Pimeys kuristaa, millä kurittaa pimeyttä?

Pimeys kuristaa, millä kurittaa pimeyttä?

Kosmetiikka saatu pr-näytteinä

Pimeys kuristaa, millä kurittaa pimeyttä? Siinäpä kysymys, mutta kellojen siirtely ei täällä ole ainakaan auttanut pätkääkään. Itse asiassa päinvastoin. Kroppa herättää joka aamu klo 06:00 ja illalla ei tajua mennä riittävän aikaisin nukkumaan. Eikös sitä sanota, että kellojen siirtely sekoittaa lapset ja vanhukset.

Joka päivä tietoisesti olen päättänyt kerätä voimaa sieltä mistä saan. Nyt hyggeily kunniaan ja pitää antaa arvo sille, että saa koteloitua, kietoutua shaaliin ja vällyjen alle. Hetken polttaa kynttilöitä, pitää karvatohveleita ja nauttia vaikka sen extra-annoksen suklaata, jos siltä tuntuu. Saa jouluttaa, jos joulu energisoi ja auttaa.

Saunominen ja ulkoilu, hiusten hemmottelu hyvän tuoksuisilla Löyly-hiustuotteilla. Ihanasti Cutrin kertoo:

Talvisauna. Paikka, missä kylmä ja lämmin kohtaavat. Talviseen saunaan liittyy aivan erityistä magiikkaa. Entisaikaan sana löyly tarkoitti sielua, henkeä ja elämää. Nykyään se merkitsee meille paikkaa rauhoittua ja palautua arjesta. Saunan lämpö kietoo meidät lempeään ja samettiseen syleilyyn.🤎

Löyly on nautinto ruumiille ja sielulle – hiljentymisen ja puhdistautumisen rituaali.

Entäs sitten ne ensimmäiset lumihiutaleet nenunpäässä, pakkastaide ikkunassa, jänöjussin tassunjäljet lumikasoissa.

Jalat on hyvä kääräistä söpöihin ja lämpöisiin tohveleihin. Tuijotella takkatulta ja kyllä tekotakan loimotus myös lumoaa. Silmät kiinni ja hyvä tulee.

Palapelin kokoaminen, kirjan lukeminen, joululeffa.

Kissa kainaloon ja yhdessä ikkunoista ulos tuijottelu.

Kauneimmat astiat käyttöön vaikka se kaapin perukoille piiloon säästetty juhla-astiasto.

Kenties joku joulukalenteri? Bongasin kaupasta After Eight-suklaakalenterin ja ajattelin, että se voisi olla suklaakalenteri omaan makuun.

Ajatuksen voima. <3

Talvisin muutun aina äreäksi karhuksi, joka vetäytyy luolaansa, kieltäytyy lähes kaikesta, muumioituu suorastaan. Tämän talven keskellä yritän pinnistää hieman enemmän ja ottaa ilon ja levon irti sieltä mistä saan. Yksi taikahippunen sieltä ja toinen tuolta. <3

Miten siellä, miten taittaa pimeyttä? Onko tämä aika ihanaa aikaa vai vaikeaa aikaa? Koittaako vaikea aika myöhemmin talvella tai kaikki vuodenajat ok, etkä huomaa minkäänlaista eroa vireystilassa?

Sydämellistä viikonloppua kaikille. <330 thoughts on “Pimeys kuristaa, millä kurittaa pimeyttä?”

 • Kyllähän se pimeys väsyttää täälläkin. Mun kohdalla hämärien iltojen fiilistely ja kynttilöiden polttaminen ei oikein tunnu toimivan, vaan pikemminkin olen niin, että kaikki valot vaan päälle. Parhaiten auttaa ehkä se, jos pääsee ulkoilemaan päiväsaikaan. Useimpina päivinä työt kylläkin estää sen, mutta sitten kun se onnistuu, energiaa riittää ihan eri malliin 🙂 Kiitos ihanan valoisista kuvista!

  • Kyllä, happi auttaa aina, paras lääke kaikista. On kauheaa, että ihmiset menevät pimeällä töihin ja tulevat kotiin pimeällä, eivätkä näy välttämättä kuin viikonloppuisin valoisia päiviä, jos silloinkaan.

   Tsemppiä Heidi ja lämmin kiitos. <3

 • Minulla ei ole varsinaista kaamosväsymystä, mutta silti jo nuoresta naisesta lähtien paino on noussut kaamosaikaan kilon kolme. Hiilihydraatti ja joskus makean himo. Muuten tämä aika on ihan jees. Kun saa luvalla (kenenköhän, ei kai vain itsen) valua passiivisena sohvalle kirjaa lukemaan. Vilttiin kääriytyminen on niin tuttua.

  • Sama homma ja kesällä sitten vähän laihtuu, tosin en ole enää varma siitäkään. Pimeys kyllä passivoi, mutta hei kait se on ihan ok ja just nauttia soffalla ja lukea kirjaa.

   Ihania soffahetkiä Marja. <3

 • Kauneimpia astioita ei kannata säästellä vaan iloita niistä niin usein kuin mahdollista. Muistan aikoinaan kuinka sillisen poikaystävän isän syntymäpäivillä tarjoiltiin kuohujuomaa vähän naarmuisista peruslaseista eikä kaapissa olevista kauniista laseista. Poikasystävänä iti totesi että olisi ikävä jos joku lasi hajoaisi. Laseja oli edelleen myynnissä ja he olivat huomattavan varakkaita, lasi tai kaksi ei olisi tuntunut todellakaan missään. Itse ajattelin ”Jollei niitä käytetä nyt, niin milloin sitten?”, mutta jätin sanomatta.

  Vaikak kietoudunkin hanaan filttiin, en osaa kyllä nauttia marraskuusta. Nukkumaan olen onneksi mennyt aikaisin ja ollut aika virkeä aamuisin – paitsi tänä aamuna kun joku naapureista keksi imuroida yöllä.

  Kivaa viikonloppua Tiia.

  • Olet niin oikeassa ja voi ei, ei mitään järkeä. Lasit on tarkoittu nautittavaksi, ei säästöön. Olet niin oikeassa.

   Voi ei, kuka imuroi öisin, toivottavasti ei tee enää toiste.

   Ihanaa, jos osaat nauttia, on tässä puolensa ja myös sellaista joulun odotusta.

   ihanaa uutta viikkoa Tuuli. <3

 • Ihana tuo tohveli & takkakuva! Nyt kyllä ovat kaikki keinot tarpeen selättää tämä kaamospimeys <3 Täällä vedetään D-vitamiinia ja omegoita täysiä annoksia ja uusia jaksamiseen tarkoitettuja ubikinoneja. Samoin otetaan pala suklaata, kun siltä tuntuu. Nyt minulle on tullut hiukka huono tapa, että Pepsi max on astunut kuvioihin – se kruunaa lounashetken ja piristää kummasti tässä uudessa arjessa. Sallittakoon se. Meillä kellojen siirto vaikutti pari päivää, mutta onneksi nyt koko jengi nukkuu sikeästi…ainoastaan minä saatan yöllä heräillä miettimään syntyjä syviä. Kynttilät, takka ja kausivalot valaisevat täälläkin. Niinä päivinä, kun aurinko näyttäytyy ja on kuulas ilma, on kiva fiilis talvesta, mutta pimeinä sadepäivinä tekisi mieli kaivautua vällyjen alle ja herätä vasta ensi keväänä. Valon hiukkasia ja haleja sinne kovasti, selätetään tämä pimeys <3

  • Kiitos niin paljon ja vaikka on tekotakka, on oikein tunnelmallinen. Tänään hieman poltin sitten avotakakkaa, jo, ai että lämmitti ihanasti.
   Hei hyvä kun muistutit ubikinoneista, ne täytyy ottaa taas käyttöön ja muistan, että ne auttoi myös migreeniin. Miten olen ne unohtanut.

   Juu yöt ovat pahoja, silloin tulee kärjistetysti mietittyä kaikkea ihan liikaa.

   Paljon halauksia sinne Heli ja kiitos kovasti. <3

 • Minä poden kaamosaikana väsymystä. Aamuisin on vaikeaa nousta ylös ja tuntuu, että kestää pitkään ennenkuin herään. Aamu-uinti olisi kiva piristys, mutta kun en suoriudu riittävän aikaisin millään sinne hallille. Jos aurinko näyttäytyy, niin yritän asemoitua niin, että saisin edes ikkunan kautta luonnonvaloa. Parastahan olisi silloin lähteä lenkille, mutta harvoin työt joustaa. Meillä töissä on aina kiireisintä loka-joulukuussa. Se on aika viheliäinen yhdistelmä kaamokseen. Itse yritän jotenkin taapertaa eteenpäin ja tehdä kaikenlaista pientä kivaa, joka pitäisi hyvää mieltä yllä. Muutoin joudun myöntämään, että kaamokseen aikaan tarvitsen enemmän unta ja pötköttelyä.

  • Ihan sama juttu, puolen päivän aikaan tuntuu, että hei tässä aletaan heräämään, joskus vie koko päivän. 😉

   No on todella viheliäinen yhdistelmä, kiire pimeimpään aikaan. Blogistasi bongasin, että teillä on siellä nyt hyvät suunnitelmat marraskuulle. <3

   Kivaa viikkoa ja koitetaan jaksaa jotenkin. <3

 • Mua ei harmita tai väsytä yhtään pimenevät illat, päinvastoin. Ennemmin masentaa keväisin se, kun pitäisi alkaa pukeutua kevyemmin ja taas huomaa ettei tänäkään talvena tullut laihdutettua yhtään kiloa, vaan päinvastoin.
  Ihana tuo teidän tekotakka. Luulin aidoksi.
  Oikein kodikasta ja lämpöistä viikonloppua sinne<3

  • Ihanaa ja näin me ihmiset olemme erilaisia. Täällä taas keväällä herätään eloon.

   kiitos niin paljon. Meillä on kyllä aito avotakka, mutta sitten hommattiin tämä, tästä tulee ihanaa lämpöä puhalluksen avulla.

   Samoin sinulle Kristiina, mukavaa uutta viikkoa. <3

 • Minua pimeys ei niin haittaa, mutta sade vetää mielen matalaksi. Hassua miten välillä kesäsade tuntuu aivan ihanalta, mutta syksyn kylmä sade ei tunnu yhtään kivalta. Kynttilöitä, hämärän hissua, teetä, suklaata ja villasukkia…niillä päästään tästäkin vuodenajasta seuraavaan…joka ei sekään ole suosikkejani.
  Ihanaa viikonloppua rakas ystis <3

  • Niin totta, miksi kesäsade on niin kiva. Noh se laittaa luonnon eloon, siitä johtunee ja syksyllä taas tekee harmaan päivän vielä harmaammaksi, kuin taivas itkisi.

   Ihanaa viikkoa ja koitetaan ottaa ilo irti sieltä mistä saadaan. Halit ystäväin. <3

 • On tämä joulun odottaminen aivan ihanaa! Pimeydestä huolimatta. Tuo kuva sinusta punaisessa takissasi on aivan upea! Minulla on myös jäänyt kommentoimatta se ihana japanilainen muumimukisi. Oi kun saisin sellaisen myös 🙂

  Ihanaa pimeää syksyä ja lähestyvää joulunaikaa <3

  • Oi kiitos Ei-Leen ihan mielettömän paljon kauniista sanoista. <3 Se muki on kyllä upea. Ebay:stä saattaisi löytyä.

   Ihanaa uutta viikkoa. <3

 • Kirkasvalolamppu on kyllä meikän pelastaja. Se on tässä jo usiamman viikon loimottanu aamuisin. Alon taas myös syömään d-vitamiinia lääkärin kehotuksesta ja sekin tainnu auttaa jonku verran. Näitten avulla en muutu enää möröksi talven tullen, vaan pysyn ihan vaan hattivattina. 😀 Joinain vuosina oon ostanu usiamman joulukalenterin ja aloittanu avaamaan jo marraskuun alkupuolella toista ja ku se avattu ni ruennu avaamaan seuraavaa. Se ollu mahtava piristys pimeään aikaan, ku aamuisin aukaisee yhden luukun ja sitä iloa riittää se pari kuukautta!

  • Kyllä, kirkasvalolamppu on pelastanut paljon täälläkin, se todellakin auttaa. D-vitskua myös, niin jotenkin jaksaa. Samat eväät täällä.

   Niin hyvä idea tuo joulukalenteri, samaa olen miettinyt, että miksi ei marraskalenteri. 🙂

   Sydämellistä marraskuun jatkoa ja tsemppiä Laurakatarooma. <3

 • Joka vuosi kuvittelen, että tänä vuonna en ole kaamosaikaan väsynyt, en ala palella ja tralla-laa. Lokakuussa olen vielä ihan että jee!
  Sitten yhtäkkiä marraskuussa huomana, että erityisesti iltaisin mikään määrä vaatetta ei tunnu riittävän. Kääriydyn ja kieputan päälleni vaatekerran toisensa perään, välillä täytyy illalla nukkumaan mennessä olla kaksikin pitkähihaista paitaa päällä ja peiton päälle vielä fleeceviltti! (yöllä tulee hiki, pitää ruveta kuoriutumaan) – onneksi tänä vuonna en vielä ole niin pitkällä, ehkä tästä tulee (vihdoinkin) palelematon talvi?
  Kellojen siirtely on syvältä: illalla alan pilkkiä jo viimeistään yhdeksältä, ja arkiaamuina alan heräillä jo ennen viittä, ei paljoa naurata. Jos viikonloppuna saan nukuttua seitsemään, olen tyytyväinen.
  Luulen, että alan kohta houkutella joulukautta esiin, yleensä olen odottanut adventtiajan alkuun, mutta nyt jo hiukan kutittelisi 🙂

  Iloa!

  • Ihan sama jutut ja sinne shaalin alle sitten väsähtää, tulee niin raukea olo. Sieltä ei iltalenkille millään kampea, etenkään kun täällä ei ole enää koiraa, jota pakolla ulkoiluttaa säällä kuin säällä.

   Niin nyt kun vihdoin saisi nukkua, ei nukuta. Pikkulapsiajan jaksoi sen voimin, hih, että tulee päivä kun saa nukkua.

   Kyllä nyt vaan joulua esiin, ihan mitä vaan, mikä helpottaa.

   Sydämellistä marraskuuta Marika. <3

 • Täällä on katseltu tosi paljon joululeffoja, mutta odottelen vähän, että tulisi lisää uusia, kun tuntuu, että kaikki on nähty monesti. 😀 Yhtään joululaulua en ole vielä kuunnellut, mutta monena iltana on tehnyt mieli, mutta olen säästellyt ”myöhempään” ajankohtaan.

  Itselle tietenkin vähän helpotusta tuo ihan pian alkava parin viikon talviloma, jolloin saan rauhassa alkaa fiilistellä ja valmistella joulua, ennen kuin todella kiireaika toisessa työssäni alkaa. Samalla näen myös ystäviäni. Tiedossa yökyläilyä, luonastreffejä ja kaikkea muuta kivaa. Joten kyllä tässä jouluun jaksaa taas.

  Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

  • Juu hitsi ei mitään uusia joululeffoja, mutta kyllä niitä vielä tulee. Tai on pari tullut ja heti ne katsonut. Hirveää hömppää ja ah niin ihanaa, kuuluu tähän aikaan.

   Oi ihanaa, kunnon loma ja sitten saat tehdä kaikkea kivaa. Kuulostaa niin ihanalta Jonna. Näet ystävääsikin sitten tai ystäviä. Parasta.

   Sydämellistä uutta viikkoa. <3

 • Tärkeä aihe. Tämä aika vuodesta on monelle raskas.

  Syksyn lapsena minä puolestani rakastan syksyä, pimeäitä iltoja, viimaa ja puhuria, ja yllätys-yllätys, jopa marraskuuta.
  Totta, että pimeä vuodenaika väsyttää ja monia ahdistaakin.
  Keinoja tuon synkkyyden selättämiseen ovat nuo monien jo mainitsrmat: kotoilu, peittoihin kääriytyminen, kynttilät, takka.
  Kodin lämpö.
  Takkaa ei ole, mutta kynttilöitä täälläkin menee kiitettävästi. Laitan lyhtyjä parvekkeelle, valot pois ja vain kynttilät palamaan. Ja sitten ihan hiljaa, nauttimaan.

  Löysin neulomisen pandemian aikaan. Neulominen tuo rauhaa mieleen. Keskitytään vain käsillä olevaan, tähän hetkeen. Tekemiseen. Ja näkee heti tekemisen tulokset. Meditatiivistäkin.
  Jos kantapään tekeminen hirvittää, voi aloittaa myssystä tai kaulaliinasta. Valitse neuleeseen mieluisat, ihanat värit. Ohjeita löytyy netistä tai alan lehdistä.

  Lukeminen auttaa myös tähän pimeään aikaan. Jos tiiliskiveen ei uskalla tarttua, suosittelen lyhytproosaa. Valitse novelleja mielenkiintoiselta kirjailijalta. Tai lainaa kirja, jossa on aforismejä tai vaikka runoja. Aloita helposta. Ota päämääräksi, että luet runon päivässä. Huomaat, että se antaa ajattelun aihetta. Voi olla mieltä ylentävää. Kivaa. Uutta.

  Kirjoittaminen. Tiia, sinulla on blogi, se on mainio kanava. Monelle päiväkirjaan ajatusten kirjaaminen voi olla just se juttu. Minulla on kiitollisuuspäiväkirja.

  Luonto. Kävelyt (valaistuilla!) kävelyreiteillä. Tai jopa kaupungilla harhailu on kivaa kun tuulet puhaltavat tai sateenvarjo pyrkii lähtemään lentoon.

  Taide. Pyörähdä näyttelyissä. Tai ala piirtää, värittää, maalata tai ilmoittaudu keramiikkapajaan.
  Askartele joulukortit itse.

  Kokkaaminen ja leipominen. Kokeile uusia reseptejä. Leivo kakku, pikkuleipiä tai piirakka ja vie kauniisti sellofaaniin paketoituna ystävälle tai naapurille. Tai asunnottomien yömajaan.

  Kirjoita käsin kirje tai postkortti henkilölle, jonka olet viime aikoina laiminlyönyt.

  Yksi lempipuuhaani on myöskin vain ihan hiljaa olo, kaakaokupin tai viinilasin kanssa. Lempimusiikkia, kynttilät päälle, villasukat jalkaan. Ja vain olla. Pysähtyä. Olla ihan hiljaa ja hiljentyä. Se on tarpeellista ja tuo levollisuutta mieleen.

  Ja vielä: jouluun valmistautuminen. Käy läpi koristeet, osoitelistat jne. Hankkiudu eroon turhasta, hanki joku uusi koriste tai valosarja.

  Ja kaksi varmaa viimeiseksi: suklaa. Toimii aina! Ja kissat! Tietysti!

  Mukavaa marraskuuta!

  • Miten ihana sydämestä ja ajatuksella annettu kommentti, valtavasti kiitoksia. <3

   Nyt täälläkin lyhtyjä lisäämään. Hankin pari valopuuta tuohon terassille, niin antavat kaunista valoa niin pihalle kuin sisälle. Kaikki valohärpäkkkeet käyttöön.

   Vitsi tuota neulomista, en ikinä ole osannut, on rakettitiedettä. Koen hirmuisen monimutkaiseksi, ehkä ahdistaa tällaista kärsimätöntä. Mutta musiikin kuuntelut, palapelit ovat rauhoittaneet mieltä ja saaneet ajatukset muualle. Osaisinpa neuloa, rakastan kun mummi neuloi aina kaikkia ihania neulomuksia ja olen säästänyt pari villapaitaa ihan lapsuusajaltakin.

   Hyvä idea tuo uusien reseptien kokeileminen, mies tykkää sellaisesta myös.

   Niin kauniisti kiteytät hyvät teot ja miten ne antaa valoa itselle.

   Hiljentyä osaan kyllä, huomaan että aivot menee suoranaiseen kaaokseen, jos en hiljennyt ja anna ajatusten lentää.

   Jee ihana, suklaa ja kissat, ne toimii aina.

   Lämmin kiitos tästä, ottaa ihan sydämessä asti. <3

   Sydämellistä marraskuuta Madame Dragonfly. <3

 • Hassua, minä harvoin koskaan olen kerennyt huomata sen pimeyden. Yrittäjän arjessa tämä aika on niitä vuoden kiireisimpiä, niin vasta jouluna pääsi vähän vetämään henkeä. Yleensä lähdimme etelään aina kun voimme. Toki, oli vietetty monia jouluja koti-Suomessa, kerran myös muuttaessa yhdestä kodista toiseen. Vaikka painettiin hiki hatussa monta päivä, jouluaatoksi olimme jo uudessa paikassa.

  Meillä lukijoillasi on tosin helpompaa: olet jo kirjoittanut ja kuvannut mainion jutun, joten ei tarvi muuta kun avata blogisi ja nauttia hetkestä 💕. Kiitos inspiroivasta blogistasi!

 • Kiire varmasti pitää energisenä, aivan totta. Etelän valo auttaa ehdottomasti. Olette supertehokkaita. Joskus olin minäkin, mutta nykyään huomaan taas, että mielelle sopii parhaiten hitaampi tempo.

  Kiitos Nadine ihan mielettömän kauniista sanoista, kyllä lämmittää. Kiitos sinulle. <3

  Sydämellistä uutta viikkoa. <3

 • Ei masenna pimeys. Tykkään lähteä pimeässä lenkille. Aamusta tai illasta.
  Kellojen siirtelyn sais lopettaa.
  Ompa muuten ihanania nuo sähkötakat. Kerran olen tutustunut sellaiseen. Meillekin vois sellasen laittaa, mutta ei ole paikkaa. Harmi.
  Mukavaa illan jatkoa.
  Rapsutukset Rommille🐈💞

  • Ihanaa, että tykkäät pimeydestä. Meidän kuopus juuri sanoi, että hän rakastaa tätä aikaa. Näin me ihmiset olemme erilaisia.
   Oikein ihania pakkaspäiviä ja Rommilta terkkuja Leena. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud