Arkirealismia ja varjoinsta

Arkirealismia ja varjoinsta
Hölkyn kölkyn. Blogi täyttää tässä kuussa 5-vuotta ja olen monesti kaivannut sitä otetta, mikä  oli blogin alkumetreillä. Sitä helppoutta. Antaa tekstin soljua ja laittaa kaikki kuvat sellaisinaan blogiin ja juuri sellaisina, kuin elämä ne eteen todellisuudessa tuo. 
No ajattelin laittaa tähän postaukseen muutaman tänään Whatsuppilla lähetetyn kuvan. Aniharvoin tälläiset satunnaiset Whatsupp kuvat kamulle tai miehelle pääsee todellakaan blogiin. Näiden tarina esimerkiksi on se, että kun Souliina teki meidän Vauhtimimmit-kanavalle Lasagnettea, jota ahkeraan tein itsekin joskus 90-luvulla. Niin aivan pakko oli heti tänään päästä kyseistä herkkua testaamaan. 

Souliinalle jouduin sitten laittamaan viestiä, että menin sitten ostamaan toisen paketin Lasagnettea ja toisen paketin Lasagnea. Lisäksi jouduin kysymään, että kuuluuko tämän kastikkeen todella olla näin löysää, no kuuluu sen. 🙂 

Miehelle laitoin aamun kauppareissulla kuvia Whatsupilla, että muistin ostaa kloriittia toisen teeppareiden valkaisua varten. Ostoskärryn sisällöstä tulee muuten myöhemmin video Vauhtimimmit-kanavalle myöskin. 
Miehelle laitan myös aina kuvia onnellisista löydöistä ja tässä yksi sellainen. Pyykinpesukoneiden sisushan rupeaa herkästi haisemaan pökäleelle tai sellaisille juustonaksuille ja Lidlistä löytyikin pesukoneen pesuainetta, wuhuu. Tälläistä on tässä vuosia kaivattu ja ostin neljä törppöä kerralla. 
Souliina kehui L’Orealin ja Maybellinen näitä kolmen päivän kulmavärejä. Väri kestää siis n. kolme vrk kulmilla. No mikä järki siinä on sitten, no se järki, että jos lähtee vaikka viikonloppureissulle, niin siitä kulmat kuntoon helpolla. Tai mikä on 90-sekunnin väriä iskeä kulmiin joka kolmas päivä, ei niin mikään homma. Tyttärellekin laitettiin ja me molemmat olimme todella tyytyväisiä. 

Tämän kuvan sitten laitoin Souliinalle, että taas matkin ensin Lasagnettea ja nyt kulmat. Meillä tosin Lasagnea kutsutaan Klasagneksi, sillä lapset kutsuivat Lassua pienenä siten. Tämä tänään tehty on siten Klasagnette Klasagne. 

Tämän kuvan laitoin tänään mesellä Elsa-Maarit blogin pitäjälle Maaritille, joka laittoi mesellä viestiä, että mitä raita-ainetta käytän. Laitoin tämän kuvan, että et arvaa, tänään raidoitellaan täälläkin. Lopputuloksesta sovittiin laittavamme myöskin kuvat. 

En todellakaan ole Strictly Style tai Alexa Dagmar, lähtökohdiltaan olen jo liian vanha ja pullea. Mutta kuitenkin olen käsitellyt kuviani jo muutaman vuoden. Aina yrittäen edes pyrkiä sillä kännykällä omaan makuun parhaimpaan tulokseen. 

Instatililläni @koivusalo on huikeat 8000 seuraajaa ilman seuraajien shoppailua. Jos jonain päivänä saan 10 000 seuraajaa täyteen, voin rauhoittua, sillä silloin saan swipe up-toiminnon Instassa käyttöön eli Insta Storiesia klikkaamalla voi suoraan päästä tänne blogiin. Tähän voi mennä nykyisellä tahdilla vielä n. 3-vuotta. 

Okei eihän se 8000 paljoa ole, jos vertaa moniin muihin, mutta minulle se on todella paljon  ja sehän riittää. 
Mikä tässä kaikessa kuitenkin perimmäisenä syynä oli, että perustin vielä kaiken kukkuraksi @varjoinsta tilin, oli se, että kaipaan niitä blogin alkuaikoja ja tämä voi kuulostaa hassulta, ei ollut seuraajia, ei ollut paineita. Ei ollut anonyymejä haukkumassa, joten pystyi antaa vaan mennä ilman käsijarrua. 

Joten näistä syistä perustin varjoinstatilin, jossa kaikki kuvat tulevat olemaan sitä aidointa arkirealismia, ilman kuvien käsittelyä, ilman filttereitä, kaikki ihohuokoset näkyvillä kraatereina, rypyt, kaksoisleuat, massut, roskat ja pölypallerot, kaikki sellaisinaan, kuin ne oikeassa elämässä onkin. 

Silti Varjoinsta-tilillä ei tulla näkemään varpaita, ei salaatteja hampaiden väleissä, ei nenäkarvoja, ei ällöjä juttuja vaan perusjuttuja kuvattuna juuri niin, kuin ne sillä hetkellä aidossa elämässä näyttäytyy. 

On hauskaa ihan itselle seurata jatkossa molempia instatilejä, joihin saattaa tulla niitä samojakin kuvia, toiset ilman kuvakäsittelyä ja toiset käsittelyjen kera. Ehkä näistä molemmista tileistä tulee itselle sellaisia kuvapäiväkirjoja. 

Jos haluat lähteä seuraamaan arkista elämää ilman filttereitä, niin klik @varjoinsta

Miten siellä, mitä fiiliksiä tälläiset kuvat herättää, Kaipaatteko tälläistä lisää. Mitä olette mieltä blogien nykyisestä suuntauksesta, kun kaiken tulee olla siistiä, kliinisempää kuin perusarki, sellaista siivottua. Tykkäättekö enemmän kaikesta kauniista vai arkisesta vai molemmista. Minä taidan tykätä molemmista. 

Ihanaa iltaa. <3


42 thoughts on “Arkirealismia ja varjoinsta”

 • Varjoinsta jo seurannassa. Minusta minullakin on paljon seuraajia, vaikka niitä onkin "vain" 1667 😀
  Peeusjutut on parhaita, vaikka niistä tuleekin sotkua ja sähellystä.
  Ihanaa viikkoa sinulle ystis ❤️

  • Todellakin on ja saadaan olla ylpeitä ja iloisia. <3 Hih arki on parasta ja hauskaa. <3

   Ihanaa viikon jatkoa Outi ihanuus <3

 • Mitä nyt nykyisiin blogeihin ym tulee niin pidän kummastakin, mutta kumminkin mielenkiinto kääntyy aina enemmän sinne perus arkiseen ilman siloittelua ym.

 • Onnea 5v-blogille <3
  Itse tykkään kuvista, siis kaikenlaisista kuvista. Ne saa olla käsiteltyjä tai sitten sitä aitoa itseään. – Heti kävin klikkaas itseni @varjoinstan seuraajaksi 🙂
  – Ihanaa viikkoa Tiia <3

  • Sama juttu, kaikki käy ja kaikkea ja erilaisuutta tarvitaan. Meissä ihmisissäkin on monia puolia.

   ihana Marru ja kiitos kovasti, Kivaa viikon jatkoa. <3

 • Mä en koskaan ole käsitellyt kuvia, kun en ole jaksanut opettella. Filttereistäkään en tiedä mitään. Joskus rajaa kuvia ja se siitä. Ei ihmekään, että ketään ei kiinnosta mun räpellykset. Onhan ne itselle muistona ja päiväkirjana ja se riittää mulle.
  Tuli heti seuraamaan sun instatiliä, Utelas edes pitää vielä olla.
  Ihanaa maaliskuun alkua!

  • Sinä olet ihana ja maailman ihanin maisemakuvaaja. <3

   Kiitos niin paljon ja utelias on vaan hyvästä. <3

   Ihanaa maaliskuista viikkoa Marketta. <3

 • Kaipaan todellakin! Tokihan on kiva katsoa kaikkia ihania laiteltuja kuvia, mutta eihän elämäkään ( en usko, että kenelläkään) ole niin laiteltua ja stailattua koko ajan. Arki se on kaikilla… Kiitos tästä jutustasi ja varjoinstastasi!!!
  Terv. Eräs, joka tukka liiskassa tätä kommenttia kirjoittelee ;D

  • Ei varmasti ole tai sitten se on jotenkin ehkä liian suorittavaa.

   Kiitos kovasti ihanuus ja hih hiukset liiskassa täälläkin, tänään tuuli ja tuiversi.

   Ihanaa iltaa Nanna <3

 • Hauska idea tuo toinen instatili! En oikein tiedä, itse en käsittele kuvia blogissani ja hyvin vähän instassa, mutta ei mulla mitään sitä vastaankaan ole 🙂

  • Kiitos kovasti ja minullekin passaa kaikki tyylit. Kukin tavallaan. <3 Kaikkea tarvitaan. Meissä kaikissa on monia puolia.

   Ihanaa viikon jatkoa Iloinen Kulkuri <3

 • moi!
  Älähän kuules liikaa käsittele niitä kuviasi…:D
  Sattui nimittäin niin, että seuraan erästä blogia ja satuinkin näkemään kyseisen bloggarin luonnossa.
  Ai karmeeta kun näytti luonnossa 20 vuotta vanhemmalta kuin blogikuvissaan. Tuli ihan outo ja surullinen olo. Miksi pitänyt lähteä sille tielle :/

  Ymmärrän kyllä että vähän voi kuvia retusoida, mutta liika on aina liikaa 🙂

  terkuin Tiina, tiukkapipo.

  ja ps. partaukkojogurttiin tehty kana, vähän mukaellen ohjetta… että tuli hyvää!! kiitos vinkistä!

  • Hih eiköhän minut edelleenkin tunnisteta ja ainahan olen tänne laittanut niitä kaamea naama ja kännykkälöytökuvia. 🙂 Totuus muistissa. Mutta käsittelen kuvia vuoden aikojen mukaan eli tykkään eri väriteemoista. Nyt kun on talvi, niin tykkään valkoisuudesta, kesällä ehkä sitten lisää väriä.

   Oi mahtavaa, että teit jogurttikanaa ja sitähän voi säätää vaikka miten, jogurtti se vaan tekee kanasta unelma mureaa. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Tiina <3

 • Loistava idea toi toinen tili, vaikka aluksi käsitin vähän väärin. *hirnuu* X-D

  Ihanaa viikkoa Tiia. <3

 • Kaksiteräinen juttu. Jos ostat lehden niin oletat sisällön olevan pullollaan kauniita kuvia ja lehden lukeminen on rentouttavaa (riippuu nyt tietysti minkä lehden mutta noin yleensä). Blogeja selatessa on hiukan sama juttu, monelle tämä on sitä omaa aikaa ja kauniita kuvia on kiva katsella. Mutta sitten arki, sehän on juuri sitä parasta, ilman silottelua. Että kumpsin nyt laitetaan taitaa olla ihan hyvä. Mukavaa "laiskiaistiistaita".

  • Ajattelen ihan samoin eli minulle käy kaikki, haluan kaikkea, aitoutta ja kauneutta. Meissä ihmissihän on monia puolia. <3

   Hih onneksi blogeja on paljon.

   Kivaa viikon jatkoa Onneli. <3

 • Hyvä Tiia! Varjoinsta on seurannassa ja loistoidea! Tykkään kaikenlaisesta normaalista arkimeiningistä ja aidosta elämänmenon kuvaamisesta, joka on lähellä omaa elämänpiiriä.
  Itseäni ei kiinnosta sliipatut Insta-tilit. Viime aikoina olen ihmetellyt suuresti, että etenkin jotkut ulkolaiset "influencerit" haluavat seurata minua instassa ja sitten tietysti minä kohteliaasti seuraan heitä ja kohta he eivät enää seuraa minua, enkä minä sitten heitä… niin, että mitä järkeä sellaisesta hommassa oikein on…?
  Eniten ihmettelen, että mistä ko. influencerit ylipäänsä minut löytävät, koska olen ihan "nobody"…? Tutkimattomat ovat somen tiet!

  Ihanaa päivää<3

  • Kiitos ihan mielettömän paljon ja katsotaan mitä tykkäätte, kun sinne tulee vaan sitä aidointa arkea tai mitä lie. 🙂

   Juu en tajua tuota unfollaus peliä, se on jotenkin todella ällöä puuhaa. En tykkää.

   Tutkimattomat ovat somen tiet todellakin.

   Ihanaa iltaa Sari <3

 • Liian kiillotettu ja täydellinen ei kiinnosta. Liian kiiltokuvamainen tuntuu keinotekoiselta. Kauniit & mielenkiintoiset luonto-, lemmikki-, maisema-, tilanne- ja myös asu- ja kasvokuvatkin kiinnostavat.
  Kuitenkin arkiset ja tavalliset, käsittelemättömät kuvatkin ovat ok. Tosi hyvä idea pitää varjoinstaa siinä rinnalla.
  Naistenlehden ostaja tai blogia lukeva kuitenkin toivoo pakoa arjesta, inspiraatiota ja kaunista ja mieluisaa kokemusta. Liian arkinen olisi varmaankin turhan tylsä.

  Kiitos hyvästä blogista, jossa on minusta sopiva balanssi syvempää sisältöä, hassua hölmöilyä ja ne kauniit kuvat!

  Lukijasi nimim. Mme D-fly

  • Kiitos ihan mielettömän paljon ja olen samoilla linjoilla. En osaisi edes tehdä kuvistani liian kauniita tai mitään sellaista, mutta valotukset ym. ym. värisävyt tykkään muokata. Mutta sekin mennyt sellaiseksi, oi ei tätä kuvaa voi laittaa, kun tuossa nököttää vaikka Ikea-kassi. Varjoinstan kanssa ei tule olemaan tätä ongelmaa. 🙂

   Kiitos ihan mielettömän paljon kauniista palautteesta. Ihanaa, jos tykkäät. Sillä meissä ihmisissä tosiaan on monia puolia, välillä sitä kaipaa ihan hömppää, visuaalisuutta, kauniita asioita ja joskus uidaan syvissä vesissä tai pidetään vastakohtaisesti hauskaa. 🙂

   Oikein sydämellistä viikon jatkoa Mme D-fly <3

 • Hauska idea, seurannassa <3 Liian sliipatut tilit kolisevat tyhjyyttään, sopivasti inspiraatiota, kivoja kuvakulmia, tuotevinkkejä, arkielämää yms. sellaisia itsekin tykkään seurata. Ihanaa uuttaa viikkoa & terkkuja Tallinnasta!

  • Kiitos Heli kovasti. Sama juttu, monipuolisuus on pop ja myös erilaisia ja kaikenlaisia blogeja tarvitaan, jokaiselle jotain. <3

   Ihanaa Tallinnaa. <3

 • Mukava tuo varjoinsta.Itselläni on kyllä instatili mutta ikinä ei ole tullut mieleen muokata kuvia,en edes osaa. Olen kyllä mieleltäni esteetikko ja haluan kaunista kuvattavaa mutta luonnollisesti kuitenkin ilman kaikenmaailman temppuja. Jos haluaa kuviaan muokata niin mikäs siinä sitten. Pari naamaselfietä olen sinne laittanut itsestäni, mietin kyllä jonkun aikaa että alanko itseäni kuvaamaan mutta kun muutkin, miksen minäkin sitten. Mainostan instassa samalla hoitoja joita teen niin ajattelin laittaa ne naamani myös sinne. Jokainen taplatkoon tyylillään, molempia on hauska katsella. Mukavaa päivänjatkoa 🙂

  • Minusta on ihana muokata kuvien värimaailmaa eri vuodenaikojen mukaan. Nyt on kylmä kausi, niin sävyt valkoisia, kuin lumi, ennen joulua runsaan sävyiset, ja kesällä varmasti värikästä. Nämä menee selkeästi omienkin mielen fiiliksien mukaan nämä värihommelit. Kuvista tulee talvella vielä niin pimeitä, joten tykkään valottaa kuvia.

   Ihan samaa mieltä, molempi hyvä ja erilaisuutta juurikin tarvitaan. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Pihakeiju. <3

 • Onnea viisivuotiaalle <3
  Harmi, että menestys kasvattaa paineita. Mietin kylläkin, että miksi.
  Molempi parempi.
  Arki on arkea. Sen harmauden vastapainoksi tarvitaan kauneutta.
  Olen Instassa, vain seuratakseni mielenkiintoisia ihmisiä. Otan uuden tilisi kotona seurantaan, kun täällä netti pätkii aikalailla.
  Hyvää päivän jatkoa <3

  • En koe itseäni menestyneeksi lainkaan. Mutta kun on ihmisiä, jotka ajattelevat aina sitä ikävintä, niin se aiheuttaa joskus pelkoa eli sitä kautta paineita. Muuten haluan aina tehdä omaa juttua, tykätään tai ei. 🙂

   Olen niin samaa mieltä, meissä ihmisissä asuu kauneuden taju. <3

   Ihanaa reissun jatkoa Kirsti Kaija. <3

 • Minusta kuvia voi käsitellä, jos niin haluaa. Itse en osaa koneella käsitellä muuten kuin vaalentaa kuvaa. Pari viikkoa sitten huomasin kaksi vuotta vanhassa kännykässä kaunista toiminnon. Miksihän en ole huomannut sitä aikaisemmin. En ole vaan kiinnostunut näiden digilaitteiden toiminnosta. Taidan olla digiblondi aina vaan. Mieluummin luen kirjaa kuin tutustun perin pohjin johonkin digilaitteisiin, tietty perustoiminnot täytyy osata.Nops, kun huomasin tuon kaunista toiminnon, aloin kaunistelemaan naamakuvia, mutta suurta eroa ei tullut. Mitenkähän kauniiksi kuvittelin tulevani? Ehkä välillä vastaisuudessa käytän tuota kaunistajaa, jos kuva on aivan hirveä. Minulla edelleen kamerakammoisena selfiet voi olla kauheudessaan omaa luokkaansa. Olen usein vihaisen näköinen. Näihin ei kaunistus toimintakaan auta. Siis minulle aivan sama kauniistavatko bloggaajat kuviaan vai eivätkö. Hyvää laskiaistiistaita.

  • Ihana Marja. <3

   Minäkään en tiennyt pitkään tuosta kauneushommasta luurissa. Mutta tykkään kyllä korjata sillä ihon pikkuvirheita, mustia silmänalusia ja näin. Kaunistaa kuvat, mutta jättää rypyt. 🙂

   Kyllä sinä vielä tuon kamerakammon taltutat, kun jatkat vaan tuota hommaa. Koska täällä ollut sama ongelma, usko pois, mutta koko ajan sitä rentoutuu vaan enemmän, vaikka edelleen en tiedä miten kameran edessä tulisi olla ja siksi kuvia tulee ottaa monta. 😉

   Kiitos Marja ja ihanaa viikon jatkoa sinulle. <3

 • Hei, apteekki myy sitruunahappoa ,sillä saa pyykkikoneen putsattua.

 • Itse haen estetiikkaa, inspiraatiota ja vinkkejä mm Instasta enkä siksi ole niinkään kiinnostunut arkirealismista. Mutta sellainen hengetön, geneerinen ja hapeton sisustuksessa ei myöskään kiinnosta. Ehkä elämänmaku olisi oikea sana kuvaamaan sitä.
  En ota mitään paineita Instan kasvattamisesta, toki teen toimenpiteitä että luku olisi nousujohteinen, mutta itse en ole asettanut sille erityisiä tavoitteita – sitä on kiva tehdä ja se tukee blogia. Feedin kuvia mietin tarkemmin ja storiesin puolella on rennompi ote ja kuvailen päivän tapahtumia stailaamatta sen kummemmin.
  Pitää muutenkin löytää tasapaino elämän, elämisen ja tämän bloggaamisen välillä, ettei lipsahda epätoivottuun tilaan 🙂
  Hauska idea tuo uusi instatilisi – mistä keksit sen?
  Ihanaa tiistai-iltaa Tiia <3

  • Ymmärrän hyvin, joten älä vaan ala seuraamaan meikäläisen varjoinstaa. 😉

   En minäkään ottanut tai ota paineita, mutta 10 000 olisi mahtava tuon swipe up toiminnon vuoksi. 🙂

   Juu en jaksa juuri miettiä ja tiedän todella, että moni ei varmasti ymmärrä minun normi instakaan, jossa on Disney mukeja ym. Viime kädessä jotta ilo säilyy, täytyy tätä juttua tehdä itselleen, eikä antaa ulkoisten vaikuttimien vaikuttaa.

   Varjoista lähti siitä, miksi alunperin osittain perustin bloginkin eli aitouden säilyttämiseksi ja ettei kaikki olisi niin kliinistä tai viimeisteltyä.

   Ihanaa viikkistä Maarit. <3

 • 🙂 täällä kanssa arkirealismi takasin ja kuitenniin..vähän jotain glamooriakia..molempia tasoittamaan tietä! Mulla vaan sillisalaattina molempia sekä blogissa että instassa 😀 Realistinen glam? Vaan oli ihana kurkkailla varjoinstaakin, ja kun sun kuvat on aina niin ihania blogin instassa niin nyt molempia tarjolla! Totta varmaan tuo, että kaipaa sitä omaa ja ei paineita. Ei kivaa nuo anonyymit haukkujat yms. 🙁 plaah ihmisiä!!! Ei ymmärrä, miksi pitää…ei vaan ymmärrä.
  Oma kokemus on ennen somea, mutta kun kuuluin stadin vip- juttuihin -90 ja eteenpäin niin oli pakko pitää "kulissit", vaikka olisi halunnut ottaa välillä rennommin ja olla vain.. tuli muuten pirun kalliiksi ostaa aina uudet vermeet ja tilata sitä pinkkiä shamppanjaa :D..no ok, sitä tarjottiin 😉 mutta 6 bileyötä, 1 lepopvä.. normiarkea silloin ikävoi, muttei voinut jättää tuota toista osaakaan kun olisi heti tippunut listoilta. Oli hauskaa että raakaa! Onneksi ei ollut sitä some… huh!
  Paluu juurille on sellainen ympyrä sulkeutuu- juttu ehken ja hei, tasapaino pysyy hyvin! Ihanuus ja aito molemmin tavoin olet! Ja oikeastaan.. nehän on siis molemmat sua, eli täydellinen kokonaisuus!

  Mahtavaa päivää Tiia <3

  • Just hyvä molemmat ja molemmat aitoa sua. <3 En tiedä missä kohdin omaan instaan alkoi tulla rajoitteita, että tätä kuvaa en kehtaa laittaa, kun nurkassa on vaikka Ikea-kassi. Tältä haluan välttyä varjoinstassa eli matot saa olla vinossa, kuten ne arjessa onkin.

   Oi jestas, vaikka itse bailasin aina stadin pääkallopaikoilla ja pääsin aina jonojen ohikin, niin aina pysyi ystävät ja meno täysin ilman kulisseja, nakit unohtui narikkaan ja sellaista. Kotiviinit oli saunassa keittymässä, ettei pintaliito ja skumpat ole koskaan ollut mun juttu, sillä siellä varmaan ryhmän paineesta, täytyi esittää jotain. Kaivari oli esim. paikka jossa en näistä syistä viihtynyt. Ihmiset jotka olivat olevinaan jotain, en minun ihmisiä. Mutta olen elänyt minäkin ja hauskaa oli. Mutta ei raakaa, koska osasin suojella itseäni siltä.

   Molemmat on mua ja ei se alkuperäinen instakaan mikään kaunis tai visuaalisesti täydellinen ole vaan sekin on onneksi juuri mua.

   Ihanaa viikkistä ihana. <3

 • Olipas hauskanen postaus kuvineen 😀
  Arkitouhotus on parasta, myös kuvissakin. Välillä on kiva herkutella ja katsella visuaalisesti kauniita kuvia. Sinun kuviesi lisäksi mainittakoon Souliinan, Kalastajan vaimon sekä Uuden kuun Emilian kuvat.
  Mekin tehtiin lasagnea tässä männä päivänä ja samalla tavalla holahti kastiketta ohi ja tietenkin liedelle 😀
  Mukavaa iltaa <3

  • Ihan samaa mieltä, kaikki käy. Visuaalisesti kauniita asioita on kiva ihailla, mutta ne ei minulle riitä, jos on vain sitä. Eli haluan tehdä juttua, joka on mun näköistä eli kaikkea toivottavasti löytyy. Eikä minulla ole huippukameroita ym. että saisin kuvista edes niin kauniita, kuin jotkut.

   Kiitos kauniista sanoista ja jos kuvani pääsevät tuohon joukkoon, niin wow!

   Lasagne on kova keittymään yli. 😉

   Ihanaa viikkistä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud