Onnellisuuden iltapäivä ja mitä onnellisuus ylipäänsä on?

Onnellisuuden iltapäivä ja mitä onnellisuus ylipäänsä on?
Eilen vietin aivan ihastuttavan iltapäivän Lancômen kutsumana Kulosaaren kartanossa. Iltapäivän teemana oli onnellisuus. Meistä pidettiin sellaisella pieteetillä huomiota, että iltapäivän päätteeksi oli suorastaan hurmioitunut olo. 

Olen nöyrän otettu tälläisistä kutsuista, joista huokuu, että kutsuja on nähnyt aivan uskomattoman paljon vaivaa ja miten kaikki on toteutettu ajatuksella. Kukkakoristeita oli joka paikassa ja kaikkialle minne katseeni laskin, oli uskomattoman kaunista. 

Eri teemaiset kosmetiikkahuoneet olivat hurmaavia ja mahdollisuus tutustua Lancômen  niin tuoksu, ihonhoito, kuin meikkimaailmaan ajan kanssa oli taianomaista. Ruoka, karkkibuffet ja kaikki, mikä iltapäivä eilen olikaan. Mukana menossa ihana Souliina 

Lancômen uudet Drama Matte L’absolu  Rouge punat iloa tuottavissa upeissa hylsyissä. Sävyt vasemmalta ”Obsessive Red”, Dram’atic ja Rose Lancôme

Tuoksuhöperöllä on nyt ollut joku ”sokea kohta”, sillä en tiedä miksi en ole aiemmin tuoksutellut  Lancômen Miracle tuoksuja, jotka ovat raikkaita kukkaistuoksuja eli juuri minun juttu. 

Viime marraskuussa ilmestynyt ”Miracle Secret” on miellyttävän raikas kukkaistuoksu, jonka kerrotaan voimaannuttavan ja tuovan ihmeitä jokaiseen päivään. Avaten aistit ja herättäen sisäiset intohimot luovuuteen ja elämän ihmeisiin optimistisen asenteen kautta. 

Sitrushedelmäinen kukkaistuoksu on raikas tuulahdus kesän raikkautta pullollaan, bergamotin ja päärynän yhdistyessä jasmiiniin. Luonnetta ja lämpöä tuoksulle tuo vanilja ja myski eli sopii hyvin myös talvipäiviin. 

Mutta iltapäivän aikana mentiin vielä syvemmille vesille ja pohdittiin mitä on onnellisuus ja onnellisuuden eri muodot. Keskustelua veti erittäin tyylikäs ja aurinkoinen Baba Lybeck ja haastateltavina olivat vaatesuunnittelija Jasmin Santanen ja Koko Hubara, joka on suomalainen toimittaja, kääntäjä ja kirjailija ja tunnettu Ruskeat tytöt-blogista, joka on nykyään verkkomedia. 

Voimaannuttavaa oli, miten Koko avoimesti kertoi olevansa hedonisti ja materialisti ja miten saa kauniista esineistä voimaa aloittaessaan luovaa kirjoitusprosessia. Hyvin hän puki omatkin ajatukset sanoiksi, miten ei ole pinnallista rakastaa kauniita asioita, eikä syvällinen mieli ja kauniiden asioiden rakastaminen sulje pois toisiaan. Itse pidänkin tätä kauneuden tajuna ja estetiikan rakastaminen ylipäänsä on ilman muuta myös älyllistä toimintaa. 

Jasmin kertoili hienosti, miten pukeutuminen voi olla voimallinenkin osa identiteettiä. Totta on, että kun pukeutuu juhlavammin ja omaan tyyliin kuitenkin sopivalla tavalla, ryhtikin kohenee ja itsevarmuus nousee positiivisella terveellä tavalla. 

Koko kertoili nauttivansa suklaakekseistä suihkussa, täällä päässä taas nautitaan kahvista suihkussa. Jokaisella on omat pienet kujeensa, mikä tuottaa ihmiselle mielihyvää ja onnea. 

Jasmin ja Koko molemmat kertoivat, miten ovat oppineet sanomaan ”ei” ja miten tietyt ystävyyssuhteetkin ovat saattaneet jäädä, koska nämä suhteet eivät anna energiaa,  vaan vievät sitä. Koko ei esimerkiksi kulje älypuhelin matkassa, jotta ”some” ei veisi työaikana turhaa energiaa ja voimaa luomiselta. 


Koko myös puhui siitä, miten on lupa nauttia ja olla nautinnonhaluinen, miten tärkeää on kaiken kiireen keskellä myös antaa itselleen luvan olla vaan ja nautiskella. Tai miten introverttinä vauhdikkaan päivän jälkeen on seuraavana päivänä tarve olla hyvällä omallatunnolla vain itsekseen, koska muuten kaikki ”häly” vie voimaa luomiselta. Kuulostaa tutulta, niin paljon kuin ihmisistä saa energiaa, niin hektisen ja paljon uusia ihmisiä sisältäneen päivän jälkeen kaipaan vetäytymistä omaan luolaani.

Onnellisuuden iltapäivä herätti keskustelua täällä kotonakin. Aamulla ehdimme mieheni kanssa keskustella onnellisuudesta ja mitä onni meille merkitsee. Pohdimme miten monesti matka tavoitteeseen tuottaa enemmän onnellisuutta, kuin itse päämäärään pääseminen. Miten tavoitteeseen pääseminen lämmittää jonkin aikaa, mutta miten ihminen tarvitsee pian uuden päämäärän, joka tuo paloa ja onnellisuutta tekemiseen.

Mietimme miten hirveää olisi saada kaikki ja miten kaiken saamisesta tulisi tyhjä olo, mitä olisi enää tavoiteltavaa? Miten haaveet ja tavoitteet juurikin pitävät meidät liekeissä ja ovat polttoainetta suonissamme. Pohdin myös pelkoja, sillä olen itse hirmuinen etukäteisjännittäjä ja moni uusi asia ahdistaa ja pitää hereillä yön pikkutunneilla. 

Tänä kesänä olen mm. voittanut isoja pelkojani, joista kerron jossain kohden tuonnempana, mutta euforian tunne on ollut valtava pelkojen voittamisen jälkeen. Tuntuu, että taakse on jäänyt ikäkriisi ja monet epävarmuuden tunteet. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on pelottavaa, mutta sitä tunnetta ei voita mikään, kun on ylittänyt itensä. Itsensä ylittämisellä myös oppii tuntemaan itseään paremmin ja kuulostelemaan omia rajojaan tai myös venyttämään niitä. 

Onni on myös todella pienissä asioissa, lasten hymy, aamukahvin ensisiemaus, kävelylenkki mieheni kanssa ja yhdessä jutustelu, toiselle ihmiselle ilon tuottaminen, yllättävä hymy tai hymyn antaminen. Jokin yllättävä kohtaaminen tai jutustelu vieraan ihmisen kanssa. Viime viikon onnellisimpia hetkiä oli mummini kanssa muistelohetki vanhoista ajoista. 

Onni voi olla myös jokin tavara, uusi muki, uusi herkullinen tuoksu tai huulipuna, se mikä onnea kullekin tuo, tekee onnen konkreettiseksi, ei pinnalliseksi asiaksi. Fakta kuitenkin on, että tavara ei tuo onnea, jos ei perusta ole kunnossa eli viimekädessä onni lähtee oman itsensä kuuntelemisesta ja siitä, että pyrkii hellimään itseään myötäkarvaan, ei vastakarvaan, eikä tavaroilla voi täyttää sisäistä tyhjiötä.

Tämän opetteleminen onkin sitten ikuinen matka, oppia kuuntelemaan itseään ja välillä se sujuu paremmin ja välillä huonommin, sillä omalla kohdalla painolastina vieläkin laahaa kiltin tytön syndrooma, eli vaikeus erottaa joskus, teenkö asioita liikaa muiden vuoksi ja itseäni vastaan. 

Onni ei ole omalla kohdalla pysyvä tila, vaan se on tapa oppia kuuntelemaan ”sisäistä lastaan”, sitä lasta joka pienenä ihmetteli jokaista kukkaa ja näki kaikissa pilvissä kuvioita. Nähdä kauneutta niissä arjen pienissäkin hetkissä. Pysähtyä hetkeen, jossa perhe yhdessä ruokailee vaikka arkista makaronilaatikkoa ja katsella perheenjäseniä rakastavasti ja hieman salaa tarkkaillen ja tuntea onnistumista siinä, että tässä on minun elämäni ja minun perheeni. Ei olla liian kiireinen ja suorittaa elämäänsä, nähdä avoimin silmin ne pienimmätkin nyanssit. 

Onnea saa tavoitella, mutta itse olen oppinut, että kun tavoitteeseen pääsee, se lämmittää vain hetken, mutta pysyvämpi onni löytyy juuri kaikista arjen ihmeellisyyksistä, vaikka nauramisesta itselleen, kun polttaa puuron pohjaan. Tämä on vain elämää, mutta sitäkin merkityksellisempää ja onnellinen ihminen on myötätuntoinen ja avoin ja näkee mieluiten hyvää, kuin ensimmäisenä negatiivisen kautta. 

Tätä kaikkea onni minulle on, vaikka siltikin toivon saavani Minna Parikan pupujussukat 50-vuotislahjaksi, vaikka ihan itse ostettuna ja ehkä pari Muumimukiakin. 😉 Askel taittuu kepämmin pupujusseissa ja se aamukahvi maistuu herkullisemmalta kauniista mukista nautittuna. 

Olipa vaan ihana Onnellisuuden iltapäivä, joka kantaa vieläkin hyvää oloa. 

Löytyykö vinkkailla Lancôme suosikkeja tai mitä onnellisuus sinulle merkitsee tai mitä onni  ylipäänsä on?

 Sydämellistä perjantaita kaikille. <3


*Miracle Secret ja Drama Matte-punat saatu lahjakassissa


38 thoughts on “Onnellisuuden iltapäivä ja mitä onnellisuus ylipäänsä on?”

 • Tällä hetkellä mulla ne onnentunteet kietoutuvat yllättäen tiiviisti tuon tyttären ympärille <3 Onnellisuus on sellaista mitä löytyy niistä pienistä arjen hetkistä kun vain hetken hengähtää ja keskittyy niihin 🙂

  Aurinkoista viikonloppua 🙂

 • Tuntuu, että suurin onni on niissä pienissä asioissa. Että se koostuu niistä pienistä puroista. Ja sen takia se onni ei ole kiinni mistään yhdestä asiasta vaan monesta eri palasesta.

 • Onnen tunne löytyy arjesta, juhlasta, hyvistä ihmissuhteista,ruuasta ja vaikka mistä jos vaan älyää sen, ei tule suorittamisesta eikä mammonasta,tai voi hetkellisesti tuntea onnen tunnetta mutta se kyllä katoaa. Paljon en ole näihin kosmetiikka juttuihin puuttunut mutta nää Miraclen tuoksut ovat olleet meikäläisen juttu jo vuosia,puhtaita ja kukkaisia mikä sopii tyyliini. Hyvää viikonvaihdetta Tiia 🙂

  • Olen ihan samaa mieltä, että materia ym. lämmittää hetken, mutta aito onnellisuus tulee syvemmistä asioista.

   Oi ihana kuulla ja tuoksuttelinkin tilaisuudessa alkuperäistä Miraclea ja olin aivan myyty ja ymmyrkäisenä, että miksi tämä tuoksu on mennyt minulta ohi. Todellakin kauniin puhtaita, raikkaita ja kukkaisia tuoksuja, ihania. <3

   Kivaa viikonloppua Pihakeiju <3

 • Ihania kuvia ! Hyvää pohdintaa onnellisuudesta. Itsekin olen sellainen herkkis, yhtäkkiä saan onnellisuuden puuskan, kyyneleet voi tulla silmiin, voi olla ohikiitävä hetki, tajuaa, että kaikki on hyvin tässä ja nyt. Ja kuinka olen kiitollinen kaikesta, mitä elämässäni on ollut. Mukavaa viikonloppua !

  • Niin hyvin kuvailtu, juurikin jokin ohikiitävä hetki ja huomaa oikein onnen puuskan kulkevan lävitse. Uskon myös jotenkin juuri, että tietty kiitollisuus ja nöyryys pitää onnellisena.

   Sydämellistä viikonloppua Päivi <3

 • Tiedätkö, Lancomen perinteinen Miracle-tuoksu on ollut mun pysyvä suosikkituoksu monen monta vuotta! Siitä tulee aina mieleen meidän häät, joissa sitä käytin ja jota olin jemmannut juurikin kyseistä päivää varten 🙂 Aivan ihana raikas ja jotenkin ylellinen minun nenääni. Käytän sitä, kun haluan ihan Erityisen fiiliksen.

  Ajattelen, että onnellisuus on pieniä ohimeneviä hippusia. Mikään pysyvä olotila se tuskin on kenellekään. Nykyään pyrin oikeastaan jopa eroon onnellisuuden tavoittelusta, koska ei se hyppysissä pysy kuitenkaan. Parempi onkin mielestäni pyrkiä sellaiseen perustyytyväiseen elämään ja sen perustan kuntoonlaittamiseen. Toki silti nautin niistä hetkittäisistä onnen ja ilon tunteistakin, joita voi löytää joka päivä vaikkapa juuri niistä kauniista asioista 🙂

  Hyvänmielen viikonloppua Tiialle! <3

  • Mahtavaa kuulla! En tiennyt, mutta niin hyvin osaan nyt kuvitella, kun pidit siitä Jimmy Choo tuoksustakin. Näissä on samaa kepeää ilmavuutta ja raikkautta ja puhtauttakin ja silti ihanaa kukkaisuutta. <3 Ihastuin Miracle tuoksuihin täysin ja olen aivan ymmyrkäisenä, miksi en ole näitä aiemmin tuoksutellut, kun yleensä tuoksutan ihan kaikki.

   Ihan juuri samoin, kun arki sujuu, on onnellinen olo. <3 Joskus sitten voi leijua pilvissä, mutta kyllä se vaan on äärimmäisen harvoin.

   Ihanaa viikonloppua Tuula <3

  • Niin on Tuuli <3 Ihana ja se sienen löytäminen tai sieniryppään, hih miten nyt sanotaan, siitä tulee sydämeen oikein läpättävä onnen tunne.

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Varmasti oli hieno ja hyvä tilaisuus. Itse käytin yhteen aikaan ainoastaan Lancomea. Olet täysin oikeassa siinä, että kauneudentaju, estetiikka, on yksi älyn muoto. Materialismista huolimatta se ruokkii ihmisen sielua. Sellaisiksi meidät on tehty. Jo kivikaudella ihmiset kaunistuituivat koruin, maalauksin. En ymmärrä sitä, että kauneudesta pitäviä naisia pidetään jotenkin pinnallisina ja tyhminä. Huh, minä opetan muun muassa filosofiaa ja pohdiskelemme joillakin kursseilla paljon onnellisuutta. Siitä minulla olisi liikaa sanottavaa. Nuorten ajatukset siitä ovat kuin raikkaita tuulahduksia tädin kasvoille. Kaunista viikonloppua sinulle!

  • Viisas Marja, juuri samaa mieltä ja näen vähän punaista, jos estetiikan tajua pidetään pinnallisena.

   Sitä aina muuten miettii, ovatko nuoret ja lapset asian ytimessä ja itse kyynistyy vuosien varrella. Yritetään silti pitää niistä onnen hippusista kiinni.

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

 • Onni kertyy monesta pienestä asiasta. Oma koti, perhe, työ, harrastukset ja vaikka tosiaan se uusi Muumi muki. Olen vakaasti ottanut sellaisen ajattelutavan käyttöön, että vaikka tuntuisi, että päivä on ihan p:stä, niin sen voi pilkkoa pieniksi ja kas kummaa sieltä löytyykin paljon niitä onnen hetkiä. Näytätte Souliinan kanssa aivan ihanilta ja mielestäni olet kyllä nyt hoikistunut ihan silmissä <3
  Haleja perjantaihisi Tiia <3

  • Ihanasti kirjoitettu Outi, juuri tuo pilkkominen, että löytää ikävimmistäkin päivistä jotain hyvää. <3

   Ei kyllä se on tuo Huawein luurin muotokuvatoiminto, se hoikistaa ja mekko oli jotenkin istuva. En mielestäni ole hoikistunut.

   Ihanaa viikonloppua Outi <3

 • Onni on uusi aamu, vaikka huononkin yön jälkeen. Onni on myös muistoja eletystä elämästä. Onni on tämä hetki ja odotus apsien ja lapsenlapsien tapaamisesta. Onni on, kun jaksat jokapäiväiset hommat, edes suurimman osan. Ja onni voi olla, vaikka kaunis kynttilä pöydällä.
  Onnellista viikonloppua!

  • Ihan juuri näin, nämä kaikki, onni koostuu niin niin monista eri palasista ja ehdottomasti kaiken oivaltaminen on onnea, ettei vaan näe pelkästään synkkää, vaan näkee asioiden kauneuden. Sinä osaat sen ja siitä kertoo blogisi kauniit kuvat. <3

   Ihanaa viikonloppua Marketta <3

 • Ihastuttavia kuvia. Hieno tilaisuus. Oli varmaan mielenkiintoista pohtia onnellisuuden olemusta.
  Minulle onnea ovat perhe, ystävät, luonnon kauneus ja pienet arkiset asiat.
  Upeaa viikonloppua sinulle!

  • Oli mielenkiintoista pohtia onnellisuuden olemusta monesta eri kerroksesta ja kuulla mikä muille aiheuttaa onnellisuutta, hyvin samoilla linjoilla mennnään me ihmiset.

   Sydämellistä viikonloppua Kirsti Kaija <3

 • Olet varmasti onnellinen tuo kaiken yltäkylläisyyden keskellä. Jollekin onni on materiaa jollekin tunne . Onnellista viikonloppua.

  • Mitä luultavammin onnen tunne tälläiseen tilaisuuteen pääsystä johtuu siitä, että osaa olla nöyrän kiitollinen ja jaksaa ihmetellä myös sitä, että miten juuri minä pääsin tälläiseen tilaisuuteen, jossa kaikki on rakennettu suurella sydämellä ja ajatuksella.

   Jotenkin uskoisin, että kukaan ei voi olla onnellinen pelkästään materiasta, kuten postauksessa kirjoitinkin, vaan onni koostuu monista eri palasista, eikä materia ja tunne, kokema, todellisuus, sulje pois toinen toisiaan.

   Onnellista viikonloppua sinulle <3

  • Näin ajattelin ja kun mietin sitä sinun lausetta, ettei koskaan tule valmista, niin se on juuri miten itsekin ajattelen, tavoitteet ja se aika mitä käyttää niihin, se on onnellisempaa, kuin itse päämäärän saavuttaminen.

   Lancome on upea merkki, niin kiva kuulla Satu <3

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

 • Onnellisuuden kokeminen on tietysti yksilöllistä. Mun mielestä pienistä asioista voi iloita ja tulla onnelliseksi vasta sitten, kun isot asiat on kunnossa eli toimeentulo, koti, terveys ja ainakin joitakin hyviä ihmissuhteita. Aika vaikea on iloita pienistä arkisista kivoista asioista, jollei ole kattoa pään päällä. Tällainen kokemus mulla on, mutta ei varmaankaan päde kaikkien kohdalla.
  Ihania kuvia ja upea paikka<3
  Mukavaa viikonloppua<3

  • Totta tuokin, jos ei ole perustat kunnossa ja on isoja murheita, on vaikeaa nähdä onnea. En tiedä, mutta jotkut taas elävät hetkessä, vailla huolta huomisesta. Onnellisuus on subjektiivista.

   Sydämellistä viikonloppua Sari <3

 • Ihana tilaisuus ja kauniit kuvat! Minulle suurin onnellisuuden aihe tällä hetkellä on se kun molemmat tyttäret perheineen asuvat täällä Ahvenanmaalla eli lähellä meitä.
  Oikein hienoa lauantaita sinulle Tiia <3

 • Piti itsekin postata seuraavaksi (jälleen lempiaiheestani) onnellisuudesta, mutta taidanpa siirtää sen syssymmälle. 😀 Kauniita asioita saa elämässään vaalia ja haluta, ovat ne sitten henkisiä tai materiaalisia. Onnenmurusia arkeen ja elämään. Tuo kahvi tai keksit suihkussa ovat kyllä ihan uutta! :O

  Ihanat kuvat! Wau!!! Harmi kun tätä blogia ei saa kuvien lisäksi tuoksuina. 😀

  Loistokasta viikonloppua Tiia <3

  • Kirjoita ihmeessä ja sinä osaat kirjoittaa niin mielettömän hyvin, että saat varmasti kiteytettyä niin paljon enemmän vielä lihaa luiden päälle. <3

   Hih kiireisinä aamuina tulee hörpittyä kahvit suihkussa, mutta se on kuitenkin varsin onnellinen hetki.

   Kiitos niin paljon ja upeaa viikonloppua Nelina <3

 • Olipas kiva huomata tämä teksti, kun olin juuri itse työstänyt positiivisuus-teeman postausta luvattoman kauan ehtimättä tehdä sitä valmiiksi 🙂
  Ja monta juttua, joita olin pohtinut juuri samansuuntaisesti, mm. se, miten vaate voi olla vahva asia identiteetissä, ja miten onni syntyy arjesta, tavallisuudesta, tuttujen ja turvallisten asioiden toistumisestakin jopa.
  Onnellisuus on suuri lahja <3 Mukavaa päivää <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud