Huh haipakkaa!

Rauha maassa ja ”huh haipakkaa” viikot takana. Viime viikko oli kyllä aikamoinen ja loppuviikolla en enää ehtinyt tätä konetta juuri aukoa. Hyvä niin, sillä tenniskyynärpää kipu heti hälveni vaikka ei vielä olekaan käsi kunnossa. Eli tulipa todistetuksi, ei se imurointi, ei se kokkaaminen vaan tämä koneen nakuttelu ja etenkin, koska näppis on niin jumissa.
Viime viikkoon mahtui kaksi päivää Lastenklinikalla ja voidaan jo iloita tyttären pyörtymisen suhteen, että neurologiset tutkimukset oli kaikki ok. Unitutkimuskin meni hyvin eli toinen nukahti tutkimuksessa, sillä mehän valvottiin edellinen yö ja nukuttiin vain muutama tunti. Vahvasti uskon, että sydän asiatkin ovat tällä kertaa ok ja, että toisen pyörtyminen johtui edellisen päivän Linnanmäestä ja kovasta helteestä.

Hienoa on kuitenkin miten perusteellisesti tutkitaan ja halutaan poissulkea asioita. Yksi asia kyllä aavistuksen harmitti. Ilmeni, että tyttären ferritiiniarvo on vaivaiset 5 ja hemoglobiini 118. Neurologi hoki, miten ferritiini arvo on aivan normaali ja tämä lääkäri oli odottava äiti. 

Tämä sama kävi toisen tyttären kanssa Porvoon Terveyskeskuksessa, arvojen ollessa hänellä 128 ja 10. Myöskin raskaana oleva nuori naislääkäri hoki, miten arvot ovat aivan normaalit. Ehdotti kuitenkin perään, että tuolloin 14-vuotiaalle laitettaisiin vaikka kierukka arvojen nostamiseksi ja kuukautisten poisjäämiseksi. Taisin hämmästellä aika isoon ääneen, että kierukka 14-vuotiaalle ja lääkäri tyynenä, juu on näitä tehty. No ei todellakaan laitettu! 

Molemmat lääkärit olivat nuoria raskaana olevia lääkäreitä ja molemmilta uupui sellainen tietty lämpö, lämpö miten kohdella toista ihmistä ja vielä lapsipotilasta. Sydänosastolla suhtauduttiin kuopuksen alhaisiin arvoihin aivan toisella tavalla ja tietenkin raudan syönnin lisäksi, rauta-arvoja seurataan ja uudet verikokeet ovat jo nyt heinäkuun lopulla. 

Luonnollisesti terveyskeskuksen puolella ei ketään kiinnosta toisen tyttären arvojen jatkoseuranta vaan niitä pitää itse osata vaatia ja eikä siinä mitään, osaanhan minä. Hyvin eri tavoin lapsia vain kohdellaan, oletko terveyskeskuksen piirissä vai uuden Lastensairaalan. Toki sydänlapsen koko kokonaisuuteen rauta-arvot voivat pahentaa sydänoireita, joten toki tämä sydänosastolla hyvin ymmärretään. Mutta, että tälläistä. 
Lauantaina käytiin Pride kulkuetta seuraamassa ja meikäläisellä oli paikan päällä kuvauskeikka. Pridestä olen kirjoittanut vuosi sitten enemmän ja ottanut kantaa, joten ei aiheesta tällä kertaa muuta kuin, että Prideä tarvitaan niin kauan, kuin kaikilla ihmisillä on samat oikeudet ja vähemmistöjen asioista tulee niin normaaleja, ettei kukaan hämmästele ja tuomitse vähemmistöjä tai itse Prideä.

Hauskaa kuitenkin oli, että kamuni Pinkit korkokengät Maiju törmäsi Pridessä avaruussiskooni Elliin, voi jee. 


Pridestä kiidettiin hakemaan meille uudet aurinkovarjot, jotta paahteisella pihalla kelpaa  varjossa köllötellä ja herkutella. Tämä kuva lähetettiin itse asiassa Whatsupp:lla aikuiselle tyttärelle, että kohta tulee kyyti noutamaan, mutta on sen verran hauska kuva, että päätin laittaa tänne. 
Lauantaina oli koko perhe koossa kaikkia muksuja myöten ja grillattiin, pyöriteltiin lihapullia yhteisvoimin rippijuhliin, taiottiin sämpylöitä ja mokkapaloja, jotka maistuu kaikille. 
Kuvan juomat saatu kaupallista Instagram yhteistyötä varten. 

Rippijuhlissa tarjottiin lihapullia, tonnikalapastasalaattia, melonimansikkafetaminttusalaattia, kinkkupiirakkaa, savustettua lohta, jauhelihariisipiirakkaa, nakkikääröjä, melonia ja mansikoita, mokkapaloja ja Britakakkua. Tein elämäni ensimmäisen kerran Britakakkua ja ohjeen löysin täältä. Ohjeen tein tuplana ja riitti loistavasti 20:lle hengelle. Koristelun ja kokoamisen eli vaikeimmat vaiheet hoiti meidän aikuinen tytär ja pojan avopuoliso.

Iiiks miehen veljen vaimon laukku on niin ihana ja kuulemma Accessorize liikkeestä. Yksi lemppariliikkeitä, mutta voi miksi ei menestynyt Suomessa, eikä Ruotsissakaan. Viron ja Latvian puolelta kyllä löytyy myymälöitä vielä ja Lontoosta tietty, jonne kohta onneksi suuntaamme. 

Meidän ihana kulta. <3
Taas oli kakkupala vaarassa Mickey kissan vaaniessa muina miehinä kakkupalaa. 
Väsynyt, mutta onnellinen. Nyt on hetki aikaa huilia ennen tyttären elokuisia häitä. Rippijuhlat oli ihanat, sillä miltei kaikki pääsi paikalle, säät suosi ja viihdyimme kaikki meidän pihalla ja varjojen alla herkutellen ja keskustellen useita tunteja. Tuli lämmin fiilis, että vieraat aidosti viihtyivät, eivätkä tulleet vaan kiireellä piipahtamaan. Liian harvoin näkee rakkaita ihmisiä ja nyt oli koossa kerralla monia. 
Kesän raikkain salaatti syntyy vesimelonista, mansikoista, fetajuustosta, salaatin-ja mintunlehdistä ja balsamicosiirapista ja kaksi runsasta salaattia todella teki rippijuhlissa kauppansa. Raskaiden herkkujen äärellä suurin suosikki vaikuttaa aina olevan jokin freesi tarjottava. 

Mieskin jäi lomille tuhansine remontti-ideoineen ja varmaa ainakin on, että miesluola ja tyttären huone maalataan, (siis mies maalaa) sokkelien maalaus ja terassin öljyäminen ja soijaa pukkaa ihan ajatuksesta. 

Tälläistä tänne, mitäs sinne? Iloista heinäkuun alkua kaikille. ❤️



36 thoughts on “Huh haipakkaa!”

  • Ihanat tarjoilut teillä 😋 Otanpa niistä vinkkejä meidän juhliin, jotka ovat 21.7 🤗 sitä ennen me piipahdetaan tulevana viikonloppuna Wroclavissa Puolassa ja kun ipana lähtee riparille, niin varasin ukkelille ja mulle parin yön Helsinki-loman 😁
    Kun katsoi teidän rippijuhlakuvia, niin niistä huokui ilo ja lämpö, niin ei ihme, että vieraat viihtyivat ❤. Sukujuhlissa on aina kiva nähdä kaikkia tuttuja ihmisiä kun heitä arjessa näkee vain harvoin.
    Leppoisia, ehkä maalinkatkuisia lomapäiviä 😉
    Terveisin, Johanna

    • Kiitos niin paljon Johanna aina kauniista sanoista. Toivottavasti teillä on aivan ihana reissu ja kohta teillä sitten rippijuhlat. <3 Jään innolla seuraamaan instassa tunnelmia.

      Kivaa viikkistä. <3

  • Onnea tyttärelle ja koko perheelle.
    Ihanat herkut teillä. Hienoa, että sääkin suosi teitä <3
    Onneksi tyttären kokeiden tulokset olivat OK.
    Ihanaa heinäkuun alkua sinulle ja perheellesi Tiia <3

    • Juu nyt enää odotetaan holterin tuloksia, mutta vahva tunne, että nekin ok. <3

      ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija ja kiitos kovasti. <3

  • Oli siinä herkkuja tarjolla. Nam..
    Onnittelut tyttärelle.
    Brita kakku tuo kyllä kesän.

    Ompa hyvä, että sun kyynärpää sai lepotaukoa.
    Mulla ilmeisesti luupiikki kantapäässä. Olisko liikaa kävelyä varvastossuilla, mutta ne on niin mukavat tepsutella.
    Mikäs ihana kakkuvaras siellä onkaan. 🐈Huomenna meen katsomaan ystäväni bengalin kissoja. Ne on olleet kuvissa aivan ihania. Varmaan myös luonnossa.
    Ihanaa tiistaipäivää
    >Leenalii

    • Oi ei, on ollut luupiikki kantapäässä ja kesti kauan parantua. Voi itku sentään ja kun varvastossut on niin ihanat. <3

      Oikein ihanaa viikonloppua Leena ja kiitos niin paljon. Nyt nautin, kun mies lähti reissuun ja saan nakutella miehen koneella, eikä tenniskyynärpää rasitu, oma näppis on ihan jumissa.

      <3

  • Hei!

    On teilläkin vauhdikas kesä. Kahdet isot juhlat kesän aikana vaativat kyllä paljon valmistelua ja olet sinä kätevä ROUVA (”emäntä” ei sinuun sovi), kun itse leivotkin kaiken. Britan kakku on niin hyvää, vaikken itse ole koskaan tehnyt sitä – se on anoppini bravuuri, hän tekee sitä mielellään, koska tietää meidän rakastavan sitä!

    Meilläkin oli kuukausi sitten lakkiaiset, mutta paransin kansantaloutta hankkimalla kakut valmiina. Rippijuhlat ovat onneksi vasta syksymmällä, Kakkonen palasi leiriltään eilen onnellisena. Ja eilen sain viimein lisättyä valokuvat blogikirjoitukseeni lakkiaisista.

    Jäi sitten tekemättä se yhteinen Pride-marssi, josta puhuimme viime vuonna. Meidän perheen marssijat tosin olivat ulkomailla koko kesäkuun. Tytär lähti heti lakkiaisten jälkeen kesätöihin Keski-Eurooppaan ja minä muualle lomailemaan. Sain viimein ensimmäisen osan matkakertomustani julkaistua. Tytär kyllä suri lähtiessään sitä, että Pride jää väliin, mutta ei ole tainnut enää asiaa muistaa, koska on viihtynyt niin hyvin olinpaikassaan.

    Tenniskyynärpäät ja hiiriranteet ovat varmaan tänä päivänä iso ongelma, eivätkä tenniksen vuoksi. Minä olen jo parin vuoden ajan kärsinyt kovista rannekivuista, jotka johtuvat sekä näppäimistöstä että kosketusnäytön näpyttelystä ja skrollaamisesta. Se on yksi syy, miksi olen yrittänyt vähentää koneella oloa, vaikkei siitä ole hyötyä ollut. Silitysintoni ei paljon asiaa auta. Kävitkö lääkärissä? Minä en, vaikka ehkä syytä olisi. Pahimmillaan olen syönyt tulehduskipulääkkeitä, kun kaikki ranteen liikuttaminen ja etenkin peukaloon kohdistuva liike tekee niin kipeää.

    Toivottavasti tyttäresi on nyt saanut tarvittavan avun ja toipuu pian. Mukavaa kesää <3

    • Brita kakkua tein nyt ensimmäisen kerran ja sehän onnistui eli anna sinäkin mennä vaan. Oli oman mummini bravurii ja nyt lähti vihdoin kokeiluun.

      Oijoi lakkiaset on iso homma, muistan aina kun meillä oli yo-juhlat, rippijuhlat ja samaan väliin molempien tyttöjen synttärit kamuille ja sukulaisille. Pakko sanoa, että silloin meni jo vasemmalla kädellä, nyt vuosien tauon jälkeen juhlien valmistelu oli kankeaa.

      En ole käynyt lääkärissä, olen vältellyt konetta ja vastannut kommentteihin kännykällä, mikä ollut armottoman hidasta. Nyt miehen kone käytössä, kun lähti reissuun, siis työkone, miten ihana kirjoittaa, kun näppis ei jumissa. Pitäisi ostaa uusi kone.

      Nyt enää odotellaan holterin tuloksia ja vahva tunne, että kaikki hyvin. <3

      Ihanaa heinäkuuta Ei-Leen ja onnea teidän ylioppilaalle. <3

  • Onnea tyttärelle ripillepääsyn kunniaksi! Aivan käsittämätöntä että 14-vuotiaalle suositellaan kierukkaa. Minun lääkäri oli sitä mieltä, että alhaista (13) ferritiiniarvoa pitää hoitaa rautalääkityksellä. Viitearvo on 30.Lääkärit suhtautuvat tähän erimielisesti. Taitaa se sanonta pitää paikkaansa, että terveyskeskus on arvauskeskus. Kiitos ideasta fetamansikka-vesimelonisalaattiin.

    • Minunkin mielestä aivan käsittämätön ja ennenkuulumaton tuo kierukka juttu ja nuori raskaana oleva naislääkäri. Teki mieli kysyä, jos saat tyttären, niin meinaatko hänelle suositella kierukkaa 14-vuotiaana. Hohhoijaa, oli ihan jäätävä tyyppi muutenkin, ei tunneälyä lainkaan, hoki vaan kaikki normaalia ja oli tympeä. Toivottavasti raskaus ja vauva auttaa ajattelemaan jotenkin laajemmin ja pehmentää, joskushan äideille käy niin.

      Nyt syödään urakalla rautaa meillä ja on se kumma, että noin alhaiset ferritiiniarvot on muka normaalit!

      Kiitos kovasti ja ihanaa viikonloppua Marja. <3

  • Onnea niin paljon ja koko sydämestä ripille päässeelle & koko perheellenne <3 Helpottavia uutisia liittyen nuoren sairauteen, toivottavasti tuo rautakin saadaan oikealle tasolle. Nyt saat ihan hyvällä omalla tunnolla levätä ja laiskotella! Itse olen ottanut aika iisisti kaikkien kiireiden jälkeen ja vietetty laatuaikaa "pienen" kanssa. Jotain työjuttuja on vielä hoidettavana ennen oikeaa lomaa, mutta eiköhän ne tässä sivussa mene. Paljon vieraita tulossa käymään ja aikatauluja viilaillaan puolin ja tosin. Mökkireissu Kuusamoon & spa-reissu Saarenmaalle buukattu, niitä kauemmaksi ei nyt kolmen viikon lomalla lähdetä, mutta muuten actionia riittää. Raikkaita ukkosmyrskyn jälkeisiä hetkiä sinne, vai salamoiko Porvoon seudulla?

    • Juu enää odotellaan holterin tuloksia ja uskon, että kaikki ok. Kyllä nyt syödään rautaa urakalla eli kyllä se tästä .

      Oi Saarenmaa ja Kuusamo, wow mitä kohteita, ihanaa. <3 Kääk en muista, mutta tänään on satanut kaatamalla. Ei tässä ole ehtinyt vastailla kommentteihinkaan, kun tenniskyynärpää ah nyt miehen kone lainassa ja rempattu joka päivä, kääk.

      Ihanaa viikkistä Heli <3

  • Onnea tyttärelle ja äidille ripillepääsystä, kaunis sääkin onneksi osui juhlapäiväksi.

    Oi mansikkakautta! Eilen syötiin varmaan puoli laatikkoa lempparimansikkaani Sonataa. Tuli lopulta miltei vähän huono olo, mutta ei voinut lopettaa!! Klauskin söi suomalaista mansikkaa "varastoon", sillä hän lähti tänään Thaimaahan työkeikalle kuukaudeksi.

    • Ei voi joo lopettaa, kun mansikoita alkaa popsimaan, niin hyviä ja jotenkin tänä kesänä erityisen makeita, vai luulenko vaan niin. 🙂

      No nyt on teillä pitkä ero vai oletko menossa Thaimaahan?

      Ihanaa viikkistä Tuuli <3

  • Luulis oikeasti, kun taustalla on vielä tuo sairaus, että tohon arvoon kiinnitettäisiin entistä enemmän huomiota. Ei voi kuin ihmetellä.

    Täällä kans haipakkaa, odotan perjantaita klo 15, kun alkaa minikesälomani viisi päivää. 😀

    Onnea vielä ripille pääsystä tyttärelle ja ihanaa viikkoa! <3

    • Sepä se, juu ei neurologi, mutta sydänpuoli otti heti kopin. Samaa ihmettelin, että kaikenlaista, kun ollaan raja-arvojen pohjalukemissa, niin kait se on sitten normaalia, mutta kyllä anemiankin raja on jo 120.

      Kiitos niin paljon ja ihanaa viikonloppua Jonna. <3

  • Onnea teille kaikille rippilapsen johdosta ♥ Teillä on ollut mukavan oloiset juhlat. Juuri sellaiset kuin ne pitävätkin olla; rakkaat ihmiset mukana ja rento tunnelma. Ei mitään turhaa pönötystä. Teillä kyllä myös ilma suosi juhlia. Kesällä on ihanaa, kun voi pitää juhlat ulkona.

    Ihanaa heinäkuuta sinulle, Tiia ♥

  • Ihan mielettömän kauniit, värikkäät ja herkulliset tarjoilut, kääks! Ja mikä parasta, yhdessä tehtyjä <3. Lämmin tunne yhdessäolosta välittyy tänne asti.

    Ja ihan kaikken parasta on se, että tyttären oireet on nyt huolella tutkittu, eikä tarvi elää epävarmuudessa sen suhteen <3.

    Mulla on täällä pari viimeistä kituviikkoa ennen lomaa meneillään ja just nyt tuntuu, etten jaksaisi enää päivääkään, mutta pakkohan se on :).

    Iloista heinäkuuta ja Lontoon reissua jahka sen aika koittaa <3

    • Kiitos niin paljon Annukka ja yhdessä tekeminen on kivaa, se vaan hitsaa yhteen. <3 Juu nyt enää odotellaan holterin tuloksia, mutta hytinä, ettei niissä mitään.

      Vielä jaksaa ja kohta se koittaa se loma ja hei monet ovat sitten palanneet lomilta, kun sinä nautit. <3

      Kiitos kovasti ja ihanaa lomaa, kun se koittaa. <3

  • Mielenkiinnolla luen näitä rippijuhlajuttuja, kun omien järkkäys on reilu viikon päästä.Viime yönäkin heräsin miettimäön tarjoiluja😁

    Lämminhenkinen juhla on tärkein ja se, ettei mikään lopu kesken.

    Ihanaa heinäkuun alkua❤

    • Oijoi nyt teillä taitaa olla sitten rippijuhlat, onnea kovasti teillekin ja täytyy seurata somesta teidän rippijuhlia ja jos blogiin juttua laitat.

      Kivaa viikonloppua Maikku ja rippijuhlia .<3

  • Siis tiedostan tuon rautatuskan, on todella kumma että niin hitaasti tietous leviää. Toivotaan rauta-arvoille suotuisaa nousua, zemppiä. Herkulliselta on teillä juhlatarjoilut näyttäneet <3

    • Kiitos ja luinkin sinun postauksen tyttärelle, joka ei millään meinannut suostua syömään rautaa. On kuule nyt syönyt ja ottaa jopa ihan noh ehkei mielellään, mutta valittamatta. Kuin olisi huomannut, että auttaa. Nyt toisella tyttärellä sama ongelma, joten rautaa menee.
      Ihanaa viikonloppua ja kiitos kovasti Onneli. <3

  • Paljon Onnea kauniille rippitiitiselle ja halauksia kissalle ❤️ Herkulliset tarjoilut siellä oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud