Vaihdevuosi asioissa uusi käänne ja koronelli saapui taloon!

Vaihdevuosi asioissa uusi käänne ja koronelli saapui taloon!

Edellisessä postauksessa sivusin jälleen vaihtareita ja miten ovat vaikuttaneet etenkin mieleen ja uneen. Miten geeli ja suihke eivät selvästi imeytyneet ja miten nyt on vaihdettu estrogeeni Progynova pilleriin annoksella 1mg.

Noh pari päivää otettuani Progynovaa, iski kamala migreeni ja oksettava olo viikoksi. Olin juuri maanantaina soittamassa gynekologille, ettei tästä tule mitään, koska on niin huono olo ja käytännöllisesti puolikuntoinen, koska niin paha päänsärky.

Maanantaina migreeni oli kuitenkin tipotiessään ja tilalla flunssan oireet ja kaiken takana olikin koronelli!

Eli hyvää on, Progynova todellakin toimii. Ei ahdista, ei ole alhoa, olo on tasapainoinen. Unista en osaa sanoa juuri nyt mitään, koska olen koko viikon ollut koronellin kourissa.

Mutta tämä on ihan juhlan paikka, olisiko kolmen vuoden taistelu ja kamalat fiilikset nyt takanapäin, puhumattakaan 10 vuoden esivaihdevuosioireet. Siltä ainakin nyt tuntuu. Hyvää tässä on, että Progynova tehoaa pienimmällä mahdollisella annoksella ja vaikka menopaussi vielä jonain päivänä kunnolla iskee, annosta voidaan nostaa.

Kaikille vaihdevuosioireista kärsiville, älkää luovuttako vaan kokeilkaa niin montaa eri vaihtoehtoa kuin on mahdollista, jotta balanssi löytyy. Itsekin meinasi mennä usko moneen kertaan ja pahinta on, kun ei pystynyt nukkumaan, en tosin oikein vieläkään pysty, ahdisti aivan älyttömästi ja mieli oli surullinen, niin eihän sitä silloin jaksa edes hakea apua.

Joka toinen päivä pallottelin, että onko nämä vaihdevuodet vai onko masennus ja tarvitsenko masennuslääkkeet vai eri estrogeenin. Tämäkin pallottelu oli kuluttavaa, kun ei oikein saanut itsekään kiinni, että mikä oli vialla. Mutta vaihdevuodet ne oli ja on!

Nyt olen jopa tuntenut kiukkua, kun aiemmin itketti heti, jos joku sanoi ”piip.”

Koronelli on nyt kaikilla, niin se ei varmaan juurikaan kiinnosta. Mutta täällä oireet, itämisaikana viikon migreeni ja oksettava olo. Lisäksi silmämunat olivat kosketusarat.

Tämän viikon maanantaina tein sitten koronatestin ja hyvin hailea viiva tuli. Eikä sinänsä ihme, sillä tauti oli vasta puhkeamassa.

Sen jälkeen flunssaoireet, paitsi tällä kertaa oli kolmisen päivää kuumetta. Kuumetta ollut viimeksi vuonna 2006 rintatulehduksen vuoksi. Lämpöä toki aina flunssan yhteydessä on, mutta kuume ei koskaan nouse, no nyt nousi.

Ikävintä oli parin päivän kova hermosärky, niskassa, takahampaissa ja poskissa.

Väsymys on ollut sellaista painavaa, kroppa ollut todella painava, silti yöt olleet hyvin levottomia.

Lääkkeina sarvikuono, Duact ja ystävän vinkistä Otrivin, joka mullisti nuhaelämän.

Lohtulääkkeinä kissankehräys, suklaakaakao Mikki Hiiri vaahtiksilla, villasukat ja joulukirja ja sarjana Ylpeys ja ennakkoluulo, joka on katsottava aina, silloin kun sairastaa.

Miten siellä, oletteko käyneet jo koronellin läpi ja minkälaisia oireita teillä on ollut?

Sydämellistä uutta viikkoa kaikille ja hyvää oloa. <39 thoughts on “Vaihdevuosi asioissa uusi käänne ja koronelli saapui taloon!”

 • Hei, tosi upeaa, että löysit sopivan hormonihoidon vaihdevuosiisi. Olen niin onnellinen puolestasi. Onpas moninaiset ja kaameat oireet koronassa. Paljon voimia ja paranemista!

 • Voihan koronelli minkä teki, sinnekin löysi tiensä! Täällä on vielä selvitty ilman, mutta vakaasti uskon, että se tulee ennen pitkään kaikki meidät käymään läpi.
  Hyvät on lohtuherkut, -sarja ja -kirja, kyllä noilla jo tulee heti vähän parempi olo.
  Halauksia Tiiuli <3

 • No ei ole mulla eikä miehelläni vielä koronaa ollut, mutta molemmilla tyttärillä ja kaikilla heidän lapsillaan on ollut. Eilen kun vietimme synttäreitäni, niin aamulla aikaisin vanhempi tyttäristä soitti, että hänellä on korona eikä niin ollen voi tulla juhliin.
  Pikaista paranemista sinulle<3

 • Onneksi olet saanut apua! Omat vaihdevuosioireet ovat pysyneet täysin poissa, mutta nehän voivat kuulemma alkaa ihan yllättäin silmänräpäyksessä…

  Kotonakin on pysynyt poissa, mutta kyllähän se kiertää koko ajan ympärillä joten tuskin voi loputtomiin rokotettunakaan sitä välttää. Oireet toivottavasti ovat sitten sen verran lievät, ettei sairastu vakavasti.

 • Hieno homma, että lääkitys vaihtareihin toimii.
  Tuo koronelli on koko ajan läsnä.
  Viime viikolla tiladin ajan hammaslääkäriin, kun koko hammaskalustoa särki.( Aika on tänään ma) pe iltana alkoi kurkkukipu. Sitten seuraavaksi hirveen tukkonen olo.otin kotikokokeen. Tulos nega. Su aamuna soitin koronapuhelimeen ja pääsin testiin, koska tulossa hammaslääkäri. Tulos nega.
  Tässä nyt mietin liittykö tuo hammaskaluston särky koronelliin. Mainitsit siit, että sinullaki särkyä hampaissa.
  Soitan vielä hammaslääkärille uskallanko tulla.
  Mulla vieläki ongelmia sen leikkauksen jälkeen. 12.4 kontrolli naistenpolille ja nyt taidan puhua asiasta ”isoin kirjaimin” lääkärin kanssa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa.

 • Kiitos tosta vaihdevuodet vinkistä, mun pitää varmasti varata aika gynelle asap. Piti elää 48 vuotiaaksi, jotta pääsi kokemaan kuuluisat kuumat aallot.
  Hurjasti paranemisenergiaa sinne <3

 • Onpa hienoa kuulla, että apua on löytynyt ikäviin vaivoihin ja olet jaksanut vaatia eri hoitomuotoja – ihan varmasti joku muu rohkaistuu ja osaa etsiä postauksesi perusteella apua vastaaviin! Koronan ties monennesko variantti on kyllä tainnut käydä läpi nyt koko Suomen, kun tuntuu että kaikkialla on sairastettu viime aikoina. Meille saapui helmikuussa päiväkodista ja ellei lapsille olisi noussut kova kuume, niin en olisi osannut myös itsellä epäillä. Omat oireet olivat verran vähäiset, migreenillä tosin alkoin täälläkin ja kääntyi oksutaudiksi, oli vähän sellainen tunne, että olisi ollut vilustunut, mutta flunssa ei päässyt päälle, eli kop kop kop lievälle taudille meidän aikuisten kohdalla. Lapset kyllä olivat siitäkin edestä liki 39 asteen kuumeessa muutaman päivän ja heitä se koetteli, mutta meni sitten ilman jälkitauteja ohitse.

  Tsemppiä sinne ja toivottavasti olette päässeet hyvästelemään ko. taudin jo <3

 • Hyvä uutinen, että Progynova-pillerit toimivat sinulla <3
  Ikävä vieras tuo korona. Meilläkin sitä on ollut lähes kaikilla, vaikka olemme kahteen – kolmeen kertaan piikitetyt.
  Meillä olemme olleet onnekkaita ja oireet ovat olleet melko lievät.
  Pikaista paranemista Tiia ! <3

 • Mahtavaa, jos nyt viimeinen osuisi lääkitys kohdilleen ja ratkaisisi vaihdevuosiongelmasi. Olet niiden kanssa jo niin pitkään painiskellut, että toivon nyt vihdoin niiden haihtuvan taka-alalle. Kyllähän tässä jo jännittää, että mitä kaikkea osuu omalle kohdalle ja milloin.

  Koronaa on podettu täälläkin. Siihen se maaliskuu sitten menikin. Tylsää, mutta minkäs teet. Ei sentään onneksi tullut sairaalakeikkaa.

  Kivaa loppuviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud