Kansainvälinen menopaussipäivä 18.10.

Kansainvälinen menopaussipäivä 18.10.

Tänään on kansainvälinen menopaussipäivä eli World Menopause Day! Jos ette ole päivästä aiemmin kuulleet, älkää välittäkö, en minäkään, bongasin ihanan Korresin tiedotteesta tämän. Eipä Suomessa tätä päivää taideta nostaa oikein missään, mutta on aika muuttaa asia ja kiitos @korresfinland , olette edelläkävijöitä!

Omat esivaihdevuosioireet:

40 vuoden iässä: 

Missä on vessa 

Krooniset virtsikset

Pulssi alkoi hakkaamaan tiheämmin

47 vuoden iässä:

Hiipivät ahdistuksen tunteet

51 vuoden iässä:

Viikon migreenit ja PMS-oireet

Kuukautisten kesto kolme viikkoa

Aivosumu

Ahdistuneisuus

Aloitekyvyttömyys

Univaikeudet

Masennus

Öisin vessassa ravaaminen 6-9 kertaa

Pulssin hakkaaminen

Itkuisuus

Mitättömyyden tunne

Unettomuus

Katastrofiajattelu

Pelot

Lievät paniikkioireet, ahdisti jopa käydä kaupassa

En tuntenut suuttumusta vaan kaikesta tuli itku. Olin mitätön märkä rätti

Limakalvojen kuivuminen ja ylipäätään ihon kuivuminen

Painon nousu

Henkilökohtainen sauna koko ajan päällä

Kuulostaako tutulta?

Premenopaussi voi alkaa jo ennen 40 ikävuotta, jos tunnet outoja oireita, älä jää yksin! Facebookissa on mm. hyvä vaihdevuodet ja menopaussi ryhmä, jossa jutellaan asioista avoimesti.

Näin pitkä oli oma matkani, että vasta 53 vuotiaana löysin oireisiin apua. Jutellaan avoimesti ilman häpeää, pidetään yhtä, jottei kukaan jää yksin💚

Oli raskasta etsiä apua eri asioihin ja ravata psykologilla, kun kaiken takana olikin vaihdevuodet💚

Miten siellä, kuulostaako tutulta tai ei lainkaan tutulta?💚

Sydämellistä tiistaita kaikille💚5 thoughts on “Kansainvälinen menopaussipäivä 18.10.”

 • Aika paljon kaikenlaisia harmittavia oireita sinulla on ollut, tai on vieläkin ehkä. Itse katson päässeeni aika helpolla. Mulla oireet alkoivat vasta joskus 52-vuotiaana ja yleisimpänä oireena mulla on ollut unettomuus, tai oikeammin aamuöiset heräilyt. Mulla on yleensäkin aina kovin lämmin, niin etten oikein osaa sanoa mikä hikoilu johtuu vaihdevuosista ja mikä on minulle muuten vaan luontaista. Samoin tietty alakuloisuus; en tiedä laittaisinko sen näiden vuosien piikkiin, vai onko se vain tyypillistä minää. Onneksi noista alakulon kohdista pääsen aika pian pois.
  Ihanaa että olet vihdoin saanut apua oireisiisi, eihän tuollaisten kanssa pidemmän päälle voi elää.
  Kaunista syyspäivää sinulle Tiia<3

  • Kiitos ihan mielettömän paljon kommentista Kristiina. Vaikea tai hyvin vaikea on sormella osoittaa mikä on mitä. Jo unettomuus aiheuttaa niin monia negatiivisia oireita, kuten ahdistuneisuutta ja alakuloa eli kumpi on muna ja kumpi kana. Noh omalla kohdalla se oli vaihdevuodet, mutta taas jollain toisella jotain muuta, koska yksilöllisiä asioita nämä.

   Sain nyt vaihdevuosien suhteen kortit, että kaikki meni metsään, mutta muuten elämä on antanut paljon ja tästäkin selvitään, etenkin nyt, kun miltei kaikki oireet ovat poissa.

   Ihania syyspäiviä Kristiina. <3

 • Hurjan paljon sinulla erilaisia oireita. On mahtavaa, että löysit viimein avun hormonikorvaushoidosta, ja nyt voit hienosti! Minulla ei ollut oireina muuta kuin mielialan vaihtelut, kuukauden hikoilu öisin ja kaksi kuumaa aaltoa. Pääsin siis helpolla. Esivaihdevuosioireita olivat runsaat kuukautiset ja ne loppuivat vaihdevuosissa.

  • Marja sinulla on ollut niin paljon suuria juttuja muuten, että hyvä, että vaihdevuodet menivät edes helpommalla. <3 Nuo runsaat kuukautiset ovat ikävä juttu ja siinä tulee raudanpuutetta ja sen myötä taas uusia ikäviä oireita.

   Oikein sydämellistä tätä viikkoa Marja. <3

 • Minullakin on ollut vaikka mitä oireita, pahimpana järjettömät hikoilukohtaukset, hengästyminen helposti, ihan kamalat menkat ja alakuloisuus. Täytyy sanoa, että moneen vaivaan sain apua, kun kierukka alkoi vihdoinkin kunnolla toimia. Hengästyminen johtui myös osittain korkeasta verenpaineesta, jota en tiennyt edes sairastavani. Kyllä on vaikeaa 🙂 Ihanaa kun näistä jutuista voi vapaasti täällä blogissasi puhua.
  Kivaa viikon jatkoa Tiiuli <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud