Saaressa Punkaharjulla, ystävien mökillä ja upea Savonlinna!

Saaressa Punkaharjulla, ystävien mökillä ja upea Savonlinna!

Rakas kamusein miehensä kanssa on kutsunut meidät useamman kerran Punkaharjulle heidän saareen ja nyt oli aika vastata kutsuun. Tässä minä into piukeana kaikesta kauneudesta vaikka tässä kohden olimme vasta Hotelli Punkaharjulla. Ajoreitti oli jo itsessään huikean kaunis, kun saavuimme Hotelli Punkaharjulle.

Sen verran pitkästä aikaa kosmetiikasta on vinkattava, että tämä essencen kiilto reissussa oli aivan lyömätön. Huulet säkenöi kilpaa auringon kanssa. Jos tykkäätte sädehtivästä kiillosta huulilla, hankkikaa tämä.

*Huulikiilto on saatu pr-näyte.

Huulet kiiltää oikein urakalla.

Muistaakseni tämän drinkin nimi oli Gretchenin auringonlasku tai jotain sinne päin. Hurjan herkullinen sitruunan kirpeä drinkki.

Mekko on hommattu Indiskasta. Tämän mekon kanssa tosin kävi hassu juttu. Olen vuosia haaveillut sitruunamekosta eli mekosta, jonka printissä on sitruunan kuvia. Näin tämän ja tuumin, jee vihdoin löysin sitruunamekkosen. Haimme tämän juuri ennen lähtöä ja sanoin miehelle, että pakko hakea pirteä sitruunamekko reissuun. Mutta eihän tässä mitään sitruunan kuvia ole?! Tämä nyt vaan on sellainen mekko, johon sitruunat sopisi kuin sitruuna Gretchenin auringonlasku drinkkiin.

Pistäydyimme myös Hotelli Punkaharjun tornissa ja sinne on mahdollista varata vaikka romanttinen illallinen kahdelle.

”Hotelli Punkaharjun torni-illalliselle mahtuu kerrallaan vain kaksi. Tervetuloa nauttimaan taivaallinen neljän ruokalajin illallinen harjun ylevimmässä ruokasalissa. Täältä on tähyilty metsää, vettä ja taivasta jo vuodesta 1845.

Illallinen tornissa on ostettavissa toukokuusta syyskuuhun.

Torni-illallinen 328 €, sisältäen neljän ruokalajin illallisen kahdelle, tornin yksityiseen käyttöön illan ajaksi sekä oman henkilökohtaisen tarjoilijan. Menulle suunniteltu viinipaketti 39 €/ henkilö.”

Mutta me matkasimme ystävien saareen. <3

Oijoi mikä tervetuliaiskakku meitä odottikaan. Ystäväni on aivan uskomaton kokki ja kakkujen loihtija. Tämän mansulikakun jälleen kerran söi miltei kokonaan oma ukkeli, joka ei voi vastustaa mansikkakermakkua.

Miehet lähtivät suppailemaan ja me jäimme höpöttelemään ystävän kanssa.

Tässä on ihan paras, karvakuonot kainalossa ja kakkua nenun edessä ja hyvä ystävä, jonka kanssa höpötellä.

Vaikka olisi nähnyt kuinka monta auringonlaskua, niihin ei koskaan kyllästy ja onhan jokainen ilta ja auringonlasku omanlaisensa.

Yöllä vielä ystävä taikoi pitsaa yöpalaksi ja jestas miten hyvää pitsaa olikaan.

Paras näky!

Aamukahvit maistuu ulkona aina pikkaisen paremmalta.

Hetken nautimme auringon lämmöstä vaikka auringossa ei enää tule juuri lojuttua, paitsi varjossa. Edesmenneen mummini lätsä, vino mutta täydellinen.

Voi mahoton mikä höpsäkkä.

Missä ihmiset, siellä koirulit.

Grilliruokaa, nams.

Sumppia jälleen huuleen ja kyllä oli maidonvaahdotin ja mausteet mukana. 🙂 Lähtöpäivän aamu.

Kävimme Saimassa syömässä, muikut, vohvelit, jogurttimansikkajäde ja hampurilainen nam. Kotiin ostettu leipä paahdettuna todella herkullista, ahmin kitusiini puoli leipää ihan suorilta. Kakkuset ei ihan omaan makuun, mutta kuten sanottu, meillä kaikilla on omanlaisensa maku. Nämä maistuivat kermalle ja sokerikakulle, ei kauheasti muulle.

Olavinlinna on kyllä häkellyttävän upea nähtävyys. Jos vuoden päästä Savonlinnan oopperajuhliin, olisi hieno elämys.

Savonlinnan Aarrearkussa kannattaa pistäytyä, Emilia-sarja täydentyi kuppilautasella, josta tosin uupuu kuppi. Nyt olisi sitten kupin etsimisen ilo edessä. En aktiivisesti metsästä tätä sarjaa vaan aiemmat kipposet saanut mummin ja vaarin mökiltä. Astioiden hahmo on tietenkin oma edesmennyt mummini, aina hääräsi puutarhassa tai oli leipomassa keittiössä.

Onko antaa lisää vinkkejä Punkaharjuun ja Savonlinnaan liittyen. Jos menemme ensi kesänä taas uudestaan, kutsu meinaan kävi, niin vinkkejä otetaan ilolla vastaan.

Jos kiinnostaa reissusta tehty reels video, löydät sen täältä. Tai TikTok löytyy täältä.

Sydämellisiä kesäpäiviä kaikille. <3



12 thoughts on “Saaressa Punkaharjulla, ystävien mökillä ja upea Savonlinna!”

  • Mielettömän kesäisiä ja hyvän mielen tunnelmia teillä on ollut reissussa. Paljon herkkuja ja leppoisaa yhdessäoloa – niissä maistuu kesä! Kehuinkin jo mekkoasi toisaalla, se on kyllä aivan ihana – juuri sellainen kaunis kylmä keltainen, sitruunankeltainen 🙂
    Ja tuo koirahöpsykkä on kyllä söpis!
    Ihanaa lomailua Tiia ja kivoja kesäpäiviä <3

    • Kiitos niin paljon Maarit ja kyllä Suomen kesä osaa olla ihana! Tajusin juuri, että meidän upeasta reissusta Sarin mökille, on vielä postaus tekemättä. Täytyy sekin taltioida blogiin. Meillä oli niin ihana mökkireissu myös.

      Ihania lomapäiviä Maarit. <3

  • Siis niin kiva reissu teillä ollut. Ihana tuollainen saariseikkailukin. Sun ystis kyllä taitaa ruoanlaiton ja leipomisen, ai että! Minä kyllä suosittelen sitä Olavinlinnassa vierailua, jos ei oopperaa kuuntelemassa, niin muuten vain. Lapsuuden kesinä siellä tuli useinkin seikkailtua….linnanneitoina siskon kanssa 🙂
    Ihanaa viikkoa sulle Tiia <3

    • Niin taitaa, on huippukokki! Voi miten ihania muistoja Outi. <3 Kivaa sunnuntaita. <3

  • Ihana reissu teillä ja tuli ihan hyvä mieli näistä hyvän mielen kuvista. Upea on Suomen kesä ja Savonlonnassa on aina onnistunut reissu meidänkin perheellä.

    • Niin on, Suomi on kaunis maa ja kesä ihana. <3 Niin kiva kuulla, että tekin reissaatte siellä ja tykkäätte. Ihania kesäpäiviä. <3

  • Kiva reissu teillä ollut ja mukavia, jotenkin rauhallisia kuvia sieltä. Savonlinnan seutu on kyllä kaunista vesimaisemaa. Hyvää alkuviikkoa sinulle!

    • Ihan mielettömän kaunis paikka kyllä. <3 Ihanaa tulevaa viikkoa Marja. <3

  • Ajoitte melkein meidän ohi. Täällä on kaikki; luonto, kulttuuri, hyvää ruokaa ym ym. Toivottavasti tulet uudestaan! Mukavaa kesän jatkoa!

    • Aivan ihanassa paikassa asutte ja ihan totta kirjoitat. Niin upea paikka. <3 Ihanaa kesän jatkoa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud