Silja Serenadella Riikaan

Silja Serenadella Riikaan

*Pressimatka Tallink Silja

Kippis reissulle. Kristallikimaran kanssa tässä kippistellään raikkaassa deluxe-hytissä. Matka pitkällisen eristyksen jälkeen on nenän edessä, odottava mieli, aurinkoinen sää, laivalla mukavaa oleilua, hyvää ruokaa, seuraa ja upea Riika kutsuu.

Miksi mennä Riikaan? Latviassa 4 vuotta asuneena olen hieman jäävi sanomaan, sillä Latvia on toinen kotini. Mutta muistan hyvin tunteen, kun mieheni kanssa kävimme ensi kerran tutustumassa paikkoihin ja mitkä asiat herätti ihastusta. Tämän jälkeen Riika on vielä eurooppalaistunut ja on varmasti monelle turistille näinä päivinä mieluisa käyntikohde.

Riiassa voisin kuluttaa päiviä, viikkoja, katsellen yläilmoihin, ihastellen upeita vanhoja rakennuksia, jugend arkkitehtuuria, joka on vailla vertaansa koko maailmassa. Näin teinkin asuessa Riiassa varmasti ensimmäiset puoli vuotta.

Eikä Riikaa turhaan sanotakaan pohjoisen Pariisiksi.  Riika voikin nykyään olla ylpeä Euroopan upeimmalla art nouveau rakennusten alueella. Art nouveau rakennukset ovat saaneet vaikutteita, niin saksalaisilta, itävaltalaisilta, kuin suomalaisiltakin. 

Vanhakaupunki on mittava ja kuuluisa historiallisista kortteleistaan ja kirkoistaan. Eikä upeus lopu vanhaan kaupunkiin vaan historialliset rakennukset jatkuvat silmän kantamattomiin.

Lisäksi Riian keskusta on pullollaan puistomaisia alueita, joille pysähtyä piknikille tai vain puiston penkille istumaan ja nauttimaan kaiken kauneudesta. Ostoskeskuksia, lukemattomia hyviä ravintoloita, elokuvateatteria, oopperaa, valtava zeppelin halleihin perustettu markkina-alue ja paljon muuta.

Kukkien myyntipisteitä löytyy Riian keskustasta monesta kulmasta, mutta edullisimmat kukat, vihannekset ja juustot ym. herkut saat Riian keskustorilta, pari sataa metriä vanhasta kaupungista Daugava-joen rannalla, kansainvälisen linja-autoaseman ja keskusrautatieaseman vieressä.

Tori on yksi Itä-Euroopan isoimpia ja suosituimpia ostospaikkoja. Myyjät myyvät tuotteitaan korkeissa Zeppelin-halleissa, jotka olivat ensimmäisen maailmansodan aikaan Saksan ilmalaivojen sijoituspaikkoja. Tori myös laajenee valtavaksi ulkoilmatoriksi, jossa myydään mm. alusvaatteita, lastenvaatteita, vihanneksia, kukkia, käsitöitä ym. ja niitä ihastuttavia maatuskoja, joita moni keräilee.

Eikä sovi unohtaa upeaa Jurmalaa, jonne ehdottomasti pysähtyisin vierailemaan päiväksi, jos pariksi tai viikoksi. Jos meillä on Hanko, Jurmalalla on samettista hiekkarantaa silmänkantamattomiin ja tuhansia puuhuviloita, joiden ihastelemiseen voisi käyttää loputtomasti aikaa.

Koen olevani monella tavalla onnekas, että olemme saaneet asua sekä Riian vanhassakaupungissa, että Jurmalan 1800-luvun lopulla rakennetussa pitsihuvilassa. Riika ja Jurmala eivät koskaan poistu sydämestä.

Se mikä meidän suomalaisten olisi hyvä muistaa, Riika on ikivanha kulttuuri-ja satamakaupunki. Siinä kohden, kun me suomalaiset olemme asustaneet ”luolissa/torpissa”, on Riika ollut jo vilkas satama-ja kauppakeskus. Tämä asetelma tuo historiallista nöyryyttä Riiassa vieraillessa.

Matka alkakoon ja mikä ilonpäivä oli törmätä siskoksiin ja nuoruuden parhaimpiin ystäviin, jotka eivät koskaan poistu sydämestä vaikka harvemmin ollaan ehditty enää nähdä. Nyt päätimme, että heti pitää sopia tärskyt.

Yhteiset muistot, joita mahtui n.10 vuoden pätkään paljon, oltiin toisen siskoksista kanssa kuin paita ja peppu. Toinen taas siskoksista oli myös meidän häissä Latviassa ja toki polttareissa ja 10 vuotta jatkuneissa ”polttariristelyissä”, jotka jatkuivat Tallinnaan aina samalla poppoolla. Näiden ystävien kanssa aikoinaan koin, että sain uuden perheen, niin suurella lämmöllä sisarusten äiti ja perheen muut sisarukset ottivat minutkin kaikkeen mukaan.

Sää antoi parastaan ja laivan lähtiessä vietimme tunnin kannella nauttien meri-ilmasta ja odottavasta matkatunnelmasta.

Tähän väliin olisi varmasti hyvä kertoa hieman turvallisuudesta, miten laivalla on otettu huomioon vallitseva maailmantilanne. Tämä on asia mikä monia varmasti kiinnostaa ja moni varmasti puntaroi, uskaltaako lähteä reissuun lainkaan.

Ensinnäkin voisi lähteä Latviasta, Latviassa on menehtynyt kaikkiaan 32 ihmistä koronaan ja väestön määrään suhteutettuna (2 miljoonaa asukasta), tilanne Latviassa on parempi kuin meillä Suomessa.

Laivalla on otettu turvallisuus huomioon myös monin eri tavoin. Laiva ei tällä hetkellä matkusta täydellä kapasiteetilla vaan laivaan otetaan ihmisiä n. 30% vähemmän. Käsidesejä on siroteltu pitkin laivaa eli niitä kyllä bongasin ihan joka puolelta.

Pallomeri, Muumidisco on suljettu, mutta lapsille on järjestetty muuta ohjelmaa laivan muissa tiloissa. Aikuisille tai isoimmille suunnattuja show-ohjelmia on enemmän, jotta esitykset eivät pakkaantuisi täyteen. Ravintoloita ei varata täyteen eli ihan toinen on fiilis, kun eilen vierailemassani sushibuffassa täällä Porvoossa, joka oli aivan tupaten täynnä.

Buffetissa on otettu huomioon moni seikka. Ruokien ylle on laitettu muovipleksit, kattauksia on peräti neljä ja kumihansikkaita on saatavilla.

Laivalla oli turvallisempi ja väljempi olo kuin muutama viikko sitten Ikeassa, jossa koko Ikea ja parkkipaikat olivat aivan täynnä eli arviolta n. 2000 ihmistä oli valloittanut Ikean ja vailla minkäänlaista turvaväliä. Ja tosiaan puhumattakaan eilen vierailemassani sushibuffassa, jossa oli sellaista tunkua, että mietin, että maailma on mennyt sekaisin ja minä siinä mukana.

Laivalla yökerhossa tulee pilkku jo klo 01:00 yöllä ja pubissa keskiyöllä. Näin varmistetaan ihmisten turha humaltuminen ja mahdollisen turvavälin unohtuminen.

Ainoastaan missä näin turvavälien unohtuvan täysin, on sataman ja laivan välisissä putkissa. Se on mielenkiintoinen juttu, että mikä ryntäyskiire ihmisillä on erityisesti laivaan takaisin. Jokin primitiivisistä sielun syövereistä ilmoille pulppuava piirre, suojeluvaisto, enhän vaan jää rannalle muusta seurueesta, kuin emoaan seuraavien sorsanpoikien ilmiö. Nyt vaan se turvallisuus olisi hyvä muistaa toisinpäin eli pitää väliä muihin matkustajiin. Tämän asian koen olevan jokaisen matkustajan omalla vastuulla.

Täältä voit lukea lisää laivan turvallisuudesta.

Nautimme jälleen kerran aivan mielettömän illallisen italialaista ruokaa tarjoavassa Tavolata ravintolassa, joka pitää aina vaan pintansa, ollen laivan paras ravintola omaan makuun. Lämpimästi suosittelen myös maksamaan hieman extraa ja nauttimaan Tavolatassa aamiaisen, jos tilaa on, ne kahvikoneet, macaronit, ihana rauha.

Pöytä kannattaa varata etukäteen, jotta pääsee mieluisaan aikaan ruokailemaan. Ruokalistaa kesän 30.9 asti voimassa olevasta menu:sta voit tarkastella täältä.

Illan päätteeksi vielä ihastelemaan kannelle auringonlaskua ja ei voinut muuta kuin huokaista, että oma ”lasi” todellakin oli puolitäynnä.

Rakastan tätä Tavolata aamupalaa, jolloin saan kunnolla kuumaa kahvia kahvikoneesta ja vielä hieman macaroneja aamiaisjälkkäriksi. Ja se kiireetön ja rauhallinen aamiaistunnelma.

Koin ensimmäistä kertää Riian jokiristeilyn, joka oli päivän ehdottomia kohokohtia. Pakko päästä uudelleen. ”1 tunnin risteily Daugavajoen ja Riian kaupunkikanavan varrella ympäristöystävällisellä veneellä ja tutustu historiallisen keskustan suosituimpiin nähtävyyksiin, mukaan lukien vapausmonumentti ja Latvian kansallisteatteri.”

Risteilyn hinta on alkaen n. 13e henkilö ja risteilyn pääset etukäteen varaamaan täältä. Itse risteilyveneilla antaisin vinkin, että olisi kiva, jos näillä veneillä olisi mahdollisuus ostaa vaikka pientä juomaa tai snacksejä. Varaa siis oma vesipullo mukaan.

Voiko ihanammin päivä alkaakaan, aurinkoinen sää ja upea jokiajelu takana kivassa seurassa.

Keskeisellä paikalla oleva vapaudenpatsas on toki nähtävä ja kuvautettava itensä Riga kirjainten äärellä.

Jos haluat käydä kurkkimassa Riikaa yläilmoista, kannattaa mennä keskustan hotelli Radisson Blu Sas Latvija hotellin ylimpään kerrokseen Sky Bariin. Sieltä on huikeat näkymät ympäri Riikaa. 
Toinen mahdollisuus on kiivetä Pyhän Pietarin kirkon portaat ja kurkkia näkymiä tornin yläilmoista.

Jotta saisit mahdollisimman paljon matkasta irti ja kunnon infopaketin, kannattaa varata tunniksi tai pariksi suomen kieltä puhuva opas. Meillä oli 1.5 tuntia miellyttävä ja helposti lähestyttävä Arnis oppaana matkassa. Arniksesta löytyy lisää infoa täältä.

Osa terasseista oli auki, mutta eivät kaikki.

Meidän vanha kotikatu eli Kaleju iela, joka tarkoittaa Läkkisepän katua. Kaleju ielalla myös sijaitsee Aka niminen latvialainen ravintola, joka tarjoaa edullista paikallista ruokaa. Jos haluat nauttia hyvää, herkullista ja edullista paikallista ruokaa, Aka Latvian Cuisine keskeisellä paikalla vanhassakaupungissa on oikea osoite.

Meille tarjoiltiin ehkäpä maailman parasta raparperipiirakkaa, jota ei ole normaalisti listoilla. Sanoin ravintolan pitäjälle, että tämä herkku kannattaa ehdottomasti ottaa listalle, sillä me suomalaiset rakastamme raparperipiirakkaa yhtä paljon kuin latvialaiset. Sopivan kirpeää, ei liian makeaa.

Latvialainen mansikkakin muuten sulaa suussa ihan yhtä makeana kuin suomalainen mansikka ja latvialaiset ovat toki sitä mieltä, että heidän mansikka on maailman herkullisin, aivan kuten me suomalaiset ajattelemme tästä omasta herkustamme.

Riiassa ravintolatarjonta onkin monipuolinen ja eri hintatason ravintoloita on paljon. Jokainen löytää syötäväkseen niin gourmeeta, kuin edukkaamman budjettiluokan erinomaista syötävää. Jos haluaa mennä sushille ja syödä ns. ”thairuokaa”, oma ehdoton suosikki ja joka kerran Riiassa ”pakko käydä” kohde on ”Gan Bei”, joita löytyykin useampi ravintola ympäri Riikaa. 


Jos haluaa syödä paikallista ruokaa ja todella edullisesti, ehdoton ravintolakohde on Lido ja vielä etenkin jättimäinen hirsirakennus Lido hieman vanhankaupungin ulkopuolella. Ketjuun kuuluu yhdeksän ravintolaa, joissa työskentelee yli 1 000 henkilöä. Ketju on tunnettu siitä, että asiakkaat saavat itse kasata annokset buffet-tyyppisesti ja maksavat annoksen painon mukaan kassalle. Lidolla on myös oma panimo, jossa se tuottaa muutamaa erityyppistä olutta. 


Ruoka Lidossa on aidosti ihan järjettömän hyvää ja jos aikaa on, niin nimenomaan tuo hirsirakennus iltavalaistuksineen on varsin tunnelmallinen näky ja ravintolan alakerta, tiiliholvimaisine kellarihuoneineen ja pitkine puupöytineen on eksoottinen paikka käydä. Oma lemppari kanasaslik, öljyssä pyöritetyt perunat ja pannukakut. 

Matkalla törmää tuttuihin. Koko päivän oppaanamme oli Latvian matkailun Inguna Zigure. Zigure saattaa olla monelle tuttu nimi Ingunan sisaren Anna Ziguren kautta, joka oli ensimmäinen Latvian suurlähettiläs Suomessa, kirjailija ja diplomaatti ja Suomalaisen kuvalehden ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Vähemmille ansioille ei jää Ingunakaan, ”joka on opiskellut journalismia ja mediaa Latvian yliopistossa, sekä kansainvälisiä suhteita Hollannissa. Ollut lähetystöavustajana Latvian Suomen suurlähetystössä ja Työskennellyt myös muun muassa Latvian matkailunedistämiskeskuksen Helsingin matkailutoimiston johtajana vuosina 2005-2009 ja Riiassa sijaitsevan Reval Hotel Rīdzenesin markkinointipäällikkönä.

Tällä hetkellä Inguna työskentelee Latvian investointi- ja kehittämisosaston julkisena edustajana Suomessa

Tulee toimeen viidellä kielellä: latviaksi, englanniksi, suomeksi, ruotsiksi ja venäjäksi

Kiinnostui suomen kielestä sisarpuolensa ja sittemmin uuden Latvian ensimmäisen suurlähettilään vaikutuksesta.”

Mistä me Ingunan kanssa sitten tiedämme toisemme. Olin tosiaan Riiassa asuessa aluksi Finprolla töissä ja näin saimme kutsun Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhliin. Siellä olemme Ingunan kanssa tavanneet ensimmäisen kerran. Inguna myös kertoi, että he muistavat hyvin perheen, joka meni naimisiin ja synnytti tyttären Latviassa. Inguna sanoi kauniisti ”te olette aitoja latvialaisia ja teidän perheen pitäisi saada Latvian kansallisuus.”

Ingunan tapaaminen oli erittäin sykähdyttävä ja mieleen tulvi paljon muistoja meidän Latvian vuosista.

Ingunan 15.6 kirjoittaman jutun, miten Riika on suomalaisten uusi suosikki matkailun saralla, Tallinnan ja kotimatkailun kanssa yhdessä löydät oheisesta linkistä.

Pakko sanoa, että näitä Riika risteilyjä olen kaivannut pitkään. Toki Tallink Suomi on jo tehnyt tovin pari erikoismatkaa Riikaan per kesä. Mutta olisi aivan mahtavaa, jos vaikka jatkossa vuorotellen Tukholmaan ja vuorotellen Riikaan olisi mahdollisuus päästä risteillen. Toki ymmärrän, että Riikaan matkustaessa avomerta eli myrskyä on enemmän eli tämä seikka aiheuttaa haasteita talviristeilyille Latviaan, mutta edes kesäisin. 🙂 Please Tallink Suomi. <3

Saimme myös erikoishemmottelua ja pääsimme käymään helikopterin laskeutumispaikalla eli korkeimmalla kannella. Olikin ehdottomasti ulkotilojen viilein paikka, jossa kelpasi nautiskella. Meidän ihana matkaseurue ja vasemmalla ystäväni Kristallikimaran Minna ja alla Tallinkin maailman ihanin Marika.

Marika sai juuri kehuja, meidän käydessä tyttären kanssa Lasten sairaalassa tällä viikolla ja Marikan entinen työkamu sattui olemaan hoitajana. Kehui Marikaa maasta taivaisiin. Se rauhallisuus ja empaattisuus millä Marika hoitaa tilanteen kuin tilanteen ja on ollut taatusti kovilla nyt koronan aikana, oi ollapa Marikan hieno asenne.

Matka kohti Suomea päättyi Bon Vivant ravintolan herkulliseen illalliseen. Bon Vivant menun voit kurkkia täältä. Tätä ravintolaa kehuivat lapsuudenkamutkin, että oli aivan mahtavan hyvää ruokaa ja palvelua.

Bon Vivant menun löydät täältä.

Riikaan pääsee nyt joka toinen päivä elokuun puoliväliin saakka ja tästä eteenpäin maanantai, keskiviikko ja perjantai -lähdöillä elokuun loppuun asti. Matkoja varatessa kannattaa olla sukkela, nämä Riian risteilyt ovat olleet todella suosittuja

Matka kestää vain aavistuksen pitempään, kuin perinteinen Helsinki-Tukholma väli. Laiva lähtee klo 16.00 ja on perillä seuraavana aamuna klo 10.30. Lähtö takaisin on klo 16.30 ja perillä Helsingissä klo 11.00. Passi tai poliisin myöntämä henkilökortti mukaan

Täältä voit hakea lisää tietoa Riian risteilyistä.

Satamasta on hyvin lyhyt matka Riian keskustaan, kävellen n. 15 minuuttia. Toki voit ottaa taxin, mutta jo ihan eksoottisuuden puolesta suosittelen kätevää raitiovaunua.

Laivasatamasta pääset raitiovaunulla numero 5 vanhan kaupungin ja oopperatalon eteen ja pysäkin välejä on kaksi. Oopperatalon edestä on helppoa ottaa raitiovaunu satamaan ja jäädä toisella pysäkillä oopperatalon jälkeen ja satama jo näkyykin raitiovaunusta. Raitiovanulipun hinta on n. 2e. 

Tänä kesänä 2020, Tallink Silja on ottanut muitakin uusia matkakohteita ohjelmistoon, koronan aiheuttamien rajoitusten takia. Risteilyjä löytyy esimerkiksi uutuutena Turku-Tallinna, päivä Saarenmaalle ja päivä Maarianhaminaan Helsingistä.

Täältä voit lukea lisää näistä muista matkoista.

Onko Riika tuttu matkakohde ja kuumottaisiko lähteä Riikaan Silja Serenadella, joko parin yön risteilylle tai ottaen kaksi tai neljä vuorokautta lisää ja viettäen yöt vaikka Tallink City hotellissa tai pari päivää hotellissa ja pari päivää Jurmalassa.

Tallinkin sivuilta löytyy hyvin näitä pakettimatkoja myös hotelliyöpymiseen Latvian Riiassa ja Jurmalassa.

Lisää infoa ja blogipostauksia löydät täältä. Tallinkin Marika YouTube-video, kaikkien reissumielisten kannattaa tilata Marikan kanava.

Matkabloggaaja Veera Biancan vinkit täältä.

Kristallikimaran Minnan blogipostaus reissusta täältä.

Vaihda vapaalle matkabloggaajan blogipostaus täältä.

Ja meikäläinen on kirjoittanut aika paljon Latviasta ja näitä postauksia löytyy mm. nämä.

Silja Europa erikoisristeily Riikaan,

Viimeiset vinkit Riiasta ja meidän Tukholman koti,

Huhupuheita, Pitsihuviloita, Puuterihiekkaa Ja Vanha Kotimme Jurmalassa,

Syöpöttelyä ja shoppailua Riiassa,

Passi Oli Mennyt Vanhaksi, Mutta Reissuun Päästiin Eli Terkkuja Latviasta!

Kotimme Latviassa Jurmalassa.

Mietityttääkö näinä aikoina matkustaminen ja oma ja läheisten turvallisuus? Matkalle lähtiessä kannattaa pitää turvaväliä muihin ihmisiin erityisesti satamien putkissa ei kannata hoppuilla. Oma käsidesi mukaan vaikka laivalla käsidesipisteitä näkyikin pilvin pimein ja hyvä vielä muistaa jatkuva käsienpesu. Maalaisjärjellä ja annoksella extrahuolellisuutta pärjäät siinä missä paikallisessa ruokamarketissa tai vaikka siellä Ikeassa.


Silja Serenaden kyydissä matkaat uutuutena suoraan Helsingistä Riikaan joka toinen päivä 26.6.–15.8. sekä maanantai- keskiviikko- ja perjantai-lähdöillä 17.8.–28.8.2020.

Perillä Baltian Pariisiksikin kutsutussa Riian kaupungissa sinulla on noin viisi tuntia aikaa tehdä mitä haluat. Osallistu kaupunkikiertoajelulle tai retkelle eläintarhaan, vieraile museoissa, ihastele arkkitehtuuria ja fiilistele upean Vanhankaupungin tunnelmaa. Hotellimatkalla ehdit myös hyvin käydä Jurmalassa.

Silja Serenadella nautit Promenaden ravintoloista ja myymälöistä tehden huippuedullisia ostoksia. Voit myös ottaa auton mukaan parkkiin ja tehdä painavammat ostokset laivalla tilauskaavakkeen kautta.

Päivä Riiassa -risteily Silja Serenadella alk. 99 €/hytti

Saattaa hyvin olla, että tämä perhe lähtee Riikaan risteillen Silja Serenadella vielä uudelleen, mutta se onkin sitten taas jo ihan oma uusi tarinansa se.

Oikein ihania ja aurinkoisia päiviä teille kaikille ja vaikka sadetta tulisi kissoina ja koirina taivaalta, niin aurinkoinen mieli kantaa pitkälle ja aikoihin parempiin, kun on taas kenties mahdollisuus reissata kauemmaksikin, mutta on tämä vaan mahtavaa, että nyt pääsee risteillen upeaan Riikaan. <349 thoughts on “Silja Serenadella Riikaan”

 • Me oltiin myös tällä viikolla Riian risteilyllä 🙂 Toivoisin itsekin, että Riika olisi jatkossa edes kesäisin mukana risteilyvalikoimassa. Hyvin korvasi Ruotsin risteilyn, vaikka Tukholmalla onkin erityinen paikka sydämessäni. Sää ei meidän matkalla ollut ihan nappiin, muttei onneksi tullut kuin yksi sadekuuro, kun oltiin kaupungilla. Riika on kyllä kaunis jugend-rakennuksineen. Tuli sellainen olo, että sieltä löytyy enemmänkin tutkittavaa ja varsinkin hellepäivänä olisi ihana käydä Jurmalan rannoilla.

  Laivalla oli mukavaa ja väljähköä. Lähinnä laivaannousu ja laivasta poistuminen Hgin päässä olivat ruuhkaisia. Riiassa pääsimme ilmeisesti pujahtamaan sellaisessa välissä, että saimme mennä ihan rauhassa. Sen verran lisään, että ainakin meidän risteilyllä oli jo lapsille ihan normiohjelmaa, eli molempina iltoina Starlightissa Harri Hylje -disco, Harri Hylje -bingoa ja aamulla Promenadella jumppaa Harrin kanssa. Pallomeret on tosiaan tyhjänä, mutta muuten leikkipaikat on käytössä ja leikkipaikassa on uusi Pingviini-jätskibaari! Hieno reissu kaikin puolin ja mietin, että pitäisikö elokuussa tehdä vielä toinen Riian risteily.

  Ihanaa viikonloppua sateista huolimatta! <3

  • Mahtavaa kuulla, että olitte myös Riian risteilyllä, mutta harmi ettei säät ihan suosineet, toisaalta meillä taas oli todella kuuma.

   Kunpa Tallink ottaisi risteilyn vakiokäytäntöön eikä vain erikoisristeilyksi, mitä olen kuullut, ihmiset tuntuvat olevan kovin innoissaan näistä Riian risteilyistä.

   Jurmalaa todella suosittelen ja sinne kaipaan kaikkein eniten. Siellä asuminen oli unelma, se raikas meri-ilma ja mitä kaunein miljöö. Elämämme ihanin koti. <3

   Kiitos kun lisäsit vielä tätä infoa tänne, mieluisaa tietoa lapsiperheille.

   Oikein ihanaa viikkoa Muksis. <

  • Mahtavaa kuulla, että olitte myös Riian risteilyllä, mutta harmi ettei säät ihan suosineet, toisaalta meillä taas oli todella kuuma.

   Kunpa Tallink ottaisi risteilyn vakiokäytäntöön eikä vain erikoisristeilyksi, mitä olen kuullut, ihmiset tuntuvat olevan kovin innoissaan näistä Riian risteilyistä.

   Jurmalaa todella suosittelen ja sinne kaipaan kaikkein eniten. Siellä asuminen oli unelma, se raikas meri-ilma ja mitä kaunein miljöö. Elämämme ihanin koti. <3

   Kiitos kun lisäsit vielä tätä infoa tänne, mieluisaa tietoa lapsiperheille.

   Oikein ihanaa viikkoa Muksis. <3

 • Oi Riikaan olisi ihana päästä, en ole koskaan ollut siellä. Katsoimme siskon kanssa risteilyitä, mutta hinnat nousuvat pilviin parempien hyttien kohdalla, joten jätämme väliin.

  Mulla ei ole kesälomaa, työsoppari päättyy vasta syssymmällä, joten yritän sinnitelllä näin (vaikka raskasta on).

  Iloa viikkikseeen!!

  • Voi harmitus jos näin kävi hyvien hyttien osalta, mutta taitaa olla niin suosittu nyt tämä risteily Riikaan. Ihanaa viikkoa Taru. <3

 • Ihan huippu juttu ja arvaas nousiko matkakuume jo korkealle, meidän lähtöhän Riikaan on jo viikon päästä! Todella kiva lukea näitä matkakertomuksia ja saada vinkkejä omalle reissulle. Entisessä duunissa kävin melkein joka kuukausi Riiassa ja pääsin Jurmalaankin monta kertaa, se vasta upea paikka on. Ja se hirsirakennuksinen Lido, siis voi mikä ruokataivas ja paikka. Buffettiruoka voi olla ihan superhyperherkullista, muutenkin olen tykännyt latvialaisen keittiön antimista ja vanhassa kaupungissa monta kertaa syönyt. Nyt pitää tutustua noihin antamiisi vinkkeihin. Meillä on laivalla Tavolata varattuna toiselle illalla, voi että odotan päästä maistelemaan tuon listan ruokia! Ensimmäisenä iltana sitten laina uudistunut buffet, mutta kunhan siellä on niitä katkarapuja ja sushia, niin varmasti saamme olla tyytyväisiä! Ihana porukka teitä oli reissussa, olisinpa päässyt mukaan, mutta nyt oli erikoiskiireinen kuukausi ja jouduin sanomaan ei niin monelle mielenkiintoiselle jutulle.

  Kiva että lapsillekin on ohjelmaa erikoistilanteesta johtuen, kiitos vinkeistä myös edelliselle kommentoijalle : ) Ihanaa alkanutta heinäkuuta, nyt vielä kun se lämpöaalto tulisi uudestaan hemmottelemaan, niin aika kiva olisi!

  • Jee ihanaa ja kiva, että nostatti hieman matkakuumetta. <3

   Jurmala on upein, sinne jos minne sydän jäi ja en ole niin ihanassa paikassa ikinä asunut, unelmien koti oli siellä ja mahtavaa, että se saatiin kokea.

   Sulle paikat onkin niin tuttuja, että menet kuin vanha konkari ja ihanaa, kun nyt menetti risteilyn muodossa.

   Sushilla buffassa pärjää jo pitkälle, kyllä sieltä aina syötävää löytää vaikka enemmän tykkään syödä Tavolatassa.

   Mutta hei hienoa, että on säpinää, täällä ei erityksen jälkeen ole tapahtunut muuta kuin tämä juttu ja ai että risteily maistuikin makealta kaiken eristyksen jälkeen.

   Ihanaa reissua teidän perheelle Heli. <3

 • En ole minäkään Riikaan vielä päässyt, mutta toiveissa aina on matka sinne. Varmaan paljon katsomista ja kokemista sieltä löytyy. Kuulostaa aivan ihanalta kaupungilta!

  • Toiveet on tehty toteutettavaksi eli jonain päivänä Kristiina. <3 Ihana kaupunki on kyllä, aivan mielettömän upea.

   Kivaa viikkoa. <3

 • Riika on vielä kokonaan kokematta. Mieheni muuten asui siellä joitakin vuosia sitten (2011-2012 muistaakseni), haluaisia mennä käymään. Jotenkin vielä pelottaa tuo korona niin paljon, ettei ole matkoja suunniteltu nyt lainkaan. Mikä on ihan tylsää ja plaah jouskarille, sinä vissiin tiedät. 😉

  Ihanat kuvat. Haaveilen kiireettömästä hotelliaamiaisesta!

  Suloista viikonloppua. ❤︎

  • Ymmärrän hyvin pelot ja kyllä niihin kannattaa suhtautua vakavasti ja ainakin jos reissuun lähtee, pitää turvavälit ja mahdollisimman hyvää huolta hygieniasta ja kiinnittää asioihin huomiota.

   Mä niin tiedän, voi meitä levottomia jouskareita.

   Kiitos kovasti ja kiireetön hotelliaamiainen on kyllä unelma. <3

   Kivaa viikkoa Nelina. <3

 • Nyt en meinaa kestää näitä sun ihania kuvia Riiasta. Mikä sen mukavampaa, kuin ystävien kans tehty Riian reissu. Muutama kerta on sielä käyty. Viime kesän reissu tyttären ja heidän kaksosten kans meni vähän onnettomasti, kun tyttäreni sairastui heti toisena päivänä.
  Juurikin toinen kaksosista sanoi, että olisi mukavaa mennä uudestaan Riiaan ja että se oli niin ihana paikka, niin että nuoremmatkin ihastuu tähän kauniiseen kaupunkiin.
  Ihanaa viikonloppua Sinulle Tiia ♥♥

  • En kestä, että teidän reissulla tapahtui tuo sairastuminen. Mutta ihanaa, että tykkäsit Riiasta❤️

   Kiitos niin paljon kauniista sanoista ja aurinkoista viikkoa Marja-Terttu❤️

 • Ihana kirjoitus ja miten meidän matka olikaan ihana! Ne ruuat, sää oli upea ja kaikki mitä saimme kokea, täydellistä. Näin juhlavia sanoja en usein lausu, mutta reissu oli ♥️ Kiitos ystäväni vielä matkaseurasta♥️♥️

  • Reissu oli täydellinen ja sun seura aina mahtavaa, kiitos rakas ystävä ❤️

 • Nyt tuli kyllä hieno matkakertomus ja upeet kuvat.
  Varmaan mukava matka ja kiva tavata ystäviä.
  Mukavaa viikonloppua.

  • Kiitos ihan mielettömän paljon ja oli mahtavaa tavata tuttuja ja ystäviä❤️

   Ihanaa päivää Leena❤️

 • Vitsit miten ihana risteily teillä on ollut! Aina ihastelen noita Riian taloja, ihanan värisiä ja niin kauniina pidettyjä. Siljan ruoat on minusta ihan parhautta kyllä. Olen samaa mieltä Marikasta, niin ihana tyyppi ja sydämellinen <3

  Kaunista viikonloppua Tiia <3

  • Toivottavasti joskus ihana Outi pääset vielä Riikaan. Aurinkoista päivää sinne❤️

  • Ihanaa kuulla, että Riian risteily on tuttu ja tykkäsit. Ihanaa päivää sinne ❤️

 • Olipa kiva postaus Riiasta! Teillä on ollut upea risteily Riikaan!
  Olen käynyt kerran Riiassa ja minulla oli mennä niskat nurin, kun ihastelin noita upeita jugend -rakennuksia. Kun tapanani on käydä kaupunkien kirjastoissa, niin Riian upeaa uutta kirjastoa tuli myös ihailtua. Ja historiafriikkinä Latvian miehitysmuseo kiinnosti. Mutta niin valtavan paljon jäi vielä katsottavaa… Siksikin oli mielenkiintoista lukea tämä postauksesi. Tämä innosti! Joskus vielä haluan uudelleen Riikaan. Ja tuo jokiristeilykin vaikuttaa niin houkuttelevalta.
  Kiitos Tiia, kun olit koonnut näin kattavan ja hyvän tietopaketin. Tämän otan mukaani, kun Riian matka joskus koittaa.
  Mukavaa viikonloppua!

  • Juuri sama, niskat meinaa mennä nurin Riiassa. Se eka vuosi Riiassa taisi aiheuttaa päävamman😂 Ihanaa kuulla, että Riika on tuttu ja että ihastuit. Ensi kerralla Tuula sitten jokiajelu. 😍

   Ihanaa päivää sinne❤️

 • Oi kun kivasti kirjoitettu juttu. Risteily riikaan houkuttaa kyllä, saa nähdä toteutuuko se missään vaiheessa. Autolla olemme siellä käyneet, mutta tosiaan laivallakin pääsisi. Olen itse vähän huono vaan risteilemään, vaikka ei se huono vaihtoehto ole matkustaa. Ehkä ne ikuiset Tukholman reissut ovat aiheuttaneet sen että harkitsen todella tarkkaan risteilylle menoa.

  • Ymmärrän hyvin, että Tukholmaa on tullut tahkottua eli aivan fantastinen vaihtoehto tämä Riika❤️

   Kiitos kovasti Satu ja Aurinkoista uutta viikkoa ❤️

  • Oli ihan mieletön reissu kiitos. Ihanaa uutta viikkoa Espanjaan ❤️

 • Riika <3 Olen menettänyt kaupungille sydämeni jo ensimmäiselle reissullani 2000-luvun alkupuolella. Ensimmäisen kerran matkasin Latvian pääkaupunkiin bussilla Tallinnasta ja sekin oli aika jännä kokemus.
  Via Balticaa huristeltiin ja matka meni ihan leppoisasti. Monta kertaa on sen jälkeenkin tullut käytyä ja todella viime kesänä vastaavalla Siljan päivä Riiassa -risteilyllä. Päivässäkin ehtii tehdä vaikka mitä kun kaupunki on jo tuttu aiemmilta reissuilta. Minä rakastan ylikaiken kaupungin arkkitehtuuria ja juuri art nouveau/jugend taloja. Voisin kulkea katselemassa niitä ja kurkkimassa porrakäytäviin sekä sisäpihoille vaikka yhden päivän. Tuo jokiristeily on muuten kiva vaihtoehto nähdä puistoja vähän eri perspektiivistä.
  Ihana Riika <3

  • Vitsi olet käynyt Riiassa, kun me asuimme siellä. Yhdyn tuohon jännään bussikokemukseen, paljon myös niillä tuli tahkottua ja toista on tämän päivän luxbussit.

   Todellakin päivässä ehtii vaikka mitä ja satama on niin ihanan lähellä keskustaa.

   Ne talot😍

   Ihanaa päivää Marjo❤️

 • Siellä on oltu niin hehkeinä, koko poppoo. Varmasti piristi pitkän kevään ja alkukesän jälkeen. Teistä pidettiin todella hyvää huolta. Ruokakuvat olivat kyllä silmänilo ja vatsa vähän kurahteli surkeana.

  Oikeastaan risteily voisi nyt ollakin kiva, kun kaikki paikat eivät ole ihan tupaten täynnä. No, näille meidän paateille ei kyllä ole asiaa. Pahimmassa tapauksessa juuttuu merelle viikkokausiksi kuten joillekin kävi.

  Riiassa en ole koskaan käynyt ja se on kyllä noloa. Toivottavasti joskus pääsen ihastelemaan kaunista kaupunkia. Olen paljon lukenut matkakertomuksia ja katsellut kuvia.

  Iloa heinäkuuhusi!

  • Kiitos kauniista sanoista ja uskon, että se ilo välittyy, mikä fiilis meillä kaikilla oli pitkän eristyksen jälkeen. 😍

   Toivottavasti sielläkin tilanne pian hellittäisi, tosin saattaa se toinen aalto tulla tännekin, huolestuttavalta maailma näyttää.

   Toivottavasti jonain päivänä pääset Riikaan, se on huikean upea kaupunki.

   Ihanaa uutta viikkoa Johanna ❤️

 • Hienot, ylelliset kuvat. Nyt puraisi matkakärpänen.
  Hienoa, että päivitit Riikan koronatilanteen.
  Nykyisin meikäläisestä on tullut niin peevelin turvallisuushakuinen 🙂
  Riika on ihastuttava kaupunki.
  Lasten ollessa pieniä on tullut risteiltyä paljonkin Siljan laivoilla, mutta etupäässä Tukholmaan.
  Ihanaa kesäistä viikkoa Tiia <3

  • Ymmärrän hyvin ja kyllähän nyt on maailma niin sekaisin, ettei kukaan oikein tiedä. Sama juttu nuo risteilyt, ai että tytöt nautti Muumidiscosta.

   Oikein ihanaa kesäviikkoa Kirsti Kaija. <3

 • Kotisi Latviassa ovat olleet varmasti aivan lumoavia, ihan kateeksi käy. Haaveenani on että saisin joskus asua jossain oikeasti vanhassakaupungissa. Tai sitten vanhassa pitsihuvilassa.

  Riiassa en ole käynyt koskaan ja toivoisin että Serenadella pääsisi sinne koronapandemian päätyttyäkin. Lasten kanssa matkustaessa Silja Serenade ja Symphony ovat aivan parasta luksusta, mitä vanhemmatkin voivat saada. Kuinka loistavaa palvelua ja kulinaristisia ruokaa saimme neljän pienen (kerran jopa kuuden) lapsen kanssa matkustaessani erikoisaamiaisella Tavolassa ja à la cartessa Bon Vivantessa. Ympäri maailmaa reissannut kuopuksemme muistelee vieläkin risteilyä, jolla hän oli kolmevuotiaana! Viimeksi olen ylittänyt meren näillä laivoilla viisi vuotta sitten ja nyt todellakin olisi aika päästä taas 😊

  Meidän automatkamme Saksaan siirtyi vuodella, mutta jospa ensi vuonna pääsisi Serenadella Riikaan, olisi se osa matkasuunnitelmaamme. Ja nimenomaan Serenadella tai Symphonylla, sillä viimeisin risteilylle pari vuotta sitten Gotlantiin oli laivan puolesta pettymys. Mainitsemasi buffetin neljä kattausta saa minulla, rauhallisella herkuttelijalle, ihon kananlihalle. Kolme kattausta oli jo aikataulullisesti niin tiukka että tarjoilijat veivät tarjoiluvadit nenän edestä ja lopuksi ajoivat meidät kesken ruokailun pois pöydästä 🥴

  https://hempeathepeneet.blogspot.com/2018/08/siljalla-visbyn-vieraiksi.html?m=0

  Mukavaa kesäpäivää <3

  • Kumpikin koti oli kyllä unelma. Vanhankaupungin koti korkealla huonekorkeudella ja takkoineen ja taas Jurmalan koti oli koko elämän täyttävä unelma.

   Ihan niin totta, mekin kävimme todella paljon laivoilla, kun lapset olivat pienempiä, rakastivat Muumidiscoa ja kaikkea lapsille suunnattua ohjelmaa, olihan se muksuille jännittävää. Tavolata on loistava ravintola, ruoka superherkullista ja palvelu mahtavaa.

   Buffa ei ole oma lemppari, kun en pidä siitä kauhomisesta ja kulkemisesta vaan reissuilla on kivaa saada palvelua. Nyt en hitsi tiedä noista kattausajoista, miten ne on ajoitettu. Yritin tutkia Tallinkin sivuiltakin, mutta siellä oli vanhat tiedot koskien Tukholman risteilyjä. Eli onko ruoka-ajoista nipistetty vai ylipäänsä aikahaitaria pidennetty. Normaaliin buffaan on kyllä omalla kohdalla aika aina riittänyt, mutta onhan se ihanaa syödä ns. ”italialaisittain” pitkän kaavan mukaan.

   Kivaa viikon jatkoa Ei-Leen. <3

   • Olisi ihana nähdä joskus kuvia kodeistanne Latviassa <3

    Minua muuten naurattaa tuon thai-sushiravintolan nimi, joka on kiinaa ja tarkoittaa ”tyhjä lasi” eli aivan sananmukaisesti ”Pohjanmaan kautta”

    • Tuossa postauksen lopussa on noita postauslinkkejä ja yksi niistä on Kotimme Latviassa Jurmalassa eli Jurmalan kotiin pääset kierrokselle. En muista olenko vanhastakaupungista tehnyt joskus postausta, mutta muistaakseni olen kyllä, mutta en sitä itsekään löydä tähän hätään.

     Ihanaa kun valaisit tuota Pohjanmaan kautta juttua, aika hauska. 🙂

     Kivaa päivää Ei-Leen. <3

 • Kiitos! Aivan mahtava selostus ja kuvat: Olen aikoja sitten käynyt 2 kertaa. Pitää varmaan lähteä vielä kolmannen kerran.

  • Lämmin kiitos kauniista sanoista Anja ja ehdottomasti kolmas reissu mietintämyssyyn. <3 Ihanaa viikon jatkoa. <3

 • Me olimme 4 vuotta sitten kiertämässä Balttiaa ja tykkäsimme Riiasta kovasti koko perhe. Pojat ovat monesti muistelleet sitä yhtenä parhaimmista matkoistamme. Mieli tekisi palata sinne.

  Kivaa viikkoa!

  • Muistan teidän reissun ja sitä oli mahtavaa seurata. 🙂 Niin kiva kuulla, että se oli vielä erittäin paljon teidän poikien mieleen. Toivottavasti menette vielä toistekin. 🙂

   Kivaa viikon jatkoa Rva Kepponen. 🙂

 • Oijoijoi, mikä ihana matka ❤️ Tahdon myös ❤️ Riiassa olen ollut monen monta kertaa, mutta en vielä risteilyllä. Lentäen, bussilla ja omalla autolla olen reissannut. Risteily (vaikka ei ihan luxusristeily olisikaan ) olisi superihana kokea myöskin ❤️

  Ihanaa heinäkuun jatkoa sinulle, Tiia ❤️

  • Niin kiva kuulla, että Riika monella tapaa tuttu❤️Toivottavasti pääset risteilyllekin❤️

   Ihanaa heinäkuun jatkoa Rita❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud