Vaihdevuodet, ikääntyminen, häpeä ja ikäsyrjintä!

Vaihdevuodet, ikääntyminen, häpeä ja ikäsyrjintä!

Kävin juttelemassa Elämäni kunnossa podcastissa vaihdevuosista, ikääntymisestä, häpeästä ja naiseuteen liittyvistä asioista ja jos jotain aihe koskettaa ja kiinnostaa

Elämäni kunnossa podcast ja jakso Ikääntyminen ja vaihdevuodet oheisesta linkistä kuunneltavissa.

Kävin myös juttelemassa apteekki brändi Vichyn videolle yhdessä gynekologi Tuulia Tikan kanssa vaihdevuosista. Kannattaa ottaa Tuulia Tikan Instagram seurantaan, kuten myös Gyne Leenan. Molemmat toki juttelevat paljon muistakin asioista kuin vaihdevuosista.

Jos vaihdevuosi asioiden saralla löysit tähän blogiin juuri nyt ensi kertaa, niin hakusanalla vaihdevuodet löydät lisää juttuja vaihdevuosista tästä blogista.

Lisäksi Facebookista löytyy kullanarvoinen Facebook-ryhmä kuin Vaihdevuodet -ja menopaussi ryhmä. Suosittelen ryhmään liittymistä vaikka et siellä ikinä kommentoisi mitään. Kyseisessä ryhmässä sana on vapaa, kukaan ei kiusaa, ei vähättele eikä moiti. Eli aika harvinaisen hyvä henki Facebook-ryhmäksi.

Tässä vielä meikki Vichyn videota varten ja meikin taikoi lahjakas Riia Koivisto, joka taitaa hiukset, meikin, kukka-asetelmat ja on aivan fantastinen tyyppi. Kannattaa ottaa Riia seurantaan yllä olevasta linkistä, jos meikkivinkit kiinnostaa ja Riian ihanan persoonallinen tyyli.

Nyt ei muuta kuin kuuntelemaan Elämäni kunnossa-podcastia, heidän podcastissa on käynyt paljon muita mielenkiintoisia vieraita mm. Terapeuttiville ja todellinen seikkailija ja extreme-urheilija Jari Saario ja monia muita.

Ja jos tosiaan naisen elämään liittyvät asiat kiinnostaa ja on aikaa, niin kuunnelkaa ihmeessä jakso, jossa sain ilokseni olla mukana.

Onko teillä vaihdevuodet tai esivaihdevuodet tai vaihdevuodet ohitettu ja miten olette pärjänneet vaihdevuosien kanssa?



8 thoughts on “Vaihdevuodet, ikääntyminen, häpeä ja ikäsyrjintä!”

  • Täytin vuoden alussa 50 ja yksi muutos, minkä olen huomannut, on kuukautisten harveneminen – helpottaa elämää! Mutta kiloja myös kertyy herkemmin (tosin voi liittyä sairauteeni, jonka kanssa tasapainoilen varmaan lopun ikäni). En ole vielä muuta muutosta huomannut. Uskoisin, että se vaikuttaa asiaan, etten ole koskaan käyttänyt hormonaalista ehkäisyä. Saapa nähdä – äidilläni vaihdevuodet ovat menneet kuin huomaamatta. Toivon samaa…

    • Onnea kovasti Annie🧡

      Olen ajatellut sua paljon nuoremmaksi. 🤩 Olet todella nuorekas.

      Joillekin ei tule mitään oireita, mikä on mahtavaa. Joskus joku mystinen oire, jota pitää erillisenä oireena, voi selvitä vaihdevuosioireeksi.

      Toivottavasti vaihdevuodet osaltasi menee kuten äidilläsi❤️

      Sydämellisiä syyspäiviä Annie 😘

  • Hei pitkästä aikaa!
    Kuuntelin tuon podin. Aivan loistavaa!
    Hyvä kun puhutte ikääntymisestä, ikäsyrjinnästä, vaihdevuosista ja kaikesta siihen liittyvästä! Niin pitääkin. Ja oikeilla nimillä.
    Valtavasti on tehty taiteen, tieteen, bisneksen ja viihteen alalla niiden ihmisten kautta, jotka ovat yli viisi- ja kuusikymppisiä. Puhumattakaan poliitikoista ja valtioiden johtajista. Kautta aikain.
    Elämänkokemus vapauttaa, juuri niinkuin puhutte podissa: kun ikää tulee, itsetuntemus ja -varmuus lisääntyvät. Eipä enää hetkauta mitä muut ajattelevat.
    Olemme häpeilemättä sitä mitä olemme! Ja teemme mitä haluamme.
    Ja pukeudumme juuri niinkuin miltä milloinkin tuntuu. Toki tilanteen mukaan ja tilaisuutta kunnioittaen.

    Ulkonäkö saa olla sitä mitä se on.
    Kiitos kun puhut näistä. Ja vaikutat! Niin, kyllähän se vaikuttaa moneen ihmiseen, että olet uskaltanut avata suusi.
    Mahtavaa! Jatka samaa rataa!

    Ja ihanaa, tunnelmallista syksyä sinne!

    • Niin ihana kommentti, kiitos hurjasti ja vielä siitä, että jaksoit kuunnella. 💙

      Näin juuri antaa kaikkien kukkien kukkia ja puhutaan avoimesti ja avoimuus kiertää ja tulee päivä nämä on jokapäiväistä kauraa. Ja hyvä tulee

      Tämä kannustaa taas eteenpäin.

      Mitä ihaninta ja aurinkoista syksyä Mme Dragonfly✨😘✨

  • Edelleen jännittyneenä odotan, että millaiset vaihdevuodet minulle pukkaa. Aika vähäisiä oireita on ollut toistaiseksi. Noin muuten ikääntyminen kyllä painaa, tuntuu että kropasta alkoi hajoamaan kaikki, kun 50v tuli mittariin.

    • Ehkei tule mitään oireita tai jotain pientä, sille pidän peukkuja. <3 Ihan totta, että krempat kyllä oikein kunnolla alkoi, kun tuli 50v. mittariin.

      Kivoja lokakuun päiviä Rva Kepponen. <3

  • Omasta mielestäni olen selvinnyt melko vähällä, jos mietin oireiden kirjoa. Ehkä hankalimmat ovat olleet hetkessä tuleva ja ohimenevä hiki, mutta esimerkiksi sellaisia kuumia aaltoja joita monet kokevat öisin, ei ole ollut koskaan. Erityisesti kuuma kesäaika ja lomamatkoilla on ollut karseita hikikohtauksia! Hikeentymisestä, hih, en ole päässyt eroon vieläkään. Toinen on unettomuus, mutta sekin varmasti johtuu monesta eri syystä, toki vaihdevuosilla on roolinsa siinäkin. Lopetin hormonihoidon asteittain kolmisen vuotta sitten ihan vain siitä syystä että halusin kokeilla pärjäänkö ilman ja koska mulla ei ole ollut monikirjoisia oireita, se sujui kohtuuhyvin. Näin elellään nyt ja seurailen tilannetta…
    Ihanaa lokakuun viikkoa Tiia! <3

    • Ihanaa kuulla vaikka toki hikoilu ym. on jo ikävää ihan sinällään oireina. Mutta mahtavaa, että olet voinut kolme vuotta sitten lopettaa ja hyvin menee. <3 Tosin univaikeudet on kyllä oma lukunsa ja kun ei nuku hyvin, kaikki mättää. Unesta on koko ajan tullut tärkeämpi, nuorena sitä vaan kukkui ja jotenkin jaksoi.

      Ihanaa viikkoa Maarit. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud