Fööni Indoor skydiving ja pikkuserkkupäivä!

No hei ja kääks minkälaiset 50vee synskäylläriset pikkuserkut oli järkänneet. Hyvät hyssykät, kun sain tietää, että olivat varanneet ajan Redin Fööniin eli sisätilan ilmalentoon, niin meinasi sydän pysähtyä. Tietenkin vähän niin kuin kosmonauttina Fööni oli selkeä seuraava askel, josta olin salaa haaveillut, mutta haaveilu on aina eri asia, kuin toimeenpantu teko.
Perjantai-iltana jännitys alkoi kunnolla nousta ja lauantaiaamuna tulikin herättyä jo ping 6:lta. Oma lentoaika oli varattu klo 13 ja koulutus alkoi 12:30. Jännitti ihan sairaasti ja huomasin hikoilevani niin kovin, että hyvä kun hikisillä käsillä sain tuota kypärän lippaa liikutettua ylös ja alas ja siis ihan oikeasti!
Tässä kuvassa keskitytään. Hieman mieltä rauhoitti, kun huomasin, että ryhmässämme oli mukana 86-vuotias nainen poikansa ja muun perheen kanssa. Mietin, että jos 86-vee rohkenee, niin kyllä sitten minäkin. Ehdin kyllä pohtia, että jos tässä onkin kyseessä monessa liemessä keitetty vauhtimummeli, joka on hyvinkin elämänsä aikana vaikka loikannut miljuuna laskuvarjohyppyä, luolasukeltanut, käynyt läpi teräsnainen maratonit sun muuta. 
Olin ryhmämme viimeinen ilmalentäjä. Yritin kauheasti ottaa mallia muista ja muistella koulutuksessa saamiamme ohjeita. Oikeasti en muistanut mitään, itse ilmalennossa kaikki tieto valui päästä. Yritin ilmalennossa mennä ns. flown mukana, mutta mätkähdin vain kivenä verkolle. Eli kyllä siinä ilmalennossa tulee itsekin jotain säätää, mutta pahus vieköön en ohjeista huolimatta vieläkään muista, että mitä. 
Jännityksen tunne kaikkosi kyllä heti, kun pudottauduin ilmalentoon. Mielenkiintoista oli ja tätä pähkäilin eilen illalla miehellenikin koiralenkillä, että miten se itse ilmalento tuntui luontevalta. Älkää ymmärtäkö väärin, ei sillä tavoin, että olisin osannut yhtään mitään. 

En osannut, olin raskas kuin kivi ja selvästi tuo keskivartalo veti eniten maan vetovoimalla verkon kamaralle. (Kaikissa kuvissa vedän simona vatsaa sisään ja yllä vielä tukikalsarit) Mutta se leijuminen tuntui aivan luonnolliselta. Mahtavalta ja hauskalta, mutta luonnolliselta, ei sellaiselta tunteelta, etten tätä olisi koskaan ennen kokenut. Hämmentävää. 
Mietin johtuuko tuo leijuminen luonnolliselta uimataidon vuoksi ja vedessä opitun kellumisen takia. Ilmalennossakin vähän niin kuin kellutaan, mutta ilman voimalla. Mietin  myös löytyykö luonnollisuuden takaa jokin esihistoriallinen muistijälki. Esiäitini onkin ollut vaikka dinosauruslepakko, haha. 

Todellakin suosittelen Fööniä kaikille, sillä föönaaminen ei ole lainkaan pelottavaa. Kaveriporukoille, firman tiimeille, perheille, kelle vaan. Tällä kertaa lensin yksin eli vieraassa ryhmässä ja ehdottomasti se yhdessä jännittäminen ennen lentoa on sellainen liimaava voima. Tukeuduin toiseen tyttöön, joka oli myös soololennolla. Muuten 86vee mummeli oli todella tyyni, siinä näki, että kuulkaas elettyä elämää on takana, ei tarvitse turhia hötkyillä. 

Omat ikiomat ja rakkaat pikkuserkut, joiden kanssa en ole enää varma ollaanko tunnettu 3-vuotta vai 5-vuotta, mutta kuuluu elämäni rikkauksiin, että nämä sukulaiset tulivat elämääni. Ensihetkestä on ollut, kuin olisimme aina tunteneet. Veri vetää kuulkaas. Lisäksi olemme hyvin saman henkisiä. Tämä sukuhaara on aiemmin jäänyt vieraammaksi, mutta nyt tullut koko ajan enemmän tutuksi. 
Pikkuserkkujen kanssa on vaan niin hyvä olla ja voimme jutella ihan mistä vaan. Olemme hyvin kiinni hitsautuneet kolmen kopla, jossa todellakaan sellaista kuin kolmatta pyörää ei ole. 
Lentämisen ja hikoilemisen jälkeen tietenkin oli kova jano ja nälkä ja pikkuserkut veivät syömään Georgian House ravintolaan, jossa nautimme järisyttävän hyvää georgialaista ruokaa. Viime kesän kosmonauttireissulla Moskovassa söin elämäni ensimmäisen kerran georgialaista ruokaa ja se oli rakkautta ensimmäisellä suupalalla. 

Kaikki maut vaan ovat georgialaisessa keittiössä kohdillaan. Vaikka kaikki maut ovat tavallaan tuttujakin, niin ne on yhdistetty sillä tavoin, että syntyy aivan uudenlaisia makunautintoja. 

Ehkä maailman paras leipä löytyy georgialaisesta keittiöstä. En ole satavarma oliko tämän kananmunaleivänkin nimi hatsapuri, mutta tässä juustotäytteinen leipä, jonka päällä on raaka kananmuna ja voita. Itse juusto on maailman venyvintä ja pähkäiltiin eilen mitähän juustoa näihin käytetään, onko se jotain venäläistä. 

Koska olisi kotonakin kiva kokeilla tehdä näitä leipiä, mutta oikea juusto on aika oleellinen osa tätä leipää. Kenties ainoa miinus, että tämän leivän hinta oli 14e ja mielestäni se on kova hinta, koska pitsan saa monilla täytteillä samaan hintaan. 

Täydellisen päivän päätti Talvilatte, jossa tosiaan oli laskiaispullan hattu kattona. Megaisot kiitokset pikkuserkuille ikimuistoisesta ja täydellisestä päivästä, oli mieletöntä, ootte uskomattomia. <3 <3

Miten siellä, rohkenisitko mennä Fööniin tai oletko käynyt. Oletko syönyt georgialaista ruokaa ja mikä on oma lempparisi georgialaisesta keittiöstä. 🙂 (Edelleenkään ei kysymysmerkki toimi, niin tästä syystä uupuu tekstistä. 🙂 

Nyt täällä makaronilaatikon kimppuun ja pyykkihommiin. Lisään tähän vielä meidän perheen mielestä maailman parhaan makaronilootareseptivideon tähän loppuun, jonka julkaisin eilen Vauhtimimmit kanavalla ”Lauantailounas” teemalla. Vauhtimimmit kanavalle joka lauantai yritämme vuorotellen julkaista jonkun kivan, mutta arkisen ruokareseptin ja voi siellä joskus olla tarjolla juhlavampaakin. 


Loppuun vielä eilisen päivän paras kuva alla, jolle nauroin ihan vedet silmissä. Tässä kuvassa ollaan ns. vapaalla ja annetaan hengityksen kulkea, eikä vedetä massua sisään, joka onkin vallan luonnoton tila. Ilmankos mahaani voisi pitää vaikka pöytänä. Elämä todellakin on. 🙂Kivaa sunnuntain jatkoa. <352 thoughts on “Fööni Indoor skydiving ja pikkuserkkupäivä!”

 • Tosiaan täydellinen ja very special day.
  Föönaus näyttää leppoisalta ja mitkä herkut.
  Olet rohkea mimmi, ihailuni Tiia.
  Ja jotta special olisi specialia makaronilaatikko sopii hienosti samaan postaukseen.
  Mukavaa sunnuntaita!

 • Upea ja rohkea sinä, minä en kyllä olisi mennyt koska pelkuri 😀

  Ihanaa sunnuntaita Tiia 💓

  • Kiitos mielettömän paljon. Synttärit oli jo joulukuussa eli tänä vuonna tuleekin sitten jo 51 täyteen.

   Ihanaa uutta viikkoa Kastehelmi😘

 • Oho melkoinen mummeli, kun tohon uskaltautui. 😀 <3

  Mä olen varmaan jotenkin outo, mut en oo lapsesta asti halunnut tehdä mitään, missä voisi sattua jotain, vaikka silloin tuli ajaltua pyörällä ilman käsiä yms. Mut siis en ole haaveillut laskuvarjo- tai benjihypystä yms. Olen kait turvallisuuden haluinen, olen usein miettinyt sitä, että onko tässä syy miksi en ehdotteluista huolimatta koskaan ajanut ajokorttia, enkä vieläkään halua.

  Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

  • Laskuvarjo-ja benjihypyt on mullekin kyllä liikaa. Mutta se on rikkaus, että me ihmiset olemme erilaisia. Samasta syystä en ikinä halunnut ajokorttiakaan. Sehän tuli mulle synttärilahjaksi Latviassa, se autokoulu.
   Ihanaa päivää Jonna😘

 • Olet kyllä ihana ja upea heittäytyjä! En koskaan uskaltaisi fööniin, vaikka se sijaitsee työpaikkaani vastapäätä. 😀

  Hyvä sinä! ♥♥♥

  • Ihana olet ja pelkäsin ihan hulluna kyllä. Mutta itse ilmalennossa ei sitten pelottanutkaan yhtään. Oli mahtavaa.

   Kivaa päivää Katja❤️❤️❤️

 • Ihan mahtava kokemus varmasti. En ole testannut föönia, vaikka kivaltahan tuo näyttää. Onkohan sinne joku paino- ja pituusraja?
  Ihanaa iltaa sinulle rohkea ja upea Tiia <3

  • Pituusrajaa ei mielestäni ollut, mutta painoraja vissiin oli 125kg.

   Kiitos niin paljon ja ihanaa päivää Outi❤️❤️❤️

 • Me käytiin pari kesää sitten Latviassa vastaavassa paikassa lentelemässä ja tykkäsimme tosi paljon! Latvian hinnoilla raskittiin ostaa vähän enemmän lentominuutteja. Mieheni ja meidän keskimmäinen ehtivät oppimaan kuinka säädellä korkeutta ja kuinka saada itsensä pyörimään ja vaihtaa pyörinnän suuntaa. En ole vielä uskaltanut kertoa keskimmäiselle Föönistä, koska sitten alkaa jatkuva rahan kinuaminen 😉

  Georgian Housenkin koestin pari viikkoa sitten. Tykkäsin!

  • Muistan niin hyvin teidän Latvian reissun ja mietin, että olittepa rohkeita. Oli huikea kokemus ehdottomasti.

   Hih juu ehkä kannattaa olla visusti hiljaa tuosta Föönistä.

   Georgialainen ruoka on kyllä mielettömän hyvää, nam. Tupa oli täynnä eli sinne kaikkien kannattaa varata pöytä. Ihanaa päivää Rva Kepponen. 😘

 • Vau mikä päivä! Näytät ihan supersankarittarelta! Makaronilaatikkoresepti menee kokeiluun 🙂

 • Ihan huikean upea päivä teillä oli! Kyllä uskaltaisin itsekin mennä, meitä itse asiassa houkuteltiinkin tuonne, kun Redissä piipahdettiin. Silloin ei ollut aikaa mutta kiinnostaisi kovasti! Onpas niin suoloisen herkulliset nuo munakoisokääröt, NAM! Hatsapuri on munkin ehdoton suosikkini georgialaisesta keittiöstä, löytyypä mun blogistakin ohje kun googlaa hatsapuri ja beach house kitchen : )

  • Ehdottomasti meet Fööniin vielä. 😘

   Nuo munakoisokääryleetkin on pala taivasta, kaikki on.

   Ihan mahtavaa, että sun blogista löytyy resepti. Käyn hakemassa Itiksen venäläisestä liikkeestä juustoa ja sitten leipomaan. Nam.

   Kiitos Heli ja ihanaa viikkoa. ❤️😘❤️

 • Huikeeta menoa, Tiia! Tuo föönailu on vähän siinä ja siinä, että uskaltaisinko kokeilla. Olet kyllä ihanan rohkea, ja kiva on lukea aina täältä mitä milloinkin olet kokeillut. Tosiaan ihan selkeä jatkumo avaruushommista lentämiseen. Hornetin kyytiinkö seuraavaksi? 😉

  • Haha kyllä Hornetin kyytiin ois mahtavaa päästä. Benjihyppyyn en kyllä pysty,mutta onneksi oon saanut kokea käänteisen Benjihypyn.

   Ehdottomasti menet, jos vaan uskallat.

   Ihanaa päivää Liiolii😘❤️😘

 • Georgialainen ruoka kiinnostaisi. Ehkä joskus pääsee maistamaan.

 • No tää on nyt sivuseikka sun rohkeuden rinnalla, mutta sanonpahan nyt kuitenkin, että noi asun pirteät värit sopii sulle mun mielestä ihan älyttömän hyvin. Tulee jo niistä sellainen reipas meininki. Ja mietin sitä, että voiskohan niilläkin olla joku psykologinen merkitys? Jos vertaa vaikka siihen, että päälle pitäisi pukea harmaanmustat tai muuten synkät varusteet. Ei niillä kyllä varmaan tekis mieli lähteä lentelemään.

  Olet rohkea! Itse olen sen sortin vellihousu, että inhoan/pelkään korkeita paikkoja, pyörimistä ja lentämistä, joten tarvisin ison annoksen rauhoittavia ennenkuin voisin lähteä föönattavaksi. Ja sillä keinoin taas ei mahtais päästä lentoon ensinkään :).

  Taas yksi ikimuistoinen kokemus kiikkustuolissa muisteltavaksi <3

  • Totta muuten, oranssi on todella energisoiva väri.Voi hyvin olla, kouluttajilla nimittäin oli mustat ja siitä tuli heti sellainen Pro-vaikutelma. 😊

   En tiedä rohkeudesta, pelotti niin hirveästi ja ehkä se vaikutti suoritukseenkin, kun en tajunnut ohjeista mitään, hih.

   Kiitos kovasti Annukka ja Sydämellistä viikon jatkoa. ❤️🤗❤️

 • Ihanat pikkuserkut sinulla! Järjestivät hienon päivän. Sinä olet rohkea, kun tuosta vain suostuit ja uskalsit fööniin. Käytiin kerran Pietarissa georgialaisessa ravintolassa. Se leipä oli tosi herkullista. Silloin ei ollut kasvisvaihtoehtoa, mutta söin leivän lisukkeeksi hyvän salaatin. Mukavaa viikon alkua sinulle!

  • On niin ihanat pikkuserkut. ❤️🤗❤️

   Mahtavaa kuulla ja se leipä on kyllä niin suurta herkkua.

   Ihanaa päivää Marja. ❤️🤗❤️

 • Makeeta leijuntaa siellä. Ja mitä mummokin, oli rojennu sinne.
  Makaronilaatikko on sitä perusruokaa. Kiva saada uutta ohjetta siihen. Koskenlaskijaa olen itsekin välillä laittanu sekaan.
  Seuraava kerta tuleekin sun ohjeella. Kunhan tuo hellan uuni saadaan toimimaan. Huomenna tulee korjaaja.
  >Leena

  • Voi teidän hellaa. 😓Toivottavasti asia pian ratkeaa. Ihanaa kuulla, että resepti lähtee käyttöön.
   Kivaa päivää Leena. ❤️🤗❤️

 • No mahtava kokemus! Hyvä Tiia, olet rohkea! <3
  En ole koskaan ollut föönissä, enkä syönyt georgialaista ruokaa. Siinäpä olisi uusia juttuja kokeiltavaksi 🙂
  Kivaa uutta alkanutta viikkoa <3

 • Aikasen huikealta näyttää fööni ☺ Tää mummokin haluais kokeilla, vaan eipä taida tääläpäin olla fööniä ☺
  Syötövön hyvän näköistä makaronilaatikkoa, nam ☺
  Mukavaa maanantaiehtoota Sinulle Tiia ♥

 • Föönipävä! Onpa ollut lentävä päivä ja kiva päivä. En ole koskaan ollut föönissä, mutta voisin hyvinkin mennä. Tuo leijailu kuulostaa niin ihanalta. Ihanat pikkuserkut sinulla! Ja nuo georigialaiset herkut, kyllä maistuisivat. Sain joskus kauan sitten kutsun Purpuriiin Tampereelle – Ville Haapasalon georgialaisen ravintolan avajaisiin. En vain päässyt ja se jäi harmittamaankin, sillä georgialainen ruoka ei ole minulle tuttua.
  Kiva postaus! Mukavaa tätäkin viikkoa, Tiia!

  • Purpuri täytyy ehdottomasti testata. Nyt olen sitä ystävän vinkkaamana kahdelle jo vinkannut ja kovasti tykätty on.

   Kiitos niin paljon, oli mieletön päivä.

   Ihanaa viikkoa Tuula. ❤️🤗❤️

 • <3 <3 🙂 and that´s all I have to say about that.
  Eikun… kuulostipa mahtavalta ja ihana päivä teillä 🙂 Ihanaa viikkoa Tiia- mahtavuus ja jos kerkeät, niin tule kurkkaamaan uudistuksia tuolla mun ei niin paljoa muuttuvassa blogissa 😀 vaan nyt löytyi se oma juttu!

 • Sinulla on hurjan kiva päivä pikkuserkkujen kanssa 🙂

  Fööniin haluaisin itsekin mennä joku päivä. Kuten sinulle Instan puolella kuvaasi jo kommentoin se tunne kun hyppää lentokoneesta 4 kilometrin korkeudesta tandemhypyn on sanoin kuvaamaton. Tein tällaisen 90-luvun loppupuolella kun kaverit ostivat en minulle lahjaksi. Olin aina sanonut, että haluan joko laskuvarjoilla tai sukeltaa. Ajattelivat, että perun mutta enhän minä nyt haavettani perunut 😀 Tunne kun tulee kilometrin alas vapaapudotuksella on kuin sukeltamista.

  Kivaa viikkoa Tiia ♥ ja uusia seikkailuita odotellen…

  • Ehdottomasti meet. 🤗❤️🤗Oot huippu rohkea, en uskaltaisi. Vaikka saattaisin lähteä avaruuteen, niin kahta asiaa en uskalla, laskuvarjo-ja benjihyppyä.

   Ihanaa viikkoa ja juuri samoin sanoin sinullekin Marjo. 🤗❤️🤗😘

 • Hei kuinka siistiä!!! Niin haluan vielä joskus itsekin kokeilla.

  En uskalla laskuvarjohyppyä tehdä, vaikka mieli tekis. Mutta tuo olis NIIN lähellä sitä! Tunne lentämisestä, mutta kuitenkin turvassa. (Että kuulostan nössöltä omissakin korvissa, mutta minun säkällä varjo ei laskuvarjohypyssä aukeis.)

  Huikeaa! 😀

 • Iiks ja ehdottomana kokeilet ihanuus. 💚
  No just noin minäkin ajattelen. Tämä on just hyvä, turvallinen ja silti jännittävä vaihtoehto laskuvarjohypylle. Ihanaa viikonloppua Nelina💚💚💚

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud