua ja kertomaan lyhyesti muutamia viime päivien fiiliksiä. Hyggeilystä ja Disney mukeista kahvin ryystämisestä ja kynttilöistä ja muista valon tuikkeista olen saanut viime päivinä paljon iloa.

Kuin myös muuten siitä, että Instassa olen ystävystynyt erään henkilön kanssa, joka asuu Japanissa. Olemme kirjoitelleet kaikenlaista ja nyt päätimme ilahduttaa toisiamme paketeilla. Kutsumme paketteja puketeiksi. 🙂 Hirmu jännää kun molemmilta lähti toiselle ylläripylläriä ja myös erilaisia maan herkkuja. Aika kivaa ja jännää tällainen ja on tässä somessa myös niin paljon hyvää. Tätä kautta löytyy ystäviä ja hurjasti vertaistukea.

Jätin muuten kaikki muut sarjat, kun päätin klikata katsontaan Netflixin sarjan Maid. Stephanie Landin kirjaan ja omaan elämään perustuva sarja kertoo köyhyydestä, turvakodeista, elintaistelusta, vastoinkäymisistä, henkisestä väkivallasta, toivosta, pettymyksistä ja siitä, miten vaikeaa köyhyydestä on ponnistaa ulos, etenkin varmasti Jenkeissä. Kun lapsi ei saa olla lapsi vaan lapsi joutuu pitämään huolta mielenterveysongelmista kärsivästä äidistä.

Kyseessä on yksi Barack Obaman lempikirjoista ja Obama sanoo kirjasta näin ”Yksinhuoltajaäidin peloton katsaus Amerikan luokkaeroihin, nuoralla tanssimisesta miten juuri ja juuri selviytyä ja muistutus kaikkien töiden arvokkuudesta.

Sarja on pureutunut ihon alle kuin raastinrauta ja olo on ollut sarjaa katsoessa koko ajan herkillä. Silmiä avaava sarja herättämään omasta hyvinvointikuplasta, ravisuttava.

Andie MacDowell tekee loistavan roolin päähenkilön äitinä, varmasti hienoimman roolityön uransa aikana. Andie MacDowellin oma tytär Margaret Qualley näyttelee pääosaa ja tekee uskomattoman roolisuorituksen naisena, joka taistelee sinnikkäästi läpi kaikkien vastoinkäymisten ja joissa kaikissa ratkaisussa on ensisijaisena hänen oman tyttärensä hyvinvointi.

Sarjaa suosittelen kaikille, kenties jopa muistuttamaan miten hyvin asiat ovat, mutta myös avaamaan silmät erilaisille elämäntilanteille joiden ohi kirjaimellisesti saatamme aivan huomaamatta kulkea.

Herkillä olen ollut muutenkin ja kenties kyseinen sarja ajankohdallisesti ei ollut paras tähän hetkeen. Saimme Samun suhteen huonoja uutisia. Toki tämä on vain elämää, mutta raastaa katsoa toisen viattomiin sukulaatisilmiin tietäen mitä on tulossa. Ei tästä sen enempää. Kaikki eläinihmiset joutuvat käymään saman surun ja tuskan läpi. Meille se tuli aivan yllättäen 10 vuotiaan Samun kohdalla. Pahinta on tämä välitila ja odotus.

Kevennyksenä. Olen ollut niin herkillä tai sekaisin, että vahingossa jysäytin huomattavan summan väärälle tilille, kun piti siirtää omalle tilille. Koin aikamoisia kauhun hetkiä asian tiimoilta, ennen kuin selvisi minne summa oli eksynyt. Rahat sain kuitenkin takaisin vuorokaudessa eli loppu hyvin kaikki hyvin. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan, mutta kun mieli vaeltelee ja on suruinen, niin kaikenlaista sattuu.

Tänään kuitenkin menen ystäväni Kristallikimaran Minnan kanssa kasari-ja ysäritunnelmissa hotelliin. Mietin miten sitä voi mennä iloittelemaan tässä tilanteessa, mutta on sovittu juttu, josta ei voi luistaa ja tiedättekö mitä, tekee taatusti just hyvää. Minnan seura on aina virkistävää ja hauskaa ja Minna osaa sanoa aina äidillisesti oikeat sanat.

Ai niin ja sellainen ilouutinen tähän vielä eli kaikille univaikeuksista kärsiville, joiden univaikeudet aiheuttaa vaihdevuodet. Vihdoin olen nukkunut pari viikkoa hyvin. Eli kaiketi löytynyt estrogeenitasapaino ja olen löytänyt oikeanlaiset melatoniinit. Aika ison annoksen otan melatoniinia, pienemmillä ei tapahdu mitään. Mutta luojan kiitos, uni on saapunut elämään ja eiköhän kohta se ilo pulppua ikkunoista ja ovista, kun on saanut nukuttua vuosien univelat pois.

Joten aina on toivoa ja ilon vastapainona on aina myös surua. Siksi kai elämä on makeimmillaan niin makeaa, kun se on joskus kovin kompuroivaa ja raastavaa.

Toivotan kaikille sydämellistä viikonloppua. <338 thoughts on “Ristiriitaisissa tunnelmissa”

 • Kivalta kuulostaa tuo tutustumisesi japanilaisen kanssa. Kivalta ei sitten taas tunnukaan tuo Samun tilanne. Tuo on lemmikkien kanssa aina yhtä surkea paikka kun luopumisen aika häämöittää. Vuosien päästäkin muistelee niitä uskollisia kavereita ja juurikin ruskeine nappisilmineen<3
  Jaksamisia sinulle Tiia<3

  • Kyllä Kristiina juurikin näin. Eilen Samu lähti taivasmatkalle. <3

   Sydämellistä tiistaita. <3

 • Uni on kyllä tärkeää. Välillä heräilen, mutta sellaisia ahdistusvalvomisia kuin takavuosina on ollut, ei nyt ole. Olemme tehneet töissä erilaisia muutoksia, ja vaikka töitä on niin paljon kuin ehtii tehdä, stressin määrä on laskenut.

  Voi Samu-kultaa. Rakkaan lemmikin huonot uutiset ovat aina raskaita. Anoppilan rakas Tarmo on 13-14-vuotias, ihan tarkkaa tietoa ei ole ja Tarmossa alkaa näkyä vanhuuden merkkejä. Niin kauan kuitenkin kaikki on hyvin kuin Tarmo on hyvällä tuulella, syö hyvin ja pääsee liikkumaan.

  • Jos jatkuu, niin kannattaa selvittää estrogeeni, se kun voi aiheuttaa univaikeuksia.

   Voi Tarmo ja toivottavasti elää pitkään. Meidän Samu lähti eilen sateenkaarisillalle. <3

   Ihanaa tiistaita Tuuli. <3

 • Surua ja iloa. Onneksi kai – niinhän ne sanoo että ilman toista ei olisi toista, surullisella hetkellä sitä on vaan vaikea hyväksyä ja varsinkin kun kyseessä on läheisen (oli se sitten ihminen tai eläin) sairaus tai menetys. Onneksi pahankin mielen keskellä on noita ilonpilkahduksiakin, joista kannattaa yrittää nauttia ja ottaa kaikki hyvä irti parhaansa mukaan!

  • Ihanasti kirjoitettu Sari ja juurikin näin. Elämää. <3 Ihanaa tiistaita sinulle. <3

 • Ihana juttu kun olet löytänyt ystävän Japanista ja mielenkiinnolla odotan mitä hänen paketistaan paljastui. Olen todella pahoillani siitä mitä kerroit Samusta. Itselläni kun on omakohtaisia kokemuksia nyt helmikuulta kun rakas Minnie poistui elämästäni ja jätti todella suuren aukon täytettäväksi. Olen jopa jossain vaiheessa kokenut huonoa omaatuntoa siitä, että Mimmi jackrusseli saapui meillä vain kolme kuukautta Minnien poismenon jälkeen. Nyt olen jo sinut asian kanssa mutta vaati kyllä pitkää työstämistä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle ja hauskoja hetkiä kasari-ysärihoteliisa sekä terttuja Minnalle <3

  • Täytyy ehdottomasti paketin sisältöä täällä vilauttaa, jännää on.

   Voi Marjo muistan niin hyvin Minnien ja miten jätti varmasti suuren aukon. Ymmärrän tuon täysin, samoja mietteitä Rommista, mutta hyvä että Rommi tuli meille Dianan poismenon jälkeen. Ei toinen voi toisen aukkoa täyttää, mutta rakkautta ja elämää antaa taas eri tavalla.

   Meidän rakas Samu lähti eilen viimeiselle matkalle. <3

   Ihanaa tiistaita Marjo <3

 • Ihanaa hotellivisiittiä sinulle ja Minnalle – sekä kovasti voimia Samun tilanteeseen 💙 Hienoa kuulla kuitenkin, että olet saanut nukuttua paremmin. Itselle ei melatoniini tabletteina koskaan auttanut, mutta suihke sitten toimiikin.

  Kiitos myös tuosta Netflix-vinkistä; kuulostaa just sellaiselta, mistä ihan varmasti tykkään – eritoten kun näkyy olevan lempinäyttelijätärkin siinä, ja Obaman suosittelema tarina 🙏

  • Kiitos tuosta suihkevinkistä, laitan sen talteen. Olen huomannut, että eri melatoniini merkit toimivat eri tavoin. Nyt käytössä kaksi eri valmistetta ja jopa 9mg annos, sillä on tullut nyt hyvät unet. Vihdoin löytyi oikea cocktail.

   Sarja oli raastavan hyvä ja jäin koukkuun. Ihanaa, jos aiot katsoa.

   Sydämellistä syysviikkoa. <3

 • Olipas kiva lukea, että unettomuus on sinulla parantunut. Uutiset Samu-pojasta ei. On varmasti todella jännittävää ja mielenkiintoista nuo yllätyspaketit. Jännä yhteensattuma se, että minäkin seuraan tällä hetkellä Maid-sarjaa. Se on niin raastava kuvaus köyhyydestä!!

  • Kiitos niin paljon Marja. Jännä sattuma, että sinäkin katsot tuota Maid-sarjaa On todella hyvä ja ajatuksia herättävä.

   Sydämellistä tiistaita. <3

 • Voi miten suruisaksi tekee uutinen Samu koirasesta <3
  Uusi someystävä kuulostaa ihanalta ja ihanalta kuulostaa myös Minnan kanssa hotellireissu.
  Kaunista viikonloppua sinulle Tiia <3

  • Sanos muuta. Niin se meidän rakas Samppaliini lähti eilen viimeiselle matkalleen. <3

   Ihanaa tiistaita Outi. <3

 • Voi,ikävää tuoSamun tilanne. Kultsun menettäneenä voin hyvin samaistua tulevaan.
  Upeaa saada uusia ystäviä kaukaisista maista.
  Mukavaa syksyä ja hotelliöitä 🧡

  • Sinä niin tiedät Lämmin kiitos Hannele. Meidän rakas Samu lähti eilen viimeiselle matkalle. <3

   Ihanaa syksyn jatkoa .<3

 • Huh, toi väärä tilisiirto oli kyllä hiuksia nostattava juttu, onneksi selvisi nopeasti. Epäilen, et jos olisi mennyt jollekin yksityiselle tilille olisi takaisin saaminen voinut olla vaikeampaa… :/

  • Meni yksi päivä täysin piloille. Huh Loppu hyvin kaikki hyvin.

   Ihanaa tiistaita Jonna. <3

 • Hieno juttu tuo netin välityksellä ystävystyminen. Onnea teille molemmille. Odotan, mitä jännää saat.
  Voi, Samua. Tilanne on sydäntä raastava, vaikka siihen osaa varautua lemmikkien kanssa.
  Olen lukenut Stephanie Landin koskettavan kirjan Maid englanninkielisen laitoksen. Varaa katsomishetkiin nenäliinoja. Rentouttavaa hotellilomaa ja alkavaa viikkoa Tiia <3

  • Kiitos kovasti Kirsti Kaija. Eilen lähti Samu viimeiselle matkalle. <3

   Ihana kuulla, että olet lukenut tuon kirjan. Sarja sai todella herkille ja herätti.

   Ihanaa viikon jatkoa. <3

  • Lämmin kiitos Minna ja reissu piristi kovasti. <3 Oli nimittäin todella hauskaa ja tunsin kuplivaa iloa. <3 Ihanaa viikkoa ja nähdään pian. <3

 • Mahtavaa, että unet alkavat palautua.
  Lemmikkien kanssa on pahinta se luopumisen tuska. Toivon, että se hetki ei olisi teillä Samun kanssa vielä edessä.

  • Valitettavasti Samu lähti eilen viimeiselle matkalle. <3 Kiitos Rva Kepponen ja oikein mukavaa syysviikkoa <3

 • Voi Samua <3. Sielukkaan surumielinen sukulaatisilmä kun on tullut niin kovin tutuksi ruudun tälläkin puolen.

  Ja ihana Japanin ystävyys ja ylläripukettijännitys. Tuli mieleen mun amerikkalainen kirjeenvaihtokaverini 80-luvulta. Lähetettiin kanssa toisillemme paketit, olisko olleet jotkut joululahjat. Itse sain Illinoisista tummansinisen collegepuseron, jossa komeili isoin punavalkoisin kirjaimin USA. Kannoin sitä ylpeänä.
  Oma lahjani oli vähän toisenlainen, kun koitin pääni puhki miettiä, mikä voisi edustaa jotain suomalaista perinnettä ja lähetin kirjeenvaihtokaverille rukin pienoismallin 😀 (siis sen millä kehrätään lankaa).
  En ollut oman lahjani saatuani ollenkaan varma, oliko puinen pikkurukki yhtään hyvä vai peräti täydellisen nolo idea, mutta ystävä maailman toisella laidalla oli aidon ihastunut kapineeseen, joten epävarmuus haihtui.

  Toivottavasti saadaan kurkistaa sun Japanin pakettiin sitten, kun on aika.

  Ja olen samaa mieltä siinä, että somessa on paljon hyvää. Olisin montaa ihanaa ihmissuhdetta ja ajatustenvaihtoa köyhempi, jos en olisi omassa pienessä mittakaavassani someen koskaan päätynyt.

  Halit <3

  • Sano muuta, Samu oli maailman kiltein koira ja niin uskollinen ystävä.

   Miten ihana tarina ja kiitos kun kerroit. Tuohan oli superhyvä ja persoonallinen idea tuo rukin pienoismalli.

   Ehdottomasti täytyy täällä vilauttaa Japani-paketin sisältö. En itsekään tiedä mitä siellä on.

   Kyllä, todella monta ihmistä on tullut somen kautta, mikä on mahtavaa.

   ihanaa viikon jatkoa Annukka. <3

 • Voimia & jaksamista tähän päivään <3 Jäähyväiset rakkaalle karvaiselle kaverille eivät ole helpot, toivon niin paljon voimia surutyöhön ja lämpimät surun valittelut koko perheelle. Onneksi sait ajatuksia hetkeksi vaikeasta tilanteesta ja teillä oli kiva ilta Clarionissa. Halauksia sinne <3

 • Lämmin kiitos Heli. Eilen oli kyllä raskas päivä. Siinä vielä lääkärin kanssa keskusteltiin ja oli ainoa oikea päätös.

  Halauksia. <3

 • Hei Tiia.

  Suuret osanottoni ja valtavat halaukset sinne. Olet ihana, olen varma, että teidän lemmikeillä on ollut paras mahdollinen koti.

  Minullakin on Japanissa ystäviä, lähettelen yhdelle kerran-pari vuodessa pakettia. Vinkkaan, että japanilaiset rakastavat Marimekkoa, Iittalaa, mutta moni myös Finlaysonia – Finlayson on kuulemma siellä tosi kallis, mutta hyvin ”in” ja skanfinaavinen. En olisi arvannut, itse olen käyttänyt opiskeluaikoina aina Finlaysonia! Klaus Haapaniemi on Japanissa HYVIN tunnettu kuvittaja (ainakin Tokiossa), joten Iittalan Taika-sarja tai Klausin omat jutut voivat kiinnostaa. Teetä, suklaata, makeisia, rakastetaan paljon. Yksi ystäväni pitää salmiakista, mutta moni ei ole lämmennyt tälle herkulle (siksi ostan mukaan yleensä vain 1kpl Vanhoja Autoja hihi)

  xxx halauksin, Laura <3

  • Kiitos kultainen Laura. <3 Oli ihana nähdä ja hetken vaihtaa ajatuksia ja halata. <3

   Tämä oma ystäväni on suomalainen, mutta fanittaa Muumeja ja Disney. Hänelle lähti pari muumi mukia, Disney muki ja salmiakkia ja suklaata. Hurjan kallista on Japaniin muuten lähettää paketti. S-paketi 45,90e. Hullu hinta.

   Ihana tuo yksi vanha auto matkaan mukaan. 🙂

   Kiitos vinkeistä ja oikein ihanaa viikkoa <3

 • Voi, kuin mukavaa saada ystävä Japanista. Nuo paketit on vaan niin kallita lähettää ulkomaille. Pikku paketti kummilapselle Keniaan maksaa aika paljon. Paketin sisältöön verrattuna.
  Voi itku, luin tuolta kommenteista Samusta. Surullista luopua rakkaasta karvakaverista.
  Halauksia sinne💞

  • Ihan hurjan kalliita lähettää. Ei mitään järkeä.

   Lämmin kiitos, Samu jätti meille ison tyhjän aukon.

   Halaus myös sinulle Leena. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud