Raclette-ilta

Raclette-ilta

Innostuttiin nauttimaan raclettesta ja niin paljon, että syötiin sitten kahtena päivänä peräkkäin. Viimeksi olemme syöneet ystävien luona vuosi sitten uutena vuotena raclettea. Laittaa miettimään miksi tämä erittäin mukava ja herkullinen illanviettotapa tuppaa aina unohtumaan.

Racletten äärellä on erittäin mukava seurustella ja on sellaista kivaa yhteistä tekemistä. Tällä viikolla juttelin blinien äärellä erään Tiinan kanssa, että miksi Suomessa ei ole raclette-ravintoloita. Ravintolaan olisi myös kiva istahtaa notkuvan pöydän äärelle, nauttia sulatettua raclette-juustoa ja erilaisia grillattavia herkkuja.

Pienet tihulaiset olivat myös raclette-illassa tiiviisti mukana.

Antimina oli sekä keitettyjä perunoita, joiden kanssa parmankinkku, raclette-juusto, hillosipulit ja cocktail-kurkut yhdessä maistuu herkulliselta. Lisänä kirsikkatomaatteja, patonkia, paprikaa, kukka-ja parsakaalia ja herkkusieniä.

Olen aina syönyt raclettea vain raclette-juuston kanssa, mutta raclette-pannuun voi hyvin laittaa sulamaan erilaisia juustoja ja vaikkapa Aurajuustoa. Sain myös vinkin, että ananas maistuu hyvälle ja sitä ensi kerralla.

Huhheijaa miten unelias olo on koko ajan. Liekö johtuu sään harmaudesta, pitkästä talvesta tai juuri sairastetuista useamman viikon taudeista.

Mutta tällaisiin päiviin kaivataan leppoisaa tekemistä, mikä ei vaadi kokkailun vaivaa, voi vaan herkutella.

Meikäpönttö laittoi Instagramiin racleten kuvia ja kirjoitin raglette, mutta ei se ole niin justiinsa. 🙂

Mitä te laitatte racleten kanssa tai oletteko syöneet raclettea?10 thoughts on “Raclette-ilta”

 • Hei, ihana raclette, eipä ole aikoihin tullut tehtyä. Me yleensä perunan ja erilaisten juustojen kera, kasviksia, possun suikaleita kokeilin kerran ja hyvin sopi nekin.
  Kyllä tämä synkkyys tympii, kun hetki sitten oli niin kauniit maisemat. Me kävimme morjestamassa lapsiamme, niin piristystä tuli,sattui olemaan vknloppu vapaa.
  Hyvää alkavaa viikkoa!

 • Meillä on mökillä raclettegrilli, jos sää ei suosi oikeaa grillaamista. Etukäteen sen jo usein näkeee mitä ilma on. Raclettessa parasta on se, että jokainen voi koota sinne omia herkkujaan ja unohtaa ne jotka ei maistu.

 • Minä olen syönyt racletteä kylässä. En ole viitsinyt ostaa omaa raclettegrilliä, kun niitä pitäisi melkein olla 2 kpl. Keittiön säilytystilat ovat jo ääriään myöten täynnä. Meidän lapsilta on siis edelleen raclette maistamatta.

  Ystäväni Ilona laittaa aina ihania ohuita lihasiivuja, parsakaalia, tuoreita herkkusieniä, paprikaa ja keitettyjä perunoita. Ilona on luvannut lainata raclettegrillejään, jotta voisin tutustuttaa meidän pojat racletteen. Meillä ainostaan yksi on suuri juuston ystävä ja siksi on vielä koestamatta. Pitäisi kyllä tarttua lainaustilaisuuteen.

  Kivaa viikkoa!

  • Vie kyllä tilaa, totta turiset. Meillä on miehen vaatehuone keittiön kautta ja on tällainen entisaikojen ”pantry room.” Niin siellä säilytetään raclettegrilliä muovilaatikossa. Sinne hyvin suhahtaa, mutta jos ei olisi tilaa, niin en tiedä hankkisinko, koska keittiön kaappien tilat ovat rajalliset joka keittiössä.

   Mutta tämä meidän raglette-grilli on kuudelle hengelle ja Lidlistä hankittu, mutta joku kommentoi Instaan, että hankki juuri kymmenen hengen raclette-grillin, joten ei tarvitse ostaa kahta. 🙂

   Kannattaa ehkä tarttua tarjoukseen ja lainata. 🙂 Ja voi kokeilla erilaisia juustoja. Totta on kyllä, että juusto on se juju.

   Kivaa viikkoa sinne myös.

 • Olemme syöneet raclettea anopin luona noin 10 vuotta sitten. On herkkua. Silloin oli vain kasviksia – mikä sopi minulle hyvin – tarjolla raclettejuuston kanssa. Muistaakseni sinun kasvisten lisäksi hillosipulia ja artisokan sydämiä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  • Kuulostaa niin hyvältä ja nuo artisokan sydämet, ne pitää lisätä meidän mukaan herkkujen joukkoon, kun raclataan. 🙂

 • En ole kuule koskaan syönyt raclettea. Piti ihan googlettaa ja varmistaa asia. Nyt sitten pitääkin miettiä, että missä pääsisin racletteja nauttimaan 🙂
  Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Me ostettiin aikakaan Lidlistä tuo grilli, ehkä sieltä löytyy teille tai hei kirpparilta joku kerta. <3

 • OIh, raclette on ihanaa – se on ihana tapa istua iltaa ystävien tai perheen parissa. Meillä raclataan yleensä kanaa/lihaa ja erilaisia kasviksia, lisukkeena aina keitettyjä perunoita, tietty juustoja ja tuoretta patonkia. Nyt ei tosin olla aikoihin raclattu, vaikka se kuuluu perinteisesti meillä talveen joten saattaa olla että jo viikonloppuna korjataan tilanne, nam. Ihanaa loppuviikkoa Tiia <3

  • Jee ihana nimike tälle raclataan, otan käyttöön! Superpaljon myös kiitoksia kaikista vinkeistä. Ihanaa sunnuntaita. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud